|
|
#301 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: "Ty dziw*o!" czyli jak mamusia reaguje na współżycie swojej 19letniej córki...
Cytat:
|
|
|
|
#302 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: "Ty dziw*o!" czyli jak mamusia reaguje na współżycie swojej 19letniej córki...
Tak, ale zauważ że napisałam że JA bym się zastanowiła i co najważniejsze, JEŚLI nie ma w planach studiów, ważny czynnik, a więc może już tak naprawdę zacząć dorosłe życie... Nie wiem, czy nie ma, ale jeśli to może się nad tym zastanowić. Oczywiście są też inne czynniki, np. to czy w jej mieście są trudności ze znalezieniem pracy, a może zamierza wyjechać, no rożnie to bywa...
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie Autorka ?
debata sie toczy, wątek się rozwinął a Autorka przepadła, czy już sie wyprowadziła czy wogóle tu czyta ??![]() a co do wątku to uważam że wyprowadzka jeszcze w tym wieku, z domu ze względu na faceta to głupi i dziecinny pomysł !! i co wyprowadzi sie i co, kłótni będzie jeszcze więcej ,a kto wie czy przypadkiem coś sie nie wydarzy i sie rozstaną, co wtedy?? z podkulonym ogonem wróci do matki ?? 19 lat, matura, ma iść niby do pracy ?? skąd wezmie pieniądze?? w tym wieku wyprowadzic sie z domu bo "mama nie pozwala mi sie kochac z Tż", ona sie o Ciebie martwi kobieto, Skończcie z tym seksem w domu i zacznijcie myśleć racjonalnie !!nie ma innego miejsca w mieście tylko Twój dom ?? a na wyprowadzki przyjdzie jeszcze pora.kropka. |
|
|
|
|
#304 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Autorka była, widziałam
Może już nie ma do nas sił
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
ale co ona może nam powiedzieć? wszelkie propozycje rozwiązania sytuacji są na "nie" i nie wiem czego dziewczyna oczekiwała, jakiej rady, skoro wszystkie opcje są złe?
a to przecież takie proste że nawet wątku nie trzeba zakładać żeby wyjście znależć
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ot co. Obie panie uparte. Ktos w tej przepychance bedzie musial ustapic. Podejrzewam, ze corka.
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
'autorka wątku napisała że...'
helou?! przecież ona zapytała o poradę no więc kierujmy się do niej, a nie do całego wizażowego grona. Po co wchodzić w jakieś polemiki? Doradziłam,ok,zrobi jak zechce. A nie bla bla bla.
|
|
#310 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mijjenka, helou, forum dyskusyjne ma to do siebie, że prowadzi się dyskusję. Nie tylko z autorem/autorką wątku.
|
|
|
#311 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Czekamy na autorkę.
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze, to nie dziwię się wcale Twojej mamie, że tak wybuchowo zareagowała na całą sytuację. Raz powiedziała, że jej się to nie podoba, Ty tego nie uszanowałaś, więc widocznie poniosły ją nerwy. Nie ma ochoty wysłuchiwać Twoich jęków, co mnie osobiście wcale nie dziwi, więc powinnaś to uszanować..
Nie każdemu rodzicowi z łatwością przychodzi pogodzenie się z faktem, że jej nastoletnia córeczka uprawia seks. A Ty wiedząc jakie ona ma do tego podejście, robisz to za drzwiami pokoju i to na dodatek w sposób zupełnie niedyskretny. |
|
|
|
|
#313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno, masz taką a nie inną matkę (tego smsa nic nie usprawiedliwia), ale Ty wcale lepsza nie jesteś. Zamiast drzeć się i próbować swoim dziecinno-buntowniczym zachowaniem zwojować świat (oraz forum - "tego sobie nie życzysz, tamtego też nie...;]"), przeforsować własne widzimisię, zaakceptuj zasady matki (z Twoich wypowiedzi/zachowania bije rażący brak szacunku) - to ona Cię utrzymuje, nie Ty ją, i skoro zachowuje się tak, a nie inaczej przez tyle lat, to nie masz na to wpływu. I nie, nie popieram jej ani nie pochwalam, wręcz przeciwnie, ale nic nie wskórasz, więc czego oczekujesz? Na cudowne nawrócenie nie licz. Zaciśnij zęby, poczekaj do wyprowadzki, a upust uniesieniom miłosnym dawaj poza domem. Uprawiaj seks, ale jej w to nie wtajemniczaj w żaden sposób. Proste. CytrynowaPannica się potem poprawiła
Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-02-20 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Autorka wątku mówi że u jej chłopaka nie wypali z miłosnymi igraszkami....i to akurat rozumie....a jak jej się radzi żeby przystopowała w swoim domu w czasie obecności matki to już wielce się buntuje(a bo to jej poranna pora nie pasuje, a bo jeszcze coś innego)....dlaczego na igraszki u chłopaka tak się nie uprzesz?? tylko od razu krzaki podajesz za przykład??
Tego to akurat ja nie mogę zrozumieć.........
|
|
#316 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Fruchtgeele Czas edycji: 2010-02-21 o 17:57 |
||
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
niestety z tego co piszesz twojej mamy nie przekonają żadne argumenty ona już tak ma, kolega, mój ma taki sam problem a w dodatku jak pojedzie do dziewczyny to matka wydzwania za nim co chwilę by wracał do domu. Wydaje mi się że powinniście zaprzestać uprawiać seks podczas gdy mama jest w domu (kupcie jej bilet do kina niech idzie na jakiś maraton filmowy) żart oczywiście. może u chłopaka w domu jest inna atmosfera? bo w takiej sytuacji wasz związek może tego nie przetrwać a chyba byłoby szkoda.... albo kożystajcie z jakichś wyjazdów pokojów hotelowych czy coś w tym rodzaju. a swoją drogą mama nie daje ci dobrego przykładu traktowania drugiego człowieka
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
troche chora sytuacja ;/ matki raczej nie przekona ona ma takie poglądy i juz...
|
|
|
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
1. A ja jestem pod wrażeniem braku uczuć i opieraniu większości tutaj opieraniu się o pieniądze. -> ''to matka Cie utrzymuje a nie Ty ją'' Przykre słowa. Jeżeli komukolwiek w stosunku do członków rodziny do własnej matki, w głowie pieniądze. Będę dobra dla matki bo mnie utrzymuje. No gdzie my żyjemy. A swoją dobroć pewnie pokazujecie na starość matce, kupując jej pampersy i opłacając dom starości. Karygodnie wkracza pieniądz w życie uczuciowe. Stawianie tezy ''rodzice Cie utrzymują więc siedź cicho'' jest BZDURĄ!
2. Szkoda mi ludzi którzy ograniczają swój seks dla 'dobra' innych. Szacunek? dla sąsiadów? Czyli że ja nie lubiąc się kochać przy głośnej muzyce i w wyznaczonych godzinach, mam kochać się wtedy kiedy sąsiedzi nie słyszą, mam odpalać głośno muzykę i nie jęczeć? Śmiechu warte. Nie obchodzą mnie sąsiedzi. Lubie krzyczeć, lubię głośny seks. Nie krępuje mnie to, ale jeżeli ktoś układa swój seks pod innych to współczuje szczerze. 3. Ja np. jestem bardzo liberalny, mogę i gacie rodziców po domu zbierać jeśli zostawili po igraszkach. Nie przejmuje się tym. Człowiek się rozmnaża. Człowiek rodzi się nagi. Jest penis, jest wagina. Zaakceptujcie to. Nie ma się co wstydzić seksualności, a jeżeli komuś, np sąsiadom jest dobrze, to tylko im pogratulować. Mnie żadne odgłosy nigdy nie krępowały, to normalne jak śpiew ptaków. 4. Do autorki wątku. To nie Ty się musisz zmieniać tylko Twoja mama. Uda się. 5. Śmieszą mnie te teksty, że chłopak powinien to i tamto. Przypominam że kobiety walczą o równouprawnienie, więc nikt nie zwalnia ich z myślenia kreatywnego. Jeszcze dojdzie do tego że kobieta powie że 'chce' 'ma ochotę' a facet będzie musiał zrobić wszystko, a na koniec dostanie podziękowania że jest super zaradny. Obowiązki w seksie są równe. Tak jak i wszędzie indziej. 6. Uprawiajcie seks bez tabu, ludzie, bez obaw związanych z obyczajowością. A 'panie dobra rada' które tutaj się wypowiadają, ciekaw jestem czy w życiu realnym też są takie 'wielkie ego' czy tylko tutaj - alfy i omegi. 7. Jeszcze raz - nie tłumcie seksu. |
|
|
|
|
#320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to tyle... gadają bo ...muszą gadać jak staną się dziadkami to będą mówić o historycznych wydarzeniach "za moich czasów..." albo "w 19__r...."
|
|
|
#321 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście budujemy z mężem własny dom to będziemy mięli w nosie sąsiadów i ich seks. A i nasz nie będzie do publicznego przeżywania ![]() No coś zrobić powinien skoro matka jego dziewczyny swego czasu kazała mu wypierdalać z jej domu. U niej seks odpada, u niego chyba też (?)...na razie jest tak, że to ona jest lżona przez matkę, a on nic nie moze wymyśleć...Chyba, że nie chce seksu to luzik. Cytat:
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-02-23 o 10:26 |
|||
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, może jesteś moją sąsiadką, ktora miała w nosie, czy niektórzy sąsiedzi chcą spać, czy może dzieci dobranockę oglądają, nic nie tłumiła, wszystkich miała w dupie... dosłowonie i w przenośni
![]() Moją radą dla lubiąch glośny seks (nie pisze o słyszalnym) jest kupienie własnego kawałka ziemi, wybudowanie domku i harcowanie o dowolnej porze. I jeszcze jedno, nie wiem dlaczego częśc moich znajomych płci męskiej uważa, że jak facet krzyczy i jęczy, to jest pinduchna. I to zazwyczaj Ci, co mają bogate życie seksualne. Ktoś jeszcze się z takim myśleniem spotkał?
|
|
#323 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ktoś (tzn. wiadomo kto, bo się z tym nie krył) na nią kiedyś gliny nasłał w nocy, ze zakłóca ciszę nocną i się o tyle opanowuje, że radośnie chędoży sie przed 22. Jest bardzo miło jak mam np. w gościach znajomych z małymi dziećmi, a tu o 18.00 w niedzielę do naszych uszu dobiega: ohhhhh taaaaa.....iiii....oooOOO O...taaaaaaaKKKK....jee je jeszcze, jeszczeeeee....moooooocni ej !!!!!!!!!!! I tak przez 2, 3 godziny. Ale cóż...przed 22 jest to możemy jej skoczyć. Trzeba się ewakuować z chałupy albo zapodać ostrego rocka Współczuję tylko tym co mają małe dzieci...Z jednej stronie seksząca sie baba, a z drugiej ludzie, którzy próbują tego nie słuchać i zagłuszają na różne sposoby. Dom wariatów jak pragnę zdrowia Ja nie
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-02-23 o 11:02 |
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, kiedyś wdałam się w polemikę, że z punktu widzenia kobiety to nie jest tak (no chyba, że facet popiskuje jak myszka i zasuwa falsetem ). Co mnie zdziwiło, że część facetów tak uważa...
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała sąsiadki (drzwi naprzeciwko), które zorganizowały domowy burdel. sąsiad z piętra pisząc skargę strasznie się przejął i chyba po nocach nie spał bo w skardze pisał ze szczegółami "trzaskanie drzwiami całą noc, odgłosy seksu co 30 minut, ostatnie trzaśnięcie o 5:45"
|
|
#326 |
|
BAN stały
|
ciekawe w co
![]() No niektórzy bardzo przeżywają, ale czasem wobec niektórych przypadków, naprawdę trudno zachować zimną krew. Zwłaszcza jak jest 3 nad ranem, sasiądka uprawia seks od kilku godzin, a za 3 godziny trzeba wstać do pracy. To jak z ujadającym psem. No, ale niektórzy myślą dupskiem, a nie głową no i to przecież ONI są najważniejsi na świecie
|
|
|
|
|
#327 |
|
Przyczajenie
|
A mi się wydaje, że nie ma co się obawiać o dzieci. Nie biorą się z kapusty. One też zrodziły się z seksu. Wystarczy powiedzieć dzieciom że sąsiedzi się kochają, jak spytają.
Dużo zależy też od budownictwa. W niektórych mieszkaniach odgłosy niosą się bardziej w niektórych mniej. Jeżeli ktoś chce być super hiper dla sąsiadów to w ramach remontu może mieszkanie wytłumić. W nowym budownictwie mieszkaniowym przeważnie już mieszkanie jest wytłumione. Zresztą, tak jak pisze. Ja się nie ograniczam i innym też polecam się nie ograniczać. Czy to z imprezami czy to z seksem. Natomiast jeżeli są sztywne zasady ciszy nocnej (w nowym budownictwie zazwyczaj nie ma tego pojęcia - bo mieszka tam zazwyczaj ludność 20-30 lat) to trzeba płacić mandaciki i tyle. |
|
|
|
|
#328 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
a propos: miałam kiedyś taką nauczycielkę, nie wiem, czy to było po 22 czy przed, ale... Sąsiedzi słyszeli z jej mieszkania głośne krzyki i myśleli że mąż ją bije, dlatego policję wezwali. A co robili to się domyślacie
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja uwielbiam pojęcie tolerancji - wszyscy muszą tolerować moje poglądy, ale ja poglądów innych nie muszę (tak to do Ciebie Michaelu) - ja się ograniczam, bo szanuje prawa innych. I nie ważne czy są liberałami, konserwatystami, wegetarianami, czy miłośnikami meloników.
W końcu moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka, ot zwykły szacunek dla innych. Co do autorki wątku, zawsze sceptycznie podchodzę, bo znamy tylko wersje jednej strony, nie wiemy jak wyglądała jej rozmowa z matką (być może w takim tonie). Ja bym się nie pozwoliła seksić mojej córce w domu Ot taki już los nastolatków (przynajmniej jest teraz co wspominać )
|
|
|
|
|
#330 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Michaelq, nie mieszaj bycia liberalnym, uprawiania seksu bez tabu z brakiem szacunku i kultury.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

Radzę spróbować

debata sie toczy, wątek się rozwinął a Autorka przepadła, czy już sie wyprowadziła czy wogóle tu czyta ??

Może jest to spowodowane tym, że córka jej siostry, na której powinnam według mojej mamy się wzorować, jest pierwszą świętą żyjącą na ziemii, a mimo tego że ma 20 lat, jej największe erotyczne przeżycie to trzymanie chłopaka za rękę