Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 11:10   #2581
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Dziewczyny jestem troche w szoku ale nie panikuje ale poradźcie co robic-wstalam niedawno i poszlam do ubikacji,w trakcie polecialo mi troche chyba wody lub rzadkiego śluzu ale raczej woda,i później jeszcze raz troche wody podbarwione krwią(jasna) jeszcze nigdzie nie dzwonilam zobacze co bedzie dalej,myslicie ze to wody plodowe czy ten czop nieszczesny???????
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:16   #2582
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem troche w szoku ale nie panikuje ale poradźcie co robic-wstalam niedawno i poszlam do ubikacji,w trakcie polecialo mi troche chyba wody lub rzadkiego śluzu ale raczej woda,i później jeszcze raz troche wody podbarwione krwią(jasna) jeszcze nigdzie nie dzwonilam zobacze co bedzie dalej,myslicie ze to wody plodowe czy ten czop nieszczesny???????

Wiesz - ja bym na Twoim miejscu poszła do gine lub na izbę przyjęć szpitala, żeby zobaczyli, co tam się dzieje. Może nic, a może już... Ale spokojnie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:19   #2583
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wiesz - ja bym na Twoim miejscu poszła do gine lub na izbę przyjęć szpitala, żeby zobaczyli, co tam się dzieje. Może nic, a może już... Ale spokojnie
kurcze poczekam jeszcze chwile i chyba do niej zadzwonie,maly sie rusza,brzuch narazie nie boli,dzwonilam do meza on juz chyba troche panikuje karze mi natychmiast dzwonic,bo jesem sama w domu a on najszybciej by dojechal w pol godziny,dobrze ze Wy jestescie

jade do szpitala dalej mi to leci a dr nie odbiera.trzymajcie kciuki dam znac jak bede mogla

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-02-22 o 11:33
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:21   #2584
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tylkooliwka ja rowniez bym pojechala na izbe przyjec chyba ze twoj gin teraz gdzies przyjmuje...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

ja tez bym jak najszybciej zadzwonila, a moze cie uspokoi lub kaze wlasnie jechac do szpitala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:21   #2585
drcron
Zakorzenienie

a ja zostalam z emu tylko ale jakos mi w nich ciasno ostatnio no i zakladam adidaski meza co prawda w paluchach odstaja troszke bo on o 2 rozmiary wieksza stopa ale na szerokosc sa idealne

zawiozlam zwolnienie do ZUS odrazu Pania wypytalam o wszystkie swiadczenia dla kobiet ciezarnych i powiedziala ze nie ma czegos takiego jak 400 zlotych za urodzenie dziecka i tylklo przysluguje zasilek macierzynski jak komus konczy sie umowa z dniem porodu to trzeba do pracodawcy zlozyc podanie o udzielenie takiego urlopu i jelsi pracodawca sie zgodzi to my mamy zasilek maciezynski a pracodawca placi tylko za jeden dzien czyli ten kiedy konczy sie umowa ot tak i trzeba zlozyc podanie najlepiej odrazu o przedluzenie tego zasilku o dwa tygodnie bedzie z glowy a i trzeba dostarczyc akt urodzenia dziecka i pracodawca musi to wszystko w zusie zlozyc sam choc ja bym wolala zlozyc sama bo jakos nie mam zaufania do mojego pracodawcy :/ ehhhhhh

teraz jeszcze zostalo wypytanie sasiadki o dodatkowe swiadczenia z opieki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:26   #2586
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

oliwka dzwoń szybko do gin, albo na ip jedź wg mnie to coś się ruszyło
drcron jak to nie ma??mi moja księgowa ze szkoły o tym powiedziała, ja sama tego sobie nie wymyśliłam kurcze, to skąd ona taką wiadomość wytrzasnęła ja się sama dziwiłam i ona mi mówiła, że na pewno dają za urodzenie dziecka jednorazowo coś koło 400 zł...no tom zgłupiała teraz

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:27   #2587
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
jesli to bylo podbarwione jasna krwia to ja bym juz byla w drodze do szpitala zeby sprawdzili czy wszystko jest ok nam polozna mowila ze jak pojawia sie jasna krew to moze istniec ryzyko odklejanego sie lozyska i nalezy jak najszybciej udac sie do najblizeszego szpitala bo dziecie moze byc zagrozone

Ankazar dobrze ze juz Cie wypuscili ze szpitala wiekszosc rozmiarowek rozni sie od siebie i to bardzo
a ja zamowilam kilka rzeczy na allegro i kobieta do mnie maila pisze ze do kazdej rzeczy doliczony jest koszt przesylki to jej odpisalam czy kazda rzecz dostane w innej paczce to mi napisala ze nie ze w jednej poleconej to jej odpisalam ze jak tak przyjdzie to zglosze to na policji i na allegro bo jest to niezgodne z regulaminem i czekam na jej odpowiedz a zamowilam sliczna sukieneczke w panterke hehe

Stary 2010-02-22, 11:27   #2588
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny zaczelam czytac sobie gazetke ktora maz mi dzisiaj dal i jest dokladnie o wszystkich szczepieniach, zaraz wam napisze, co gdzie kiedy jak i tak dalej...
A.Camus
Stary 2010-02-22, 11:28   #2589
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
oliwka dzwoń szybko do gin, albo na ip jedź wg mnie to coś się ruszyło
drcron jak to nie ma??mi moja księgowa ze szkoły o tym powiedziała, ja sama tego sobie nie wymyśliłam kurcze, to skąd ona taką wiadomość wytrzasnęła ja się sama dziwiłam i ona mi mówiła, że na pewno dają za urodzenie dziecka jednorazowo coś koło 400 zł...no tom zgłupiała teraz
nie ma specjalnie sie pytalam dzisiaj w ZUSIE to Pani mi powiedziala ze nie ma czegos takiego a siedziala w pokoju gdzie sa zasilki wiec chyba powinna sie znac ale ja jeszcze jak bede w inspekcji pracy w tygodniu to zapytam sie

Stary 2010-02-22, 11:36   #2590
anakazar
Zakorzenienie

Talking Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
jesli to bylo podbarwione jasna krwia to ja bym juz byla w drodze do szpitala zeby sprawdzili czy wszystko jest ok nam polozna mowila ze jak pojawia sie jasna krew to moze istniec ryzyko odklejanego sie lozyska i nalezy jak najszybciej udac sie do najblizeszego szpitala bo dziecie moze byc zagrozone

Ankazar dobrze ze juz Cie wypuscili ze szpitala wiekszosc rozmiarowek rozni sie od siebie i to bardzo
a ja zamowilam kilka rzeczy na allegro i kobieta do mnie maila pisze ze do kazdej rzeczy doliczony jest koszt przesylki to jej odpisalam czy kazda rzecz dostane w innej paczce to mi napisala ze nie ze w jednej poleconej to jej odpisalam ze jak tak przyjdzie to zglosze to na policji i na allegro bo jest to niezgodne z regulaminem i czekam na jej odpowiedz a zamowilam sliczna sukieneczke w panterke hehe
Bardzo dobrze jej napisałaś-bezczelne babsko.Daj znac potem co napisała.A ja wszystkie paczki zamówiłam kurierem i dwie doszły na drugi dzień,a tej trzeciej nie ma i nie ma-w końcu na 3 dzień wkurzona dzwonie ze szpitala do tego kierowcy,bo wcześniej dzowniłam do tej firmy kurierskiej i dali mi jego numer i facet mi mówi,że oj nie wie czy dzisiaj dojedzie,bo ma auto w warsztacie,to mu powiedziałam,że nic mnie jego auto nie interesuje,że po to płace żeby ją szybciej dostac i że ma dzisiaj dojśc pod mój adres,bo jak nie to narobie dopiero rabanu-po 3 godzinach mama zadz do mnie,że paczka już jest.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:38   #2591
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
I tutaj pyt. do AniP (i kogokolwiek kto może cuś pomóc ).... byłam w aptece (na razie jedyna jaką znalazłam że mieli mega wybór emolientów i innych specyfików do higieny maluszków) i pytałam Panią Farmaceutkę o kosmetyki dla dzieci od dnia narodzin. min. innymi poleciła mi emolium (które najbardziej bym chciała kupić), ale jak ją zapytałam, czy w takim razie mam się nie przejmować tym, że na opakowaniu pisze "od 1 m-ca życia" tylko mogę używać od początku to zbaraniała i sama zaczęła czytać ulotki i w końcu się przyznała że się nie zna ;/. No i kurcze... nurtuje mnie to trochę. Oliatum w tej aptece było o dziwo bardzo tanie, ale było tylko takie co się do wody wlewa, a ja bym chciała coś czym mogłabym na skórkę kosmetyk nanieść i "mydlić"... no i trochę się boję kurdę mimo wszystko kupić skoro pisze że powyżej miesiąca .... bać się? Jest o co ???

Nie masz czego się bać zobacz składy w necie tych kosmetyków . Wszystko to jest ok 64% parafiny i jakieś tam dodatki . tylko jedna firma ma na te wszystkie atesty a inna ma mniej i się ubezpiecza . Skład tych trzeczy jest praktycznie taki sam . Ja zawsze używam emulski i też miałam z róznych firm Oilatum , emolium , oillan i to wszystko to praktycznie to samo . Zresztą w szpitalu gdzie byłam to myją od poczatku takimi emulsjami.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ania p wielkie dzięki za info o szczepionkachoświeciłaś mnie Ja chcę zaszczepić na te cholerstwa rota i pneumokoki bo ja się tego strasznie boję a te skojarzone 6 w 1 itp to nie wiem, z jednej strony dobrze bo za jednym zamachem ale z drugiej chyba jest jakieś ryzyko większe-gdzieś tak czytałam Jakbym miała pewność, że dziecku po żadnej szczepionce nic nie będzie to bym chyba po kolei na wszystko szczepiła heheheh
Może wreszcie dziś się zabiorę za ta moją gondolę...no i może za tą torbę wreszcie jakoś konkretniej
Ciekawe jak tam Asiulek...
te skojarzone własnie są lepsze . Po pierwsze czystsze składowo to co funduje nam nasz NFZ ma w sobie kupe rtęci A dwa częsciej są powikłania w postaci goraczki itp , po tych darmowych niż po tych płatnych . i tak dają to przecież na raz czy 3 wkłucia czy jedno i to wszystko krąży w organiźmie.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Z tym,że mnie "cofneli" chodzi o to,że ja jak liczyłam swoje tygodnie to było ok i pojechałam do ginki i ona mi wyliczyła tydzień do przodu i jej mówie,że zle jest,a ona mi że teraz jest dobrze i skoro ONA mówi to ma racje,a w szpitalu policzyli i wyszło tak jak ja sobie liczyłam i zreszta na usg moje dziecko wychodzi 30 tygi pare dni.Dzięki dziewczynki;* tylko już mnie to nic nie robienie do szału doprowadza-marzę o mopie i odkurzaczu,a tu dupa;/oszaleje przez te dwa miechy...

A dziewczyny jak tam Megi?rozpakowana? bo ja nic nie wiem,idę was nadrobic
Ja Ci dam mopa a lezeć grzecznie . Z cartersa żeby ubranka były dobre na noworodka trzeba kupić newborny . Mam kilka body i takie sa własnie odpowiedniki naszego 56

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

A miałam Wam pokazać jedną stronkę, gdzie laski rozmawiają o tym, że przed porodem i wyjazdem do szpitala to makijaż robią i włosy prostownicą i w ogóle. Uśmiałam się. No chyba, że to nie były żarty.
Moja kolezanka 4 lata temy była na weselu opowiadała mi to , to było 3 dni przed terminem no i tam ją dorwało a wiadomo wesele make up i włos zrobiony , zjadła obiadek i na porodówke. Zanim się wesele skończyło już urodziła. No i mówiła że jak miś panda wygladała bo nie zmyła tego makijazu i tak rodziła

Cytat:
Jedz do szpitala tym bardziej jak się pojawia jakaś jasna krew trzeba to sprawdzić skąd to . I nie gdybyj co to , tylko sprawdz

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny zaczelam czytac sobie gazetke ktora maz mi dzisiaj dal i jest dokladnie o wszystkich szczepieniach, zaraz wam napisze, co gdzie kiedy jak i tak dalej...
Dużo tabel o szczepieniach jest w necie . Co kiedy ile i za ile
Stary 2010-02-22, 11:53   #2592
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pierwsze szczepienie:

noworodek szczepiony jest w 1 dobie zycia jednoczesnie przeciw gruźlicy- śródskórnie, szczepionką BCG ooraz przeciw wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, czyli tzw. szczepiennej żółtaczce zakaźnej- domięśniowo. Szczepienie to wykonywane jest zwykle w szpitalu polozniczym lub jeśli porod odbyl sie w domu moze wykonac je polozna odbierajaca porod. Natepnie szczepienia niemowlat wykonywane sa w przychodniach lekarskich, a odstep czasu pomiedzy kolejnymi piecioma szczepieniami wynosi minimum 6 tygodni.

Drugie szczepienie:
Na too szczepienie nalezy zglosic sie do swego lekarza pierwszego kontaktu, gdy niemowle ukonczylo 6 tygodni zycia. Badanie kwalifikacyjne do szczepienia bedzie polaczone z badaniem kontrolnym rejestrujacym rozwoj dziecka, dlatego trzeba miec ze soba ksiazeczke zdrowia dziecka, do ktorej wpisuje sie wszystkie wyniki badan i szczepienia. Niemowle szczepione jest wtedy przeciw wirudowemu zapaleniu watroby typu B, czyli WZW typu B-domiesniowo po raz 2, jednoczesnie z pierwsza dawka szczepionki skojarzonej przeciw błonicy, tężcowi, kokluszowi czyli DTP-podskórnie lub domięśniowo.

Trzecie szczepienie:
Wykonuje sie je w 6 tyg po drugim, a wiec gdy dziecko konczy 3 lub zaczyna 4 miesiac zycia. Jest to 2 dawka szczepionki DTP-podawana podskornie lub domiesniowo oraz 1 dawka szczepionki przeciw Poliomyelitis, czyli nagminnemu porażeniu dziecięcemu, zawierajaca trzy typy zbitego wirusa(IPV)-podawana podskornie lub domiesniowo.

Czwarte szczepienie:
Znow ok 6 tyg po szczepieniu poprzednim, gdy dziecko ma juz 5 miesiecy podaje sie trzecia dawke szczepionki DTP oraz druga dawke szczepionki przeciw Poliomyelitis- podskornie lub domiesniowo.

Piąte szczepienie:
Po ok 6 tyg od poprzedniego, gdy dziecko konczy szesc lub zaczyna 7 miesiecy, wykonujemy trzecie szczepienie przecie WZW typu B domięśniowo.

Szoste szczepienie:
w 12 miesiacu zycia i tylko u dzieci ktore w wyniku pierwszego szczepienia BCG nie wytworzyly blizny lub maja blizne o srednicy mniejszej niz 3 milimetry-wykonujemy powtorne szczepienie szczepionka BCG, śródskórnie.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

a ja tak wlasnie nie robie, czasami to tez zle bo czekam i czekam, ale nie zawsze paczka moze dojsc, nieraz na prawde sa sytuacje gdzie po prostu jest tak a nie inaczej, dziecko mi sie jutro nie rodzi wiec jestem spokojna na tyle ze moge poczekac
zreszta zawsze czekam i nie robie nikomu kolo tylka bo strasznie tak nie lubie
A.Camus
Stary 2010-02-22, 11:54   #2593
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

O rany godzine mnie nie było a tu już takie wiadomości. To czekamy teraz na wieści od Tylkooliwki. Kurcze a już miałam nadzieję że sie spotkamy na porodówce.

A ja już zaliczyłam przegląd samochodu i terz mi tylko zostało jechac po odbiór dowodu rej. I w koncu mam juz samochód do dyspozycji. Szkoda że sie już tak za kierownicą łatwo nie mieszcze ale moze jakos damy radę, co by tylko sarny schodziły z drogi.

Muszę jeszcze dzisiaj odwiedzić obi kupić gniazdka i właczniki i inne pierdoły bo już nie chcę zapeszać ale moze w koncu w tym tygodniu bedzie koniec na ta chwilę i od poniedziałku przenosimy meble. Ale narazie sie nie nastawiam bo znowu moze cos nowego wymyslą i bedę mieć nerwy. Byle by skończyli do mojego rozpakowania.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:04   #2594
ita83
Wtajemniczenie

oj widze ze sie szykuje kolejny bobas...Tylkooliwka - daj znac co i jak jak tylko bedziesz cos wiedziala
SPiesza sie cos te nasze dzieciaczki do przyjscia na swiat - takie ciekawskie wiercipietki nio
A ja czekam na rozwoj wypadkow - dzis kolejna wizyta kontrolna w IRL osrodku zdrowia - zastanawiam sie tylko czy wprowadzic w zdziwienie znow lekarke czy zostawic ich w spokoju
Uwielbiam sie nad nimi znecac - a ich miny jak nie wiedza co odpowiedziec na moje pytanie - bezcenne
Stary 2010-02-22, 12:08   #2595
Baobabek
Zakorzenienie

uffff wreszcie uprałam gondolkę już się suszy na balkonie tż będzie dumny hehehe
jeszcze mam taki kocyk po mnie jak byłam dzidziusiem w stanie igła i zamierzałam go uprać ale kurde szkoda mi go zamaczać...jest czyściutki ale ma zapach "szafkowy" w sumie przeleżał tam 25 lat...ale jest zupełnie inny niż wszystkie te, które kupowałam dla małego - teraz już nie robią takich
Oliwka a co Ty jeszcze na wizażu robisz?? uciekaj na izbę albo do gina no już widzę, że chyba poszłaś - ksiukasy trzymam

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-02-22 o 12:10

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:09   #2596
ania p
Zakorzenienie

Ita - daj im popalić !! pliss ..

Darusiaa - ale to NFZtowski
syfek . ja nie dam zaszczepić w szpitalu jesli będą chcieli podać euwax . Albo płatną albo nic . Jak nic zaszczepie sama u siebie w przychodni . Na gruźlice tylko zaszczepie i tą K domiesniowo .
Stary 2010-02-22, 12:19   #2597
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja jeszcze nie wiem co zrobie odnosnie szczepien.
A.Camus
Stary 2010-02-22, 12:29   #2598
ita83
Wtajemniczenie

AniaP - nie ma sprawy wspomne o cholestazie i ze chce sobie zrobic enzymy watrobowe - bidoki nie mogli sie nadziwic jak spytalam o krzywa cukrowa i badanie siatkowki oka
nie wspomne o tym jakie oczy zrobili jak zobaczyli moje badania z Polski z toksoplazmoza na czele - ja na prawde nie wiem jak te Irlandki tu spokojnie ciaze przechodza
Stary 2010-02-22, 12:29   #2599
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze jej napisałaś-bezczelne babsko.Daj znac potem co napisała.A ja wszystkie paczki zamówiłam kurierem i dwie doszły na drugi dzień,a tej trzeciej nie ma i nie ma-w końcu na 3 dzień wkurzona dzwonie ze szpitala do tego kierowcy,bo wcześniej dzowniłam do tej firmy kurierskiej i dali mi jego numer i facet mi mówi,że oj nie wie czy dzisiaj dojedzie,bo ma auto w warsztacie,to mu powiedziałam,że nic mnie jego auto nie interesuje,że po to płace żeby ją szybciej dostac i że ma dzisiaj dojśc pod mój adres,bo jak nie to narobie dopiero rabanu-po 3 godzinach mama zadz do mnie,że paczka już jest.
Bardzo dobrze zrobilas

Darusia ale ja jestem zdania place wiec wymagam jelsi bym chciala czekac na paczke tydzien albo i wiecej to bym specjalnie nie oplacala drozszej czasem dwa razy drozszej przesylki zeby czekac jesli cos komus wypadlo to powinien mnie poinformowac ze spozni sie z przesylka a nie ja czekam a tu zadnego kontaktu tak sie nie robi

AniaP a czy Twoj Szymek byl juz szczepiony ta szczepionka MMR II ?? kurcze ona jest w 13 miesiacu i troche na jej temat poczytalam i zastanawiam sie czy nie lepiej dziecko zaszczepic pojedynczymi dawkami niz tymi trzema na raz < ona jest obowiazkowa > ale czytalam o masie powiklan po jej szczepieniu i zastanawiam sie czy to przypadek czy moze faktycznie cos w tym jest ??

Stary 2010-02-22, 12:30   #2600
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Oliwka!!!! trzymam kciuki mam nadzieje że wio ok a jak to poród że bedzie lekko

megi- cholerka znowu sie wpychaja przed Igorka

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:39   #2601
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
AniaP - nie ma sprawy wspomne o cholestazie i ze chce sobie zrobic enzymy watrobowe - bidoki nie mogli sie nadziwic jak spytalam o krzywa cukrowa i badanie siatkowki oka
nie wspomne o tym jakie oczy zrobili jak zobaczyli moje badania z Polski z toksoplazmoza na czele - ja na prawde nie wiem jak te Irlandki tu spokojnie ciaze przechodza
Jak ktoś ma ciąze ok to niech ją sobie tam przechodzi ale wyobraź sobie teraz taką naszą POp jak ma tam prowadzoną ciąże itp przypadki . Precież to można albo dziecku krzywde zrobic albo mamie . No maskara jakaś , my tak marudzimy na nasz NFZ ale pod kątem posiadania zdrowych przyszłych podatników to kraj o nas dba

Cytat:
Bardzo dobrze zrobilas

Darusia ale ja jestem zdania place wiec wymagam jelsi bym chciala czekac na paczke tydzien albo i wiecej to bym specjalnie nie oplacala drozszej czasem dwa razy drozszej przesylki zeby czekac jesli cos komus wypadlo to powinien mnie poinformowac ze spozni sie z przesylka a nie ja czekam a tu zadnego kontaktu tak sie nie robi

AniaP a czy Twoj Szymek byl juz szczepiony ta szczepionka MMR II ?? kurcze ona jest w 13 miesiacu i troche na jej temat poczytalam i zastanawiam sie czy nie lepiej dziecko zaszczepic pojedynczymi dawkami niz tymi trzema na raz < ona jest obowiazkowa > ale czytalam o masie powiklan po jej szczepieniu i zastanawiam sie czy to przypadek czy moze faktycznie cos w tym jest ??
Ide na nią 25go . Bo w zime to mału a to katarek bo zeby wyłaziły a to cos tam i tak sie przeciągneła sprawa i jak dla mnie to jest jedyna szczepionka której się boje zobaczymy jak będzie . Powikłania do 12 dni mogą występiować nawet .
Stary 2010-02-22, 12:50   #2602
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze zrobilas

zgadza sie dlatego pisze maila i pytam czy mam sie spodziewac opoznionej przesylki czy jak, ale nie zdarzylo mi sie zebym jeszcze na kogos najechala tak ostro.
A.Camus
Stary 2010-02-22, 12:51   #2603
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze zrobilas

A pewnie,że tak-skoro płace dwa razy więcej to wymagam i żadnego spózniania się nie toleruje.Nic mnie nie obchodzi ich ewentualna awaria,ja opłacilam ich usługe i w ich interesie jest,żeby byc zawsze przygotowanym na to,że coś im może wypaśc.
Ja zawsze choc nie zdażyłam z dokumentami to siedziałam po nocach,żeby zdążyc z pracą dla klienta i tego samego oczekuje od innych.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:59   #2604
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma ciąze ok to niech ją sobie tam przechodzi ale wyobraź sobie teraz taką naszą POp jak ma tam prowadzoną ciąże itp przypadki . Precież to można albo dziecku krzywde zrobic albo mamie . No maskara jakaś , my tak marudzimy na nasz NFZ ale pod kątem posiadania zdrowych przyszłych podatników to kraj o nas dba

Ide na nią 25go . Bo w zime to mału a to katarek bo zeby wyłaziły a to cos tam i tak sie przeciągneła sprawa i jak dla mnie to jest jedyna szczepionka której się boje zobaczymy jak będzie . Powikłania do 12 dni mogą występiować nawet .
ja mimo iz nie mam jeszcze dzidziulka na swiecie zewnetrznym < siedzi bezpiecznie w moim brzuszku > tez sie tej szcepionki boje najbardziej ale moze mozna rozdzielic ja na 3 szczepienia w odstepach miesiaca nawet jesli beda platne ?? wiele dzieci po tej szczepionce zapada na autyzm i robi sie apatyczne kurcze mam nadzieje ze u nas tutaj na forumku nic takiego nie spotka nikogo

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22205
"rzeciwnicy masowych i obowiązkowych szczepień (nie brakuje wśród nich lekarzy) krytykują zwłaszcza tzw. szczepionki skojarzone (jednocześnie podawane są 3-6 szczepionek). Podobno są najbardziej niebezpieczne i mogą powodować zaburzenia neurologiczne. Szczepionki, pobudzając komórki do produkcji przeciwciał, mogą jednocześnie blokować produkcję innych przeciwciał."

a tutaj znalazlam tabele szczepien i mozliwych powiklan
http://www.czytelniamedyczna.pl/nowa_pediatria-100

kurcze moglam tego nie czytac nie szukac bylabym nieswiadoma i bym sie nie bala a teraz to co ja mam zrobic ??

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:01
Stary 2010-02-22, 13:02   #2605
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Laski jak to jest ze ja np i wiekszosc z nas z tego co widzialam jak chodzilo na badania krzywej cukrowej to pilysmy glukoze( blee)

a rozmawiam z kolezanka i mowi ze miala juz 2 razy pobierana krew na wykluczenie lub stwierdzenie cukrzycy a nie pila glukozy, jak to jest?
A.Camus
Stary 2010-02-22, 13:07   #2606
anakazar
Zakorzenienie

A dziewczyny jeśli już jestesmy przy badaniach to ile razy miałyście robione na toksoplazmoze?bo ja raz i coś gadała o drugim razie...

A ja siedzę-leże i już współczuje mężowi jak wróci,bo wzięło mnie na przestawianie generalne i biedny dobrze,że jest jeszcze nieświadomy co go czeka

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:09
Stary 2010-02-22, 13:08   #2607
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Laski jak to jest ze ja np i wiekszosc z nas z tego co widzialam jak chodzilo na badania krzywej cukrowej to pilysmy glukoze( blee)

a rozmawiam z kolezanka i mowi ze miala juz 2 razy pobierana krew na wykluczenie lub stwierdzenie cukrzycy a nie pila glukozy, jak to jest?
ja też nie piłam i się dziwiłam, że wy pijecie ja miałam 3 razy badany cukier z krwi i zawsze ok było a jak się pytałam gina czy mam sobie iść kupić i wypić to mnie wyśmiał, że już się tego nie praktykuje w szpitalu też się pytałam i to samo usłyszałam ehhh

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
A dziewczyny jeśli już jestesmy przy badaniach to ile razy miałyście robione na toksoplazmoze?bo ja raz i coś gadała o drugim razie...
a ja nie miałam ani razu też mi nie kazał, a pytałam

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:10   #2608
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wiec u mnie sie chyba jednak praktykuje, diabli wiedza...jak to jest;/

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

ja rowniez myslalam ze bede miec robiona toksoplazmoze ale koniec koncem nie mialam....
A.Camus
Stary 2010-02-22, 13:10   #2609
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

UWAGA UWAGA

SMS OD TYLKOOLIWKA

" Jestem na porodówce, wody mi odeszły bede dzis rodziła ale skurczy narazie brak ;-) trzymajcie kciuki prosze"

DZIEWCZYNY kurka to nas może spotkac w każdej chwili wrrrrr a ja jade dzis do słuipska prawie 50 km w jedna strone SAMA autem na sotkanie mam nadzieje że po drodze nie urodze

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:13   #2610
machaj
Raczkowanie

cześć dziewczyny!
nie pisałam prędzej bo jakoś nie miałam czasu... od tygodnia jestem na urlopie dziekańskim... siedzę w domu, mąż w pracy i sobie czytam wasze wypowiedzi...
ehh ja mam termin na 5 marca a to już niecałe 2 tygodnie... tak szybko to przeleciało
megi-megi ty masz termin na poniedziałek ja na piątek... ścigamy się?
chodziłam cała ciąże i mówiłam że dzieciątko (dziewczynka- prawdopodobnie Kalina ) prędzej ze mnie wyskoczy bo ruchliwe strasznie i na usg zawsze o 1-2 tyg większa... a teraz ani brzusio mi nie opadł, ani jakiś innych sygnałów że to już niedługo nie odbieram.. chyba mała czuje ze zimno na dworze i chce sie grzać jak najdłużej... i tylko mnie kopie.... czy te wasze dzieciątka też takie ruchliwe? ja się naczytałam że jak dziecko nie kopie przez 6 godzin to trzeba do lekarza itp... a ta moja wiercipięta chyba raz na 6 godzin sobie przerwę robi i tak nóżki wystawia ze z daleka je widać a najbardziej na tym cierpi moja wątroba
ehh już ciekawa jestem jaka będzie ta nasza kruszyna... 2 tyg temu lekarz nam powiedział ze już ponad 3 kg waży... mam nadzieje że nie pójdzie w ślady matki, bo ja ważyłam 4kg i 60 cm miałam jak się urodziłam...
i mam do was takie pytanie.. czy macie takie same odczucia jak ja...
bo do czasu jak chodziłam na zajęcia i przebywałam z osobami które nie maja jeszcze dzieci to sie cieszyłam tą ciążą... wszyscy mówili że dobrze wyglądam, że śmigam jak mały samochodzik itp a od czasu jak siedze w domu to mam jakiś taki humor nie bardzo... teściowa ciągle mi powtarza że poród będzie strasznie boleć, że dziecko bedzie płakać cały czas, że na nic czasu nie będę miała, że spać nie będę prawie w ogóle (a ja śpioch okropny.. o czym może świadczyć fakt że nadal w piżamie siedzę ) itp... normalnie aż czasami mi się odechciewa tego macierzyństwa jak jej słucham tyle dobrze że moja mama się cieszy że babcią będzie... też czasami powie coś o tym że dziecko będzie płakać, ale później mnie uspokoi.. bo w końcu ze mnie był mały aniołek tylko spałam i jadłam... tyle że mieszkam z teściami... więc częściej słucham tych niemiłych rzeczy.. i wieczorami mi się płakanie do poduszki włącza...
też tak macie że wszyscy was straszą że dziecko to największe zło na świecie?
szkoda że do sklepu z ubrankami dla dzieciaczków mam tak daleko (ja z tych co wolą być wożone niż same jeździć samochodem- czyli prawo jazdy mam ale nie używam) bo już nawet samo oglądanie tych rzeczy poprawia mi humor
ehh dobra kończę.. bo zaraz nadrobię wszystkie te miesiące w których się nie odzywałam
pozdrawiam wszystkie mamuśki
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości