|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
ja mam 168 cm, w tamte wakacje wazylam 60 i juz dobrze sie czulam, wiec 58 bedzie super
![]() Emilia a ile Ci sie piekly te batoniki? i zrobilas z tych 2 szklanek otrab? na jakiej formie? Bo ja robilam z polowy porcji i srodek mi sie nie chcial dopiec a gora sie spiekala
|
#2222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze proszę, bo nie jestem jeszcze zbyt bystra w kwestii działania diety: 1. Do której fazy mam wrócić po urlopie? Jadę do Turcji i wiem, że diety tam utrwalić nie dam rady, bo nabiał mają przepaskudny (a wybredna nie jestem), mięso pyszne - ale baranie , "drinka z parasolką" też sobie nie odmówię, bo Mąż mi nie wybaczy, że zapłacił za All inclusive Baklawa z turecką kawką śni mi się już po nocach ![]() 2. Jak to jest z tą dietą. Czy przez całe życie, jeśli będę miała "grzeszniejszy" okres mogę stosować kilka dni proteinowych, czy nie będzie to miało sensu (bo organizm nie da się nabrać?) ? 3. Czy dobre nawyki, które powinny mi zostać po zakończeniu diety to (poza ograniczeniem tłuszczów i węglowodanów) jedzenie tak ogromnych ilości protein? Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. Przepraszam, jeśli któreś z pytań było już na tapecie, ale nie dałam rady, mimo szczerych chęci, przerobić szczegółowo kilkuset stron. Miłej niedzieli i smacznych batoników ))
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis mam pierwszy dzien protein....na sniadanie placek z otrebow i jogurt naturalny na obiad chyba z piersiami cos wykabinuje
![]() Czytajac wasze wpisy aż mi się chce byc na tej diecie...tym razem konsekwentnie!!! Pozdrawiam |
|
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dzisiaj pierwszy dzień protein
Na śniadanie zrobiłam kanapeczki Therci, pierwsza porcja się rozleciała, druga była ok, a trzecia aż przypalona, także muszę jeszcze poćwiczyć w sumie całkiem dobre to było, ale do tostów z serem to im było baaardzo daleko
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobilam placuszki z otrebow w wersji z calego serka ale pyszne
pierwsze 3 byly malo slodkie, bo zapomnialam dodac slodzika i aromatu, ale kolejne 3 zupelnie jak racuszki z serem i co wazne sie nie rozpadly
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-02-21 o 10:55 |
|
|
|
#2226 |
|
Przyczajenie
|
No to stalo sie...klamka zapadla...zaraz zasiade do mojego pierwszego Dukanowego sniadania...dziewczyny, trzymjacie kciuki...cel 7kg.
Pozdrowienia dla wszystkich
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieklam na takiej duzej balasze od piekarnika.... jakis super termoobieg wlaczylam... ale z podniecenia zle doczytalam i przez godzine na 70 stopniach piekalam.... i pozniej dopiero przelaczylam na 170 stopni... i tak z pol h sie piekly.... ciasto zaczelo cale sie ruszaci robily sie takie straszne gory.... ale pozniej opadlo i bylo prosciutkie.... lekko brązowawe mi wyszlo..... otreby sie ladnie namoczyly.... przed pieczenien odstawilam ciasto zeby mleko sie troche wchlonelo....
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() witam Dziewczynki! widze, ze juz niektore po sniadanku Ja wlasnie kefirek % z trebami wcinam i cynamonkiem bo pojawil sie u mnie wczoraj problem braku "porcelanki" i nadal sie utrzymuje pomimo wczrajszych placuszkow otrebowych i fajek... a brzucho juz mnie bolec zaczyna myslicie, ze moge sie pokusic o taki specyfik jak "☠☠☠☠☠☠☠" (dostepna w TESCO - "łupina nasienna babki jajowatej")?? On dziala lekko pobudzajaco-przeczyszczajaco?? Czy moze jak robilyscie jakis sosik z ta parafinka to wystarczalo? Bo dzisiaj mam zamiar ukrecic troche protomajonezu i tez nie chce rewolucji
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie gory robily
![]() a robila ktoras piernik? albo ta roladke z ksiazki dukana z kremem? wyglada super
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawyki to wlasnie tak jak piszesz... tylko ze ja po diecie w zeszle wakacja mialam odruch wymiotny na widok jajek i ryb.... ale nabial 0% mi zostal... tzn, lacznie z jogobelą dietetyczną.... hehe plus desery smietanowe z owocami Olmy..... mniam a co do proteinowych czwartkow.... wtedy je sie czyste proteiny.... organizm jest wtedy "glodzony" i spala wszystko co leci.... kilka kg, mozna schudnac.... a przeciez przez tydzien 10 kg sie nie przytyje.... sama zobacz ile zrzucialas pierwszego dnia... |
|
|
|
|
#2231 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was w ten niedzielny poranek
![]() dziś drugi dzień PW i @..tak się jakoś złożyło. i mam +0,8.. Ale wiem, że to normalne. Byle później spadło z nawiązką Wczoraj po raz pierwszy robiłam sobie nutellke..rewelacja:slina :A teraz spadam się chemii uczyć bo egzamin się zbliża.. ![]()
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
No i zaczęłam Dukać Rano dwie szklanki wody i jogurt naturalny z zarodnikami pszennymi Na obiadek kurczak, i jak na razie nie ciągnie mnie do pieczywa
|
|
|
|
#2233 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Od 12.02.10 jestem na diecie obecnie na fazie II 5/5, ważyłam 94.7 obecnie 90.3 przy wzroście 176. Wymażona waga 75 kg - podobno 01.07.10 powinnam ją zobaczyć na swojej wadze . Książkę czytałam Forum od wątku pierwszego od dechy do dechy. Nie pamiętam czy ktoś odpowiedział Berliniance co do podgrzewania w wysokiej temperaturze parafiny- moja teściowa farmacęutka wyczytała że stosuje się ją do smarowania blaszek przy wypiekach więc jak widać można ją dodawać do potraw i poddawać obróbce termicznej. Cieszę się że jesteście i że mogę was czytać, pozdrawiam i trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
z miską po tych batonach zmywrka nie dala sobie rady - program poltoragodzinny......
|
|
|
|
#2235 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Zwróć uwage na waszym rozliczeniu rocznym, czy macie taką rubrykę z jednym %. Jeśli tak, to przekazywać, a jak!!
|
||
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Ooook to dalej dukam ;p dzieki za slowo Dziewczyny!!
Tak czytam i czytam.. Ilonek i Korlat, srednio kazda z dziewczyn traci 7-9kg w mies.. Ilonek stosujesz 3/3? |
|
|
|
#2237 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Ja też chcę 58 kg. Hehe, ale się zgrałyśmy...
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm PITu na oczy chyba nie zobacze.... bo to ksiegowa robi wszystko.... mamy jedna prawie na wylącznosc, bo kupa jest tych wszystkich papierow..... ja jestem "bezrobotna" wiec PITu tez nie robie....z tego co napisalas to my sie chyba nie kwalifikujemy.... |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny robicie muffinki te z przepisowni? czy z jakiegos innego przepisu? moga byc foremki do babeczek?
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
foremki do mufin nie sa chyba tak rozciapane na boki..... moze daj mniej ciasta zeby sie nie wylalo jak urosnie....
|
|
|
|
#2243 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że masz się z kim odchudzać - zawsze raźniej. Ja niestety jestem jedyną dukającą osobą w moim domu... ale rodzice i tak się troszczą i starają się nie gotowac moich ulubionych potraw, żeby to mi przykrości nie poczynić a na Dukana... to faktycznie można majątek stracić, coś o tym wiem![]() Cytat:
i obiecaj sobie, że był ton pierwszy i ostatni raz... każdemu mogło się to zdarzyć Nawet sam Dukan tak w książce (zielonej) napisał ![]() Cytat:
![]() Witam szanowne Dukanki... U mnie w Łodzi w końcu słońce zaświeciło co prawda jest dość zimno... ale tak ładnie za oknem się zrobiło.Moja waga szaleje... 2 dni temu było 67,9... wczoraj 69,1 a dziś...68,3... grrr pierwszy raz coś takiego mam ;/ a przecież nie grzeszę
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2245 | ||
|
szamanka
|
Cytat:
Nabiał w Turcji rzeczywiście jest nie za ciekawy... Ale myślę, że skoro będziesz w hotelu i to jeszcze all inclusive to będzie tam i europejskie jedzenie - np. mięsa inne niż baranina. Tak samo możesz jeść ryby. No i oczywiście staraj się jeść jak najwięcej warzyw. A unikaj makaronów, ryżu, ziemniaków itd. Warto też trochę się poruszać więcej ![]() A po powrocie grzecznie wracasz na 2. fazę ![]() Myślę, że jak się weźmiesz porządnie w garść, to Ci się uda, powodzenia! ![]() Witam niedzielnie Właśnie zjadłam placuszki dukanowe - tzn. takie zmodyfikowane, bo nie miałam jajek w lodówce... i o dziwo nawet wyszły i nawet się odklejały od patelni ![]() A na obiad cycek kurzy z brokułami, mniam ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() A jak wczoraj miałam plany i czas, żeby wyjść do było brzydko... wredna pogoda
Edytowane przez Mo_Nika Czas edycji: 2010-02-21 o 12:00 |
||
|
|
|
#2246 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
U mnie po wczorajszej imprezie waga stoi (jedli pizze a ja nie podobno najzdrowiej tracić od 0,7 do 1kg tygodniowo więc spadki po 0,1 do 0,3 dziennie są najbezpieczniejsze.... choć każda oczywiście by chciała codziennie po 1kg by jak najszybciej zobaczyć swoją wymarzoną wagę.... ja podobnie jak kilka z was chce 55.... może się uda... powinnam się wyrobić wg testu do 20 kwietnia (akurat 5 urodzinki mojej córeczki)... zobaczymy czy dam radę... Na śniadanko u mnie kawa z mlekiem 0% oraz wieśniak i ciasto jogurtowe oraz serniczek berlinianki..... jakie one pyszne..... chyba muszę robić jedno a nie dwa na raz bop za dużo otrębów wtedy zjadam...
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
uff na szczescie nie bede ogladac pizzy, bo tz z rodzinka zajechali cos zjesc przed przyjazdem do mieszkanka
juupi jedynie szarlotke musze podac nie sliniac jej
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
trzebabylo zrobic sobie tą z przepisowni pizze.... ;p
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
planuje ja zrobic, ale musze sie zebrac i kupic chuda wedlinke specjalnie do pizzy, bo samej nie jem
a poza tym dzis dzien proteinowy, wiec nie mialabym co na nia polozyc
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zerwalam z Tz ale czego sie po facecie spodziewac....nie zrozumial
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

, "drinka z parasolką" też sobie nie odmówię, bo Mąż mi nie wybaczy, że zapłacił za All inclusive
Baklawa z turecką kawką śni mi się już po nocach 
w sumie całkiem dobre to było, ale do tostów z serem to im było baaardzo daleko

Ja wlasnie kefirek % z trebami wcinam i cynamonkiem bo pojawil sie u mnie wczoraj problem braku "porcelanki"
myslicie, ze moge sie pokusic o taki specyfik jak "☠☠☠☠☠☠☠" (dostepna w TESCO - "łupina nasienna babki jajowatej")?? On dziala lekko pobudzajaco-przeczyszczajaco?? Czy moze jak robilyscie jakis sosik z ta parafinka to wystarczalo? Bo dzisiaj mam zamiar ukrecic troche protomajonezu i tez nie chce rewolucji
Ale wiem, że to normalne. Byle później spadło z nawiązką