|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - propozycje butów cz II
Cytat:
Jeśli chcecie byc organizatorkami możecie spróbować na innym forum gdzie takich zasad nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nigdy nie sądziłam, że popadę w taką butomanię, a wszystko przez Was, dziewuchy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trafiłam na Wasz wątek w sobotę i już dwa dni spędziłam przy komputerze, "czatując" na buty, które mi się podobają. Takich jak ja na pewno jest więcej. Przecież to jest CHORA sytuacja!! Liczyłam, że uda mi się zaoszczędzić trochę grosza i zamówić fajne buty, ale widzę, że to wymaga więcej czasu, niż nawet zorganizowanie zamówienia!!.. Cóż, widocznie po prostu będę zmuszona się wybrać do sklepu. Przynajmniej do czasu, aż tutaj uda mi się trafić przypadkiem na fajne zamówienie, albo zmienią się zasady i sama będę mogła coś zorganizować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
a po za tym dziewczyny wyobraźcie sobie jaki by tu panował bałagan gdyby każda zamawiała sobie takie buty jak jej się podobają
![]() aako ma rację. Są zasady i trzeba się ich trzymać. My sobie możemy napisać 100 stron o jednych butach że się nam podobają, że je chcemy itp bo od tego ten wątek jest ale nie koniecznie ktoś nam zrobi na nie zamówienie ![]() Dodam jeszcze że fajnym pomysłem było to co Ćwirka kiedyś napisała - że wydzielą godziny na organizowanie zamówień. I wtedy żadna by się nie czepiała że ją coś ominęło ![]()
Edytowane przez kali765 Czas edycji: 2010-02-21 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli Wam nie pasuje to, że są tu organizowane zamówienia na konkretne modele, które podobają się organizatorkom, załóżcie sobie forum, i tam róbcie zamówienia ![]()
B/C / 75 / 164 / 60 23.11.2015 - L.P. okrąglaski Sebbin 435cc, 11,7 cm, projekcja 6,0 ![]() ![]() Edytowane przez MilciaAa Czas edycji: 2010-02-21 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno, już się nie żalę, ktoś te zasady wymyślił, wszyscy ich przestrzegają, a jak komuś nie pasuje, to nie zamawia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też siedzę tu długo i nie narzekam bez sensu. Ćwirka wyrazila zdanie na ten temat - NIC się nie zmieni Pozatym ja jako 'kupujacy' czuje sie bezpiecznie. O. A na głównym Eary Grel robi zamowienie Edytowane przez aako Czas edycji: 2010-02-21 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Muszą być organizatorki bo inaczej oszuści mogli by wykorzystać swawolę na tym forum
![]() Robie zamówienie na te czarne buciki na głównym jak coś ![]() Załącznik 2889442
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli np byłaby sytuacja, że ktoś zamówił np 3 kartony.. kasa wpłacona - nie mała ok 2000 zł... a organizatorki ani widu ani słychu ? .. kto by za to odpowiadał ? A płacenie organizatorkom jest wbrew regulaminowi.
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nadal liczę, że uda mi się tutaj u Was coś upolować, ale chyba muszę "wrzucić na luz", żeby się nie wykończyć nerwowo, jeśli się nie uda ![]() I dziękuję wszystkim za odpowiedzi ![]() ![]() Czy z tego wątku są jakoś sprawdzane i "w razie wu" można je jakoś namierzyć? ![]() Edytowane przez anntab Czas edycji: 2010-02-21 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiemy że główne dostawy są w piątkowy wieczór i że przez weekend dużo się dzieje, w ciągu tygodnia to właściwie tylko łut szczęścia że się trafią akurat nasze butki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
organizatorka musi spełniać pewne wymagania
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
nie rozumiem co było w tym niegrzecznego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
a co do zamówień i organizatorek - zawsze jeśli widzicie że jest dużo chętnych, możecie zamówić na własną odpowiedzialność karton i "podzielić się" poza wizażem (choćby na all - tylko co z opłatami/podatkami?).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo zamowic na ALL - jest tak duzo butów z sigmy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najpierw przeczytaj jaki post komentowałam. Dziewczyna sugerowała, że jest wiele dziewczyn ( niekoniecznie spełniające wizazowe warunki na organizatorki ) chętnych do zrobienia zamówień i się zastanawiała dlaczego nie ma pozwolenia na organizację ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Schranz Czas edycji: 2010-02-21 o 22:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie odsyłaj nas na inne forum. jeśli będziemy chciały to zmienimy. proponuję zakończyć temat, bo niedługo coś niedobrego z tego wyniknie.
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy tak bardzo opłaca się je zamawiać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Wtajemniczenie
|
Przemawiają do mnie argumenty o bezpieczeństwie i możliwości przekrętów. Dlatego uważam, że to dobrze, że są pewne wymagania (naprawdę sensowne), które Wizażanka musi spełnić, aby zostać organizatorką.
![]() Nie rozumiem natomiast dlaczego liczba organizatorek miałaby być sztucznie ograniczona. Uważam, że każda forumowiczka, która jest chętna podjęcia się roli organizatorki i spełnia wspomniane wcześniej wymagania, powinna móc zostać organizatorką. Choćby z tego prostego powodu, że jak wspomniała anntab, organizatorki też się wypalają, nie mają nieograniczonych zasobów finansowych ani nieograniczonej powierzchni magazynowo-obuwniczej. A tak nie byłoby sytuacji w których Organizatorki czują się molestowane przez jęczące Wizażanki, Wizażanki zaś nie czułyby się zmuszone do płaszczenia i miauczenia o zorganizowanie zamówienia...
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze proszę, czy co weekend jest tyle nowych zamówień, co było teraz, i co tydzień jest jakaś nowa dostawa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiesz że to wszystko jest dla bezpieczeństwa? ja rozumiem, że masz ochotę na inne modele, ja też mam, i dużo dziewczyn ma, ale jest mało organizatorek i jesteśmy od nich uzależnione ![]()
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
ale jakoś ten argument do moderatorów nie przemawia ![]()
![]() |
#3149 | ||
ćwir ćwir
|
Cytat:
1. Organiztorką może zostać tylko osoba, która spełnia nasze podstawowe warunki- 500 postów, rok na Wizażu, udział w minimum 5 zamówieniach- większość dziewczyn, które się rzucają na organiztorstwo tego nie spełnia. Nie ukrywamy, że organiztorki muszą nam być znane- są to osoby, które kojarzymy z aktywnego uczestnictwa na naszym podforum, wiemy jak się z nimi współpracuje, znamy ich podejście do Wizażanek. 2. Nasze podforum jest specyficzne- od początku założeniem była rodzinna atmosfera i kładziony duży nacisk na bezpieczeństwo- każda organizatorka jest osobą zaufaną, każde zamówienie jest "śledzone" przeze mnie i Naamah. W momencie, gdy pojawiają się jakiekolwiek problemy- my jesteśmy włączane do akcji, do nas pierwszych się pisze. Dlatego też większa liczba organiztorek= większa ilość zamówień= więcej pracy dla mnie i dla Naamah. Większa liczba organzitorek wiąże się z brakiem możliwości poznania każdej dobrze- tak jak to jest teraz. Organizatorki są w tym momencie dosyć zwartą grupą- spotykamy się między sobą, jeśli jesteśmy z tego samego miasta, piszemy na gg, itd. A dlaczego tak jest? Bo musicie czuć się bezpiecznie. Dając dostęp do zamówień komu popadnie- dajemy szanse oszustom. To tylko internet i każdy może sobie napisać, że robi, wpłacacie i cisza. Co wtedy? 3. Żeby dogodzić każdemu musiałybyśmy dać dostęp nieograniczony do organiztorstwa- wtedy każda propozycja jaką rzucicie była natychmiast przenoszona na wątek główny i robiona- ciekawa jestem tylko ile takich kartonów by wypaliło. 4. Zrzucanie się po parę groszy za fatygę jest poza dyskusją. Charytatywność to jedna z głównych cech naszych zamówień. Pozwalając zgarniać korzyści za zamówieni równie dobrze możemy znieść zakaz reklam własnych aukcji Allegro- co za różnica sprzedawać z zyskiem na cenie rzeczy czy dostawać pieniądze od każdej sztuki? A gdyby, któraś dalej drążyła ten temat- kiedyś taki pomysł padł i właściciele forum Wizaz.pl nie byli zachwyceni- nie ma więc co nawet gdybać. 5. Cytat:
Zamiast nowych organiztorek już lepiej będzie zamknąć ten wątek, zostawić tylko główny- problem zniknie. Jeśli bardzo Wam zależy na danych modelach- czemu nie robicie same poza Wizażem zamówienia? Macie kuzynki, siostry, mamy, koleżanki. Nikt Was nie trzyma na naszym podforum, my nie mamy licencji na zakupy w Sigmie- chcecie to róbcie poza Wizażem. Większość butów jest też dostępna na Allegro. Wizaż to nie platforma handlowa, gdzie możecie coś nabyć taniej nie ruszając się z domu- podforum zakupowe to tylko miły dodatek a nie cel sam w sobie. 6. A sięgając już po najbardziej banalny powód, który ma małe znaczenie, ale jednak jakieś też ma- brak nam już kolorów dla nowych organizatorek i to też jest przyczyną, dla której, podobnie jak na podforum minerałowym, nie bierzemy nowych osób. Jeśli komuś się nie podobają nasze zasady- przykro nam. Jeśli ma się denerwować to lepiej niech opuści zamówienia z Sigmy. Temat uważam za definitywnie wyczerpany, wszelkie dalsze dyskusje będą traktowane jak ignorowanie poleceń moderatorstwa. ![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2010-02-21 o 22:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
amen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.