Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 20:37   #2641
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Ech a ja mam doła Zauważyłam dzisiaj po kąpeili, że mały ma pzrepukline pachwinową. Wymiękam... Naczytałam się już na necie odpowiednio żeby czuć się do d...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:39   #2642
asioczka
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

gucia6 nasze Małe sa z jednego dnia, wiec moze to rzeczywiscie skok?

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:50   #2643
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
pietrusia super mata!a moja mama tez wierszyk o zuczku bardzo lubi tylko ona to mowi: poszedl zuczek za chalupke, zdjal porteczki, zrobil kupke. ładnieś, ładnieś zuczku zrobil,żeś chalupke przyozdobił
ja nie uzywalam masci, ale slyszalam duzo dobrego o tej masci EMLA. tylko on jest na recepte.

kurde nie wiem za bardzo jak sobie poradzic z budzeniem sie mojej malutkiej w nocy. budzi sie roznie: przewaznie miedzy 3cią a 5tą po kilka razy. nie jest glodna, bo jak daje smoka to usypia.z tym, ze budzi sie znowu za 10-15 minut, jak dam smoka to znow usypia. i wlasciwie nie placze tylko marudzi i "popłakuje". dopiero miedzy 5tą a 6tą zaczyna sie "prawdziwy" placz z glodu i wtedy ją karmie.
w dzien smoka uzywa tylko do zasypiania, nigdy podczas aktywnosci go nie chce-pluje nim. i nie przejmuje sie zbytnio, gdy jej wypanie podczas snu. w dzien w drzemke zapada dosc latwo- daje smoka, gdy tylko widze, ze jest spiaca, przykrywam ją pieluszka, czasem musze kilka minut robic "ćććśśś",ale czesto zasypia zanim wyjde z pokoju i nie budzi sie ponownie. dodam, ze nie robie nic dodatkowo, gdy przebudza sie w nocy- nie nosze, nie lulam, nie odzywam sie.moze jest za mala jeszcze, zeby umiala sama zasypiac w srodku nocy? przewertowalam "zaklinaczke",ale nie widze za bardzo rozwiazania. bo jesli zrezygnuje ze smoka to bede musiala stosowac "cicho-sza" w nocy tak? a jak sie uzalezni od takiego sposobu usypiania i nie bedzie mogla sama usnac (bez mojej pomocy)? nie wiem kurde co robic. a moze sprobowac zageszczac mleczko? mozna juz? Maja skonczyla 18ego 3 miesiace.
Też ładnie
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mam ostatnio taki sam problem z Sandrą, też zaczęła się znów budzić między 3.30 a 5, czasem po przebudzeniu się ok 4 dośpi do 6, ale to i tak rzadko. Trochę zwalam to na skok, ale też zastanawiam się nad zagęszczaniem mleczka
Dziewczynki a może to skok rozwojowy...
Może niedługo znów wszystko wróci do normy...

edit. ale sie guzdram - asioczka juz na to wpadła

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ech a ja mam doła Zauważyłam dzisiaj po kąpeili, że mały ma pzrepukline pachwinową. Wymiękam... Naczytałam się już na necie odpowiednio żeby czuć się do d...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:08   #2644
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Domi mam 100g
to ja mialam bodajze 30 albo 50g...nie pamietam

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie ja tylko na sekunde pozniej postaram sie was nadrobic ale widze nie ma duzo dzis

Chcialam sie wam tylko pochwalic ze wylicytowalam mate edukacyjna dla mojej perelki za 15 zl uzywana ale w dobrym stanie, podokladam troche zabawek bo mam takie co beda w sam raz i mata bedzie super luma
no prosze jak taniutko

Ale Was malo dzis

Laseczki przypomniam o klik klik na Domisie

z góry fenkju

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:09   #2645
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Udany zakup

Udany zakup[/QUOTklaski:
Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

Pietrusia to masz mate prawie że za darmo

Cytat:

[COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]ładna ta mata, gratuluję wygranej
Cytat:
pietrusia super mata!
fukslo mi sie naprawde

Cytat:
mam ostatnio taki sam problem z Sandrą, też zaczęła się znów budzić między 3.30 a 5, czasem po przebudzeniu się ok 4 dośpi do 6, ale to i tak rzadko. Trochę zwalam to na skok, ale też zastanawiam się nad zagęszczaniem mleczka
Moze to faktycznie skok, u mnie Kamilka jest jeden dzien starsza i w sumie tez mi cos zaczela po 1 wstawac a nie wstawala tak wczesniej

A to My dzisiejsze popoludnie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 21:16   #2646
asioczka
Zadomowienie

pietrusia hoho jakie piekne dziewczyny , Maja po 1ej budzila sie jak byla malutka, mam nadzieje, ze jej to nie wroci
Domi klikam klikam, na wszystkie sie staram klikac
a Guciu co robisz jak Sandra sie przebudza? dajesz smoka, karmisz czy inaczej uspokajasz?

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-02-20 o 21:18
Stary 2010-02-20, 21:20   #2647
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
to ja mialam bodajze 30 albo 50g...nie pamietam

no prosze jak taniutko

Ale Was malo dzis

Laseczki przypomniam o klik klik na Domisie

z góry fenkju
Jesteśmy, jesteśmy
I na Di też
Cytat:
fukslo mi sie naprawde

Moze to faktycznie skok, u mnie Kamilka jest jeden dzien starsza i w sumie tez mi cos zaczela po 1 wstawac a nie wstawala tak wczesniej

Ale Ty młodziutko wyglądasz - laseczki:love :
Stary 2010-02-20, 21:40   #2648
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
jak zwykle ślicznie wyglądacie

Cytat:
pietrusia hoho jakie piekne dziewczyny , Maja po 1ej budzila sie jak byla malutka, mam nadzieje, ze jej to nie wroci
Domi klikam klikam, na wszystkie sie staram klikac
a Guciu co robisz jak Sandra sie przebudza? dajesz smoka, karmisz czy inaczej uspokajasz?
póki co uspokajam smoczkiem, zazwyczaj jak Sandra budzi się ok 3.30 to przesypia do 5 i wtedy już karmię, bo jak wtedy próbuję ją jeszcze uspokajać to już zaczyna się zanosić, więc nie ma co jej męczyć i siebie zresztą też. Pożyjemy, zobaczymy, wierzę, że wszystko szybko wróci do normy

Dziś Sandra odkryła... kangurzy ogon
Załącznik 2886141

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-20 o 22:00
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:04   #2649
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
kurcze jak mnie nie ma dwa dni to potem mam a mam do nadrobienia.
wpadlam sie przywitac i zaczynam przelatywac od str77
Heheh no i Brombi mowiła ze tak bedzie wpadnie i bedzie narzekac ze tyle nadrabiania:brzy dal:: D

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 23:03   #2650
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
to koniecznie do lekarza!!

Cytat:

ale z was slicznotki a mata bardzo ladna. mysle ze malutka bedzie zadowolona.

Cytat:
Dziś Sandra odkryła... kangurzy ogon
Załącznik 2886141
ona zupelnie jak moj Tomek wyglada jak cos nowego wynajdzie takie skupienie na twarzy slodka jest

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Heheh no i Brombi mowiła ze tak bedzie wpadnie i bedzie narzekac ze tyle nadrabiania:brzy dal:: D
tez tak sobie pomyslalam

Tomaszek dzis mial muchy w nosie i w zwiazku z tym bola mnie plecy od noszenia mojego 7kg kluseczka

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:14   #2651
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Juz tyle godzin a ja tu pierwsza

Dziekuje za komplementy i milego dnia wam zycze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:41   #2652
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Niedzielne dzien dobry

u nas nocka lepsza - maly sie zlitowal i spal do 4, dostal mlimli i poszedl spac (no, z kilkoma marudzeniami miedzy 5 a 6.30....) do 7.20...

Pietrusia sliczne jestescie obie

Gucia noooo to teraz ogon kangurowy bedzie na tapecie

Zebra smigaj do lekarza z maluszkiem

Milej niedzieli

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-21 o 10:42
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:45   #2653
zatoka
Raczkowanie

Witam niedzielnie

Cytat:

póki co uspokajam smoczkiem, zazwyczaj jak Sandra budzi się ok 3.30 to przesypia do 5 i wtedy już karmię, bo jak wtedy próbuję ją jeszcze uspokajać to już zaczyna się zanosić, więc nie ma co jej męczyć i siebie zresztą też. Pożyjemy, zobaczymy, wierzę, że wszystko szybko wróci do normy

Załącznik 2886141
Dlaczego nie chcesz jej odrazu nakarmić o 3:30? Może najedzona nie budziłaby się o 5 tylko smacznie spała do 7? Zawsze to jedna pobudka mniej...

Kropko jeśli nic nie pokićkałam to Ty karmisz piersią i Twój Tomaszek ma już ząbki, zgadza się? Ciągle nurtuje mnie kwestia gryzienia piersi przez dziecko... zdaża sie? Jak się na to przygotować i jak sobie z tym radzić?
Stary 2010-02-21, 10:54   #2654
asioczka
Zadomowienie

Witam niedzielnie
mała spala do 4:30 i trzeba bylo dac mleczko, bo smok byl be i sie tylko wkurzyla jak probowalam ją uspokoic;] a potem dospala do 8 i nakarmilam. teraz drzemka od 10ej, ciekawe jak dlugo pospi.niedlugo sie bedzie budzic pewnie na flaszke, choc zaczyna sobie sama wydluzac te przerwy miedzy karmieniami. tylko, ze drzemek nie wydluza, tylko bawi sie w najlepsze i czasem budzi sie i nie chce jesc, tylko dopiero za 30-40minut.

zatoka ja uspokajam i nie karmie jak sie da, bo skoro bierze smoka i usypia, to wcale nie jest glodna. nie chce zeby sie przyzwyczaila, ze pobudka w nocy= jedzonko. noc jest do spania oczywiscie tak jak wczesniej pisalam- jak jest glodna to karmie i tyle

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-02-21 o 10:56
Stary 2010-02-21, 10:55   #2655
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Niedzielne dzien dobry

u nas nocka lepsza - maly sie zlitowal i spal do 4, dostal mlimli i poszedl spac (no, z kilkoma marudzeniami miedzy 5 a 6.30....) do 7.20...

Pietrusia sliczne jestescie obie

Gucia noooo to teraz ogon kangurowy bedzie na tapecie

Zebra smigaj do lekarza z maluszkiem

Milej niedzieli
super, że nocka lepsza u was. U nas niestety trochę gorsza, bo mała budziła się ok 1.30, 3, o 4.30 już ją nakarmiłam, musiałam przewinąć i potem nie chciała spać (ale wtedy już wykopałam tzta z łóżka ), a jak zasnęła to spała do 7, trochę pogadała sama ale ja już od 7.30 jestem na nogach i już nie pamiętam kiedy z tztem w niedzielę jedliśmy śniadanie o 8
Stary 2010-02-21, 11:04   #2656
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
super, że nocka lepsza u was. U nas niestety trochę gorsza, bo mała budziła się ok 1.30, 3, o 4.30 już ją nakarmiłam, musiałam przewinąć i potem nie chciała spać (ale wtedy już wykopałam tzta z łóżka ), a jak zasnęła to spała do 7, trochę pogadała sama ale ja już od 7.30 jestem na nogach i już nie pamiętam kiedy z tztem w niedzielę jedliśmy śniadanie o 8

Hehehe...to i tak fajnie, ze tz wstal...bo moj spal snem sprawiedliwego...

Ja wstalam ostatecznie kolo 7 wiec witaj w klubie..

Eeehhh...jak tak czasami wspomne sobie te czasy kiedy maly spal cala noc...

Ide czytac dalej ksiazke...jestem na 522 stronie i juz wiem, kto zabil! Tylko jeszcze nie wiem dlaczgo.....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:22   #2657
kachula27
Zakorzenienie

milej niedzielki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:26   #2658
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laseczki

moj podpis

Stary 2010-02-21, 11:40   #2659
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laseczki

moj podpis
Mó też

A moja Madzia dziś o pierwszej takim wrzaskiem nas obudziła - jakby kto ją ze skóry obdzierał - o mamuniu. Po jakichś 3 minutach zrobiła kupkę i jej przeszło i poszła dalej spać Myślicie, że to mogło być po jabłku, które zjadłam na kolację
Stary 2010-02-21, 11:46   #2660
domi7ks
Zakorzenienie

Ditu nie mam pojecia ja jem jablka...ja w ogole teraz juz wszystko jem, nawet schabowe...tylko nabiakl staram sie ograniczac..
ale jak Polusi nic nie jest to chyba moge sobie pozwolic na smazone???bo kurcze ja juz praktycznie diety nei trzymam...
owszem- kapusta, grzyby, cebula, pomarancze- tego nawet nie probuje, ale smazone, pieczone i nawet lyka piwa czy tak jak w piatek wina sobie pozwalam

Ditu klik juz na innym watku byl

Stary 2010-02-21, 12:35   #2661
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
Kropko jeśli nic nie pokićkałam to Ty karmisz piersią i Twój Tomaszek ma już ząbki, zgadza się? Ciągle nurtuje mnie kwestia gryzienia piersi przez dziecko... zdaża sie? Jak się na to przygotować i jak sobie z tym radzić?
maly ma narazie jednego zabka. trojke wiec nie gryzie zbyt mocno. idzie wiecej zabkow ale sie nie przebily.
ostatnio przysnelo mi sie podczas karmienia i maly faktycznie pokaleczyl mi sutka ale w dzien wkladam gleboko do buzki i nie boli.

zobaczymy jak wyjda jedynki i dwojki

Cytat:
Ditu nie mam pojecia ja jem jablka...ja w ogole teraz juz wszystko jem, nawet schabowe...tylko nabiakl staram sie ograniczac..
ale jak Polusi nic nie jest to chyba moge sobie pozwolic na smazone???bo kurcze ja juz praktycznie diety nei trzymam...
owszem- kapusta, grzyby, cebula, pomarancze- tego nawet nie probuje, ale smazone, pieczone i nawet lyka piwa czy tak jak w piatek wina sobie pozwalam

ja tam jem tez pieczarki i cebule tez juz probowalam. narazie z kapusta sie wstrzymuje bo maly ma dopiero 3,5 miesiaca..

klikajcie tez na mnie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:45   #2662
domi7ks
Zakorzenienie

kropko ja zem juz dawno klikla na Ciebie

a mi Mala źle sutka zlapala w piatek i od piatku jak mam karmic ta piersia to cierpie. W zwiazku z tym sobie troche pomieszalam i sciagam pokarm z obu piersi naraz (bo z jednej mi wcale duzo nie leci) i ta karmilam po 3 w nocy (ze wzgledu na bol tej jednej piersi musialam na sile sruda) i po 7 sciagnelam z obu 140 ml. Nakarmilam ja po 8 i mi do tej pory spi, a teraz jak sciagalam to musialam znow z obu i sicagnelam 120 ml...
nie wiem czy tak mozna...bo jak karmie normalnie i mnie nie boli nic to jedno karmienie= jedna piers...
Ale w sumie jak odciagam to mam pewnosc ze Polcia jest najedzona

Stary 2010-02-21, 13:06   #2663
gucia6
Zakorzenienie

Domi, Kropka, Ditu, Kachula... już zagłosowałam... czy jeszcze o kimś zapomniałam?
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
A moja Madzia dziś o pierwszej takim wrzaskiem nas obudziła - jakby kto ją ze skóry obdzierał - o mamuniu. Po jakichś 3 minutach zrobiła kupkę i jej przeszło i poszła dalej spać Myślicie, że to mogło być po jabłku, które zjadłam na kolację
musisz sprawdzić. Ja zjadłam wczoraj jabłko i Sandrze nic nie było. Każde dziecko reaguje inaczej

Cytat:
ja tak grzybki, cebulę, czosnek, smażone, pieczone, ryby, wszelkie mięsa, jajka, mleko, sery jadam od samego początku. Jedyne z czym się wstrzymuję to kapusta, fasola, soja, brukselka i chińszczyzna. I unikam wędzonych potraw
Stary 2010-02-21, 13:25   #2664
kamilla123
Rozeznanie

Witam

Wpadłam zagłosować na VICHYmaniaczki

A przy okazji to też naskarżę na moje dziecko (w myśl zasady, że jak pomarudzę to potem się polepszy) Młody już tak ładnie spał, wytrzymywał w nocy bez jedzenia jakieś 7-8h, a ostatnie dwie noce to jakiś regres. I zaczęło się wymuszanie, jak tylko się go połozy to zaraz jest ryk i chce z powrotem na ręce, wcześniej tego nie było W sumie tylko przy cycu się uspokaja. Muszę spojrzeć na tabelkę ze skokami i wtedy będę miała na co zwalić No chyba że to kryzys laktacyjny i jest po prostu głodny

U nas dzisiaj pięknie słońce świeci, więc zaraz idziemy się przewietrzyć, a potem na obiad do teściowej

Aha zdjęcia jak zwylke piękne
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 13:37   #2665
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie mamusie
zaraz na was poklikam i oddam głosy

a teraz napisze że moja mała tez jest coś niebardzo, ciągle się wierci w dzien nieśpi prawie wcale usypia gdzieś na 20-30mintu i znów oka wielkie za jakiś czas znów na 10min przyśnie i znów sie budzi
strasznie lekki sen ma ostatnio, zawsze mogłam trzaskać wyrabiać i spała jak susełek a teraz to niebardzo
no i usypia mi w tym leżaczku a jak chce ją przenieś do łózka albo jej łóżeczka to sekund 5 i już się kręci i nieśpi a na tym leżaczku sobie nawet fajnie śpi tylko że niechce jej tak długo zostawiać bo jednak na prostym łóżeczku to chyba lepiej niż w leżaczku taka lekko zgięta choć podkładam już tą podusię taką płaską zeby niewpadała tak głęboko bo jest jeszcze malusia

ok ide głosować
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 13:46   #2666
domi7ks
Zakorzenienie

Dzieki Laski

to ja sie pochwale, ze moja Mala jest teges teraz ale jak zasnela o 9 to spi do tej pory...
nie wiem czy to po tych 140 ml poraz pierwszy?w sumie wcisnelam to w nia, a juz nie mogla...probowalam ja obudzic to sie przeciaga i dalej spi

no my po obiadku jak zjemy tez idziemy na spacer...tylko ta ciapa i te kola brudne potem mnie przerazaja

ja sie pytam gdzie jest GURU?

Stary 2010-02-21, 13:49   #2667
aniulka8204
Wtajemniczenie

DOMI jestes na 8miejscu w konkursie kto na ciebie tak klika dużo co?

a ja mam katar
2tyg temu wyleczylam zapalenie oskrzeli a teraz katar mnie męczy, i coś gardło nie tak, nieboli ale coś zaczyna się dziać

mam nadzieję że malej niezaraze

kurcze a sama moge tez na siebie oddać głos? bo może tez bym spróbowała zagrać w konkursie?
Stary 2010-02-21, 14:07   #2668
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

Smażone ewentualnie tobie moga zaszkodzić, malutkiej raczej nie. ja jem cebulę, grzyby - w małych ilościach. Przestrzegam natomiast przed wędzonymi rybami - masssakra ((sprawdzone na Piotrusiu)
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
maly ma narazie jednego zabka. trojke wiec nie gryzie zbyt mocno. idzie wiecej zabkow ale sie nie przebily.
ostatnio przysnelo mi sie podczas karmienia i maly faktycznie pokaleczyl mi sutka ale w dzien wkladam gleboko do buzki i nie boli.

zobaczymy jak wyjda jedynki i dwojki

ja tam jem tez pieczarki i cebule tez juz probowalam. narazie z kapusta sie wstrzymuje bo maly ma dopiero 3,5 miesiaca..

klikajcie tez na mnie
klikamy
Cytat:
Domi, Kropka, Ditu, Kachula... już zagłosowałam... czy jeszcze o kimś zapomniałam?

musisz sprawdzić. Ja zjadłam wczoraj jabłko i Sandrze nic nie było. Każde dziecko reaguje inaczej

ja tak grzybki, cebulę, czosnek, smażone, pieczone, ryby, wszelkie mięsa, jajka, mleko, sery jadam od samego początku. Jedyne z czym się wstrzymuję to kapusta, fasola, soja, brukselka i chińszczyzna. I unikam wędzonych potraw
za klik. brukselkę jadłam - Madzi - nic.
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam

Wpadłam zagłosować na VICHYmaniaczki

A przy okazji to też naskarżę na moje dziecko (w myśl zasady, że jak pomarudzę to potem się polepszy) Młody już tak ładnie spał, wytrzymywał w nocy bez jedzenia jakieś 7-8h, a ostatnie dwie noce to jakiś regres. I zaczęło się wymuszanie, jak tylko się go połozy to zaraz jest ryk i chce z powrotem na ręce, wcześniej tego nie było W sumie tylko przy cycu się uspokaja. Muszę spojrzeć na tabelkę ze skokami i wtedy będę miała na co zwalić No chyba że to kryzys laktacyjny i jest po prostu głodny

U nas dzisiaj pięknie słońce świeci, więc zaraz idziemy się przewietrzyć, a potem na obiad do teściowej

Aha zdjęcia jak zwylke piękne

no właśnie - może to skok...
Cytat:
Dzieki Laski

to ja sie pochwale, ze moja Mala jest teges teraz ale jak zasnela o 9 to spi do tej pory...
nie wiem czy to po tych 140 ml poraz pierwszy?w sumie wcisnelam to w nia, a juz nie mogla...probowalam ja obudzic to sie przeciaga i dalej spi

no my po obiadku jak zjemy tez idziemy na spacer...tylko ta ciapa i te kola brudne potem mnie przerazaja

ja sie pytam gdzie jest GURU?
super i dla Polusi
No właśnie -brombi - gdzie jesteś...
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
DOMI jestes na 8miejscu w konkursie kto na ciebie tak klika dużo co?

a ja mam katar
2tyg temu wyleczylam zapalenie oskrzeli a teraz katar mnie męczy, i coś gardło nie tak, nieboli ale coś zaczyna się dziać

mam nadzieję że malej niezaraze

kurcze a sama moge tez na siebie oddać głos? bo może tez bym spróbowała zagrać w konkursie?
zdrówka
Na siebie to raczej nie ja próbowałam moich głosów nie nalicza
Stary 2010-02-21, 14:18   #2669
aniulka8204
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY KLIKAJCIE TEŻ NA MNIE MOŻE ZAŁAPIE SIĘ NA OSTATNIĄ NAGRODĘ

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

CHOLERA NIEWIEM JAK TO WSTAWIĆ TEN LINK
Stary 2010-02-21, 14:22   #2670
asioczka
Zadomowienie

Aniulka cos ten link nie dziala;/ tylko obrazek sie pokazuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości