|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17363135]Ja też po pół roczku do pracy wracam
![]() ![]() No w sumie jest jak jest i trzeba będzie sie przyzwyczaić...chyba przysługuje nam półgodzinna przerwa w pracy na karmienie...musze sprawdzic w KP. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17363545]kochana , nie nakręcaj się, leż, odpoczywaj. ![]() ![]() fajny ten cycnik, ![]() ![]() kupie takie tańsze- miękkie- to będą "po domu", a na wyjście będę mieć normalne staniki rozpinane z przodu- mam z 3sztuki. ![]() Pokaż fotki zdobyczy. ![]() [/QUOTE] Drogi ale kuzynka zachwala, że bawełnianae niby po pierwszym praniu sie nie nadawały a ten nadal jak nowy... A zdobyczmi nie zwykłam sie tu chwalić bo ma wrazenie że niekjtóre sa nieprzemyslene do końca, np. na 90% wiem, że dziewczynka będzie akupiłam juz sukienke i 2 sweterki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2462 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a przed bratem będziesz musiała się jakoś czaić, ![]() Ja zawsze karmiłam małego w jednym miejscu- w sypialce właśnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale macie jakieś swoje pomieszczenie? Czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17364817]to się przemóc.
![]() ![]() a przed bratem będziesz musiała się jakoś czaić, ![]() Ja zawsze karmiłam małego w jednym miejscu- w sypialce właśnie. ![]() Jak przyjdą to sie przemoge i pokażę ![]() ![]() Szaja, Kropka - mój małż tez nieregularnie pracuje więc będzie sie opiekował malenstwem. Juz go uprzedziałm ,że nocki będzie odsypiał jak ja wróce z pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Tak mamy swój pokoik ![]() ![]() A mozna te przerwy skumulowac i wziąć jedna godzinną? bo ja dojeżdżam 13 km do pracy to godzinka by tak lepiej pasowała ![]()
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-02-22 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Można skumulować.
![]() ____________ Laski kupowałyście z allegro jakieś bluzki / tuniki na wiosnę? Przeglądam tak i przeglądam i... załamka - większość rzeczy ma tylko napis "ciążowe", a wcale nie jest szyte na ciążę, a druga część nie ma w ogóle miejsca na ciążowy cyc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie , jak przeglądłam kiedys eleganckie sukienki to oferuja takie tylko odcinane pod biustem a na zdjęciach sa dziewczyny o rozmiarze xs chyba...Jakbym taka załozyła to ma wrażenie,że kończyła by się w raz z dupą...a na zdjęciach jest w kolana. W sobotkę kupiłam sobie fajna bluzkę w UPS, XL, odcinana pod biustem, turkusowa i super ciążowa jest chociaż nie miała takiego przeznaczenia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a dziś byłam na kontroli i ginka wysyła mnie na badanie hbs... a czy tego nie wykonuje się pod koniec ciąży? tak przynajmniej powiedział mi wujek google... w dodatku stwierdziła że sądząc po znakach na niebie i ziemi ![]() ![]() ![]() ![]() a do usg jeszcze tylko dwa dni... ależ mi się ten czas dłuży... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Ze wzgledu, że jestem początkująca nie umiem jeszcze obsługiwać tych wszystkich funkcji, dlatego trudno jest mi odpowiadać na wszystkie nowe posty
![]() Jak Wy to dziewczyny robicie?????? ![]() Chciałabym też umieć na wszystkie nowe zagadnienie odpowiadać ![]() kasiaX Mi kuzynka polecła taki: http://www.allegro.pl/item930135428_...anca_75_c.html nie tani ale podobno super. Ja teraz jestem na etapie poszukiwań stanika do karmienia i cholernie trudno znaleźć dobry!!!!!!! Ten twój wydaje się super i skoro jest już przetestowany to może i warto ![]() Teraz tylko pytanie bo się tego naczytałam: Jaki rozmiar pod biustem, bo ponoć po porodzie to kilka centymetrów w obwodzie zejdzie i co z osobami, które przed ciążą miały już spory biust a już nie mówie co się dzieje teraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co chodzi o malenstwo to moja malutka tez sie wierci wiecej niz zwykle ale ma swoje godzinki, tak 3 -4 razy dziennie ale tak pozadnie jak np. teraz..to chyba znak , ze musze isc zjesc obiadek ![]() ja tez mialam problem z oddychaniem i dusznosciami, a odkad uzywam nawilzacza powietrza (od tygodnia) czuje sie swietnie i molestje odeszly..uzywam go na codzien, teraz tez... ![]() No i musze sie pochwalic, ze skonczylam robic na drutach kocyk/narzutke do wózka. Oto ona...
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-22 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Konto usunięte
|
aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...:
tia... jak zwykle problem z wklejeniem... już: Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-02-22 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Art. 187. § 1. Pracownica karmiąca dziecko piersią ma prawo do dwóch półgodzinnych przerw w pracy wliczanych do czasu pracy. Pracownica karmiąca więcej niż jedno dziecko ma prawo do dwóch przerw w pracy, po 45 minut każda. Przerwy na karmienie mogą być na wniosek pracownicy udzielane łącznie. § 2. Pracownicy zatrudnionej przez czas krótszy niż 4 godziny dziennie przerwy na karmienie nie przysługują. Jeżeli czas pracy pracownicy nie przekracza 6 godzin dziennie, przysługuje jej jedna przerwa na karmienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
marhalczar - piękny kocyk
emerald sea - jejku u Ciebie juz wiosna w domu i u mnie by się przydały. Ja jak narazie w ramach poczucia wiosny byłam na spacerku, ale chodzę teraz w tempie żółwika ![]() kropka75 Art. 187. § 1. Pracownica karmiąca dziecko piersią ma prawo do dwóch półgodzinnych przerw w pracy wliczanych do czasu pracy. Pracownica karmiąca więcej niż jedno dziecko ma prawo do dwóch przerw w pracy, po 45 minut każda. Przerwy na karmienie mogą być na wniosek pracownicy udzielane łącznie. § 2. Pracownicy zatrudnionej przez czas krótszy niż 4 godziny dziennie przerwy na karmienie nie przysługują. Jeżeli czas pracy pracownicy nie przekracza 6 godzin dziennie, przysługuje jej jedna przerwa na karmienie. Warto wiedzieć, tym bardziej że też nie mam w planach urlopu wychowawczego i trzeba będzie sobie jakoś radzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736570 1]aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...:
tia... jak zwykle problem z wklejeniem... już:[/QUOTE] Super kwiatuszki!!! ...ja uwielbiam kwiaty ....
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736570 1]aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...:
tia... jak zwykle problem z wklejeniem... już:[/QUOTE] Ale śliczny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do rozmiarów po porodzie nie wiem...po prostu kupie w sklepie aby móc przymierzyć. Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736570 1]aaa... zapomniałam Wam coś pokazać... na znak protestu i tęsknoty za wiosną nabyłam coś na lepszy humorek... tadam...: tia... jak zwykle problem z wklejeniem... już:[/QUOTE] no i lux , taki bojkot może nam zimę przegoni na dobre ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Marhalczar-śliczny kocyk
![]() ![]() Emerald-ależ wiosną zapachniało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-02-22 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Konto usunięte
|
a żebyście wiedziały jak te krokusy pachną
![]() ![]() tylko latam z nimi jak kot z pęcherzem, coby mój kocur nie zeżarł... coby ich słono nie spaliło, itp. ale luzik... w obi 4,99 więc nie majątek. chyba sobie jeszcze do kompletu sprawię fiołki w podobnym kolorku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny po dłuższej przerwie
![]() Małż ma urlop i praktycznie cały czas spędzamy razem ![]() ![]() Olivko, gratuluję córeczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do urlopu, to my również na ten rok na razie nic nie planujemy, ale pownieważ mieszkamy blisko morza, to na pewno bedą liczne wypady na plażę, albo spacerki brzegiem ![]() Proszek do prania kupiłam Lovela i płyn do płukania również, ale na razie jeszcze nie zabrałam się za robienie prania i prasowania...może jeszcze troszkę poczekam ![]() Badanie Hbs też robiłam ostatnio (ze skierowania od gina państwowego, bo prywatny o tym nic nie mówił na razie ![]() Co do badań to mam zamiar zrobić dodatkowo (bo w sumie nie wiem czy któryś gin będzie mi to proponował) badanie na obecność paciorkowca. W zeszłym tygodniu znajoma z pracy rodziła, nie miała tego badania, więc nie wiedziała, że jest chora, no i zaraziła dziecko, które ledwie co uratowali.... Wystraszyło mnie to okropnie, bo choroba nie dawała żadnych objawów, a ciąża cały czas była prawidłowa bez komplikacji aż do porodu ![]() ![]() Ostatnio kupiliśmy meble do pokoju dziecięcego i w końcu popakowałam do komódek ciuszki i nie muszę ich w reklamówkach trzymać ![]() ![]() Dzisiaj ja również mam wizytę u gina, więc również proszę o pozytywne wibracje, aby z szyjką nic nowego, niedobrego się nie wydarzyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiecie czy w Ikei mają takie piłki?? Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736560 5] a dziś byłam na kontroli i ginka wysyła mnie na badanie hbs... a czy tego nie wykonuje się pod koniec ciąży? tak przynajmniej powiedział mi wujek google... w dodatku stwierdziła że sądząc po znakach na niebie i ziemi ![]() ![]() ![]() ![]() a do usg jeszcze tylko dwa dni... ależ mi się ten czas dłuży... ![]() Ja jeszcze nie dostałam takiego skierowania więc nie wiem. ![]() Ciuszków dziecięcych jeszcze nie piorę bo ich nie mam a nawet jakbym miała to muszę poczekać bo na początku marca mam malowanie ![]() Mal super kocyk ![]() Em kwiatek śliczny. Ja ostatnio kupiłam hiacynt, ale po tygodniu zgubił wszystkie kwiatki ![]() A ja już po urodzinach Tż, wczoraj byłam już tak zmęczona, że z bólem brzucha wylądowałam w łóżku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1736656 7]
a żebyście wiedziały jak te krokusy pachną [/QUOTE]![]() ![]() tylko latam z nimi jak kot z pęcherzem, coby mój kocur nie zeżarł... A smakują mu? Ja rok temu kupiłam takie małże żonkilki i średnio były ruszane. ![]() A wczesnym latem przynosiłam konwalie - to ledwie futra podchodziły do dzbanka. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Jak nie zleca, to dupa nie lekarz i trzeba go opiórkać z góry na dół. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki! Masz racje, a przede wszsytkim jak sa to ubranka, inne rzeczy dla dzieci o jednym kolorze...zawsze dodaja jakis urok ![]() ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-22 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Konto usunięte
|
Malhar, piękny ten kocyk
![]() Cate - takie piłki można kupić choćby w realu, ja za swoją rehabilitacyjną płaciłam 35zł, tzn. mojej mamy - kupiłam jej do ćwiczeń, bo ona się gimnastykuje codziennie no to ma urozmaicenie ![]() Em, cwiatki super, wiosenką zaleciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma to wplywu na dziecko ale u mnie w przyszlosci moze miec wiec nie poszlo na marne to badanie.Lepiej zapobiegac niz chorowac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
latam od rana, przez co moje dziecię ukołysane na maxa i śpi cały dzień
![]() odebrałam z poczty przesyłkę z ciuszkami, zaraz pobiegnę wystawić komentarz ![]() ![]() kurier już był. kurka, niby w cenniku sprawdzałam, ale nie sądziłam, ze to taka droga impreza... no nic, sytuacja wymaga szybkiej reakcji, a wysyłanie przez PP dokumentów samochodu i kluczyków mi się nie uśmiechało... |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
..a dla zmiany tematu, oto moje ostatnie mini zakupki dla dzidzi...
-majteczki i spioszki do pasa w Carrefour -komplet reczników do lazienki dziecka w El Corte Ingles - mini cieniutki kocyk bawelniany w Toys R Us!
![]() |
#2489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurier...mus to mus... Mam zapytanie do wszystkich, czy któras z was kupowala posciel z firmy mamo-tato. , od nich bezposrednio lub na allegro..., chodzi mi o gatunek, bo jedna z moich znajomych mi powiedziala, ze bawelna jest bardzo cienka i taka sobie i swojemu dziecku ani razu `poscieli nie zalozyla po kupieniu.. Na fotkach wygladaja swietnie ich produkty.....
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Zakupie jeszcze kilka zeczy i styknie , nie zamierzam sie bardzo okupywac , zostaly mi w koncu tylko 3 miesiace z hakiem ![]() Za to , zyje ze swiadomoscia , ze juz w krotce zjade do kraju i w monachium bede juz zadkim gosciem i co jakis czas kupuje sobie cos fajnego w moim normalnym rozmiarze z moich ulubionych sklepow ktorych nie ma w Tarnowie , bede miala motywacje zeby sie szybciej kilogramow pozbyc ![]() ![]() Tak wogole to oswiadczam , ze wlasnie jestesmy z Gabrysia w 24 tc i wkroczylismy w bardzo ruchliwy etap zycia plodowego ![]() Moje dziecie jest na obrotach od 4 dni i pokazuje wszystkie swoje mozliwosci ruchowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.