Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 10:57   #4051
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Witam kobietki!
Czy moge sie do was przylaczyc? U mnie z waga tragedia i nie wiem jak sie wziac za odchudzanie i pomyslalam, ze bede sugerowac sie podawanymi tutaj jadlospisami. Ale na poczatku chcialabym was bardzo prosic o pomoc w ocenie tych moich wysilkow. Moja dzisiajesza REDUKCJA:
SNiadanie: Ser feta (1/4 opakowania) z pomidorami i cebulką, przyprawiona ziołami, solą i pieprzem i oliwa z oliwek, kawa, plus pol domowej galaretki do kawy (wiem galaretka -wpadka, ale od dzisiaj juz zero slodyczy
II sniadanie: 1,5 pomidora z oliwa z oliwek i ziolmi, jeden kabanos drobiowy, jajko na miekko i dwie cieniutkie kromeczki grahama.
Obiad:Pol miseczki rosolu z pol lyzki makaronu, Kasza jaglana: dwie lyzki z burakami i ryba smażona w panierce.
Kolacja: Puszka tunczyka z cebula i lyzeczka majonezu plus pol ogorka zielonego.
Moze byc, czy cos zle?
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:58   #4052
pyskatka89
Rozeznanie

Moje wczorajsze pożegnalne P.

Śn. 3 grzanki z bułki pszennej z masłem, jedna z wędliną, żółtym serem, ananasem i ketchupem; druga z serkiem wiejskim, ogórkiem świeżym i solą; trzecia z serkiem wiejskim i miodem; marchewka do pochrupania i herbata z cytryną
40 min łażenia po giełdzie z ciuchami ;p
2h później - Obiad: spora porcja zapiekanki z mielonego mięsa z cebulą, ziemniakami, żółtym serem, zalanej śmietaną 18% i mocno zapieczonej; surówka z marchewki i jabłka
D: pasek czekolady pistacjowej, herbata miętowa
Pod: 4 naleśniki pół na pół z mąki pszennej i razowej - dwa z serkiem homo naturalnym zmieszanym z miodem i migdałami; jeden z tartym jabłkiem z cynamonem i sokiem z cytryny, jeden z powidłami śliwkowymi; kakao z miodem na mleku 2%
ok 40 min spaceru, wreszcie w adidasach, a nie w uciążliwych kozakach
II Pod: hamburger by teściowa - bułka sojowa z panierowaną z otrębach i płatach owsianych piersią z kurczaka, żółtym serem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, sosem czosnkowym i ketchupem, spora porcja surówki ze słoika (domowej z ogórka konserwowego, papryki konserwowej, marchewki i czegoś tam jeszcze); herbata zielona
Kol: 2 jajka na półtwardo z łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, duża kromka razowca z masłem, sałatą, wędlina drobiową i papryką żółtą;
2 kostki czekolady z migdałami i kostka gorzkiej z orzechami

chyba wszystko, choć wczoraj miałam strasznie zamotany dzień.
to mój ostatni jadłospis tutaj na jakiś czas
oceni ktoś ?

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:01   #4053
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze pożegnalne P.

Śn. 3 grzanki z bułki pszennej z masłem, jedna z wędliną, żółtym serem, ananasem i ketchupem; druga z serkiem wiejskim, ogórkiem świeżym i solą; trzecia z serkiem wiejskim i miodem; marchewka do pochrupania i herbata z cytryną
40 min łażenia po giełdzie z ciuchami ;p
2h później - Obiad: spora porcja zapiekanki z mielonego mięsa z cebulą, ziemniakami, żółtym serem, zalanej śmietaną 18% i mocno zapieczonej; surówka z marchewki i jabłka
D: pasek czekolady pistacjowej, herbata miętowa
Pod: 4 naleśniki pół na pół z mąki pszennej i razowej - dwa z serkiem homo naturalnym zmieszanym z miodem i migdałami; jeden z tartym jabłkiem z cynamonem i sokiem z cytryny, jeden z powidłami śliwkowymi; kakao z miodem na mleku 2%
ok 40 min spaceru, wreszcie w adidasach, a nie w uciążliwych kozakach
II Pod: hamburger by teściowa - bułka sojowa z panierowaną z otrębach i płatach owsianych piersią z kurczaka, żółtym serem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, sosem czosnkowym i ketchupem, spora porcja surówki ze słoika (domowej z ogórka konserwowego, papryki konserwowej, marchewki i czegoś tam jeszcze); herbata zielona
Kol: 2 jajka na półtwardo z łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, duża kromka razowca z masłem, sałatą, wędlina drobiową i papryką żółtą;
2 kostki czekolady z migdałami i kostka gorzkiej z orzechami

chyba wszystko, choć wczoraj miałam strasznie zamotany dzień.
to mój ostatni jadłospis tutaj na jakiś czas
oceni ktoś ?
ładnie i rozumiem,ze znikasz zeby troche odpoczac od wizazowej dietetyki?
troche dystansu tez jest potrzebne, 3 mam kciuki za Ciebie
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:37   #4054
liquefy
Wtajemniczenie

Dzisiejsze R:

śniadanie 9:30 (przedtreningowy jednoczesnie): omlet z 2 jaj z cynamonem, kawka

silowy ( ok 40 min)

potreningowy 12:30: pol szklanki kaszy gryczanej (po ugotowaniu), puszka tunczyka wsw z bazylia i melisa
obiad 16:00: salatka z piersi gotowanej kurczaka+warzywa
przekąska ok 18:00: garsc orzechow wloskich
kolacja ok 20:00: serek wiejski

oceni ktos?
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:08   #4055
mikusia1302
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R :

śniadanie: musli fitella tropkialne + activia naturalna, kawa z mlekiem i cukrem
obiad: tost z bułki dyniowej z serem feta i 2 plastrami szynki wieprzowej, na to pomidorek i papryka, polane keczupem i musztardą, duże jabłko
miska surówki z pekińskiej kapusty

kolacja: planuję wieśniaka z kromką razowca i warzywkami

i co myślicie?
Stary 2010-02-22, 13:17   #4056
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R :

śniadanie: musli fitella tropkialne + activia naturalna, kawa z mlekiem i cukrem
obiad: tost z bułki dyniowej z serem feta i 2 plastrami szynki wieprzowej, na to pomidorek i papryka, polane keczupem i musztardą, duże jabłko

kolacja: planuję wieśniaka z kromką razowca i warzywkami

i co myślicie?
Ja tu nie jestem od oceniania, tylko uczenia się, ale wg mnie, stanowczo ZA MAŁO! Śniadanie - malutko, do tego jeszcze może jakaś kromka z serem, szynką, jakieś orzechy, bakalie?. Obiad- dla mnie to to jest 2 śniadanie, keczup i musztarda raczej nie wskazane, gdzie coś ciepłego?
Kolacja- za mało!
i przede wszystkim: gdzie 5 POSIŁKÓW?!

to tyle pozdrawiam
mam nadzieję, że wypowie się jeszcze ktoś kompetentniejszy

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:26   #4057
esor
Mamusia Luty 2016

A oto moje dzisiejsze wchodzenie w RRRR :

1. 2x kromka grahama z szynka drobiową, garść orzechów wloskich, rodzynek + pol garsci slonecznika.

2. (przekaska) pol jablka, mandarynka

3. omlet z 2 jaj, pól kromki grahama z szynka, rzodkiewka, znowu garsc orzechow wloskich z rodzynkami i slonecznikiem.

4. (deser) pasek czekolady deserowej z nadzieniem wisniowym, landrynka jeżynowa

5. Jeszcze nie wiem co dokladnie, ale postaram sie zjesc o 18 pozadniejsza kolacje głownie bialkowo-warzywno-owocową ok 400 kcal.

Usmiecham się baaardzo szeroko o ocenkę

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:27
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:38   #4058
ysska1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wioletta28 Pokaż wiadomość
Witam kobietki!
Czy moge sie do was przylaczyc? U mnie z waga tragedia i nie wiem jak sie wziac za odchudzanie i pomyslalam, ze bede sugerowac sie podawanymi tutaj jadlospisami. Ale na poczatku chcialabym was bardzo prosic o pomoc w ocenie tych moich wysilkow. Moja dzisiajesza REDUKCJA:
SNiadanie: Ser feta (1/4 opakowania) z pomidorami i cebulką, przyprawiona ziołami, solą i pieprzem i oliwa z oliwek, kawa, plus pol domowej galaretki do kawy (wiem galaretka -wpadka, ale od dzisiaj juz zero slodyczy
II sniadanie: 1,5 pomidora z oliwa z oliwek i ziolmi, jeden kabanos drobiowy, jajko na miekko i dwie cieniutkie kromeczki grahama.
Obiad:Pol miseczki rosolu z pol lyzki makaronu, Kasza jaglana: dwie lyzki z burakami i ryba smażona w panierce.
Kolacja: Puszka tunczyka z cebula i lyzeczka majonezu plus pol ogorka zielonego.
Moze byc, czy cos zle?
To, co podkreslilam na czerwono to tluszcze. Wedlug mnie jest ich stanowczo za duzo w ciagu dnia. Znajdują sie w kazdym posilku. Ser feta nie jest za bardzo wskazany na R, lepiej bedzie jezeli wybierzesz chude sery twarogowe badz wiesniaka. Co do kabanosów to radzilabym ich unikac tak jak wszelkich parowek w ktorych Bog wie co jest..(najczesciej kupa zmielonych resztek plus masa tluszczu) tu wybieraj chude wedliny np z indyka lub piers z kurczaka. Rosol ogolnie sam w sobie nie jest zly raz na jakis czas ale nie za czesto a tym bardziej ze dzisiaj juz za duzo tluszczy. Ta rybka smazona w panierce zamienilabym na ugotowana na parze (oczywiscie jak zjesz taka od czasu do czasu to nic sie nie stanie zlego ale lepiej unikac wszelkiego smazenia) i wystrzegaj sie majonezu bo to puste kalorie on jest jak falszywy przyjaciel smakuje ale swoje robi
Mam nadzieje ze pomoze ci to w ustalaniu posilkow
Poczatki bywaja trudne ale wystarczy troche czasu a nabierzesz wprawy w komponowaniu i przyzwyczajeniu sie do nowych zasad zywienia
Stary 2010-02-22, 14:42   #4059
kasia220112
Raczkowanie

DZISIEJSZE U/P (z naciskiem na P, chce mieć to już za sobą i dostać wkońcu @)
śn;9.30 szklanka mleka 1,5%, 6 łyżek bran flakes, łyżka rodzynek, łyżeczka słonecznika, 6 migdałów, 1,5łyżki otrębów, miód-tyle żeby nie było za słodkie, kiwi na czczo
2śn;11.30 bułka wieloziarnista- średni paluch, masło, 2 plasterki wędliny drobiowej, szczypiorek i rzodkiewka, jabłko ok 200g
ob;14-14.30 rosół 2 chochelki, 2 łyżki makaronu, mięso gotowane z szyjki kurczaka, warzywka gotowane, 2 danie;gałka ziemniaków, golonko z indyka(ważyło ok 40 dag z koscią), warzywa na parze-2 małe marchewki, pietruszka mała i kawałek selera, por i natka pietruszki
deser;15.45 kawałek owego ciasta o którym mowa jest po kolacji
pod;17.30 activia malinowa, otręby łyżka, jabłko, słonecznik lub jakieś inne nnkt
kol;20.30 2 kromki chleba ciemnego, masło, jajko na twardo 1 całe i 1 samo białko, warzywa (szczypiorek, pomidor, rzodkiewka),herbata
po;22-22.30 (może coś będzie) surówka, jogurt,jakiś deserek na ciepło lub owoc. Napewno nic słodkiego bo wczoraj zjadłam cały pasek ciasta szeroki na ok 4 cm były gdzieś 4 kawałki(kruche z pianą z białek z kisielem ananasowym i ciastem tartym u góry), kostke czekolady i było mi starzsznie niedobrze myślałam że zwróce

Ocenicie??? Plisss!!!
p.s. Wyszło mi ponad 2000 kcal dobrze policzyłam, mógłby mi ktoś powiedzieć???
ODP

Edytowane przez kasia220112
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:46
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:54   #4060
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

Ysska, bardzo dziekuje za ocene i wskazowki )
Pewnie wpadek bedzie jeszcze mnostwo, ale mam nadzieje, ze z waszą pomoca zaczne w koncu zdrowo chudnac

A oliwa z oliwek to nie zalicza sie do tych zrowych tluszczy ktore nalezy zawsze jesc?

Edytowane przez Wioletta28
Czas edycji: 2010-02-22 o 15:17
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:18   #4061
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R:

śniadanie 9:30 (przedtreningowy jednoczesnie): omlet z 2 jaj z cynamonem, kawka dodałabym szynki drobiowej jeszcze

silowy ( ok 40 min)

potreningowy 12:30: pol szklanki kaszy gryczanej (po ugotowaniu), puszka tunczyka wsw z bazylia i melisa na po treningowy trochę za późno..powinnaś zjeśc posiłek do 40 min po treningu. Skład OK
obiad 16:00: salatka z piersi gotowanej kurczaka+warzywa jak spora porcja to ładnie
przekąska ok 18:00: garsc orzechow wloskich dodaj coś do tego
kolacja ok 20:00: serek wiejski dodaj warzywa jakieś

oceni ktos?
jw
Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R :

śniadanie: musli fitella tropkialne + activia naturalna, kawa z mlekiem i cukrem fitella to sam cukier...zamien na owsiankę lub grahama z dodatkami

GDZIE II ŚNIADANIE???
TO MA BYĆ OBIAD!!.CHYBA ŻARTUJESZ

GDZIE PODWICZOREK??
kolacja: planuję wieśniaka z kromką razowca i warzywkami TU ŁADNIE ALE CO Z TEGO JAK RESZTA TO GŁODÓWKA Z DOMIESZKĄ ZBĘDNEGO CUKRU I TŁUSZCZU

i co myślicie?
ŻE nie przeczytałaś 10PŻ i żadnego wątku podwieszonego a do tego wykańczasz swój organizm

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
A oto moje dzisiejsze wchodzenie w RRRR :

1. 2x kromka grahama z szynka drobiową, garść orzechów wloskich, rodzynek + pol garsci slonecznika. brakuje warzyw

2. (przekaska) pol jablka, mandarynka tu powinno być jakieś białeczko..np, serek homo bo same owoce to nie posiłek.

3. omlet z 2 jaj, pól kromki grahama z szynka, rzodkiewka, znowu garsc orzechow wloskich z rodzynkami i slonecznikiem. te rodzynki odpuściłabym w 2 połowie dnia

4. (deser) pasek czekolady deserowej z nadzieniem wisniowym, landrynka jeżynowa to samo tyczy się czekolady

5. Jeszcze nie wiem co dokladnie, ale postaram sie zjesc o 18 pozadniejsza kolacje głownie bialkowo-warzywno-owocową ok 400 kcal.
Jak mam to ocenić?? wklejaj gotowe jadłospisy a nie plany.
Usmiecham się baaardzo szeroko o ocenkę

jw

Cytat:
Napisane przez Wioletta28 Pokaż wiadomość
REDUKCJA:
SNiadanie: Ser feta (1/4 opakowania) z pomidorami i cebulką, przyprawiona ziołami, solą i pieprzem i oliwa z oliwek, kawa, plus pol domowej galaretki do kawy (wiem galaretka -wpadka, ale od dzisiaj juz zero slodyczy feta za tłusta, rano jedż węgle złożone bo inaczej szybko dopadnie cię wilczy głód
II sniadanie: 1,5 pomidora z oliwa z oliwek i ziolmi, jeden kabanos drobiowy, jajko na miekko i dwie cieniutkie kromeczki grahama. lepiej zjeść 2 jaja zamiast kabanosa
Obiad:Pol miseczki rosolu z pol lyzki makaronu, Kasza jaglana: dwie lyzki z burakami i ryba smażona w panierce. rosłó na R odpada, panierka zresztą też. Powinnas podarowac sobie ten rosół, zjeść wiecej buraczków i kaszy oraz rybę z teflonu albo z pary
Kolacja: Puszka tunczyka z cebula i lyzeczka majonezu plus p ol ogorka zielonego. zamiast majonezu jogurt nat
Moze byc, czy cos zle?
Zamień te tłuszcze z fety, rosołu, kabanosów na tłuszcze z orzechów, oliwy, ryb i nasion.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 15:31   #4062
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
DZISIEJSZE U/P (z naciskiem na P, chce mieć to już za sobą i dostać wkońcu @)
śn;9.30 szklanka mleka 1,5%, 6 łyżek bran flakes, łyżka rodzynek, łyżeczka słonecznika, 6 migdałów, 1,5łyżki otrębów, miód-tyle żeby nie było za słodkie, kiwi na czczo
2śn;11.30 bułka wieloziarnista- średni paluch, masło, 2 plasterki wędliny drobiowej, szczypiorek i rzodkiewka, jabłko ok 200g
ob;14-14.30 rosół 2 chochelki, 2 łyżki makaronu, mięso gotowane z szyjki kurczaka, warzywka gotowane, 2 danie;gałka ziemniaków, golonko z indyka(ważyło ok 40 dag z koscią), warzywa na parze-2 małe marchewki, pietruszka mała i kawałek selera, por i natka pietruszki
deser;15.45 kawałek owego ciasta o którym mowa jest po kolacji
pod;17.30 activia malinowa, otręby łyżka, jabłko, słonecznik lub jakieś inne nnkt
kol;20.30 2 kromki chleba ciemnego, masło, jajko na twardo 1 całe i 1 samo białko, warzywa (szczypiorek, pomidor, rzodkiewka),herbata
po;22-22.30 (może coś będzie) surówka, jogurt,jakiś deserek na ciepło lub owoc. Napewno nic słodkiego bo wczoraj zjadłam cały pasek ciasta szeroki na ok 4 cm były gdzieś 4 kawałki(kruche z pianą z białek z kisielem ananasowym i ciastem tartym u góry), kostke czekolady i było mi starzsznie niedobrze myślałam że zwróce

Ocenicie??? Plisss!!!
p.s. Wyszło mi ponad 2000 kcal dobrze policzyłam, mógłby mi ktoś powiedzieć???
ODP
ty chcesz dzięki takiemu jedzeniu dostać @?
ok.
jak dostaniesz to ja jestem baletnica.

tiruriruririuu....

(ZGON: 6 - słownie: SZEŚĆ (!!!) migdałów)

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-02-22 o 15:33
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:41   #4063
ar22
Raczkowanie

moje PPP na juterko:

( pisze wczesniej żeby móc jak cos dokonac zmian

[FONT="Tahoma"]I ( 7:30): jogo duuuzy naturalny ZOTT+ 4 garscie zdrowego błonnika+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ herbata z cytryna+ jabłko ...hmmmm chyba uzależniłam sie od takiego sniadanka... pysznnne....

wyjscie na uczelnie

kawa latte mała

II (ok. 11) bułka razowa posmarowana grubo serkiem z piatnicy ze szczypiorkiem + pomidor+ zioła+ jabłucho+ herbatka zielona

powrót do domku

III( ok. 14:00) pół woreczka ryżu brązowego + 3 klopsiki w sosie pomidorowym+ surówka ze słoika domowej roboty zaprawiana( kapusta, marchew, papryka, oliwa, ocet, przyprawy)

IV ( 17:00) serek homo naturalny+ wrzucone migdały i pestki słonecznika+ kawa z mlekiem skondensowanym

stepper tak ze 30 min

V ( 19:30): jajecznica na teflonie i oliwie z oliwek z 2 jaj, 2 kromki chleba razowego z masłem i pomidorkiem, kawa zbożowa z mlekiem

po: jabłko jakies wpadnie....

ocenke prosim ślicznie[/FONT]

Edytowane przez ar22
Czas edycji: 2010-02-22 o 15:44
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:45   #4064
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
baaardzo śliczniuchno... też tak chce.... długo sie przełamywałąs????

hm czy dlugo ? heeh z 2 tygodnie na pewno jak nie dluzej ... zreszta zobacz na poprzednie strony ciagle zawyzalam kalorie i jadlam to samo .. ale stwierdzilam ze jedzenie to przyjemnosc i jest tyle roznych rzeczy do sprobowania nie boj sie i ty wierze w Ciebie ;*

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:56   #4065
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
hm czy dlugo ? heeh z 2 tygodnie na pewno jak nie dluzej ... zreszta zobacz na poprzednie strony ciagle zawyzalam kalorie i jadlam to samo .. ale stwierdzilam ze jedzenie to przyjemnosc i jest tyle roznych rzeczy do sprobowania nie boj sie i ty wierze w Ciebie ;*
za to
i 3maj tak dalej Mała a będą z Ciebie ludzie

Cytat:
moje PPP na juterko:

[FONT="Tahoma"]I ( 7:30): jogo duuuzy naturalny ZOTT+ 4 garscie zdrowego błonnika+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ herbata z cytryna+ jabłko ...hmmmm chyba uzależniłam sie od takiego sniadanka... pysznnne.... a może tak dodasz orzeszki jakieś?

wyjscie na uczelnie

kawa latte mała

II (ok. 11) bułka razowa posmarowana grubo serkiem z piatnicy ze szczypiorkiem + pomidor+ zioła+ jabłucho+ herbatka zielona ok, ale może tak masełko zamiast tego serka? btw masz okres?jeśli tak to się nie czepiam

powrót do domku

III( ok. 14:00) pół woreczka ryżu brązowego + 3 klopsiki w sosie pomidorowym+ surówka ze słoika domowej roboty zaprawiana( kapusta, marchew, papryka, oliwa, ocet, przyprawy) fajnie i smacznie

IV ( 17:00) serek homo naturalny+ wrzucone migdały i pestki słonecznika+ kawa z mlekiem skondensowanym mhm ale mam nadzieję, że tych nnkt będzie sporo

stepper tak ze 30 min

V ( 19:30): jajecznica na teflonie i oliwie z oliwek z 2 jaj, 2 kromki chleba razowego z masłem i pomidorkiem, kawa zbożowa z mlekiem daj jakąś wędlinkę jeszcze i może 3 jaja?

jw, nie rozumiem po co ćwiczysz na stepperze... jesteś na P...

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje Pyszne Niedzielne U ;d z dedykacja dla Kiki ;*** dziękuję

Sn: szkalnka platkow corn flakes , szklanka platkow cookie crisp , zalane szklanka mleka 1,5 % , kromka razowca z maselkiem i dzemem truskawkowym , jabłuszko , herbatka z cytrynka bardzo ładnie

2sn: dwa kawałki duze szarlotki , kakao na szklance mleka 1.5% nom ok zazdroszczę ciasta

O: pół talerza ziemniaczkow , caly sloik buraczkow 280g , spory kotlet schabowy super

P: grahamka z maselkiem : jedna polowka z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z nutella , jogurt naturalny 150 g -->

K: jajecznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , dwie kromki razowca z masełkiem i almette , pomaranczka , jabluszko , marchewka ;d extra

i jak ?
podoba mi się jestem z Ciebie mega zadowolona

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 16:07   #4066
LilyHoney
Zadomowienie

R/U - niestety do popoludnia na uczelni byłam :/

I. Trzy kromki chleba z twarogiem, jabłko, mały jogurt wafelkowy :/
II. Mały banan
III. Duzy jogurt naturalny
IV. Dwie pietki okragłego chleba przekrojone na pół, jeden kawałeczek z masłem i serem żółtym, pozostałe z duuużą ilością serka wiejskiego
V. Warzywa na parze (dopiero beda)

W ciągu dnia jeszcze kawa milka była, pyszna ale to też kcal...
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 16:15   #4067
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysska1991 Pokaż wiadomość
Rosol ogolnie sam w sobie nie jest zly raz na jakis czas ale nie za czesto
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
rosłó na R odpada
ke

Zupy to najlepsze co moze byc. Zdrowe, sycace (mniej zjesz na 2 danie) a przy tym małokaloryczne.
Z rosolku wystarczy usunac tluszcz ( po ostudzeniu) a zamiast makaronu dodac troche gotowanej piersi z kurczaka, marchewke, pietruszke etc.
Albo zrobic sobie mega wypasna zupe wystarczajaca za caly obiad (np. 100 gram kuraka, ziemniaczki/ryz/makaron, warzywa)
Ja jem codziennie 2-daniowe obiady. Chyba bym umarla gdybym miala ich nie jesc (w R chodzi o zmiane nawykow. Nie trzeba rezygnowac ze wszystkiego co sie lubi [np. ziemniakow] tylko trzeba jesc rozsadniej).

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Zeby nie byc gołosłowną:
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fi.../241/offsetk/0

http://www.mojegotowanie.pl/layout/s...acznych_zupach

Cytat:
Jedna waza czystej zupy np. kalafiorowej, czy pomidorowej to zaledwie 28 kcal
http://www.magazyndomowy.pl/zupy-dla-zdrowia-i-figury/
Cytat:
Zupa, która jest odpowiednio przyrządzona, może być niskokaloryczna. Okazuje się, że porcja zupy pomidorowej „czystej” dostarcza 28 kcal. Kapuśniak ma około 55 kcal. Jeżeli jest podana jak pierwsze danie syci do tego stopnia, że na drugie danie zjadamy mniej
http://www.promocja-stron.com/czy-mo...c-jedzac-zupy/
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość

Edytowane przez pieluchomajtek
Czas edycji: 2010-02-22 o 16:09
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 16:45   #4068
hania811
Zakorzenienie

Ale wykład strzeliłaś
Oczywiście że zupy są OK..jak najbardziej na R.
Ja zupy kocham ponad życie i zawsze mam w domu- fasolową, soczewicową, ogórkowa itp...pełne warzyw, białka i błonnika.

Jednak -Tradycyjny, pełnotłusty rosół z makaronem pszennym na R odpada.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 16:54   #4069
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko, jasna bułka z pomidorem,szynką,ogórkiem ,cebulką
  2. szklanka soku ze świeżo wyciśnietej pomarańczy,plasterek szynki z indyka,plaster sera żółtego
  3. kilka(3-4) truskawek z bitą śmietaną
  4. pierś z kurczaka smażona,duszona w majeranku,ziołach i sosie sliwkowym, kilkanaście ćwiartek ziemniaka,zapiekanych z chili,150g surówki wiosennej

proszę o ocenkę

Edytowane przez Irish lady 28
Czas edycji: 2010-02-22 o 16:55
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:11   #4070
paszka016
Raczkowanie

U :

Sn : dwa podwojne tosty , z szyneczka , serem zoltym , posmarowany jeden majonezem a drugi ketchupem , pomaranczka , herbatka z cytrynka

2sn: grahamka 100g , z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jogobella do picia 200g truskawkowa

O: talerz ogórkowej ( tylko jedno danie )
D: pasek czekolady mlecznej , 5 petitków

P: sałatka owocowa : pomaranczka , 2 jabluszka , banan , 2 kiwi , zalane jogurtem naturalnym 150g

K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z dzemem truskowkowym , kakao na szklance mleka 1.5 %

Stary 2010-02-22, 17:12   #4071
Joelle
Raczkowanie

A kto będzie tak dobry i oceni mój jadłospis wczorajszy?
UTRZYMANIE
Śniadanie : 2 kromki grahama, jeden z serkiem topionym, drugi z Almette śmietankowym, Jogobella truskawkowa
Obiad : pierś z kurczaka, ziemniaki (których nie jadłamxD) i buraczki wiórki
Kolacja : dwie kromki grahama, jeden z dżemem, drugi z plasterkiem sera żółtego i szynki drobiowej cieniutkiej, Fantasia
Proszę o ocenę
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:13   #4072
ar22
Raczkowanie

Cytat:
moje PPP na juterko:

[FONT="Tahoma"]I ( 7:30): jogo duuuzy naturalny ZOTT+ 4 garscie zdrowego błonnika+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ herbata z cytryna+ jabłko ...hmmmm chyba uzależniłam sie od takiego sniadanka... pysznnne....

wyjscie na uczelnie

kawa latte mała

II (ok. 11) bułka razowa posmarowana grubo serkiem z piatnicy ze szczypiorkiem + pomidor+ zioła+ jabłucho+ herbatka zielona

powrót do domku

III( ok. 14:00) pół woreczka ryżu brązowego + 3 klopsiki w sosie pomidorowym+ surówka ze słoika domowej roboty zaprawiana( kapusta, marchew, papryka, oliwa, ocet, przyprawy)

IV ( 17:00) serek homo naturalny+ wrzucone migdały i pestki słonecznika+ kawa z mlekiem skondensowanym

stepper tak ze 30 min

V ( 19:30): jajecznica na teflonie i oliwie z oliwek z 2 jaj, 2 kromki chleba razowego z masłem i pomidorkiem, kawa zbożowa z mlekiem

niestety okresu brak...od sierpnia chyba tak naprawde...ale do gina juz jestem umówiona takze zobaczymy co mi powie

czyli mój jadłospis jak na PPP jest w koncu w porządku???

mam pytanko: czy miedzy kolacja a podwieczorkiem moze byc tylko 1, 5 h przerwy???dzis niesttety tak wyszło:/ nie wyrobiłam w czasie..a nie chce z zadnego posiłku rezygnowac....
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:25   #4073
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
A kto będzie tak dobry i oceni mój jadłospis wczorajszy?
UTRZYMANIE
Śniadanie : 2 kromki grahama, jeden z serkiem topionym, drugi z Almette śmietankowym, Jogobella truskawkowa
Obiad : pierś z kurczaka, ziemniaki (których nie jadłamxD) i buraczki wiórki
Kolacja : dwie kromki grahama, jeden z dżemem, drugi z plasterkiem sera żółtego i szynki drobiowej cieniutkiej, Fantasia
Proszę o ocenę

a gdzie wcielo 2 sniadanie i podwieczorek?

i czemu nie zjadlas ziemniakow?
moim skromnym zdaniem jak na u malo

Stary 2010-02-22, 17:31   #4074
kasia220112
Raczkowanie

up
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:37   #4075
Black Cat
BAN stały

nie UP-uj, tylko czytaj ze zrozumieniem.
liczysz na to, że któraś z wizażanek napisz : " oo tak bdb db jesz! " ???

....

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-02-22 o 17:39
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:10   #4076
ewela159
Przyczajenie

Hej, oceni ktoś ? Z góry dziękuje.

R/U (wychodzę z redukcji)

Śniadanie( ok 200 kcal):
Kromka chleba( ziarna lnu, soja) z wędliną (z pistacjami i słonecznikiem)i warzywami( rzodkiewka, pomidor, sałata, ogórek kiszony, pieczarka) + szklanka soku warzywno-owocowego przecierowego

II śniadania nie ma ponieważ w ferie późno wstaje

Obiad( razem ok. 400kcal):
Talerz zupy jarzynowej ( brokuły, fasolka zielona, kalafior, marchewka, por, ziemniaki), udko z kurczaka

Podwieczorek(ok. 240 kcal.):
Jogurt Activia wiśniowa(125g) z łyżką otręb granulowanych żurawinowych, Jogobella light (150g)

Stepper- 30 minut

Kolacja( ok. 450 kcal):
Śledź w puszce meksykański (200g), kromka chleba wieloziarnistego(z soją, lnem)

Razem ok. 1290 kcal

I teraz mam pytanie, dobrze obliczam kalorie czy coś zawyżam ?
Bo niestety mam taką tendencję.

Edytowane przez ewela159
Czas edycji: 2010-02-22 o 18:13
ewela159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:11   #4077
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu:

I: 2 kromki razowca z masłem orzechowym; serek wiejski z brzokwinią (ten kupny) + herbata zielona

II: jabłko + bułka ziarnista z masłem, szynką z indyka i pomidorem

III: grahamka z masłem, camembertem ziołowym, ogórkiem i sałatą

IV: garstka pistacji + ciastko-przekąska owsiana cynamonowa

V: właśnie niedawno skończyłam- gęsta zupa jarzynowa got. na kostce rosołowej i kawałku piersi kurczaka z tymże kawałkiem mięska; i zaraz będzie jeszcze zielona herbata

uśmiecham się o ocenę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 18:18   #4078
Vegetka
Zakorzenienie

mój wczorajszy. RRRRR

ŚnI- owsianka z twarogiem i suszonymi morelami, bułka żytnia z szynką gotowaną i pomidorem, pomarańcza, herbata zielona.
ŚnII - bułka żytnia z sałatą, gotowaną szynką, papryką, serek homo naturalny, orzechy, jabłko
O- gotowany kurczak, warzywa na patelnię
P- kefir 400g orzechy
K- serek wiejski, rzodkiewki.

proszę o ocenę
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:39   #4079
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
niestety okresu brak...od sierpnia chyba tak naprawde...ale do gina juz jestem umówiona takze zobaczymy co mi powie

czyli mój jadłospis jak na PPP jest w koncu w porządku???

mam pytanko: czy miedzy kolacja a podwieczorkiem moze byc tylko 1, 5 h przerwy???dzis niesttety tak wyszło:/ nie wyrobiłam w czasie..a nie chce z zadnego posiłku rezygnowac....
no pewnie, ze może być tylko 1,5h godziny między posiłkami.
p.s. ja bym zrezygnowała ze steppera. jesteś na P więc nie są Ci potrzebne żadne ćwiczenia
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:45   #4080
Margolcia0703181
Raczkowanie

U(P)

I: 4 łyżki owsianych na 1/2 szkl mleka 2%, spora garść bakalii, łyżeczka miodu, kawa z mlekiem

II: kromka razowca z camembertem, 2 jaja na maśle, 100g galarety z kurczaka, ogórek kiszony do tego

w międzyczasie herbata z cytryną i miodem

III. szkl maślanki z łyżeczką dżemu, 1/2 grahamki, jabłko

IV: zwykła bułka z masłem i plastrem sera żółtego,kakao z łyżeczką miodu

potem jabłko

nie wiem, czy jest tego więcej, ale na pewno bardziej wartościowo
proszę o ocenę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości