|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Witam kobietki!
Czy moge sie do was przylaczyc? U mnie z waga tragedia i nie wiem jak sie wziac za odchudzanie i pomyslalam, ze bede sugerowac sie podawanymi tutaj jadlospisami. Ale na poczatku chcialabym was bardzo prosic o pomoc w ocenie tych moich wysilkow. Moja dzisiajesza REDUKCJA: SNiadanie: Ser feta (1/4 opakowania) z pomidorami i cebulką, przyprawiona ziołami, solą i pieprzem i oliwa z oliwek, kawa, plus pol domowej galaretki do kawy (wiem galaretka -wpadka, ale od dzisiaj juz zero slodyczy ![]() II sniadanie: 1,5 pomidora z oliwa z oliwek i ziolmi, jeden kabanos drobiowy, jajko na miekko i dwie cieniutkie kromeczki grahama. Obiad:Pol miseczki rosolu z pol lyzki makaronu, Kasza jaglana: dwie lyzki z burakami i ryba smażona w panierce. Kolacja: Puszka tunczyka z cebula i lyzeczka majonezu plus pol ogorka zielonego. Moze byc, czy cos zle? |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze pożegnalne P.
Śn. 3 grzanki z bułki pszennej z masłem, jedna z wędliną, żółtym serem, ananasem i ketchupem; druga z serkiem wiejskim, ogórkiem świeżym i solą; trzecia z serkiem wiejskim i miodem; marchewka do pochrupania i herbata z cytryną 40 min łażenia po giełdzie z ciuchami ;p 2h później - Obiad: spora porcja zapiekanki z mielonego mięsa z cebulą, ziemniakami, żółtym serem, zalanej śmietaną 18% i mocno zapieczonej; surówka z marchewki i jabłka D: pasek czekolady pistacjowej, herbata miętowa Pod: 4 naleśniki pół na pół z mąki pszennej i razowej - dwa z serkiem homo naturalnym zmieszanym z miodem i migdałami; jeden z tartym jabłkiem z cynamonem i sokiem z cytryny, jeden z powidłami śliwkowymi; kakao z miodem na mleku 2% ok 40 min spaceru, wreszcie w adidasach, a nie w uciążliwych kozakach ![]() II Pod: hamburger by teściowa - bułka sojowa z panierowaną z otrębach i płatach owsianych piersią z kurczaka, żółtym serem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, sosem czosnkowym i ketchupem, spora porcja surówki ze słoika (domowej z ogórka konserwowego, papryki konserwowej, marchewki i czegoś tam jeszcze); herbata zielona Kol: 2 jajka na półtwardo z łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, duża kromka razowca z masłem, sałatą, wędlina drobiową i papryką żółtą; 2 kostki czekolady z migdałami i kostka gorzkiej z orzechami chyba wszystko, choć wczoraj miałam strasznie zamotany dzień. to mój ostatni jadłospis tutaj na jakiś czas oceni ktoś ![]()
#4053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() troche dystansu tez jest potrzebne, 3 mam kciuki za Ciebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie 9:30 (przedtreningowy jednoczesnie): omlet z 2 jaj z cynamonem, kawka silowy ( ok 40 min) potreningowy 12:30: pol szklanki kaszy gryczanej (po ugotowaniu), puszka tunczyka wsw z bazylia i melisa obiad 16:00: salatka z piersi gotowanej kurczaka+warzywa przekąska ok 18:00: garsc orzechow wloskich kolacja ok 20:00: serek wiejski oceni ktos? ![]()
![]() |
#4055 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R :
śniadanie: musli fitella tropkialne + activia naturalna, kawa z mlekiem i cukrem obiad: tost z bułki dyniowej z serem feta i 2 plastrami szynki wieprzowej, na to pomidorek i papryka, polane keczupem i musztardą, duże jabłko miska surówki z pekińskiej kapusty kolacja: planuję wieśniaka z kromką razowca i warzywkami i co myślicie?
#4056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolacja- za mało! i przede wszystkim: gdzie 5 POSIŁKÓW?! to tyle ![]() ![]() mam nadzieję, że wypowie się jeszcze ktoś kompetentniejszy ![]()
![]() |
#4057 |
Mamusia Luty 2016
|
A oto moje dzisiejsze wchodzenie w RRRR
![]() 1. 2x kromka grahama z szynka drobiową, garść orzechów wloskich, rodzynek + pol garsci slonecznika. 2. (przekaska) pol jablka, mandarynka 3. omlet z 2 jaj, pól kromki grahama z szynka, rzodkiewka, znowu garsc orzechow wloskich z rodzynkami i slonecznikiem. 4. (deser) pasek czekolady deserowej z nadzieniem wisniowym, landrynka jeżynowa ![]() ![]() 5. Jeszcze nie wiem co dokladnie, ale postaram sie zjesc o 18 pozadniejsza kolacje głownie bialkowo-warzywno-owocową ok 400 kcal. Usmiecham się baaardzo szeroko o ocenkę ![]() ![]() ![]()
03.10.2015 żona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-02-22 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze pomoze ci to w ustalaniu posilkow ![]() Poczatki bywaja trudne ale wystarczy troche czasu a nabierzesz wprawy w komponowaniu i przyzwyczajeniu sie do nowych zasad zywienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
DZISIEJSZE U/P (z naciskiem na P, chce mieć to już za sobą i dostać wkońcu @)
śn;9.30 szklanka mleka 1,5%, 6 łyżek bran flakes, łyżka rodzynek, łyżeczka słonecznika, 6 migdałów, 1,5łyżki otrębów, miód-tyle żeby nie było za słodkie, kiwi na czczo 2śn;11.30 bułka wieloziarnista- średni paluch, masło, 2 plasterki wędliny drobiowej, szczypiorek i rzodkiewka, jabłko ok 200g ob;14-14.30 rosół 2 chochelki, 2 łyżki makaronu, mięso gotowane z szyjki kurczaka, warzywka gotowane, 2 danie;gałka ziemniaków, golonko z indyka(ważyło ok 40 dag z koscią), warzywa na parze-2 małe marchewki, pietruszka mała i kawałek selera, por i natka pietruszki deser;15.45 kawałek owego ciasta o którym mowa jest po kolacji pod;17.30 activia malinowa, otręby łyżka, jabłko, słonecznik lub jakieś inne nnkt kol;20.30 2 kromki chleba ciemnego, masło, jajko na twardo 1 całe i 1 samo białko, warzywa (szczypiorek, pomidor, rzodkiewka),herbata po;22-22.30 (może coś będzie) surówka, jogurt,jakiś deserek na ciepło lub owoc. Napewno nic słodkiego bo wczoraj zjadłam cały pasek ciasta szeroki na ok 4 cm były gdzieś 4 kawałki(kruche z pianą z białek z kisielem ananasowym i ciastem tartym u góry), kostke czekolady i było mi starzsznie niedobrze myślałam że zwróce Ocenicie??? Plisss!!! p.s. Wyszło mi ponad 2000 kcal dobrze policzyłam, mógłby mi ktoś powiedzieć??? ODP Edytowane przez kasia220112 Czas edycji: 2010-02-22 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Raczkowanie
|
Ysska, bardzo dziekuje za ocene i wskazowki
![]() Pewnie wpadek bedzie jeszcze mnostwo, ale mam nadzieje, ze z waszą pomoca zaczne w koncu zdrowo chudnac ![]() A oliwa z oliwek to nie zalicza sie do tych zrowych tluszczy ktore nalezy zawsze jesc? Edytowane przez Wioletta28 Czas edycji: 2010-02-22 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4062 | |
BAN stały
|
Cytat:
ok. jak dostaniesz to ja jestem baletnica. ![]() tiruriruririuu.... (ZGON: 6 - słownie: SZEŚĆ (!!!) migdałów) ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-22 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Raczkowanie
|
moje PPP na juterko:
( pisze wczesniej żeby móc jak cos dokonac zmian ![]() [FONT="Tahoma"]I ( 7:30): jogo duuuzy naturalny ZOTT+ 4 garscie zdrowego błonnika+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ herbata z cytryna+ jabłko ...hmmmm chyba uzależniłam sie od takiego sniadanka... ![]() ![]() wyjscie na uczelnie kawa latte mała II (ok. 11) bułka razowa posmarowana grubo serkiem z piatnicy ze szczypiorkiem + pomidor+ zioła+ jabłucho+ herbatka zielona powrót do domku III( ok. 14:00) pół woreczka ryżu brązowego + 3 klopsiki w sosie pomidorowym+ surówka ze słoika domowej roboty zaprawiana( kapusta, marchew, papryka, oliwa, ocet, przyprawy) IV ( 17:00) serek homo naturalny+ wrzucone migdały i pestki słonecznika+ kawa z mlekiem skondensowanym stepper tak ze 30 min V ( 19:30): jajecznica na teflonie i oliwie z oliwek z 2 jaj, 2 kromki chleba razowego z masłem i pomidorkiem, kawa zbożowa z mlekiem po: jabłko jakies wpadnie.... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-02-22 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
|
hm czy dlugo ? heeh z 2 tygodnie na pewno jak nie dluzej ... zreszta zobacz na poprzednie strony ciagle zawyzalam kalorie i jadlam to samo .. ale stwierdzilam ze jedzenie to przyjemnosc i jest tyle roznych rzeczy do sprobowania ![]()
#4065 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i 3maj tak dalej Mała a będą z Ciebie ludzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zadomowienie
|
R/U - niestety do popoludnia na uczelni byłam :/
I. Trzy kromki chleba z twarogiem, jabłko, mały jogurt wafelkowy :/ II. Mały banan III. Duzy jogurt naturalny IV. Dwie pietki okragłego chleba przekrojone na pół, jeden kawałeczek z masłem i serem żółtym, pozostałe z duuużą ilością serka wiejskiego V. Warzywa na parze (dopiero beda) W ciągu dnia jeszcze kawa milka była, pyszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zupy to najlepsze co moze byc. Zdrowe, sycace (mniej zjesz na 2 danie) a przy tym małokaloryczne. Z rosolku wystarczy usunac tluszcz ( po ostudzeniu) a zamiast makaronu dodac troche gotowanej piersi z kurczaka, marchewke, pietruszke etc. Albo zrobic sobie mega wypasna zupe wystarczajaca za caly obiad (np. 100 gram kuraka, ziemniaczki/ryz/makaron, warzywa) Ja jem codziennie 2-daniowe obiady. Chyba bym umarla gdybym miala ich nie jesc (w R chodzi o zmiane nawykow. Nie trzeba rezygnowac ze wszystkiego co sie lubi [np. ziemniakow] tylko trzeba jesc rozsadniej). ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Zeby nie byc gołosłowną: http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fi.../241/offsetk/0 http://www.mojegotowanie.pl/layout/s...acznych_zupach Cytat:
Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość Edytowane przez pieluchomajtek Czas edycji: 2010-02-22 o 16:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Ale wykład strzeliłaś
![]() Oczywiście że zupy są OK..jak najbardziej na R. Ja zupy kocham ponad życie i zawsze mam w domu- fasolową, soczewicową, ogórkowa itp...pełne warzyw, białka i błonnika. Jednak -Tradycyjny, pełnotłusty rosół z makaronem pszennym na R odpada.
#4069 |
Zadomowienie
|
U
proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez Irish lady 28 Czas edycji: 2010-02-22 o 16:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Raczkowanie
|
U :
Sn : dwa podwojne tosty , z szyneczka , serem zoltym , posmarowany jeden majonezem a drugi ketchupem , pomaranczka , herbatka z cytrynka 2sn: grahamka 100g , z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jogobella do picia 200g truskawkowa O: talerz ogórkowej ( tylko jedno danie ) D: pasek czekolady mlecznej , 5 petitków P: sałatka owocowa : pomaranczka , 2 jabluszka , banan , 2 kiwi , zalane jogurtem naturalnym 150g ![]() K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z dzemem truskowkowym , kakao na szklance mleka 1.5 %
#4071 |
Raczkowanie
|
A kto będzie tak dobry i oceni mój jadłospis wczorajszy?
![]() UTRZYMANIE Śniadanie : 2 kromki grahama, jeden z serkiem topionym, drugi z Almette śmietankowym, Jogobella truskawkowa Obiad : pierś z kurczaka, ziemniaki (których nie jadłamxD) i buraczki wiórki Kolacja : dwie kromki grahama, jeden z dżemem, drugi z plasterkiem sera żółtego i szynki drobiowej cieniutkiej, Fantasia Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety okresu brak...od sierpnia chyba tak naprawde...ale do gina juz jestem umówiona takze zobaczymy co mi powie ![]() czyli mój jadłospis jak na PPP jest w koncu w porządku??? mam pytanko: czy miedzy kolacja a podwieczorkiem moze byc tylko 1, 5 h przerwy???dzis niesttety tak wyszło:/ nie wyrobiłam w czasie..a nie chce z zadnego posiłku rezygnowac.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie wcielo 2 sniadanie i podwieczorek? i czemu nie zjadlas ziemniakow? moim skromnym zdaniem jak na u malo
![]() |
#4074 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
BAN stały
|
nie UP-uj, tylko czytaj ze zrozumieniem.
liczysz na to, że któraś z wizażanek napisz : " oo tak bdb db jesz! ![]() .... ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-22 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Przyczajenie
|
Hej, oceni ktoś ? Z góry dziękuje.
![]() R/U (wychodzę z redukcji) Śniadanie( ok 200 kcal): Kromka chleba( ziarna lnu, soja) z wędliną (z pistacjami i słonecznikiem)i warzywami( rzodkiewka, pomidor, sałata, ogórek kiszony, pieczarka) + szklanka soku warzywno-owocowego przecierowego II śniadania nie ma ponieważ w ferie późno wstaje Obiad( razem ok. 400kcal): Talerz zupy jarzynowej ( brokuły, fasolka zielona, kalafior, marchewka, por, ziemniaki), udko z kurczaka Podwieczorek(ok. 240 kcal.): Jogurt Activia wiśniowa(125g) z łyżką otręb granulowanych żurawinowych, Jogobella light (150g) Stepper- 30 minut Kolacja( ok. 450 kcal): Śledź w puszce meksykański (200g), kromka chleba wieloziarnistego(z soją, lnem) Razem ok. 1290 kcal I teraz mam pytanie, dobrze obliczam kalorie czy coś zawyżam ? ![]() Bo niestety mam taką tendencję. ![]() Edytowane przez ewela159 Czas edycji: 2010-02-22 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Rozeznanie
|
Uu:
I: 2 kromki razowca z masłem orzechowym; serek wiejski z brzokwinią (ten kupny) + herbata zielona II: jabłko + bułka ziarnista z masłem, szynką z indyka i pomidorem III: grahamka z masłem, camembertem ziołowym, ogórkiem i sałatą IV: garstka pistacji + ciastko-przekąska owsiana cynamonowa V: właśnie niedawno skończyłam- gęsta zupa jarzynowa got. na kostce rosołowej i kawałku piersi kurczaka z tymże kawałkiem mięska; i zaraz będzie jeszcze zielona herbata uśmiecham się o ocenę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
mój wczorajszy. RRRRR
![]() ŚnI- owsianka z twarogiem i suszonymi morelami, bułka żytnia z szynką gotowaną i pomidorem, pomarańcza, herbata zielona. ŚnII - bułka żytnia z sałatą, gotowaną szynką, papryką, serek homo naturalny, orzechy, jabłko O- gotowany kurczak, warzywa na patelnię P- kefir 400g orzechy K- serek wiejski, rzodkiewki. proszę o ocenę ![]()
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. ja bym zrezygnowała ze steppera. jesteś na P więc nie są Ci potrzebne żadne ćwiczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Raczkowanie
|
U(P)
I: 4 łyżki owsianych na 1/2 szkl mleka 2%, spora garść bakalii, łyżeczka miodu, kawa z mlekiem II: kromka razowca z camembertem, 2 jaja na maśle, 100g galarety z kurczaka, ogórek kiszony do tego w międzyczasie herbata z cytryną i miodem III. szkl maślanki z łyżeczką dżemu, 1/2 grahamki, jabłko IV: zwykła bułka z masłem i plastrem sera żółtego,kakao z łyżeczką miodu potem jabłko nie wiem, czy jest tego więcej, ale na pewno bardziej wartościowo proszę o ocenę
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.