|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Młode Mamy z Lublina
Hej dziewczyny! Czy znajdą się tu jakieś młode mamy z Lublina?? Ja od trzech miesięcy cieszę się już swoim skarbem- mam cudnego synka
. Niestety wśród znajomych nie mam innych takich mumusi. Zapraszam więc. na wspólne pogaduchy na forum i nie tylko... długie spacery z maluszkami na świeżym powietrzu...może mamusiowe zakupy... a może fitness . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
To ja się melduję razem z moją 7-miesięczną córcią Mają. Też nie mam wśród znajomych młodych mam, a wiadomo, że razem raźniej
Może znajdzie się nas trochę? |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! Widze że jest kilka fajnych Mamusi w naszym pięknym Lublinie
. Więc jeszcze raz o sobie, mam na imię Gosia i jestm mamą 3- miesięcznego Oliwierka, który właśnie smacznie sobie śpiSzczerze mówiąc to nie miałam wielkich nadziei, że ktoś odpowie na mojego posta, więc tym bardziej się ciesze że się odezwałyście. I oby nas tu było jak najwięcej . Pozdrowiienia dla Mamusi i wszych Maluszków. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- PS. KIEDY WKOŃCU PRZYJDZIE TA WIOSNA???
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
witam jestem mama 3 miesiecznej olimpi...urodzonej 14 listopada 2009
na stale mieszkam w kanadzie ale pochodze ze swidnika chetnie z wami popisze |
|
|
|
|
#6 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
bo moje Maleństwo z tej samej daty ale z drugiej strony globu ![]() Gosiu, a Twoje dziecię kiedy dokładnie urodzone?
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
estelle rozszerzasz juz diete?
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Jeszcze nie, wolę poczekać aż Mała skończy 4 miesiące
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Melduję się i ja - mama 9-miesięcznego Oskara. Selka widzę, że zaczęłaś A6W . Podziwiam!!! Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2010-02-22 o 12:47 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że skończę
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Hej!!!
Melduje się mama 5 miesięcznej Julki, też mieszkamy w Lublinie i szukamy innych mam, bo niestety wszyscy znajomi nie są jeszcze na etapie kaszek i pieluch ![]() Pozdrawiam, Ania |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
pytanie glownie do estelle bo ma dziecko w tym samym wieku...jak dlugo spia wasze pociechy w dzien i ile razy?
olimpia spi z 5 razy po 30 minut do 45 max |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zuzanna12 mój Oliwier sypia podobnie jak Twoja córeczka, kila razy dziennie robi sobie drzemki do pół godziny. A zdarzają się i takie dni, że potrafi ani razu nie zasnąć w ciągu dnia i dopiero wieczorem pada (a mamusia razem z nim). ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- A czy któraś z dziewczyn mieszka może w pobliżu ulicy Dożynkowej??? Edytowane przez gosiak0103 Czas edycji: 2010-02-23 o 09:49 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
My jesteśmy z Czubów (okolice Różanej), może ktoś jeszcze? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze niedawno byłyśmy "sąsiadkami" - mieszkałam na stokrotki. Teraz niestety wybyłam z lbn (mam nadzieję, że mnie nie wygonicie z tego tytułu). Ale tęskno mi...
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My za jakiś czas przeprowadzamy się właśnie w okolice Dożynkowej, ale póki co mieszkamy na LSM-ie. Jakbyś szukała kogoś na wspólny spacer to do Różanej nie mamy bardzo daleko .
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
ja dopiero od września mieszkam na Różanej
Bardzo chętnie wybierzemy się na wspólny spacer
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
to i ja się dopiszę - jestem młodą mamą 2 miesięcznej Oleńki. Co prawda nie mieszkam w Lublinie ale jestem z okolic więc może kiedyś zrobimy mega zlot nad Zalewem
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam co znaczy mlode mamy??
bo nie wiem czy sie nadaje jestem mama 13 miesiecznego Kamilka w niedlugim czasie planuje powiekszenie rodziny
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-02-23 o 19:46 |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam niedaleko, bardzo niedaleko
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
aha dzieki za odpowiedzi czyli Olimpia spi w normie
bo juz sie wystraszylam..tesciowa mi nagadala ze takie dziecko ma spac w dzien ciagiem 3 godziny.....estelle a jak u ciebie nocki? Olimpia od kiedy skonczyla 6 tygodni zaczela przesypiac noce polozona o 8 wieczor spac...na poczatku budzila sie miedzy 3-4 na jedzenie teraz idzie spac o 8 i wstaje jesc kolo 7 rano jest karmiona mlekiem modyfikowanym |
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#26 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno będzie mi miło czytac posty każdej mamy z lubelszczyzny ![]() a kiedy dokładanie masz zamiar zafasolkowac? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
Moja czasami stęka coś tam o tej 1-2, ale wtedy wystarczy dać smoczka i śpi dalej. Ale potem już ten numer nie przejdzie, bo dziecko mi się rozbudza i oczy ma otwarte.
|
|
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zafasolkowac to chcialabym i juz i chcialabym zeby dzidzius urodzil sie styczen/ luty to na ubrankach bym troche zaoszczedzila i bylyby po Kamilku![]() a na spacer tez chetnie sie wybiore ja tez z Czubów a ze spaniem moje dziecko nigdy nie spalo po 3 godz, tylko tu 15 min , tam 30 do 1 godz max, , a jak skonczyl pol roku to jakos sie uregulowalo i spal ladnie 3 razy po godz mniej wiecej o stalych porach
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-02-24 o 16:15 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja Julcia bardzo podobnie usypia ok 19-20 ok 3-4 karmienie( karmie piersią) i wstaje ok. 7.30, a o 10 znów śpi od 30 min do nawet 3h (wtedy kiedy leżę z nią) później jeszcze godzinka spania na spacerze i krótka drzemka 30 min. ok 16. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Oj, jak ja zazdroszcze mamusią które mogą sobie w nocy pospać bo mój Mały dokładnie co 3 godziny robi mi pobudkę, która trwa średnio tak 1,5 godziny zanim królewicz znowu zaśnie.
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Mi wąwóz pasuje- chociaż leży tam jeszcze troche śniegu, albo poprostu połazimy gdzieś po osiedlowych uliczkach Może tak wstępnie umówimy się na piątek po południu?? Któraś mamusia jeszcze chętna?
Edytowane przez gosiak0103 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:07 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

. Niestety wśród znajomych nie mam innych takich mumusi. Zapraszam więc. na wspólne pogaduchy na forum i nie tylko... długie spacery z maluszkami na świeżym powietrzu...może mamusiowe zakupy... a może fitness 

bo moje Maleństwo z tej samej daty
ale z drugiej strony globu 

Mam nadzieję,że skończę