|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
![]() No, nad wyraz ruchliwy... ![]() Maly wlasnie dzisiaj probowa zjesc wskazowki od zegara tejze zawieszki... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No tak...jestes w zupelnosci usprawiedliwiona... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moj tez ja lubi ![]() ![]() Tylko teraz w zwiazku z moja mania Allegro znalazlam inne tez...ktore na pewno tez by polubil... ![]()
![]() |
#2732 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zadomowienie
|
Zebracałusy dla Piotrusia- mam nadzieje ze ta przepuklina sie sama wchłonie... Mój Kuba miał pępkową ale nic z tym nie robiliśmy.
Kropciu ty wiesz ze ja kocham te twoje cudaczki ![]() Kareninko ale Andre ma wypas w łozeczku ![]() ![]() ![]() xpressja ![]() Pietrusia trzymam kciuki Kachula ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brombri my też juz niebawem bedziemy świętować 4 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- a jeśli chodzi o jedzenie dla bobasów to my też zaczeliśmy od jabłuszka, teraz daje jabłko z marchewką i co tydzien chce dokładać jeden nowy składnik. Narazie bede kupowac gotowe dania bo uwazam ze te wszystkie sklepowe marchwki w tym okresie nie sa zbyt dobre- ale potem oczywiscie bedziemy gotowac zupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie zastanawiam sie, czy to juz czas, zeby zalozyc ochraniacz na lozeczko moze..? ![]() Aaaaaa wlasnie....przeciez dzisiaj 22 jest... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2735 | |||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiki dziękuje cioci za pamięć ![]() ![]() ![]() I gratulację również dla pozostałych solenizantów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A i zdjęcia śmieszków superaśne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to od Grzesia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Ja i Dominiś
![]() Muszę przyznać ze Owieczka jest super mały fajnie usypia przy niej, kiedyś też zastanawiałam się nad tym konikiem z fisher, ale mi przeszło i teraz znów chce go mieć ale trzymam się ostro i wmawiam sobie ze owca wystarczy.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sukces malutki Dominika to " a guuu" i że już dużo sie śmieje... Zauważyłam ze Bebilon znacznie lepiej na niego działa już koniec z bólami brzuszka i prężeniem się (no chyba ze kupke ciśnie). Jestem zadowolona z mojej decyzji o zmianie mleka. Mój Syn wypiła na dobę około 630-680 ml. Czy to dużo czy mało???? Bo nie wiem czy juz sie martwić czy jeszcze nie.. Wczoraj wazyłam go u teśców (tzn najpierw Tż sam potem z małym) i wyszło ze ma 5600g. Życzę Miłego Dzionka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||||
Rozeznanie
|
witam mamuski
Cytat:
![]() ![]() domi ja sie tak zastanawia jak ty wciskasz to 200ml malej, moja nie je wiecej niz 60 ml... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lenka jest sliczna mala dziewczynka a ten usmiech zniewala ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() madzia- no to niezla sumka ci sie szykuje ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ooo Grzes jakie piekne oczka ma ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
ja przeczytalam ale odmeldowuje bo mamy dzis duuuzo do zrobienia
![]() Madziu mi tez wyszlo ponad 1600zl do zwrotu ale u nas to idzie w fundusz weselny ![]()
#2741 |
Wtajemniczenie
|
Tak powaznie co do wydatków - to dom mamy po moich rodzicach - mały ale własny, meble tez z wyjątkiem kuchni i kilku drobnostek są już wieloletnie, i zwłaszcza jeden regal nadaje sie do wymiany - to jeszcze w podstawowce byłam jak rodzice wystali go w kolejce komuny, swoje przeszedł i juz sie wysłuzył - czas go zmienić - no i jest duzy ale szafek w nim jak na lekarstwo i mamy ciasno, wiec musimy cos przemeblowac
zamrazarka nam sie popsuła - w tamtym roku na swieta wzielismy pol swinki i gdyby mnie cos nie tkneło i bym nie zajrzała to poszło by do smieci - bo przestala morozic, nibty była ładowana ale szwankuje i strach jest wkłądac mięso bo nie wiadomo czy bedzie mrozic czy nie - pewnie wzielibysmy na raty ale zwrot chce na to przeznaczyc |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
A moje dziecie jeszcze jakis czas temu kupke robilo raz na tydzien i zawsze w kalendarzu zakreslalam a teraz jak ostatnio sie rozszalal to kupka jest codziennie a kalendarz caly zakreslony,teraz tez wlasnie siedzi w bujaku i dusi
![]() Lece go przebierac i na spacer sie szykowac
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak Wy to robicie ze maci tyle zwrotu z US?? ja pewnie znów będę musiała im dopłacić ![]() chciałam sie pochwalić, że w sobote idziemy na basen z Olką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Tęskniłyście? ![]() Nie było mnie tutaj chyba z miesiąc... Oczywiście zaległości mam takie, że hej, nie ma mowy żebym zdołała nadrobić, udało mi się przeczytać jedynie ostatnie 5 stron... Tak więc nie bardzo wiem co u Was no i nie będę w stanie odnieść się do Waszych postów ![]() Dominika wczoraj skończyła 12 tygodni i niedługo będzie miała już 3 miesiące... I jest coraz fajniejsza (o ile to w ogóle jest możliwe ![]() ![]() Mieliśmy ostatnio trochę problemów bo TŻ złapał anginę ropną a ja w tym samym czasie dostałam zapalenia gardła i krtani... Przez tydzień było naprawdę nieciekawie, TŻ miał zakaz zbliżania się do Małej bo strasznie się baliśmy żeby się nie zaraziła no i w rezultacie całodobowa opieka i zajmowanie się Dominisią było na mojej głowie - a w związku z chorobą sama ledwo funkcjonowałam... Dobrze że czasem wpadała z pomocą moja mama bo inaczej chyba nie dałabym sobie rady. Na szczęście choroby już za nami a w przypadku Dominiki skończyło się tylko na kilkudniowym katarze ![]() Dobra, uciekam bo Mała właśnie się budzi i pewnie wybierzemy się za chwilkę na spacerek ![]() Postaram się być już teraz na bieżąco z Wizażem ![]() Jeszcze tylko kilka aktualnych fotek mojej Księżniczki ![]() Pozdrawiam
#2745 |
Wtajemniczenie
|
tez ma mase włosów -
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Zadomowienie
|
My juz po spacerku- jak tak słonce świeci to juz czuje wiosne
![]() Gissh cudo ![]() ![]() Zaharia a wy już zaplatacie warkoczyki??dawno swojej piękności nie pokazywałaś |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dystans od polowy lozecza do konca to moje dziecie pokonuje w pol minuty jak ma ochote... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tesknilysmy ![]() Dobrze, ze u was juz lepiej ![]() Gucia trzyma napiecie... ![]()
![]() |
#2748 | |||
Zakorzenienie
|
heja
![]() dziękuję wszystkim za kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla Grzesia i Dominisia też śliczna ![]() Zebra, trzymam mocno kciuki za Piotrusia, żeby szybko wyzdrowiał ![]() A tak to ja się muszę poskarżyć, że dziecko mi się dziś zepsuło. Noc co prawda przespała ładnie, obudziła się tylko o 5.30 dostała smoka i spała dalej, o 6.30 nakarmiłam ją przez sen i obudziła się dopiero o 8. Ale od tamtej pory nie chce mi spać. Tzn jak widzę, że jest zmęczona, to jak zwykle biorę ją, żeby się wyciszyła i kłądę do łóżeczka jak już oczka się jej kleją, i przesypia mi tylko jakieś 40 minut, a jak próbuję ją jeszcze uspokoić, żeby spała dalej, to zaczyna się gehenna, więc ją biorę na matę, to po pół godziny znów jest senna, to znów do łóżeczka i znów śpi 40 minut ![]() ![]()
![]() |
#2749 | ||||
Zakorzenienie
|
Wczoraj moje Malenstwo spalo caly dzien a dzis co?od 2 w nocy tylko male drzemanie...jestem wykonczona. Wzielam ja w nocy do nas do lozka to sie wiercila, chciala sie chyba bawic
![]() No i dzis konczy 2 miesiace ![]() dziekuje ze pamietasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ma królestwo Andre ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAŁYCH JUBILATÓW ![]() ![]() aha i głosy oddane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie Kamilka zdrowiutka
![]() ![]() ![]() Za to ja mam poczatki anginy ![]() ![]() ![]()
#2752 | |
Wtajemniczenie
|
głosy pooddawałam życzonka złożyłam a nienapisałam co dziś u mnie
![]() byliśmy u innego lekarza, Agusia dalej ma tą wysypkę na twarzy i mimi zmiany mleka na bebilin to i tak na nowo się spina, problem z kupką i ta wysypka coraz monciejsza, kręci się i wierci ogromnie a najbardziej denerwuje mnie że nawet podczas picia mleczka ciągle się napina mocno. i co sie okazało? narazie na buzie dostaliśmy krem elosone i syropek calcium to chyba przeciw uczuleniu jak dobrze ją zrozumiałam. krewka oddana mocz jeszcze jutro i jak w czwartek wysypka niezniknie i dalej bedzie tak z brzuszkiem zobaczy wyniki to ona myśli że to jest NIETOLERANCJA MLEKA czyli ja tez tak myślałam bo przecież za każdym razem co pije to sie nadyma i spina jak niewiem, no i tej wysypki nieumiemy sie pozbyć a coraz mocniej wychodzi no i zmiana mleka na bebilon tez nic niedała. własciwie dała może na dwa dni ![]() ale mam nadzieje że faktycznie wystarczy zmienic mleko na te hypoalergiczne czy jakies tam i bedzie wszystki OK. słyszałam że te mleczko jest o wiele droższe od tych zwykłych? ale co sie nierozbi dla dzieciątka żeby mu bylo dobrze co nie w takich momentach kasiurka sie nieliczy byle bylo dobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
to super że malutka już zdrowa ![]() a ty kuruj sie kuruj ![]() ![]() ja też od wczoraj to ciąpy po kolana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Wtajemniczenie
|
Aniulka jeżeli piszesz o bebilonie pepti - to dla alergików i jest chyba tylko w aptece - to ono na recepte kosztuje jakieś 11 zł za 350 g
myslę, ze wszystkie te lecznicze sa na recepte - lekarz powinien wypisac, łaski nie robi my je stosujemy i przy mojej starszej też go uzywałam - jest OK - tylko generalnie te mleka sa niedobre smakowo ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Pietrusia - zdrówka zycze i fajnie, ze mała zdrowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Pietrusia wracaj do zdrowia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Wtajemniczenie
|
Aniulka ale jezeli to skaza to nie wiem po co czekac - mała się meczy - i ne sadze aby po bebilonie zwykłym było lepiej - ale to moja opinia, tez przy grzesiu probowałam nana i bebilonu zwykłego
u Grzesia nie było niby skazy ale z uwagi na przewlekły kaszel pije pepti - od tygodnia - i jest lepiej, choć dalej kaszle to mniej i łagodniej, no ma tez wziewki dlatego musimy uśpic psa |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniu ja też zmieniłam mleko na bebilon i jesteśmy bardzo zadowoleni wszyscy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | ||||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Kuba kończy dzisiaj 11 tygodni i właśnie sobie uświadomiłam że to już połowa macierzyńskiego ![]() Zebra ![]() Gissh Witaj po dłuższej przerwie ![]() Kropka obudzić się kolo takich przystojniaków - bezcenne ![]() Kareninia jak wstawiłaś te zdjęcia Andre to się teraz zastanawiam czy większego łóżeczka nie zamówić ![]() Cytat:
Widać, że Prezesowa trzyma "oko i uch o na pulsie" i wie co, kto, jak i kiedy ![]() Dołączam się do życzeń ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam Wam powiedzieć żebyście trzymały kciuki za wyniki Wikego bo byliśmy na badaniu krwi. Mały spał nawet nic nie czuł. Mam już wyniki i morfologia fajnie podskoczyła bo hemoglobine mamy 11, żelazo też w normie a teraz coś ku przestrodze. Lekarka dała mi skierowanie tylko na morfologię i żelazo po powiedziała że skoro Wiki jest bladziutki i ostatnio tj 6 tygodni temu miał bilirubinę 3 (norma w lab <6) to nie trzeba już robić. ALe ja oczywiście zapłaciłam i zrobiliśmy tą bilirubine i mamy 2 a norma jest <1. I co ja mam teraz zrobić. Bo jedyne co mi przychodz do głowy to...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pietrusia- super, ze mala zdowa a ty uwazaj na siebie i wracaj do zdrowia aniulka zgadzam sie z madzia, im szybciej zareagujesz tym lepiej dla malej i rowniez dla ciebie (mowie bo wiem co to znaczy, moja tez nietoleruje laktozy) Cytat:
specjalnie dla ciebie : Załącznik 2890875Załącznik 2890876Załącznik 2890877
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.