Offtopowe zapuszczanie cz.XII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 12:29   #4531
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII

I po cóż ja głupia wchodziłam na tę stronę! ile tam cudownych olejów! Ale ten balsamiczny muszę mieć, jak dostanę zwrot z podatku kupuję go od razu, a Ty kochaniutka daj znać jak się sprawdza
Ale nie mogę narzekać, bo ostatnio przyszły mi dwa kokosowe z mazideł w ogóle to zrobiłam wczoraj peeling całego ciała i wmasowałam potem kokosa miałam boską skórę, ciągle jest taka miękka, nawilżona, a jak wczoraj pachniałam tym kokosem, teraz już zawsze będę tak robic

Blondi, fryzjer Ci mówił, abyć nie olejowała? :głasiu:

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:31   #4532
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
blondi no Ty tak ale i tak fajniutką masz figurkę nie ma co narzekać, też mam farbowane ale olejuje na całego. a są ku temu jakieś przeciwwskazania?
czytałam, że np kokos może wypłukiwać farbę a mi i tak farba się wypłukuje na maxa. zanim pigment mi się na dobre przyjmie to jeszcze ze 2 farbowanka przede mną
Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość

Galaretki i budynie
wstawiłam wodę na kisiel
Stary 2010-02-22, 12:32   #4533
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
wstawiłam wodę na kisiel
Kisiel mniej

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:33   #4534
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
też macie taką radochę jak próbujecie czegoś nowego do włosów ??
Oj i to jaką

Zaraz idę olejować włosy kokoskiem

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:33   #4535
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Blondi, fryzjer Ci mówił, abyć nie olejowała? :głasiu:
fryzjerów nie słucham, bo są głupi Ci, których spotkałam na swojej drodze używają preparatów z alkohol denat i nie wiedzą o cudotwórczym działaniu olejów serio serio

włosy farbowałam sama i niech już tak zostanie
Stary 2010-02-22, 12:33   #4536
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

blondi dobrze wiedzieć Asiu jasne że zadm relację aż się nie mogę doczekać
Stary 2010-02-22, 12:35   #4537
desporadka
Zadomowienie

Czesc piekne
wpadlam zapytac - mialyscie moze do czynienia z kosmetykami do wlosow SALERM ?
ostatnio wpadalam do drogerii i mialam duzo czasu wiec dokladnie poogladalam kosmetyki wlosowe () i zwrocilam uwage wlasnie na Salerm'a. Mamy strasznie duzo szamponów i odzywek tej firmy, nawet ostatnio pojawila sie jakas nowa seria do wlosow kazdego koloru - brazowe, blond, czerwone, platynowe itd.. Wpisuje w wyszukiwarke i na zadnym forum ani slowa (no gdzies znalazlam, ze niby nie sa dostepne w PL), na wizazu tak samo, ani slowa. A zainteresowalo mnie to

macie tu linka jakby cos
http://www.salerm.com/es/index.php?o...d=72&Itemid=12

nie umiem sie poslugiwac za bardzo ta strona (po hiszpansku chyba)

i przygnebie was: bylo pelno masek joanny miod-cytryna i inne z tej seri ale nie wzielam, bylam twarda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:35   #4538
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Kisiel mniej
jest najprostszy i najszybciej można go zrobić nie ma dylematu typu brak mleka czy brak lodówki.. także - kisiel uber alles!
Cytat:
blondi dobrze wiedzieć Asiu jasne że zadm relację aż się nie mogę doczekać
Stary 2010-02-22, 12:38   #4539
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
My chyba za często się widzimy i właśnie ta rutyna nas niedługo wykończy Przydałaby się nam rozłąka na jakiś czas, może wtedy by zatęsknił
Heh no niestety nie ma na to zlotego srodka... Patrzac z ich strony, mozliwe ze sa zmeczeni, niby poswiecaja sie, bo wpadaja do nas. Ale co nam z ich obecnosci jak spia
Teraz na wiosne mam plan, zeby jezdzic razem na rowerze ( TŻ musi schudnac, a ja sie moze naucze), mama chce isc na basen... Jakos zajme wolny czas. Mam nadzieje, ze znajde tez na wiosne jakas prace, nawet przy nalewaniu piwa I zajme swoj wolny czas.
Tak mysle teraz, ze na serio my mamy za duzo wolnego czasu, dlatego widzimy takie problemy
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:39   #4540
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kisiel mniej
jesli chodzi o kisiel to lubie smak zurawinowy, morelowy
i nawet bardziej wole kisiel od budyniu
ale i tak kocham je wszytkie
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:39   #4541
n0emi
Zakorzenienie

a u mnie od wczoraj pachnie wiosna
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:43   #4542
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałaś dokładnie to co myślę Mój nawet ma ksywę mądrala Najlepsze jest też to, że on ciągle narzeka że to ja jestem nieczuła no ale jak mogę być czuła dla kogoś kto przychodzi do mnie i śpi, niby jak mam się do niego przytulać i mówić miłe słowa? Mam się kłaść koło niego On chyba tak to sobie wyobraża Ja też kocham swojego Tż, gdyby zmienił kilka rzeczy byłoby super ale on też twierdzi że taki ma charakter, ciężki ten jego charakter. Ja też wcale idealna nie jestem, ale ostatnio przyznał mi rację że się staram i zmieniłam tylko wkurza mnie też to jak się kłócimy on ciągle zgania winę na mnie, zawsze odkręca wszystko tak że to ja jestem winna a on jest święty. Mój czasem pyta jak tam na uczelni, czy mnie ktoś zaczepia i podrywa na pewno jest trochę zazdrosny. Ciekawe czy dzisiaj przyjdzie, mam nadzieję że uda nam się porozmawiać i dojść do jakiegoś porozumienia
Mój jest identyczny! Zawsze wszytsko jest przeze mnie, moja wina, a On jest święty, boże, skąd Oni się wzięli No mój też pyta czy mnie ktoś podrywa albo dlaczego tak się stroję....:cojes t:
Chyba nic nie poradzimy na to MIkusiu. Kocha Cię, to oczywiste, jest zazdrosny,ale oczywiście z umiarem, bo to narusza jego męską dumę. Czasem mam wrażenie, że on jest samoluby strasznie..Pyta jak w szkole i w ogóle, ale jak zapytam się jak ćwiczyło się na siłce to ooooo matko!!!! Cały dzień by o tym gadał Kiedyś było tak, ze jak się kłóciliśmy czy krzyczał to nawet nie przepraszał, czasem moze, a teraz przeprosi i nawet powie "wiem, że jestem głupi, źle zrobiłem", no, ale... Też mam nadzieje, że dojdziecie do porozumienia. Trzeba spokojnie rozmawiać, nic krzykiem, bo wtedy jeszcze gorzej, sama teraz staram się być spokojniejsza

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
fryzjerów nie słucham, bo są głupi Ci, których spotkałam na swojej drodze używają preparatów z alkohol denat i nie wiedzą o cudotwórczym działaniu olejów serio serio

włosy farbowałam sama i niech już tak zostanie
Sama? Mów tu prędko cóż to za farba
Z resztą tydzień po farbowaniu może i sama bym nie olejowała,ale potem normalnie

Ania ja także ni mogę się doczekać, kiedy go wypróbujes

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-22, 12:44   #4543
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desporadka Pokaż wiadomość
Czesc piekne
wpadlam zapytac - mialyscie moze do czynienia z kosmetykami do wlosow SALERM ?
ostatnio wpadalam do drogerii i mialam duzo czasu wiec dokladnie poogladalam kosmetyki wlosowe () i zwrocilam uwage wlasnie na Salerm'a. Mamy strasznie duzo szamponów i odzywek tej firmy, nawet ostatnio pojawila sie jakas nowa seria do wlosow kazdego koloru - brazowe, blond, czerwone, platynowe itd.. Wpisuje w wyszukiwarke i na zadnym forum ani slowa (no gdzies znalazlam, ze niby nie sa dostepne w PL), na wizazu tak samo, ani slowa. A zainteresowalo mnie to

macie tu linka jakby cos
http://www.salerm.com/es/index.php?o...d=72&Itemid=12

nie umiem sie poslugiwac za bardzo ta strona (po hiszpansku chyba)

i przygnebie was: bylo pelno masek joanny miod-cytryna i inne z tej seri ale nie wzielam, bylam twarda
Nie widziałam nigdy produktów tej firmy u mnie W osiedlowej drogerii je widziałaś?
Maska Joanny U mnie nigdzie jej nie ma, obszukałam chyba wszystkie możliwe sklepy

n0emi
super pomysł z tym rowerem Ja już nie mogę się doczekać wiosny Wtedy będę go wyciągać na spacery, nie ma szansy na spanie najwyżej na dworze będzie spać, na kocyku Na pewno to jest problem, że mamy za dużo wolnego czasu i czepiamy się. Ja jestem wyspana, wypoczęta, jak pójdę do pracy może wtedy będę rozumieć problemy Tż Niech będzie już ta kasa w PUP na staże

Stary 2010-02-22, 12:47   #4544
Magdzia94
Zakorzenienie

Kupiłam olej winogronowy w Tesco, bo kosztował tyle samo co w biedronce

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Kupiłam sobie lody bo miałam taką cholerną ochotę

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:48   #4545
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Mój też taki jest, ale oczywiście wezmę go "na wyrzuty sumienia i poczucie winy", że mi nie ufa, myśli nie wiadomo co i oczywiście robię przy tym "zabubione psie oczka" zawsze działa oczywiście niezbędna jest rozmowa w cztery oczy. I wiecie co? Ostatnio nauczyłam się go przepraszać. Bo w sumie nie mam na co narzekać, ostatnio wydaje mi się że jest coś nie tak bo on jest po prostu idealny, nie wiem co się dzieje ale (nie wierzę w to coi mówię) czasami chciałabym się z nim posprzeczać i pokłócić, wzniecić jakiś w nim promyczek złości aaaaale u mnie obiad pachnie, uciekam z laptopem zobaczyć co ta mama pichci
Stary 2010-02-22, 12:49   #4546
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

wstawiłam wodę na kisiel

ja już swój wszamałam
teraz się poopycham jeszcze kanapkami, o 15 muszę iść na miato na zakupy - zarełko, nic włosowego tym razem i potem na autobusik i do domu olejować włosy

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-22, 12:50   #4547
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Sama? Mów tu prędko cóż to za farba
Z resztą tydzień po farbowaniu może i sama bym nie olejowała,ale potem normalnie
Palette Deluxe Swietlista Złota Czekolada ale wiesz.. ja miałam jaśniutkie włosy.... i wybierałam pod swoje... na ciemnych taki kolor nie wyjdzie
Stary 2010-02-22, 12:56   #4548
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też taki jest, ale oczywiście wezmę go "na wyrzuty sumienia i poczucie winy", że mi nie ufa, myśli nie wiadomo co i oczywiście robię przy tym "zabubione psie oczka" zawsze działa oczywiście niezbędna jest rozmowa w cztery oczy. I wiecie co? Ostatnio nauczyłam się go przepraszać. Bo w sumie nie mam na co narzekać, ostatnio wydaje mi się że jest coś nie tak bo on jest po prostu idealny, nie wiem co się dzieje ale (nie wierzę w to coi mówię) czasami chciałabym się z nim posprzeczać i pokłócić, wzniecić jakiś w nim promyczek złości aaaaale u mnie obiad pachnie, uciekam z laptopem zobaczyć co ta mama pichci

To dobrze, ze się nie kłócicie Ja jak wiem, że zawiniłam to zawsze przepraszam. I dlatego tego samego wymagam, a nie żeby się unosił i jeszcze zwalił winę na mnie
ja mam dzisiaj pomidorową, już nie mogę się doczekać

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-02-22 o 12:57
Stary 2010-02-22, 12:58   #4549
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest identyczny! Zawsze wszytsko jest przeze mnie, moja wina, a On jest święty, boże, skąd Oni się wzięli No mój też pyta czy mnie ktoś podrywa albo dlaczego tak się stroję....:cojes t:
Chyba nic nie poradzimy na to MIkusiu. Kocha Cię, to oczywiste, jest zazdrosny,ale oczywiście z umiarem, bo to narusza jego męską dumę. Czasem mam wrażenie, że on jest samoluby strasznie..Pyta jak w szkole i w ogóle, ale jak zapytam się jak ćwiczyło się na siłce to ooooo matko!!!! Cały dzień by o tym gadał Kiedyś było tak, ze jak się kłóciliśmy czy krzyczał to nawet nie przepraszał, czasem moze, a teraz przeprosi i nawet powie "wiem, że jestem głupi, źle zrobiłem", no, ale... Też mam nadzieje, że dojdziecie do porozumienia. Trzeba spokojnie rozmawiać, nic krzykiem, bo wtedy jeszcze gorzej, sama teraz staram się być spokojniejsza
Na pewno z innej planety niż my Ja mam dokładnie takie samo wrażenie, że jest samolubny Mój rzadko kiedy pyta się jak tam w szkole, chyba średnio go to interesuje, bardziej właśnie pyta o to kto mnie zaczepia o swoich zainteresowaniach mówiłby non stop, ale nie oszukujmy się siłownia i motoryzacja mnie nie interesuje zupełnie ale staram się słuchać tzn. jednym uchem słuchać a drugim wypuszczać a on np. o włosach nie chce słuchać w ogóle, dobrze że tutaj mogę się wygadać

Stary 2010-02-22, 12:59   #4550
Szotta
Zakorzenienie

Muszę rozejrzeć się po biedronce i tesco, może jeszcze jakiś olej upoluję?

.
Stary 2010-02-22, 13:00   #4551
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Palette Deluxe Swietlista Złota Czekolada ale wiesz.. ja miałam jaśniutkie włosy.... i wybierałam pod swoje... na ciemnych taki kolor nie wyjdzie

Pewnie tak, ale nawet jeśliby to i tak nie zdecydowałabym się na samoróbne pasemka tylko u fryzjera, bo chcę aby wyszło idealnie tak jak sobie wymarzyłam
kurde, jeśli już się zdecyduje na te pasemka to chyba zbankrutuje...Mam bardzo długie wlosy wiec mnie skasuje nieźle

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-22, 13:01   #4552
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Nie widziałam nigdy produktów tej firmy u mnie W osiedlowej drogerii je widziałaś?
Maska Joanny U mnie nigdzie jej nie ma, obszukałam chyba wszystkie możliwe sklepy
mamy w Rzeszowie siec drogeri WISPOL i wlasnie tam widziałam Chyba przy nastepnej wizycie pstryknę fatkę skladu i dam do analizy dziewczynom
Cytat:
zapomniałabym, ślicznie Ci w nowym kolorku W blondzie było ładnie, ale w tym brąziku dużo fajniej I przynajmniej nie będziesz tak męczyła włosów rozjaśniaczem
Też kiedyś byłam blondynką (dłuugo długo) i po przejściu na brąz włosy odżyły troche

Pofarbowalam sie 3 dni temu n ciemny braz (mialam taki sredni) i jestem bardzo zadowolona, farby i szamponetki joanny są cudowne
Stary 2010-02-22, 13:02   #4553
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak, ale nawet jeśliby to i tak nie zdecydowałabym się na samoróbne pasemka tylko u fryzjera, bo chcę aby wyszło idealnie tak jak sobie wymarzyłam
kurde, jeśli już się zdecyduje na te pasemka to chyba zbankrutuje...Mam bardzo długie wlosy wiec mnie skasuje nieźle
Jak się zdecydujesz, to koniecznie wstaw zdjęcia

.
Stary 2010-02-22, 13:03   #4554
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno z innej planety niż my Ja mam dokładnie takie samo wrażenie, że jest samolubny Mój rzadko kiedy pyta się jak tam w szkole, chyba średnio go to interesuje, bardziej właśnie pyta o to kto mnie zaczepia o swoich zainteresowaniach mówiłby non stop, ale nie oszukujmy się siłownia i motoryzacja mnie nie interesuje zupełnie ale staram się słuchać tzn. jednym uchem słuchać a drugim wypuszczać a on np. o włosach nie chce słuchać w ogóle, dobrze że tutaj mogę się wygadać

Mamy identyczne przypadki no z Ziemi to oni nie są, co najwyżej z Marsa
mój TZ mówi, ze mi włosy wypadną od tych specyfików i generalnie zawsze jak coś mówię o nich to on komentuje zawsze tak samo: "Yhy" i koniec, a mnie wtedy normalnie.... Serce boli

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-22, 13:04   #4555
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Z tą Palette to uważajcie, czasami wychodzą przekłamane kolorki.
Na obiad jakieś mięso, ładnie pachnie ale okropnie wygląda więc się tego nie tknę, zrobi sobie makaronik świoderek z jabłuszkami prażonymi i góóóóóóórą bitej śmietany solidny obiad
Stary 2010-02-22, 13:05   #4556
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie lody bo miałam taką cholerną ochotę
Ale mi smaka narobiłaś, też bym zjadła loda...

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
a u mnie od wczoraj pachnie wiosna
U mnie też. Dzisiaj postałam chwilkę na słońcu to tak przyjemnie było niech tylko się rozpuści ta breja i będzie git!

Kupiłam sobie dzisiaj w Carrefourze kaloszki w panterke za 25 zł. żadna powódź mi nie straszna

Blondyna - widziałam, że poszukiwałaś kogoś, kto używa zestawu Accent. Ja go teraz mam i szampon polecam jak najbardziej - jest wydajny, ma fajną, galaretkową konsystencję, zapach całkiem przyjemny (chociaż jak użyłam pierwszy raz, to śmierdział już się przyzwyczaiłam i go polubiłam), lekko plącze włosy, ale przecież używamy odżywek
Natomiast odżywka jest średniawa, ma konsystencję rzadkiego budyniu, trzeba jej sporo walić na włosy a i tak nie jest jakaś super, mam wrażenie, że odkąd jej używam, to mam końcówki w gorszym stanie, jakoś szybciej się niszczą niż np. przy Timotei, której używałam wcześniej... Ale odżywka + coś do zabezpieczenia końcówek powinna być w porządku

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:05   #4557
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się zdecydujesz, to koniecznie wstaw zdjęcia

No oczywiście

jutro dodam fotki i pokażę wam jak mi te warstwy cieniowane odrosłyToż to trzy m/ce nie widziałyście moich kudełków

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-22, 13:07   #4558
blondyna789
Zakorzenienie

nie no mój Tż mówi, że moje moherki wyglądają co raz zdrowiej, sam się pyta czy kupić mi jakieś dobra włosowe, jak przeglądam allegro przy nim to pyta czy czegoś nie potrzebuję także nie mogę na niego narzekać pod kątem zainteresowania moją osobą, ale to nie znaczy , że mnie nie wpienia
oni już tak mają

Asia, zastanów się 5 razy zanim zrobisz pasemka
Stary 2010-02-22, 13:07   #4559
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
a ja cos kremowek nie lubie, ale takie serniczka z brzoskwinami, albo pijaka już tak

ja dzisiaj bede miec pomidorową
pleśniak jest mega

Zupa się zepsuła musieli mi sprzedać starą porcję rosołową... Będzie pizza

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:08   #4560
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą Palette to uważajcie, czasami wychodzą przekłamane kolorki.
Na obiad jakieś mięso, ładnie pachnie ale okropnie wygląda więc się tego nie tknę, zrobi sobie makaronik świoderek z jabłuszkami prażonymi i góóóóóóórą bitej śmietany solidny obiad
oooo, ja bitej śmietany jeść nie mogę, bo mnie zaraz na wymioty zbiera

z tą farbą to masz rację, jeszcze jak farbowałam włosy, oststani raz to kupiłam właśnie Palette jasny brązik, na opakowaniu piękny i co potem? Miałam czarne włosy

Przyszła Pani Magister
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości