Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 09:21   #2731
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
zabaweczka to po za konkursem
a mały ruchliwy
zawieszka fajna

No, nad wyraz ruchliwy...

Maly wlasnie dzisiaj probowa zjesc wskazowki od zegara tejze zawieszki...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kareninka ten Twoj Andre to niezły jest,biega po tym łózeczku jak conajmniej dziecko z osmiomiesieczne
Taaaaa....pozostaje pytanie co on bedzie robil jak juz bedzie mial te 8 m-cy..?

Cytat:
A my dopiero niedawno wstalismyMaly dzis pospal sobie ładnie i dlugo wiec i ja sobie odespalam,lece zrobic kawusie pozniej jakis obiad podszykuje oko podmaluje i na spacer sie szykujemy
Nie dobijaj ludzi...

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wiem, wiem ostatnio Was zaniedbałam, ale musze się wytłumaczyć otóż przec caluśki tydzień musiałam zajmować sie dwojgiem dzieci bo mój tż miał urlop ...

No tak...jestes w zupelnosci usprawiedliwiona...

Dla Dominisia

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ja książeczke z tiny love kupiłam ze wzgledu na tą strone czarno-białą
Lenka uwielbia się gapić na ślimaka i wiecznie śle mu uśmiechy

Moj tez ja lubi np, lubi zakladac sobie ja na glowe i obgryzac....
Tylko teraz w zwiazku z moja mania Allegro znalazlam inne tez...ktore na pewno tez by polubil...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:25   #2732
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamuski ja tylko na chwilke, wpadlam na was zaglosowac i powiedziec zebyscie trzymaly kciuki bo na 13 ide z Kamilka do kontroli mam nadzieje ze jej przeszlo juz i ze jest zdrowiutka
Pietrusiu za zdrowko Kamilki

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Dzięki za troske...

Kropka241 nie za ciekawa noc za nami... ostatnio coś ma wzdęcia akurat w nocy i się pręży nie chce spać, chwilami płacze potem się uspokaja i znowu. Dałam mu Bobotic i chyba pomogło albo głaskanie po główce (2 razy zasnął jak go głaskałam, bo nic już nie pomagało taki był marudny). Nieoceniony okazał się Tż, bo- aż mi ztym źle- ale nie mogłam sobie poardzić z jego płaczem i sama się zdenerwowałam nawet na małego-więc on się nim zajął i uspokajał go sukcesywnie. Teraz rano też- widać jak ja się denerwuje to nic mi nie wychodzi, bo on to doczuwa... Echhh

Elalank to balonik z powietrzem jakby z prawej strony pachwiny najczęściej( ale czytałam, że obustronne też bywają). Może sie pojawiać i sam znikać, albo jak go wciśniesz masując. Najczęściej jak dziecko się pręży, szaleje, płacze, czasem przy zwykłej zabawie...
Zebrus biedny Piotrus,sie malenstwo nacierpi

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

No, nad wyraz ruchliwy...

Maly wlasnie dzisiaj probowa zjesc wskazowki od zegara tejze zawieszki...

Taaaaa....pozostaje pytanie co on bedzie robil jak juz bedzie mial te 8 m-cy..?

Nie dobijaj ludzi...

Dla Dominisia

Moj tez ja lubi np, lubi zakladac sobie ja na glowe i obgryzac....
Tylko teraz w zwiazku z moja mania Allegro znalazlam inne tez...ktore na pewno tez by polubil...
No wlasnie czym Andrus wtedy bedzie Was zadziwiał?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:33   #2733
malina81
Zadomowienie

Zebracałusy dla Piotrusia- mam nadzieje ze ta przepuklina sie sama wchłonie... Mój Kuba miał pępkową ale nic z tym nie robiliśmy.

Kropciu ty wiesz ze ja kocham te twoje cudaczki

Kareninko ale Andre ma wypas w łozeczku śliczny jest Moj Tomek tez sie tak przekreca a że mamy małe łozeczko z Ikei to szybko sie klinuje

xpressja

Pietrusia trzymam kciuki

Kachula dla Matiego za długie spanie
też dla Domisiai gratuluje 2 miesięcy
dla Grzesia z okazji 4 miesięcy

Brombri my też juz niebawem bedziemy świętować 4 miesiące

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a jeśli chodzi o jedzenie dla bobasów to my też zaczeliśmy od jabłuszka, teraz daje jabłko z marchewką i co tydzien chce dokładać jeden nowy składnik. Narazie bede kupowac gotowe dania bo uwazam ze te wszystkie sklepowe marchwki w tym okresie nie sa zbyt dobre- ale potem oczywiscie bedziemy gotowac zupki
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:34   #2734
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie czym Andrus wtedy bedzie Was zadziwiał?

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kareninko ale Andre ma wypas w łozeczku śliczny jest Moj Tomek tez sie tak przekreca a że mamy małe łozeczko z Ikei to szybko sie klinuje

Ja wlasnie zastanawiam sie, czy to juz czas, zeby zalozyc ochraniacz na lozeczko moze..?

Aaaaaa wlasnie....przeciez dzisiaj 22 jest...

Madziu wszystkiego naaaaaaaj dla Grzesia ! !

Stary 2010-02-22, 09:55   #2735
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie Ale tu dziś tłoczno Ja chciałam powiedzieć nie żebym się chwaliła ale to chyba aż dziwne że mój syn nakarmiony o 21 jak zasnął o 21.30 to się obudził o 6.00 rano. Ja się ciesze ale on chyba miał za długą przerwę bez jedzenia

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj poniedziałkowy

Młody dzisiaj obudził się o 2.30 Dostał cycka i obudził się znowu o 5.45 Zwalam na kupkę, bo ostatnią zrobił tydzień temu
Dałam mu czopek, teraz śpi, a ja się snuję po domu

Zeberko za Piotrusia

Guciu za Ciebie też . Jak tam teścik?

Dzięki, zrobię sobie ściągawkę

Jesteśmy umówieni do pediatry na 17.40, tyle że ta wysypka już mało widoczna, bo ją wczoraj zapudrowałam
I wyjdę pewnie na matkę - panikarę, ale co mi tam
Przy okazji niech mi da skierowanie na rehabilitację i obejrzy te wędzidełko, przynajmniej to będzie ten dobry pediatra, a nie ta babka co ostatnio mi tylko w głowie namieszała

Eluś, fajna ta Twoja spacerówka
Ja bym też poszła do lekarza więc Cię rozumię. Ostatnio mi nawet pielęgniarka powiedziała: Pani coś często do Nas przyjezdza

Wiki dziękuje cioci za pamięć
I gratulację również dla pozostałych solenizantów: roza:

Cytat:
C
Aleś fajnego posta wysmarowała
Musiałam cały zacytować
Fajnie, że taki zwrot dostaniecie i jeszcze na przepicie zostanie
I mebelki nowe, no, no, no. Tu autko, tam mebelki i jeszcze zamrażarka, normalnie Madziu szalejecie
Co do schudnięcia, to ja się też biorę ostro za to, będziemy się wspierać

A ja się pochwalę, że właśnie zarezerwowałam sobie pokój nad morzem Jedziemy tam gdzie moja kuzynka, więc będzie z kim na piwo pójść Tyle że teraz muszę się ostro brać za odchudzanie, bo z niej niezły lachon jest, jak ja się pokażę z nią na plaży
Nio to sie pochwal gdzie? Ja za siebie też się biore żeby potem na plaży w ręczniku nie siedzieć

Cytat:

Ja wlasnie musialam ratowac mojego pierworodnego, bo zostawilam go w lozeczku w takiej pozycji...

Załącznik 2889825

za jakies 5 min slysze jakies dziwne niemrawe odglosy, ide i patrze a tam...

Załącznik 2889827
Załącznik 2889826

Przy okazji moge pokazac ta zawieszke Domek-farme na lozeczko, ktora kupilam malemu...
Maly ja uwielbia, szelesci, brzeczy i dzwoni wiec pelnia szczescie...Jest calkiem mieciutka, sa jeszcze do niej przywieszki a dol, ale na razie je odczepilam....

Załącznik 2889855Załącznik 2889856
Heh Wiki też tak szaleje. Zwłaszcza do góry się przesuwa . Musze go kłasc w połowie łóżeczka zeby sie w główke nie uderzył.

A i zdjęcia śmieszków superaśne

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:57   #2736
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:

a no tak - dzieki
a to od Grzesia
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:57   #2737
moniam85
Raczkowanie

Cytat:

Dla Dominisia

Dziękuje Ja i Dominiś

Muszę przyznać ze Owieczka jest super mały fajnie usypia przy niej, kiedyś też zastanawiałam się nad tym konikiem z fisher, ale mi przeszło i teraz znów chce go mieć ale trzymam się ostro i wmawiam sobie ze owca wystarczy..

Dla wsyzstkich Maluszków które obchodziły swoje małe rocznice i te które mają już duuuże sukcesy życzę Wszystkiego Co Najlepsze dla Nich i ich wspaniałych Mamusiek....: roza:

Sukces malutki Dominika to " a guuu" i że już dużo sie śmieje...

Zauważyłam ze Bebilon znacznie lepiej na niego działa już koniec z bólami brzuszka i prężeniem się (no chyba ze kupke ciśnie). Jestem zadowolona z mojej decyzji o zmianie mleka.
Mój Syn wypiła na dobę około 630-680 ml. Czy to dużo czy mało???? Bo nie wiem czy juz sie martwić czy jeszcze nie..
Wczoraj wazyłam go u teśców (tzn najpierw Tż sam potem z małym) i wyszło ze ma 5600g.

Życzę Miłego Dzionka...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 10:04   #2738
DiTu77
Zakorzenienie

Cześć mamusie - lecę Was nadrabiać
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:09   #2739
zaharia
Rozeznanie

witam mamuski

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

My bylismy dzis...nie zgadniecie...u tesciow podczas spaceru JA to wymyslilam. Tesciowej nie bylo, braciora Tz tez nie...ale spoko bylo, tesc i siora Tz milutcy

A moja corcia po tej podrozy jak zjadla o jakiejs 14 to po przyjsciu lacznie z prosto z cyca i odciagnietego tego zepsutego w ciagu 2och godzin tak nadrobila. ze zjadla na moje oko jakies 200 ml
no prosze nasza dzielna domi odwiedza tescia, brawa dla tej pani

domi ja sie tak zastanawia jak ty wciskasz to 200ml malej, moja nie je wiecej niz 60 ml...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
moi chlopcy dzis rano
Załącznik 2889805
kropcia - oni sa piekniarscy, te zabojcze usmiechy- nie ma nic lepszego jak pobudka przy takich szkrabach:lov e:

Cytat:
kochane, nadrobić was graniczy z cudem

moja Lenka wczoraj ukończyła 2 m-c
przesyła uśmiechy dla wizażowych ciotek
widze, ze nie tylko ja marudze z tym nadrabianiem

Lenka jest sliczna mala dziewczynka a ten usmiech zniewala

Cytat:

Ja wlasnie musialam ratowac mojego pierworodnego, bo zostawilam go w lozeczku w takiej pozycji...

Załącznik 2889825

Załącznik 2889827
Załącznik 2889826
wow, maly ajest dobry, oj mamusia ty za niedlugo to synusia nie upilnujesz, a nijbardziej podoba mi sie ten wzrok prosto w aparat fot

madzia- no to niezla sumka ci sie szykuje

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
a no tak - dzieki
a to od Grzesia
ooo Grzes jakie piekne oczka ma
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:22   #2740
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ja przeczytalam ale odmeldowuje bo mamy dzis duuuzo do zrobienia

Madziu mi tez wyszlo ponad 1600zl do zwrotu ale u nas to idzie w fundusz weselny

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:23   #2741
magdawikp
Wtajemniczenie

Tak powaznie co do wydatków - to dom mamy po moich rodzicach - mały ale własny, meble tez z wyjątkiem kuchni i kilku drobnostek są już wieloletnie, i zwłaszcza jeden regal nadaje sie do wymiany - to jeszcze w podstawowce byłam jak rodzice wystali go w kolejce komuny, swoje przeszedł i juz sie wysłuzył - czas go zmienić - no i jest duzy ale szafek w nim jak na lekarstwo i mamy ciasno, wiec musimy cos przemeblowac
zamrazarka nam sie popsuła - w tamtym roku na swieta wzielismy pol swinki i gdyby mnie cos nie tkneło i bym nie zajrzała to poszło by do smieci - bo przestala morozic, nibty była ładowana ale szwankuje i strach jest wkłądac mięso bo nie wiadomo czy bedzie mrozic czy nie - pewnie wzielibysmy na raty ale zwrot chce na to przeznaczyc
Stary 2010-02-22, 10:34   #2742
kachula27
Zakorzenienie

A moje dziecie jeszcze jakis czas temu kupke robilo raz na tydzien i zawsze w kalendarzu zakreslalam a teraz jak ostatnio sie rozszalal to kupka jest codziennie a kalendarz caly zakreslony,teraz tez wlasnie siedzi w bujaku i dusi

Lece go przebierac i na spacer sie szykowac

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:59   #2743
elalank
Zadomowienie

Cytat:
moi chlopcy dzis rano
Załącznik 2889805
jacy słodcy!!! super widok z rana

jak Wy to robicie ze maci tyle zwrotu z US?? ja pewnie znów będę musiała im dopłacić

chciałam sie pochwalić, że w sobote idziemy na basen z Olką

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:25   #2744
gissh
Raczkowanie

Cześć

Tęskniłyście?

Nie było mnie tutaj chyba z miesiąc... Oczywiście zaległości mam takie, że hej, nie ma mowy żebym zdołała nadrobić, udało mi się przeczytać jedynie ostatnie 5 stron... Tak więc nie bardzo wiem co u Was no i nie będę w stanie odnieść się do Waszych postów , może więc tylko parę słów co u nas...
Dominika wczoraj skończyła 12 tygodni i niedługo będzie miała już 3 miesiące... I jest coraz fajniejsza (o ile to w ogóle jest możliwe ), coraz więcej rzeczy potrafi, coraz bardziej interesuje się otaczającym ją światem, śmieje się bardzo dużo i oczywiście rośnie
Mieliśmy ostatnio trochę problemów bo TŻ złapał anginę ropną a ja w tym samym czasie dostałam zapalenia gardła i krtani... Przez tydzień było naprawdę nieciekawie, TŻ miał zakaz zbliżania się do Małej bo strasznie się baliśmy żeby się nie zaraziła no i w rezultacie całodobowa opieka i zajmowanie się Dominisią było na mojej głowie - a w związku z chorobą sama ledwo funkcjonowałam... Dobrze że czasem wpadała z pomocą moja mama bo inaczej chyba nie dałabym sobie rady. Na szczęście choroby już za nami a w przypadku Dominiki skończyło się tylko na kilkudniowym katarze

Dobra, uciekam bo Mała właśnie się budzi i pewnie wybierzemy się za chwilkę na spacerek

Postaram się być już teraz na bieżąco z Wizażem

Jeszcze tylko kilka aktualnych fotek mojej Księżniczki

Pozdrawiam

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:53   #2745
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
tez ma mase włosów -

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:05   #2746
malina81
Zadomowienie

My juz po spacerku- jak tak słonce świeci to juz czuje wiosne

Gissh cudo i też kwalifikuje sie na spineczki

Zaharia a wy już zaplatacie warkoczyki??dawno swojej piękności nie pokazywałaś
Stary 2010-02-22, 12:17   #2747
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Heh Wiki też tak szaleje. Zwłaszcza do góry się przesuwa . Musze go kłasc w połowie łóżeczka zeby sie w główke nie uderzył.

Dystans od polowy lozecza do konca to moje dziecie pokonuje w pol minuty jak ma ochote...

Cytat:
a no tak - dzieki
a to od Grzesia

Cytat:
Muszę przyznać ze Owieczka jest super mały fajnie usypia przy niej, kiedyś też zastanawiałam się nad tym konikiem z fisher, ale mi przeszło i teraz znów chce go mieć ale trzymam się ostro i wmawiam sobie ze owca wystarczy..
U nas nie wystarczyla...

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
wow, maly ajest dobry, oj mamusia ty za niedlugo to synusia nie upilnujesz, a nijbardziej podoba mi sie ten wzrok prosto w aparat fot

Cytat:
Cześć

Tęskniłyście?

Nie było mnie tutaj chyba z miesiąc... Oczywiście zaległości mam takie, że hej, nie ma mowy żebym zdołała nadrobić, udało mi się przeczytać jedynie ostatnie 5 stron... Tak więc nie bardzo wiem co u Was no i nie będę w stanie odnieść się do Waszych postów , może więc tylko parę słów co u nas...
Dominika wczoraj skończyła 12 tygodni i niedługo będzie miała już 3 miesiące... I jest coraz fajniejsza (o ile to w ogóle jest możliwe ), coraz więcej rzeczy potrafi, coraz bardziej interesuje się otaczającym ją światem, śmieje się bardzo dużo i oczywiście rośnie
Mieliśmy ostatnio trochę problemów bo TŻ złapał anginę ropną a ja w tym samym czasie dostałam zapalenia gardła i krtani... Przez tydzień było naprawdę nieciekawie, TŻ miał zakaz zbliżania się do Małej bo strasznie się baliśmy żeby się nie zaraziła no i w rezultacie całodobowa opieka i zajmowanie się Dominisią było na mojej głowie - a w związku z chorobą sama ledwo funkcjonowałam... Dobrze że czasem wpadała z pomocą moja mama bo inaczej chyba nie dałabym sobie rady. Na szczęście choroby już za nami a w przypadku Dominiki skończyło się tylko na kilkudniowym katarze

Dobra, uciekam bo Mała właśnie się budzi i pewnie wybierzemy się za chwilkę na spacerek

Pozdrawiam

Tesknilysmy

Dobrze, ze u was juz lepiej

Gucia trzyma napiecie...

Stary 2010-02-22, 12:18   #2748
gucia6
Zakorzenienie

heja

dziękuję wszystkim za kciuki udało się, nie jestem w ciąży Teraz już bardziej uważam

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gucia trzymam kciuki a swoja droga ja rok temu zaliczylam wpadke nie wiem jakim cudem i teraz jestem uczulona na ciaze znianacka. Chcialabym druga miec zaplanowana...a Ty nie za szybko robisz ten test?
to było już ponad 2 tygodnie

Cytat:
moi chlopcy dzis rano
Załącznik 2889805
chłopcy boscy

Cytat:
gratulacje

I dla Grzesia i Dominisia też

Cytat:

Pozdrawiam
śliczna

Zebra, trzymam mocno kciuki za Piotrusia, żeby szybko wyzdrowiał

A tak to ja się muszę poskarżyć, że dziecko mi się dziś zepsuło. Noc co prawda przespała ładnie, obudziła się tylko o 5.30 dostała smoka i spała dalej, o 6.30 nakarmiłam ją przez sen i obudziła się dopiero o 8. Ale od tamtej pory nie chce mi spać. Tzn jak widzę, że jest zmęczona, to jak zwykle biorę ją, żeby się wyciszyła i kłądę do łóżeczka jak już oczka się jej kleją, i przesypia mi tylko jakieś 40 minut, a jak próbuję ją jeszcze uspokoić, żeby spała dalej, to zaczyna się gehenna, więc ją biorę na matę, to po pół godziny znów jest senna, to znów do łóżeczka i znów śpi 40 minut Także dziś cały łatwy plan legł w gruzach i już nie mam zupełnie pomysłu co zrobić, żeby Sandra spała dłuższe odcinki czasu
Stary 2010-02-22, 12:42   #2749
domi7ks
Zakorzenienie

Wczoraj moje Malenstwo spalo caly dzien a dzis co?od 2 w nocy tylko male drzemanie...jestem wykonczona. Wzielam ja w nocy do nas do lozka to sie wiercila, chciala sie chyba bawic
No i dzis konczy 2 miesiace

Cytat:
A dzisiaj najlepsze życzenia dla Polusi z okazji 2 miesięcy
?

dziekuje ze pamietasz
Cytat:
Zebra ja noc?? caly czas o was mysle

Gucia jak testowanie???????

moi chlopcy dzis rano
Załącznik 2889805
sliczni

Cytat:

gratulacje

Cytat:

Załącznik 2889825

Załącznik 2889827
Załącznik 2889826

Przy okazji moge pokazac ta zawieszke Domek-farme na lozeczko, ktora kupilam malemu...
Maly ja uwielbia, szelesci, brzeczy i dzwoni wiec pelnia szczescie...Jest calkiem mieciutka, sa jeszcze do niej przywieszki a dol, ale na razie je odczepilam....

Załącznik 2889855Załącznik 2889856

ale ma królestwo Andre
Cytat:
Cześć dziewczyny
Wiem, wiem ostatnio Was zaniedbałam, ale musze się wytłumaczyć otóż przec caluśki tydzień musiałam zajmować sie dwojgiem dzieci bo mój tż miał urlop ...
Teraz już wracam do normalnego porządku i będe mam nadzieje na bieżąco...

Wczoraj Mój Domiś skończył 2 miesiące i w nocy spał 7 h bez przerwy ... jestem taka dumna choć wiem że to jednorazowe było ...

Dobra idę Was przelecieć

Gratulacje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:52   #2750
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane, nadrobić was graniczy z cudem

zeberka - sciskam mocno ciebie i małego! dużo siły dla ciebie a zdrówka dla małego - wszystko bedzie dobrze!

gucia - no trzymam te kciuki trzymam! daj znac jak teścior!

vichy'maniaczki - głosy oddane

- jak ty robisz ze masz zwrot ja tam jeszcze w zębach im kase zanosze! złodzieje!

JAKI UŚMIESZEK HIHI BUZIAKI DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAŁYCH JUBILATÓW

aha i głosy oddane
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:20   #2751
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

My juz po wizycie Kamilka zdrowiutka

Za to ja mam poczatki anginy dostalam antubiotyk zey szybko przeszlo i teraz w masce trzeba chodzic zeby sie tylko Kamilka znow nie zarazila

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:37   #2752
aniulka8204
Wtajemniczenie

głosy pooddawałam życzonka złożyłam a nienapisałam co dziś u mnie

byliśmy u innego lekarza, Agusia dalej ma tą wysypkę na twarzy i mimi zmiany mleka na bebilin to i tak na nowo się spina, problem z kupką i ta wysypka coraz monciejsza, kręci się i wierci ogromnie a najbardziej denerwuje mnie że nawet podczas picia mleczka ciągle się napina mocno.
i co sie okazało?
narazie na buzie dostaliśmy krem elosone i syropek calcium to chyba przeciw uczuleniu jak dobrze ją zrozumiałam. krewka oddana mocz jeszcze jutro i jak w czwartek wysypka niezniknie i dalej bedzie tak z brzuszkiem zobaczy wyniki to ona myśli że to jest NIETOLERANCJA MLEKA czyli ja tez tak myślałam bo przecież za każdym razem co pije to sie nadyma i spina jak niewiem, no i tej wysypki nieumiemy sie pozbyć a coraz mocniej wychodzi no i zmiana mleka na bebilon tez nic niedała. własciwie dała może na dwa dni
ale mam nadzieje że faktycznie wystarczy zmienic mleko na te hypoalergiczne czy jakies tam i bedzie wszystki OK.

słyszałam że te mleczko jest o wiele droższe od tych zwykłych?
ale co sie nierozbi dla dzieciątka żeby mu bylo dobrze co nie
w takich momentach kasiurka sie nieliczy byle bylo dobrze

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
My juz po wizycie Kamilka zdrowiutka

Za to ja mam poczatki anginy dostalam antubiotyk zey szybko przeszlo i teraz w masce trzeba chodzic zeby sie tylko Kamilka znow nie zarazila

to super że malutka już zdrowa
a ty kuruj sie kuruj

ja też od wczoraj to ciąpy po kolana a 2tydnie temu wyleczylam zap.oskrzeli ale biore od razu ferwexa bo z gardłem dobrze tylko ten katar więc myśle że mi przejdzie chyba ze jutro doktorka mi coś przepisze bo ide w sprawie tej mojej przepukliny pępkowe
Stary 2010-02-22, 13:49   #2753
magdawikp
Wtajemniczenie

Aniulka jeżeli piszesz o bebilonie pepti - to dla alergików i jest chyba tylko w aptece - to ono na recepte kosztuje jakieś 11 zł za 350 g
myslę, ze wszystkie te lecznicze sa na recepte - lekarz powinien wypisac, łaski nie robi
my je stosujemy i przy mojej starszej też go uzywałam - jest OK - tylko generalnie te mleka sa niedobre smakowo

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Pietrusia - zdrówka zycze i fajnie, ze mała zdrowa
Stary 2010-02-22, 13:56   #2754
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniulka jeżeli piszesz o bebilonie pepti - to dla alergików i jest chyba tylko w aptece - to ono na recepte kosztuje jakieś 11 zł za 350 g
myslę, ze wszystkie te lecznicze sa na recepte - lekarz powinien wypisac, łaski nie robi
my je stosujemy i przy mojej starszej też go uzywałam - jest OK - tylko generalnie te mleka sa niedobre smakowo

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Pietrusia - zdrówka zycze i fajnie, ze mała zdrowa
MAGDAWIK narazie dajemy jej zwykły bebilon a doktroka ma właśnie zadecydować potem co jej dawać w razie czego bo myśleliśmy że ona ma problemy po bebiku i wystarczy zmienic tylko na bebilon bo jest lepsze te mleko a tu prawdopodobnie jest nietolerancja właśnie no ale zobaczymy jak to sie potoczy dalej
Stary 2010-02-22, 13:59   #2755
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Ja wlasnie zastanawiam sie, czy to juz czas, zeby zalozyc ochraniacz na lozeczko moze..?

Kareninkoja mam ochraniacz załozony od początku- a Tomek w nocy wtula sie buzią w niego

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Pietrusia wracaj do zdrowia
Stary 2010-02-22, 14:02   #2756
magdawikp
Wtajemniczenie

Aniulka ale jezeli to skaza to nie wiem po co czekac - mała się meczy - i ne sadze aby po bebilonie zwykłym było lepiej - ale to moja opinia, tez przy grzesiu probowałam nana i bebilonu zwykłego
u Grzesia nie było niby skazy ale z uwagi na przewlekły kaszel pije pepti - od tygodnia - i jest lepiej, choć dalej kaszle to mniej i łagodniej, no ma tez wziewki dlatego musimy uśpic psa
Stary 2010-02-22, 14:54   #2757
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
głosy pooddawałam życzonka złożyłam a nienapisałam co dziś u mnie

byliśmy u innego lekarza, Agusia dalej ma tą wysypkę na twarzy i mimi zmiany mleka na bebilin to i tak na nowo się spina, problem z kupką i ta wysypka coraz monciejsza, kręci się i wierci ogromnie a najbardziej denerwuje mnie że nawet podczas picia mleczka ciągle się napina mocno.
i co sie okazało?
narazie na buzie dostaliśmy krem elosone i syropek calcium to chyba przeciw uczuleniu jak dobrze ją zrozumiałam. krewka oddana mocz jeszcze jutro i jak w czwartek wysypka niezniknie i dalej bedzie tak z brzuszkiem zobaczy wyniki to ona myśli że to jest NIETOLERANCJA MLEKA czyli ja tez tak myślałam bo przecież za każdym razem co pije to sie nadyma i spina jak niewiem, no i tej wysypki nieumiemy sie pozbyć a coraz mocniej wychodzi no i zmiana mleka na bebilon tez nic niedała. własciwie dała może na dwa dni
ale mam nadzieje że faktycznie wystarczy zmienic mleko na te hypoalergiczne czy jakies tam i bedzie wszystki OK.

Aniu ja też zmieniłam mleko na bebilon i jesteśmy bardzo zadowoleni wszyscy oooo właśnie 2 kupa dzisiaj :P
Stary 2010-02-22, 14:57   #2758
kamilla123
Rozeznanie

Witam

Kuba kończy dzisiaj 11 tygodni i właśnie sobie uświadomiłam że to już połowa macierzyńskiego Kiedy to zleciało??

Zebra za zdrowie Piotrusia

Gissh Witaj po dłuższej przerwie

Kropka obudzić się kolo takich przystojniaków - bezcenne

Kareninia jak wstawiłaś te zdjęcia Andre to się teraz zastanawiam czy większego łóżeczka nie zamówić

Cytat:
I jeszcze jedno:
Przecież ostatnio miałyśmy mnóstwo solenizantów

W sobotę Wiki skończył 4 miesiące
Wczoraj Lenka i Dominik 2 miesiące
A Berni 3 miesiące

A dzisiaj najlepsze życzenia dla Polusi z okazji 2 miesięcy
I dla Grzesiaczka z okazji ukończenia 4 miesięcy

Widać, że Prezesowa trzyma "oko i uch o na pulsie" i wie co, kto, jak i kiedy

Dołączam się do życzeń

Cytat:
A ja się pochwalę, że właśnie zarezerwowałam sobie pokój nad morzem Jedziemy tam gdzie moja kuzynka, więc będzie z kim na piwo pójść Tyle że teraz muszę się ostro brać za odchudzanie, bo z niej niezły lachon jest, jak ja się pokażę z nią na plaży
Pochwal się gdzie jedziesz a figurą się nie przejmuj, bo jak pójdziesz z Filipkiem na plażę to i tak wszyscy będą się na tego przystojniaka patrzeć

Cytat:

Chociaz jak tak mysle o plazy w Portugalii i samych Portugalkach to uwierzcie mi - kazda przecietna Polka jest lachon totalny w porownaniu z nimi...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Ale tu dziś tłoczno Ja chciałam powiedzieć nie żebym się chwaliła ale to chyba aż dziwne że mój syn nakarmiony o 21 jak zasnął o 21.30 to się obudził o 6.00 rano. Ja się ciesze ale on chyba miał za długą przerwę bez jedzenia
Gdyby był głodny to pewnie obudziłby się wcześniej. Mój Kuba chociaż nie skończył jeszcze 3 miesięcy to wytrzymuje bez jedzenia ok. 7-8 godz. Też ostatni raz je ok. 21 i potem tak ok. 4-5. Więc jeśli ładnie przybiera na wadze to nic tylko się cieszyć i wyspać
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:13   #2759
katekatee
Zadomowienie

Zapomniałam Wam powiedzieć żebyście trzymały kciuki za wyniki Wikego bo byliśmy na badaniu krwi. Mały spał nawet nic nie czuł. Mam już wyniki i morfologia fajnie podskoczyła bo hemoglobine mamy 11, żelazo też w normie a teraz coś ku przestrodze. Lekarka dała mi skierowanie tylko na morfologię i żelazo po powiedziała że skoro Wiki jest bladziutki i ostatnio tj 6 tygodni temu miał bilirubinę 3 (norma w lab <6) to nie trzeba już robić. ALe ja oczywiście zapłaciłam i zrobiliśmy tą bilirubine i mamy 2 a norma jest <1. I co ja mam teraz zrobić. Bo jedyne co mi przychodz do głowy to... Ide do niej jutro z wynikami i cekawe co mi powie. Zrobię też małemu mocz mam nadzieje że będzie ok. I przyczyną tej bilirubiny będzie znowu to samo co wtedy czyli to że moje mleko opóźnia wypłukiwanie i będę mu podawać więcej wody. Bo jak się okaże że mamy bakterie w moczu to wtedy tą lekarkę Dziewczyny i jak ja się mam uczyć i prace pisać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:17   #2760
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Tęskniłyście?

Pozdrawiam
slicznotka nic tylko calowac i przytulac!

pietrusia- super, ze mala zdowa a ty uwazaj na siebie i wracaj do zdrowia

aniulka zgadzam sie z madzia, im szybciej zareagujesz tym lepiej dla malej i rowniez dla ciebie (mowie bo wiem co to znaczy, moja tez nietoleruje laktozy)

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
My juz po spacerku- jak tak słonce świeci to juz czuje wiosne

Gissh cudo i też kwalifikuje sie na spineczki

Zaharia a wy już zaplatacie warkoczyki??dawno swojej piękności nie pokazywałaś
warkoczyki jeszcze nie, lecz gumeczki, tylko fotki nam brakale mamy inne. starania z unoszeniem glowki z ta alez ciezka czupryna...
specjalnie dla ciebie :

Załącznik 2890875Załącznik 2890876Załącznik 2890877
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości