![]() |
#91 |
kosmitka
|
Dot.: Próbować do skutku część X „Wiara, nadzieja, miłość"
Boli brzuch mnie cały dzień, ale wystraszyłam się jak teraz poszłam do toalety, bo to normalna krew. W dzień była jakaś brązowa wydzielina. Wyczytałam, że to może być plamienie okołoowulacyjne, ale nigdy tego nie miałam.
W sumie @ trwała 2 dni, więc może dlatego?? Sama nie wiem ![]()
![]() |
#92 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kakunga, Paputka Witajcie ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#93 |
kosmitka
|
Jagódko, też pomyślałam o tym, ale to chyba za wcześnie, owu powinna być gdzieś w czwartek... Może to poronienie?
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Anciaa slusznie, lepiej sprobuj sie skonsultowac,\bo naprawde dziwne to jest.....
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
anciaahk nie znam się na krwawieniu okołoowulacyjnym ale z ciekawości wpisałam w google i wyskoczyły tego typu wątki na innych forach i też piszą dziewczyny zdziwione i zaniepokojone o tego typu objawach więc na spokojnie jutro do ginekologa rzeczywiście ale spokojnie
![]() Ja czekam na @, znaczy mam nadzieję że go nie będzie ale czuję, że niestety zbliża się wielkimi krokami i moja nadzieja powoli po raz kolejny umrze ![]() ![]() W ostatnich dniach jakieś złe emocje mną targają! ech |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
kosmitka
|
Najgorzej, że mojego gina nie ma, a nie wiem, czy ktoś zechce mnie ot tak od ręki przyjąć, ale spróbuję, zadzwonię.
Kakunga - nadzieja nie umiera nigdy, albo inaczej- umiera ostatnia. Czy byłaś juz diagnozowana, miałaś badania?
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Może jakiś Cię przyjmie, w takich sytuacjach podbramkowych często potrafią wygospodarować parę minut
![]() Badania miałam ale nie typowe pod leczenie niepłodności tylko podstawowe ginekologiczne oraz cytologia i usg i było ok Nie wiem co powinien teraz zrobić ginekolog? A w waszych przypadkach co mówił ginekolog? Czy przepisywał leki czy kierował najpierw na badania? Nie wiem czego mam się spodziewać? |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
kosmitka
|
Najpierw badania, potem leczenie. U mnie kazał niepokoić się dopiero po 1 roku starań bez skutku. Sama możesz próbować ziółek, wiesiołka, castagnusa itp bezpiecznych środków. A ile czasu się staracie? Ile masz lat? Napisz coś więcej o sobie.
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
No staramy się od września 2009, wtedy też kontrolnie poszłam najpierw do ginekologa, a lat mam jeszcze 29, a dzieci nie mam jeszcze bo tak wyszło he he...
Właśnie też tu czytałam na necie o takich ziołowych preparatach i się nad nimi zastanawiam, muszę sobie je wszystkie na spokojnie przeanalizować i przemyśleć. A któraś z dziewczyn brała jakieś ziołowe preparaty, macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Oczywiście rzucam palenie i nawet prawie mi to wyszło, palę jak się napiję alkoholu tylko albo jak mam DOŚĆ (ale to rzadko). Wiem, że powinnam całkowicie rzucić to świństwo ale łatwo tak mówić trudniej zrobić niestety :-/ ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- azakowana widzę, że my z jednego miasta pochodzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Hehe Ty też z Ostrowca?
A może się znamy? ![]() Dziewczyny ja jutro idę na szczepionkę przeciwko żółtaczce i 29-31 marca będę miała laparoskopię. Nie ma na co czekać. Dzisiaj dostałam palmienia więc pewnie jutro @ rozkręci się na dobre ![]() Ehh... Dobrze przynajmniej, że wreszcie będzie cykl bez leków, bez monitoringu, mam nadzieję, że bez stresu.
#101 |
Raczkowanie
|
No z Ostrowca
![]() Idziesz na laparoskopie, z tego co piszesz, z tego co kojarzę to przepychają jakieś kanaliki? To jest bardzo inwazyjne? |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Anciak koniecznie skonsultuj to z lekarzem , brazowe plamienia/śluz mi sie zdazal w roznych fazach cyklu, ale krwawieni temu nie towarzyszylo
a apropo odchudzania, jak stanelam na wage i dodalam tyle kg ile przytylam w pierwszej ciazy to wyszlo ze moge skonczyc powyzej 100 ![]() ![]() ![]() ![]() A dieta to dieta proteinowa ![]() ![]()
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do laparo to sprawdzają drożność jajowodów, nakłuwają osłonkę jajników, sprawdzają czy nie ma zrostów i je usuwają, stan macicy i takie tam. Inwazyjne trochę jest ale nie za bardzo ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Ja chodziłam do podstawówki do 7, a później do 14 więc to nie te regiony z tego co pamiętam niestety więc może kiedyś przechodziłyśmy koło siebie
![]() To trzymam kciuki za to żeby zabieg się powiódł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem dlaczego się dziwisz,że Azakowana tak swobodnie podchodzi do laparoskopii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziwie się może źle powiedziane ale będąc dopiero na początku tej drogi to mogę trochę się dziwić ale i podziwiam. Pewnie jak ja bym musiała poddać się temu zabiegowi, to też bym się nie zwawachała bo czego się nie robi dla fasolki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Z ziółek to dziewczyny piły mieszanki o.Sroki i chyba jeszcze jakieś. Ja brałam castagnus. To ziołowe tabletki, kuracja trwa 3 miesiące. Łagodzą różne nieprzyjemne objawy cyklu. Do tego wiesiołek na śluz - od początku cyklu do owulacji. anciaahk Dzięki za informację ![]() I napisz czy udało Ci się dostać do ginekologa i co powiedział? Ja idę dziś po pracy i zaczynam mieć stresa nie z powodu wizyty tylko zastanawiam się co mi powie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do laparoskopii to ja słyszałam właśnie coś odwrotnego ![]() ![]() Ja się zastanawiałam nad HSG ale po naradzie z moją panią doktor stwierdziłyśmy, że w moim przypadku laparoskopia jest lepszym rozwiązanie, bo jeżeli są tam jakieś zrosty to od razu je usuną, czego nie można zrobić przy HSG, sprawdzą czy nie mam ognisk endometriozy i oczywiście nakłują otoczkę jajnika. Już bym chciała być po. Konczitko zmień mi prosze datę @ na 23.02.2010 - cykl 26 Własnie Aniu i co z tym Twoim krwawieniem?
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki, te "stare" i nowe Paputka i Kakunga zapraszamy do nas
![]() ![]() Ilonka super że u Ciebie wszystko dobrze z fasolinką ![]() ![]() Anciaahk moja koleżanka miał kiedyś trzy krwawienia w cyklu. Jak poszła do gina to jej powiedział że wszystko jest w porządku, nie ma ciąży ani poronienia tylko spowodowane jest to stresem. Ona miała wtedy trudny czas i bardzo się denerwowała a teraz jest juz dobrze i wszystko wróciło do normy. Także może i Ty się denerwujesię np. pracą i dlatego tak się dzieje. Nie martw się kochana ![]() ![]() ![]() Stokrotko trzymam za Ciebie ![]() Mam jeszcze do was pytanko. Nie dawno robiłam cytologię i wyszedł mi stan zapalny, do tego gin zaznaczyła że mam nadżerke, chociaż przy badaniu nic nie mówił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mamuska003 Czas edycji: 2010-02-23 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
mamuska003 dzieki za zaproszenie
![]() ![]() co do nadżerki ja tez mam wykrytą (wykrył mi przy zwykłym badaniu) ale powiedział ze to nie przeszkadza w zajściu w ciąże, tylko pobrał mi probki na cytologię, zeby sprawdzic czy nie ma tam czegoś złośliwego z czego mógby sie zrobić nowotwór... fuuuj nawet o tym nei chce myśleć!!!! noa le na szczęście cytologia wyszła dobrze ![]()
#112 |
Raczkowanie
|
Paputka dzieki za informacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz lecę na miasto do sklepu bo mi zasilacz do tv padł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
ojj bez tv cieżko u was to to jak u mnie widze
![]() ![]() ![]() ![]()
#114 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Takie dzisiaj piekne słoneczko,a ja czuje się jakby walec po mnie przejechał! ![]() ![]() Jak nie urok to sr.aczka ![]() ![]() A jak pogoda u was?Wiosna już zawitała? A propos dziur-to jakaś masakra!W czwartek przyjechała do mnie koleżanka ze swoim "przyjacielem" anglikiem i jechaliśmy samochodem do Krakowa-tak nas wyczepało,a on stwierdził ,ze tylu dziur na jezdni w życiu nie widział ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
U mnie nareszcie świeci słoneczko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No wątek jest bardzo sympatyczny i kameralny ![]() No właśnie dziś idę do ginekologa i ciekawa jestem co mi powie? Tak jak pisałam wcześniej we wrześniu miałam cytologię i usg więc mam nadzieję, że zleci teraz jakieś badania w celu sprawdzenia co i jak. Napiszę wieczorem albo jutro. Co Twoich starań to mam nadzieję, że się uda i trzymam kciuki ![]() I nie ma co sobie wyrzucać, że można było wcześniej iść do lekarza, nie ma sensu! Niepotrzebnie się wtedy człowiek negatywnie nakręca i targają nim złe emocje, które jak wiadomo wszem i wobec nie są wskazane. Tak miało być, a teraz to trzeba myśleć raczej co będzie ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() A dziury skutecznie wkurzają kierowców niestety ale niektóre to są giganty naprawdę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
kurde no naprawde wstyd dla naszego kraju co rok to samo, łataja po zimie (a ile kierowców w tym czasie musi wydać na naprawy swoich pojazdów bo dziury sa nieziemsko ogromnie) a pozniej znowu to samo: zima i znów łatanie... echh jakby nie można było tych dróg porządnie raz zrobić. Kakunga to daj znac jak naszybciej co i jak czy masz skierowanko na badanka i tak powienien Ci dac na jakies podstawowe zeby sprawdzic. Ja tam uważaam ze każda kobieta przed podjeciem decyzji o fasolce powinna sie przebadać bo jak juz zafasolkuja a sie okaze cos nie tak to jak pozniej leczyc jak przy fasolce mało jakie tabl mozna brac... I masz racje trzeba sie skupić na tym co ma być a nie na tym co mogło być. wiec do dzieła
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie tez słoneczko, juz mi się marzy kawusia na balkonie i jakas ciekawe lekturka ![]()
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
u nas tez dzis slonce hurra!!!!! Cytat:
oj bardzo sie nie zgodze ![]() brak higieny jest tylko jednym z licznych przyczyn powstawania grzybicy.... Najczestsza przyczyna infekcji pochwy jest grzybica-efekt przerostu Candida albicans (zwykle obecnej w pochwie, przewodzie pokarmowym i jamie ustnej w bezpiecznych ilosciach ). Niektore kobiety rzadko maja problem z ta dolegliwoscia.I nne zapadaja na nia bardzo czesto.
Potencjalne przyczyny **zmiany hormonalne zw. z ciaza badz nawet przed okresem **przyjmowanie hormonow badz pigulki antykoncepcyjnej **antybiotyki i sterydy **wysoki poziom cukru we krwi **czesty seks (szczegolnie przy malej wilgotnosci pochwy) ![]() **plukanie pochwy **gorace, dlugie kapiele **stosowanie produktow higieny intymnej **depresja, stres, zmeczenie **niestrawnosc **powracajace infekcje skory (liszaje, grzybica stop) **oslabienie systemu po przebytej chorobie
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2010-02-23 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane kobitki
![]() Nowe dziewczyny też witam i życzę szybkiego zafasolkowania ![]() Dziewczyny, co się z Konczitą dzieje, uciekła nam czy cóś ![]() Dziękuję za odpowiedzi związane z kotą moją. Na razie siedzi cicho, my zamykamy duży pokój i jest zawieszenie broni. Zaszczała nam jeszcze raz kafelki w kuchni, ale po wymyciu wodą z octem już tego nie robi. Mam nadzieję, ze tak jej zostanie. Dziś przychodzi pan, który nam kanapę upierze. I dobrze, bo już mi brakuje wyciągnięcia kończyn przed tv ![]() Coralady, zdrówka ![]() Aniu, jak tam krwawienie? Może to rzeczywiście okołoowulacyjne? Oddajcie mi trochę słoneczka, bo u mnie za oknem szaro, buro i ponuro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Nika1980 dzięki za poprawke
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.