Dokończ.... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 17:20   #91
kama kama
Zadomowienie

Dot.: Dokończ....

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość....Hypnotic Poison, Eden
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam...Agent Provocateur
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam...
Amour Amour, (KLASYCZNY ANGELU i LA MALE, WYBACZCIE ZE WAS NIE UWZGLEDNIAM ALE PRZECIEZ NIENAWIDZE WAS OD ZAWSZE)
Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... Eden (nienawidzi go tylko olfaktorycznie niedoksztalcone otoczenie:P)
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów....
Chanel Chance (ktore mnie sama denerwuja)
Perfumy, które mają naprawdę przecudna butelkę...
Lolita, L LL, Agent, Maitresse, Black Cashmere, Prada (czysta forma, szklo i grawerowany metal. Piekne)
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami...
Far Away (koniki Pony!)
Perfumy, którymi pachnie Twoja TZ to...
Dune (poszukiwania godnego nastepcy wstrzymane na czas wyjazdu TZ na bliski wschod) na zmiane z Davidoff Coolwater
Perfumy, męskie, które z powodzeniem sama mógłabyś używać/używasz...
CKbe, Dune meskie, Gucio
Jeśli miałbyś się ograniczyć do, niech będzie 3 zapachów, które będziesz mógł używać do końca życia to...
Glow J.Lo, cos slodkiego i cieplego czego wciaz poszukuje, Eau de Cheapadnchic
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabyś kogoś bliskiego....Gucio dla TZ, Gucio II dla mamy
Perfumy, które kojarzą Ci się z zachodem słońca....Dune
Perfumy, które kojarzą Ci się z letnim wieczorem... Elle YSL
Od kiedy jesteś perfumomaniakiem...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... Od trzech/czterech lat, nie wiem jak to sie stalo, jakos samo z siebie, powoli wsiakalam wsiakalam az wsiaklam calkowicie
Stary 2008-07-01, 18:47   #92
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

U Mnie raczej nie wiekie zmiany a głownie nie zmiany a dopiski

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość
- Seria INCENSE CdG zwłaszcza Kyoto, Tygrysa , Słonia, Smoka, Panthere (ogólnie zwierzaki)
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam - Chyba nigdy nie było takiego zapachu. Owszem są zapachy które mało mi sie podobały a teraz bardzo np. L'Artisan Passage D'Enfer
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam - Promesse miłość trwała 2 miesiace a teraz jak je czuje to mi słabo. A i Stożek Issey Myiake uzywałam baaardzo długo i mi zbrzydła.
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie - Zapachów używam dyskretnie i raczej nimi nie porażam otoczenia. Nie ma wsród znajomych opcji nienawidzą ale za to jest opcja nie podobają się (niestety w przypadku 90% moich zapachów).
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów - to co dla innych nie jest komplementem dla mnie czasami bywa. I tak naprzykład BC-Pachniesz jak palone liście w ogrodzie, Angel-"krypta, kaplica czy jakaś inna czarna wdowa", Avignon-"pachniesz jak bys poł dnia chodziłą za kadzielnica na majowej procesji. Ale mam tez miłe ogólnie komentarze: Delice D'Epices "ciociu pachniesz jak ciasteczka babci K. TfT- "ciociu jak ty pieknie pachniesz".
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę -
1
Moje prywatne Messe de Minuit ETRO
2 Lolita Lempicka - zwłaszcza ta w srebrnym koszyczku
3 Black Cashmere Donna Karan - piekny prosty błyszczący czarny kamyk
4 Escada Collection - za piekne bogate kreacje jak na prawdziwą trendy FLAKON przystało nigdy sie nie pojawiajaca w tym samym 2 razy.
5 Jezynka i Figa L'Artisana z edycjo limitowanej piekne
6 Blonde Versace i ta grawerowana cudna meduza na flakoniku
7 i wiele wiele innych np. prawie wszystkie flakony Lalique
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami-
1 Oui-Non Kokai - słodkie, owocowe, czarujace i takie dziewczece
2 Lee - kupione w sklepie z dzinsami w byłym NRD-owie- były słodkie, owocowo-kwiatowe lekko duszace z nuta wodną ale były to prawdziwe "perfumy" i na dodatek nikt takich wtedy nie miał.
3 Indywiduelle Ch.J.
2) Les Belles Liberyty Fizz - "zielone pomidory" i mimoza tak mi sie skojarzyły jak pierwszy raz powoachałam.
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ - Jest tego tak duzo (np. Incensy CdG, Tumulte PH, MUST, SCENT, Mechant Loup, Dzing!) ze długo by wymieniać. dziś np. Kyoto.
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... ależ ja używam przeważnie meskich lub unisexów. Oto kilka z nich: Messe de Minuit ETRO, 5-cioraczki CdG, Gaiac Micallef, Mechant Loup i Navegar L'Artisan, Duel i Eau de Fier A. Goutal, M7, PI, gucci PH, Dzing!, itd.
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to - ale tak się nie da!!!
1 Messe de Minuit, 5-cioraczki CdG
2 Maroussia
3 Zapachy L'Artisan
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego - Czesto obdarowuję bliskich zapachami, ale takimi którymi wiem ze im sie podobają choc mi niekoniecznie. Czestp kojarze bliskich z konkretnym zapachem i jest on do nich tak "przyrośniety" ze niechcialabym go zmieniac zaburzajac swoistą harmonię tej osoby i zapachu.
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca - perfumy mi sie z tym nie kojarza ale kojarzy mi sie zapach jeziora, trawy, rozgrzanej ziemi.
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem - Letni chodny wieczór to zdecydowanie Grain de Folie GRES, Le Monde Est Beau Kenzo,
Ciepły i duszny wieczór to Eau d"Oranve Verte Hermes i Ogródek Nilowy Hermesa.
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... - od zawsze Od urodzenia (tzn. odkad pamietam) uwielbiałam zapachy. Jako dziecko zapach kwiatów jako nastolatka strałam je sie znaleść w flakonach. A ze moja mama miała zawsze kilka flakoników to od nich sie zacheło. Pamietam ze jako dziecko zawsze marzyłam o tym by zamknąć w flakoniku zapach powietrza po deszczu (jak na razie nie udało mi sie to) lub kwitnacej lipy w lipcowy duszny wieczór(tez mi sie nie udało). Swój maniakalizm zaczełam rozwijac przy pomocy kupna flaszek w wieku last 16 kiedy to zaczełam pracowac i zarabiać. Wtedy jeszcze niewiele wiec zapachy były raczej z średniej połki. Na studiach zarobki zaczeły być już lepsze wiec weszłam zapachowo w wyższa polke. No i mój maniakalizm trwa wciąż i coraz bardziej sie pogłebia.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 19:09   #93
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość....Le Baiser du Dragon EDP
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam...nie nienawidziłam, ale i nie kochałam, teraz nie kocham ale lubię -Innocent
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam...
znudziły mi się po prostu Gucci Rush
Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie...nie to, ze nienawidzi - ale, ja je lubię do łóżka a Ciachulca duszą, generalnie nie używam zapachów w taki sposób, ze mogłyby drażnić otoczenie - raczej robię to w miarę bezpiecznie D'Ombre Bleue
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów....
Paris Jardins Romantiques, Escentric01
Perfumy, które mają naprawdę przecudna butelkę...
L LL, Alchimie, L'Artisany, M.Micallefy, Casmir, Encre Noir, Black Cashmere, Nu, Le Baiser du Dragon, i dużo dużo więcej
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami...
Grean Tea i 5th Avenue
Perfumy, którymi pachnie Twoja TZ to...
French Lover, Gucci PH, D&G PH, Eguus - Lalique
Perfumy, męskie, które z powodzeniem sama mógłabyś używać/używasz...
Gucci PH, French Lover w zasadzie większości tych, których używa Ciachulec
Jeśli miałbyś się ograniczyć do, niech będzie 3 zapachów, które będziesz mógł używać do końca życia to..tu akurat wybór jest bardzo prposty .Dzing!, Paris JR, Le Baiser du Dragon

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabyś kogoś bliskiego.... Velur de Rose - mamę , Gucci Ph, FL, M7 - Ciachulca
Perfumy, które kojarzą Ci się z zachodem słońca....Patchouli M.Micallef
Perfumy, które kojarzą Ci się z letnim wieczorem... D'Ombre Bleue
Od kiedy jesteś perfumomaniakiem...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... 1,5 roku - wizaż
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 18:52   #94
.domi
Wtajemniczenie

GG do .domi

Perfumy które LUBIĘ za trwałość.... HP

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... Addict

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... ?

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... ?

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów...CSP Vanille Canelle, owocowe Escady

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... żółta kupa

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... wszystkie sezonówki escady, Addict, HP

Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to...cudownie pachnie sobą

Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... mogłabym Gucia i chcę poznać a*man'a bo angel jeszcze nie dla mnie...

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to...Vanille Canelle, HP, escada sunset heat

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego... Mamusie niebieskim kenzo

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... HP
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... znowu sezonówki escady

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach...1.od zawsze uwielbiam perfumy. 2.swój wkład ma ciocia, siostra cioteczna i brat perfumoholik kiedy ja byłam dzieckiem 2a. głównym sprawcą jest wizaż! 3. sezonówki escady, addict, hugo boss

fajny wątek
.domi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 19:11   #95
Polly_
grozi wypollizowaniem

Perfumy które LUBIĘ za trwałość.... Coze

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... ?

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... Addict

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... ?

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów...Organza Indecence

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Chypre Rouge

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... ?
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to...Tumulte PH
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... Wild Woods, Elixir Penhaligon's

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapachów, które będziesz mogła używać do końca zycia to...Wenge, Safran Troublant, Histoire d'Eau

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego... ?

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... ?
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... Mechant Loup

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach...1.od 1,5 roku 2.to ze stwierdziłam ze jestem juz w sam raz stara zeby kupić sobie perfumy...no i zaczęło sie

[/QUOTE]
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 20:19   #96
kroliczek190
Zadomowienie

Świetny wątek

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... Alien. Nawet po gorącej kąpieli nad skórą unoszą się cudne nuty...

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... Angel. Początkowo odbierałam zapach z korka jako koci mocz i nie spodziewałam się że na mojej skórze Angel będzie słodką baśniową mgiełką...

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... Poeme. Zbieram za nie mnóstwo komplementów - zwłaszcza od innych kobiet - a sama nie mogę znieść tego ciężkiego zapachu; i jeszcze Eden - najpierw zauroczenie zapachem raju, potem przytłaczające ciężkie puchate perfumy...

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... Opium. Wielka szkoda bo dla mnie to najpiękniejszy zapach na świecie...

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów.... J`adore i Eternity. Pierwsze uwielbiam a drugiego nie znoszę...

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Coco Mademoiselle. Perfekcja ascetycznego flakonu...

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Le Jardin. Kiedyś za nimi szalałam, teraz jakoś nie mogę ich nosić...

Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... żadne - w ogóle go nie interesują - używa tylko prezentów ode mnie na wielkie okazje...

Perfumy męskie, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... absolutnie żadnych - nie wyobrażam sobie pachnieć jak facet...

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to... J`adore (za piękno, delikatność i moc), Cabotine (bo wiecznie kocham ten zielony zapach), Envy (bo jest moim ideałem choć są chwile gdy nie mogę go ścierpieć)...

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego.... Dolce Vita - podoba się absolutnie wszystkim...

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... Indian Summer - magiczny zapach...

Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... Live JLo - bo w letni wieczór się w nich zakochałam...

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... od dziecka; pamiętam jak matka zabierała mnie w gości do koleżanki - znudzona dorosłymi rozmowami prosiłam o fiolkę Masumi w olejku i siedząc pod stołem z domowym foksterierem wdychałam bajeczny zapach...

Wizaż przez kilka lat przyczynił się natomiast do nabywania perfum w ciemno - i jak do tej pory w ten sposób były to same strzały w dziesiątkę!
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 07:57   #97
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Perfumy które LUBIĘ za trwałość.... Addict, Fantasy

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam Agent Provocateur

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... Still, Halloween

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie L'Occitane Miód z cytryną

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów...moje otoczenie jest niewrażliwe na moje zapachy

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... M by Mariah Carey, L'artisan

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Amor Amor
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to.. CK in2U, Hugo Boss In Motion
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz...Gucio i Gaiac

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapachów, które będziesz mogła używać do końca zycia to...T4T, Addict, Midnight Poison

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego... Elle YSL

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... Shaal Nur
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem...Baby doll

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach...1,5 roku odkąd odkryłam Wizaż i świat perfumerii internetowych

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW

Edytowane przez studentkaAM
Czas edycji: 2010-02-20 o 12:31
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 12:49   #98
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... Nie wiem, czy można kochać tylko i wyłącznie za trwałość.... Ale perfumy które kocham i które są mega trwałe to Patchouli 24 Le Labo

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam.... Hmm.. Zasadniczo jeśli czegoś nienawidzę od początku to się już chyba nie przekonam. Ale poczekamy parę lat i zobaczymy

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... Messe de Minuit i Wazamba

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie.... Nie ma czegoś takiego, albo moje otoczenie jest mało ekspresyjne.

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów.... Komplementów prawie wcale nie dostaję. Może za Słonia i Incense Rose Tauera.

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę.... Black Cashmere.

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami.... Nie wiem, chyba do żadnych nie wracam, za krótko w tym siedzę.

Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to.... Mexx Pure Life. I genialnie do niego pasuje.

Perfumy, męskie które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz.... Generalnie nie lubię podziału na płcie, z tych zaetykietowanych jako męskie używałam Pi.

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to.... Musiałyby to być zapachy na które nie muszę mieć "specjalnego" nastroju. Na pewno więc któraś paczula, albo Le Labo albo Borneo, co do reszty nie mam pomysłu. Może trzy różne paczule?

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego.... Takimi które sami by sobie wybrali.

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... ??
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem.... ??

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło.... albo jaki zapach.... Od czerwca 2009, a przyczynił się do tego oczywiście Wizaż i Słoń.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 13:30   #99
skarbiatko
Zakorzenienie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość....Kelly Caleche
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam...nie ma takich
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam....Lolita,Black Kenneth Cole
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie...Bonifre
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów....Historie d'eau,Prada Irysowa,Kelly Caleche
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę...Black Cashmere,Etro,Eau des merveilles
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Priscilla Presley Moments
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to...Gucio,Tumulte,French Lover,M7,TV Tom Ford,JPG..
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz...Gucio,Tumulte,Gaiac i inne
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to...Nie dałabym rady ale gdybym musiała to:Prada,Black Cashmere i Royal Muska
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego....Platynowy Egoista dla TŻ-ta
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca....Zen
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem...Feerie
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... obsesyjną od roku gdzies tak,Wizaż jest winowajcą I fiołkowe zapachy

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 13:53   #100
Redhaired Witch
Nindżopesz

Też się pobawię:

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... BC, Słoń, MdM
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam... Demeter Leather
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie... otoczenie jest wyrozumiałe, trochę zrzędziło na FdB
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów... Encre Noire PH
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... BC, L'Artisany, Lutensy, Etro
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Dolce Vita, Rose Ispahan, Cocon
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... Code
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... ho ho, za długo by wymieniać
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to... Messe de Minuit, BC, Nu
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... od 2008 pod wpływem poszukiwań idealnego piernika

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 14:23   #101
Viollet87
Zakorzenienie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość... Victor&Rolf - Flowerbomb edt

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... Dior - Pure Poison

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam... Kenzo - Flower

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... brak, a nawet jeśli takowe są, to skargi nie dotarły do mych uszu

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów... D&G L'Imperatrice, Nina Ricci - Belle de Minuit

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Ginestet - Botrytis, La Perla - Dark Extacy, Lancome - Hypnose, flakony Lutensa, Organza, Dolce Vita, Ange ou Demon i parę innych

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Lancome - Hypnose edp (i wiem, że wkrótce wrócę do nich nie tylko we wspomnieniach )

Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... Chanel - Allure Homme , Versace - Eau Fraiche, DKNY, Diesel Plus Plus

Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... brak

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to... tylko 3? ciężko... ale chyba byłyby to: La Perla - Dark Extacy, D&G - L'Imperatrice, Lancome - Hypnose edp

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego... a to zależy kogo Mamie kupiłabym Amor Amor (bo ubóstwia), tacie Armaniego, bratu może też Armaniego, Versace... czy coś , facetowi kolejny flakon Allure Homme, kumpeli Cerutti 1881...

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca... Ginestet - Botrytis

Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... CK Euphoria edp

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... Perfumoholiczką jestem od października 2009 roku - PRZEZ WAS! jak zobaczyłam Wasze kolekcje... tak bardzo zapragnęłam mieć własną. Szybko zweryfikowałam pogląd, że kobieta powinna mieć "swój" sztandarowy zapach, z którym będzie kojarzona dodatkowo na moją manię wpłynął fakt, iż dwa lata temu pracowałam jako animatorka pewnych marek (np. CK) w Sephorach i w tym czasie wiele zapachów poznałam... fascynacja rozwijała się... ale wybuch nastąpił dopiero kiedy trafiłam na forum perfumowe na Wizażu

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 10:51   #102
oczeretka
Rozeznanie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... 5th Avenue
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam...nie mam
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... z opisów zaintrygowała mnie aqua allegoria grosselina, po powąchaniu - koszmar
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie...Może nie uwielbiam, ale za mną "chodzą" - anais anais, otoczenie mi je obrzydza notorycznie
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów.... Champs Ellysses Guerlain, 5th Avenue (o tym ostatnim usłyszałam wczoraj: wiatr od łąki lipcowym wieczorem)
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę...Lolita
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami...Chipie (przecudny był!)
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to...czymś ładnym, ale "nie ogarniam" nazw męskich perfum
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz...nie mam
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to... Chipie (gdyby był), 5th Avenue, Aqua Allegoria Lila Bella
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego.... Zależy od osoby, mało które perfumy można podarować w ciemno z sukcesem
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca....nie wiem
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem...Miss Dior Cherie
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach...Moje pierwsza woda Masumi niebieska, którą dostałam razem z żelem do mycia na urodziny, na urodziny, wiosna się zaczynała, Wielkanoc, jakoś pięknie mi to wszystko razem czuło się Potem Chipie. Ich wycofaie sprowokowało szukanie pięknych zapachów, tak jest do dziś - muszę wąchać i poznawać.
oczeretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 13:27   #103
kronopio
Raczkowanie

Mało pisałam dotąd, to chociaż ankietę wypełnię, a co ;-).
Perfumy, które lubię za trwałość... Obsession. W małych ilościach domowy poprawiacz nastroju.
Perfumy, które najpierw znielubiłam, a potem pokochałam... Messe de Minuit (edc z kwadratem, bo podobno się różnią). Najpierw wmówiłam sobie, że czuję w nich "zozole", takie cukierasy. Po wielokrotnych testach dopiero udało mi się je pozytywnie odczarować. Nie stoją dla mnie po ciemnej stronie mocy (szkoda), ale mam butelkę jako jedną z nielicznych w moim minizbiorku, i kocham.
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znudziły mi się... Innocent. Dawne dzieje.
Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... Nie wypowiadają się . Może za nieśmiało pachnę.
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów... Jak wyżej, rzadko się zdarza. Jakiś czas temu rodzice komplementowali Cozę (niestety odlewka się kończy i nie mam co liczyć na dalsze komplementy ).

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Nie ma jak prostota, a korek Encre Noire jest miły w dotyku.
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Indian Summer mojej mamy.
Perfumy, którymi pachnie moja TŻ to... Coś tam czasem wybiera z mojej półki, do czego ją gorąco zachęcam, ale głębszego zainteresowania nie podziela.
Perfumy męskie, których z powodzeniem używasz... Podział na damskie i męskie jest dla mnie niefajny i nie ma zastosowania .
Jeśli miałabyś się ograniczyć do, niech będzie, 3 zapachów, których będziesz mogła używać do końca życia, to... Nie zwykłam sama się ograniczać. Jeśli takie 3 znajdę, z reszty zrezygnuję.
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabyś kogoś bliskiego... Niech bliski sam sobie wybierze, a ja zrobię całą resztę.
Perfumy, które kojarzą Ci się z zachodem słońca... Dzongkha. Odpowiednia mieszanka temperatur.
Perfumy, które kojarzą Ci się z letnim wieczorem... Chanel 19. Z przedletnim, powiosennym, moim ulubionym.
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką i co się do tego przyczyniło? Zapachomaniaczką od urodzenia. Perfumową w teorii i nieśmiałej praktyce od ok. roku, w praktyce od jesieni. Do teorii przyczynił się Basenotes i sprzyjające testom mieszkanie w pobliżu perfumerii, w praktyce zużywania płynów - Allegro, a potem Wizaż. Dzięki! .
kronopio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 14:17   #104
teclo
Raczkowanie

To i ja się przyłączę do zabawy

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... Słoń (chociaż czasem ta trwałosc potrafi zmęczyc), Czarną Coco, ekstrakt Obsession

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... Chanel 5, cóż docenienie ich zajęło mi trochę czasu

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... Ultraviolet, tak, po 6 latach można miec naprawdę dosc

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie... nigdy nie dostałam takich sygnałów od otoczenia, chociaż nie! Zdarzyło się raz, bardzo dosadnie z resztą - przyjaciółka skutecznie zniechęciła mnie do nabycia flaszki Gaultier 2

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów.... Nu, Cristobal, Coco

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Poison (klasyk), Kingdom, doceniam też Lutensowe flaszki oraz Lalique Le Parfum

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Halloween, Kenzo Pour Homme - pierwsza miłosc i takie tam... Paloma Picasso, Tygrys, Le Feu

Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... Carolina Herrera Chic for Men - uwielbiam!

Perfumy męskie, których z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz...używałam Tokyo, z przyjemnością zużyłam próbki Terre d'Hermes i Obsession, a marzy mi się Gaiac oraz Idole de Lubin

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapachów, które będziesz mogła używać do końca zycia to... łomatko! tylko 3?? Hmm, zapewne Słoń, Nu edp, i na trzecim miejscu Poison lub Tygrys, w zależności od nastroju

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego.... ooo...to zbyt ryzykowne, pewnie takie, które obdarowana osoba by wskazała?

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca....trochę na siłę, bo jakoś nic mi nie przychodzi do głowy: Salvador Dali (może zasugerowałam się jedną z recenzji z fragrantica?), no i może jeszcze Un Bois Vanille (koniecznie z wrześniowym zachodem słońca)

Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem...bezapelacyjnie Eau Fantasque Fragonard

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... Od dzieciństwa, a już na pewno odkąd dostałam miniaturkę Palomy Picasso, to było coś!! Poza tym w domu zawsze pełno było kobiecych pism z perfumowanymi wkładkami - wtedy też premierę miało Jungle, reklama była niemal wszechobecna, a ja umierałam z ciekawości jak toto może pachniec... kiedy poznałam Słonia, a potem Tygrysa, nie było już odwrotu...
teclo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 14:49   #105
siarka40
Szef ds. Wymianek

mam chwile czasu, wiec...

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość - wiekszosc z tych, ktore mam, jest bardzo trwale, na przyklad Midnight Poison, Dolce Vita, Chance edp.

Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam
- Klasyk Trucizniany. kiedys podtykalam tester w perfumerii kazdej mojej kolezance, zeby potwierdzila, jaki to smierdziuch - dzis nie potrafie sobie wyobrazic mej kolekcji bez niego

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam
- chyba nie ma takich, na chwile obecna. swego czasu spodobalo mi sie dosc Couture Moschino, szybko je nabylam, po czym jakas nuta wen mnie zaczela draznic; ale daleko tu od milosci i nienawisci.

Perfumy, które uwielbiasz, ale nienawidzi ich otoczenie - raczej takowych nie mam. jedynie o Klasyku Truciznianym i wersji Tendre rzec moge, ze w moim pokoju pracowym jeno jednej dziewczynie sie one podobaja.

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów - Midnight Poison, Kenzo Amour, Chance, Mariaz.

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę - zlota limitowanka J'adore.

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami - za krotko trwa moja przygoda z perfumami, zebym mogla taka kategorie wyroznic

Perfumy męskie, których z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz - nie uzywam zadnych, ale swego czasu , podczas testow w Sephorze, urzekl mnie A*men i nie moglam uwierzyc, e to meski zapach :O

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapachów, które będziesz mogła używać do końca zycia - na chwile obecna bylyby to: Midnight Poison, Kenzo Amour Chance edp.

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego - te, ktore ja najbardziej kocham (patrz wyzej) badz wedlug gustu danej osoby - jezeli bylby on diametralnie rozny od mojego.

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca - w sumie zero skojarzen w tym momencie, jedynie Organza przyszla mi do glowy, za cholere nie wiem, skad.

Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem - Pure Poison.

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach - od bardzo niedawna, jakos od ponad roku. do grudnia 2008 mialam 3 flakony na polce, po roku bylo ich 30
nic sie do tego nie przyczynilo konkretnego, po prostu znalazlam kolejna sfere, gdzie moge topic piniondze me ciezko zarabiane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 20:59   #106
Julie_K
Wtajemniczenie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość- Słonik

Perfumy, które najpierw mi się nie podobały, a potem pokochałam- Wish, Lolita edp

Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam- nie ma takich, jestem stała w uczuciach

Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie- nie dostałam takich sygnałów

Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów- Słoń- zdecydowanie najbardziej komplementogenny Lolita edp

Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę- dużo takich, np. Wish, Lolka, Kingdom...

Perfumy, do których wracasz wspomnieniami- Magnetic Sabatini, których używała Mama, Chipie Coty - obu mam zachomikowane po troszeczkę

Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to- nie mam TŻ, ale bliskie memu sercu są La nuit de l'homme...

Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz- mogłabym używać Blv Notte i Opium

Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to- ojjjjjjjjjjj...Brit edp, Słoń, Lolita edp

Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego- to zależy dla kogo miałby to być podarunek, np. Mamie dałabym coś klasycznie kwiatowego, Tacie delikatnego a Przyjaciółce- owocowego

Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca- Lolita edp

Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem- Orazuli St Dupont

Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach- perfumomaniaczką jestem od zawsze Pierwszym moim "prawdziwym" zapachem był Chipie, potem używałam Avonów (m.n. Prowl i Celebre- lubię je do dziś) a potem przerzuciłam się na tzw. wyższą półkę- zaczęło się od Brita edp A dziś w kolekcji ok. 50 flakonów i kilkanaście miniaturek...

Edytowane przez Julie_K
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:08 Powód: literówki
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 22:53   #107
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... Black Cashmere, Nu
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam...Lolita edp
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam....może nie do końca znienawidziłam, ale leżą i czekają na lepsze czasy - Lolita edp i Angel..może jeszcze do nich wrócę. inne słodziaki będę powoli autować
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie...nikt się nigdy nie skarżył
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów....Black Cashmere
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę...Lutki, BC
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami...moje pierwsze ulubione,teraż już nie mogłabym ich używać czyli Pret a Porter
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... Terre d'Hermes (uwielbiam!)
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz...właściwe to wiele jest takich zapachów..uwielbiam perfumy TŻta, ale nie mogę nimi pachnąć, bo to "jego" zapach i na mnie nie leży.
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to...nie potrafię..ale pierwsze skojarzenie to BC, Messe de minuit, Kyoto
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego....do bliskich pasują mi słodziaki - nie ma takich perfum, którymi nie mogłabym obdarować
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... nie ma
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... nie ma
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... zawsze lubiłam zapachy, ale moje uzależnienie zaczęło się od forum perfumy na wizażu. czytanie, czytanie i chęć poznania wszystkiego i zaangażowanie się w wspólne zakupy i majątki wydawane na odlewki i na flaszki. i co najgorsze - nie mogę przestać

dopiero teraz zauważyłam jaka ostatnio jestem monotematyczna z Blach Cashmerem

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 23:17   #108
Decadence
Rozeznanie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... Angel (ale raczej znienawidziłam za trwałość )
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... Organza
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... Crystal Noir, Lolita Lempicka
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie... Black Tourmaline
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów.... ?
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Organza Indecence
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Lepiej nie mówić :P
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... brak TŻ
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... nie ma takich
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to... Black Tourmaline
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego.... Miss Dior Cherie, Black Tourmaline swojemu facetowi
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... z zachodem słońca i gorącym wieczorem pełnym wina i muzyki Gucci by Gucci (naprawdę )
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... j.w.
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... Blog SabbathOfSenses a potem Black Tourmaline <- mniej więcej tak wyglądałam, kiedy zapach wylądował na moim nadgarstku

Edytowane przez Decadence
Czas edycji: 2010-02-21 o 23:20
Decadence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 15:06   #109
idzia111
Zakorzenienie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość- Lolitki EDP, Cacharel Eau d'Eden
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam Armani Code
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam Nie mam takich
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie Davidoff cool water, (chociaż są tacy którym podoba się jak nimi pachnę)
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów Escada Magnetism, Lolitka EDP
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę Nina Ricci- Nina
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami Z czasów nastoletnich : B.U. różowe (stara wersja)
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to Lolita An Masculin
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz Azzaro Chrome
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to Lolita Edp, Escada Magnetism, Armani Code
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego Dior J'adore
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca nie ma
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem nie ma
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach... od 1 roku, ale już wcześniej miałam zapachy, które uwielbiałam wręcz kochalam, przyczynił się do tego wizaz

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2010-02-22 o 15:14
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 21:34   #110
kesly1
Zakorzenienie

Perfumy które kocham bezgranicznie za trwałość.... Midnight Poison Dior
Perfumy, które najpierw znienawidziłam, a potem pokochałam... NU edt
Perfumy, które najpierw pokochałam, a potem znienawidziłam.... L'eau par Kenzo
Perfumy, które uwielbiasz, ale nie nawidzi ich otoczenie... Perles de Lalique
Perfumy, za które dostajesz najwięcej komplementów.... Max Mara Le Parfum
Perfumy, które maja naprawdę przecudna butelkę... Nu edt 30 ml
Perfumy, do których wracasz wspomnieniami... Mexx Woman
Perfumy, którymi pachnie Twój TZ to... masaki matsushima m 0°c
Perfumy, męski, które z powodzeniem sama mogłabyś uzywać/uzywasz... YSL L'homme
Jeśli miałabys się ograniczyc do, niech będzie 3 zapaszków, które będziesz mogła używać do końca zycia to... Shiseido Zen. Perles de Lalique, C.K. Truth
Perfumy, którymi najchętniej obdarowałabys kogoś bliskiego....Burberry The Beat for men
Perfumy, które kojarza Ci się z zachodem słońca.... Chanel Chance eau tendre
Perfumy, które kojarza Ci się z letnim wieczorem... Chanel Chance eau fraiche
Od kiedy jesteś perfumomaniaczką...i co się do tego przyczyniło...albo jaki zapach...
Miłość do perfum trwa od około 3 lat, w dużej mierze przyczynił się do tego wizaż, i kolekcje perfum wizażanek ...
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości