Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - propozycje butów cz II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 21:41   #3121
aako
Zakorzenienie

Dot.: Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - propozycje butów cz II

Cytat:
Napisane przez psiiikuska Pokaż wiadomość
zgadzam się. bez sensu, że wszystkie dziewczyny są uzależnione od organizatorek. jest grupa chętnych na konkretny model, ale zamówienia nie będzie, bo żadnej z organizatorek sie dane buty nie podobają. oczywistym jest, że organizatorki nie będą kupowały wszystkich butów tylko dlatego, że inne dziewczyny chcą być szczęśliwymi ich posiadaczkami. morał: jeśli, żadnej z organizatorek nie podobają się upragnione buty 12 wizażanek nie będzie mogło ich zakupić. skoro są chętne podjęcia się zorganizowania zamówienia to dlaczego im na to nie pozwolić ?
są zasady i trzeba sie ich trzymać. Niedlugo zadna z organizatorek nie bedzie chciala zamawiać bo jej się odechce i wcale się jej nie bede dziwić.

Jeśli chcecie byc organizatorkami możecie spróbować na innym forum gdzie takich zasad nie ma.
aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:43   #3122
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
To może zróbmy jakiś wstępny ranking na te blaszki, czy coś...
Kolor i rozmiar. Jak uzbieramy tu pełne zamówienie, to może ktoś nam je zamówi
Cytat:
Napisane przez grizz Pokaż wiadomość
ja jeszcze na koniec dnia rzuce hasło ; czerwone z blaszką i czerwoną podeszwą albo mungowe szaro-beżowe/czarne
moze ktos sie skusi
ech, ja bym najbardziej chciała czarne, ale jeśli ktoś wybrałby inne, to bym się zadowoliła innym kolorkiem. Normalnie jak za komuny, bierzesz to, co dają, a nie, co byś najbardziej chciała hehe
nigdy nie sądziłam, że popadę w taką butomanię, a wszystko przez Was, dziewuchy
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:44   #3123
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
robienie listy tutaj jest bezsensowne, zapisy tylko na tamtym wątku.
Organizatorek jest tyle ile jest i raczej się to nie zmieni.
Juz mnie irytują co kilka stron te same "jęki", kazdy chcialby zamawiać tylko te buty co jemu się podobają - ale jak tak to można się wybrać do sklepu i po sprawie.
Nikt nie każe zamawiać w sigmie.
Coś mi się zdaje, że właśnie do "jęków" ten wątek został stworzony...
Trafiłam na Wasz wątek w sobotę i już dwa dni spędziłam przy komputerze, "czatując" na buty, które mi się podobają. Takich jak ja na pewno jest więcej. Przecież to jest CHORA sytuacja!! Liczyłam, że uda mi się zaoszczędzić trochę grosza i zamówić fajne buty, ale widzę, że to wymaga więcej czasu, niż nawet zorganizowanie zamówienia!!.. Cóż, widocznie po prostu będę zmuszona się wybrać do sklepu. Przynajmniej do czasu, aż tutaj uda mi się trafić przypadkiem na fajne zamówienie, albo zmienią się zasady i sama będę mogła coś zorganizować...
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:45   #3124
kali765
Zakorzenienie

a po za tym dziewczyny wyobraźcie sobie jaki by tu panował bałagan gdyby każda zamawiała sobie takie buty jak jej się podobają .

aako ma rację. Są zasady i trzeba się ich trzymać. My sobie możemy napisać 100 stron o jednych butach że się nam podobają, że je chcemy itp bo od tego ten wątek jest ale nie koniecznie ktoś nam zrobi na nie zamówienie .

Dodam jeszcze że fajnym pomysłem było to co Ćwirka kiedyś napisała - że wydzielą godziny na organizowanie zamówień. I wtedy żadna by się nie czepiała że ją coś ominęło .

Edytowane przez kali765
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:47
kali765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:45   #3125
MilciaAa
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się. bez sensu, że wszystkie dziewczyny są uzależnione od organizatorek. jest grupa chętnych na konkretny model, ale zamówienia nie będzie, bo żadnej z organizatorek sie dane buty nie podobają. oczywistym jest, że organizatorki nie będą kupowały wszystkich butów tylko dlatego, że inne dziewczyny chcą być szczęśliwymi ich posiadaczkami. morał: jeśli, żadnej z organizatorek nie podobają się upragnione buty 12 wizażanek nie będzie mogło ich zakupić. skoro są chętne podjęcia się zorganizowania zamówienia to dlaczego im na to nie pozwolić ?
Nie wszystkie dziewczyny są kompetentne. Jest regulamin i organizatorki i tego się trzeba trzymać, no chyba że chcesz stracić pieniądze powierzając je jakiejś pseudo organizatorce
Jeżeli Wam nie pasuje to, że są tu organizowane zamówienia na konkretne modele, które podobają się organizatorkom, załóżcie sobie forum, i tam róbcie zamówienia

23.11.2015 - L.P. okrąglaski Sebbin 435cc, 11,7 cm, projekcja 6,0

Edytowane przez MilciaAa
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:46
MilciaAa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:48   #3126
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilciaAa Pokaż wiadomość
Nie wszystkie dziewczyny są kompetentne. Jest regulamin i organizatorki i tego się trzeba trzymać, no chyba że chcesz stracić pieniądze powierzając je jakiejś pseudo organizatorce
Jeżeli Wam nie pasuje to, że są tu organizowane zamówienia na konkretne modele, które podobają się organizatorkom, załóżcie sobie forum, i tam róbcie zamówienia
No tak, masz rację, ale nawet na TYM forum przy innych zamówieniach (ktoś tu pisał o minerałach) ktoś spoza grona Organizatorek robi zamówienia i to działa, więc dlaczego tutaj by miało nie działać?..
Trudno, już się nie żalę, ktoś te zasady wymyślił, wszyscy ich przestrzegają, a jak komuś nie pasuje, to nie zamawia...
Stary 2010-02-21, 21:48   #3127
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi się zdaje, że właśnie do "jęków" ten wątek został stworzony...
Trafiłam na Wasz wątek w sobotę i już dwa dni spędziłam przy komputerze, "czatując" na buty, które mi się podobają. Takich jak ja na pewno jest więcej. Przecież to jest CHORA sytuacja!! Liczyłam, że uda mi się zaoszczędzić trochę grosza i zamówić fajne buty, ale widzę, że to wymaga więcej czasu, niż nawet zorganizowanie zamówienia!!.. Cóż, widocznie po prostu będę zmuszona się wybrać do sklepu. Przynajmniej do czasu, aż tutaj uda mi się trafić przypadkiem na fajne zamówienie, albo zmienią się zasady i sama będę mogła coś zorganizować...
ten wątek jest po to aby powymieniać spostrzeżenia dotyczące butów, rozmiarów, dawać propozycje itp.
Ja też siedzę tu długo i nie narzekam bez sensu. Ćwirka wyrazila zdanie na ten temat - NIC się nie zmieni

Pozatym ja jako 'kupujacy' czuje sie bezpiecznie.

O. A na głównym Eary Grel robi zamowienie

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:49

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 21:49   #3128
Eary Grel
Zakorzenienie

GG do Eary Grel

Muszą być organizatorki bo inaczej oszuści mogli by wykorzystać swawolę na tym forum

Robie zamówienie na te czarne buciki na głównym jak coś
Załącznik 2889442

Eary Grel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:50   #3129
Schranz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a czy któraś z Was potrafiłaby mi wytłumaczyć, dlaczego ilość Organizatorek jest ograniczona i nie dopuszcza się organizowania nawet pojedyńczych par przez inne dziewczyny?.. Chodzi o bałagan na wątku, o to, że ktoś może oszukać, czy o co? Przejrzałam wątek i co jakiś czas pojawiają się dziewczyny chętne do zorganizowania konkretnego modelu (często są to buty, które już były kupowane, a ktoś się nie załapał...). Dla mnie rzeczą oczywistą jest, że organizatorki się "wypalają", no bo przecież ileż można kupowac butów (!) Tak, jak chyba Ćwirka tłumaczyła kilka stron wstecz - obkupią się i przestają być aktywne... Poza tym każda z nas ma inny gust i na pewno są sytuacje, kiedy by się uzbierała grupa chętnych na zamówienie, ale nie ma Organizatorki...Mnie się spodobało kilka par butów, wypowiedzi na wątku sugerują, że inne chętne by się znalazły, ale Organizatorek chętnych już nie ma A może by się zrzucać po parę groszy dla Organizatorki za fatygę, żeby zamawiała buty, z których dla siebie nic nie weźmie? ...(czy to jest niezgodne z regulaminem?..) Zastanawiam się, czy nie można tego jakoś rozwiązać, bo sytuacja z zamówieniami powoli zakrawa na paranoję... Trzeba siedzieć cały dzień, śledzić wątek, błagać i namawiać Organizatorki na zamówienie (co dla nich jest na pewno irytujące), potem odejść na chwilę i przegapić "swoje" zamówienie... Zdaję sobie sprawę, że to nie jest takie proste, ale może wszystkie razem spróbujemy się zastanowić i znaleźć rozwiązanie?..
Ja osobiście wolę czatować na zamówienie niż być narażona na jakiś przekręt.
Jeśli np byłaby sytuacja, że ktoś zamówił np 3 kartony.. kasa wpłacona - nie mała ok 2000 zł... a organizatorki ani widu ani słychu ? .. kto by za to odpowiadał ?
A płacenie organizatorkom jest wbrew regulaminowi.
Stary 2010-02-21, 21:50   #3130
MilciaAa
Zadomowienie

Cytat:
No tak, masz rację, ale nawet na TYM forum przy innych zamówieniach (ktoś tu pisał o minerałach) ktoś spoza grona Organizatorek robi zamówienia i to działa, więc dlaczego tutaj by miało nie działać?..
Trudno, już się nie żalę, ktoś te zasady wymyślił, wszyscy ich przestrzegają, a jak komuś nie pasuje, to nie zamawia...
moze i tak, ale ja ci nie mówię tego złośliwie, tylko dla bezpieczeństwa

Stary 2010-02-21, 21:51   #3131
psiiikuska
Zadomowienie

Cytat:
chyba można grzeczniej.

Cytat:
Napisane przez Schranz Pokaż wiadomość
Jeśli np byłaby sytuacja, że ktoś zamówił np 3 kartony.. kasa wpłacona - nie mała ok 2000 zł... a organizatorki ani widu ani słychu ? .. kto by za to odpowiadał ?
dziękuję za kulturalną odpowiedź, w sumie także i na moje pytanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 21:53   #3132
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
ten wątek jest po to aby powymieniać spostrzeżenia dotyczące butów, rozmiarów, dawać propozycje itp.
Ja też siedzę tu długo i nie narzekam bez sensu. Ćwirka wyrazila zdanie na ten temat - NIC się nie zmieni

Pozatym ja jako 'kupujacy' czuje sie bezpiecznie.

O. A na głównym Eary Grel robi zamowienie
Może ja zbyt poważnie podchodzę do butów, ale jeśli mi się już jakieś spodobają, a tym bardziej jeśli są w tak przystępnej cenie, jak tu, to chce je koniecznie mieć, i potem się wkurzam, że są jakieś przeszkody Ech, takie pilnowanie i zamawianie chyba nie na moje nerwy... Nawet się z TŻ pokłóciłam za to dwudniowe siedzenie przy kompie, a żadnych butów mi się nie udało zamówić
Ale nadal liczę, że uda mi się tutaj u Was coś upolować, ale chyba muszę "wrzucić na luz", żeby się nie wykończyć nerwowo, jeśli się nie uda

I dziękuję wszystkim za odpowiedzi Bezpieczeństwo przede wszystkim
Czy z tego wątku są jakoś sprawdzane i "w razie wu" można je jakoś namierzyć?

Edytowane przez anntab
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:55
Stary 2010-02-21, 21:54   #3133
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze że fajnym pomysłem było to co Ćwirka kiedyś napisała - że wydzielą godziny na organizowanie zamówień. I wtedy żadna by się nie czepiała że ją coś ominęło .
Nie sądzę żeby to było fajne - ciężko każdemu dogodzić, różnie dziewczyny pracują, różnie się uczą. Poza tym pewnie decydowałyby sekundy przy zamówieniach i żal/złość po stracie byłyby jeszcze większe
Wiemy że główne dostawy są w piątkowy wieczór i że przez weekend dużo się dzieje, w ciągu tygodnia to właściwie tylko łut szczęścia że się trafią akurat nasze butki

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:55   #3134
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
przecież kto by wybrał na organizatorkę osobę, przy której istniało by ryzyko takiego przekrętu
organizatorka musi spełniać pewne wymagania

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:55   #3135
MilciaAa
Zadomowienie

Cytat:
chyba można grzeczniej.
nie rozumiem co było w tym niegrzecznego to, że troszcze sie o twoją forse, i tłumacze ci, zebyś zrozumiała że regulamin jest po to żeby go przestrzegać? to jest wg ciebie niegrzeczne?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 21:56   #3136
skimos
Zakorzenienie

a co do zamówień i organizatorek - zawsze jeśli widzicie że jest dużo chętnych, możecie zamówić na własną odpowiedzialność karton i "podzielić się" poza wizażem (choćby na all - tylko co z opłatami/podatkami?).

Stary 2010-02-21, 21:58   #3137
aako
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem co było w tym niegrzecznego to, że troszcze sie o twoją forse, i tłumacze ci, zebyś zrozumiała że regulamin jest po to żeby go przestrzegać? to jest wg ciebie niegrzeczne?
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
a co do zamówień i organizatorek - zawsze jeśli widzicie że jest dużo chętnych, możecie zamówić na własną odpowiedzialność karton i "podzielić się" poza wizażem (choćby na all - tylko co z prowizjami/podatkami?).
zgadzam się
Albo zamowic na ALL - jest tak duzo butów z sigmy
Stary 2010-02-21, 21:58   #3138
arrachnee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka
To może jeszcze te szybciutko?
Załącznik 2889217
Cytat:
Napisane przez arrachnee Pokaż wiadomość
szare?
Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Pewnie masz na myśli pierwsze z lewej? Bo ja te po prawo chyba bym chciała...
Ćwirko, jak z pięknych szarych (po lewej) lub szaro-beżowych (po prawej) zrobiły się nudne czarne

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:59   #3139
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

nikt się nie znajdzie o nóżce 36 do tych śliczności ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 22:00   #3140
Schranz
Zakorzenienie

Cytat:
chyba można grzeczniej.

dziękuję za kulturalną odpowiedź, w sumie także i na moje pytanie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
przecież kto by wybrał na organizatorkę osobę, przy której istniało by ryzyko takiego przekrętu
organizatorka musi spełniać pewne wymagania
Ja akurat co do tego nie mam wątpliwości.
Najpierw przeczytaj jaki post komentowałam.
Dziewczyna sugerowała, że jest wiele dziewczyn ( niekoniecznie spełniające wizazowe warunki na organizatorki ) chętnych do zrobienia zamówień i się zastanawiała dlaczego nie ma pozwolenia na organizację

Edytowane przez Schranz
Czas edycji: 2010-02-21 o 22:02
Schranz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:01   #3141
psiiikuska
Zadomowienie

Cytat:
oczywistym jest to, że nie będziemy wysyłały pieniędzy byle komu tylko po to, żeby je stracić. chodziło o to, że fajnie gdyby była możliwość robienia zamówienia nawet wtedy, gdy żadna z organizatorek nie jest danym modelem butów zainteresowana.
i nie odsyłaj nas na inne forum. jeśli będziemy chciały to zmienimy.
proponuję zakończyć temat, bo niedługo coś niedobrego z tego wyniknie.
Stary 2010-02-21, 22:01   #3142
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrachnee Pokaż wiadomość
Ćwirko, jak z pięknych szarych (po lewej) lub szaro-beżowych (po prawej) zrobiły się nudne czarne
No akurat z tych balerinek to czarne wyglądają mi najmniej... rynkowo
Nie wiem czy tak bardzo opłaca się je zamawiać?

Stary 2010-02-21, 22:02   #3143
mysiak
Wtajemniczenie

Przemawiają do mnie argumenty o bezpieczeństwie i możliwości przekrętów. Dlatego uważam, że to dobrze, że są pewne wymagania (naprawdę sensowne), które Wizażanka musi spełnić, aby zostać organizatorką.

Nie rozumiem natomiast dlaczego liczba organizatorek miałaby być sztucznie ograniczona. Uważam, że każda forumowiczka, która jest chętna podjęcia się roli organizatorki i spełnia wspomniane wcześniej wymagania, powinna móc zostać organizatorką. Choćby z tego prostego powodu, że jak wspomniała anntab, organizatorki też się wypalają, nie mają nieograniczonych zasobów finansowych ani nieograniczonej powierzchni magazynowo-obuwniczej.

A tak nie byłoby sytuacji w których Organizatorki czują się molestowane przez jęczące Wizażanki, Wizażanki zaś nie czułyby się zmuszone do płaszczenia i miauczenia o zorganizowanie zamówienia...

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 22:03   #3144
kali765
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Nie sądzę żeby to było fajne - ciężko każdemu dogodzić, różnie dziewczyny pracują, różnie się uczą. Poza tym pewnie decydowałyby sekundy przy zamówieniach i żal/złość po stracie byłyby jeszcze większe
Wiemy że główne dostawy są w piątkowy wieczór i że przez weekend dużo się dzieje, w ciągu tygodnia to właściwie tylko łut szczęścia że się trafią akurat nasze butki
Owszem masz racje. Ale to by już było bardziej sprawiedliwsze .
Stary 2010-02-21, 22:03   #3145
anntab
Zakorzenienie

Cytat:

Ja akurat co do tego nie mam wątpliwości.
Najpierw przeczytaj jaki post komentowałam.
Dziewczyna sugerowała, że jest wiele dziewczyn chętnych do zrobienia zamówień i się zastanawiała dlaczego nie ma pozwolenia na organizację
Nie miałam na myśli pozwolenia na organizację dla pierwszej lepszej, tylko jakieś "wybory". Przecież obecne Organizatorki zostały jakoś wybrane... Ale może to jest bardziej skomplikowane, niż mi się wydaje i łatwiej jest zostać przy takim układzie... Już się pogodziłam z tym, tym bardziej, że ktoś napisał, że tylko w weekend taki ruch tutaj jest.

A powiedzcie mi jeszcze proszę, czy co weekend jest tyle nowych zamówień, co było teraz, i co tydzień jest jakaś nowa dostawa?
Stary 2010-02-21, 22:05   #3146
MilciaAa
Zadomowienie

Cytat:
oczywistym jest to, że nie będziemy wysyłały pieniędzy byle komu tylko po to, żeby je stracić. chodziło o to, że fajnie gdyby była możliwość robienia zamówienia nawet wtedy, gdy żadna z organizatorek nie jest danym modelem butów zainteresowana.
Nie odsyłam Cię na inne forum. Napisałam, że jeżeli Wam nie pasuje to, że są tu organizowane zamówienia na konkretne modele, które podobają się organizatorkom, załóżcie sobie forum, i tam róbcie zamówienia. Tym razem to Ciebie mogłabym uznać za niegrzeczną, bo nie czytasz ze zrozumieniem i zarzucasz mi 'odsyłanie' Cie na inne forum
nie wiesz że to wszystko jest dla bezpieczeństwa? ja rozumiem, że masz ochotę na inne modele, ja też mam, i dużo dziewczyn ma, ale jest mało organizatorek i jesteśmy od nich uzależnione

Stary 2010-02-21, 22:06   #3147
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Przemawiają do mnie argumenty o bezpieczeństwie i możliwości przekrętów. Dlatego uważam, że to dobrze, że są pewne wymagania (naprawdę sensowne), które Wizażanka musi spełnić, aby zostać organizatorką.

Nie rozumiem natomiast dlaczego liczba organizatorek miałaby być sztucznie ograniczona. Uważam, że każda forumowiczka, która jest chętna podjęcia się roli organizatorki i spełnia wspomniane wcześniej wymagania, powinna móc zostać organizatorką. Choćby z tego prostego powodu, że jak wspomniała anntab, organizatorki też się wypalają, nie mają nieograniczonych zasobów finansowych ani nieograniczonej powierzchni magazynowo-obuwniczej.

A tak nie byłoby sytuacji w których Organizatorki czują się molestowane przez jęczące Wizażanki, Wizażanki zaś nie czułyby się zmuszone do płaszczenia i miauczenia o zorganizowanie zamówienia...
Właśnie to miałam na myśli, tylko ujęłaś to trafniej ode mnie
Stary 2010-02-21, 22:06   #3148
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
fajnie gdyby była możliwość robienia zamówienia nawet wtedy, gdy żadna z organizatorek nie jest danym modelem butów zainteresowana.
ja pisałam właśnie Ćwirce, że dla mnie nie było by problemu organizować zamówień również na buty które mi się nie podobają
ale jakoś ten argument do moderatorów nie przemawia

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:06   #3149
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Dziewczyny, a czy któraś z Was potrafiłaby mi wytłumaczyć, dlaczego ilość Organizatorek jest ograniczona i nie dopuszcza się organizowania nawet pojedyńczych par przez inne dziewczyny?.. Chodzi o bałagan na wątku, o to, że ktoś może oszukać, czy o co? Przejrzałam wątek i co jakiś czas pojawiają się dziewczyny chętne do zorganizowania konkretnego modelu (często są to buty, które już były kupowane, a ktoś się nie załapał...). Dla mnie rzeczą oczywistą jest, że organizatorki się "wypalają", no bo przecież ileż można kupowac butów (!) Tak, jak chyba Ćwirka tłumaczyła kilka stron wstecz - obkupią się i przestają być aktywne... Poza tym każda z nas ma inny gust i na pewno są sytuacje, kiedy by się uzbierała grupa chętnych na zamówienie, ale nie ma Organizatorki...Mnie się spodobało kilka par butów, wypowiedzi na wątku sugerują, że inne chętne by się znalazły, ale Organizatorek chętnych już nie ma A może by się zrzucać po parę groszy dla Organizatorki za fatygę, żeby zamawiała buty, z których dla siebie nic nie weźmie? ...(czy to jest niezgodne z regulaminem?..) Zastanawiam się, czy nie można tego jakoś rozwiązać, bo sytuacja z zamówieniami powoli zakrawa na paranoję... Trzeba siedzieć cały dzień, śledzić wątek, błagać i namawiać Organizatorki na zamówienie (co dla nich jest na pewno irytujące), potem odejść na chwilę i przegapić "swoje" zamówienie... Zdaję sobie sprawę, że to nie jest takie proste, ale może wszystkie razem spróbujemy się zastanowić i znaleźć rozwiązanie?..
Odpiszę ostatni raz i więcej nie będę podejmowała tego temu:

1. Organiztorką może zostać tylko osoba, która spełnia nasze podstawowe warunki- 500 postów, rok na Wizażu, udział w minimum 5 zamówieniach- większość dziewczyn, które się rzucają na organiztorstwo tego nie spełnia. Nie ukrywamy, że organiztorki muszą nam być znane- są to osoby, które kojarzymy z aktywnego uczestnictwa na naszym podforum, wiemy jak się z nimi współpracuje, znamy ich podejście do Wizażanek.

2. Nasze podforum jest specyficzne- od początku założeniem była rodzinna atmosfera i kładziony duży nacisk na bezpieczeństwo- każda organizatorka jest osobą zaufaną, każde zamówienie jest "śledzone" przeze mnie i Naamah. W momencie, gdy pojawiają się jakiekolwiek problemy- my jesteśmy włączane do akcji, do nas pierwszych się pisze. Dlatego też większa liczba organiztorek= większa ilość zamówień= więcej pracy dla mnie i dla Naamah. Większa liczba organzitorek wiąże się z brakiem możliwości poznania każdej dobrze- tak jak to jest teraz. Organizatorki są w tym momencie dosyć zwartą grupą- spotykamy się między sobą, jeśli jesteśmy z tego samego miasta, piszemy na gg, itd.

A dlaczego tak jest? Bo musicie czuć się bezpiecznie. Dając dostęp do zamówień komu popadnie- dajemy szanse oszustom. To tylko internet i każdy może sobie napisać, że robi, wpłacacie i cisza. Co wtedy?

3. Żeby dogodzić każdemu musiałybyśmy dać dostęp nieograniczony do organiztorstwa- wtedy każda propozycja jaką rzucicie była natychmiast przenoszona na wątek główny i robiona- ciekawa jestem tylko ile takich kartonów by wypaliło.

4. Zrzucanie się po parę groszy za fatygę jest poza dyskusją. Charytatywność to jedna z głównych cech naszych zamówień. Pozwalając zgarniać korzyści za zamówieni równie dobrze możemy znieść zakaz reklam własnych aukcji Allegro- co za różnica sprzedawać z zyskiem na cenie rzeczy czy dostawać pieniądze od każdej sztuki?
A gdyby, któraś dalej drążyła ten temat- kiedyś taki pomysł padł i właściciele forum Wizaz.pl nie byli zachwyceni- nie ma więc co nawet gdybać.

5.
Cytat:
Zastanawiam się, czy nie można tego jakoś rozwiązać, bo sytuacja z zamówieniami powoli zakrawa na paranoję... Trzeba siedzieć cały dzień, śledzić wątek, błagać i namawiać Organizatorki na zamówienie (co dla nich jest na pewno irytujące), potem odejść na chwilę i przegapić "swoje" zamówienie...
Dostałyście ten wątek do bałaganienia, śmiecenia, rzucania propozycji- po to on jest. Same się nakręcacie. Organiztorki są na bieżąco z ofertą hurtowni i skoro nie robią danego modelu-oznacza to, że im się nie podoba- po co więc namawiać?

Zamiast nowych organiztorek już lepiej będzie zamknąć ten wątek, zostawić tylko główny- problem zniknie.

Jeśli bardzo Wam zależy na danych modelach- czemu nie robicie same poza Wizażem zamówienia? Macie kuzynki, siostry, mamy, koleżanki. Nikt Was nie trzyma na naszym podforum, my nie mamy licencji na zakupy w Sigmie- chcecie to róbcie poza Wizażem.
Większość butów jest też dostępna na Allegro. Wizaż to nie platforma handlowa, gdzie możecie coś nabyć taniej nie ruszając się z domu- podforum zakupowe to tylko miły dodatek a nie cel sam w sobie.

6. A sięgając już po najbardziej banalny powód, który ma małe znaczenie, ale jednak jakieś też ma- brak nam już kolorów dla nowych organizatorek i to też jest przyczyną, dla której, podobnie jak na podforum minerałowym, nie bierzemy nowych osób.

Jeśli komuś się nie podobają nasze zasady- przykro nam. Jeśli ma się denerwować to lepiej niech opuści zamówienia z Sigmy.

Temat uważam za definitywnie wyczerpany, wszelkie dalsze dyskusje będą traktowane jak ignorowanie poleceń moderatorstwa.

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2010-02-21 o 22:09
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:08   #3150
aako
Zakorzenienie

amen

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości