|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Przyznam szczerze, że bardzo dbam o to, żeby nie "odstawiać" męża na boczny tor, bo potem nie zawsze da się naprawić stosunki z małżem. Osobiście nie popieram więc spania z dziećmi.2) Lenka jest tą nieliczną, która ładnie siedzi w tym wieku , ale z tego co piszecie to miałam rację, że w wieku 6 miesięcy to rzadko które dziecię.Zosia śpi już prawie 2,5 h!! Nie wiem, co się stało. Miała tak ostatnio w wieku 2 miesięcy
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zmykam juz.... musze posprzątac przed wyjazdem, a obiadu nie bedzie, ja na szybko zjem zupke chinską, raz na jakis czas przecież można
![]() a wieczorem po fryzjerze jedziemy do tesciowej bo ma urodziny, wiec meza tam się nakarmi ![]() wiecie co nie widze połowe zdjec na allegro, wam tez sie tam zrobiło? np w tych aukcjach czeko nie widze zadnego zdjecia.... ee to wina mojej przegladarki bo w google chrome działa Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-23 o 12:58 |
|
|
|
#3663 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja wlasnie gotuje zupke kalafiorowa dla malego i dla nas
![]() aaa przyszlo przed chwila kolo anionowe na poczatek bede krecic po chwile zeby nie miec siniakow i zeby skora sie przyzwyczaila, jak przyjda mi termogacie to bede w nich krecicCytat:
mleczaki sie mu psuly masakrycznie i teraz ida stale mojej kolezanki syn ma jeszcze gorzej bo juz w ogole nie ma, tak ma zzarteno i te gorne zeby Eryk ma zalakowane, dentysta powiedzial wczoraj, ze jest ok, nic tam sie nie dzieje i sa caly czas zabezpieczone, a ja caly czas mam nadzieje, ze w koncu wypadna bo wyglada to masakrycznie ![]() musze porozmawiac z nim o lakowaniu tych stalych zebow bo nie chce zeby mu sie popsuly tak jak mleczaki hmmm a moze do Ciebie sie wybiore z tym lakowaniem - jak po jednym zebie to nawet nie jest taki wydatek no i z Erykiem nie ma problemu bo on jak ma isc do dentysty to jest najszczesliwszy na swiecie - uwielbia to nie wiem po kim, dziwne mam dziecko
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
Moja Mysia kończy dzis 8 mies ale ten czas szybko zleciał
![]() kurde tyle sobie pocytwałam i mój super szybki net mnie wyrzucił i dupa wszystko mi rozwaliło
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
marico...co ty wygadujesz?
chcesz baty? dlaczego tak sadzisz? jakis crazy day u mnie.Malej ugotowalam samego ziemniaka z marchwia+maselko.Smakowal o A ze nie spi to malo mnie tu.Bawie sie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Mam urlop w nocy mialam nogi jak z waty, ale staralam sie byc dzielna i zaciskajac zeby dzialalam. W ciagu 1,5 godziny mial temperature 37 . Bylismy u lekarza wczoraj. Wszystko osluchowo czyste, uszy rowniez w porzadku. Przy wirusowkach sa takie wysokie temperatury . Oczywiscie, gdy epizod powtorzy sie dzis w nocy, to jade na pogotowie dla spokojnosci sumienia.Teraz spi od 3 godzin, a temperature ma 36.5. Mam nadzieje, ze organizm walczy z wirusami ![]() Wydawalo mi sie, ze mam dobrze zaopatrzona apteczke, a w takich sytuacjach okazuje sie, ze mogloby byc lepiej. Tak wiec zamowienia juz zlozone i czekam na dostawy. To tak przyszlosciowo, bo to, co mam na teraz wystarczy. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Marico, co ty wygadujesz? Nawet takich glupot nie pisz.
|
|
#3667 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wszystkiego najlepszego dla Martynki, Amelki, Stasia, Maji, Jasminki, Zosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marica!!!!!!!!!!! predzej ja moge napisac, ze jestem nie lubiana ale Ty? za co?
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-02-23 o 13:26 |
|
|
|
#3668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też nie widze zdjęć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-02-23 o 13:27 |
|||
|
|
|
#3669 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie odstawiamy sie na boczny tor, bardzo milo spedzamy czas w innych zakatkach naszego mieszkanka np wczoraj na sofie ![]() ![]() A co do spania z dzieckiem tez nie popieram tylko po prostu to uwielbiam i Lena tez wiec nie widze powodu odmawiania sobie tej przyjemnosci. Czasu sie nie cofnie i jesli teraz sobie odmowimy to juz nigdy nie bedziemy mialy takiej okazji. Czemu mam tracic ten piekny czas? Bo pozniej bedzie mi ciezko ja odzwyczaic? Jestem na to gotowa a patrzac na dzieci znajomych niekoniecznie musi byc az tak ciezko ![]() 2. Zgadzam sie ze kazde dziecko jest inne i trzeba podchodzic do niego indywidualnie. ja nie trzymam sie zadnych schematow i nie sprawdzam co moje dziecko powinno umiec w wieku 6 miesiecy bo chyba bym zeswirowala . Dziekuje za brawa dla mojej corciNa dowod zdjecia jak siedzi i kokoniku w ktorym urzeduje ![]() Załącznik 2893155 Załącznik 2893156 I bonus. Jak sie objada rarytaskami ![]() Załącznik 2893157 Załącznik 2893158 Kurde czemu mojemu dziecku wychodza rude wlosy na zdjeciach ![]() Kasia mialas podpytac meza ![]() Cytat:
Cytat:
I prosze nie opowiadac glupot . Moze po prostu nie zawsze odpowiadamy na twoje posty ale to normalne. Ja juz sie do tego przyzwyczailam
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide juz, nie moge sie oderwac od tego kompa. A wiecie co, dzisiaj mnie olśniło, że jak sie odkłada od razu rzeczy na swoje miejsce to nie robi się bałagan niby taka oczywista rzecz, a jakos mi bałaganiarze do głowy nie przychodziła....
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To i ja sie podlaczam . Wszystkiego najlepszego
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=syla39;17389985]1.Ze tak powiem mezowi to jak najbardziej odpowiada
. Nie odstawiamy sie na boczny tor, bardzo milo spedzamy czas w innych zakatkach naszego mieszkanka np wczoraj na sofie ![]() ![]() A co do spania z dzieckiem tez nie popieram tylko po prostu to uwielbiam i Lena tez wiec nie widze powodu odmawiania sobie tej przyjemnosci. Czasu sie nie cofnie i jesli teraz sobie odmowimy to juz nigdy nie bedziemy mialy takiej okazji. Czemu mam tracic ten piekny czas? Bo pozniej bedzie mi ciezko ja odzwyczaic? Jestem na to gotowa a patrzac na dzieci znajomych niekoniecznie musi byc az tak ciezko ![]() 2. Zgadzam sie ze kazde dziecko jest inne i trzeba podchodzic do niego indywidualnie. ja nie trzymam sie zadnych schematow i nie sprawdzam co moje dziecko powinno umiec w wieku 6 miesiecy bo chyba bym zeswirowala . Dziekuje za brawa dla mojej corciNa dowod zdjecia jak siedzi i kokoniku w ktorym urzeduje ![]() I bonus. Jak sie objada rarytaskami ![]() [QUOTE] Skoro tak to ![]() A Twoja córcia to sama słodycz
|
#3673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
mój dzieć lezy na podłodze i gnieeeeecie
... już czuje ![]() przed chwilą jedliśmy deserek ... i Bartosz otworzył buźke, ja łyżeczkę myk do środka a on pięknie AAAApsik! ... nawet na twarzy miałam!Cytat:
udanej imprezki ![]() Cytat:
Ja jak byłam mała to ugryzłam dentyste w palec ... i podobno miał pęknięty czy cuś Potem chodziłam do takiej dentystki, co wszystko robiła na żywca bo twierdziła, ze musi wiedzieć kiedy mnie boli przy borowaniu masakra!Teraz mam cudownego dentyste- nawet nie boli jak znieczulenie daje ![]() Cytat:
... na moje posty też nie zawsze wszyscy odpowiadają, ale jakoś mi to nie przeszkadza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehe ... szkoda, ze mój małż na to nie wpadnie
|
||||||
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=angy;17390166
Skoro tak to ![]() A Twoja córcia to sama słodycz Dziekujemy Nie zacytowalo mi Ani a chcialam zapytac co to za ser z ziolami??? No i zdjecia ktore wkleilam jak Lena siedzi wygladaja troche jakby sie opierala o koldre wiec wkleje jeszcze jedne z szesciomiesiecznicy ![]() Załącznik 2893257 Załącznik 2893258
|
#3675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wytargalam z piwnicy moje stare drewniane krzeselko i dzisiaj Wercia miala juz premiere w nim
jak zrobilam jej stoliczek i krzeselko to taka radoche miala bo wreszcie mogla dowoli walic piastkami w stol![]() musze tylko kupic szelki zeby ja przypiac w tym krzeselku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myslalam ze juz odpowiedzialam, ze złe ustawienia w aparacie, zły balans bieli i czesto lampa błyskowa przekłamuje.
U mnie nie ma rudych.Moze mam inaczej skalibrowany monitor.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3677 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
syla Lenka cudna
ale juz Ci wierzymy wierzymy moj tez sam siedzi ![]() a co do wlosow, ja nie widze rudych a tak na serio - kiedys bylam u fotografa zrobic Erykowi zdjecie i wyszly mu takie rude wlosy, ze szok, normalnie rudzielec, ale bylam zla - a jaka bylam glupia bo wzielam zdjecia i poszlam a powinnam zrobic awanture i zadac nowych
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
ucielo mi cytat Wojtusi
![]() mi tez nie pokazywaly sie fotki -chyba cos z all bylo, bo teraz sie wyswietlaja
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
a zapraszam oliwke z mama
ciasteczko sie upiecze i "kawe" się wypije ![]() ![]() Ania szkoda ze tak daleko ehhhh laif is brutal co do mebli to wszystko mozna hehe byle miec projekt lub koncepcje. Najtansze to meble zpłyty oczywiscie z takim samym frontem, najdrozszy to lakier i drewno we frontach bo reszta szafki to i tak płyta laminowana (wiorowa), kuchnie cenowo podnosza tez takie bajery jak szuflady z cichymi domykami, podnoszenia w gornych szafkach(ja to przewaznie ograniczam ten bajer do minimum czyli tam gdzie on jest faktycznie potrzebny tam go projektuje) pozatym szyby w ramkach aluminiowych, uchwyty temat rzeka ale tez mozna sie na nich przejechac, oswietlenie kolejny bajer tez lepiej mało i tam gdzie jest on niezbedny np. nad zlewem i blatem roboczym 1 lub 2 swiatła.... dobra bo ja tak bym mogla w nieskonczonosc przynudzac bez konkretow ....... ![]() Lenka tez cud dziewczyna hemmm a tak apropo to takiego sposobu na jedzonko nie widzialam chyba jestem daleko za murzynami prosze o wtajemniczenie
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2010-02-23 o 15:37 |
|
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
mam faze wrzuce jeszcze 2 fotki
|
#3681 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Svinecko, Marico, przywoluje do porzadku Wszystkie sie tu przeciez kochamy Mariolko ogromnie sie ciesze, ze z Antosiem juz dzisiaj lepiej! Co to ja mialam jeszcze...a! Lenka jest przecudowna. Cud miod i orzeszki Wrocilysmy do domu po spacerze. Zrobilam mezowi i tesciowce niespodzianke i poszlam do Nich do pracy. Tesciowa przychodzi tylko we wtorki- alez sie cieszyla, ze zobaczyla Aneczke Moge ciutke pozrzedzic? Tesciowa powiedziala, ze nie podobaja jej sie ciuszki Aneczki. Akurat ubralam Jej ubranka od mojej mamy, normalne spodnie, koszulka, wszystko czyste, swieze, a tu babcia wybrzydza Ok, juz mi lepiej, musialam sie uzewnetrznic ![]() Lece robic kaszke
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-02-23 o 16:15 |
|||
|
|
|
#3682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sylka, czytałam, że dziecka nie powinno się sadzać na nocnik przed ukończeniem pierwszego roku życia, gdyż jest to niekorzystne dla bioderek. To było w jakiejś gazecie ciążowej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czemu tak piszesz? ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Podziwiam Cię, że tak sobie dobrze poradziłaś, ja nie wiem, czy bym umiała , mam nadzieję, że najgorsza noc za Wami . Pisz nam w miarę możliwości, jak się sytuacja rozwija ![]() syla Lenka jest śliczna Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Niesamowity jest , siłacz mały Cytat:
Nie przejmuj się
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po dłuugim spacerku i obiadku
Prawie trzy godzinki na dworze spędziłyśmy, pięknie dzisiaj Zrobiłam Martynce mus z jabłka i gruszki, jeżeli jeszcze nie próbowałyście to polecam, pyszności Mariolu, ale mieliście nockę,jesteś wielka dobrze że Antos ma taką zaradną mamę
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Martynce już składałam życzenia, więc czas na kolejne dzieciaczki
![]()
|
|
|
#3685 |
|
Rozeznanie
|
A bo wiecie jakoś wszystko mnie od paru dni doluje, wkurzam się bez powodu i jeszcze nie moge na wizaz wejść, żeby z wami popisać. I jako ś wydaje mi się, że tak czasem ni w 5 ni w 9 się wtrącam, prosze o pomoc z wyborem tapet czy coś w tym stylu a tak rzadko zaglądam, i tak sobie pomyślaalma, że pewnie mnie już nie chcecie bo wpadam od czasu do czasu i tak wam maloczasu poświęcam
PRZEPRASZAM ZA MOJA GLUPOTE WYBACZYCIE ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- martynia wszystkim ciociom dziękuję i buziaki przesyla
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo ![]() nie martw się, zawsze jesteś mile widziana Dziewczyny, szukam kurtki dla małej, co powiecie: http://allegro.pl/item930965877_wios...lue_ok_80.html i coś dla mam chłopców, może którejś sięprzyda: http://allegro.pl/item933186306_kurt...m.html#gallery
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Antos spi, wiec ugotowalam obiad i mam czas, aby poczytac.
U nas bez zmian, tylko baaaardzo marudziny. Boje sie jednak nocki, bo ok 3-4 mamy najwyzsza temperature ![]() Cytat:
wychodz z dolka i to juz! Ja tez czasami nie bywam na biezaco i nie mam czasu wszystkiego czytac. Miramej dobrze prawi - kazdy pisze ile chce lub moze. Ja np nie odpowiadam na posty, jesli nie mam pojecia co doradzic, np w sprawie tapet itp. Czesto tez linki do allegro nie otwieraja mi sie i nie wiem, co dziewczyny tam sobie pokazuja ![]() kochana, a gdzie masz sie wyzalic jak nie tu? kogo interesuja jeszcze kupki, pierwsze zabki i pierwsze sloiczki?
|
|
#3689 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przyszlo krzeselko do karmienia
podoba mi sie bardzo ![]() a TZ kreci nosem "bo nie jest fisher price" ![]() on dostal jakiegos jobla na punkcie tej firmy wszystko by kupili przyszly butki na wiosne dla Eryka ale uroczo a moj prawie miesiac starszy a tak nie umie na brzuchu lezy jak kloda, nawet tylka nie podniesie, a juz nie wspomne o takim wspinaniu sieCytat:
a forum jest po to zebysmy mogly sie czasem wyzalic Cytat:
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
marica ja sie udzielam jak cos mnie naleci i tez raczej wiecej pytam niz sama cos od siebie wnosze ale chyba po prostu taki ze mnie ludz
co do postepow Gabrysia to ja sie martwie ze tak szybko chce mi maluch dorastac wiec sobie nie zazdroszcze i sie obwiniam bo wykrakałam mam nadzieje ze mu to na kregosłup nie zaszkodzi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

Uwielbiam z nia spac i czuc jej cieplo, zapach
.
Przyznam szczerze, że bardzo dbam o to, żeby nie "odstawiać" męża na boczny tor, bo potem nie zawsze da się naprawić stosunki z małżem. Osobiście nie popieram więc spania z dziećmi.
, ale z tego co piszecie to miałam rację, że w wieku 6 miesięcy to rzadko które dziecię.
Nie wiem, co się stało. Miała tak ostatnio w wieku 2 miesięcy

mojej kolezanki syn ma jeszcze gorzej bo juz w ogole nie ma, tak ma zzarte

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Dziekuje za brawa dla mojej corci