Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 22:39   #2731
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
super zakupki, torba,plecak, przewijak bomba wlasnie cos podobnego bylo w lidlu tylko nie mialo funkcji plecaka a samej torby, ale nie wiedzialam czy kupic czy nie a jak poszlam zeby jeszcze raz obejrzec to juz nie bylo:P
Właśnie, ja sama bym chyba nie kupiła... szczęśliwie tata mnie wyręczył
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 22:40   #2732
NaTaLaLa
BAN stały

Dziewczyn czy bedac przeziebionym dostanie sie epidural? czy przebienie wyklucza te znieczulenie (chodzi mi tylko i wylacznie o epidural) wiecie cos moze na ten temat?
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 22:42   #2733
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
sliczne ubranka, te body jakie slodkie

ojej, moze tylkooliwka trzyma juz w ramionach swojego dzidziusia

tak sie zrobilo glosno o tych stanikach, ja nigdy nie kupowalam sobie takiej drogiej bielizny, poza tym kiedys nie mowilo sie ze staniki moga byc zle dobrane..
ale postanowilam sobie ze jak tylko dojde do wlasciwego rozmiaru to wreszcie kupie sobie cos porzadnego.. tzn licze w tej kwestii na tzta

super zakupki! a jednak kupila ceratki :P

caly zeszly tydzien tz zmagal sie z choroba, no i niestety dzisiaj rano wstalam i stalo sie, zarazil mnie :/ zatkany nos, bolace i podraznione gardlo.. dobrze ze poszedl dzis na nocke i sama bede spala bo tak sie najadlam czosnku ze bede parowac cala noc tym smrodkiem

No i pięknie . Eh, całe szczescie że jemu się coś ostatnio myślenie poprawiło i Ci troszkę zluzował, teraz jak Cię jeszcze zaraził to w ogóle pewnie będzie na paluszkach chodził ;]

A stanik to naprawdę warto kupić dobry Jak raz założysz dobry to potem nagle odkryjesz ze cała reszta Twoich staników nagle stała się niewygodna Hihi I myślę i nie koniecznie trzeba dużo kasy na to wydać Ja miałam problem z rozmiarem no i w ogóle poczułam sentyment do sprzedawczyni, która mnie wreszcie po 23 latach życia uświadomiła co do staników
Stary 2010-02-22, 22:42   #2734
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
moje 3 sztuki dzis kupione z 10 bo reszty zapomniałam fotek zrobic i schowałam hihihi
A taki sweterek to chyba w HM widziałam ? piękne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Mnie nie było stać na cały lateksowy - zazdroszczę Szkoda tylko że przy takich właściwościach jakie ma lateks nie ma troszkę większej żywotności . Chociaż i tak materace powinno się w sumie wymieniac co 8-10lat (a niektóre mają i 20 lat gwarancji )
No mój ma he he 25 lat gwarancji . ogólnie zamiast remontować reszte które jest w sumie do remontu to my szaleństwo sypialniane zrobiliśmy , materac lateks , specjalne stelaze pod nim z regulacją na różne strefy czyli to co pisałaś na d.. bardziej czy mniej miękko itp pokrowiec specjalny na materac z jakimiś cudami antybakteryjnymi no i chroni przed małym bo jak mi wyleje jakieś mleko czy coś tylko to się pierze . I nie powiem warto . dziwią mnie ludzie którzy wybierają wypaśne wyro za kupe kasy kupując do niego gówniany materac bo akurat u nas rama łózka kosztowała z tego wszystkiego najmniej.

piekne zakupasy .

darusiaa - pewnie ze nie ma jednoznacznej opini na dany temat co nie zmienia faktu ze mimo iż każdy ma materac prawie kokos gryka to są od niego lepsze materace . ja sama miałam kokos gryka ale nie powiem ze bym nie pomiała dla dziecia lateksa.
Choć chyba się nie skusze bo pewnie łózeczko jak teraz będzie na rok tylko . Za to do dużego dla Szymka kupiłam super sprężynowy materac najlepszy jaki był do tego łóżka przewidziany bo wiem że to na pare ładnych lat . tak samo dostał lepszą kołdrę , przescieradła z lnu itp. Spanie ważna sprawa tym bardziej że pół doby tam spedza.
Stary 2010-02-22, 22:44   #2735
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Dziewczyn czy bedac przeziebionym dostanie sie epidural? czy przebienie wyklucza te znieczulenie (chodzi mi tylko i wylacznie o epidural) wiecie cos moze na ten temat?
Nie pomogę, nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość

super zakupki! a jednak kupila ceratki :P
ja tez nagrywam swoj brzuch na kamerke, niezle Ci wariowal ten Michas przewaznie jak siegam po kamere, to moja Gabrysia zastyga w bezruchu...hihi
Kupiłam ... wiem że nie powinnam, ale perspektywa prania materaca mi się nie uśmiecha Mam 2szt. i wielką nadzieję, że nie będę ich musiała użyć ))

No Michaś też przeważnie tylko kilka kopniaczków i spokój, ale odkąd Tż w domu to wariuje, aż mi się zakwasy robią
Stary 2010-02-22, 22:47   #2736
ania p
Zakorzenienie

Izumi - ja po porodzie pójde w Twoje ślady co do stanika , a TY mi tu lekcji udzielisz . bo ja sama wiem ze nie umiałam sobie wybrac Mimo posiadania masy drogich firmowych staników Zwykle nosiłam B i wydawało mi się że taki dobry a na poczatku ciązy kupiłam D bo jakas laska rzuciła a niech pani sama zobaczy czy bedzie dobry i okazał się dobry a cycki wcale mi wtedy nie urosły . Zreszta ogladałam kiedyś jakiś program na ten temat i dużo w tym prawdy co tam prawią
Co do sprzedawców to sama pracowałam a potem prowadziłam sklep. Ja taka w sumie handlara jestem uwielbiam gadac z ludźmi , uwielbiam jak sa zadowoleni z tego co u mnie kupili itp. I miałam zawsze mase klientów którzy do mnie wracali i np. tylko u mnie kupowali . Bardzo mnie to zawsze cieszyło i nie lubie wciskania czegoś na siłe byle sprzedać . jak wiedziałam ze ktoś nie będzie zadowolony z zakupy wolałam nie sprzedac , odradzić , poprosić by ktoś poczekał na to co będzie lepsze itp. I zawsze to u mnie procentowało . No i znajomość produktu zawsze znałam dobrze towar który sprzedawałam to podstawa
Stary 2010-02-22, 22:49   #2737
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No mój ma he he 25 lat gwarancji . ogólnie zamiast remontować reszte które jest w sumie do remontu to my szaleństwo sypialniane zrobiliśmy , materac lateks , specjalne stelaze pod nim z regulacją na różne strefy czyli to co pisałaś na d.. bardziej czy mniej miękko itp pokrowiec specjalny na materac z jakimiś cudami antybakteryjnymi no i chroni przed małym bo jak mi wyleje jakieś mleko czy coś tylko to się pierze . I nie powiem warto . dziwią mnie ludzie którzy wybierają wypaśne wyro za kupe kasy kupując do niego gówniany materac bo akurat u nas rama łózka kosztowała z tego wszystkiego najmniej.
Hehehe, nieźle W sumie na takim materacu to człowiek odżywa Czasem lepiej mieć trochę nierówną ścianę, ale za to spać jak król No i słyszę że od razu stelaże full wypas kupione Bomba!
A co do tego, że niektórzy kupują wypaśne łóżko i ciulowy materac... zauważyłam pracując w meblowym, ze ludzie bardzo często NIE ZDAJĄ SOBIE SPRAWY, że jak kupią łóżko to dostaną TYLKO łóżko! Nie są przygotowani na dodatkowe koszty. Wymarzyli sobie piękną sypialnie i łoże królewskie i nagle świat im się zawalił bo się okazuje że muszą jeszcze kupić "materac", którego cena często przekracza cenę łóżka (a właściwie przeważnie). No i wtedy jak jest kiepski sprzedawca to takim ludziom nie wyjaśni, nie wytłumaczy, tylko wciśnie co bądź, byle nie stracić klienta i ot ....
Stary 2010-02-22, 22:52   #2738
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ale ja nie powiedzialam ze jest najlepszy tylko ze nie spotkalam sie ze zla opinia tylko uwazam ze nie da sie stwierdzic co jest najlepsze.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 22:54   #2739
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi - ja po porodzie pójde w Twoje ślady co do stanika , a TY mi tu lekcji udzielisz . bo ja sama wiem ze nie umiałam sobie wybrac Mimo posiadania masy drogich firmowych staników Zwykle nosiłam B i wydawało mi się że taki dobry a na poczatku ciązy kupiłam D bo jakas laska rzuciła a niech pani sama zobaczy czy bedzie dobry i okazał się dobry a cycki wcale mi wtedy nie urosły . Zreszta ogladałam kiedyś jakiś program na ten temat i dużo w tym prawdy co tam prawią
Co do sprzedawców to sama pracowałam a potem prowadziłam sklep. Ja taka w sumie handlara jestem uwielbiam gadac z ludźmi , uwielbiam jak sa zadowoleni z tego co u mnie kupili itp. I miałam zawsze mase klientów którzy do mnie wracali i np. tylko u mnie kupowali . Bardzo mnie to zawsze cieszyło i nie lubie wciskania czegoś na siłe byle sprzedać . jak wiedziałam ze ktoś nie będzie zadowolony z zakupy wolałam nie sprzedac , odradzić , poprosić by ktoś poczekał na to co będzie lepsze itp. I zawsze to u mnie procentowało . No i znajomość produktu zawsze znałam dobrze towar który sprzedawałam to podstawa

No to sama bym wracała do Ciebie na zakupy Tak samo jak ten pierwszy dobry stanik kupiłam w drogim sklepie min. ze względu na sprzedawcę Bo to wkurzające jest jak już masz więdzę na jakiś temat, idziesz gdzieś coś kupić i ktoś Ci zaczyna kit wciskać. Od razu z takiego sklepu wychodzę bo mnie szlag trafia, że ludzie bez kompetencji tam pracuję ;/. I dlatego też tych kilka dni temu nie kupiłam w końcu tego emilium, bo już gdzie jak gdzie, ale w APTECE to chyba powinni ludzie wykwalifikowani pracować?

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
ale ja nie powiedzialam ze jest najlepszy tylko ze nie spotkalam sie ze zla opinia tylko uwazam ze nie da sie stwierdzic co jest najlepsze.
nie da
Stary 2010-02-22, 22:55   #2740
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj tz dzisiaj stwierdzil ze tez zmieniamy lozko ale na duze malzenskie nie mamy miejsca wiec jakies inne trzeba bedzie i to na pewno nie w marcu bo cieniutko z kasa bedzie
A.Camus
Stary 2010-02-22, 22:57   #2741
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Tak aniu w H&M a dresik i body w SMYKU

dobranoc laseczki
JAK TYLKO OLIWKA DA ZNAC TO ODRAZU WAM JUTRO NAPISZE... CHYBA ŻE ONA NAPISZE DOPIEOR OK 13 TO WAM DAM ZNAC OK 17 BO JADE NA WIZYTE...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 23:00   #2742
Izumi
Wtajemniczenie

Darusia to licz się od razu z tym, że za sam materac do łóżka (i to jakiejś raczej gorszej firmy) to jakieś 1000zł ... :/
P.s. Co się nie zmieści? My mamy 9m2 pokój i łóżko małżeńskie Tylko my mali jesteśmy i nam łóżko 140cm wystarcza aż za świat

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
tak aniu w h&m a dresik i body w smyku

dobranoc laseczki
jak tylko oliwka da znac to odrazu wam jutro napisze... Chyba że ona napisze dopieor ok 13 to wam dam znac ok 17 bo jade na wizyte...

d o b r a n o c

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-02-22 o 23:06
Stary 2010-02-22, 23:11   #2743
mloda1989
Zakorzenienie

kilka zlych opinii: "Mój mąż jest specjalista od materacy i co do materacy kokosowych, to nic dobrego akurat nie może powiedzieć. Chodzi o to, ze za twardy materac zupełnie nie jest zdrowy, ponieważ deformuje naturalne wygięcia kręgosłupa. Nie wiem, dlaczego taka popularność zyskały kokosowe materace dla dzieci. Może dlatego, ze dziecko ma mały cieżar i nacisk kręgosłupa na materac jest minimalny. A może po prostu dlatego że jak się coś wmówi młodym rodzicom, to chłoną wszystko. Pewnie wywołam tu ogólne oburzenie. Nie przejmujcie się, jeżeli macie taki materac, ale też nie mówcie, ze jest super zdrowy - bo to nieprawda. W każdym razie, jak bedziecie kupować materac dla starszego dziecka lub dla siebie, to nie dajcie sobie wmówić, ze kokos jest zdrowy. Zdrowsze sa bonelowe (tańsze), a najlepiej lateksowe - ze zróżnicowanymi strefami zgniotu (niestety drogie)"

"Widziałam ostatnio powtórkę programu MamoToJa, w którym lekarz wypowiadał się o materacach i potwierdził to o czym kiedys pisałam. Najzdrowsze materace są lateksowe lub twarde piankowe. Kokos, grykę, trawę odrzucił. Kokosowy jest stanowczo za twardy, ten z gryką i trawą morska za dużo ma zniekształceń. A sprężynowe uznal za przesade (pewnie ze względu na cenę). Ważne, aby materac po naciśnięciu sprężynował, czyli żeby był sprężysty. Same widzicie, czym nas karmią w sklepach dla niemowląt "

"Nam na szkole rodzenia Katarzyna Sepolinska (ta od "Aktywne 9 miesiecy") mgr rehabilitacji, mowila, ze maluszek ma za maly ciezar, by musial spac na twardym kokosowo-gryczanym materacu i ze jest mu na nim po prostu niewygodnie. Polecala lateksowe materace do lozeczek."

"Na wstępie zaznaczę że opinie na temat materacy zmieniaja sie z roku na rok, od 19 lat mój ojciec prowadzi sklep z wyprawkami dla dzieci, od paru lat wspólnie tam urzędujemy.
Pare lat temu z czystym sumieniem mogłabym polecić materac gryczano kokosowy, dziś już tak nie jest, zdanie zmieniłam po tym jak klient przyniósł mi do sklepu materac na reklamację gryczano kokosowy na którym pojawiła się pleśń oczywiście pod wpływem wilgoci.Od tego czasu nie zamówiłam już ani sztuki a te co miałam oddałam producentowi.
Już od dłuższego czasu sprzedajemy materace pianka(wysokoelastyczna) kokos+włóknina antyalergiczna z której jest uszyty pokrowiec(ściągany do prania),
Materace są z firmy goo goo, są różnej grubości i w zależności od tego czy kokos jest z jednej strony czy z dwuch ma różną cene od 60 do 120zł.
Synowi kupiłam ten najgrubszy, ma juz rok materac nie wygniutł się ani pół centymetra, dodam też że syn nie miał kojca więc łóżeczko nie służy mu tylko do spania ale też do "brykania".
KATEGORYCZNIE ODRADZAM ZWYKŁE PIANKOWE MATERACE W CENIE OK 20-30ZŁ
to są materace do zabawy a nie do spania a jeżeli kogoś nie stać na lepszy niech kupi gorsze łóżko,tańszą pościel i inne a do materaca radzę dołożyć."

"Mojemu młodszemu dziecku kupiłam materac lateksowy. Jestem z niego bardzo zadowolona. Po półtora roku nie widać na nim śladu użytkowania.
Moja starsza córka spała na materacu kokos z obu stron w środku pianka (wtedy chyba nie było tych kokosowo gryczanych). To była porażka i wiedziałam, że drugi raz nie popełnię tego błędu.
Po pierwsze materac potwornie się odkształcił. Po dwóch latach był już solidnie zapadnięty, mimo że używaliśmy go zamiennie na jednej i drugiej stronie. Nie chciałabym spać na czymś takim.
Po drugie, po zamoczeniu musiałam go rozłożyć na czynniki pierwsze (oderwać kokos od pianki) bo nie chciał wyschnąć Uważam że materace kokosowe są niehigieniczne. Nie rozumiem też skąd się bierze przekonanie o tym że są dobre dla alergików, kiedy jest wręcz przeciwnie.
Uczulenie na lateks owszem się zdarza, ale jest to alergia kontaktowa, a przecież materac jest w pokrowcu i nie ma kontaktu z ciałem dziecka. Poza tym w takim lateksie nic się nie rozwinie w przeciwieństwie do naturalnego środowiska kokosa czy gryki"

"Jakis czas temu w jednym z programów poświęconych opiecie nad dziecmi wypowiadał sie Pan Zawitkowski (fizjoterapeuta) wlasnie na temat materacy dla niemowląt. Mówił, że te materace gryczano - kokosowe (czyli z jedna strona twardszą) są za twarde. Wg niego dobry materac to taki który lekko ugina sie pod ciężarem ciała ale sie nie zapada. Mówił, że dosc dobre są piankowe - ale z takiej twardszej pianki."
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 23:14   #2744
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ogladalismy materace i wyrka ale nie wiem jakie kupimy, nie chcemy zagracic pokoju dlatego ze to nasza sypialnia, salon i teraz bedzie jeszcze pokoik dla dziecka takze wielkie lozko odpada...;/
jak tż zrobi remont na poddaszu i je juz dla nas zagospodaruje to sobie walniemy wyro na pol sypialnii a to co kupimy teraz bedzie do goscinnej sypialni

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

widze ze mloda nadal uparcie szuka tak samo zle opinie jak i dobre znajdziesz na temat innego rodzaju materacy wiec wyluzuj juz... nie da sie stwierdzic co jest dobre dopoki same maluchy nie beda od razu po porodach mowily.
A.Camus
Stary 2010-02-22, 23:15   #2745
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe, nieźle W sumie na takim materacu to człowiek odżywa Czasem lepiej mieć trochę nierówną ścianę, ale za to spać jak król No i słyszę że od razu stelaże full wypas kupione Bomba!
A co do tego, że niektórzy kupują wypaśne łóżko i ciulowy materac... zauważyłam pracując w meblowym, ze ludzie bardzo często NIE ZDAJĄ SOBIE SPRAWY, że jak kupią łóżko to dostaną TYLKO łóżko! Nie są przygotowani na dodatkowe koszty. Wymarzyli sobie piękną sypialnie i łoże królewskie i nagle świat im się zawalił bo się okazuje że muszą jeszcze kupić "materac", którego cena często przekracza cenę łóżka (a właściwie przeważnie). No i wtedy jak jest kiepski sprzedawca to takim ludziom nie wyjaśni, nie wytłumaczy, tylko wciśnie co bądź, byle nie stracić klienta i ot ....
Byli tacy jak my zalegalismy na wszystkich materacach jakie były w sklepie he he .. Kupili wypas wyrko za kupe kasy a do tego materac za 300 zeta w makro .. bo się pochwalili że taki dokupili i że interes życia zrobili bo tu takie drogie te materace a tam za kilka złotych mają no ale jak się kupuje wyro dla sąsiada zeby się pokazać to tak się ma
też nie lubi kitów w sklepie i wciskania ciemnoty i z racji pracy w handlu mam wręcz na to uczulenie. Trzeba umieć powiedzieć nie wiem i tyle . Jak ja czegoś nie wiedziałam to mówiłam przepraszam nie wiem np. dostaliśmy to dziś jeszcze się nie zapoznałam ale żeby nie wprowadzić pani /pana w błąd zobaczymy co jest o tym w katalogu . Zawsze na tym dobrze wychodziłam i nikt mi nie mógł zarzucić sprzedawania kitu.
te ceratki pewnie się nie przydadza . Grunt to dobrze dobrana pielucha i będzie wsio ok , jedyne kiedy pewnie mogą się przydac to jak się tą pieluchę już zdejmie , to niedługo przede mną jak sie tylko zrobi ciepło.

Ide w kime bo moje dziecie wstaje zwykle z rańca i nie daje pospać bbu

Pewnie rano zobacze posta że nasz TylkoOliwka ma piękne tłuściutkie zdrowe dzieciątko i miała szybki lekki piękny poród jak w tych gazetkach nie raz opisują .

dobranoc .
Stary 2010-02-22, 23:21   #2746
minka26
Wtajemniczenie

kurna ja standardowo chciałam kupić gryka-kokos... w sumie tylko dlatego, że wszyscy takie kupują nic nawet nie poczytałam... aż wstyd teraz muszę się trochę rozeznać... póki co mam koszyk mojżeszowy, a łóżeczko dopiero w Polsce będziemy mieć jak zjedziemy, więc mam jakieś dwa miesiące
Stary 2010-02-22, 23:22   #2747
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
"Jakis czas temu w jednym z programów poświęconych opiecie nad dziecmi wypowiadał sie Pan Zawitkowski (fizjoterapeuta) wlasnie na temat materacy dla niemowląt. Mówił, że te materace gryczano - kokosowe (czyli z jedna strona twardszą) są za twarde. Wg niego dobry materac to taki który lekko ugina sie pod ciężarem ciała ale sie nie zapada. Mówił, że dosc dobre są piankowe - ale z takiej twardszej pianki."
Naq zajęciach które z nim miałam polecał przede wszystki lateks i włąśnie te pianki twarde a dopiero jako trzeci gryka - kokos . Dla mnie co wyszukałaś ma sens przekopałam sobie allegro i w granicy 100zeta mozna już kupić taki własnie grubszy piankowy w pokrowcu i ja taki kupie dzięks , bo jakoś olałam w sumie temat i miałam kupić gryka - kokos ale teraz tego nie zrobie. Bo na rok szkoda mi na lateksa
Stary 2010-02-22, 23:26   #2748
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
kilka zlych opinii: "Mój mąż jest specjalista od materacy i co do materacy kokosowych, to nic dobrego akurat nie może powiedzieć. Chodzi o to, ze za twardy materac zupełnie nie jest zdrowy, (...) na twardszą) są za twarde. Wg niego dobry materac to taki który lekko ugina sie pod ciężarem ciała ale sie nie zapada. Mówił, że dosc dobre są piankowe - ale z takiej twardszej pianki."
Nio taaaaa I sfiksować można
Przy okazji Pianka wysokoelastyczna to też pianka poliuretanowy, tylko trochę inaczej "zbudowana" - trwalsza i mniej się zniekształca.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Byli tacy jak my zalegalismy na wszystkich materacach jakie były w sklepie he he .. Kupili wypas wyrko za kupe kasy a do tego materac za 300 zeta w makro .. bo się pochwalili że taki dokupili i że interes życia zrobili bo tu takie drogie te materace a tam za kilka złotych mają no ale jak się kupuje wyro dla sąsiada zeby się pokazać to tak się ma
Ot taka polska mentalność Interes życia na pewno zrobili
Stary 2010-02-22, 23:28   #2749
mloda1989
Zakorzenienie

tylko ze jedyna zla opinia o lateksach to cena...innej nie znajdziesz...i tak jak pisze aniap jesli chodzi nawet o cene to ta pianka jest w granicach 100zl, nie daze do tego bys kupila lateks...tylko jesli mnie zainteresowal ten temat i znalzlam cos co odbiegalo od tego co zostalo wczesneij napisane to to tu przytoczylam...a zle opinie przytoczylam miedzy innymi dlatego by ktos pozniej nie napisal ze nie slyszal tych zlych opinii...ehh.....a wyluzowywac nie mam z czym bo spieta wcale nie chodze....

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2010-02-22 o 23:30
Stary 2010-02-22, 23:29   #2750
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
kurna ja standardowo chciałam kupić gryka-kokos... w sumie tylko dlatego, że wszyscy takie kupują nic nawet nie poczytałam... aż wstyd teraz muszę się trochę rozeznać... póki co mam koszyk mojżeszowy, a łóżeczko dopiero w Polsce będziemy mieć jak zjedziemy, więc mam jakieś dwa miesiące
Kochana, nie przejmuj się. Prawdę mówiąc np. u mnie w mieście chciał nie chciał chyba dobrego materaca dla dziecka nie kupi. Ciężko znaleźć lateksowe (ja nie znalazłam), czy właśnie z tej lepszej pianki, a ze zwykłej pianki lepiej nie kupować. Więc cóż pozostaje??? Kokos gryka ;] Tylko to jest u nas po sklepach: Kokos - pianka, sama pianka, kokos-pianka-kokos, kokos-pianka-gryka, gryka-pianka. Koniec wyboru ;]. A jak zapytasz JAKA pianka to "YYYYYYYYYYYYY?? Co?" ;]
Stary 2010-02-22, 23:29   #2751
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie o to chodzilo, ile ludzi tyle opinii tak bylo jest i bedzie....
ja przypuszczam ze ci panstwo bardz szybko ten materac zmienili;D
A.Camus
Stary 2010-02-22, 23:36   #2752
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Naq zajęciach które z nim miałam polecał przede wszystki lateks i włąśnie te pianki twarde a dopiero jako trzeci gryka - kokos . Dla mnie co wyszukałaś ma sens przekopałam sobie allegro i w granicy 100zeta mozna już kupić taki własnie grubszy piankowy w pokrowcu i ja taki kupie dzięks , bo jakoś olałam w sumie temat i miałam kupić gryka - kokos ale teraz tego nie zrobie. Bo na rok szkoda mi na lateksa
Tylko sprawdż jaka pianka, bo to że gruba to za mało Najelpiej właśnie wysokoelastyczna o klasie twardości dla takiego maluszka (nie wiem jaka to bo materacy dla dzieci nie sprzedawałam )

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
tylko ze jedyna zla opinia o lateksach to cena...innej nie znajdziesz...i tak jak pisze aniap jesli chodzi nawet o cene to ta pianka jest w granicach 100zl, nie daze do tego bys kupila lateks...tylko jesli mnie zainteresowal ten temat i znalzlam cos co odbiegalo od tego co zostalo wczesneij napisane to to tu przytoczylam...a zle opinie przytoczylam miedzy innymi dlatego by ktos pozniej nie napisal ze nie slyszal tych zlych opinii...ehh.....a wyluzowywac nie mam z czym bo spieta wcale nie chodze....
Drugi częsty zarzut co do lateksów to to że są najbardziej "naturalne" przez co ulegają bijodegradacji po iluś tam latach (kilkunastu min.), no ale i tak po ok. 10 trzeba zmienić, więc w sumie żaden argument.
Czasami też się zdarza że lateks uczula, ale to bardzo BAAARDZO rzadko.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
dokladnie o to chodzilo, ile ludzi tyle opinii tak bylo jest i bedzie....
ja przypuszczam ze ci panstwo bardz szybko ten materac zmienili;D
Albo uparci są i udają że jest super ;] Są tacy
Zwłaszcza jak się pyszyli najpierw strasznie, to przecież potem się do błędu nie przyznają prawda? ;] Bo by było że racji nie mają Więc zaciskają zęby i co noc wracają na łoże tortur ;d

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-02-22 o 23:42
Stary 2010-02-22, 23:37   #2753
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dziś mam super mega zgagę !
Polecam Ranigast Pro.

Cytat:
ale podobno jak wyjdzie na poczatku ze kiedys sie ja mialo to juz sie jest uodpornionym i nie trzeba powtarzac...
Dokładnie. Ale lekarze często wysyłają też drugi raz.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
no właśnie mi to samo wyszło i do tego mam kota i tez mi mówiła,że jakby wyszło,że kiedys przechodziłam to już robic bym nie musiała.
Kot ma niewiele do rzeczy. Najłatwiej się zarazić przez surowe mięso (70% przypadków!!) lub brudne warzywa, od ptasich odchodów itd.
Także daj kotu żyć bo najpewniej on niewinny

A mnie się od początku nie podobały te materace gryka-kokos i się zastanawiałam nad jakimś twardszym (piankowym), nie takim gąbczastym. I chyba taki kupię (bo ja jeszcze nie mam łóżeczka).

Tylkooliwka - Trzymaj się!!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 23:39   #2754
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hahaha zgadza sie, ja mialam taka kolezanke, kupila w ysku lozko ( co dla mnie jest porażką na starcie) i jak sie siadalo po miesiacu to juz na dechach bo ta pianka juz tak opadla ale nadal twierdzila ze jej niesamowicie wygodnie, ale chyba po 2 miesiach juz nie wyrobila bo kupila inne lozko.
A.Camus
Stary 2010-02-22, 23:43   #2755
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie bylo o tym ze lateks niby uczula, ale to tylko wtedy jak jest z nim bezposredni styk...a przeciez kazdy materac ma pokrowiec a na to idzie jeszcze przescieradlo...

ja toxo bede musiala jeszcze powtorzyc bo choc juz 2 razy robilam bo nie przechodzilam tej choroby...teraz kazal zrobic mi jeszcze proby watrobowe....to tez rutynowe badanie??
Stary 2010-02-22, 23:52   #2756
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz mialam robione proby watrobowe a i jeszcze bede miala wiec chyba tak bo z wynikow nie wychodzilo nic zlego, ale nie wiem...

ciekawe jak asiulek w tym szpitalu i oliwka sie meczy biedna i stresuje, albo juz cieszy i przytula

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

wiecie co? wczoraj ze 3 razy w dzien poczulam takie klucie i teraz znowu przed chwila taka seria jakby igle ktos wbijal z 5-6 razy
A.Camus
Stary 2010-02-22, 23:57   #2757
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:

wiecie co? wczoraj ze 3 razy w dzien poczulam takie klucie i teraz znowu przed chwila taka seria jakby igle ktos wbijal z 5-6 razy
Wiem co to znaczy! W ten sposób Kacper mówi Ci " MAMA! TY PATRZ KTÓRA GODZINA! DO WYRA INO JUŻ!" .... Hihi
Dobrej Nocy dziewczynki Michaś właśnie zaprzestał robienia zadymy, więc skorzystam i się położę nyny już
Słodkich snów brzuchatki (i Wy już rozpakowane mamuski )
Stary 2010-02-23, 02:36   #2758
NaTaLaLa
BAN stały

http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=1083
polecam na rozluznienie tych naszych 'scisnietych ze strachu tyleczkow'

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ----------

A przy okazji znalazlam cos o epiduralu w czasie przeziebienia.... :/
"The procedure can not be performed if you have an active infection, flu, cold, fever, very high blood pressure or if you are on blood thinners. Please make your doctor aware of any of these conditions. This is for your safety!"
Super, herbata z miodem i cytryna chyba juz 20 z kolei nie pomaga
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:30   #2759
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny właśnie mnie oświeciło, że my tu sobie gadu gadu a Tylkooliwka tam gdzieś rodzi!!!!
Przyłączam się do trzymania kciuków.

Ja właśnie pożarłam miskę zupki pomidorowej z makaronem po czym zabrałam się za smarowanie kromeczki chlebka i wiecie co mój TŻ zrobił? krzyknął 'co Ty robisz?!?'
Biednej ciężarnej żałuje....
hehe ja tak robie za kazdym razem najpierw talerz zupki potem drugie danie a na koniec dwie kanapeczki i jakis owoc maz juz nie zwraca uwagi najgorzej jak idziemy gdzies do lokalu na obiad to ja zawsze wychodze glodna i potem jeszcze w drodze ciastka zajadam
Cytat:
Ten tens czesto w UK jest stosowany i tam popularny

Napewno jak się wypełnia papiery w szpitalu zastrzec ze nie wyrażasz na to zgody bo tam jest też między innymi o szczepieniach ja oprócz tego przyniose papierek osobno takie jakby podania prośbę . Niektóre szpitale mają tą płatną szczepionkę i tym poproszę o szczepienie jeśli nie to po wyjściu sama zaszczepie u swojego lekarza . u mnie w przychodni mają szczepionki jak nie trzeba prosić o recepte

No i po co tak gada ? A może Ty akurat urodzisz w godzine i co łyso by jej było
Aniu a co jak powiedza Ci ze zaszczepia dziecko ta platna a wszczepia mu ta standartowa nie platna ?? czy to przy nas szczepia dziecko ?? czy zabieraja ze soba gdzies tam i szczepia tam ?? bom ja nie wiem

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
u nas na szkole rodzenia polecała położna, mówiła, że podczas pierwszego porodu bardzo jej pomógł i dużo kobiet sobie chwali można sobie kupić, albo wypożyczyć w każdej aptece właśnie muszę podskoczyć do apteki i podpytać na jakich warunkach na ile i za ile to wypożyczają, bo położna mówiła, żeby nauczyć się obsługi zanim się na porodówkę przyjedzie, bo potem może być krzyk

ciekawe jak tylkooliwka
a ja wczoraj tak przypadkiem dowiedzialam sie ze bede miala juz jutro jak maz wroci z pracy ten TENS zona jego kolegi z pracy ma taki i jak wczoraj do nich zadzwonil to powiedziala ze pozyczy a przyda sie przyda bo ja juz dzisiaj nie wyrabialam w nocy z bolami

Cytat:
Ciekawe co tam u Tylkooliwki ... . Eh, ależ narobiła bałaganu na liście No i w ogóle szok. Termin na połowę marca miała... to teraz już zadna z nas nie może czuć się bezpiecznie

A wiecie co? Wszędzie się mówi, że bobas jest najbardziej aktywny od 24-28tc. A ja wam powiem, że jakoś tak od zeszłej środy mój TŻ jest większość dnia w domu (pracuje teraz w nocy) i w brzuchu nieustanne szaleństwa! Michaś kopie, boksuje, pręży się, wygina i podskakuje prawie cały dzień!!! No szaleństwa no Może czuje że mama szczęśliwa i też się cieszy? No ale naprawdę to jest SZOK co on wyprawia! No i te notoryczne napady czkawki też mają swój urok
Izumi bombowe zakupki a ten plecak wymiata a Michas bosko warjuje w brzuszku

Cytat:
darusia a przeczytalas caly artykul?? sama sobie zaprzeczasz w tym co piszesz....bo skoro dzieciaczki nam nie powiedza czy im wygodnie to na jakiej podstawie twierdzisz ze kokos-gryka sie sprawdza?? szukajac teraz opini o tym znalzalm bardzo wiele tych zlych na temat kokos i gryki...po pierwsze ze uczulaja, po drugie ze dziecko nie chce spac pozniej na gryce, po trzecie ze trudno jest je utrzymac w czystosci a poza tym skoro tyle czasu spedza sie na wyszukiwaniu lozeczek, wozkow...to dlaczego do tego co jest tak wazne dla dziecka mowi sie "ze kolejene kombinowanie" sie zaczyna....pomimo tego ze dziecko nie powie ci jak mu sie lezy w danym foteliku szuka sie opini specjalistow o tym jak ten fotelik powinien byc wyprofilowany, a w przypadku materca nie liczy sie juz opinia specjalistow? dla mnie dziwne myslenie...uwazam ze jest troche duzo prawdy tym artykule choc mam podobne watpliwosci jak Izumi ... ale mimo wszystko ja bede za lateksem
kurcze tos mi teraz niezly metlik zrobila w glowei z tymi materacami ja mam kokos gryka do lozeczka do kosza mam kokos z kieszeniami sprezynujacymi a do kolyski mam lateks < mamusia mi kupila > a w tym mojzeszowym koszu mam taka zwykla pianke ale taka srednio twarda jak sie wcisnie to ona sprezynuje i odskakuje ale to taki koszyk zebym mogla dziecie do ogrodu w nim wyniesc
Cytat:
moje 3 sztuki dzis kupione z 10 bo reszty zapomniałam fotek zrobic i schowałam hihihi
Cytat:
no wlasnie bylo o tym ze lateks niby uczula, ale to tylko wtedy jak jest z nim bezposredni styk...a przeciez kazdy materac ma pokrowiec a na to idzie jeszcze przescieradlo...

ja toxo bede musiala jeszcze powtorzyc bo choc juz 2 razy robilam bo nie przechodzilam tej choroby...teraz kazal zrobic mi jeszcze proby watrobowe....to tez rutynowe badanie??
hehe ja mam uczulenie na lateks i jest masa zachodu bo jak ide do ginka to on musi zakladac specjalne rekawiczki zebym nie wygladala jak biedronka tak samo u dentysty czy podczas pobierania krwii nawet prezerwatyw nie moge uzywac dziwak uczuleniowy ze mnie troszke jest hehe mam andzieje ze moje dziecie tego po mamusi nie odziedziczy

a mi wczoraj odlaczyli prad cos musialo sie stac bo syreny wyly i nie bylo pradu potem wlaczyli na kilka minut a potem zas wylaczyli ogladnelam z mezem dwa filmy to znaczy pamietam jeden bo na drugim usnelam obudzilam sie pod koniec i do rana od 22 mialam z glowy spanie nasze dziecie w moim brzuszku urzadzilo sobie impreze i tak na przemian mialam skurcz kopala niunia mialam skurcz kopala niunia noc spedzilam na siedzaco i na pilce rano o 6 zasnelam a o 6.15 obudzil mnie telefon bo maz szedl do pracy i dupa juz nie zasnelam drugi raz bo nasze dziecie zas zaczelo warjowac zaraz wyleze z wyrka i zabiore sie za obiad a potem na walbrzych do banku musze jechac a tak strasznie wieje ze mi sie okropnie nie chce

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

ale dzisiaj z rana tutaj pustki
zobaczcie co ciekawego znalazlam na temat coli
"......Napoje typu cola i pepsi, choć przez większość osób uważane za smaczne, są bardziej niebezpieczne dla zdrowia, szczególnie przyszłych mam, niż się potencjalnie wydaje. Oprócz zawartości działającej pobudzająco kofeiny i dającego urokliwe bąbelki, ale i podrażniającego przewód pokarmowy dwutlenku węgla, zawierają fosforany, które pogarszają wchłanianie przez organizm wapnia, tak ważnego dla prawidłowego rozwoju płodu. Jeśli dodać do tego duże ilości cukru, szkodzącego zdrowiu i urodzie ciężarnej oraz poprawiający smak i kolor potraw, mogący silnie uczulać benzoesan sodu, bilans jest prosty. Tego napoju w ciąży lepiej unikać. Dawkę kofeiny, która może mieć pozytywnie stymulujący wpływ na ciśnienie i ogólne samopoczucie u przyszłych mam zostawmy lepiej na jedną małą czarną z mlekiem. Natomiast częste picie kawy w ciąży, według najnowszych badań, może zwiększać ryzyko poronienia, przedwczesnego porodu i niskiej masy urodzeniowej dziecka......"

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Natala cos specjalnie dla Ciebie
http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Diet...-pic-kawe.html

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:42   #2760
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł wybaczcie - odpuściłam sobie czytanie o tych materacach ja mam gryka-kokos przedzielone pianką kropka IZUMI - zakupki I klasa ja mam przewijak w tych samych kolorkach
Madziwnia ciuszki superowe A do mnie wreszcie przyjedzie dzisiaj siostra z małą nie widziałam jej 2 tygodnie, jak ją dorwę to chyba ją zjem (małą oczywiście) Bo my mamy taki zwyczaj, że zawsze sobie wszystko co kupujemy pokazujemy i nazywamy takie odwiedziny w tym celu - ZWIEDZANIEM MUZEUM no a ona ma spoooore zaległości, bo ostatnio była u mnie przed świętami....i tylko część rzeczy na zdjęciach widziała
Dzisiaj mnie brzusio nie kłuje mój tż zabrał się wczoraj za pakowanie mojej torby i wiecie co, wszystko mu się zmieściło!!!ja upchałam tylko ręczniki i podkłady a on wszystko i to tak równiusio że ho ho

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości