Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 12:33   #2461
kasiaaX
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17363135]Ja też po pół roczku do pracy wracam Takie życie, pewnie beczeć będę, ale - może i radość będzie, że wracam? W każdym razie nie zamierzam mieć traumy z tego powodu, nie mam innego wyjścia i tyle. To nad czym tu się rozwodzić?[/QUOTE]

No w sumie jest jak jest i trzeba będzie sie przyzwyczaić...chyba przysługuje nam półgodzinna przerwa w pracy na karmienie...musze sprawdzic w KP.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17363545]kochana , nie nakręcaj się, leż, odpoczywaj. a na pewno będzie dobrze.

fajny ten cycnik, ale drogi. Szkoda mi w taki inwestować, bo co jak się okaże, że-jak ostatnio- będę karmić tylko miesiąc.
kupie takie tańsze- miękkie- to będą "po domu", a na wyjście będę mieć normalne staniki rozpinane z przodu- mam z 3sztuki.

Pokaż fotki zdobyczy.

[/QUOTE]

Drogi ale kuzynka zachwala, że bawełnianae niby po pierwszym praniu sie nie nadawały a ten nadal jak nowy...
A zdobyczmi nie zwykłam sie tu chwalić bo ma wrazenie że niekjtóre sa nieprzemyslene do końca, np. na 90% wiem, że dziewczynka będzie akupiłam juz sukienke i 2 sweterki a jak sie zmieni to nie wiem co zrobie z tymi ciuszkami Jak sie przemoge to pokaże no jak przyjdą

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle w stanik nie zaopatruję. W domu mogę karmić jakkolwiek, choćby zsuwając ramiączko i wyjmując cyc.
Na wyjściu nie zamierzam cyckiem machać w ogóle.
Ja kupie jeden ale chyba w sklepie gdzie teraz kupowałam takie wieksze jak mi cyce urosły, cena ok. 40 zł to i do karmienia może jakis fajny znajde, no i pracuje na 10% rabat A publicznie cycem tez nie zamierzam świecić ...niew iem jak ja w domu się przemogę np. przy moim 11 letnim bracie jak będzie w poblizu, bo mieszkamy póki co z całą rodzinką.
Stary 2010-02-22, 12:47   #2462
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
A zdobyczmi nie zwykłam sie tu chwalić bo ma wrazenie że niekjtóre sa nieprzemyslene do końca, np. na 90% wiem, że dziewczynka będzie akupiłam juz sukienke i 2 sweterki a jak sie zmieni to nie wiem co zrobie z tymi ciuszkami Jak sie przemoge to pokaże no jak przyjdą
to się przemóc. ja lubię oglądać ciuszki.
a przed bratem będziesz musiała się jakoś czaić, pewnie macie własny pokój, więc to nie taki znowu problem.
Ja zawsze karmiłam małego w jednym miejscu- w sypialce właśnie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:54   #2463
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie jest jak jest i trzeba będzie sie przyzwyczaić...chyba przysługuje nam półgodzinna przerwa w pracy na karmienie...musze sprawdzic w KP.
Nawet dwie.

Cytat:
niew iem jak ja w domu się przemogę np. przy moim 11 letnim bracie jak będzie w poblizu, bo mieszkamy póki co z całą rodzinką.
Ale macie jakieś swoje pomieszczenie? Czy nie?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:59   #2464
kasiaaX
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17364817]to się przemóc. ja lubię oglądać ciuszki.
a przed bratem będziesz musiała się jakoś czaić, pewnie macie własny pokój, więc to nie taki znowu problem.
Ja zawsze karmiłam małego w jednym miejscu- w sypialce właśnie. [/QUOTE]

Jak przyjdą to sie przemoge i pokażę wogóle musze zacząć kompletowac wyprawke dla siebie do szpitala, bo ciuszki dla dzidka to się zawsze kupi, to tu to tam sie wejdzie i juz cos kusi chyba zaczne od tej koszuli do kramienia.

Szaja, Kropka - mój małż tez nieregularnie pracuje więc będzie sie opiekował malenstwem. Juz go uprzedziałm ,że nocki będzie odsypiał jak ja wróce z pracy Tylko że mama pracuje ale zawsze tylko do max 2giej, czasem wcześniej, bo jest nauczycielką i dwa kroki od domciu Jakoś damy radę

Tak mamy swój pokoik jakby tak w jednym to raczej bysmy cos wynajęli niż z rodzinką...a tak to minimum prywatności jest, powiedzmy
A mozna te przerwy skumulowac i wziąć jedna godzinną? bo ja dojeżdżam 13 km do pracy to godzinka by tak lepiej pasowała

Edytowane przez kasiaaX
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:02
kasiaaX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:04   #2465
kropka75
Zakorzenienie

Można skumulować. Można przychodzić później albo kończyć wcześniej. Wszystko na wniosek pracownicy.

Laski kupowałyście z allegro jakieś bluzki / tuniki na wiosnę?
Przeglądam tak i przeglądam i... załamka - większość rzeczy ma tylko napis "ciążowe", a wcale nie jest szyte na ciążę, a druga część nie ma w ogóle miejsca na ciążowy cyc...

Stary 2010-02-22, 13:12   #2466
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Przeglądam tak i przeglądam i... załamka - większość rzeczy ma tylko napis "ciążowe", a wcale nie jest szyte na ciążę, a druga część nie ma w ogóle miejsca na ciążowy cyc...
Nie kupowałam. A jak oglądałam to nic ciekawego nie wpadło mi w oko. Kupię coś w normalnych sklepach, jak bede na zakupkach

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:15   #2467
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Można skumulować. Można przychodzić później albo kończyć wcześniej. Wszystko na wniosek pracownicy.

Dzięki muszę sięgnąc do korzeni i poczytac KP, bo sie zapomniało co nieco...

Zgadzam sie , jak przeglądłam kiedys eleganckie sukienki to oferuja takie tylko odcinane pod biustem a na zdjęciach sa dziewczyny o rozmiarze xs chyba...Jakbym taka załozyła to ma wrażenie,że kończyła by się w raz z dupą...a na zdjęciach jest w kolana. W sobotkę kupiłam sobie fajna bluzkę w UPS, XL, odcinana pod biustem, turkusowa i super ciążowa jest chociaż nie miała takiego przeznaczenia
Stary 2010-02-22, 13:18   #2468
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
...

a z samochodami to jakiś pomór chyba... nasz wczoraj umarł na amen... naprawa koło 3000-4000 zł.... odstawiliśmy, B odpalił naszą starowinkę, ale w związku z tym musimy na szybko kupic nowy samochód... i tak mieliśmy w planach większy i rodzinny, ale jeszcze nie teraz, bliżej wakacji, a tak musimy się spiąć i kupować coś na już...
...
my też ozstaliśmy bez autka... do jutra albo i do środy. ale to tak zapobiegawczo, wymienić parę rzeczy zanim się popsują.

a dziś byłam na kontroli i ginka wysyła mnie na badanie hbs... a czy tego nie wykonuje się pod koniec ciąży? tak przynajmniej powiedział mi wujek google... w dodatku stwierdziła że sądząc po znakach na niebie i ziemi moje malutkie będzie dość malutkie, tzn tak jak ja... max trzy kilo, raczej w stronę dwóch. zaznaczyła, że oczywiście może się mylić, no ale... wolę te 2,5 odziedziczone po mnie niż 4,5 kilo żywego małża (hm... jakoś dziwnie zabrzmiało). i znowu słyszałam bicie serduszka

a do usg jeszcze tylko dwa dni... ależ mi się ten czas dłuży...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:21   #2469
asia193
Raczkowanie

Ze wzgledu, że jestem początkująca nie umiem jeszcze obsługiwać tych wszystkich funkcji, dlatego trudno jest mi odpowiadać na wszystkie nowe posty
Jak Wy to dziewczyny robicie??????
Chciałabym też umieć na wszystkie nowe zagadnienie odpowiadać

kasiaX
Mi kuzynka polecła taki:
http://www.allegro.pl/item930135428_...anca_75_c.html
nie tani ale podobno super.

Ja teraz jestem na etapie poszukiwań stanika do karmienia i cholernie trudno znaleźć dobry!!!!!!!
Ten twój wydaje się super i skoro jest już przetestowany to może i warto
Teraz tylko pytanie bo się tego naczytałam: Jaki rozmiar pod biustem, bo ponoć po porodzie to kilka centymetrów w obwodzie zejdzie i co z osobami, które przed ciążą miały już spory biust a już nie mówie co się dzieje teraz chciałabym dobrać odpowiednią rozmiarówkę
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:22   #2470
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
ja mam Jelpa do kolorów a dziś dokupie jeszcze do białego bo jest w leclercu z płynem gratis. Potem myśle że kupie Lovele bo dużo tańsza jest.ale tak na nowo urodzoną skórke to raz wydam więcej kasy a potem spróbuje Lovele.

też mam ostatnio ciężkie noce..mała kopie z obydwu stron mocno..i do tego problem z oddychaniem i duszno mi..
Ja czesc ciuszków przpralam w plynie do prania dla rzeczy delikatnychi i ubranek dla niemowlat Norit, nie trzeba stosowac plynu do plukania i ma delikatny swiezy zapach.

Co chodzi o malenstwo to moja malutka tez sie wierci wiecej niz zwykle ale ma swoje godzinki, tak 3 -4 razy dziennie ale tak pozadnie jak np. teraz..to chyba znak , ze musze isc zjesc obiadek
ja tez mialam problem z oddychaniem i dusznosciami, a odkad uzywam nawilzacza powietrza (od tygodnia) czuje sie swietnie i molestje odeszly..uzywam go na codzien, teraz tez... Polecam bardzo, z firmy Medisana-MEDIBREEZE .http://www.nawilzacze.medisana.info....rza_Medibreeze

No i musze sie pochwalic, ze skonczylam robic na drutach kocyk/narzutke do wózka. Oto ona...

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:00
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:22   #2471
Konto usunięte

aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...:

tia... jak zwykle problem z wklejeniem... już:

Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:22   #2472
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki muszę sięgnąc do korzeni i poczytac KP, bo sie zapomniało co nieco...
Wiele w tych korzeniach to nie ma:

Art. 187. § 1. Pracownica karmiąca dziecko piersią ma prawo do dwóch półgodzinnych przerw w pracy wliczanych do czasu pracy. Pracownica karmiąca więcej niż jedno dziecko ma prawo do dwóch przerw w pracy, po 45 minut każda. Przerwy na karmienie mogą być na wniosek pracownicy udzielane łącznie.
§ 2. Pracownicy zatrudnionej przez czas krótszy niż 4 godziny dziennie przerwy na karmienie nie przysługują. Jeżeli czas pracy pracownicy nie przekracza 6 godzin dziennie, przysługuje jej jedna przerwa na karmienie.

Stary 2010-02-22, 13:29   #2473
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia193 Pokaż wiadomość
Ze wzgledu, że jestem początkująca nie umiem jeszcze obsługiwać tych wszystkich funkcji, dlatego trudno jest mi odpowiadać na wszystkie nowe posty

kasiaX
Mi kuzynka polecła taki:
http://www.allegro.pl/item930135428_...anca_75_c.html
nie tani ale podobno super.

Ja teraz jestem na etapie poszukiwań stanika do karmienia i cholernie trudno znaleźć dobry!!!!!!!
Teraz tylko pytanie bo się tego naczytałam: Jaki rozmiar pod biustem, bo ponoć po porodzie to kilka centymetrów w obwodzie zejdzie i co z osobami, które przed ciążą miały już spory biust a już nie mówie co się dzieje teraz chciałabym dobrać odpowiednią rozmiarówkę
Bardzo ladne i wygodne i po przyzwoitej cenie biustonosze do karmienia mozna kupic w sklepach Women'secret oraz Carrefour
Stary 2010-02-22, 13:30   #2474
asia193
Raczkowanie

marhalczar - piękny kocyk
emerald sea - jejku u Ciebie juz wiosna w domu i u mnie by się przydały. Ja jak narazie w ramach poczucia wiosny byłam na spacerku, ale chodzę teraz w tempie żółwika
kropka75
Art. 187. § 1. Pracownica karmiąca dziecko piersią ma prawo do dwóch półgodzinnych przerw w pracy wliczanych do czasu pracy. Pracownica karmiąca więcej niż jedno dziecko ma prawo do dwóch przerw w pracy, po 45 minut każda. Przerwy na karmienie mogą być na wniosek pracownicy udzielane łącznie.
§ 2. Pracownicy zatrudnionej przez czas krótszy niż 4 godziny dziennie przerwy na karmienie nie przysługują. Jeżeli czas pracy pracownicy nie przekracza 6 godzin dziennie, przysługuje jej jedna przerwa na karmienie.

Warto wiedzieć, tym bardziej że też nie mam w planach urlopu wychowawczego i trzeba będzie sobie jakoś radzić
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:30   #2475
marhalczar
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736570 1]aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...:

tia... jak zwykle problem z wklejeniem... już:[/QUOTE]

Super kwiatuszki!!! ...ja uwielbiam kwiaty ....
Stary 2010-02-22, 13:34   #2476
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736570 1]aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...:

Ale śliczny...

Stary 2010-02-22, 13:37   #2477
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:

Jak chcesz zacytowac kilka postów innych osób to klikasz na ikonkę "wielo cytuj" a chcąc juża zakończyc cytowanie i zacząc odpowiadac "cytuj", ajęsli tylko jeden post to wystarczy kilknąc "cytuj"

co do rozmiarów po porodzie nie wiem...po prostu kupie w sklepie aby móc przymierzyć.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Ja czesc ciuszków przpralam w plynie do prania dla rzeczy delikatnychi i ubranek dla niemowlat Norit, nie trzeba stosowac plynu do plukania i ma delikatny swiezy zapach.

Co chodzi o malenstwo to moja malutka tez sie wierci wiecej niz zwykle ale ma swoje godzinki, tak 3 -4 razy dziennie ale tak pozadnie jak np. teraz..to chyba znak , ze musze isc zjesc obiadek
ja tez mialam problem z oddychaniem i dusznosciami, a odkad uzywam nawilzacza powietrza (od tygodnia) czuje sie swietnie i molestje odeszly..Polecam bardzo z firmy Medisana-MEDIBREEZE .

No i musze sie pochwalic, ze skonczylam robic na drutach kocyk/narzutke do wózka. Oto ona...
moja tez wierci sie intensywniej niż dotychczas...musze chyba zacząc notować pory najintejsywniejszego brykania Kocyk piękny

no i lux , taki bojkot może nam zimę przegoni na dobre

Cytat:
Wiele w tych korzeniach to nie ma:

Stary 2010-02-22, 13:44   #2478
annLee
Zakorzenienie

Marhalczar-śliczny kocyk chyba lubicie tasiemki,kokardki w tej Hiszpanii?

Emerald-ależ wiosną zapachniało

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:46   #2479
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Śliczna, zazdroszę umiejętności dziergania. Ja ewentualnie szallik mogę zrobić tzn. robić bo zakończyć też nie umiem

Cytat:
Pod każdym postem masz kilka ikonek: cytuj, wielo-cytuj, szybko odpowiedz. I tak jeśli chcesz zacytować jeden post wciskasz "cytuj", jeśli chcesz zacytować kilka postów po każdym klikasz "wielocytuj". Na dole strony /po ostatnim poście/ jest przycisk Odpowiedz - klikasz to jak skończyłaś czytać i chcesz odpowiedzieć na kilka, wcześniej wybranych postów.

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:49
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:55   #2480
Konto usunięte

a żebyście wiedziały jak te krokusy pachną aż się gęba sama cieszy

tylko latam z nimi jak kot z pęcherzem, coby mój kocur nie zeżarł... coby ich słono nie spaliło, itp. ale luzik... w obi 4,99 więc nie majątek. chyba sobie jeszcze do kompletu sprawię fiołki w podobnym kolorku.
Stary 2010-02-22, 13:56   #2481
yolanda9
Zadomowienie

Witam Dziewczyny po dłuższej przerwie
Małż ma urlop i praktycznie cały czas spędzamy razem od czasu do czasu podczytywałam co się tutaj dzieje, ale na odpisywanie już nie miałam weny jakoś
Olivko, gratuluję córeczki Nareszcie dała się obejrzeć
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dzień dobry Mam dziś połówkowe genetyczne wiec proszę o kciuki.......

Cytat:
to jak ja wróce jak dzidzi będzie miało pól roczku? chyba się zabeczę...
...może nie będzie tak źle ja też wracam po macierzyńskim od razu do pracy

Co do urlopu, to my również na ten rok na razie nic nie planujemy, ale pownieważ mieszkamy blisko morza, to na pewno bedą liczne wypady na plażę, albo spacerki brzegiem

Proszek do prania kupiłam Lovela i płyn do płukania również, ale na razie jeszcze nie zabrałam się za robienie prania i prasowania...może jeszcze troszkę poczekam

Badanie Hbs też robiłam ostatnio (ze skierowania od gina państwowego, bo prywatny o tym nic nie mówił na razie )
Co do badań to mam zamiar zrobić dodatkowo (bo w sumie nie wiem czy któryś gin będzie mi to proponował) badanie na obecność paciorkowca. W zeszłym tygodniu znajoma z pracy rodziła, nie miała tego badania, więc nie wiedziała, że jest chora, no i zaraziła dziecko, które ledwie co uratowali.... Wystraszyło mnie to okropnie, bo choroba nie dawała żadnych objawów, a ciąża cały czas była prawidłowa bez komplikacji aż do porodu Wiem, że nie wszystko jesteśmy w stanie sprawdzić, ale skoro wiem , że coś można wyeliminować to mam zamiar skorzystać...zwłaszcza, że to akurat badanie nie jest podobno drogie

Ostatnio kupiliśmy meble do pokoju dziecięcego i w końcu popakowałam do komódek ciuszki i nie muszę ich w reklamówkach trzymać Na allegro kupiliśmy też wanienkę ze stelażem, ale niestety wanienka przyjechała uszkodzona (a my nie sprawdziliśmy przy kurierze towaru nasza wina)...jakby co to kupimy jakąś tanią wanienkę, a w sumie najbardziej zależało mi na stelażu, bo ja nie miałabym gdzie postawić wanienki, a nie chciałam kąpieli wykonywać na podłodze...

Dzisiaj ja również mam wizytę u gina, więc również proszę o pozytywne wibracje, aby z szyjką nic nowego, niedobrego się nie wydarzyło

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:57   #2482
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danix Pokaż wiadomość

PS. Prosze trzymajcie dziewczyny za mnie jutro kciuki bo mam egzamin na prawko i starsznie sie stresuje
Witaj i oczywiście zaciskamy za egzamin.
Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
i spróbuję namierzyć jakąś piłkę gumową
Nie wiecie czy w Ikei mają takie piłki??

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dzień dobry Mam dziś połówkowe genetyczne wiec proszę o kciuki.......
Ja uprałam ciuszki w proszku BOBAS.Jest tani i bez zapachu.Nie mogłam się oprzeć i uprasowałam wszystko.
za wizytę.
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736560 5]
a dziś byłam na kontroli i ginka wysyła mnie na badanie hbs... a czy tego nie wykonuje się pod koniec ciąży? tak przynajmniej powiedział mi wujek google... w dodatku stwierdziła że sądząc po znakach na niebie i ziemi moje malutkie będzie dość malutkie, tzn tak jak ja... max trzy kilo, raczej w stronę dwóch. zaznaczyła, że oczywiście może się mylić, no ale... wolę te 2,5 odziedziczone po mnie niż 4,5 kilo żywego małża (hm... jakoś dziwnie zabrzmiało). i znowu słyszałam bicie serduszka

a do usg jeszcze tylko dwa dni... ależ mi się ten czas dłuży... [/QUOTE]
Ja jeszcze nie dostałam takiego skierowania więc nie wiem.
za USG.

Ciuszków dziecięcych jeszcze nie piorę bo ich nie mam a nawet jakbym miała to muszę poczekać bo na początku marca mam malowanie
Mal super kocyk

Em kwiatek śliczny. Ja ostatnio kupiłam hiacynt, ale po tygodniu zgubił wszystkie kwiatki

A ja już po urodzinach Tż, wczoraj byłam już tak zmęczona, że z bólem brzucha wylądowałam w łóżku
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:02   #2483
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736656 7]
a żebyście wiedziały jak te krokusy pachną aż się gęba sama cieszy

tylko latam z nimi jak kot z pęcherzem, coby mój kocur nie zeżarł...
[/QUOTE]
A smakują mu?
Ja rok temu kupiłam takie małże żonkilki i średnio były ruszane.

A wczesnym latem przynosiłam konwalie - to ledwie futra podchodziły do dzbanka. Czują małpy, że to trucizna.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Co do badań to mam zamiar zrobić dodatkowo (bo w sumie nie wiem czy któryś gin będzie mi to proponował) badanie na obecność paciorkowca. W zeszłym tygodniu znajoma z pracy rodziła, nie miała tego badania, więc nie wiedziała, że jest chora, no i zaraziła dziecko, które ledwie co uratowali.... Wystraszyło mnie to okropnie, bo choroba nie dawała żadnych objawów, a ciąża cały czas była prawidłowa bez komplikacji aż do porodu Wiem, że nie wszystko jesteśmy w stanie sprawdzić, ale skoro wiem , że coś można wyeliminować to mam zamiar skorzystać...zwłaszcza, że to akurat badanie nie jest podobno drogie
Jeśli masz na myśli wymaz z pochwy, to każdy szanujący się gin powinien zrobić swojej pacjentce przed porodem taki wymaz. Właśnie po to, żeby się maluch nie zaraził.
Jak nie zleca, to dupa nie lekarz i trzeba go opiórkać z góry na dół.

Stary 2010-02-22, 14:03   #2484
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Marhalczar-śliczny kocyk chyba lubicie tasiemki,kokardki w tej Hiszpanii?

Emerald-ależ wiosną zapachniało

Dzieki!
Masz racje, a przede wszsytkim jak sa to ubranka, inne rzeczy dla dzieci o jednym kolorze...zawsze dodaja jakis urok (Ja narazie tylko tez rzeczy mam z wstazkami, tasiemkami... )

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:22
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:27   #2485
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Malhar, piękny ten kocyk

Cate - takie piłki można kupić choćby w realu, ja za swoją rehabilitacyjną płaciłam 35zł, tzn. mojej mamy - kupiłam jej do ćwiczeń, bo ona się gimnastykuje codziennie no to ma urozmaicenie

Em, cwiatki super, wiosenką zaleciało
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:35   #2486
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny po dłuższej przerwie
Małż ma urlop i praktycznie cały czas spędzamy razem od czasu do czasu podczytywałam co się tutaj dzieje, ale na odpisywanie już nie miałam weny jakoś
Olivko, gratuluję córeczki Nareszcie dała się obejrzeć

...może nie będzie tak źle ja też wracam po macierzyńskim od razu do pracy

Co do urlopu, to my również na ten rok na razie nic nie planujemy, ale pownieważ mieszkamy blisko morza, to na pewno bedą liczne wypady na plażę, albo spacerki brzegiem

Proszek do prania kupiłam Lovela i płyn do płukania również, ale na razie jeszcze nie zabrałam się za robienie prania i prasowania...może jeszcze troszkę poczekam

Badanie Hbs też robiłam ostatnio (ze skierowania od gina państwowego, bo prywatny o tym nic nie mówił na razie )

Ostatnio kupiliśmy meble do pokoju dziecięcego i w końcu popakowałam do komódek ciuszki i nie muszę ich w reklamówkach trzymać Na allegro kupiliśmy też wanienkę ze stelażem, ale niestety wanienka przyjechała uszkodzona (a my nie sprawdziliśmy przy kurierze towaru nasza wina)...jakby co to kupimy jakąś tanią wanienkę, a w sumie najbardziej zależało mi na stelażu, bo ja nie miałabym gdzie postawić wanienki, a nie chciałam kąpieli wykonywać na podłodze...

Dzisiaj ja również mam wizytę u gina, więc również proszę o pozytywne wibracje, aby z szyjką nic nowego, niedobrego się nie wydarzyło
Maszr acje, zrób sobie badanie...nigdy nic nie wiadomo... ja pisalam w ubieglym tygodniu, ze dzieki dodatkowym badaniom genetycznym , na które skierowal mnie ginekolog (tylko ze wzgledu na to, ze mój tata zmarl na wylwew w mlodym wieku i dla pewnosci, ze mi moja krew jest ok), ...i dowiedzialam sie , ze jestem nosicielka Hemocesteiny (związek przypominający aminokwas, tzw. „cichy zabójca”), która może niszczyć wyściółkę naczyń krwionośnych i rozpoczynać tworzenie blaszek miażdżycowych (podobnie jak cholesterol). Kwas foliowy obniża poziom hemocysteiny, przez co zapobiega powstawaniu miażdżycy, a jak wiadomo, skutkami tej choroby może być nadciśnienie tętnicze, udar mózgu i zawał serca.

Nie ma to wplywu na dziecko ale u mnie w przyszlosci moze miec wiec nie poszlo na marne to badanie.Lepiej zapobiegac niz chorowac
Stary 2010-02-22, 14:38   #2487
margo80
Zakorzenienie

latam od rana, przez co moje dziecię ukołysane na maxa i śpi cały dzień

odebrałam z poczty przesyłkę z ciuszkami, zaraz pobiegnę wystawić komentarz opstrykam wkrótce i się pochwalę

kurier już był. kurka, niby w cenniku sprawdzałam, ale nie sądziłam, ze to taka droga impreza... no nic, sytuacja wymaga szybkiej reakcji, a wysyłanie przez PP dokumentów samochodu i kluczyków mi się nie uśmiechało...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:39   #2488
marhalczar
Zadomowienie

..a dla zmiany tematu, oto moje ostatnie mini zakupki dla dzidzi...

-majteczki i spioszki do pasa w Carrefour
-komplet reczników do lazienki dziecka w El Corte Ingles
- mini cieniutki kocyk bawelniany w Toys R Us!
Stary 2010-02-22, 14:44   #2489
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
latam od rana, przez co moje dziecię ukołysane na maxa i śpi cały dzień

odebrałam z poczty przesyłkę z ciuszkami, zaraz pobiegnę wystawić komentarz opstrykam wkrótce i się pochwalę

kurier już był. kurka, niby w cenniku sprawdzałam, ale nie sądziłam, ze to taka droga impreza... no nic, sytuacja wymaga szybkiej reakcji, a wysyłanie przez PP dokumentów samochodu i kluczyków mi się nie uśmiechało...
..Tak, tak... pochwal sie ciuszkami, czekamy...

Kurier...mus to mus...

Mam zapytanie do wszystkich, czy któras z was kupowala posciel z firmy mamo-tato. , od nich bezposrednio lub na allegro..., chodzi mi o gatunek, bo jedna z moich znajomych mi powiedziala, ze bawelna jest bardzo cienka i taka sobie i swojemu dziecku ani razu `poscieli nie zalozyla po kupieniu..
Na fotkach wygladaja swietnie ich produkty.....
Stary 2010-02-22, 14:47   #2490
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
zastosowalam sie do porady nr. 2 a mianowicie zagonilam do niej meza

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Silpe, masz jeszcze te pysznie wygladajace rogale ?

Mam zostalo kilka , jak zdazysz przed wieczorem to dostaniesz jednego , bo przychodzi moj szwagier a on nie przeposci moim wypieka

Cytat:

TAK , i nie w allegro a w C&A i H&M jak na razie , zakupilam kilka tunik typowo ciazowych , ladnie skrojone , dopasowane i nie przypominaja workow Czaje sie jeszcze na kilka w C&A maja fantastyczne zeczy ciazowe i super spodenki - z cienkiego materialu , takie sportowe bardziej i oczywiscie z pasem na brzuszek .
Zakupie jeszcze kilka zeczy i styknie , nie zamierzam sie bardzo okupywac , zostaly mi w koncu tylko 3 miesiace z hakiem
Za to , zyje ze swiadomoscia , ze juz w krotce zjade do kraju i w monachium bede juz zadkim gosciem i co jakis czas kupuje sobie cos fajnego w moim normalnym rozmiarze z moich ulubionych sklepow ktorych nie ma w Tarnowie , bede miala motywacje zeby sie szybciej kilogramow pozbyc - w ten sposob poprawiam sobie humor

Tak wogole to oswiadczam , ze wlasnie jestesmy z Gabrysia w 24 tc i wkroczylismy w bardzo ruchliwy etap zycia plodowego
Moje dziecie jest na obrotach od 4 dni i pokazuje wszystkie swoje mozliwosci ruchowe Mam wrazenie , ze wogole nie spi i ciagle robi fikolki , kopie i wyprobowywuje jak bardzo moze mi sie naciagnac skora na brzuchu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości