PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 17:37   #3661
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
cześć

dzisiaj dokładnie 3 miesiace do slubu

a słuchajcie jakie sa potrzebne papiery z Urzedu stanu cywilnego do kościoła?? bo we wtorek idę, a jak na razie jestem ciemna w tej kwestii
chyba musicie razem pójść i cos tam się ustala jakie nazwiska po ślubie, jak dzieci się bada nazywac
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:43   #3662
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
No co za mendy Trzymaj się, będziemy Cię wspierać
Idealnie powiedziane.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:49   #3663
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
chyba musicie razem pójść i cos tam się ustala jakie nazwiska po ślubie, jak dzieci się bada nazywac
tylko że TŻ pracuje od 6-19 więc pójście razem odpada a w sobotę jest nieczynne..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:52   #3664
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
cześć

a słuchajcie jakie sa potrzebne papiery z Urzedu stanu cywilnego do kościoła?? bo we wtorek idę, a jak na razie jestem ciemna w tej kwestii
Zaświadczenie o braku przeciwskazań do zawarcia związku małżeńskiego (czy podobna nazwa). Jeśli nie jest to w USC w mieście, w którym się urodziliście, to potrzebny jest odpis skrócony aktu urodzenia. I tam babka się właśnie pyta o nazwiska, o to jak się utrzymujecie, imiona rodziców itp. No i w USC trzeba mieć też dowód osobisty. Zaświadczenie takie ważne jest 3 miesiące i w tym okresie trzeba wziąć ślub. No i płaci się za to 84zł.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
tylko że TŻ pracuje od 6-19 więc pójście razem odpada a w sobotę jest nieczynne..
Musicie być razem, bo się trzeba popodpisywać.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:59   #3665
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Zaświadczenie o braku przeciwskazań do zawarcia związku małżeńskiego (czy podobna nazwa). Jeśli nie jest to w USC w mieście, w którym się urodziliście, to potrzebny jest odpis skrócony aktu urodzenia. I tam babka się właśnie pyta o nazwiska, o to jak się utrzymujecie, imiona rodziców itp. No i w USC trzeba mieć też dowód osobisty. Zaświadczenie takie ważne jest 3 miesiące i w tym okresie trzeba wziąć ślub. No i płaci się za to 84zł.

Musicie być razem, bo się trzeba popodpisywać.
to pójde sie dowiedzieć i najwyżej TŻ będzie musiał wziać urlop...

słuchajcie chciałabym mieć bukiecik cos w tym rodzaju, u mojej kwiaciarki widziałam podobny ale o wiele ładniejszy czy będzie pasowac do sukni??
co do bizuterii to myslałam o kryształkach swarowskiego, ale nie wiem własnie czy bezbarwne, czy może lekko fioletowe, żeby się wszystko nie zlewało

pokazuję suknię, bukiet i autko do slubu którym prawdopodobnie pojedziemy

a i chyba zdecydujemy sie na takie podziękowania-winetki 2w1 http://allegro.pl/item919614087_slub..._winietki.html

a i cistao już zamówione.. wzięlismy 12 blach.. nie wiem jakiej one są wielkości, ale mam tamm zamawiała już 3 razy więc spradzone zastanawiamy się jeszcze nad tortem
i zrobilismy listę gości, wyszło nam 130 osób, ale pewnie z 30 osób odleci
Stary 2010-02-21, 18:03   #3666
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
to pójde sie dowiedzieć i najwyżej TŻ będzie musiał wziać urlop...

słuchajcie chciałabym mieć bukiecik cos w tym rodzaju, u mojej kwiaciarki widziałam podobny ale o wiele ładniejszy czy będzie pasowac do sukni??
co do bizuterii to myslałam o kryształkach swarowskiego, ale nie wiem własnie czy bezbarwne, czy może lekko fioletowe, żeby się wszystko nie zlewało

a i chyba zdecydujemy sie na takie podziękowania-winetki 2w1 http://allegro.pl/item919614087_slub..._winietki.html

a i cistao już zamówione.. wzięlismy 12 blach.. nie wiem jakiej one są wielkości, ale mam tamm zamawiała już 3 razy więc spradzone zastanawiamy się jeszcze nad tortem
co do kolczyków chyba bym zamawiała w koloerze ozdóbek na sukni, ale to kwestia jak bardzo fioletowe by były, bukiet ładny, ewentualnie albo wiecej zieleni, albo coś w fiolecie czy w innym kolorze, żeby było jakieś ożwyienie- ale takie białe tez ok wygląda, kwestia co się komu podoba
Stary 2010-02-21, 18:08   #3667
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
co do kolczyków chyba bym zamawiała w koloerze ozdóbek na sukni, ale to kwestia jak bardzo fioletowe by były, bukiet ładny, ewentualnie albo wiecej zieleni, albo coś w fiolecie czy w innym kolorze, żeby było jakieś ożwyienie- ale takie białe tez ok wygląda, kwestia co się komu podoba
tylko własnie nie wiem jakie by kolczyki wybrać, bo suknia ma srebrne elementy, dodatkowo na bucikach tez będa srebrne kryształki..
co do bukieciku to tylko taka wstepna koncepcja, kwiaciarka powiedziała, że bukiecik dostosuje się do wyglądu sukni, bizuterii.. jesli bym wzieła delikatnie fioletoewe, to w bukiecie by były jakies fioletowe kwiatrki i bym sobie kazała zrobic lekko fioletowy makijaż.. ale nie wiem czy to dobry pomysł

kurcze coraz mniej czasu zostaje, więc zaczynam ostro myslec o wszystkim

bedziemy jeszcze szukać dalej samochodu, ale wynajęcie tego to koszt 500 zł od 9-24 jest do naszej dyspozycji.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 18:12   #3668
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko własnie nie wiem jakie by kolczyki wybrać, bo suknia ma srebrne elementy, dodatkowo na bucikach tez będa srebrne kryształki..
co do bukieciku to tylko taka wstepna koncepcja, kwiaciarka powiedziała, że bukiecik dostosuje się do wyglądu sukni, bizuterii.. jesli bym wzieła delikatnie fioletoewe, to w bukiecie by były jakies fioletowe kwiatrki i bym sobie kazała zrobic lekko fioletowy makijaż.. ale nie wiem czy to dobry pomysł

kurcze coraz mniej czasu zostaje, więc zaczynam ostro myslec o wszystkim

bedziemy jeszcze szukać dalej samochodu, ale wynajęcie tego to koszt 500 zł od 9-24 jest do naszej dyspozycji.
moze faktycznie wybierz coś ze srebrem w nawiązaniu do kiecy i butów i troszke fioletu co do samochodu to się nie wypowiem bo dla mnie to czarna magia
ja to już w ogole nie wiem jaki bukiet, jak pojde zamawiać to pewnie sie zdecyduję
Stary 2010-02-21, 18:22   #3669
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
moze faktycznie wybierz coś ze srebrem w nawiązaniu do kiecy i butów i troszke fioletu co do samochodu to się nie wypowiem bo dla mnie to czarna magia
ja to już w ogole nie wiem jaki bukiet, jak pojde zamawiać to pewnie sie zdecyduję
mnie dopiero wczoraj olsniło co do bukietu bylismy zamówic kwiaciarkę i ona pokazywała nam zdjęcia bukietów które robiła i ten od razu przypadł do gustu mnie i TŻtowi, a TŻ z kolei upierał się na białe róże, a mi się strasznie storczyki podobaja, i pani powiedziała że do mojej sylwetki taki własnie lekko zisający będzie najbardziej odpowiedni a i tam mamy przyjś cna poczatku maja z konkretami co dokładnie chcemy mieć

co do samochodu to wzięlismy wizytówke z kwiaciarni.. ja tez się na samochodach nie znam, z tego co TŻ mówił to jakiś jaguar.. dla nie nie wazny jaki samochód, może pozyczyc od kolegi/kuzynka dla mnie najwazniejsze żeby był "CZARNY" bo mam już koncepcje ubrania
Stary 2010-02-21, 18:24   #3670
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Cytat:
A po kiego grzyba im wiedzieć jak się utrzymujemy

Cytat:

Can't teki bukiet będzie ślicznie pasował tylko ja bym jakiegoś kolorku dodała, żeby go trochę ożywić. Fiolecik jak najbardziej pasuje i wtedy w makijażu też może być troszkę fioletu I jak chcesz fioletowe kryształki w biżuterii to też jak najbardziej może być, albo może jakieś łączone - przezroczyste z fioletowymi.
Co do torta to zaraz wyślę Ci pw
A ten samochód za 500 zł to całkiem niedrogo
I te winietko-podziękowania super
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 18:29   #3671
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Can't teki bukiet będzie ślicznie pasował tylko ja bym jakiegoś kolorku dodała, żeby go trochę ożywić. Fiolecik jak najbardziej pasuje i wtedy w makijażu też może być troszkę fioletu I jak chcesz fioletowe kryształki w biżuterii to też jak najbardziej może być, albo może jakieś łączone - przezroczyste z fioletowymi.
Co do torta to zaraz wyślę Ci pw
A ten samochód za 500 zł to całkiem niedrogo
I te winietko-podziękowania super
ja uwielbiam fiolecik i może by tak troszkę fioletowych storczyków dodac??

mi te winetko-podziękowania się bardzo spodobały.. od razu 2w1, a jak mam się baiwc z tymi sakiewkami, wciagać siostrę TZta żeby je nam uszyła, to trochę zachodzu z tym jest..

a powiedzcie mi jaki papaier miałabym kupic żeby zrobić zawieszki na wódkę i bileciki do zaproszeń że chcemy kasę i kupony Lotto??
zdecydowalismy że dla częsci gości nie będziemy wkładac bilecików od pieniążki np u mojego TZta w domu, siostra straciła pracę, druga ma cięzką sytyację amterialną, więc niech nam mały prezent kupią i moim kolezankom też bilecików nie daję, bo tez kasy nie maja, a tak się złozą we 3 i nam kupia coś do mieszkanka

miałam po raz kolejny ten sam ślubny sen.. w kościele ylo wszystko w porządku, wypowiedziałam przysiegę bez zająknięcia- bo chcemy mówic sami, potem było wesele i jak się okazałao rano połowy wesela nie pamietałam w ogóle, jakby mnie tam nie było.. masakra jakaś

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-02-21 o 18:39
Stary 2010-02-21, 18:38   #3672
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
A nie wiem :P Nas się pytali... Na zasadzie, że TŻ powiedział, że umowa o pracę, ja że studentka na utrzymaniu rodziców. Ale jak oglądałam akt małżeństwa moich rodziców, to był tam wpisywany zawód, czy coś... Pamiętam, że mama miała właśnie studentka wpisane.
Stary 2010-02-21, 18:38   #3673
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam fiolecik i może by tak troszkę fioletowych storczyków dodac??

mi te winetko-podziękowania się bardzo spodobały.. od razu 2w1, a jak mam się baiwc z tymi sakiewkami, wciagać siostrę TZta żeby je nam uszyła, to trochę zachodzu z tym jest..

a powiedzcie mi jaki papaier miałabym kupic żeby zrobić zawieszki na wódkę i bileciki do zaproszeń że chcemy kasę i kupony Lotto??
zdecydowalismy że dla częsci gości nie będziemy wkładac bilecików od pieniążki np u mojego TZta w domu, siostra straciła pracę, druga ma cięzką sytyację amterialną, więc niech nam mały prezent kupią i moim kolezankom też bilecików nie daję, bo tez kasy nie maja, a tak się złozą we 3 i nam kupia coś do mieszkanka
Te fioletowe storczyki to dobry pomysł, ale zostaw też kilka białych

Papier by musiał mieć gramaturę co najmniej koło 250, z tego co dziewczyny tu wcześniej pisały
My będziemy mieć chyba we wszystkich zaproszeniach wydrukowane, że chcemy kasę, ale oprócz tego zostawię mamie listę prezentów, które by nam się przydały, bo wiem, że w mojej rodzinie są osoby, które wolą dać prezent niż kasę, żeby pamiątka jakaś została. Na pewno te osoby będą się mojej mamie podpytywać co by nam się przydało, więc taka lista się przyda (tym bardziej, że mieszkamy razem i sporo rzeczy już mamy).

Fioletowe kryształki jakie znalazłam na all:
http://allegro.pl/item912757403_kolc..._oplatane.html
http://allegro.pl/item912960427_piek...fioletowy.html
http://allegro.pl/item928568840_kolc...o_vintege.html
http://www.allegro.pl/item918857064_...yki_wrzos.html

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-02-21 o 18:56
Stary 2010-02-21, 19:05   #3674
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Te fioletowe storczyki to dobry pomysł, ale zostaw też kilka białych

Papier by musiał mieć gramaturę co najmniej koło 250, z tego co dziewczyny tu wcześniej pisały
My będziemy mieć chyba we wszystkich zaproszeniach wydrukowane, że chcemy kasę, ale oprócz tego zostawię mamie listę prezentów, które by nam się przydały, bo wiem, że w mojej rodzinie są osoby, które wolą dać prezent niż kasę, żeby pamiątka jakaś została. Na pewno te osoby będą się mojej mamie podpytywać co by nam się przydało, więc taka lista się przyda (tym bardziej, że mieszkamy razem i sporo rzeczy już mamy).

Fioletowe kryształki jakie znalazłam na all:
http://allegro.pl/item912757403_kolc..._oplatane.html
http://allegro.pl/item912960427_piek...fioletowy.html
http://allegro.pl/item928568840_kolc...o_vintege.html
http://www.allegro.pl/item918857064_...yki_wrzos.html
my do mieszkania jeszcze nic nie mamy.. chciałam co miesiąc cos kupowac, ale mama mnie przekonała że nie ma sensu, bo ktoś na pewno cos przyniesie na slub, potem będzie parapetówka , a że będziemy mieć malutkie mieszkanko to po co jakiech "klamoty" kupowac które potem nam się nie przydadzą

myslałam o czymś takim.. przejde się niedługo do jubilera gdzie zamawialismy obrączki i wtedy się rozejrzę

http://allegro.pl/item901201258_dlug...swarovski.html
http://allegro.pl/item912961898_dlug...ski_helix.html

i na ręke: http://allegro.pl/item912761617_swar...tka_waska.html

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-02-21 o 19:06
Stary 2010-02-21, 19:13   #3675
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
myslałam o czymś takim.. przejde się niedługo do jubilera gdzie zamawialismy obrączki i wtedy się rozejrzę

http://allegro.pl/item901201258_dlug...swarovski.html
http://allegro.pl/item912961898_dlug...ski_helix.html

i na ręke: http://allegro.pl/item912761617_swar...tka_waska.html

Widzę, że to biżu od tego samego użytkownika, od którego Gosica zamawiała kolczyki Chciałam sobie takie same zamówić, ale już nie ma ich na aukcji No ale mam nadzieję, że jeszcze je wystawią. Codziennie teraz sprawdzam czy ich nie wystawili, bo żadne już mi się ni epodobają od czasu jak tamte zobaczyłam

A z fiolecikiem jeszcze cos takiego znalazłam:
http://www.allegro.pl/item930827435_...ovski_9_8.html
http://www.allegro.pl/item932861967_...ki_srebro.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 19:18   #3676
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja to mam naprawdę jakiegoś pecha

Mąż czuje się w końcu lepiej, choróbsko go puściło...i przeszło na mnie ze zdwojoną siłą
Normalnie zdycham z zatkanym/cieknącym nosem, bolącą głową i żołądkiem, a za 4 dni wyjeżdżamy

W pierwszej wersji podróży poślubnej mieliśmy jechać na Maderę. Już nawet rezerwację wstępną mieliśmy i bylibyśmy tam właśnie terazwięc jak rano usłyszałam, że ponad 30 osób zginęło to
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:20   #3677
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że to biżu od tego samego użytkownika, od którego Gosica zamawiała kolczyki Chciałam sobie takie same zamówić, ale już nie ma ich na aukcji No ale mam nadzieję, że jeszcze je wystawią. Codziennie teraz sprawdzam czy ich nie wystawili, bo żadne już mi się ni epodobają od czasu jak tamte zobaczyłam

A z fiolecikiem jeszcze cos takiego znalazłam:
http://www.allegro.pl/item930827435_...ovski_9_8.html
http://www.allegro.pl/item932861967_...ki_srebro.html
no własnie ja też takie jak Gosica ale ich nie ma:9 może potem jeszcze będą bo mi się bardzo podobają i bransoletka wtedy by pasowała
Stary 2010-02-21, 19:34   #3678
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ale superTwoja data jest mnie punktem odniesienia, że to już tuż tuż

Cytat:
o kurczeA myślelismy z tż, że jak on się zamelduje w Krk to USC załatwimy bez bólu a tu i tak trzeba będzie zapieprzac po akt urodzeniaSuper, ze to wszystko napisałaś, bo to bardzo przydatneA nie wiesz jak to by było ze mną - urodziłam sie w Krk a mieszkam teraz w innym mieście - to moge iśc do krakowskiego USC, które było moim "rejonowym" USC jak mieszkałam w Krk po te papiery? Czy mam iśc tam po akt urodzenia i po papiery do ślubu iśc do USC w moim obecnym miejscu zameldowania - to ma jakies znaczenie?

Cytat:
bukiet ładny, ale ja bym go podkolorowala, zeby nie był za mdlyCo do kolczyków sa takie krysztalki Svarowskiego mieniące się na lekki popiel - wg mnie by pasowały takie lub bezbarwne. Fiolet musiałabym zobaczyć, ale masz ciemne włoski, więc powinno wygladac fajnie..

Cytat:
my wydrukowaliśmy na wszystkich zaproszeniach wierszyki. To i tak jest tylko sugestia, bo i tak jak ktoś chce kupic prezent to sie uprze i kupiA jak ktos ma mi nie dać kasy to mam nadzieję, że kupi pościel lub ręczniki, bo to się zawsze przyda i jest fajnym prezentem.

Zaznaczyłam na fioletowo(wiodący kolor naszego ślubu obok fuksji) na liście gości komu już daliśmy zaproszeniaJutro tż zajmie sie zaproszeniami wysyłanymi pocztą i jutro lub pojutrze je wyślemy, także najpóźniej 1 marca juz dotrą do adresatówA za granicę dotrą jakoś pewnie do dwóch tygodni, nie wiem ile takie listy idą.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Mąż czuje się w końcu lepiej, choróbsko go puściło...i przeszło na mnie ze zdwojoną siłą
Normalnie zdycham z zatkanym/cieknącym nosem, bolącą głową i żołądkiem, a za 4 dni wyjeżdżamy

W pierwszej wersji podróży poślubnej mieliśmy jechać na Maderę. Już nawet rezerwację wstępną mieliśmy i bylibyśmy tam właśnie terazwięc jak rano usłyszałam, że ponad 30 osób zginęło to
a mi sie wydaje, ze to jednak nie pech tylko słaby układ odpornościowy
Ej, ale Ty nie zginęłaś, bo Cię tam nie było to raczje powinnaś czuc ulgę i uważac sie za szczęściaręJakb y nie było zdjęcia stamtąd przerażają, kto by pomyślał, że cos takiego może sie wydarzyć.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-02-21 o 19:36
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:38   #3679
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ale superTwoja data jest mnie punktem odniesienia, że to już tuż tuż

bukiet ładny, ale ja bym go podkolorowala, zeby nie był za mdlyCo do kolczyków sa takie krysztalki Svarowskiego mieniące się na lekki popiel - wg mnie by pasowały takie lub bezbarwne. Fiolet musiałabym zobaczyć, ale masz ciemne włoski, więc powinno wygladac fajnie..

faktycznie masz rację gdyby była takie troszkę popielate to pasowałoby do srebrnych elementów sukni, a znowu jak będę miała trochę fioletowych kwaitków i fioletowy makijaż i jeszcze miałaby mmieć fioletowe kolczyki to by było za dużo fioletu i wcale efektywnie by nie wyglądało

ja nie mogę uwierzyć że to juz tak blizutko, że za 3 miesiące TŻ się do mnie wprowadzi.. echmm zaczynams ię znowu jarac slubem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 19:39   #3680
gospella
Wtajemniczenie

Tosiu
ja tez mam objawy takie jak ty, idz do lekarza- moejmu tżcikowi przeszlo po antybiotyku

a co do madery- jestescie szcześciarzami, że tam nie pojechaliście
Stary 2010-02-21, 19:40   #3681
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
o kurczeA myślelismy z tż, że jak on się zamelduje w Krk to USC załatwimy bez bólu a tu i tak trzeba będzie zapieprzac po akt urodzeniaSuper, ze to wszystko napisałaś, bo to bardzo przydatneA nie wiesz jak to by było ze mną - urodziłam sie w Krk a mieszkam teraz w innym mieście - to moge iśc do krakowskiego USC, które było moim "rejonowym" USC jak mieszkałam w Krk po te papiery? Czy mam iśc tam po akt urodzenia i po papiery do ślubu iśc do USC w moim obecnym miejscu zameldowania - to ma jakies znaczenie?
Po akt urodzenia idziesz tam, gdzie miałaś go od początku (matko... jak to brzmi...). Ja generalnie na przykład urodziłam się w Szczecinie, a meldunek mam od zawsze w innym mieście i tam też biorę ślub. Więc akt urodzenia musiałam wziąć w Szczecinie w USC. I tam się babka spytała, gdzie biorę ślub i powiedziała, że do tego drugiego miasta mam iść do USC po to zaświadczenie.

Na ostatnie Twoje pytanie nie umiem Ci w 100% odpowiedzieć, więc najlepiej się w USC spytać. Na jakiejś stronie znalazłam, że to niby ma być USC właściwy dla któregoś z narzeczonych, ale jak aktualne są te informacje to nie wiem.

Edytowane przez 201701300931
Czas edycji: 2010-02-21 o 19:42
Stary 2010-02-21, 19:51   #3682
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Teraz chyba taki wirus panuje. U nas też TZ był parę dni temu chory, a teraz ja jestem
Jak to dobrze, że nie pojechaliście na tą Maderę
Teraz tylko aspirynka, albo theraflu i do łóżeczka się wypocić, żebyś na podróż poślubną wyzdrowiała

Cytat:
faktycznie masz rację gdyby była takie troszkę popielate to pasowałoby do srebrnych elementów sukni, a znowu jak będę miała trochę fioletowych kwaitków i fioletowy makijaż i jeszcze miałaby mmieć fioletowe kolczyki to by było za dużo fioletu i wcale efektywnie by nie wyglądało

ja nie mogę uwierzyć że to juz tak blizutko, że za 3 miesiące TŻ się do mnie wprowadzi.. echmm zaczynams ię znowu jarac slubem
Dostałaś ostatnie pw? Bo napisałam, ale w trakcie wysyłania mi się wizaż zawiesił i nie wiem czy się wysłało
Aaa... właśnie widzę, że już odpisałaś
Co do makijażu to wcale nie musi być cały we fiolecie. W klubie jest zdjęcie moich oczek i ja tam mam makijaż z różem, ale tego różu prawie nie widać było przy otwartych oczach, więc myślę, że to nie będzie przesada. Możesz wybrać któreś z tych cieniowanych kolczyków, które wrzuciłam na końcu, wtedy będzie kompromisowo

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-02-21 o 19:54
Stary 2010-02-21, 19:57   #3683
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Dostałaś ostatnie pw? Bo napisałam, ale w trakcie wysyłania mi się wizaż zawiesił i nie wiem czy się wysłało
Aaa... właśnie widzę, że już odpisałaś
Co do makijażu to wcale nie musi być cały we fiolecie. W klubie jest zdjęcie moich oczek i ja tam mam makijaż z różem, ale tego różu prawie nie widać było przy otwartych oczach, więc myślę, że to nie będzie przesada. Możesz wybrać któreś z tych cieniowanych kolczyków, które wrzuciłam na końcu, wtedy będzie kompromisowo
mi się 2 razy zawiesił jak wysyłałam Tobie PW, więc póxniej nie chciało mi się tyle pisać więc odpowiedzi były okrojone
Stary 2010-02-21, 20:02   #3684
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
mi się 2 razy zawiesił jak wysyłałam Tobie PW, więc póxniej nie chciało mi się tyle pisać więc odpowiedzi były okrojone
A już myślałam, że to tylko mi się tak wiesza Tyle piszemy, że serwery nie nadążają Widać, że weekend się kończy, bo się ruch na wizażu zaczął
Stary 2010-02-21, 20:02   #3685
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

no, wyglądalabys jak krzak winogronA do mnie tz się może wprowadzi jeszcze przed ślubem, zalezy jak tam urządzanie mieszkanka będzie szło, bo wypowiada umowe najmu mieszkania i na koniec marca się stamtąd wyprowadzi, jak nasze mieszkanko nie będzie się nadawalo do zamieszkania to zamieszka tymczasowo u mnie hehe

Cytat:
Po akt urodzenia idziesz tam, gdzie miałaś go od początku (matko... jak to brzmi...). Ja generalnie na przykład urodziłam się w Szczecinie, a meldunek mam od zawsze w innym mieście i tam też biorę ślub. Więc akt urodzenia musiałam wziąć w Szczecinie w USC. I tam się babka spytała, gdzie biorę ślub i powiedziała, że do tego drugiego miasta mam iść do USC po to zaświadczenie.

Na ostatnie Twoje pytanie nie umiem Ci w 100% odpowiedzieć, więc najlepiej się w USC spytać. Na jakiejś stronie znalazłam, że to niby ma być USC właściwy dla któregoś z narzeczonych, ale jak aktualne są te informacje to nie wiem.
o dziękuję za uświadomienieTo będe musiała wziąc cały dzień wolny na to załatwianie

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-02-21 o 20:06
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:27   #3686
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
no, wyglądalabys jak krzak winogronA do mnie tz się może wprowadzi jeszcze przed ślubem, zalezy jak tam urządzanie mieszkanka będzie szło, bo wypowiada umowe najmu mieszkania i na koniec marca się stamtąd wyprowadzi, jak nasze mieszkanko nie będzie się nadawalo do zamieszkania to zamieszka tymczasowo u mnie hehe

o dziękuję za uświadomienieTo będe musiała wziąc cały dzień wolny na to załatwianie
zazdraszczam tego że od razu po slubie zamieszkacie sami ja mam nadzieję że te 2-2,5 miesiąca przezyję, chcoaiz i tak dopiero pewnie i tak poczuję się zonką jak zamieszkamy osobno... wiadomo większa swoboda, sama obiadki będe gotowac itp..
Stary 2010-02-21, 20:38   #3687
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Can't, ładne te kolczyki wysłałaś Ja mam też takie delikatne Swarovskiego i bardzo polecam Te fioletowe jakoś nie bardzo do mnie trafiają. Takie niektóre trochę przytłaczające.

A my mamy już samochód. Zgodziłam się na GARBUSA z 1968 r. Dzisiaj byliśmy go oglądać i okazało się, że miejsca jest w sam raz, nawet na suknie (zwłaszcza jak się wystawi przedni fotel) A najlepsze, że płacimy tylko za paliwo i dodajemy flaszkę dla kierowcy
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:13   #3688
gosica502
Wtajemniczenie

hehe ale ze mnie master Wszyscy mi zazdroszczą moich kolczyków

Aniołek gratuluję samochodu
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:33   #3689
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
hehe ale ze mnie master Wszyscy mi zazdroszczą moich kolczyków
Nonie da się ukryć Specjalnie tak długo nie wstawiałaś nam tu fotek, żebyśmy nie zdążyły sobie kupić takich samych
Stary 2010-02-22, 02:40   #3690
gospella
Wtajemniczenie

spać nie mogę- choroba mi przeszkadza
a kolczyków gosicy to nie widziałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości