|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Gratulacje
(a mogłabyś nie pogrubiać czcionki i nie pisać po ukosie? będzie się lepiej czytało) dla TŻta Darusia nie martw się tymi nocami, wiem, że to bywa uciążliwe, ale to są właśnie uroki ciąży, a kto je ma znieść jak nie kobieta? ![]() Mnie też wiele różnych nieprzyjemnych dolegliwości nie omija, ale staram się w ogóle na nie nie narzekać, bo mam świadomość, że to dla mojej Dzidzi - a dla Niej wszystko zniosę Gabisun ale Ci dobrze, że w połowie kwietnia kończysz semestr u mnie niestety kończy się dopiero na początku czerwca. Ale już 2 przedmioty mam załatwione - będę zdawać je w kwietniu W ogóle wczoraj wstałam o 4 rano (musiałam żelazo wypić 1h przed jedzeniem, no a potem już nie usnęłam do 5) pojechałam na zajęcia, a facet Nas olał i nie przyszedł 3h siedzieliśmy czekając na następne zajęcia ![]() Ogólnie wczoraj byłam tak padnięta, do tego przez to, że cały dzień byłam na nogach brzuszek mnie bolał (spinał mi się), za to w nocy spałam tak twardo, że ani razu się nie obudziłam Wstałam tylko o 6 jak TŻ do pracy wychodził i znów spałam twardo do 9:30 aż budzik nie zadzwonił ![]() Dziś dzień z mamą - idziemy na zakupy wyprawkowe a potem czeka mnie poważna rozmowa z mamcią...W ogóle TŻ wczoraj był u rodziców swoich - teściowa kupiła troszkę ubranek dla Naszej Dzidzi, ale teraz będę musiała się prosić, żeby dała mi je wcześniej, żebym mogła poprać sobie je z resztą ciuszków mało tego - prosiłam o neutralne kolory to kupiła różowe A poza tym cieszę się, bo TŻ ma możliwość wyboru coś dla Dzidziusia co by chciał dostać od znajomych z pracy - i zażyczyłam sobie leżaczek taki z bajerami (jak ma np Fisher Price) ![]() Lindsley ale zakupek już masz za sobą ja czekam na jakiś większy przypływ gotówki, żeby własnie tak jak Ty - zamówić większość u jednego sprzedawcy Chociaż mnie się i tak nie uda wszystkiego tak ładnie kupić u jednego, bo np butelki kupuje te TT antykolkowe a je mają na razie hmm 4 sprzedawców all? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A siostra to troszkę nie w porządku kto jak kto, ale to Twoja mama ma większe doświadczenie ![]() Co do przyprawy uwierz mi warto - pychota Cytat:
![]() Grubszą ciut czapeczkę mam pożyczoną od szwagierki Super masz z tą raną, że tak profesjonalnie zszyta ![]() Oki, wszystko nadrobione, idę na kawkę Miło do Was wrócić po weekendzie
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-22 o 11:09 |
||||
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
witam kobietki
kakusia masz racje, ale wiesz jak jest weekend z egzaminami gdzie trzeba sie w nocy czasami uczyc to jest strasznie uciazliwe po nieprzespanych nocach nic do mozgu nie dociera....
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kakusia! Strasznie dawno z tobą nie gadałam. Jak ci się zyje, oprócz fatalnego dnia na nogach? Już odespałąś zmęczenie? A o czym ta poważna rozmowa z mamcią?
W ogóle wszystko oki? Ja niedługo na zajecia lecę, wczesniej moze spacer z tż... Buziak! |
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski dlugo mnie nie bylo bo tz mi lapka zepsul i jest w naprawie kolezanka mi pozyczyla na 2 godz swojego wiec korzystam,nie nadrobie was ale mam nadzieje ze u was wszytko ok,
moj maly urosl 2 cm i przybral na wadze 600 g w nocy ladnie spi i budzi sie tylko trzy razy wiec daje mi pospac pozdrawiam was
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia co za poważna rozmowa??
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kakusia dlaczego teściowa kupiła różowe, przecież jeszcze nie wiecie co będzie? I napisz co to za rozmowa z mamą?
Co do prezentów, już tym znajomym co byli wczoraj powiedzieliśmy, że nie chcemy ubranek (reszcie też zamierzamy), cieszyłbym się z jakiś konkretniejszych zabawek... Znajomi powiedzieli, że pampersy kupią (bo to się zawsze przydaje )O właśnie czapeczkę muszę jeszcze jakąś kupić bo mam tylko jedną taką malutką z kompletu który mama kupiła... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- A ja dziś muszę sie obyć bez kawki... gaz mi się skończył (mam z butli) i teść nie pójdzie bo coś ma z plecami a Tz to dopiero po 20... Tak sobie myślę co by w mikrofali zagotować wodę i zrobić sobie rozpuszczalną kawkę
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Elcia, śliczny ten twój maluch jest, zapomniałam na głównym wątku ci powiedzieć
![]() Lindsley, ja jak byłam w stanach to zawsze w mikrofali wodę gotowałam, bo oni w hotelach nie mają czajników:/ Tylko ekspresy do kawy, a ja zawsze miałam ochotę na herbkę Dziś już mniej wynudzona jesteś?
|
|
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja już po obiadku( pomidorowa i pierogi ruskie ) . Lenia mam dzisiaj, nic mi się nie chce aż dziwne bo taka ładna pogoda za oknem słoneczko świeci. Mam trochę spraw do załatwienia na mieście ale to może jutro . Zamówiliśmy dzisiaj z tż wózek http://wszystkodladziecka.com.pl/xla...ey-p-1319.html. Miałam czekać do porodu ale tacy jesteśmy niecierpliwi. W zestawie jest torba, śpiworek do spacerówki,moskitiera do gondoli, folia pzreciwdeszczowa, pompka do kół. Jutro ma przyjść, już nie mogę się doczekać ![]() Słuchajcie a jak ma wyglądać wyprawka dla dzidzi jak wychodzi ze szpitala? Pajacyk, body, czapeczka, niedrapki a kaftanik na pajacyk też? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Elcia witaj kochana
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na małych zakupach (chciałam plastikową osłonkę do storczyka i nigdzie nie było ) Wróciłam i poczytałam wizaz... Dopiero wieczorkiem się zacznę nudzić![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Zrobiłam dopiero przelew za zakupy... Zastanawiałam się czy coś jeszcze dokupić ale sobie odpuściłam... Czekam też na odp od producenta "mojego" wózka... Mam nadzieję, że się doczekam ![]() Kakusia Tak się zastanawiam co by tu porobić i nic mi się nie chce Leniucha mam strasznego dziś... Poszperam na all jeszcze... Od jutra Tz w końcu pracuje na rano to jakiś pożytek z niego będzie po południami
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
a moj wlasnie na popoludnia w tym tyg
zrobilam liste co musze kupic jeszcze i jestem w szoki ze tyle tego ale w sumie nie kupilam w koncu tych kosmetykow dla malego wiec co sie tu dziwic, dziewczyny wiecie ze ja nie mam nawet rzeczy do szpitala dla siebie?;/
|
|
#1571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj Elcia Ale super, że Szymuś taki grzeczny w nocy - przynajmniej nie chodzisz jak zombi ![]() Cytat:
a prosiłam o uniwersalne kolory no ale to jest właśnie TEŚCIOWA (już nawet różowe buciki kupiła ale pewnie TŻ nie pozwoli no bo to od Jego mamy Rozmowa z mamcią się nie udała, tzn mamcia wyraźnie unikała rozmowy więc nie chciałam nic na siłę. (chodzi o duże problemy między mamą a tatą) Cytat:
Dopiero na chrzciny, roczek itd - pytają co konkretnego sobie życzymy Cytat:
) więc już nie kupuję.Ale za to dzisiejsze zakupki z mamcią udane ![]() Ale ubranka są śliczne ![]() A z ubranek to wsumie dokupię jeszcze tylko półśpiochy i mam już wszystko Aixa no powiem Ci, że Twój wózek kosztuję na necie tyle samo co Nasz w sklepie aż pokażę go TŻtowi - ciekawe czy Mu pomieszam w głowie hehe ![]() Mnie się dziś chciało wyjść i łazić po mieście, ale tylko dlatego, że byłam z mamcią - samej by mi się nie chciało ![]() A co do wyprawki szpitalowej, to z tego co wiem (i dziś tak samo pani mówiła w sklepie dziecięcym), że każdy szpital wymaga czego innego, więc musisz popytać w swoim Dziś od tej pani w sklepie dowiedziałam się, że o ile to się nie zmieniło (bo szpitale lubią co chwilę coś zmieniać) to w naszym szpitalu wymagają nawet 2 paczki pieluch i to dwóch różnych firm - padło przez moją mamcię pytanie czy resztę pieluch oddają - zgadnijcie hehe ![]() Także warto dowiedzieć się w swoim indywidualnie Ja za niedługo wybieram się do Zeberki w odwiedziny do Jej Piotrusia (ze styczniowego wątku), to mi prawie powie, co wymagają w naszym szpitalu Oki, idę gotować obiadek ![]() EDIT: Lindsley no to prawda, mijamy się coś ostatnio ja zazwyczaj jak wstaję w południe to jestem przy śniadaniu i kawce, także godz. 10 jestem ![]() I jak wypiłaś tą kawkę? ![]() Też mi się już nic nie chce, nawet obiadu gotować hehe ![]() I właśnie się biorę za szperanie na all ![]() Darusia to kosmetyki zostaw narazie a zaopatrz siebie w niezbędne rzeczy bo jakby coś Cię wcześniej wzięło to wiesz - lepiej mieć koszule czy majtki
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-22 o 16:54 |
||||
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
pozdrow zeberke i powiedz jej ze na stary watek tez moglaby zajrzec pinda jedna
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiadku nie mogę ugotować, muszę poczekać na Tz-a aż przyniesie mi gaz... Ja od jutra też będę wstawać i kawkę pić przy lapku bo Tz-a nie będzie, tak to razem jemy w kuchni... Widzę, że zakupy udane Ja jeszcze muszę listę przejrzeć... co mi tam brakuje ale też sporo ![]() A kosmetyki też na all kupujecie czy normalnie w sklepie? Wczoraj jak wózek znajomym pokazałam na all to się zachwycali, oczywiście mówili, że ktoś tam ma x-landera i że jest super...
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nie ma sie co dziwić, ze nie chciała gadać, jak będzie miała ochotę to pewnie pierwsza sie odezwie.
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam ani grzałki ani czajnika ![]() Wymianę mam też blisko jakieś 3 domy dalej ale głupio mi kogoś prosić jak teoretycznie 3 facetów jest w domu (teść ma problemy z kręgosłupem, szwagra nie będę prosić a Tz miał mało czasu rano )
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Kosmetyki Lindsley kupię normalnie w sklepie - w Tesco i Rossmannie bardzo często są promocje ![]() Co do x-landera, przeglądnęłam go na all i upewniłam się tylko, że chcę mojego JumperaX
|
||
|
|
|
#1578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, brała któraś z was w ciąży bioparox? Mam infekcję gardła i lekarka mi to przepisała, niby jest napisane że w ciąży można ale ja mam jakieś schizy. Znowu będę czekać do usg ze strachem..
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe... to jako taki pośrednik robisz...
Oj tylko uważaj bo czasem człowiek chce pomóc a najgorzej na tym wychodzi....Na kosmetyki na razie patrze w marketach i porównuję ceny, chusteczki już mam 6-pak A pampersy jakie na początek - te najmniejsze? 2-5kg? I ile tego? Ja myślę, że kupię paczkę tych malutkich (są małe paczki tylko) i 1paczkę (jumbo pack) tych większych... U mnie w szpitalu dają do dziecka pampersy Happy... Nie muszę mieć swoich...(ale kilka wezmę)Ja już się boję jak to będzie... Tz żeby do mnie dojechać będzie musiał jechać pks-em i potem mzk... Nie przyjedzie do mnie w każdej chwili jak będzie taka potrzeba Będzie trzeba kogoś poprosić, żeby mnie na porodówkę zawiózł i potem odebrał... Nie lubię tak..
|
#1580 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, brała któraś z was w ciąży bioparox? Mam infekcję gardła i lekarka mi to przepisała, niby jest napisane że w ciąży można ale ja mam jakieś schizy. Znowu będę czekać do usg ze strachem..[/QUOTE]
*******Kochana ja brałam nom było to ładne lata temu ale pamietam. wogule czesto mam ten lek szczególnie w takim niby przedwiosniu jak teraz łapie gardzioło.a lek jest bezpieczny bo działa miejscowo nie dostaje sie do krwi. Kakusia z tym pisaniem robię to dlatego,że jakas troche ciemna jestem i nie zawsze mi ramka wyjdzie jak cytuje i tak nie wiadomo co kto pisał bo się wtedy pomięsza.ale ok . |
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ci tam wygwiazdkowało? Nieładne słowo użyłaś?
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie te x-landery odpychaja jakos tak , wszedzie x-lander x-lander -x-lander...;/
|
|
#1583 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie
|
|
#1585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Bela a Bioparox to nie jest przypadkiem antybiotyk?? Czy coś mi się pomerdało
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe, no jest widocznie, ale sa tez inne frmy wozki maja to samo niektore a firma inna
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- ja bralam antybiotyki 3 w ciazy i nic malemu nie jest
|
|
#1587 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do cc to mialam i tez najgorsze bylo znieczulenie ale tu w de moge poprosic o calkowite i tak zrobie co do tej nivei to lepiej sam linomag zapobiegawczo a cos na odparzenia jak pojawiaja sie zmiany jakies |
|||||||
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
ach tata prosił to co innego, może pojedz do nich, usiądz między nimi i każ rozmawiać
Cytat:
Oj nie zazdroszczę takiej sytuacji, dobrze, że mój mąż ma prawko, a jakby co to mama prawie zawsze jest w domu to by mnie wiozła (chyba, ze wcześniej by padła z nerwów). Możesz liczyć na szwagra w tej kwestii? W końcu on będzie najbliżej zapewne.
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ostateczności mogę po karetkę zadzwonić nie?
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jest jeszcze teść, to nie jest tak źle, karetki też w końcu są dla ludzi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

będzie się lepiej czytało)
u mnie niestety kończy się dopiero na początku czerwca. Ale już 2 przedmioty mam załatwione - będę zdawać je w kwietniu 

kto jak kto, ale to Twoja mama ma większe doświadczenie
Zszyli mnie pieknie.Az sie lekarka rodzinna dziwila,bo mowila,ze to jakies inne,nowe szycie (pod spod czy jakos tak) i wlasciwie w ogole nie widac tego ciecia 

i przybral na wadze 600 g w nocy ladnie spi i budzi sie tylko trzy razy wiec daje mi pospac
Tak sobie myślę co by w mikrofali zagotować wodę i zrobić sobie rozpuszczalną kawkę
Dziś już mniej wynudzona jesteś?

) . Lenia mam dzisiaj, nic mi się nie chce aż dziwne bo taka ładna pogoda za oknem słoneczko świeci. Mam trochę spraw do załatwienia na mieście ale to może jutro 

nie zazdroszczę ale podejrzewam że za kilka tyg będę miała to samo.... Też się przytulam do Tz-a tylko na kilka min ale dlatego, że przeważnie po kilku on zaczyna chrapać, wtedy ja się odwracam i śpimy na łyżeczkę