Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 10:06   #2221
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

ja mam 168 cm, w tamte wakacje wazylam 60 i juz dobrze sie czulam, wiec 58 bedzie super

Emilia a ile Ci sie piekly te batoniki? i zrobilas z tych 2 szklanek otrab? na jakiej formie? Bo ja robilam z polowy porcji i srodek mi sie nie chcial dopiec a gora sie spiekala

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:09   #2222
pannaKuleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
schudnij ile mozesz.... pozniej na wakacjach przejdz na utrwalanie, chociaz czesciowe i pozniej znowu po powrocie do diety..... takie jest moje zdanie....
Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź
Powiedzcie mi jeszcze proszę, bo nie jestem jeszcze zbyt bystra w kwestii działania diety:

1. Do której fazy mam wrócić po urlopie?

Jadę do Turcji i wiem, że diety tam utrwalić nie dam rady, bo nabiał mają przepaskudny (a wybredna nie jestem), mięso pyszne - ale baranie , "drinka z parasolką" też sobie nie odmówię, bo Mąż mi nie wybaczy, że zapłacił za All inclusive Baklawa z turecką kawką śni mi się już po nocach

2. Jak to jest z tą dietą. Czy przez całe życie, jeśli będę miała "grzeszniejszy" okres mogę stosować kilka dni proteinowych, czy nie będzie to miało sensu (bo organizm nie da się nabrać?) ?
3. Czy dobre nawyki, które powinny mi zostać po zakończeniu diety to (poza ograniczeniem tłuszczów i węglowodanów) jedzenie tak ogromnych ilości protein?

Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. Przepraszam, jeśli któreś z pytań było już na tapecie, ale nie dałam rady, mimo szczerych chęci, przerobić szczegółowo kilkuset stron. Miłej niedzieli i smacznych batoników ))
pannaKuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:30   #2223
kamaga1
Raczkowanie

A ja dzis mam pierwszy dzien protein....na sniadanie placek z otrebow i jogurt naturalny na obiad chyba z piersiami cos wykabinuje
Czytajac wasze wpisy aż mi się chce byc na tej diecie...tym razem konsekwentnie!!!
Pozdrawiam
kamaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:46   #2224
czelsi
Raczkowanie

Ja też dzisiaj pierwszy dzień protein Na śniadanie zrobiłam kanapeczki Therci, pierwsza porcja się rozleciała, druga była ok, a trzecia aż przypalona, także muszę jeszcze poćwiczyć w sumie całkiem dobre to było, ale do tostów z serem to im było baaardzo daleko
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:49   #2225
Mariolcia =P
Zakorzenienie

a ja zrobilam placuszki z otrebow w wersji z calego serka ale pyszne pierwsze 3 byly malo slodkie, bo zapomnialam dodac slodzika i aromatu, ale kolejne 3 zupelnie jak racuszki z serem i co wazne sie nie rozpadly

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-02-21 o 10:55
Stary 2010-02-21, 10:53   #2226
JoM
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

No to stalo sie...klamka zapadla...zaraz zasiade do mojego pierwszego Dukanowego sniadania...dziewczyny, trzymjacie kciuki...cel 7kg.
Pozdrowienia dla wszystkich
JoM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:57   #2227
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
ja mam 168 cm, w tamte wakacje wazylam 60 i juz dobrze sie czulam, wiec 58 bedzie super

Emilia a ile Ci sie piekly te batoniki? i zrobilas z tych 2 szklanek otrab? na jakiej formie? Bo ja robilam z polowy porcji i srodek mi sie nie chcial dopiec a gora sie spiekala
pieklam tak jak w przepisie.... otrebow nawet wiecej dalam, o pol szklanki wiecej... i pozniej jeszcze sypnelam....
pieklam na takiej duzej balasze od piekarnika.... jakis super termoobieg wlaczylam... ale z podniecenia zle doczytalam i przez godzine na 70 stopniach piekalam.... i pozniej dopiero przelaczylam na 170 stopni... i tak z pol h sie piekly.... ciasto zaczelo cale sie ruszaci robily sie takie straszne gory.... ale pozniej opadlo i bylo prosciutkie.... lekko brązowawe mi wyszlo..... otreby sie ladnie namoczyly.... przed pieczenien odstawilam ciasto zeby mleko sie troche wchlonelo....
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:01   #2228
Katioshka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoM Pokaż wiadomość
No to stalo sie...klamka zapadla...zaraz zasiade do mojego pierwszego Dukanowego sniadania...dziewczyny, trzymjacie kciuki...cel 7kg.
uda sie na pewno-kciuki trzymane sa

witam Dziewczynki! widze, ze juz niektore po sniadanku Ja wlasnie kefirek % z trebami wcinam i cynamonkiem bo pojawil sie u mnie wczoraj problem braku "porcelanki" i nadal sie utrzymuje pomimo wczrajszych placuszkow otrebowych i fajek... a brzucho juz mnie bolec zaczyna myslicie, ze moge sie pokusic o taki specyfik jak "☠☠☠☠☠☠☠" (dostepna w TESCO - "łupina nasienna babki jajowatej")?? On dziala lekko pobudzajaco-przeczyszczajaco?? Czy moze jak robilyscie jakis sosik z ta parafinka to wystarczalo? Bo dzisiaj mam zamiar ukrecic troche protomajonezu i tez nie chce rewolucji
II faza 24.02-??.??.

cel -> 85kg
Katioshka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:07   #2229
Mariolcia =P
Zakorzenienie

mi tez sie gory robily
a robila ktoras piernik? albo ta roladke z ksiazki dukana z kremem? wyglada super

Stary 2010-02-21, 11:07   #2230
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaKuleczka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź
Powiedzcie mi jeszcze proszę, bo nie jestem jeszcze zbyt bystra w kwestii działania diety:

Jadę do Turcji i wiem, że diety tam utrwalić nie dam rady, bo nabiał mają przepaskudny (a wybredna nie jestem), mięso pyszne - ale baranie , "drinka z parasolką" też sobie nie odmówię, bo Mąż mi nie wybaczy, że zapłacił za All inclusive Baklawa z turecką kawką śni mi się już po nocach

2. Jak to jest z tą dietą. Czy przez całe życie, jeśli będę miała "grzeszniejszy" okres mogę stosować kilka dni proteinowych, czy nie będzie to miało sensu (bo organizm nie da się nabrać?) ?
3. Czy dobre nawyki, które powinny mi zostać po zakończeniu diety to (poza ograniczeniem tłuszczów i węglowodanów) jedzenie tak ogromnych ilości protein?

Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. Przepraszam, jeśli któreś z pytań było już na tapecie, ale nie dałam rady, mimo szczerych chęci, przerobić szczegółowo kilkuset stron. Miłej niedzieli i smacznych batoników ))
jak wrocisz to chyba od razu proteiny.... na wakacjach staraj sie nie jesc tluszczow.... jedz duzo warzyw.... zero wegli, mieso z grilla bierz, jakies chude.... baraninie tez chyba mozna, ale jakies chude elementy.... ale sie nie orientuje bo jestem wegetarianką... dasz rade.... tak szybko Ci nie wroci waga chyba.... moze uda Ci sie troche utrwalic wage przed wyjazdem.... ja sobie juz w zeszlym roku darowaam diete i przez 9 miesiecy z 10 kg spadku, odrobilam 5 kg....

a nawyki to wlasnie tak jak piszesz... tylko ze ja po diecie w zeszle wakacja mialam odruch wymiotny na widok jajek i ryb.... ale nabial 0% mi zostal... tzn, lacznie z jogobelą dietetyczną.... hehe plus desery smietanowe z owocami Olmy..... mniam

a co do proteinowych czwartkow.... wtedy je sie czyste proteiny.... organizm jest wtedy "glodzony" i spala wszystko co leci.... kilka kg, mozna schudnac.... a przeciez przez tydzien 10 kg sie nie przytyje.... sama zobacz ile zrzucialas pierwszego dnia...
Stary 2010-02-21, 11:12   #2231
nyna13
Przyczajenie

Witam Was w ten niedzielny poranek
dziś drugi dzień PW i @..tak się jakoś złożyło. i mam +0,8.. Ale wiem, że to normalne. Byle później spadło z nawiązką Wczoraj po raz pierwszy robiłam sobie nutellke..rewelacja:slina :
A teraz spadam się chemii uczyć bo egzamin się zbliża..
nyna13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:13   #2232
cherrry2009
Zakorzenienie

Dzień dobry No i zaczęłam Dukać Rano dwie szklanki wody i jogurt naturalny z zarodnikami pszennymi Na obiadek kurczak, i jak na razie nie ciągnie mnie do pieczywa
Stary 2010-02-21, 11:19   #2233
Kingunia2
Przyczajenie

Witam
Od 12.02.10 jestem na diecie obecnie na fazie II 5/5, ważyłam 94.7 obecnie 90.3 przy wzroście 176. Wymażona waga 75 kg - podobno 01.07.10 powinnam ją zobaczyć na swojej wadze . Książkę czytałam Forum od wątku pierwszego od dechy do dechy. Nie pamiętam czy ktoś odpowiedział Berliniance co do podgrzewania w wysokiej temperaturze parafiny- moja teściowa farmacęutka wyczytała że stosuje się ją do smarowania blaszek przy wypiekach więc jak widać można ją dodawać do potraw i poddawać obróbce termicznej.
Cieszę się że jesteście i że mogę was czytać, pozdrawiam i trzymajcie kciuki.
Kingunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:26   #2234
Emila3000
Zakorzenienie

z miską po tych batonach zmywrka nie dala sobie rady - program poltoragodzinny......
Stary 2010-02-21, 11:35   #2235
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Dobra, ja spadam. Oliwka mi do oczu wlazła i widzę jak przez mgłę

Dobranoc, nowe, starsze i najstarsze Dukanejro

Jeść mi się chce!
A to znak, że do łóżka czas iść

Emilka, jak robisz rozliczenia itd. masz narzucone na co idzie 1%, czy masz w tym temacie wolną rękę, albo możesz coś zaproponować? W sumie nie wiem co Ty z tymi PITami robisz , ale się pytam, bo mam kolegę z rakiem mózgu i on liczy na te odpisy
Możesz odp. na priv Hej!

Dobranoc
Jak robię rozliczenie, to się pytam klienta na co chce przeznaczyć swój 1%, a ajk mówi,że mu wszystko jedno, to coś wybieram. Mam na uwadzę Twój wpis, nie martw się.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
a jak to jest jak sie ma wlasna firme... ? tez mozna odpisac.... bo my placimy ogrooooomne podatki....
Osoby które mogą przekazać 1% to: podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych (zwykły Kowalski na umowę o pracę), podatnicy opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych, podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą i korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku.
Zwróć uwage na waszym rozliczeniu rocznym, czy macie taką rubrykę z jednym %. Jeśli tak, to przekazywać, a jak!!
Stary 2010-02-21, 11:36   #2236
zytek
Raczkowanie

Ooook to dalej dukam ;p dzieki za slowo Dziewczyny!!

Tak czytam i czytam.. Ilonek i Korlat, srednio kazda z dziewczyn traci 7-9kg w mies.. Ilonek stosujesz 3/3?
zytek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:39   #2237
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
hehehe chyba kazda z nas chce 58 kg... u mnie waga stoi.... ;p wiecie co za malo jem..... wczoraj 2 posilki....ale pol dnia mnie w domu nie bylo.... bylam na spacerze i pozniej na wycieczce nad Wislą.... ale w ogole glodna nie jestem.... waga dzisiaj stoi...... dobrze ze nie w gore... jeszcze 2 dni warzyw....

wczoraj zrobilam te batony........ pokroilam na 32 kawalki - takie podluzne... polowe posmarowalam nutella i zlozylam wszystko do kupy.... po 8 batonow nam wyszlo na glowke.... - polowa dziennej porcji trocin.... ;p w smaku nawet dobre... troche gumowate itp, bardzo slodkie mi wyszly - 3 lyzki cukru brzozowego i 1 lyzka slodziku w plynie.... bardzo aromatyczne są...

Adam zarzyczyl sobie jajecznicy na kurkach.... szukam przepisu w necie.....

Ja też chcę 58 kg. Hehe, ale się zgrałyśmy...
Stary 2010-02-21, 11:44   #2238
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

---
Osoby które mogą przekazać 1% to: podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych (zwykły Kowalski na umowę o pracę), podatnicy opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych, podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą i korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku.
Zwróć uwage na waszym rozliczeniu rocznym, czy macie taką rubrykę z jednym %. Jeśli tak, to przekazywać, a jak!!

hmmm PITu na oczy chyba nie zobacze.... bo to ksiegowa robi wszystko.... mamy jedna prawie na wylącznosc, bo kupa jest tych wszystkich papierow..... ja jestem "bezrobotna" wiec PITu tez nie robie....z tego co napisalas to my sie chyba nie kwalifikujemy....
Stary 2010-02-21, 11:44   #2239
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dziewczyny robicie muffinki te z przepisowni? czy z jakiegos innego przepisu? moga byc foremki do babeczek?

Stary 2010-02-21, 11:46   #2240
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny robicie muffinki te z przepisowni? czy z jakiegos innego przepisu? moga byc foremki do babeczek?
poszukaj w jakis normalnych przepisach w czym mozna robic zwykle muffinki..... ale chyba od babeczek tez bedą dobre....
Stary 2010-02-21, 11:47   #2241
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dzieki

Stary 2010-02-21, 11:49   #2242
Emila3000
Zakorzenienie

foremki do mufin nie sa chyba tak rozciapane na boki..... moze daj mniej ciasta zeby sie nie wylalo jak urosnie....
Stary 2010-02-21, 11:53   #2243
Milky
Raczkowanie

GG do Milky

Cytat:
Napisane przez LadyHoneyy Pokaż wiadomość
pamietam pamietam poćwiczę oczywiście bo biust musi się podnosić a nie opadać na diecie
zrobiłam dzisiaj taaaakie zakupy że hohoho... kasa ładnie popłynęła. musiałam kupić na 2 osoby wszystkiego bo moja mama też dietę chce zacząć
weszłam na chwilkę zaglądnąć co u was i spadam poćwiczyć wykąpać się i pouczę się trochę bo dzisiaj miałam to zrobić ;] ale wyskoczył nieplanowany wypad z koleżankami i cóż

Dobranoc
no to cieszy mnie, że pamiętasz Fajnie, że masz się z kim odchudzać - zawsze raźniej. Ja niestety jestem jedyną dukającą osobą w moim domu... ale rodzice i tak się troszczą i starają się nie gotowac moich ulubionych potraw, żeby to mi przykrości nie poczynić a na Dukana... to faktycznie można majątek stracić, coś o tym wiem

Cytat:
Napisane przez zytek Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY RATUNKU!!!!!

Bylam, wypilam 3 lampki czerwonego wina, swietny wieczor.. ale przyszlam i wmucilam 2 pyyyszne kanapki ;/ niedozwolone wogooooole ;/ co za masakra..
niewiem.. myslicie ciagnac dalej dukana? czy nie ma sensu? a moze jest?
zbij się po łapskach i ciągnij dalej... nie poddawaj się broń Boże! i obiecaj sobie, że był ton pierwszy i ostatni raz... każdemu mogło się to zdarzyć Nawet sam Dukan tak w książce (zielonej) napisał

Cytat:
Napisane przez JoM Pokaż wiadomość
Powodzenia, powodzenia

Witam szanowne Dukanki...
U mnie w Łodzi w końcu słońce zaświeciło co prawda jest dość zimno... ale tak ładnie za oknem się zrobiło.
Moja waga szaleje... 2 dni temu było 67,9... wczoraj 69,1 a dziś...68,3... grrr pierwszy raz coś takiego mam ;/ a przecież nie grzeszę

jestem kobietą i... tak, nie wiem czego chcę

Milky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:57   #2244
ilonek71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zytek Pokaż wiadomość
Ooook to dalej dukam ;p dzieki za slowo Dziewczyny!!

Tak czytam i czytam.. Ilonek i Korlat, srednio kazda z dziewczyn traci 7-9kg w mies.. Ilonek stosujesz 3/3?
U mnie w prawie 1,5 miesiąca strata 7 kg.... Stosuję 5/5
ilonek71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:02   #2245
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez pannaKuleczka Pokaż wiadomość

W trakcie jak się nie da 2. to stosować 3. Nabiał w Turcji rzeczywiście jest nie za ciekawy... Ale myślę, że skoro będziesz w hotelu i to jeszcze all inclusive to będzie tam i europejskie jedzenie - np. mięsa inne niż baranina. Tak samo możesz jeść ryby. No i oczywiście staraj się jeść jak najwięcej warzyw. A unikaj makaronów, ryżu, ziemniaków itd. Warto też trochę się poruszać więcej
A po powrocie grzecznie wracasz na 2. fazę
Myślę, że jak się weźmiesz porządnie w garść, to Ci się uda, powodzenia!

Witam niedzielnie
Właśnie zjadłam placuszki dukanowe - tzn. takie zmodyfikowane, bo nie miałam jajek w lodówce... i o dziwo nawet wyszły i nawet się odklejały od patelni A jakie pyszne
A na obiad cycek kurzy z brokułami, mniam

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Milky Pokaż wiadomość
Witam szanowne Dukanki...
U mnie w Łodzi w końcu słońce zaświeciło co prawda jest dość zimno... ale tak ładnie za oknem się zrobiło.
W Warszawie też, aż się chce wyjść na spacer...
A jak wczoraj miałam plany i czas, żeby wyjść do było brzydko... wredna pogoda

Edytowane przez Mo_Nika
Czas edycji: 2010-02-21 o 12:00
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:03   #2246
Wisienka_81
Rozeznanie

Witam,
U mnie po wczorajszej imprezie waga stoi (jedli pizze a ja nie )... wczoraj po 1 dniu PW poszła 0,2kg w górę... dobrze, że dziś 3 ostatni dzień PW a od jutra P więc może spadnie...

podobno najzdrowiej tracić od 0,7 do 1kg tygodniowo więc spadki po 0,1 do 0,3 dziennie są najbezpieczniejsze.... choć każda oczywiście by chciała codziennie po 1kg by jak najszybciej zobaczyć swoją wymarzoną wagę.... ja podobnie jak kilka z was chce 55.... może się uda... powinnam się wyrobić wg testu do 20 kwietnia (akurat 5 urodzinki mojej córeczki)... zobaczymy czy dam radę...

Na śniadanko u mnie kawa z mlekiem 0% oraz wieśniak i ciasto jogurtowe oraz serniczek berlinianki..... jakie one pyszne..... chyba muszę robić jedno a nie dwa na raz bop za dużo otrębów wtedy zjadam...

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:13   #2247
Mariolcia =P
Zakorzenienie

uff na szczescie nie bede ogladac pizzy, bo tz z rodzinka zajechali cos zjesc przed przyjazdem do mieszkanka juupi jedynie szarlotke musze podac nie sliniac jej

Stary 2010-02-21, 12:15   #2248
Emila3000
Zakorzenienie

trzebabylo zrobic sobie tą z przepisowni pizze.... ;p
Stary 2010-02-21, 12:16   #2249
Mariolcia =P
Zakorzenienie

planuje ja zrobic, ale musze sie zebrac i kupic chuda wedlinke specjalnie do pizzy, bo samej nie jem a poza tym dzis dzien proteinowy, wiec nie mialabym co na nia polozyc

Stary 2010-02-21, 12:25   #2250
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
planuje ja zrobic, ale musze sie zebrac i kupic chuda wedlinke specjalnie do pizzy, bo samej nie jem a poza tym dzis dzien proteinowy, wiec nie mialabym co na nia polozyc
jak ja wam zazdroszcze tych sklepow otwartych w niedziele

zerwalam z Tz ale czego sie po facecie spodziewac....nie zrozumial

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości