Offtopowe zapuszczanie cz.XII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 10:19   #4801
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
uwielbiam z mlekiem zagotowywuję, wsypuje płatki, chwile gotuje, odstawiam i jem kleik
mogłabym codziennie, ale nie chce mi sie przed pracą gotowac.

nic juz nie dosypuje, bo nienawidze takich rzeczy na słodko

Ja tylko z jogurtem, owocowym jakimś tylko
ale i tak najbardziej kocham musli! Pycha jeszcze te z egzotycznymi owocami

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:20   #4802
astra85
Zakorzenienie

u mnie tez wizaz wieczorami muli i niemoge sie zalogowac,co mnie strasznie wkurza,nawet bardziej niz moja grzywka-niewypal,zapuszam znowu,w koncu musi sie cos dziac,zeby nudno nie bylo

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Asiu nie poznalam Cie,przez ten nowy av
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:21   #4803
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Oj ja z TZ cały tydzień się nie widzę, już jestem przyzwyczajona, muszę

ja dopiero się przyzwyczajam pierwszego dnia to się nawet cieszę, że go nie ma cisza spokój, nic nie brzęczy (tżet włącza tv, muzykę*i kompa zawsze na raz) ale wieczorem i następnego dnia już mi trochę smutno wraca dopiero w czwartek wieczorem......

Cytat:
czemu tak wypadają??Powtarzałaś badania?
powtórzyłam wszystko mam w normie i hormony i resztę. jedynie żelazo mam słabawe (mam zaburzone wchłanianie) , ale hemoglobinę mam wysoką i nie mogę się suplementować lekarz przypisał mi jakieś tabletki na rozrezdzenie krwi, bo niby mam za gęstą...

na razie poddałam się....pielęgnuje i wcieram różne rzeczy w skalp i mam nadzieję, że kiedyś to się skończy

a jak tam prawko? ja rozglądam się za samochodem dla siebie i myślę, że na wiosnę*pojedziemy do niemiec coś mi kupić
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:30   #4804
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
u mnie tez wizaz wieczorami muli i niemoge sie zalogowac,co mnie strasznie wkurza,nawet bardziej niz moja grzywka-niewypal,zapuszam znowu,w koncu musi sie cos dziac,zeby nudno nie bylo

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Asiu nie poznalam Cie,przez ten nowy av

Mi znowu z rana muli, zacina mi się strona cały czas i nie wiem czemu, dziś już trzy razy

A no taka mała zmianka z tym av

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
ja dopiero się przyzwyczajam pierwszego dnia to się nawet cieszę, że go nie ma cisza spokój, nic nie brzęczy (tżet włącza tv, muzykę*i kompa zawsze na raz) ale wieczorem i następnego dnia już mi trochę smutno wraca dopiero w czwartek wieczorem......

powtórzyłam wszystko mam w normie i hormony i resztę. jedynie żelazo mam słabawe (mam zaburzone wchłanianie) , ale hemoglobinę mam wysoką i nie mogę się suplementować lekarz przypisał mi jakieś tabletki na rozrezdzenie krwi, bo niby mam za gęstą...

na razie poddałam się....pielęgnuje i wcieram różne rzeczy w skalp i mam nadzieję, że kiedyś to się skończy

a jak tam prawko? ja rozglądam się za samochodem dla siebie i myślę, że na wiosnę*pojedziemy do niemiec coś mi kupić

Oj biedna Ty to masz się w tym wypadaniem, współczuje Ci a może to wynik stresu? Kurde nie mam pojecia, czemu Ci wypadają, skoro badania są okej...
A prawko idzie jakoś, dopiero mam 5h wyjezdzonych, masakra gościu ostatnio leciał w kulki ze mną, 5tygodni nie jeździłam, fakt były złe warunki też, ale mimo wszystko jak drogi były dobre i dzwoniłam to on chory był wiecznie byłam taka zła, ale w zeszły piątek jeżdziłam i mu powiedziałam, ze jak tak dalej będzie to zmieniam instruktora, bo nie będę rok czasu prawka robić, to mnie zapisał od razu heh

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Aha, wczoraj będąc na zakupach nie omieszkałam nie wejść do drogerii... I kupiłam serum z AB Joanny, bo już tamte co miałam na wykończeniu jest boskie! Mam takie końcóweczki fajne po nim, że szok

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-23, 10:37   #4805
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desporadka Pokaż wiadomość
widze, ze dziewczyny pisały Ci rozne kombinacje :P ja to najbardziej lubię kilka łyzek zalać wodą wrzącą, poczekać z 20 min i do tego jogurt (dzisiaj panna cotta z truskawką) jem takie sniadanie od ok 2 lat i mi się wcale nie nudzi A jak mi poprawiły przemianę materii
(tylko dziwne, bo jest tyle rodzajów i firm, a mi smakują tylko takie jedne jedyne, reszta ble. )
Też tak robię tylko cynamon jeszcze daję, czasem rodzynki albo suszone banany zaraz idę sobie zrobić płatki
też dzień w dzień jem owsiankę i nigdy mi się nie znudzi - uzależniona jestem

Musiałam włosy wysuszyć, bo niedługo wychodzę - możecie bić
Stary 2010-02-23, 10:41   #4806
201607180946
Konto usunięte

Dzień Dobry
Opijam się sokiem z brzozy z dzika różą i aronią, nie piszcie tyle o jedzeniu bo aż mnie skręca
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość

o, no taki w moim typie dosyć, tylko ta fryzura dziwna. Albo całkiem długie, albo krótkie, a nie jakieś przychlasty dziwne. Zdecydowanie wolę TŻ
A mi się ten chłopak cały podoba, w szczególności włosy
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:43   #4807
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Też tak robię tylko cynamon jeszcze daję, czasem rodzynki albo suszone banany zaraz idę sobie zrobić płatki
też dzień w dzień jem owsiankę i nigdy mi się nie znudzi - uzależniona jestem

Musiałam włosy wysuszyć, bo niedługo wychodzę - możecie bić
cynamon i rodzynki
bić nie będziemy, czasem w sytuacji awaryjnej trzeba wysuszyc i juz

Chociaz ja nie suszylam juz z rok pewnie W ogóle nie lubię swoich włosów po suszarce, są takie sianowate.

(zaraz TŻ wpadnie )
Stary 2010-02-23, 10:45   #4808
astra85
Zakorzenienie

wiecie jak u mnie cieplutko,prawie wiosna

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dymko zrobilas sobie grzywke?bo mialas ochote na grzywke
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:50   #4809
Asia19x
Zakorzenienie

Ale mam muła przez tą pogodę jest tak szaro, pochmurnie, nic tylko spać cały dzień, łeb mnie boli i ogólnie źle się czuję

po tym cieniowaniu te moje włosy już tak nie falują jak wcześniej tzn, już dyżo odrosly, ale żey tak się fajnie falowały to jeszcze im brakuje kurde, więcej nie pocieniuje

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

O! A skoro mowa o grzywce! Też bym chciała, ale taką na bok, żeby ładnie rozpuscić włosy na ramiona i żeby mi tak falowały, kiedyś tam nosiłam właśnie w marcu idę na podcięcie wiec sobie zrobie i od razu zapytam mojej fryzjerki co myśli o tych pasemkach dla mnie

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-23, 10:55   #4810
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Byłam wczoraj w Rzeszowie na zakupach i trafiłam do Grafici Na szczęście nie kusiło mnie aż tak żeby kupować dobra włosowe, ale mam w planach zakup plakatu w Empiku a że jadę we wtorek znowu....

W ogóle mam tyle stron do nadrabiania, że lecę czytać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:57   #4811
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
bezsens kompletny to nie wiem co za róznica zacząc licytacje od pewnej ceny(zeby sie oplacala sprzedawcy) a te akcje z ceną minimalną

poszukalam hodowle rezerwową cena podobna za psa, plus ten sam termin porodu - czuje ze sie zwiększyly moje szanse
Wtedy sprzdawca chyba jako mniej płaci za wystawienie przedmiotu. Tak mi się wydaje.
Cytat:

prywatnie -wszystko ok tyle, że tżet wyjeżdża na dwa trzy dni w tygodniu i wieczorami czuję się samotna chyba zapiszę się*na jakieś*tańce, jogę i siłownie żeby zabić jakoś czas a przy okazji wiosną*bez kompleksów wskoczyć w bardziej kuse ciuszki
Ja się wybieram na jogę i pole dancing. Siłownia nudna jest

Dziewczyny, trzymam kciuki żeby wam za te owsianki nerki niedługo nie podziękowały.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:58   #4812
blondyna789
Zakorzenienie

no co Wy dziewczyny.... grzywka to zło!
fryzjer musi umieć ją obciąć tak, żeby człowieka nie oszpecić
ja obiecałam sobie, że już nigdy nie zwariuję i nie obetnę tego dziadostwa
Stary 2010-02-23, 11:03   #4813
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desporadka Pokaż wiadomość
cynamon i rodzynki
bić nie będziemy, czasem w sytuacji awaryjnej trzeba wysuszyc i juz

Chociaz ja nie suszylam juz z rok pewnie W ogóle nie lubię swoich włosów po suszarce, są takie sianowate.
Owsianeczka się moczy
No ja moich końcówek po suszarce nie lubię, cała reszta jakoś to znosi, aż się dziwię, że błyszczą jak żaróweczka

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość

Dymko zrobilas sobie grzywke?bo mialas ochote na grzywke
Miałam, może nawet mam jeszcze trochę, ale... protesty są... i chyba mnie przekonały, że jednak grzywkę sobie daruję

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
Tak mi mów Orzeszku tak mi mów
Stary 2010-02-23, 11:05   #4814
desporadka
Zadomowienie

Cytat:
Ale mam muła przez tą pogodę jest tak szaro, pochmurnie, nic tylko spać cały dzień, łeb mnie boli i ogólnie źle się czuję
a u mnie tak ślicznie, że chce mi się aż zyc słonko świeci, wydaje się nawet ciepło.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Byłam wczoraj w Rzeszowie na zakupach i trafiłam do Grafici Na szczęście nie kusiło mnie aż tak żeby kupować dobra włosowe, ale mam w planach zakup plakatu w Empiku a że jadę we wtorek znowu....

W ogóle mam tyle stron do nadrabiania, że lecę czytać
oo Ty też okolice Rzeszowa najwięcej cudów włosowych jest w WISPOLU w Europie chociaz tez w Graffice tez ok
(gdzie dokładnie mieszkasz? możesz na PW )
Stary 2010-02-23, 11:05   #4815
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
No, ja podejrzewam,ze jeszcze przytyje Nie wiem ile wazy, pewnie góra 65 kilo, na pewno nie więcej, może mniej nawet. Ale jest przy tym bardzo silny bez trudu mnie nosi na rękach, z kolanami też problemu nie ma Tylko tata marudzi,ze mam go podtuczyć Tatuś 110 kilogramów żywej wagi
Ogólnie, ja uwielbiam chłopców budowy Kuby Wojewódzkiego, i z taką słodką chłopięcą buźką, TŻ taką ma
Mój jak miał 18 lat ważył 70 kg więc też mało przy jego wzroście ale wtedy wcale nie wydawał mi się szczupły, wręcz przeciwnie był taki męski ale teraz jak oglądam stare zdjęcia widzę kolosalną różnicę Mi się szczupli faceci średnio podobają, zdecydowanie wolę tych rozbudowanych

Cytat:
dzień dobry
Jahhh.... ale dawno tu nie zaglądałam, tyle stron... nawet nie będę próbowała nadrobić

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość

ALeż u mnie wiosennie na dworze
U mnie też cudowna pogoda

Jak dobrze pójdzie niedługo będę miała maskę Joanny z miodem i cytryną, maskę Romantic, Jantar i jeszcze kilka rzeczy Mama chce zamówić kurację Joanny, jak zobaczyła moje antenki mówi że musi ją mieć i przy okazji weźmiemy jeszcze kilka rzeczy

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:06   #4816
Asia19x
Zakorzenienie

Mi chodzi o coś takiego jak ma Kate na drugim zdjęciu, mam falowane więc z taką grzywką fajnie by wyglądało myślę, albo się mylę

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-23, 11:09   #4817
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie dlatego trzeba znaleźć takiego, który będzie wiedział jak ciąć mnie jak kiedys ociachała fryzjerka, tzn poprawiała po tym co sama obcięłam () miałam taką grzywkę na pół czoła, na dwór nie wychodziłam nawet boże, jak sobie przypomnę...

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-23, 11:10   #4818
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi mów Orzeszku tak mi mów

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mi się szczupli faceci średnio podobają, zdecydowanie wolę tych rozbudowanych
ja też zdecydowanie wolę rozbudowanych wystarczy jeden chuderlak w związku czyli ja facet musi wyglądać jak facet, tak żebym przypadkiem ja nie musiała go bronić

Cytat:
Mi chodzi o coś takiego jak ma Kate na drugim zdjęciu, mam falowane więc z taką grzywką fajnie by wyglądało myślę, albo się mylę
ja nic nie mówię, ale ja też poszłam ze zdjęciem do fryzjera na ścięcie grzywki
wg mnie fryzjer powinien mówić czy umie tak obciąć czy nie. realizowanie swoich fantazji na moich włosach jest dla mnie nie do przyjęcia...
Stary 2010-02-23, 11:11   #4819
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze pójdzie niedługo będę miała maskę Joanny z miodem i cytryną, maskę Romantic, Jantar i jeszcze kilka rzeczy Mama chce zamówić kurację Joanny, jak zobaczyła moje antenki mówi że musi ją mieć i przy okazji weźmiemy jeszcze kilka rzeczy
Szczęściara
Ja postanowiłam pozużywać co mam - tylko matrixa i joannę uzupełniać w razie braków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 11:14   #4820
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak miał 18 lat ważył 70 kg więc też mało przy jego wzroście ale wtedy wcale nie wydawał mi się szczupły, wręcz przeciwnie był taki męski ale teraz jak oglądam stare zdjęcia widzę kolosalną różnicę Mi się szczupli faceci średnio podobają, zdecydowanie wolę tych rozbudowanych

Ja nie lubię umięśnionych facetów, serio....Mój TZ chodzi na siłownię, fajnie wygląda, no ba ale jak już widzę, że powoli wypala swój tłuszczyk z brzucha to blee, muszę mieć za co złapać - w sensie,że za jakąs oponkę na brzuchu fajnie, że dba o siebie, no ale... Wolę jak ma trochę tłuszczyku

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-23, 11:16   #4821
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja się wybieram na jogę i pole dancing. Siłownia nudna jest
pole dancing? może siłownia jest nudna (nie wiem, bo nigdy nie chodziłam) ale koleżanka chodzi i tak rewelacyjnie wyrzeźbiła sobie ciało ja bym chciała wzmocnić ręcę, jestem tak wątła w ramionach, że przyniesienie większych zakupów to dla mnie męka przez to, że jestem taka drobna w ramionach mam wrażenie, że mam ggentyczną głowę

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Dziewczyny, trzymam kciuki żeby wam za te owsianki nerki niedługo nie podziękowały.
a dlaczego miałoby się tak stać?

Cytat:
No ja moich końcówek po suszarce nie lubię, cała reszta jakoś to znosi, aż się dziwię, że błyszczą jak żaróweczka
moje też blyszczą się po suszarce i ogólnie dużo lepiej wyglądają ostatnio wymęczyłam je, bo codzienne moczenie ich na basenie a potem suszenie suszarą wystarczyl tydzień i już końcówki zrobiły się sianowate a i kolor jakby zbladł
Stary 2010-02-23, 11:16   #4822
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
ja nic nie mówię, ale ja też poszłam ze zdjęciem do fryzjera na ścięcie grzywki
wg mnie fryzjer powinien mówić czy umie tak obciąć czy nie. realizowanie swoich fantazji na moich włosach jest dla mnie nie do przyjęcia...
Hm. W sumie ja zawsze i tak noszę spiętą to góry grzywkę, więc w razie W dalej bym spinala wezmę to zdj i jej pokażę o co mi kaman Może się uda

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-23, 11:21   #4823
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:

ja też zdecydowanie wolę rozbudowanych
ja też oczywiście żadnych pakerów czy kulturystów nie uznaję ale lubię jak facet jest silny, ma lekko rozbudowane mięśnie. mój tżet to taki chuderlak, teraz jak zachorował to już zupełnie-skóra i kości czasami kłuje mnie tymi swoimi gnatami jak śpimy i nie tylko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 11:30   #4824
asiulka123
Zakorzenienie

witam

muszę się pochwalić! zużyłam dziś Lorysa i Lilliputza

a w czwartek idę do fryzjera

niedługo też kupię jakieś odżywki bo został mi tylko Kallos latte

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:33   #4825
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

ja też zdecydowanie wolę rozbudowanych wystarczy jeden chuderlak w związku czyli ja facet musi wyglądać jak facet, tak żebym przypadkiem ja nie musiała go bronić
Dokładnie Kiedyś widziałam komiczną parę, dziewczyna przy kości a za nią taki chuderlak, pchali się w tłumie, oczywiście ona pierwsza ciągnęła go za sobą
Takim facetem nie pogardziłabym http://www.gabrielblanco.cc/images/a...ta/gato525.jpg Kiedyś specjalnie oglądałam gorzką zemstę żeby na niego popatrzeć

Cytat:
Szczęściara
Ja postanowiłam pozużywać co mam - tylko matrixa i joannę uzupełniać w razie braków
Ja też powinnam zużyć to co mam no ale nie potrafię sobie odmówić mama namawia żeby zamówić kurację a ten sam użytkownik ma maskę Joanny, Romantic i jak tu nie wziąć

Cytat:
Ja nie lubię umięśnionych facetów, serio....Mój TZ chodzi na siłownię, fajnie wygląda, no ba ale jak już widzę, że powoli wypala swój tłuszczyk z brzucha to blee, muszę mieć za co złapać - w sensie,że za jakąs oponkę na brzuchu fajnie, że dba o siebie, no ale... Wolę jak ma trochę tłuszczyku
Troszkę tłuszczyku nikomu nie zaszkodzi, mój Tż nie ma kostki na brzuchu ale bardzo dobrze wygląda

Stary 2010-02-23, 11:34   #4826
dymka
Zakorzenienie

A ja zmykam na uczelnię
Miłego dnia
Stary 2010-02-23, 11:39   #4827
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Miki, mnie przeraża ta wystająca miednica () czy cokolwiek to jest, tam, gdzie ma wytatuowane słoneczko

mi się marzy by mój tżet był silniejszy i żebym mogla na koncertach siadać mu na ramionach jestem mała i nigdy nic nie widzę
Stary 2010-02-23, 11:43   #4828
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki, mnie przeraża ta wystająca miednica () czy cokolwiek to jest, tam, gdzie ma wytatuowane słoneczko
Faktycznie dziwnie to wygląda Tutaj już lepiej http://2.bp.blogspot.com/_lLsdaCVk3K...baptista67.jpg Podoba mi się jego spojrzenie http://www.gabrielblanco.cc/images/a...ta/gato503.jpg

Stary 2010-02-23, 11:49   #4829
Renia90
Zakorzenienie

dzień dobry włosomaniaczki

ja dzisiaj znów na basenie, machnęłam 40x25m dopiero zaczynam.. bo ostatni raz to na basen chodziłam w gimnazjum

miałam iść do pracy, ale znów mi szef dzwonił, że on będzie dzisiaj w pubie ehhh nic tu zaplanować człowiek nie może.. jade z mamą na miasto pozałatwiać parę rzeczy..
Cytat:

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:51   #4830
asiulka123
Zakorzenienie

Miki, mogę zapytać od kiedy jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy?

Dymka, jaka szkoda z tą paczką ja bym się naprawdę nieźle wkurzyła i już chyba nic nie zamówiła przez internet ja czekam na moje próbki minerałów, mam nadzieję że jutro już będą a ten podkład Bourjois fajnie wygląda- gdyby nie to, że zainteresowałam się minerałami to na pewno przyjrzałabym mu się bliżej

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości