|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
szukalam wkladek medeli tych wielorazowych do zbierania pokarmu ale nie mieli nieststy ale Pan w swiebodzicach na poniedzialek mi przywiezie i pokrowiec na smoczek castel taki ze do raczki wozka bede mogla go przypiac a to faktycznie lepiej sie oplaca u was kupic jak o 100 tanszy a ten niebieski to stoi tam jeszcze od czasu z przed swiat pamietam bo go ogladalam Darusia ale to sa wiosenno letnie kozaczki one sa z takiego delikatnego cieniutkiego zamszu i maja dziurki zeby noga oddychala sa jeszcze jedne takie fajne z odkrytymi paluchami ale to juz w piatek zakupie tamte sa wlasnie granatowe a ja poczekam sobie na biale tylko ze maja wiekszy obcas ale dam jakos rade chyba hehe w koncu zaczelam cos dla siebie kupowac ale i tak nie poprawilo mi to humoru kurcze musze cos wymyslic zeby maz nie pojechal do tego wrocka ...... hmmmmmm..... wiem moze zaczne rodzic ?? co wy na to tak w piatek wieczorem hehe byloby zabawnie
|
|
#2942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzięłam 2 nospy forte ok 17 i brałam gorący prysznic... teraz leżałam w wannie i nie minęło... tylko tu jest tak, że jak nie ma rozwarcia i skurcze słabe to i tak wysyłają do domu... daje sobie jeszcze 2 godzinki i jedziemy do szpitala ktoś pytał który mam tydzień, więc dziś jest dokładnie 36t + 3 dni, wg USG przed 12 tygodniem wychodziło, że Mała o tydzień większa... gin mówił, że jest gotowa... zobaczymy
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
oooo nie
nie znosze białych kozakow!! mam na nie uczulenie hehehhe---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- no skoro tak gin mowil to wszystko mozliwe zwlaszcza ze juz ladnych pare godzin cie nie puszcza nic....
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Człowiek tylko na chwilę was z oczu spuści i tyle się dzieje! No kurcze... teraz jak się zaczęło na dobre, to lepiej w ogóle cały dzień na forum siedzieć, bo po paru godzinach tyle rewelacji
![]() Minka - szykuj się słonko Szwagierka tak siedziała w domu bo ją mało bolało i jak w końcu zdecydowała się pojechać do szpitala ot dla świętego spokoju, sprawdzić czy to już to miała 6cm rozwarcia już Także dasz bór, aby się okazało, że to faktycznie JUŻ i że tak bezboleśnie przez to przejdziesz ![]() Tylkooliwka - Maluszek przecudny! I w ogóle jaki błogostan na twarzy Śpi w najlepsze ![]() Darusiaaa - ciuuuszki booooskie *_* ![]() Ita83 ile teeego wszystkiego WOW! Osobiście bez pamięci zakochałam się w tych wszystkich Twoich ogrodniczkach Śliczniaste !!!! Co do tego "co jeszcze"... to ja nie mam pojęcia Nie mam aż tyle tego wszystkiego, ale np. z tego co zauważyłam mało masz rzeczy rozpinanych. Ja starałam się te najmniejsze rozmiary 56-62 kupować takie żeby było mi łatwo małego ubierać. Body kopertowe, kaftaniki kopertowe, lub normalnie zapinane, pajace rozpinane przez całość - żeby na początek się nie bać i ogólnie sobie sprawę ułatwić.
|
|
|
|
#2945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ide w kimke .
|
|
#2946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak już tak się rozchasało to chyba to już? ?? Nam każą się zgłaszać do szpitala jeśli są skurcze, odejdą wody, lub wystąpi plamienie/krwawienie. I jeśli wychodzą skurcze na KTG to nawet jeśli rozwarcia brak to zostawiają na oddziale.... Kurcze... a może by tak mąż sprawdził czy jest rozwarcie xD? Bo ja bym chyba nie wytrzymała. Jakbym nie miała pewności zmusiłabym chyba TŻ żeby mnie zmacał, a jakby drań nie chciał to lusterko, latarka i dużo samozaparcia musiałoby starczyć ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc
|
||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
ania ja tak samo, po prostu dla mnie biale kozaki odpadaja na wstepie, chociaz byly by od gucciego i na aukcji kosztowaly 100zł nawet bym nie zerknęla
ale nie wiem dlaczego mam takie cos, po prostu tak jakos , chyba bez powodu.
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka- jeszcze raz gratulacje. Synuś superaśny
.Jakoś wszystkie te Wasze bobasy to takie owłośione a moja oliwka to prawie łysa. No ale mnie zgaga nie męczyła to pewnie dlatego ![]() ![]() Cytat:
To ja się załamałam. Cytat:
Ita, Darusia - ciuszki bardzo fajne. Ita - toś nam ćwiczenie zadała. Teraz wszytskie musimy jeszcze raz zobaczyć i przeanalizować te wszystkie zdjęcia. 1000 punktów - warto się pomęczyć ![]()
|
|
#2949 |
|
BAN stały
|
Biale kozaczki.... jestem na NIE ale zalezy od gustu, co kto lubi
nie potepiam.Ja za to uwielbiam granatowy zamsz i szarosci na nogach Ja marze o tym zeby w koncu cos dla siebie kupic...ale sklepy omijam poki co z daleka, nie chce sie rozdrazniac bo i tak wiem ze w nic nie wejde, a XXXL kupowac nie chce bo pozniej (mam nadzieje) sie nie przydadza...a namiot mam, wiecej niz 1 nie potrzebuje... Odnosnie ciuchow... nie mam w coooooo sie ubrac do lekarza jutro :/ ajjj |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam się martwić coś bardzo słabo czuję dziś malego Mam strachaidę się położyć może w nocy bedzie szalał ... Dobranoc dziewczyny
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-02-23 o 23:09 |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szarosci, granat, beż ja uciekam spac , paaaaaaaaaaaaaaa---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:32 ---------- juz sie pojawil watek mamus listopadowo grudniowych
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Zero dyscypliny na tym forum. Minka też mi tu poza kolejką się rozpakowuje
Ale jeśli to już, to trzymam kciuki, żeby do końca było lajtowo jak teraz.Ja dzisiaj byłam u gine w przychodni obok. Odkąd się przeprowadziłam chodzę do różnych lekarzy i miejsca nie mogę sobie znaleźć, a przychodnię mam parę metrów dalej, więc tam też chodzę. Ale... ostatni raz. Babka do tej pory mnie nie badała, a byłam dzisiaj trzeci raz. Ostatnio zleciła badania dopiero i... mam fajną anemię, za dużo białych krwinek, do tego mocz - tragedia - pełno bakterii i jakiś tam. Znów nie chciała mnie zbadać, więc jej powiedziałam, że mam stan zapalny, bo ostatnio mi się zrobił naprawdę. Zaczęła się drzeć, że to przez depilację, że ona mi już to mówiła... więc jej powiedziałam za pomocą swojego specjalnego tonu, że nie mówiła, bo do tej pory mnie jeszcze nie zbadała. I od razu jej przeszło. Ciekawe czy to nie jest z jej strony jakiś błąd w sztuce, żeby w ostatnim trymestrze nie badać. Szyjka wg niej bez rozwarcia - ciekawe, że 5 tygodni temu dwóch lekarzy w Instytucie Matki i Dziecka twierdziło co innego. Ja pierdziele - więc tak wygląda prowadzenie ciąży na NFZ. To ja jednak już dziękuję. A później standardowo malowałam mieszkanie - fajna zabawa, długa, ale nie męcząca. I Igorowi się podoba jak łazimy, kucamy, wspinamy się (ale nie widzę związku między myciem okien a porodem - na nas to nie działa). I tż też mnie wkurzył. Jakiś taki bezmyślny. Wrrrrrr..... A ja spać znów nie mogę. Ech.... Ale Wam życzę dobrych snów
|
#2953 |
|
BAN stały
|
Megi czy ty nie powinnas przypadkiem sie juz szpitalowac????????????
Uciekaj nooooo bo dziewczyny juz Cie przeganiaja...a zaraz za nimi JA Takze zbieraj manatki, Igorka sprezaj i pisz smski ze juz po wszystkim! |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bardzo lubie biale buciki oczywiscie jak sa biale <bardzo dbam o buty >nie podobaja mi sie takie tandetne z bazarku ale mam kilka par bialych kozaczkow sa dosc wysokiego gatunku albo ze skorki albo z zamszu jedne lniane ale zawsze czysciutkie i wygladajace jak nowe wydaje mi sie ze to zalezy tez do czego te buty ubierezmy bo tak samo rozowe czy granatowe szare czy czarne moga wygladac tandetnie
dzien dobry ![]() ja zas po nieprzespanej nocy te bole brzucha mnie wykoncza chyba
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aneczkkaa;17405405]hehe ty to jesteś szalona na dupie nie usiedzisz hihi
Byłam dziś w tym sklepie w wałbrzychu koło kościoła muszę powiedzieć że jak dla mnie wózek super Był niebieski ![]() zamówie go u nas na miejscu( są tańsze o prawie 100zł ) i nie będę tam już jeźdźić. Po za tym w razie reklamacji zawsze sklep na miejscu to na miejscu a tak musiałabym się brykać na wałbrzych a ja mam tak około 40 km w 1 stronę Ja wózek u nas w sklepie oglądałam, i trochę potestowałam, a potem znalazłam producenta, co mi przyśle wózek do domu. Zamówię dopiero jak się młode urodzi, bo niewiem jeszcze co, i od tego trochę kolor uzależniam. Ale wózek ma super miękkie zawieszenie i dużo przydatnych funkcji( jedno czego nie ma to regulacji zagłówka w gondoli, ale bez tego przeżyję) I gwarancja zachęcająca bo 24 mc, w raziezepsucia, tego samego dnia oni przysyłają kuriera, i najpóźniej na drugi dzień mam spowrotem. Bez zawożenia do sklepu. Szwagierka ma starszą wersję tego wózka i sobie chwali. Z fotelikiem parasolką i przesyłką około 1100 kosztuje http://www.babyworld.eu.com/link/produkt/id/11/color/78 Wcześniej inny miałam wybrany, ale na podobnej zasadzie, upatrzony w sklepie i zapytanie o cenę do producenta, tylko tam na naprawe się około 4-7 dni czekało, to dałam sobie spokój.
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Zanim nadrobię resztę, chciałam napisać Tylkooliwka GRATULACJE!!
![]()
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się jakos niebardzo spalo. Mam identyczne kozaczki jak Twoje różowe tylko,że kolor brąż-kakao ![]() I Ty mi każesz wiercipiętku leżec? mnie nosi nie mniej niż Ciebie...Jezu zjadłam ledwo śniadanie i już się zabrałam za rodzynki w czekoladzie eh tylkooliwka synek cudny
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-02-24 o 08:45 |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
A swoja drogą , to myślałam że jeszcze sporo czasu do rozpakowania, i jak tu czytam, że codzień to mniej nas zapakowanych, to trochę zaczyna straszyć
Wy już takie poszykowane, a ja raptem wyprawka do szpitala kupiona, choć jeszcze kilka rzeczy brakuje, bo może i chętnie po sklepach bym połaziła, ale u nas w mieście tragedia, wcześniej odśnieżać im się nie chciało, to teraz to wszystko się topi, bo np wczoraj +10 było. to chodniki w pięknym lodzie przykrytym wodą, przydałyby się łyżwy przy kaloszach No i tak ku pamięci to Witam z ranka
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki,a czy kupujecie to? http://www.allegro.pl/item931902543_...280_dawek.html
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mały zaczął szaleć w brzuszku całe szczęście bo rano miałam jechać do szpitala żeby sprawdzili co się dzieje .... Madzia ja kupuję wózek Espiro Enzo ty też ? Swoja droga ja jak sobie pomyśle ze to już niedługo mam kilo w gaciach boję się okropnie chyba każda z nas ma tysięce obaw itd
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy artykuł na onet
http://dziecko.onet.pl/41530,5,8,kie...1,artykul.html Może sie przyda
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
dziendobry.....my dalej w calosci - po wczorajszym incydencie dzis suchutko - latam sprawdzac wkladki jak glupia - ale nic......
wiec oby tylko falszywy alarm..... Maly szaleje w najlepsze...kurcze troszke juz bola te jego slodkie kopniaczki Co do nocy - to tradycyjnie maly sie obudzil kolo 4 i dal wystep pt. "mama to my jeszcze spimy?" - i tyle bylo spania I tak go kocham - caly czas mu powtarzam ze jak juz bedzie po tej stronie to sie skoncza jego rzady - choc i tak wiem ze wtedy to sie dopiero zacznie
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
co do przyspieszaczy porodowych - to gdyby malemu sie odwidzialo i zechcial przeczekac to mam w planach mycie okien na 18 marca
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nepentes.pl/attachments//...mpozycja_m.jpg i to http://solidna-apteka.pl/images/medi...304161_MED.jpg ten drugi uzywalam sama i sie sprawdzil wiec dziecku tez kupilam ![]() a ja dzisiaj mialam w nocy koszmary snilo mi sie ze moja mama jest chora ze maz mnie zdradza ze dziecko sie zaklinowalo w trakcie porodu a ja bylam gdzies w jakiejs jaskini zdana tylko na siebie doslownie koszmar ![]() Ankazar podziel sie rodzynkami ja w domu mam tylko biszkopty a na sniadanko zjadlam paste rybia < bialy serek + ryba + cebulka> z chlebkiem pychota a na obiad beda flaczki :P i mielone
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodz zapraszam-mam całą szafke słodzyczy ![]() A ja robie ogórkową i mam ochotę na placuszki ziemniaczane,ale chęci do ich zrobienia zero;/coś mi się spac chcę...a sny są ponoc na odwrót,więc będzie gitara
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam poprzednio marimer, i byłam zadowolona, teraz mam http://www.tanie-leczenie.pl/foto/ph...b8331a54e98886
i jestem jeszcze bardziej zadowolona, bo ma końcówkę taką gumowaną, jakąś poręczniejszą. A w aptekach cefarm jest w promocji za 19,99, kupowałam 3 dni temu
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dober
) i oddaniu siuchów tyłek mokry...ja już spocona ze strachu jak szczur..wywąchałam wyoglądałam i było to bezbarwne i bezwonne raczej...umyłam się, przebrałam i poszłam leżeć - tak leżeć nie spać...i tak przeleżałam do rana co chwilę macając czy mam sucho no i było normalnie...i CO TO BYŁO??????najadłam się strachu jak nie wiem co!!!dzisiaj muszę sobie kupić papierki lakmusowe do sprawdzania odczynu i wypytam gina i każę zrobić usg bo umieram ze strachu!!! jutro zaczynam 36 tydzień, ale to chyba jeszcze za wcześnie na odpływanie wód co???jajko zniosę chyba do tej wizyty...małego czuję normalnie wierci się słodko jak zawsze i chociaż o to jestem spokojna co jakiś czas mi się brzuch stawia i po chwili przechodzi...ehhhITA ciuszki booooskie
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
mniam placuszki tez bym zjadla ale my mamy ziemniaki wielkosci 5 zlotych wiec nie chce mi sie ich ucierac
a do sklepu mam lenia zeby isc wogole baby blus przedporodowy chyba mnie dopada
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Był niebieski

szukalam wkladek medeli tych wielorazowych do zbierania pokarmu ale nie mieli nieststy
ale Pan w swiebodzicach na poniedzialek mi przywiezie i pokrowiec na smoczek castel taki ze do raczki wozka bede mogla go przypiac 

boję się okropnie chyba każda z nas ma tysięce obaw itd