Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 22:45   #2491
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Daria a tobie co się stało że już uciekasz

Ja pojadłam jak nie wiem co pizza wyszła wyśmieniata jestem z siebie dumna
na dlugo nie ucieklam;D
usnac nie moge..... tż spi juz.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z własnego doświadczenia polecam masaż na plecy robiony przez TZta. Uczyli nas tego na sr, ale to żadna filozofia, po prostu "rozetrzeć" ten ból-oczywiście NIE na kręgosłupie tylko obok. Mnie TZ czasem robi przed snem. Np. wczoraj poprosiłam i potem zasypiam jak dziecko.

Czytam Wasze wpisy i uśmiecham się do siebie, bo widzę pewną stałą prawidłowość: otóż ja jakieś 2 tygodnie temu pisałam, że mam dół, że wszystko boli, że spać nie mogę, że się wkurzam łatwo itd. A Wy wtedy tego nie podzielałyście. Dziś patrzę na te "marudy" nasze i na ich tygodnie ciąży i wniosek jest taki, że jak mnie coś sieknie to Was dopada zwykle za tydzień lub dwa i wtedy dobrze wiecie co ja miałam na myśli

Ze snem u mnie różnie bywa. Najbardziej nie lubię jak budzę się na siku i mam tak straszliwie pełen pęcherz, że jest mi trudno wstać z łóżka i boję się, że nie zdążę...

Natalala, mi też pępka nie wysadziło. Trochę się wyprowadził na zewnątrz, ale tylko trochę.

ASIULEK, trzymaj się tam dzielnie!!!!!!!

Zauważyłam, że często pada tu u nas słowo PEPSI- to jakiś fenomen jest, słuchajcie. Ja np. nigdy za nią nie przepadałam, bo słodka, bo gazowana i brzuch wywala i napełnia, a w ciąży uwielbiam. Wypiłam w ciągu ciąży więcej pepsi niż wcześniej w życiu EVER! Ciekawe co w tym jest...?
mnie tż codziennie masuje i po masazu jest bosko ale za 2 godziny znow boli

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Szczerze to predzej pozwolilabym mu nagrac sex niz porod...ale do niego nic nie dociera, on chce nagrywac i koniec kropka... takze musze go troche przechytrzyc i pochowac wszystkie baterie,czyste tasmy itp..sama kamerke mu zostawie niech nie placze Z aparatem tez bedzie wojna, wiem to juz teraz.... jak sie dorwie to bedzie obcykiwal wszystko...i mnie rowniez :/ a tego tez nie chce. Malej niech robi cala karte zdjec, ale do mnie niech lepiej sie nie zbliza....moze to glupie, ale tak juz mam.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

4 dni bez jedzenia? Eeee to ja sie nidzie nie wybieram...
nie uwazam ze to glupie, to jest dla kobiety cholernie intymna sytuacja i ja rowniez nie chcialabym ani filmu ani zdjec...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja z własnego doświadczenia polecam masaż na plecy robiony przez TZta. Uczyli nas tego na sr, ale to żadna filozofia, po prostu "rozetrzeć" ten ból-oczywiście NIE na kręgosłupie tylko obok. Mnie TZ czasem robi przed snem. Np. wczoraj poprosiłam i potem zasypiam jak dziecko.

Czytam Wasze wpisy i uśmiecham się do siebie, bo widzę pewną stałą prawidłowość: otóż ja jakieś 2 tygodnie temu pisałam, że mam dół, że wszystko boli, że spać nie mogę, że się wkurzam łatwo itd. A Wy wtedy tego nie podzielałyście. Dziś patrzę na te "marudy" nasze i na ich tygodnie ciąży i wniosek jest taki, że jak mnie coś sieknie to Was dopada zwykle za tydzień lub dwa i wtedy dobrze wiecie co ja miałam na myśli

Ze snem u mnie różnie bywa. Najbardziej nie lubię jak budzę się na siku i mam tak straszliwie pełen pęcherz, że jest mi trudno wstać z łóżka i boję się, że nie zdążę...

Natalala, mi też pępka nie wysadziło. Trochę się wyprowadził na zewnątrz, ale tylko trochę.

ASIULEK, trzymaj się tam dzielnie!!!!!!!

Zauważyłam, że często pada tu u nas słowo PEPSI- to jakiś fenomen jest, słuchajcie. Ja np. nigdy za nią nie przepadałam, bo słodka, bo gazowana i brzuch wywala i napełnia, a w ciąży uwielbiam. Wypiłam w ciągu ciąży więcej pepsi niż wcześniej w życiu EVER! Ciekawe co w tym jest...?
widzisz ty pepsi a moja kuzynka miala tak ze nie mogla sie opanowac jak piwo widziala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 23:13   #2492
NaTaLaLa
BAN stały

To juz ja z dwojga zlego wole pepsi zdecydowanie....oj zeby mi sie tak piwa chcialo to bylby problem ;P ale powiem wam ze wokol hiszpanskiej nacji jest przekonanie ze mozna a nawet powinno sie wypic Coronke w czasie ciazy...ze oczyszcza bla bla... powiedziano mi na sylwestra gdyz jako jedyna bylam niepijaca (zrobilam kilka driniacznych lykow od TZ jak nie widzial ale to tyle)...podstawiano mi piwo,wino, ale podziekowalam. Jakos nie tesknie za alkoholem co dziwne bo przed ciaza bywalo ze zaczynalam dzien od Coronki....

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

A mnie bola wymiona...jak na okres ;/
Tak na marginesie musze stwierdzic ze cuuuuudownie jest nie miec okresu szkoda ze to juz koncowka dobrych czasow...
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 23:16   #2493
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez nie jestem osoba pijaca wiec nie mam z tym problemow ale kuzynka tez nie lubi piwa, przed ciaza jak pila to z podwojnym sokiem;D po ciazy tez a w ciazy moglaby litrami
A.Camus
Stary 2010-02-20, 23:21   #2494
NaTaLaLa
BAN stały

Zerknelam wlasnie na nasza-klase... jaki wysyp dzieci wsrod znajomych !!! Szok i same dziewczynki praktycznie.... coz za poczatek roku
Stary 2010-02-20, 23:23   #2495
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uciekam juz lezec bo plecy bola....( a dzisiaj tez byl masaz) buziaki
A.Camus
Stary 2010-02-20, 23:23   #2496
NaTaLaLa
BAN stały

hehe no to miala nie fajnie ciesze ze jak tak nie mam, bo jak chowac piwo w majty :P
Stary 2010-02-21, 07:31   #2497
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
MADZIU to pokaz zdjecie brzusia i zobaczymy
oj jednak mój T. miał racyje hihi mam wielki bebech tylko ja go widze z góry i jakos tak mi nie wystaje hiihih
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madziwnia napisalas chyba "mały" wydawalo mi sie,ze Asiulek miala miec dziewczynke czy jeszcze wogole nie wiedziala?
nie mam tel. przy sbie ale sprawdze potem...
Cytat:

66,5kg o matko i corko...ja jestem pewnie w okolicach 100 juz teraz:P dobijacie mnie, kazda z osobna ;P heh
nie przejmuj sie zobacz .. ja mam juz 19,5 kg n aplusie co daje wynik 94.5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Igor nie chce wychodzić. Dzisiaj przez 7 godzin malowaliśmy ściany i sprzątaliśmy mieszkanie, ale jego to nie rusza Widocznie dobrze mu i nie będzie wychodził. Za to ja po tym wszystkim ledwo się ruszam i wszystko mnie boli - zwłaszcza stopy - dziwne.
No to może pomoże wjechanie winda na 10 p. i zejście po schodach...
wytrzymasz .. ale spieszsie bo ciebie obstawiałam jako kolejną mausie do rozpakowania
Cytat:

Tak na marginesie musze stwierdzic ze cuuuuudownie jest nie miec okresu szkoda ze to juz koncowka dobrych czasow...
EEEEE co ty mówisz.. wczoraj bylismy u kuzyna i jego zonka urodziła 16 marca zeszłego roku do dzis nie ma okresu karmi i bierze te tabsy dla karmiących.. a one sa bez odstawiania..

wstałam o 4.50 w koncu przed 7 wstałam na kompa ... sozk!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:19   #2498
asienka240
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim brzuchatkom
Taki ładny dziś dzionek...
Słoneczko świeci, aż miło

Ja niestety dziś dzionek spędzę sama, ewentualnie z rodzicami albo przed kompem
Mój Tż jedzie dziś do pracy mają jakieś targi budowlane i szef go tam zatrudnił pojechałabym do niego ale tam będzie masa ludzi więc tak czy siak bym się strasznie nudziła.
Czyli niedziala mimo ślicznej pogody nie zapowiada się ciekawie...

Ani się nie wyspałam, ani...

A jak Wam się z samego rana żyje?

Aaaaaa przypomniało mi się...
Będę za pare dni potrzebowała numeru od którejś z Was żeby Wam wieści ze szpitala podsyłać... któraś się podzieli?
Stary 2010-02-21, 09:31   #2499
aneczkkaa
Zakorzenienie

Darusiaaaa ja odkąd jestem w ciąży śpię jak dziecko ale ostatnio mam jak my wszystkie bolą mnie strasznie plecy czasem aż płakać się chce

Madziwnia brzuszek śliczny

Asieńka dzień pikny wiec namówię małża na jakiś spacer lub wycieczkę
Co do namiarów to są na KLUBIE " Marzec- Kwiecień 2010 "dobrze byłoby zebyś do nas dołączyła i tam jest temat Namiary.

Chyba że jak dziewczyny nie mają nic przeciwko to wkleję je na forum .....

A mój numer tel 667656705
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-02-21 o 09:40
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 09:53   #2500
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Gdzie można kupić podkłady ginekologiczne (podpaski) i higieniczne (96x60, 60x9o) ?

- tesco
- rossman
- carrefour
- natura

Nie wiem w którą stronę autobusem jechać.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:00   #2501
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry

Madzia sliczny brzusio faktycznie jest bardzo duzy ale bardzo zgrabniutki

faktycznie dzisiaj sliczna pogoda moze sie wybiore na spacerek wieczorem idziemy pocykac zdjecia mam nadzieje ze nic w tym nie przeszkodzi bo przekladamy nasza sesje z tygodnia na tydzien az w koncu dziecie sie urodzi i ja nie bede miala slicznych zdjec brzuszka bo zawsze cos wypada

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17336970]Gdzie można kupić podkłady ginekologiczne (podpaski) i higieniczne (96x60, 60x9o) ?

- tesco
- rossman
- carrefour
- natura

Nie wiem w którą stronę autobusem jechać.[/QUOTE]
pojedz tam gdzie masz najblizej

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:09   #2502
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

pojedz tam gdzie masz najblizej
Najbliżej mam billę, a tam podkładów nie ma.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:11   #2503
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17336970]Gdzie można kupić podkłady ginekologiczne (podpaski) i higieniczne (96x60, 60x9o) ?

- tesco
- rossman
- carrefour
- natura

ollencja ja kupilam te podklady w aptece,chyba nie ma ich w supermarkecie,albo ja nie widzialam

Madziwnia bardzo ładnie wygladasz w ciąży piękny kształtny brzusio

u mnie dzisiaj nocka całkiem,całkiem wiec i humorek lepszy.

Mrowak to jak sie teraz czujesz? bedziemy wiedzialy co nas czeka...
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:18   #2504
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry, ja o 12:30 mam egzamin i wlasnie sciage robie ;/ ciekawe jak bedzie...
A.Camus
Stary 2010-02-21, 10:22   #2505
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Mrowak to jak sie teraz czujesz? bedziemy wiedzialy co nas czeka...

Hihihihihi Ty akurat jesteś łeb w łeb ze mną prawie Ale dziś czuję się całkiem fajnie. Nieźle spałam, jedna wycieczka do wc, kubeczek mleczka i potem szybko usnęłam. Trochę po przebudzeniu bolały mnie żebra z lewej strony, ale generalnie nie jest źle. I słońce świeci i będę sobie zaraz robić maseczkę na paszczę, a potem może spacer jakiś. Tylko nie wiem co na obiadek zrobić- dziś dla mnie samej, bo TZ na próbie i wróci wieczorem.
Ryżyk jakiś może?

O kurde: 15 dni mi zostało!!!!!

Właśnie troszkę zgłupiałam: czytam, że idąc do szpitala powinno się mieć "
  • zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej,
  • odczyn WR - badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży),"
a mój lekarz na ostatniej wizycie gdy o to spytałam powiedział, że to się robi tylko RAZ w ciąży i już. Ja miałam robione na samym początku, a teraz mi tego nie zlecił.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-02-21 o 10:38
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:35   #2506
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dzien dobry, ja o 12:30 mam egzamin i wlasnie sciage robie ;/ ciekawe jak bedzie...
Trzymam kciuki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:56   #2507
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mrowak ja teraz bylam na Hbs i odczynie zoltaczki i mialam 2 razy robione...
A.Camus
Stary 2010-02-21, 10:58   #2508
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Hihihihihi Ty akurat jesteś łeb w łeb ze mną prawie Ale dziś czuję się całkiem fajnie. Nieźle spałam, jedna wycieczka do wc, kubeczek mleczka i potem szybko usnęłam. Trochę po przebudzeniu bolały mnie żebra z lewej strony, ale generalnie nie jest źle. I słońce świeci i będę sobie zaraz robić maseczkę na paszczę, a potem może spacer jakiś. Tylko nie wiem co na obiadek zrobić- dziś dla mnie samej, bo TZ na próbie i wróci wieczorem.
Ryżyk jakiś może?

O kurde: 15 dni mi zostało!!!!!

Właśnie troszkę zgłupiałam: czytam, że idąc do szpitala powinno się mieć "
  • zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej,
  • odczyn WR - badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży),"
a mój lekarz na ostatniej wizycie gdy o to spytałam powiedział, że to się robi tylko RAZ w ciąży i już. Ja miałam robione na samym początku, a teraz mi tego nie zlecił.
powinno sie zrobic dwa razy jest to badanie platne wiec mozna samemu isc do laboratorium bez skierowania i zrobic a powinno sie zrobic zwlaszcza HBS ze wzgledu ze przez ciaze moglas sie tym zarazic bedac u kosmetyczki fryzjera albo dentysty tak mi tlumaczyl lekarz ale powiedzial ze da mi skierowanie dopiero po 36 tygdoniu zeby byly najbardziej aktualne

Stary 2010-02-21, 11:06   #2509
mrowak
Zakorzenienie

Ja co prawda szczepiłam się na żółtaczkę przed ciążą, zdążyłam wziąć 2 dawki, trzecia po porodzie, ale to chyba nie zmienia faktu, że powinnam wykonać to badanie ponownie. Nie lubię takiego niedoinformowania tudzież rozbieżności w ważnych kwestiach.
Stary 2010-02-21, 11:15   #2510
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda szczepiłam się na żółtaczkę przed ciążą, zdążyłam wziąć 2 dawki, trzecia po porodzie, ale to chyba nie zmienia faktu, że powinnam wykonać to badanie ponownie. Nie lubię takiego niedoinformowania tudzież rozbieżności w ważnych kwestiach.
tutaj masz wykaz wszystkich badan jakie powinno sie zrobic w ciazy
http://parenting.pl/portal/teksty/ka...um-badan-ciazy

dziewczyny jak nisko moze opasc brzuszek ??
kurcze ja juz nie moge siedziec normalnie bo mnie boli mam go tak nisko ze niedlugo siegnie do kolan hehe

Stary 2010-02-21, 11:25   #2511
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak teraz bedziesz powiedz ze masz miec zrobione i juz....
A.Camus
Stary 2010-02-21, 11:28   #2512
drcron
Zakorzenienie

podaje stronke dla zainteresowanych szczepieniami
http://www.obejmijmnieszczepieniem.pl/

kalendarz szczepien
http://www.obejmijmnieszczepieniem.p...szczepien.aspx

i jeszcze cos o szczepieniach
http://www.szczepienia.pl/mmw/65,Co_...c_powinna.html
http://www.prawapacjenta.eu/?pId=887

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-02-21 o 11:34
Stary 2010-02-21, 11:55   #2513
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laski

MADZIU i tu pochwale Twoj brzuszek piekny duuuuuzy,wiekszy od mojego a wogoel jaka Ty masz promienna buzke

ANECZKA jak tam wypieki...mam nadzieje,ze sie udaly

DARUSIA trzymam kciuki za egzamin....ze zlymi wiadomosciami nie wracaj

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:57   #2514
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć babolki jak ja nie cierpię niedzieli!!!!!!!!bo teściówa z teściem są w domu...wrrrrrrrr nienawidzę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:13   #2515
mrowak
Zakorzenienie

Baobabek, to brzmi trochę tak jakbyś w więzieniu siedziała przez nich Przypomina mi się od razu jak się czułam mieszkając w Stanach u obcych ludzi gdzie facet był do rany przyłóż, ale gdy tylko do domu wracała jego żona wszystko się zmieniało i czułam się tam jak piąte koło u wozu. Paskudne uczucie. Potem, gdy odwiedziłam ich po prawie 2 latach było zupełnie inaczej, ale przez prawie półtora roku starałam się mieć z nią jak najmniej do czynienia. nie wyobrażam sobie jak to musi być w Twoim przypadku
Stary 2010-02-21, 12:15   #2516
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim brzuchatkom
Taki ładny dziś dzionek...
Słoneczko świeci, aż miło

Ja niestety dziś dzionek spędzę sama, ewentualnie z rodzicami albo przed kompem
Mój Tż jedzie dziś do pracy mają jakieś targi budowlane i szef go tam zatrudnił pojechałabym do niego ale tam będzie masa ludzi więc tak czy siak bym się strasznie nudziła.
Czyli niedziala mimo ślicznej pogody nie zapowiada się ciekawie...

Ani się nie wyspałam, ani...

A jak Wam się z samego rana żyje?

Aaaaaa przypomniało mi się...
Będę za pare dni potrzebowała numeru od którejś z Was żeby Wam wieści ze szpitala podsyłać... któraś się podzieli?
A Ty masz zaproszenie do klubu czy Ci wysłac ? Tam są namiary do dziewczyn i tam mozna podać swoje . Daj cynka .

- tesco
- rossman
- carrefour
- natura

Podkłady w aptece dla ciebie a przewijaki w rosmanie lub markecie .

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Strony obejmijmnie szczepieniem to strony firm farmaceutycznych
Wogóle dla mnie nie powinni reklamować szczepionek , bo co ma zrobić taka mama co na te szczepionki nie ma a by chciała szczepić Z pediatrą powinno się ustalać oczywiście nie z takim co mu płacą prowizje od tych szczepionek i on powinien ocenić ryzyko ew zarażenie czymś itp.
A ta reklama rotawirusa to juz wogóle obrzydliwa .
Mojej sąsiadki synek lezał jak miał pół roku na rota w szpitalu i masa dzieci na to trafia szkoda tylko że tego nie refundują bo rota kosztuje 700 zeta dwie dawki .

Pit się czesciowo wyjasnił coś było zrąbane z forlularzu w którym to robiłam ale jakby mąz się rozliczał sam to by tyle zabulił . Do tego dobrze ze ja pracuje na 1/4 etatu i g.. zarabiam bo i tak bym wszystko musiała oddać .. i weź tu tyraj normalnie się nie da.
A więc skoro nie jest tak źle za tydzień jedziemy do neckermana i rezerwujemy wakacje we włoszech:jupi : mamy juz wybrane dwa miejsca

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć babolki jak ja nie cierpię niedzieli!!!!!!!!bo teściówa z teściem są w domu...wrrrrrrrr nienawidzę

Biedoczku
Stary 2010-02-21, 12:32   #2517
drcron
Zakorzenienie

AniaP gdzie jedziecie ??
a nie lepiej byloby pojechac z niemiec ?? tam sa tansze wycieczki ja zawsze jak gdzies lecialam do cieplych krajow to wycieczke w niemczech wykupowalam bo taniej wychodzilo
fajnie ze sie wyjasnilo z tym pitem ja narazie dostalam jednego pita z zusu jeszcze trzy mi zostaly i bede mogla sie spokojnie rozliczyc

masz racje to nie powinno byc reklamowane ale wiele rodzicow ktorych stac na takie szczepionki nie wie o nich wiec z jednej strony dobrze ze sa reklamowane a co do szczepienia jesli by nie bylo mnie stac to zrobilabym wszystko zeby jednak zaszczepic dziecko poszlabym do pracy nie wiem zaoszczedzilabym na jedzeniu albo na czyms jeszcze pozyczyla od znajomych i stopniowo oddawala ale zaszczepilabym swoje dziecko bo to dla jego zdrowia i bezpieczenstwa
choc znam takie przypadki gdzie rodzicow stac na te szczepienia a nie szczepia dziecka wogole bo uwazaja to za zbedne wiec dla mnie to jest chore

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

a dziewczyny wiecie ze mozna na dziecko wziasc trzeci tysiac z opieki jesli sie spelnia jakies normy wczoraj mi sasiadka mowila ona pracuje w opiece dzisiaj pojde do niej na herbatke wieczorem to sie zapytam dokladnie co trzeba zrobic i wam napisze bo ja nieststy nie doztane aha to mozna dostac zanim dziecko skonczy 12 miesiecy

Stary 2010-02-21, 12:43   #2518
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Nie koniecznie musi byc to koniec tych dobrych czasów. Ja jak urodziłam Kube karmiłam go do roku czasu a okresu nie miałam 1,5 roku. Także luzik wliczajac ciąże to prawie 2,5 roku nie miałam. To były cudowne czasy.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:43   #2519
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ania P. mam prośbe
Jak jakas mamusia chce wstapic do klubu naszgeo żeby miec namiary to ty musisz zaproszenie wysłacć?

Pytam w imieniu joannM

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:50   #2520
ania p
Zakorzenienie

Drcron - mozna wziąść napewno tysiąc drugiego becikowego socjalnego jak się nie przekracza jakiegoś tam dochodu chyba koło 500 zł na jedną osobę w domu .
Co do szczepień to ja uważam że to becikowe można właśnie na to przeznaczyć jeśli się chce zaszczpić np. ja wychodze z założenia ze wole mieć mniej ciuszków czy iść do lumpka ale miec na szczepienia .

Jedziemy do bibione to ok. wenecji czyli najbliższe nam włochy jedzie się 12 godzin bo już bylismy tam ok 1220 km jest . Ale jedzie się przez czechy i austrie i na koniec kawałek przez włochy . nie będę kombinowała z niemieckich biur bo we wrzęsniu i tak jest tam śmiesznie tanio a do tego bierzemy apartament bez żarełka tylko własne i dojazd tez włany . Tam jest kuchnia . Kosz to ok 2tys za dwa tygodnie pobytu a jeszcze teraz są zniżki jak się zarezerwuje . Jak będę szukała czegoś drogiego to mąż jak jeździ do niemiec może tam wykupić

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ania P. mam prośbe
Jak jakas mamusia chce wstapic do klubu naszgeo żeby miec namiary to ty musisz zaproszenie wysłacć?

Pytam w imieniu joannM

Z tego co wiem to tak ale jest chyba jeszcze jakaś opcja że mi ktoś wysyła poproszenie o zaproszenie ( he he ) tylko nie mam pojęcia jak to się robi .

Laski jak któraś nie ma dostepu piszcie do mnie na priv i ja wyślę .
Bo ja sama się gubie i długo by mi zajęło sprawdzić kto ma a kto nie .
No chyba że ktoś nie chce się z nami dzielić danymi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości