|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Hej Dziewszyny, jestem w 2 dniu Dukana. Wczoraj pisałam do was , że chcę schudnąć 4kg ale wczoraj kupiłam wagę elektroniczną i się przeraziłam bo ważę 71 a nie jak myślałam 68kg. Tak więc mój plan się zmienia. Cel: 65kg czyli pozbywam się 6kg.
Powiem szczerze, że 1 dzień diety był masakryczny. Mimo, że jadłam coś co 2-3 godziny cały czas się czułam głodna. Najgorzej było jak wybrałam się na zakupy jedzeniowe, bo myślałam, że zaraz zemdleję z głodu.... Na szczęście jakoś utrzymałam się na nogach a na kolację zjadłam pyszbego łososia pieczonego w ziołach co poprawiło mi humor i samopoczucie. Dzisiaj już czuję się ok, na razie nie czuję takiego głodu jak wczoraj, więc chyba idzie w dobrym kierunku. Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym ćwiczeniem. Jedne piszą, że można - wręcz trzeba, a inne, że to nie wskazane. Ja do tej pory chodziłam 2 razy w tygodniu na aerobik i nie wyobrażam sobie porzucenia tego zwyczaju, bo świetnie się po tym czuję. Mam nadzieję, że to nie zniweczy rezultatów diety. |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
ja musze brzuszki zaczac znowu i wytrwac dluzej niz tydzien
![]() Cytat:
u mnie spadek -0,2
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Średnica 110cm, waży ok. kilograma i ma te kulki masujące (na początku dają w kość i są malutkie siniaki - ale można tego uniknąć i kręcić w bluzie). Na allegro można takie już od 2ozł kupić.
|
|
|
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej diecie to on raczej zaletą nie jest... Też uwielbiam wieśniaka z pieprzem i solą a do tego szczypiorek Cytat:
|
|
#2855 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed dietą ostro ćwiczyłam na siłowni, efekt - mięśnie obrośnięte warstwą tłuszczu, wiecie jak u niektórych bokserów wagi ciężkiej mam nadzieje ze teraz sie pokażą w koncu
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie dziewczyny na dukanie
![]() oczywiście czytam was od jakiegos czasu, i postanowłam sie przyłączyć, jeśli oczywiście moge. jestem na dukanie 7 dzień fazy uderzeniowej, narazie spadło mi -2,1kg, według testu dukana powinno być -2,7 kg na pierwszej fazie, ale jednak nie udało mi sie to osiągnąc, ale mimo to jestem zadowolona, bo przy mojej wadze kazde zgubione kilo to zbawienie, a mam tego nie mało, startowałam z waga 98kg, stosowałam różne dietki i udało mi sie schudnąc do 85kg, później był mały przyrost około +3 kg, i tak oto na początku dukana miałam 88kg. a teraz mam 85,9kg, cel jaki sobie założyłam to 70 kg. dzisiaj ostani dzień samych protein jutro warzywaka - naszczęście, bo juz mój brzuch cieższko przyjmuje tyle białka, ![]() korzystałam niejednokrotnie z waszych przepisów, i uratowało mnie to od monotni potraw, !!! mam nadzieje ze dam rade osiągnąc swoj zamierzony cel, aby latem wyglądać przyzwoicie, a nie aby sie ze mnie wylewało z każdej strony . pozdrowienia dla wszystkich
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole nie ciagnie mnie do slodyczy cud jakis
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Ale potem zacznie spalać się tłuszczyk i z tymi -2,5kg wody da na pewno fajny wynik
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim. Gratuluje spadków
![]() Ja od dzisiaj same białko więc może się uda i będzie serniczek Mam pytanko czy wam w trakcie tej diety dokuczają bóle wątroby? Jeśli tak to co używacie żeby nie bolała, mnie od wczoraj pobolewa więc muszę temu zaradzić , bo diety nie przerwę!! |
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed aerobikiem staram sie zawsze coś zjeść i nie mam żadnych problemów.
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
u mnie paskudna pogoda, szaro, mglisto, ale za to samopoczucie mam super wlazłam dzisiaj na wagę a tu 69 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Czy kogoś też bolą łydki na tej diecie? Bo mnie zdecydowanie tak, ciągle mam takie spięte, jakby z zakwasami, a nie przeciążałam ich Mój chłopak twierdzi, że to dlatego, że mój organizm spala najpierw mieśnie a potem dopiero tkankę tłuszczową - czy to prawda? Jeśli tak, to też muszę przystąpić do jakiś ćwiczeń, myślałam o tym hula hop, ale z przesyłką to już prawie 40 zł wychodzi...
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
ja ćwiczę w domu- stepper, skakanka, 8 min cały program
taki aerobik ![]() Wciągnęłam na śniadanie nieśmiało naleśniki z serem, nie odrzuciło mnie od nich.. zwolnienie mam jeszcze dziś i jutro. Mam nadzieję, ze nic mi po nich nie będzie :/ ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Organizm spala najpierw mięśnie na diecie niskokalorycznej, dieta wysokobiałkowa znacznie ogranicza ten proces, ale zawsze opłaca się poćwiczyć
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
od jakichs 3 dni nie moge za Wami nadazyc co poczytam troche to musze sie za cos wziac a potem jeszcze wiecej stron -wiec dzisiaj najpierw pisze a potem zabieram sie za czytanie Powiem Wam tak po cichu zeby nie zapeszyc - u mnie chyba krzyzys minal.. dzis na wadze 77,5 - od 3 dni spadki... i oby sie to utrzymalo...za pamieci : Marta33 - bardzo prosilabym o cwiczenia .. pisalam wczesniej PW do Ciebie ale nie wiem czy doszlo ... milego dzionka!
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2868 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Chwale się: dzis znowu ubytek. Na wadze 68,1 kg. jakos bardzo skokowo mi spada w dniach ostatnich. To pewnie taka zmyłka przed zastojem :p Podzielę się reflesją (niezbyt odkrywczą pewnikiem): odkąd zaczęłam cwiczyć na stepperze, ale tak poważnie, w sensie godzinę dziennie w bardzo szybkim tempie (około 5000 kroków), aż pot leje się ze mnie strumieniami - chudnę zdecydowanie, ale to zdecydowanie szybciej. Wobec czego polecam i ćwiczeń nie zaprzestanę. Dodatkowo jak mi sie chce to ćwicze brzuch i ramiona, ale nie codziennie.
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
multiwitaminę jakąś... No i rozciągaj się po ćwiczeniach.
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() Rany jaki miałam sen Głupi strasznie, a obudził mnie kolega, któremu wczoraj nie chciało się iść na poprawę i idzie dzisiaj. Dzwoni o 7:30 i pierwsze słowa "śpisz?", obudził mnie to mówię "nie... już nie..." - o to dobrze, bo słuchaj... ![]() Niebo szare, z domu się wychodzić nie chce. Ale wyjdę i udam się na uczelnię w celu otrzymania ostatniego wpisu i oddania indeksu, po czym trafię do pubu, tudzież pod chmurkę z butelką piwa w ręku i zamierzam się nim delektować, jako moją ucztą i ulubionym napojem. A co! Muszę się jednak kopnąć na wątek o III fazie, bo mam pewne wątpliwości, książka mi ich nie wyjaśnia ![]() Aprrril - też uważam, że dokumenty powinny leżeć w teczce Moja wina, że ich nie składałam na 1 kupkę do segregatora i pewnie gdzieś się walają po kątach. Zapytam dzisiaj czy mi to wydrukują, włożę do teczki i będzie w razie czego, żebym nie musiała potem latać za tym
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzionek
U mnie tylko -0,3kg ale w sumie daję to wynik -4kg i dziś na wadze równe 61kg... oby tak dalej by na wadze znów 5 na początku zagościła Muszę wam przyznać, że mam dziś jakiegoś speeda... od 8 zdążyłam wyprawić jedno dziecię do przedszkola, męża do pracy, nakarmić i przyodziać drugie dziecię, zjeść śniadanie (przed 9 co już jest cudem), posprzątać, umyć podłogi, wykąpać się i wyszykować i teraz zasiąść do kompa by się z wami przywitać.... może powoli wiosna się zbliża i ja z tego zimowego snu się obudziłam? ![]() O 11 zmykam z córą na spacer co w konsekwencji kończy się tym, że muszę ją nosić bo się śniegu boi elianka bardzo cię proszę prześlij mi na maila ten zestaw 8 bo jak próbowałam ściągnąć to nie mam dźwięku... widać chyba jakaś lewa w te klocki jestem...
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Mi też te zestawy 8 minute ściagały sie jakies lewe, więc teraz jak je ćwicze to bezposrednio z youtube i jest git. Jesli ktos ma kłopoty ze ściagnieciem to polecam takie rozwiązanie.
|
|
#2873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I wiesniak tez tylko na slono (u mnie najczesciej z chuda szyneczka i na PW z papryka) Cytat:
Bylam dzisiaj oddac krew do badania, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie Wogole to chyba @ niedlugo dostane bo tak mnie brzuch boli ze szok... Nie wiem czy sie dzisiaj z lozka rusze a bylam umowiona na wieczor... I jeszcze pocwiczyc by wypadalo... ![]() Dzisiaj spadkow nie zanotowalam i zastanawiam sie czy to zastoj, czy zblizajaca sie @... ![]() A na sniadanko bylo cappuccino, 2 jajka na miekko, pare plasterkow chudej szyneczki i actimel Mniam ![]() A pogoda u mnie piekna Az sie chce wyjsc z domu
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nadal nic... chyba +0,1 ale zwaze sie jeszcze raz..... tzn. waga caly czas stoi i tak sobie hop do gory, hop na dol 0.1 kg robi
od dzisiaj proteiny i zaczynam porzadnie cwiczyc, bo wczoraj to byla taka rogrzewka po zimie.... ![]() nie wiem czy to przez te warzywa mi nie spada... nie jem slodyczy, z warzywami tez nie przesadzam - sa tylko dodatkiem do bialek, a waga nie raczy sie nic obnizyc..... i tego hulahopa z wypustkami sobie zakupie.... albo i 2.... niech sie robi talia.... ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- dobra zwazylam sie jeszcze raz.... tyle samo ile wczoraj.... jak mi nie spadnie chyba wlasnorecznie przeprowadze na sobie odsysanie tluszczu.... ![]() na sniadanie chyba wiesniak...
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raz się skusiłam, obgryzłam jedną delicję (biszkopt wywaliłam do kosza), i zjadłam samą galaretkę, bo tak mnie kusiło i ciekawiło jak smakuje różana Koniec spowiedzi ![]() Cytat:
|
|
#2877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: Amani ja pije actimela lekkiego, zwyklego bo ten truskawkowy mi srednio podchodzi ale jego tez mozna
life is what happens when you are busy making other plans Edytowane przez Korlat Czas edycji: 2010-02-23 o 10:47 |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie słodzik bez aspartamu, a w przyszłym tygodniu zamówię sobie Diabex.
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśłi chodzi o mie to z ćwiczeniami niestety niemam nic wspólnego niestety, jedynie co mam to jak jest pogoda to spacerki z dziećmi, !!! dużo jeżdze autem wiec mam siedzący tryb pracy, wiem że to źle, i musze to zmienić, jak sie ociepli to pewie bedzie lepiej, koleznaka zproponawała mi spacery w szybkim tempie z kijkami,
na samą myśl mam przed oczyma pare staruszków wędrujących bo zazwyczaj takjest, ale mimo to spróbuje bedzie to dla mnie wstęp do biegania, bo teraz to bym sie zasapała bo zero kondycji.
|
#2880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz zapytam wujka Google
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Super!
tez tak chcę

Mój chłopak twierdzi, że to dlatego, że mój organizm spala najpierw mieśnie a potem dopiero tkankę tłuszczową - czy to prawda? Jeśli tak, to też muszę przystąpić do jakiś ćwiczeń, myślałam o tym hula hop, ale z przesyłką to już prawie 40 zł wychodzi...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

widać chyba jakaś lewa w te klocki jestem...