|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Cytat:
dzien dobry wszystkim my juz po sniadanku, Oliwka krzyczy sobie na macie, jakaś śpiewaczka chyba bedzie z niej ![]() a ja biorę się do pracy. Dzisiaj jade do fryzjera, a nie wiem co zrobic z włosami mowilam meżowi, ze jakąs depresje przedwiosenną mam, bo zle mi i sie sobie nie podobam w ogóle... |
||
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę się kręciłam ale chyba ok północy zasnęłam - tzn. miałam wrażenie że nie śpię, ale jak Tomuś obudził się ok 2 to okazało się, że spałam ciężkie jest życie matki ![]() już po spaniu - Tomuś gada do siebie w łóżeczku
|
|
|
#3633 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
u nas ok siostra męża dopiero jutro jedzie, co mi się srednio uśmiecha bo średnio ją lubię ale co zrobić... Amelka ok, ostatnio chodzi spać ok 21 i śpi do 8 także nie jest źle. co do jej drzemek w dzień to śpi średnio co 2 godz od rannego wstania. czyli jak wstanie o 7 to potem ma drzemkę ok 9-10, potem na spacerze ok 13, potem jakoś okolice 16 i albo dociągnie do 20 i śpi już na noc albo jak się nam spacer przesunie to po południu śpi 14 a potem jeszcze o 18. średnio po pół godz się uzbiara na jednądrzemkę a spacer to więcej. Aniu współczuję tej rehabilitacji jak wczoraj czytałam Mariolu, jak Antonio??cieszę się że z rodzinką ok Svi gratulacje ząbka Kasiu jak Laurka? a u ciebie czekoladko jak Wercia? uciekam póki co. miłego dnia |
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to już nawet nie patrzę w lustro - mam wrażenie że kształt głowy mi się zmienił (na gorsze oczywiście), więc nie jesteś sama
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
wiosna się zbliża ![]() Martynka dała nam dzisiaj pospać jak nigdy, wstała dopiero o 7, pewnie dlatego że tata miał dyżur na poranne wstawanie, oni jakiś spisek mają, jak moja kolej to mała budzi się przed 6 ![]() Szukam kurteczki wiosennej adidasków na allegro ale jakoś nic mi się nie widzi... Mariolu, cieszę się bardzo ze rodzina męża bezpieczna, mam nadzieję że Antonio też lepiej Katarzynko, jak Laurka?
|
#3636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() jestem pewna ze malej zabki ida, poplakuje w nocy, spi niespokojnie , dzisiaj ogladalam dziaselka i sa opuchniete ![]() ciekawe jak dlugo to potrwa ![]() Cytat:
z tego co wiem Kasia dala koncentrat Cytat:
u nas z jedzieniem lyzeczka nie ma problemu ale zaczelo sie zabawianie przy jedzeniu bo Werci sie nudzi i jeczy zmiast jesc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz w krotkich duzo lepiej sie czuje! a chcesz obciac czy zmienic kolor?? mala lepsza, katarku prawie nie ma, znaczy odciagam jej za dnia pare razy jak slysze ze cos tak harczy ,ale w nocy nie musze, swobodnie oddycha
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejszego nie napisałam: Martynka ma ząbek
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
czesc
w koncu znalazlam chwilke zeby napisac co u nas![]() Adas wazy 8,2kg i ma 70cm, ladnie przytyl 800gram przez ostatnie 6tyg mimo tego ze nie mial za bardzo apetytu. za to od 2 dni ma ogromny apetyt i je duzo z nowosci to zaczal jakies 2tyg temu pelzac sobie do przodu, a nasz dywan z dlugimi "wlosami" mu w tym skutecznie pomaga-lapie sie za te wlosy i sie podciaga,ale oczywiscie nozkami tez pracuje tak wiec minely juz czasu kiedy moglam go sobie zostawic na podlodze i wyjsc spokojnie do lazienki np.u nas dzisiaj piekna pogoda w koncu sloneczko i ma byc 7stopni wiec wybieramy sie na dluzszy spacerekostatnio Adas w ciagu dnia wybudza sie tez z placzem,chyba jakies zle rzeczy mu sie snia.. najgorzej bylo,jak w zeszlym tygodniu maz byl w delegacji kilka dni i Adas w nocy budzil sie punktualnie co godzine...na szczescie tylko na smoczka,ale jednak mnie wymeczyl. a juz pierwszej nocy jak maz wrocil to z powrotem ladnie spal cala nocke, z jedna pobudka na smoczka.. moje kochanie tesknilo za tatusiem najwyrazniej ![]() dodalam do albumu fotke Adasia z 7miesiaca i jeszcze do drugiego albumu dodalam kilka fotek z mojej wystawy,wiec zapraszam ![]() milego dnia a ja spadam sprzatac
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nowe umiejetnosci ![]() ide oblulac fotki
|
|
#3640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
boje sie tylko tego koloru, jakąś czekolade bym chciała, ale bez rudego połysku, bo ja bladolica jestem i zebym nie wylądała gotycko..... ach okazuje sie jednak, ze wiem czego chce, tylko boje się efektu..... |
||
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
dzieki za troske Najgorsza noc w zyciu z temepratura 40.5, ktora udalo nam sie zbic. niedlugo czeka mnie blaganie szefowej o urlop na dzisiejsza noc, bo nie wyobrazam sobie, ze moglabym zostawic meza samego z Antosiem ![]() Uciekam, bo A juz sie budzi
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna jestes, trzymam kciuki zeby wszystko było ok. kasiulka świetne obrazy, moze kiedys zamówie jakis u ciebie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-23 o 10:19 |
|
|
|
|
#3643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coraz więcej zębiastych dzieciaczków u nas![]() Cytat:
A teraz jaka jest? Biedny Antoś...U nas dzisiaj strasznie pochmurno i wieje... Jak mówi moja babcia taka pogoda dla wisielców Nie wiem w związku z tym, czy pójdę na spacer. Zosia właśnie drzemkę sobie ucina, ja też się chyba położę na chwilę, bo coś przydeptana jestem. Chociaż noc dobra, bo tylko o 2.15 mleko i Zosia spała do 7.30.
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po 1-1,5h zasypiala a teraz i z tym roznie bywa Cytat:
![]() nie pamietam już kiedy tak Laura spała.Moze do 4mc. Wszystko sie zmienia i jeszcze sie zmieni.Ja czekam tylko kiedy jej sie zachce bawic w srodku nocy ![]() A dzis...hmmm raczej maruder, ale nie kładłabym tego na karb choroby. Moze zeby, nie wiem.Szukam bobodentu, ale znalezc nie moge.Pewnie mężowi gdzies spadl, a przeciez po co podnosic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3646 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez chce, baardzo ![]() Ale pieknie! Cytat:
Wpadaj czesciej! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie, slyszalyscie o tej metodzie? Ktoras z Was stosuje? http://babyledweaning.pl/ A na dobry humor cos smiesznego ![]() http://www.youtube.com/watch?v=IgmTKXiljuQ
|
|
#3647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba musi mnie widzieć, a najlepiej dotykać, wtedy jest OK , ale nie noszę Go dużo, bo mnie kręgosłup boli . No i w nocy w ogóle nie sika (czasami Mu się zdarzy, ale rzadko), dopiero jak wstanie, ale tak, że wtedy przelatuje ![]() Cytat:
. To prawda, czasem jest ciężko.Gratulacje Cytat:
![]() Oglądałam zdjęcia, piękne obrazy Cytat:
, dobrze, że sobie poradziliście ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Na razie nie stosuję, ale myślę, że i do tego dojdziemy ![]()
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dojazd gdzieś dalej na razie nie wchodzi w grę, bo za dużo czasu by to zajęło. Poza tym jak juz pisałam w poniedziałek wracam do pracy i przypuszczam, że nie będę wiedziała w co ręce włożyć![]() Ale u kosmetyczki byłam ![]() Co do metody, to nie stosowałam i nie słyszałam. A tak na marginesie to rzeczywiście większość dzieci półrocznych sama siedzi? Mi się wydaje, że to dopiero początki wtedy i większość dzieci giba się na wszystkie strony i trzeba je podtrzymywać. Napiszcie jak to u Was z tym jest. Zosia na kolanach siedzi mi coraz sztywniej, ale musze ją podtrzymywać, bo takie niekontrolowane ruchy ma jeszcze.
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
Dokladnie. Chociaz bardziej pewna jest ta pierwsza drzemka. Po 15 czasem Ani ciezko zasnac, wtedy spi dopiero podczas spaceru.
Cytat:
Good girl ![]() Co Ty, moja Ania tez sie giba. Nie sadze, zeby wiekszosc dzieci juz wowczas siedziala- to naprawde jest indywidualna sprawa.
|
|
#3651 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam dziewczyny
![]() dzis noc nawet znosna, maly obudzil sie o 23.30 to dalam mu cysia a potem obudzil sie juz tylko raz na butle ale nie pamietam o ktorej i spal do 7 rano a o 8 przysnal jeszcze na 40min aha nie mowilam Wam - wczoraj bylam z tym Erykiem u dentysty i mial juz zeba stalego do leczenia kurcze odziedziczyl zeby po mnie ehha gonie go do mycia, myje po trzy razy dziennie i pupa dziekujemy za kolejne gratulacje ![]() a co do zaslon - widze, ze wiekszosci podobaja sie 2 - tylko tak sobie mysle, czarnobiale beda mi pasowac? hmm chyba nie ![]() mariolu kurcze straszna temperatura wspolczuje moze trzeba jeszcze raz do lekarza? jak taka wysoka byla
|
|
#3652 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje postepow![]() Lena jak chce mi dac buzi to otwiera szeroko buzie jakby chciala mnie zjesc![]() Cytat:
Cytat:
Uwielbiam z nia spac i czuc jej cieplo, zapach .Wczoraj polozylam ja do lozeczka, nie obylo sie oczywiscie bez krzykow, ale zasnela. Po pierwszym karmieniu spala juz z nami ![]() Cytat:
Kolejna dobra wiadomosc O rany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby szefowa dala wolna nocke ![]() My dzisiaj juz po kaszce z owocami. Zjadla jakies 150ml wiec o 50 wiecej niz ostatnio. Oby tak dalej. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
. Oczywiscie zdarza jej sie tez poleciec i na boki wtedy musze ratowac. Widze ze z dnia na dzien radzi sobie coraz lepiejCytat:
![]() P4W napewno ci cos doradzi Mysle ze czarno biale nie beda ci pasowac
|
|
#3653 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wiosnę to chyba każda z nas.Będzie lepiej Taka wiadomość,a Ty z nią na końcu wyskakujesz ![]() Cytat:
za wszystkie umiejętności.Tak się zastanawiam,czemu ja do tej pory nie mam Cię w znajomych ,bo przecież dawno wysłałam zaproszenie![]() Też bym chętnie luknęła Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam raz,parę lat do tyłu,Damian też miał taką wysoką ponad 40 stopni(40,2)przy infekcji grypopodobnej.Ciężko było ją zbić ![]() Dużo zdrówka dla Antosia i żeby spadła całkiem wysoka temperatura ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak codziennie przelatuje Wam przez pieluszkę? Ja sobie tak wymyśliłam,że Bartosz już ładnie siedzi,więc kupujemy nocnik Początki bywają trudne,ale małymi kroczkami do celuDamiana też sadzałam,jak zaczął siedzieć-nie zawsze chciał więc nic na siłę.Jak miał 14miesięcy,chodził już bez pieluchy
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-23 o 11:33 |
||||||
|
|
|
#3654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartosz zrobił dzisaij pobudkę o 8 i teraz śpi ![]() U nas piękne słońce, niebieskie niebo i piękny wiatr wieje Cytat:
![]() dla Aneczki ... za pare dni będzie specjalistką w jedzeniu łyzeczką ![]() Cytat:
![]() to ja też przesyłam promyczki słońca ![]() Cytat:
za wizyty! Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz lece ogladac fotki. kurcze, jak by u nas tak było, to ja bym wogóle nie spała - mąż jest od dwóch miesięcy w delegacji i wraca tylko na weekendy ![]() Ale Bartuś tez teskni za tatusiem - jak czasem zadzwoni i włacze na głośno mówiący w telefonie to Bartek słucha uwaznie i cieszy sie jak wariatek ![]() Cytat:
o matko! Ja bym chyba osiwiała! Dobrze, ze sobie poradziliście! No i męcz szefową! zeby się udało!Cytat:
Zresztą Bartek zaczyna łapać za łyżeczke jak go karmię ... i ja trzymam za koniec łyżeczki, a On niby sam sobie wkłada ją do buzi i zjada /tylko czasem ją zaczyna gryźć / ale ma z tego frajde
|
|||||||
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
hmmmm Amelka to trzeba bedzie sie zapoznac tylko pytanie czy ze swidnika musimy duzo kilometrow wozkiem zrobic
?co do stania/ chodzenia to wiem tyle ze kolezanka to jest troche przerazowna bo jej 8 miesieczna cora zaczy chodzic i jej ortopeda cos tam nagadał ale co to wlasnie nie pamietam ![]() wsumie to moze Gabrysiowi to sie spieszy by poznac panienki a moze od mamy chce uciec A my teraz mamy drzemke przewaznie sobie spimy 3 razy dziennie srednio po godzince. co 4h jemy raz zupke jarzynowa z marchewka ziemniaczkiem i pietrucha (choc ta srednio smakuje)+kleik i do tego czasem zapijamy mleczkiem ale nie bardzo juz nam ono idzie. reszta posiłkow to kaszki- morelowa, malinowa, jabłkowa lub bananowa. Czasami serwuje gabrysiowi tarte jabłuszko z kaszka jabłuszkowa. No i popijamy sobie herbatke morelowa lub jabłkowa - przewaznie w nocy bo suche powietrze i synio czesto po 2 w nocy po leczku sie przebudza co pozatym u nas od niedzieli wracam do pracy niestety nie przy projektowaniu mebli kuchennych ale na sprzedaz mebli salonowych za kolezanke ktora poszla na zwolnienie - rodzi w marcu (wysyp dzieciatek) i tylko praca dwa dni w tygodniu ehhh na pieluchy u mleko powinno starczyc
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
my juz po krótkim spacerku w chuście. krótki, bo nie mam czasu dzisiaj, obiad trzeba zrobic i do tego fryzjera sie wybrać....ale piękne słońce dzisiaj
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a jak jestem w LBN to już całkiem blisko
|
||
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie jego zachowanie na to nie wskazuje - krzyczy z zamkniętymi oczami, a jak zapalę światło to mruga i po chwili jest wybudzony... ![]() ------------- Svinecka - powinnaś pilnować zebów Eryka i jak tylko można lakować - w zalezności od gabinetu to koszt ok 30-50 zł za zęba (zwykle w odstępach czasowych bo idealnie równo zęby raczej nie idą) i jak jest to DOBRZE zrobione to się tylko kontroluje szczelność laków co pół roku i jest spokój z próchnicą do ok 12 r.z. kiedy to zaczynają się pojawiać ubytki na powierzchniach stycznych EDIT: dodam jeszcze, ze zabieg jest bezbolesny i przy wprawie lekarza trwa ok 5 minut, więc wydaje mi się, ze warto można jeszcze zalecić fluoryzację ząbków w domu i można skutecznie zapobiegać próchnicy
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-23 o 11:57 |
|
|
|
|
#3658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czyli coraz lepiej! Cytat:
mój Bartosz ma to samo - a jak sie złości jak chce mu wytrzeć rączkę ![]() wow! 14 miesiecy? mojej koleżanki córka w kwietniu skończy 3 latka i dalej w Pampersie chodzi ![]() Cytat:
![]() oooo mamy tu projektanta mebli kuchennych??? ... ja sie właśnie głowie nad meblami do kuchi, zeby były ładne, funkcjonalne i nie bardzo drogie /wiecie - teorie małza A tak wogóle to samego powrotu do pracy nie zazdroszczę - ale dwa dni w tygodniu to nie tak źle
|
||||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie all wciagnelo!! juz ponad godzine siedze
![]() licytuje 2 aukcje mam nadzieje ze ktoras wygram, bo ostatnio ktos w ostatniej minucie mi zgarnal http://www.allegro.pl/show_item.php?item=924026819 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=929146045
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
siemka z rana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

A jak się z Nim bawisz, to jest już zadowolony, tak?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.