Body Jet i inne mniej inwazyjne metody powiększania piersi - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 12:38   #241
kbo
Raczkowanie

Dot.: powiekszanie piersi McGhan czy Eurosilicone ??wazne

z tego co napisałas Samiii to wynika, że twój lekarz może i wybiera sobie firmy z którymi współpracuje i takie poleca wkładki. Ja miałam do wyboru wszystkie firmy i zdecydowałam się na eurosilicony, gdy poznałam za i przeciw.
kbo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:04   #242
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kbo Pokaż wiadomość
z tego co napisałas Samiii to wynika, że twój lekarz może i wybiera sobie firmy z którymi współpracuje i takie poleca wkładki. Ja miałam do wyboru wszystkie firmy i zdecydowałam się na eurosilicony, gdy poznałam za i przeciw.
nie do końca, miałam wybór między trzema popularniejszymi w pl markami wkładek, z wyjątkiem euro, dr na nich nie pracuje z powodu ich jakoś tam szeroko pojętej jakości
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 09:26   #243
kbo
Raczkowanie

ja na tym forum widze dużo zadowolonych klientek z Euroslilikonami wiec nie wierzę że są złej jakości. Wg mojego lekarza są najlepsze, a ja ufam ekspertom.
Stary 2010-02-09, 15:38   #244
Samiii
Zadomowienie

każdy ufa swojemu lekarzowi i tego się trzymajmy

ja się konsultowałam tuż przed operacją z dwoma lekarzami, parę lat wcześniej jeszcze z innym, i żaden z nich nie pracuje na tych wkładkach, więc wybór jakby został podjęty automatycznie

trzymaj się cieplutko
Stary 2010-02-09, 15:41   #245
pamelaaa
Raczkowanie

przestańcie się kłócić o te wkładki. Każdy ma prawo wyboru tego co mu lepiej odpowiada. Też byłam zdecydowana na Eurosilicony jak ty KBO wiec nie jesteś sama Każdy lekarz dba o wizerunek i nie polecałby beznadziejnych wkładek bo by to się odbiło na opinii o jego operacjach. zresztą niedługo jak dojdę do siebie i zdejmę bando bede mogla sama ocenic.

Edytowane przez pamelaaa
Czas edycji: 2010-02-09 o 15:43
pamelaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 16:54   #246
nieznajoma7
Przyczajenie

hej dziewczyny ja byłam 2 dni temu na wizycie u chirurga i mam już wyznaczony termin na 30 marca z tym, że też do początku marca mam wybrać sobie rozmiar i firmę implantów. I tu potrzebuję waszej pomocy :P a więc tak: mam wzrostu 173 cm i jesteb bardzo szczupła i dr zaproponował mi na początek firme Mentor i 300cc ale ja się oczytałam na tych forach,że później dziewczyny mają niedosyt i chcą większe i zaproponowałam mu sama 350 :/ i on gdzieś tam sobie posprawdzał i powiedział,że takie jeszcze możemy zrobić i tylko teraz pytanie czy,któraś sobie takie robiła i czy nie będa dla mojej budowy za duże a najbardziej byłabym wdzięczna gdyby,któraś takie miała i przesłała mi foteczki na maila łatwiej było by mi podjąc decyzję. I druga sprawa tak za jednym zamachem heh bo oprócz firmy Mentor podał mi jeszcze inne tylko tańsze bo byłam przygotowane na niższą kwote i kolejne pytanko do was czy któraś miała zamiast Mentora-( Negor lub Pertese lub Politech Silimed?) pliss dajcie znać bo to dla mnie bardzo ważne bo nie wiem czy jeśli są te inne na nic to czy mam się zapożyczać:P hehe pozdrawiam i czekam na odpowiedzonka
nieznajoma7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 10:22   #247
pamelaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma7 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja byłam 2 dni temu na wizycie u chirurga i mam już wyznaczony termin na 30 marca z tym, że też do początku marca mam wybrać sobie rozmiar i firmę implantów. I tu potrzebuję waszej pomocy :P a więc tak: mam wzrostu 173 cm i jesteb bardzo szczupła i dr zaproponował mi na początek firme Mentor i 300cc ale ja się oczytałam na tych forach,że później dziewczyny mają niedosyt i chcą większe i zaproponowałam mu sama 350 :/ i on gdzieś tam sobie posprawdzał i powiedział,że takie jeszcze możemy zrobić i tylko teraz pytanie czy,któraś sobie takie robiła i czy nie będa dla mojej budowy za duże a najbardziej byłabym wdzięczna gdyby,któraś takie miała i przesłała mi foteczki na maila łatwiej było by mi podjąc decyzję. I druga sprawa tak za jednym zamachem heh bo oprócz firmy Mentor podał mi jeszcze inne tylko tańsze bo byłam przygotowane na niższą kwote i kolejne pytanko do was czy któraś miała zamiast Mentora-( Negor lub Pertese lub Politech Silimed?) pliss dajcie znać bo to dla mnie bardzo ważne bo nie wiem czy jeśli są te inne na nic to czy mam się zapożyczać:P hehe pozdrawiam i czekam na odpowiedzonka
Hej, nie wspomniałaś o Eurosilicone, a ja je mam od niedawna i na razie wszystko ok. Moja znajoma je robiła pół roku temu i wszystko jest w porząsiu, więc się możesz go jeszcze o te zapytać. Zapożyczać się to trochę bez sensu moim zdaniem, bo są inne wkładki, może mniej reklamowane i przez to tańsze a jakościowo nie odbiegają od tych innych. Ja mam 162cm i 35oHP leży idealnie) Jak jesteś gotowa na dużą zmianę to bierz te większe
Stary 2010-02-11, 14:04   #248
pretty_girl1
Przyczajenie

dziewczyny ja też planuję robić Eurosilicony w kwietniu, jeszcze mam czas na ustalenie konkretów, dlatego szukam na forach opinii o tych implantach.. ulżyło mi że są pozytywne nie chciałabym nosić jakiegoś badziewia później, a z drugiej strony nie chcę bez sensu przepłacać..
Stary 2010-02-15, 09:32   #249
kbo
Raczkowanie

Nie martw się Pretty_girl będziesz zadowolona z jakości ES i na pewno nie przepłacisz. Też dużo czytałam na ich temat, do tego konsutowałam się z lekarzem i jestem już spokojna. Nie mogę się już doczekać odmiany
Stary 2010-02-15, 09:49   #250
pamelaaa
Raczkowanie

Powolutku dochodzę do siebie, jestem dzielna i nie narzekam na ból wiem, że najgorsze już za mną.. dziewczyny jak długo będę musiała spać na plecach?? trochę boli mnie kręgosłup. Na szczęście dziecko wyjechało na ferie to mogę odpoczywać w domku..
Stary 2010-02-15, 14:23   #251
nieznajoma7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pamelaaa Pokaż wiadomość
Hej, nie wspomniałaś o Eurosilicone, a ja je mam od niedawna i na razie wszystko ok. Moja znajoma je robiła pół roku temu i wszystko jest w porząsiu, więc się możesz go jeszcze o te zapytać. Zapożyczać się to trochę bez sensu moim zdaniem, bo są inne wkładki, może mniej reklamowane i przez to tańsze a jakościowo nie odbiegają od tych innych. Ja mam 162cm i 35oHP leży idealnie) Jak jesteś gotowa na dużą zmianę to bierz te większe
hej, dziękuję za odpowiedź i masz rację nie ma sensu przepłacać tylko ten mój chirurg o tej firmie nic mi nie wspomniał, także wypytam sie o nią i jeśli cenowo będzie mniej to najprawdopodobniej się na nią zdecyduję bo wczoraj nawet kilka opinii o nich czytałam i wszytskie były pozytywne a i chyba się zdecyduję na tą wiekszą zmianę bo jak robic to niech juz je bedzie widać hehe , pozdrawiam
Stary 2010-02-16, 10:10   #252
pamelaaa
Raczkowanie

Ja też wyszłam z założenia, że skoro już płacę i przechodzę to całe zamieszanie z operacją, to muszą być widoczne efekty
Na szczęści u mnie dr był bardziej elastyczny i wyrozumiały do tego co sobie życzę.. Powodzenia w negocjacjach
Stary 2010-02-16, 19:40   #253
Turkus1
Przyczajenie

Dot.: Powiększanie piersi preparatem macrolane

Cytat:
Napisane przez rozmarzona papi Pokaż wiadomość
dziewuszki, post zamarl, jak ktoras z was zrobi sobie operacje to piszcie jak najszybciej. Jestem glodna wiedzy o wszystkim co dotyczy macrolane
Nie polecam powiększania piersi macrolanem. To pieniądze wyrzucone w błoto i efekt na góra 6-7 miesięcy. Lekarze nie mówią o tym, że 8-9 pacjentek na 10 "gubi" mcrolan po 7 miesiącach, nie nie na 100%. Zostaje ok 15-20 % w postaci grudek bez efektu wizualnego tj. piersi po 7 miesiącach mają tą samą wielkośc co przed zabiegiem. Metoda może dobra dla bardzo bogatych kobiet, jeśli stac je na to by 2 x w roku wydawać po 10.000. By był efekt należy dostrzykiwać preparat co 5-6 miesięcy w ilości minimum po 50-70 ml. Strata pieniędzy.!!!!!!! efekt żaden. Biust jest odrobine większy a raczej jędrniejszy niż większy.
Turkus1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 22:43   #254
nieznajoma7
Przyczajenie

a dziękuję i zapisałam sie już do doktorka na wizytę 1 marca także na niej się już wszystkiego dowiem i wszystko się wyjaśni mam nadzieję,że moje podjęte decyzje odnośnie rozmiaru i firmy będą odpowiednie i będę zadowolona z moich nowych pięknych cycuszków i powiem szczerze, że juuuz się nie mogę ich doczekać aha i mam jeszcze do was pytanko, czy wam dr na konsultacjach pokazywał zdjęcia przed i po operacji,których robił,żebyście mogły sobie ocenić i dobrać rozmiar? bo mi kazał popatrzeć w internecie:/
Stary 2010-02-17, 10:12   #255
LoveMessages
Zakorzenienie

Gdy byłam w szpitalu (robiłam sobie nosek) to obok leżała kobieta, która właśnie powiększała sobie piersi taką lub podobną metodą. Miała zabieg szybciej ja byłam kolejna. To się robi tylko pod znieczulenie miejscowe bo nie widziałam by się budziła. Chyba wróciła obudzona i nie wyglądała jak po narkozie. Potem ja poszłam pod nóż i gdy wróciłam ona już powoli się zbierała do domu. Więc chyba nie jest to taki wielki zabieg. Myślę, że lepszą inwestycją są implanty. Fakt je też trzeba zmieniać, ale to po wielu wielu latach.
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 11:06   #256
pamelaaa
Raczkowanie

Mi pokazał kilka, ale faktycznie najlepiej jest pooglądać na internecie, bo tam możesz znaleźć laski, które mają podobne wymiary pod biustem i wzrost co ty, wtedy łatwiej jest ocenić, czego oczekujesz. a u kogo robisz?
Stary 2010-02-17, 12:40   #257
LauraS.
Rozeznanie

A ja byłam juz pewna na 99%,że powiększę sobie piersi metodą macrolane tak w maju/czerwcu..ale jak poczytałam Wasze wypowiedzi to jedna wielki ściema i nie opłaca się tego robić.. operacji z implantami bardzo się boję,nie bólu ale tego,że coś się nie uda,piersi będą brzydkie,niemiłe w dotyku no i że pozostaną mi blizny
Stary 2010-02-18, 07:06   #258
nieznajoma7
Przyczajenie

nom może i masz racje.. hmm a znasz może jakąś stronkę,żeby były właśnie takie fotki bo ja znalazłam jedną ale tam nie ma podanych żadnych rozmaiarów i wymiarów tylko same zdjęcia przed i po :/ a ja robię u Chromińskiego w Lublinie. Ale im więcej o tym wszystkim czytam i choć bardzo chce to mam coraz więcej wątpliwości i myśli,żeby z tego zrezygnować.. a termin mam już wyznaczony....
Stary 2010-02-18, 09:41   #259
pamelaaa
Raczkowanie

Poszukaj na necie, mi gdzieś te linki zginęły, bo miałam ich pełno, ale komputer musiałam przeinstalować. Zobacz na:
http://www.loveyourlook.com/
http://translate.google.pl/translate...hl=pl&ie=UTF-8
Stary 2010-02-18, 11:00   #260
Samiii
Zadomowienie

Pamela, jakie wymiary mają Twoje wkładki?
Stary 2010-02-18, 20:15   #261
nieznajoma7
Przyczajenie

dzięki za linki, zabieram się za przegladnie
Stary 2010-02-21, 20:02   #262
monika_maciejec
Przyczajenie

Cześć dziewczyny prośba do was o odświażenie wątku zastanawiam sie nad metodą macrolane dziś to ok. 15 tyś Ale jestem ciekawa waszych wpisów na temat tego jak wyglądają piersi po upływie tych dwóch lat czy nie jest gorzej niż było? Czekam na wasze wpisy
Stary 2010-02-21, 21:39   #263
madziaa1983
Przyczajenie

witam was dziewczyny jestem tu nowa
tez zdecydowalam sie na eurosilicone 375cc termin 7 kwiecien o dr niemkiewicza ale nie mam pojecia jakie ciecie chcem mieszkam za granica i bede w polsce 2 tyg.pracuje jako kelnerka bardzo was prosze o opinie ktore ciecie pozwoli mi wrocic szybciodko do pracy
madziaa1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 09:59   #264
pamelaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaa1983 Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny jestem tu nowa
tez zdecydowalam sie na eurosilicone 375cc termin 7 kwiecien o dr niemkiewicza ale nie mam pojecia jakie ciecie chcem mieszkam za granica i bede w polsce 2 tyg.pracuje jako kelnerka bardzo was prosze o opinie ktore ciecie pozwoli mi wrocic szybciodko do pracy
Mój lekarz mówił że pod mięsień jest lepiej, bo nie wyczujesz wkładki i wygląda bardziej naturalnie. Do pracy nie masz co się spieszyć, bo przeciążanie jest niebezpieczne, przynajmniej przez 2 tyg. A cięcie chyba nie ma tutaj nic do rzeczy, bo muszą ci się szwy zagoić tak czy siak.
Ja mam wkładki ES 350HP to mi dało miseczkę D, a miałam małe B.
Stary 2010-02-22, 13:39   #265
madziaa1983
Przyczajenie

dziekuje slicznie za odpowoedz
wiesz chyba jednak tez sie zdecyjduje na350cc.EU bo tez ma male b jak mogla bys mi tylko powiedziec jakie ciecie mialas?ja rozmyslam nad cieciem pod pacha?ale nie wiem po jakim czasie moje rece beda calkowicie sprawne jak juz mowilam ma 2 tygodnie na rokowalenstencje:eh em:
pozdrawiam i dziekuje wam za pomoc.
madziaa1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 11:02   #266
pamelaaa
Raczkowanie

Nie wiem kochana jak będziesz długo dochodzić do siebie. Lepiej poradź się lekarza. A ponadto każda ma inaczej.. przygotuj się lepiej, żeby móc ewentualnie wziąć trochę więcej wolnego. Ja miałam pod mięsień.
Stary 2010-02-24, 14:08   #267
Lura_18
Przyczajenie

Witam, aktualnie piszę pracę licencjacką na temat chirurgi plastycznej- między innymi o powiększaniu piersi różnymi metodami. Macroline jest to nieinwazyjna metoda powiększanie piersi, polega ona na wstrzyknięciu preparatu kwasiu hialuronowego ( który jest naturalnym skladnikiem naszej skóry) zwiększa on objętość i nadaje jędrność piersi. Zabieg polega na nacięciu skóry ok 0.5 cm i wprowadzeniu kwasu hialuronowego pod gruczoł mlekowy. Niestety efekt jest nietrwały rok do 2 lat, ponieważ organizm wchłania wstrzyknięty kwas. Zaleta jest krótki czas rekonwalescencji ponieważ po zabiegu i założeniu opatrunków możemy iść od razu do domu. Zabieg wykonuje się w znieczuleniu miejscowym. maksymalnie mozna wstrzyknąć 150 ml w jedną pierś więc nie da to tak dużego powiększenia tak jak to jest widoczne przy wkładkach silikonowych gdzie można życzyć sobie nawet wkładkę 400 ml. Zabieg jest drogi w porównaniu do operacji chirurgicznej piersi bo waha się w granicach 14-17 tys. a po 2 latach nie będzie ani sladu po wypełnieniu. W przypadku macroline nie koryguje sie piersi ( niezmniejsza sie brodawki sutkowej, ani nie wycina skóry gdy jest jest zbyt dużo - tak jak w przypadkach operacji chirurgicznej) lepsze rozwiązanie dla kobiet po ciązy, z obwisłym biustem, gdzie jest za dużo skóry i trzeba by wypełnic większą częśc piersi, jest operacja plastyczna i piersi wypełnienie za pomocą silikonowych wkładek. Tyle ode mnie lece na uczelnie:P
Lura_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 11:04   #268
kbo
Raczkowanie

ja też będę miała pod mięsień wkładane implanty. bo są bardziej naturalne.
Stary 2010-03-02, 16:20   #269
pretty_girl1
Przyczajenie

mój lekarz tez mi mówił ze pod mięsień się lepiej układają, ale to jest chyba trudniejsza operacja?? do kwietnia muszę się zdecydować, a na razie jestem na etapie oglądania... chyba teraz więcej widziałam cycuszków od mojego faceta ehheheh
Stary 2010-03-03, 10:13   #270
pamelaaa
Raczkowanie

a ja słyszałam, że jeszcze ładniejsze można mieć silikony, jak się włoży pod dwa mięśnie ale to mało który lekarz się tego podejmuje.. Ja się nie znam, więc jak chcecie to poszukajcie na ten temat.. ja jestem już po i wystarczy mi pod jednym mięśniem

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości