|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Ech dzięki Wam za dobre slowa... obżeram się chipsami właśnie ale nic innego nie chcialo mi pzrejś przez gardlo... mały się wybudzać zaczyna oby miał dobry nastrój... w sumie wyspany będzie ale głodny. Widz ę jak mąz to przeżywa i gryzie w sobie, bo mnie uspokaja jak się da i pociesza... Pewnie więcej na ten temat z kolegami w pracy gada niz ze mną... chce mi zaoszczęzić swoich umartwiań i żal mi jego, że tak to dusi w sobie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Zeberko
![]() Będzie dobrze, musi być, przecież Prokocim to dobry szpital. A formalności na pewno załatwisz, to rzeczywiście jakoś dziwne, że z poradni do poradni ![]() Trzymam za Piotrusia ![]() Cytat:
![]() Na pewno się nie dam ![]() Pogmerałam w "kontaktach" i już mam namiary na dobrą rehabilitankę prywatnie, jutro się jeszcze dowiem, jak długo musiałabym czekać na rehabilitację z NFZ, jeśli miesiąc albo coś koło tego, to niech się wypchają ![]() Z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać, że moje dziecię dzisiaj pierwszy raz złożyło buźkę w ciup i wypowiedziało "mmm", a potem nawet było "ma", "me" i "mu" ![]() ![]() Kareninko miałam Ci napisać, że Andre to słodki rozrabiaka ![]() Mój też się tak przemieszcza w łóżeczku, a ostatnio stukał sobie nóżkami w szczebelki ![]() ![]()
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
no to teraz już będę pamiętać, że jeszcze ty jesteś do głosowania, bo mi jednej mamusi brakowało
![]() Wiecie co mamuśki, jestem trochę przerażona tym moim pomysłem na biznes. Tzn pomysłów na produkty mam tysiące i działalność chciałabym otworzyć jeszcze w tym roku, ale zielonego pojęcia nie mam jak zabrać się do sprzedaży, gdzie zacząć, gdzie i jak szukać klientów itp. Generalnie jestem tym dość podekscytowana i myślami wybiegam czasami daleko w przyszłość i to co tam widzę trochę mnie przytłacza, bo z jednej strony chcę tam dotrzeć, ale z drugiej nie mam pojęcia jak zrobić ten drugi krok, bo pierwszy już mam za sobą - pierwsza mikstura gotowa i zaczynam testowanie i udoskonalanie. Ehh... to by było na tyle marudzenia. Wszystko to na razie plany i marzenia, które może kiedyś się uiszczą ![]() Nic to. Zmykam doić mleczko na karmienie i życzę wam wszystkim spokojnej nocki ![]()
#2794 |
Zakorzenienie
|
Guciu zazdroszczę Ci takich konkretnych planów
![]() Tylko zacznij, a reszta na pewno jakoś pójdzie dalej ![]() Ja mogę być testowaczem ![]() DiTu ale miałaś przeżycia ![]() Dobrze, że synkowi nic poważnego się nie stało, a co do tej ciotki, to pewnie chciała dobrze, ale źle wymyśliła.
#2795 |
Zakorzenienie
|
Brombi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj tez sobie gada w nieboglosy a najbardziej lubi jak mu spiewacx to wtedy spiewa ze mna i piszczy niesamowicie ![]() ![]() Lece do wyrka,milej nocki mamuski
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Wtajemniczenie
|
Zeberka Wszystkie jesteśmy z Wami
![]() Aniulka ja z doświadczenia wiem, ze nie warto czekać - jezeli to skaza to zwykłym bebilonie nie przejdzie, tylko te pleka dla alergików to jak pisałam na recepte tańsze o polowę u nas Grzes w dzień tez mało spiący, z jedzeniem różnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() dwano mnie tu nie było..można się na nowo przyłączyć? podczytywałam Was ale od jakiegoś tygodnia nawet i z tym zaniemogłam więc mam sporo zaległości.. więc wybaczcie jak wszytkiego nie nadrobię... najpierw mój tz był chory, potem mnie rozebrało a jak mi teraz już lepiej to Oleńka coś kicha i jakis suchy kaszelek ją łapie...ech.. przekichane z tymi zarazkami ![]() życzę wszytkim udanego dnia i biorę sie za czytatnie ![]() a i jeszcze Wam pokażę moją Perełkę- na fotce cieszy się, że będzie się kąpać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() musisz mi tylko trochę więcej opowiedzieć na temat twojego biznesiku Brombi, a dopiero czytałam wczoraj w skrypcie z pediatrii, że pierwsze słowa to dopiero w 9 miesiącu a tu proszę - zapowiada się niezły gaduła ![]() Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-23 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zeberka trzymaj sie kochana ![]() A moje dziecie dzis przeszlo sama siebie spala od 21-7 zjadla i teraz dalej spi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Haj z rana
![]() Młody obudził mnie o 6 i dopiero teraz zasnął ![]() Jakaś taka rozwalona jestem, nie wiem, czy mam się za coś brać, czy zalec w łóżku ![]() Tak bym chciała, żeby znowu ładnie spał do 7.30 ![]() Ale chyba rzeczywiście coś jest na rzeczy z tym skokiem, bo w przeciągu ostatniego tygodnia zrobił dużo nowych rzeczy. Lucky witaj ![]() Perełka śliczna i jaka radosna ![]() E, do tego jeszcze daleko ![]() Chociaż jakby to wczorajsze "ma" powtórzył, to pewnie uznałabym, że powiedział "mama" ![]() Cytat:
![]() To chyba jego pierwsza spółgłoska była, Wy pisałyście że dzieci robią "aguu", a mój tylko z samogłosek układał jakieś "au", "ai" i czasami mu coś wyszło na kształt "l" jak sobie w buzi gmerał ![]()
![]() |
#2801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z mojego maminego doświadczenia - Iza praktycznie nie gaworzyła - miała 4 miesiace jak powiedziała tata - składała język i składała i jej wyszło i pozniej juz był tata nadal zero gaworzenia, około 6/7 miesiaca pojawiła się mama ale moja radośc była krotka bo zaraz zaczeła gadac dziadzia i tyle mojego, nie miała 10 miesięcy jak zaczeła mowic - bacia ale zebyscie sobie nie myslały to Iza dość pozno zaczeła mowic duzo bo miała jakies 2 lata - wiec nic nie jest regułą, no ale jak poszła do przedszkola to zasob jej słownika bardzo sie rozszerzył, czasem jestem w szoku Grześ gaworzy duzo - cwiczy jezyk - cały czas mu tłumacze, ze mama ma byc pierwsze - a teraz jeszcze zaczał dostrzegać tate - zazdrosna jestem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Lucky ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
Ja od kogoś słyszałam, ze jak dziecko zaczyna wcześniej mówić to później chodzi i na odwrót, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Lucky, a Ty chciałaś migać z córeczką, robisz coś w tym kierunku?
#2803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oleńka śliczna i jaka roześmiana ![]() ![]() I trzymam ![]() Cytat:
![]() Dziś jestem po pierwszej próbie i ... dalej muszę pracować nad formułą, bo to coś wyszło mi zbyt lepkie i się źle rozprowadza ![]()
![]() |
#2804 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas narazie jest : agi, agi, gghh, aaa... i czasem coś na kształt pierdzenia językiem ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja słyszałąm o obcinaniu włosów i mowieniu dla mnie to bzdury a to Grzes lubi chyba najbardziej i TZ tak z nim "rozmawia" ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się ostatnio pytałam mojej Mamy, to wyszło, że ja zaczęłam mówić jakieś słowa wcześnie, podobno chodziłam zanim skończyłam rok ( tylko w ogóle nie raczkowałam) a jak miałam mniej niż 1,5 roku to nie potrzebowałam pieluszki. Coś mi się wydaje, że Mama przesadza albo już zapomniała jak to było te 30 lat temu ![]() Mamy chyba mają skłonność to ubarwiania i robienia ze swoich dzieci "geniuszy", ja się staram nie wyolbrzymiać pewnych rzeczy i nie wymuszać na Młodym niczego ![]() A tak a propos, wczoraj na NK moja znajoma wkleiła zdjęcie swojej córeczki, jak siedzi na kanapie bez podparcia a ona ją trzyma za rączki. A Mała jest tylko 5 dni starsza od Filutka, to chyba o wiele za wcześnie żeby zasadzać tak dziecko ![]() Madziu jak myślisz? ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() A co o tym obcinaniu włosów? Że jak się obetnie, to dziecko zaczyna mówić ?
![]() |
#2807 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla porównania Iza jak miała 2 miesiące to pieknie i dużo lezała na brzuszku, głowe trzymałą pewnie, Grzes teraz jak częściej go kładę na brzuszku to lezy choć róznie bywa z długością a i chęci u niego do tej pozycji wielkich brak - i te same geny Cytat:
a co do tego, ze mamy lubia robic z dzieci geniuszy to znam - wiem jak to jest i zobacz, ze czesto te dzieci wcale nie sa takie niby genialne - to rodzice ubarwiają wsio a jak sie z nimi pobędzie troche to spodziewasz sie czegos a tu figa z makiem - nie nalezy ubarwiac, zresztą dzieci roznie sie rozwijają i jesli to robia w okreslonych widełkach - to znaczy, ze wszystko jest w normie i tego nalezy pilnowac a nie porownywac dla przykładu - mam dwie siostrzenice, które nie są rodziną ale urodziły sie prawie w tym samym terminie - jedna zaczeła mowic szybko a druga nie ale to ta druga mowiła w pewnym momencie lepiej, wyrazniej i piekne tworzyła zdania Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak będzie z Filusiowymi włosami, bo na razie mu wypadają, a z tyłu ma wytarte. Te nowe włosy już nie są takie ciemne, bardziej brązowe jak moje, ale z tyłu na karku ma jeszcze te "stare" i tak śmiesznie wygląda jakby miał tonsurę ![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia, to ja Filusiowi robię "rowerek" i "pływanie" tzn. jak leży na pleckach to mu tak rączkami ruszam za głowę, jakby kraulem pływał, ale to dlatego, że ma przyblokowany ten pas barkowy i nie lubi tak rączek dawać. No i lewą rączką do prawej strony, a prawą do lewej, żeby mu się główka turlała troszkę. Ale to wszystko skonsultowałam z neurologiem. No i dzisiaj mu przyciskałam tę główkę w lewą stronę, jak mi pokazał pediatra, trochę płakał, ale nie tak jak wczoraj. Co do sadzania, to ja chyba za bardzo ostrożna jestem, bo ja nawet na kolanach go całkiem nie sadzam, tylko tak na półleżąco jak w leżaczku. A wczoraj pediatra jak go osłuchiwał na pleckach, to kazał mi go "posadzić" ![]() I jeszcze jak go rozbierałam z kombinezonu wczoraj, to tak głowę i barki oderwał od podłoża i śmiałyśmy się z Teściówką, że się zapomniał i chciał usiąść ![]()
![]() |
#2809 |
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
![]() powiedzcie mi czy któraś podawała już dzidziusiowi CALCIUM W SYROPKU? bo mam podawać małej i zapomniałam ile razy ![]()
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
aniulko ja 3xdziennie po 2ml
#2811 |
Wtajemniczenie
|
ja tez - 3 x 2,5 ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
Czesc Wam mamusie
![]() Dawno mnie niebyło co????? Ale już jestem z wami ![]() Mały miał ostatnio rozwolnienie ale już mu przechodzi. Chcemy chrzcic Nikole i Wiktora 4 kwietnia ale niewiem czy nam to wypali bo brak kasy ta zima okropna jest a Grzesiek niepracuje bo jak na dachu maja robić jak to wszystko zamaznięte 3 tygodnie już jest na urlopie. Mam do was pytanie ???????????????? Bo ja naprawde niewiem jak zachowac sie w kosciele itd mozecie mi napisac dokładnie od a do z jak to jest z tym całym chrztem ??????? Dziekuje ![]()
#2813 |
Wtajemniczenie
|
Paczka ksiadz wszystko mowi - nie ma co pisac - tylko dziecko ma miec swiece - trzyma ojciec chrzestny i biala szate - matka chrzestna i wsio
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na pewno dobrze tego nie wymyśliła - choć wiadomo, że źle nie chciała. Dopiero dzisiaj widać jak ma rozcharatane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Olusia śliczności ![]() Zdrówka życzę... Dziewczyny - dzięki za klikanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi, odezwij się, jeszcze ty mi dziś brakujesz do głosowania ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-23 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Ditu ja pamietam jak Adus sobie przebil na wylot skore pod warga dolna az do buzi. jechalismy pociagiem. oparl sie o stoliczek, ten sie zagial a maly udezyl o metalowy kant
![]() ![]() ![]() ciekawa jestem jak malego ciocia prowadzila ze sie uderzyl ![]()
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | ||
Zadomowienie
|
witam
![]() Brombi w końcu wiem jak wyglądasz ![]() ![]() moja córcia znów dziś spała pięknie od 20:30 do 8 rano, ale o 4 obudziła sie na cyca ![]() Zebra- trzymam mocno kciuki za Piotrusia!!! Gucia - jaka jestem z Ciebie dumna ![]() Cytat:
![]() super ze wyniki sa w porządku ![]() lucky- ślicz ta Twoja Perełka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kliknęłam ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-23 o 09:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Witam wpadla na was zaglosowac mam nadzieje ze zadnej nie ominelam...
Ja sie troche odizolowalam od perelki zeby jej nie zarazic bo kolejnych zastrzykow bym juz nie przezyla ![]() ![]() Ditu biedny Twoj maluszek, napewno to okropnie wyglada, moj brat jak byl maly to rozcia ware na lodowiski cos okropnego. Paczka witaj i nic sie nie stresuj chrztem tak jak Ci magda napisala swieca i szatka reszte ksiadz ci powie ![]()
#2820 |
Zakorzenienie
|
haj mamusie,
wreszcie znalazłam troche czasu na wizaż więc narazie lecę zobaczyc co tam naskrobałyście jak mnie nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.