Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 19:03   #721
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
witajcie dziewdzyny w niedzielny dzionek ja mam pytanko do dziewczyn ktore maja posiadaja nowe blyszczyki tzn chodzi mi o ''soczysty blyszczyk do ust'' nowosc w kat 4 str 25 jak sie sprawuja na ustach czy nawilzaja wygladzaja no i najwazniejsze jak kolory czy naprawde sa mocne intensywne takie jak pokazane w kat czy to moze tak samo jak w przypadku iskzacych blyszczykow ze kolor z kat nie mial nic z kolorem w rzeczywistosci bardzo prosze o opinie uwagi lub zdjecia i z gory dziekuje
oj wzielo was dziewczyny na wspominki wzielo a ja ponawiam prosbe o opinie nt soczystego blyszczyka do ust kat 4 str 25
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:26   #722
Yorki
Rozeznanie

Ja też bardzo dobrze pamiętam, będąc w podstawówce, jak koleżanki przynosiły katalogi swoich mam Same miały wtedy po 13-14 lat może, ale zachwyt był już wtedy he he. To było moje pierwsze zetknięcie z avonem ;p Czyli jakieś 12-13 lat temu o ile dobrze pamiętam.

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:34   #723
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
oj wzielo was dziewczyny na wspominki wzielo a ja ponawiam prosbe o opinie nt soczystego blyszczyka do ust kat 4 str 25
Hm... co do opinii błyszczyka INTENSE to się nie wypowiem ale te SHINE ze str 24 są super, mam odcień iced pink i jestem bardzo zadowolona i powiem wam że kolorki w katalogu trochę się różnią, w rzeczywistości są bardziej metaliczne i na pewno nie błyszczą się tak jak na fotce

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

A czy któraś wizażanka mogłaby się wypowiedzieć na temat perełek...
Pewnie to już było ale się zapytam
Które lepiej wybrać, brązujące czy złociste??
Stary 2010-02-21, 19:34   #724
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Ja też bardzo dobrze pamiętam, będąc w podstawówce, jak koleżanki przynosiły katalogi swoich mam Same miały wtedy po 13-14 lat może, ale zachwyt był już wtedy he he. To było moje pierwsze zetknięcie z avonem ;p Czyli jakieś 12-13 lat temu o ile dobrze pamiętam.
To dokladnie jak ja
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:40   #725
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

ja ponad rok składałam zamowienia z moja niedozłą(na sczeście) bratową, a nad nią była konsultantka jej kuzynka i tak przez jakiś czas, a pożniej niedoszła bratowa przestała składac i zadzwoniła do liderki ta skontaktowała się ze mną, zapisałam się na mamę, bo długo czekałam na dowód, a juz jakis czas jestem samodzielnie i czekam aż wygasnie mamy konto. z TYM ,że zauważyłam, że ta kuzynka bratowej mnie oszukiwała, bo np zamówiłam kiedyś coś do włosów i gratis był grzebień i szczotka dołączana automatycznie, atego nie dostałam, bo niby nie przyszło. ;| chce ktoś kupić 8 in 1 smokey eyes? ;d
Stary 2010-02-21, 20:10   #726
renia0809
Wtajemniczenie

mnie z kolei moja koordynatorka zaatakowała znienacka w sklepie gdy przechodziłam obok jej niby-stoiska gdzie miała katalogi i ulotki
miałam swoją konsultantkę ale składałam duże zamówienia - takie zbierane, koleżanek, rodzinki itp. i zaczęłam się zastanawiać czy samej nie zacząć, tak więc moja koordynatorka trafiła w czas i tak zostałam konsultantką
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2010-02-21 o 20:11
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:15   #727
K-H
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
na wątku katalogowym są linki do kilku katalogów naprzód, ściągnij i pooglądaj

a o jakim zapachu myślisz?
Poproś konsultantkę żeby na jeden termin z katalogu zamówiła ci próbkę a jeśli zapach ci się spodoba to na drugi termin może zamówić ci już pełnowymiarowy produkt. Mamy 3 terminy składania zamówień (co tydzień w ciągu trwania katalogu). Jeśli będzie robiła problemy to zmień konsultantkę
O Pur Blance blush. Własnie moja konsultantka przynosi towar tylko na jeden termin, na ostatni. A kiedy upływa I termin?
A czego Ty słuchasz?
K-H jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:16   #728
skimos
Zakorzenienie

u mnie było tak że moja kuzynka została LS i brakowało jej 1 osoby do jakiegoś progu, więc spróbowałam (bo przecież "nic" się nie płaci)

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:39   #729
a_nnuszka
Raczkowanie

Czy zamawiając zestaw "Rozkoszna gładkość" mogę zamówić 1 czy 3 odżywcze kremy SSS ze str 169?
a_nnuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:47   #730
Australia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Nie wiecie może, w którym katalogu pojawi się u nas podkład MagiX "Cashmere finish liquid foundation"? Bo widziałam w zagranicznych katalogach, a używam bezbarwnego z tej serii jako bazę i bardzo mi odpowiada. Więc czekam na ten z niecierpliwością i mam nadzieję, że będzie tak samo dobry.
ja też, ja też czekam

Nauki korzenie są gorzkie, ale owoce smaczne
Australia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:48   #731
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez K-H Pokaż wiadomość
O Pur Blance blush. Własnie moja konsultantka przynosi towar tylko na jeden termin, na ostatni. A kiedy upływa I termin?
Niestety do Pur Blanki Blush nie ma próbek. Ale osobiście uwielbiam ten zapach - teraz nie ma jakiejś kosmicznej ceny, więc możesz zaryzykować w ciemno
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:58   #732
kasienka608
Przyczajenie

próbki pur blanki blush były kiedyś ale już ich nie ma niestety.
kasienka608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:01   #733
K-H
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Niestety do Pur Blanki Blush nie ma próbek. Ale osobiście uwielbiam ten zapach - teraz nie ma jakiejś kosmicznej ceny, więc możesz zaryzykować w ciemno
W ciemno boję się brać, z aktualnego katalogu z perfumowanych stron żaden zapach mnie nie urzekł szczególnie

To może jednak zamowie z tego allegro, zobaczy się dziekuję za odp.
A czego Ty słuchasz?

Edytowane przez K-H
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:04 Powód: otrzymanie odpowiedzi
K-H jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:20   #734
a_nnuszka
Raczkowanie

Hmm.. w obecnym katalogu (tj. 03) jest strona perfumowana z Pur Blancą Blush..
a_nnuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:51   #735
aqqA
Rozeznanie

Ja do avonu zgłosiłam się przez strone internetową. Menedżerka sprzedaży oddzwoniła do mnie i poprosiła żebym przyszła na jej stoisko w jednym z centr handlowych. Była bardzo miła, obsypała mnie próbkami i katalogami. To było niecały rok temu.
A zgłosiłam się bo nie znałam żadnej konsultantki a potrzebowałam kilku wypróbowanych kosmetyków. No i po krótkim namyśle i analizie sytuacji postanowiłam że sama nią zostane.

A co do szminek Potęga koloru to wypróbowałam już dwa odcienie (próbki) i nie uczulają mnie.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 23:32   #736
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aqqA Pokaż wiadomość
Ja do avonu zgłosiłam się przez strone internetową. Menedżerka sprzedaży oddzwoniła do mnie i poprosiła żebym przyszła na jej stoisko w jednym z centr handlowych. Była bardzo miła, obsypała mnie próbkami i katalogami. To było niecały rok temu.
A zgłosiłam się bo nie znałam żadnej konsultantki a potrzebowałam kilku wypróbowanych kosmetyków. No i po krótkim namyśle i analizie sytuacji postanowiłam że sama nią zostane.

A co do szminek Potęga koloru to wypróbowałam już dwa odcienie (próbki) i nie uczulają mnie.

Co do szminek potęga koloru, próbka mnie nie uczuliła, natomiast jak wypróbowałam szminki, to dostałam takiego uczulenia, że odrazu musiałam zmyć to z ust. Są okropne Miałam chętną na tą szminkę ale jej odradziłam. Szminki natomiast zwróciłam, tylko jestem ciekawa czy uznają mi reklamację, gdyż to były szminki z demo. Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło jeśli chodzi o szminki.
Agnieszka2185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 00:16   #737
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Douce24 Pokaż wiadomość
jamapi - farba do włosów .. też kiedyś o tym myślałam , było by naprawde fajnie tylko nie wiem czy duzo klientek by zaufało naszej firmie.
więcej zapachów płynów do kąpieli , akcesoria m.in szlafroki, ręczniki jakieś czapki szaliki , BUTY, kosmetyki dla dzieci z podobizna młodych gwiazd czy postaci z bajek . ( podobny katalog polski do amerykańskiego )
Wtedy był by Avon SUPEROWY !!
dobrych kilka lat temu były dostępne farby do włosów (przez krótki czas )

Cytat:
Napisane przez a_nnuszka Pokaż wiadomość
Czy zamawiając zestaw "Rozkoszna gładkość" mogę zamówić 1 czy 3 odżywcze kremy SSS ze str 169?
zestaw jest zapewne liczony jako jeden produkt mimo, że składa się z kilku kosmetyków, więc wydaje mi się, że 1 zestaw=1 krem
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 00:30   #738
ololufe
Zakorzenienie

@a_nnuszka
Zamawiajac zestaw mozesz wziasc jeden krem. 3 kremy moglabys wziasc w przypadku gdybys zamowila te 3 produkty wchodzace w sklad zestawu osobno tzn. biorac numer katalogowy kazdego kosmetyku oddzielnie, a nie numer zestawu

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

@ K-H
A moze po prostu zamow u konsultantki ta wode pelnowymiarowa i sie przekonasz czy ona ci odpowiada czy nie. Gdyby Ci nie odpowiadala to mozesz dokonac jej zwrotu i dostaniesz pieniazki z powrotem. Aby dokonac zwrotu nie mozesz zluzyc wiecej niz 25% buteleczki. Ja bardzo czesto zamawiam rzeczy dla siebie aby na spokojnie je wyprobowac w domu a potem jak mi sie nie podobaja to je zwracam. W taki sposob np. dobieram sobie kolor szminki, cieni do powiek. Zamowie kilka, wybieram te, w ktorych mi najlepiej a reszta idzie do zwrotu. Zreszta jak kiedys zamawialam regularnie (mieszkajac w Polsce) to zawsze mowilam klientka otwarcie, ze nigdy nie zaszkodzi sprobowac czy cos sie bedzie podobalo czy nie, a jak nie - to ja chetnie przyjme zwrot bo Slowicza mam niedaleko Teraz zamawiam hurtowo aby starczylo mi na kilka miesiecy dla siebie i dla bliskich z rodziny.. + czasami mama posluzy sie moim kontem

Edytowane przez ololufe
Czas edycji: 2010-02-22 o 00:33
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 05:59   #739
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
@....---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23
@ K-H
A moze po prostu zamow u konsultantki ta wode pelnowymiarowa i sie przekonasz czy ona ci odpowiada czy nie. Gdyby Ci nie odpowiadala to mozesz dokonac jej zwrotu i dostaniesz pieniazki z powrotem. Aby dokonac zwrotu nie mozesz zluzyc wiecej niz 25% buteleczki. Ja bardzo czesto zamawiam rzeczy dla siebie aby na spokojnie je wyprobowac w domu a potem jak mi sie nie podobaja to je zwracam. W taki sposob np. dobieram sobie kolor szminki, cieni do powiek. Zamowie kilka, wybieram te, w ktorych mi najlepiej a reszta idzie do zwrotu. Zreszta jak kiedys zamawialam regularnie (mieszkajac w Polsce) to zawsze mowilam klientka otwarcie, ze nigdy nie zaszkodzi sprobowac czy cos sie bedzie podobalo czy nie, a jak nie - to ja chetnie przyjme zwrot bo Slowicza mam niedaleko Teraz zamawiam hurtowo aby starczylo mi na kilka miesiecy dla siebie i dla bliskich z rodziny.. + czasami mama posluzy sie moim kontem
Świetnie, a co maja zrobić pozostałe konsultantki, które muszą na własny koszt odsyłać takie nietrafione kosmetyki, czekać po 2 tygodnie na uznanie reklamacji i wystawienie faktury korygującej
Myślę, że zamiast tego, lepiej namówić klientkę na pójście do COK (pod warunkiem, że ma się do niego blisko) i wypróbowanie na testerach, niż wspaniałomyślnie nakłaniać je do zamawiania, by zaraz kosmetyki zwracać.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 07:50   #740
kati81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
To widzę, że póki co-to większość z Was zapisała się przez stronkę
A Wasze spotkanie z osobą która Was zapisywała, gdzie się odbyło?
Umówiłyśmy się w COK'u

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
Co do szminek potęga koloru, próbka mnie nie uczuliła, natomiast jak wypróbowałam szminki, to dostałam takiego uczulenia, że odrazu musiałam zmyć to z ust. Są okropne ... Szminki natomiast zwróciłam, tylko jestem ciekawa czy uznają mi reklamację, gdyż to były szminki z demo.
Daj znać czy uznali Ci ten zwrot, bo też bym chętnie je zwróciła
Stary 2010-02-22, 07:55   #741
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

no widzę, ze te nowe szminki to niezły bubel!!! dobrze, ze nie miałam zamówienia na ani jedną

ja do avonu zapisałam się przez stronę; skończył mi sie macirzyński, zaczął wychowawczy i nie miałam kontaktu z kosultantką z pracy, więc sama się zgłosiłam no i tak już prawie 2 lata
a jak teraz mysle, jaki na mnie ta kk miała zarobek, to az łapię się na głowę
liderka przyjechała do mnie do domu; chciała, zebym ja do niej przyjechała, ale z uwagi na wówczas małego szkraba, było to niemożliwe;

kurcze nie mogę się doczekac katalogu 05, żeby kupić sobie te dwa opakowaia nowych odcienie poczwórnych cieni

a naszyjnik adima u mnie robi furorę
zegarek devi tez, ale tu cena odstrasza

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:16   #742
aaaania1989
Zakorzenienie

ja jestem konsultantką...2 lata będą we wrześniu a wcześniej przez jakieś może 5 czy 8 zamawiałiśmy od wujka dziewczyny siostry no a 2 lata temu wpadłam na pomysł żeby się zapisać
Stary 2010-02-22, 08:18   #743
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

te pomadki potega koloru to pomyłka, w katalogu intensywne kolory a w rzeczywistości ledwo coś widać na ustach, bałam sie że wziełam za ciemny odcień a on jest jasny jak błyszczyk;/
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:27   #744
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
te pomadki potega koloru to pomyłka, w katalogu intensywne kolory a w rzeczywistości ledwo coś widać na ustach, bałam sie że wziełam za ciemny odcień a on jest jasny jak błyszczyk;/
Dla mnie to zaleta Zapowiada się, że zostanę z wszystkimi 8 odcieniami - ciemnych bym w życiu nie zużyła, a tak może je jakoś wykończę. Podzielę się z mamą na pół i będzie po 4 Chyba więcej nie wezmę żadnego demo w ciemno

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:29   #745
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Dla mnie to zaleta Zapowiada się, że zostanę z wszystkimi 8 odcieniami - ciemnych bym w życiu nie zużyła, a tak może je jakoś wykończę. Podzielę się z mamą na pół i będzie po 4 Chyba więcej nie wezmę żadnego demo w ciemno

no po fakcie jesteśmy mądre
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:14   #746
Linkier
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim. Mam taki mały problem i potrzebuję pomocy. W katalogu 03/2010 jest torebka-kopertówka Alison. Prezentuje sie całkiem dobrze, znalazłam juz w poprzednich częściach na forum jakieś informacje o niej - ale chciałabym wiedzieć jak ona wygląda w środku. Co z jej pojemnością i czy ma jakąś kieszonkę w środku? No i jakie jest jej zapięcie? W katalogu nic o tym nie wspominają. Może któraś z Was mi podpowie Jeśli wydziałyście ją "a żywo" bardzo proszę o informacje Pozdrawiam Formumowiczki!
Linkier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:23   #747
83evelinka
Zadomowienie

Witajcie!

Od rana mam dobry humor,gdyż otrzymałam kolejne zamówionko , w tym na serum naprawcze Anew (te w czerwonym opakowaniu). Klientki bardzo je chwalą,odkąd pojawiło się te serum sprzedałam go już 7 sztuk.

Pozdrawiam i miłego dznia życzę!
Stary 2010-02-22, 09:26   #748
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Witajcie!

Od rana mam dobry humor,gdyż otrzymałam kolejne zamówionko , w tym na serum naprawcze Anew (te w czerwonym opakowaniu). Klientki bardzo je chwalą,odkąd pojawiło się te serum sprzedałam go już 7 sztuk.

Pozdrawiam i miłego dznia życzę!
Ja sprzedałam na all próbki które były dołączone do któregoś katalogu bo moje klientki to albo do 26 roku życia, albo powyżej 45 , same mi je oddawały z katalogów

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:33   #749
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Ja sprzedałam na all próbki które były dołączone do któregoś katalogu bo moje klientki to albo do 26 roku życia, albo powyżej 45 , same mi je oddawały z katalogów
Ja mam większość klientek +40 i to one właśnie biorą te serum i bardzo je chwalą ,a wcześniej używały próbek. Więc różnie z tym bywa.
Stary 2010-02-22, 09:39   #750
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Świetnie, a co maja zrobić pozostałe konsultantki, które muszą na własny koszt odsyłać takie nietrafione kosmetyki, czekać po 2 tygodnie na uznanie reklamacji i wystawienie faktury korygującej
Myślę, że zamiast tego, lepiej namówić klientkę na pójście do COK (pod warunkiem, że ma się do niego blisko) i wypróbowanie na testerach, niż wspaniałomyślnie nakłaniać je do zamawiania, by zaraz kosmetyki zwracać.
No ja muszę odsyłać na własny koszt, a do COK mam ponad 100 km
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości