Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 16:52   #2881
malina81
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Agusia- żono- gratuluje A jesli chodzi o mleczko modyfikowane to niewiem co Filusiowi nie pasi- ale w sobote kiedy przyjechała do mnie kolezanka która urodziła w tym samym dniu tez skarżyła sie ze mała nie chce jesc jej z butelki- przy mnie zjadła tylko 30 ml i potem ja karmiłam Tomka na leżaco na poduszce i ona tez tak spróbowala i okazało sie ze dziecko je poprostu pozycja jej nie pasowała bo jak wczesniej to robiła karmiac butelka to trzymała dziecko na rekach- (a piersia zawsze karmi w pozycji lezącej) A ty jakie mleko podajesz??mozesz musisz kombinowac tak jaz z butelka i poszukac tego co mu zasmakuje

Madzia super ten basen

Brombri wspólczuje takiego pediatry...

Kareninkoa ty odciagasz do butelki swoje mleko czy dajesz modyfikowane??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 16:53   #2882
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Nie wiem co pochrzaniłam, ale mi cytuje nie chronologicznie

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Bromi kiedy jedziesz na wakacje, bo ja też jade w okolice Władysławowa
1-10 sierpnia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Właśnie, Brombi, dzięki, że mi podpowiedziałaś, żebym poszperała w Biochemii, bo znalazłam już parę ciekawych porad i innych rzeczy I jak nie zbankrutuję na surowcach, to może chociaż kiedyś wyjdę na "0"
Polecam się na przyszłość

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Witam Witam juz jako ZONA
Najlepsze życzenia
Dużo szczęścia i miłości, reszta sama przyjdzie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a na piersi a konkretnie na sutku tam gdzie wczoraj mialam pecherzyka mam ciutke ropy i nei wiem co mam zrobic, boli mnei to i nie wiem skad mi sie moglo takie badziwie zrobic
Domi, a Mała Ci się źle przyssała, czy samo się tak zrobiło?
Jest coś takiego jak grzybica piersi i wtedy robią się różne zmiany na sutkach, ale to Mała najprawdopodobniej miałaby pleśniawki, a skoro nie ma to raczej nie to. Dziwne w każdym razie, najlepiej jakby to ktoś obejrzał, położna może ?

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

Brombi w końcu wiem jak wyglądasz Synuś to cały Ty!! mały przystojniak
Znaczy, że powaliłam Cie moją urodą ?
Babcia TŻ też mówi że Filuś to "mała Marcelinka"

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Boszzzzz....jaki powalony ten lekarz... Takiego to tylko
A On podobno bardzo dobry jest
Była u mnie dzisiaj moja bratowa z bratankiem i mówiła, że jej siostra jak jej syn zachorował, to specjalnie do niego przyjeżdżała.

Cytat:
Przyszły pianki!!! zaraz będę przyozdabiać pokój!!
Eluś, Ty się ostatnio przeprowadziłaś na swoje a parapetówy nie zrobiłaś
Żądam zdjęć ( przynajmniej pokoiku Oleńki) i wino stawiaj

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

Brombi - pytałaś o miganie - migałam ale ostatnio coś mi nie szło, bo TZ miał migac a nie miga a to chyba oboje powinnismy żeby zadziałało..porozmawiam z nim jeszcze i moze faktycznie się przyłożymy
A z czego uczyłaś się znaków? Z książki? Z jakiej?

Z tymi nockami to współczuję
Naprawdę smoczek nie działa? A ile razy próbowałaś w nocy?
Może niech TŻ to robi, bo on cycków nie ma, więc Mała będzie wiedziała, że od niego nie dostanie i może szybciej się uspokoi?
A budzi się zawsze w tych samych porach?

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
wstawiam Olę
Boska

Cytat:

laski wstawiłam przepis na 3 bita jakby któraś miała ochotę na coś słodkiego - polecam
Wstręciucho, ja się odchudzam

Madziu
i Elu to ten wóziol?
http://www.allegro.pl/item919642368_...kolor_hit.html
Podoba mi się, ale czy to rzeczywiście wyprzedaż, czy one tyle kosztują?

Agusia , ja planuję dokładnie te same zabawki kupić Małemu
Będą Filutki miały to samo

Karenina zakupy świetne
Te klocki mi się bardzo podobają.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:00   #2883
aniulka8204
Wtajemniczenie

ZAHARIA powiedz mi jak sobie radzisz z włoskami MIRIAM ?

bo moja Agusia aż takich włosków jak twoja córcia niema ale tak tą główką kręci na boki że porobiły jej sie małe kołtunki z tyłu główki mimi że przeczesuje je dziennie
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:04   #2884
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Wstręciucho, ja się odchudzam
tak tak ja też Cię kocham i muffinki wypróbuję w najbliższym czasie

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:15   #2885
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
A z czego uczyłaś się znaków? Z książki? Z jakiej?

Z tymi nockami to współczuję
Naprawdę smoczek nie działa? A ile razy próbowałaś w nocy?
Może niech TŻ to robi, bo on cycków nie ma, więc Mała będzie wiedziała, że od niego nie dostanie i może szybciej się uspokoi?
A budzi się zawsze w tych samych porach?
Brombuś podstawowe znaki sa na stronie : www.migowy.pl

Smoczek nie działa - ale faktycznie tylko ja próbowałam - może jak TZ powstaje to się sprawdzi tylko on już mnie trąca i uważa, że to głupi pomysł wstawać mu się nie chce i tyle

a budzi się o 24, ok 2 lub 2:30, koło 4, po 5 i ok7

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

w temacie gotowania:
w przerwie między szarlotką a biszkoptem z jabłkami polecam nieco inne ale pyyyszne ciacho dla karmiących i nie tylko
jest w naszej książce
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:17   #2886
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecie ostatnio spi cala noc bez zadnego karmienia albo budzi sie tylko raz

Moj tz w weekend uspal malego wtedy kiedy nie owienien spac i teraz ma caly latwy plan w tylku.. budzi sie i zasypia kiedy tylko chce.. musz eznowu go do porazdku doprowadzic.. a bylo juz tak ladnie;(

U nas ostatniio pieeeekna pogoda slonce swieci i jest +10 stopni wiec spacerki staja sie coraz przyjemniejsze

Piekne macie dzicioczki!!

i 3 mam kciuki za dzieciaczki ktore maja troche problemikow ze zdrowiem

aaa ai mam problem.. mleko mis ie konczy.. z jednej strony zaluje ale z drugiej chciala bym juz przejsc na modyfikowane ale moj filip nie chce zadnego pic!;( glodny jest podaje mu mleko modyfikowane to wypluwa wszytsko i nie wiem co mam zrobic smoczka dalej nie chce doic.. doi tylko kciuka i pluszowa zabawke.. a dokladnie odnoge raka:|
gratulacje
Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Witam Mamusie i wszystkie dzieciaczki.

ja ciagle nie moge do Was czynnie dołączyć przez te koszmarne problemy z brzuszkiem. Trafiła nas jakaś koszmarna Mega Kolka. Co juz zaczyna się robić dobrze dzień czy dwa to nadrabiam robotę w domu (dwie godziny wolnych rąk to sukces) i nie mam jak pisać do Was.
Staram sie przynajmniej być na bieżąco ale to też cud- często stoję na jednej stronie godzinę bo nie mam jak sięgnąć do myszki.
Strasznie mi żal mojego Michasia-bo widzę jak się męczy i pręży.

Najgorsze jest tez to że jestem mega zmęczona i to chyba zaczyna odbijać sie u mnie na pokarmie a właściwie jego chyba powolnym zaniku.

Strasznie mi smutni jak czytam, że Wasze dzieciaczki maja problemy ze zdrowiem ja wiem jakie jest to smutne i stresujące.

Zebra-trzymam mocno kciuki za Piotrusia aby wreszcie wszystko się skończyło

U mnie to samo Jestem już tak wyczerpana nocami, że zastanawiam sie nad dawaniem na noc mleka modyfikowanego. Wydaje mi sie, że z powodu niewyspania zaczynam mieć coraz mniej pokarmu. Czy któraś z Mam już to robiła?? I czy daje to jakieś rezultaty??

Gratulacje:ro za:

Piękne prezenty kupujecie swoim Maluszkom- ja na razie stanęłam na Owieczce ale i ta nie zdała egzaminu więc na razie nic nie kupuję- tylko zazdroszczę

Dziewczyny, dajcie znać w spr. dokarmiania modyfikowanym bo już nie wiem co robić

Uciekam.... Mały znowu płacze
Trzymam kciuki żeby kolki przeszły
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:31   #2887
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
To tak jak moja cora tez nie chciala ssac cyca i caly czas odciagalam az sie skonczylo ...

No wlasnie....trudno i tak idzie 5 miesiac jak karmie piersia, wiec jak maly tak ma sie meczyc to nie wiem czy warto?

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamila mój tżt to by Cie już dawno wydziedziczył za te zakupy ALe zazdraszczam strasznie. My niestety musimy teraz troche oszczędzać bo ja nie wracam do pracy i będzie mniej kaski.
Eee tam wydziedziczyl...ja mojemu nic nie mowie tylko widzi nowe rzeczy....

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kareninkoa ty odciagasz do butelki swoje mleko czy dajesz modyfikowane??
Roznie... a czemu?

Cytat:
A On podobno bardzo dobry jest
Była u mnie dzisiaj moja bratowa z bratankiem i mówiła, że jej siostra jak jej syn zachorował, to specjalnie do niego przyjeżdżała.

Madziu
i Elu to ten wóziol?

Karenina zakupy świetne
Te klocki mi się bardzo podobają.

Hmmmm...moze dobry jak juz wiadomo, ze dziecko jest chore...

Wozek fajny, tylko kurcze ciezki...

A mi sie podoba to jedno okragle z FP co Agusia wkleila....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 18:08   #2888
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Madziu i Elu to ten wóziol?
tak ten i ja płaciłam za niego prawie 3 lata temu około 750 zł
moze jest cięzki - ale tak jak ja to mam dom parterowy więc waga wózka mnie nei obchodzi specjalnie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:38   #2889
domi7ks
Zakorzenienie

Brombis w piatek, podejrzewam mnie tak zagryzla. To raczej grzybica nie jest, dbam o piersi, Malutka nie ma plesniawek. To mi tak pogryzla- ta mysle teraz z tej odciagam...

Pietrusia jutro wkleje

Laseczki moj podpis

acha: jak to jest z karmieniem w pozniejszych miesiacach, tego mleka przybywa???

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-23 o 18:40
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:44   #2890
kachula27
Zakorzenienie

jenyyyyyyy jaki moj maly dzisiaj marudnyyy placze ,piszczy i tak na zmiane i nie wiem o co chodzi..............masak ra jakas normalnie ,moze jakies skok ,dzis skonczył 16 tygodni wiem moze moze.... mam nadzieje ze to tylko dzisiaj taki jest marudny

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:45   #2891
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Super ten basenik przydałby się taki do ogrodu

Karenina zabawki fajne

Gucia dzięki za rade już mi przechodzi
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:59   #2892
domi7ks
Zakorzenienie

Laski mi sie ta zabawka podoba:
http://allegro.pl/item931895803_zakr...pony_toys.html

praktyczna jest

Stary 2010-02-23, 19:08   #2893
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witaj kochana i OGROMNE GRATULACJE

Moze jakieś zdjęcia co
beda beda jak tylko scigne mojego nowego wujka(chrzesny tzta;p) zeby mi zdjecia przegral

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Agusia Wszystkiego Najlepszego A ta akcja w kościele niezła.
to nie w kosciele tylko w USC ale tz powiedzial ze na przysiedze w kosciele mamy byc powazni.. juz ja to widze

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
buciki ładne czyli imprezka dopiero we wrześniu

ale noc poślubna jedna już mogła być co nie? bo przecież ślub a że cywilny to nic ha ha a potem bedzie druga haha
No imprezowac bedziemy we wrzesniu a noc poslubna? oj byla byla byla

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Witam Mamusie i wszystkie dzieciaczki.

ja ciagle nie moge do Was czynnie dołączyć przez te koszmarne problemy z brzuszkiem. Trafiła nas jakaś koszmarna Mega Kolka. Co juz zaczyna się robić dobrze dzień czy dwa to nadrabiam robotę w domu (dwie godziny wolnych rąk to sukces) i nie mam jak pisać do Was.
Staram sie przynajmniej być na bieżąco ale to też cud- często stoję na jednej stronie godzinę bo nie mam jak sięgnąć do myszki.
Strasznie mi żal mojego Michasia-bo widzę jak się męczy i pręży.

Najgorsze jest tez to że jestem mega zmęczona i to chyba zaczyna odbijać sie u mnie na pokarmie a właściwie jego chyba powolnym zaniku.
Gratulacje
dziekuje za gratulacje i wspolczuje bardzo tych kolek.. Fifi na szczescie nie mial ale wyobrazam sobie jakie to musi byc straszne mam nadzieje ze nie dlugo bedzie juz ok

Cytat:
gratulujemy Żonie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Agusia- żono- gratuluje A jesli chodzi o mleczko modyfikowane to niewiem co Filusiowi nie pasi- ale w sobote kiedy przyjechała do mnie kolezanka która urodziła w tym samym dniu tez skarżyła sie ze mała nie chce jesc jej z butelki- przy mnie zjadła tylko 30 ml i potem ja karmiłam Tomka na leżaco na poduszce i ona tez tak spróbowala i okazało sie ze dziecko je poprostu pozycja jej nie pasowała bo jak wczesniej to robiła karmiac butelka to trzymała dziecko na rekach- (a piersia zawsze karmi w pozycji lezącej) A ty jakie mleko podajesz??mozesz musisz kombinowac tak jaz z butelka i poszukac tego co mu zasmakuje
mhmm sprubuje na lezaco.. ja Fifka karmie z piersi roznie .. raz na lezaco raz na siedzaco no roznie.. ale on w ogole smoczkow nie lubi:/ jak mu daje swoje mleko z butelki (co zdarzylo sie z 4 razy) to na poczatku marudzil ale potem pil.. a modyfikowanego z butli w ogole nie chce.. ani herbatek ani nic.. probowalam podac herbatke koperkowa, mleko bebiko i bebilon i nawet smoczka nie zlapal tylko drze sie w nieboglosy :/ a jak sie krzyyyywi o matkoo

dziekuje za gratulacje

Cytat:
Najlepsze życzenia
Dużo szczęścia i miłości, reszta sama przyjdzie

Agusia , ja planuję dokładnie te same zabawki kupić Małemu
Będą Filutki miały to samo
Dziekuje
A zabawki baaaardzo mi sie podobaja szczegolnie ta pileczka uciekajaca tylko musze teraz tzciora naciagnac

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
gratulacje
Dziekuje

Cytat:

A mi sie podoba to jedno okragle z FP co Agusia wkleila....
Ty zakupoholiczko! Bron Cie Panie Boze zebym przyczyniala sie do twojego nalogu!

Aaaa zapomnialam wam powiedziec ze moj tzcior jest na tej szkolce policyjnej w pile.. i w maju maja ich wyslac nad morze na sluzbe na tydzien zeby legitymowali ludziow i powiedzial ze najprawdopodobniej mnie i Filicia tam zabierze ze soba wynajmie nam jakis pokoik i bedziemy tydzien czasu sie byczyc on bedzie mial sluzbe do 20 a pozniej bedziemy razem caaaly tydzien razem o kurczak juz sie nie moge doczekc

Fifi spii.. mam czas dla siebie ale nie mam co z soba zrobic zjadla bym czekolade ale.. odchudzam sie i mam za daleko do sklepu (na szczescie):P

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:13   #2894
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
eee... to ty już stara doopa jesteś

A tak poważnie to moje wielkie gratulacje Niech wasza droga nie ma zbyt wielu zakrętów, abyście w zdrowiu dożyli wspólnie sędziwego wieku we wzajemnym szacunku i pogodzie ducha

Cytat:
Laski mi sie ta zabawka podoba:
http://allegro.pl/item931895803_zakr...pony_toys.html

praktyczna jest
fajna, najbardziej podoba mi się pajacyk

A dziś pobiłam rekord i ujrzałam wielkie uznanie w oczach tzta. Udało mi się ululać Sandrę do snu za pierwszym razem i to w 5 minut Teraz mam czas dla siebie
Stary 2010-02-23, 19:19   #2895
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
eee... to ty już stara doopa jesteś

A tak poważnie to moje wielkie gratulacje Niech wasza droga nie ma zbyt wielu zakrętów, abyście w zdrowiu dożyli wspólnie sędziwego wieku we wzajemnym szacunku i pogodzie ducha

Gratuluje uspania w 5 minut corci

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 19:57   #2896
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombis w piatek, podejrzewam mnie tak zagryzla. To raczej grzybica nie jest, dbam o piersi, Malutka nie ma plesniawek. To mi tak pogryzla- ta mysle teraz z tej odciagam...
Z tą grzybicą to nie jest tak jak z grzybicą stóp
Każdemu może się przytrafić, ale skoro to od "ugryzienia" to na pewno nie to, tylko dziwne że jakaś ropa Ci się zebrała w tym pęcherzyku.
Smarujesz to czymś? Może tym bepanthenem, to Ci szybko zejdzie.

Cytat:

A dziś pobiłam rekord i ujrzałam wielkie uznanie w oczach tzta. Udało mi się ululać Sandrę do snu za pierwszym razem i to w 5 minut Teraz mam czas dla siebie

Mieliśmy mały wypadek w kąpieli
Mały chlapał rączką, a potem wsadził sobie palec do oka, płakał strasznie, bo mu dodatkowo chyba mydliny wpadły
Musiałam go uspokajać, przemyłam mu oczko i przez 5 minut go nie otwierał bo go chyba piekło. Biedny taki był z tym zaczerwienionym okiem, a mnie się tak ciężko na sercu zrobiło i pomyślałam sobie, skoro mnie tak źle z takiego błahego powodu, to jak się musi czuć Zeberka
Właśnie, nie odezwała się jeszcze, mam nadzieję, że załatwiła sprawę z tym szpitalem
I jedyne dobre co z tego wynikło, to że mu łezki poleciały z tego oczka, pierwszy raz

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:18   #2897
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
a zaglądałaś do rossmana, bo u nas tam mają
dzieki, mamuska juz kupiła w carrefurze

ten mis jest super, znajoma go ma itez mam zamiar go kupic
i gratuluję ŻONO

gosik- żal mi Michasia- trzymam kciuki za szybką poprawę

Cytat:
Znaczy, że powaliłam Cie moją urodą ?
Babcia TŻ też mówi że Filuś to "mała Marcelinka"

Eluś, Ty się ostatnio przeprowadziłaś na swoje a parapetówy nie zrobiłaś
Żądam zdjęć ( przynajmniej pokoiku Oleńki) i wino stawiaj

Madziu
i Elu to ten wóziol?
o tak

to zaległa parapetówka :par ty:: winko:

zdjcia w swoim czasie, w pt zakładają nam komandora to wtedy trzasne fotki bo teraz mamy małt syfik

to ten wózek, u mnie w sklepie jest za jakieś ok 600 zł wiec jak najbardziej to promocja

Cytat:

Wozek fajny, tylko kurcze ciezki...
po tym wózku któy mam (czołg) to kazdy inny jestd la mnie lekki ale tak serio to nie wydaje mi sie cięzki jak go podnoszę

Brombi- biedny Fifi, ale przynajmniej oczko mu sie odetkało

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-02-23 o 20:20
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:26   #2898
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą grzybicą to nie jest tak jak z grzybicą stóp
Każdemu może się przytrafić, ale skoro to od "ugryzienia" to na pewno nie to, tylko dziwne że jakaś ropa Ci się zebrała w tym pęcherzyku.
Smarujesz to czymś? Może tym bepanthenem, to Ci szybko zejdzie.

Mały chlapał rączką, a potem wsadził sobie palec do oka, płakał strasznie, bo mu dodatkowo chyba mydliny wpadły
Musiałam go uspokajać, przemyłam mu oczko i przez 5 minut go nie otwierał bo go chyba piekło. Biedny taki był z tym zaczerwienionym okiem, a mnie się tak ciężko na sercu zrobiło i pomyślałam sobie, skoro mnie tak źle z takiego błahego powodu, to jak się musi czuć Zeberka
Właśnie, nie odezwała się jeszcze, mam nadzieję, że załatwiła sprawę z tym szpitalem
I jedyne dobre co z tego wynikło, to że mu łezki poleciały z tego oczka, pierwszy raz
biedaczek z tym oczkiem
a o Zeberce to nawet nie mow, wspolczuje jej goromnie
Mojej lezki juz leca jakis czas

a co do mojej cysi, to wczoraj byl taki malutki pecherzyk, potem mi pekl a dzis zobazylam rope (ale to wyglada tak jak np. na pryszczu, tak ze to jest malutkie) przepraszam, ze tak opisuje, ale groźnie to nie wyglada, jedynie mnie boli i jest opuchniety...

Laski bylam dzis na tym miescie i jak zobaczylam ciezarna to poczulam uklucie zazdrosci

Stary 2010-02-23, 20:45   #2899
zebra666
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za troskę! a zdjęcia maluszkówpochwale się więc i moim Tak się smiał dziś pięknie do taty jak wrócił z pracy, że aż się wzruszyłam... Jak on się szczerze cieszył!!!

Brombusia zapewne nawet najmniejsza krzywda dziecka boli matke strasznie i nawet te błache rzeczy jak się dzieją juz takie nie są.. .Cierpienie dziecka to anjgorsze co może być...A ja już ochłonęłam z najgorszej rozpaczy i trzeźwiej na to patrze... Ale oczywiście nadal o tym myśle i umieram ze strachu... Ale jakoś to do mnie chyba dotarło.

Szczepień nie było, bo byliśmy w Prokocimiu. Zabieg mamy 29 marca chyba, że (oby nie!) uwięźnie... Super pani chirurg go badała i chyba także ona będzie to robiła Musimy go uspokajać jak się da, żeby ograniczać wyłażenie tego dziadostwa... I tu jest bó, bo mały od kilku dni chyba przez to żelazo miewa ciężkie wzdęcia, albo męczy się cisnąć kupkę, rzadko przy tym płacze ale widać wysiłek...Przy czym nie ma zatwardzeń te kupki wyglądają w porządku- nom są zielonkawe ale to przez rumiankową herbatkę. Zmniejszyłam już dawkowanie żelaza... daje bobotic, herbatkę rumiankową... spróbuje tej koperkowej też... Daje małemu na sobie pospać żeby było lepiej... Kurcze nie jest tragicznie ale kolorowo też nie... Ciężko go uspokoić jak go bardziej męczy, na lżejsze pomaga smok. Nie może zasnąć czasem przez to, bo co usypia to go wybudzają... Nie ejst tak na okrągło ale są takie pory, że ja wymiękam... napewno za dnia jest tak raz wyjątkowo źle a w nocy ok 2-4.

ogółem podsumuwywując- byle do marca!!! I będę się modlić żeby problemy brzuszkowe ustały w końcu będzie już miał skończone 3 miesiące...

Katekatee z tego co mi się wydaje podajesz albo podawałaś maluszkowi żelazo?Jeżeli tak to ile razy dziennie i po ile kropelek i jak się po nich czuje? Ja nie jestem pewna czy ansze problemy to przez żelazo ale tak przypuszczam... bywało, że z czymś się jednak musiła pomęczyć ale nie aż tak... Ja juz padam na twarz poprostu z wyczerpania, no i nic nie moge zrobić w domu syf, obiad zapomne zaraz jak wyglada...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 20:53   #2900
malina81
Zadomowienie

Cytat:

No wlasnie....trudno i tak idzie 5 miesiac jak karmie piersia, wiec jak maly tak ma sie meczyc to nie wiem czy warto?

Eee tam wydziedziczyl...ja mojemu nic nie mowie tylko widzi nowe rzeczy....

Roznie... a czemu?

Kareninko pytam bo nie wiedziałam czy on nie chce piersi bo mu mleko przestało smakować czy poprostu woli pic z butelki- ale skoro pije twoje mleczko z butelki to mozesz sobie odciagac- zreszta nawet jak bedziesz chciała go odstawic od piersi to i tak pewnie przez pewien czas bedziesz musiała odciagac

Cytat:

mhmm sprubuje na lezaco.. ja Fifka karmie z piersi roznie .. raz na lezaco raz na siedzaco no roznie.. ale on w ogole smoczkow nie lubi:/ jak mu daje swoje mleko z butelki (co zdarzylo sie z 4 razy) to na poczatku marudzil ale potem pil.. a modyfikowanego z butli w ogole nie chce.. ani herbatek ani nic.. probowalam podac herbatke koperkowa, mleko bebiko i bebilon i nawet smoczka nie zlapal tylko drze sie w nieboglosy :/ a jak sie krzyyyywi o matkoo

dziekuje za gratulacje
Agusia spróbuj jeszcze Nestle Nan- jest chyba troszke lepsze w smaku. A z tym wyjazdem nad morze to fajna sprawa
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:06   #2901
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
acha: jak to jest z karmieniem w pozniejszych miesiacach, tego mleka przybywa???
Tak

U mnie mleka pod dostatkiem a ten maly gnom niewidzieczny pic nie chce...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
jenyyyyyyy jaki moj maly dzisiaj marudnyyy placze ,piszczy i tak na zmiane i nie wiem o co chodzi..............masak ra jakas normalnie ,moze jakies skok ,dzis skonczył 16 tygodni wiem moze moze.... mam nadzieje ze to tylko dzisiaj taki jest marudny
Trzymaj sie jutro bedzie lepiej

Cytat:

A mi sie nie podoba....no dobra podoba mi sie, ale nie kupie, bo podobna juz mam...

Cytat:
Ty zakupoholiczko! Bron Cie Panie Boze zebym przyczyniala sie do twojego nalogu!

Aaaa zapomnialam wam powiedziec ze moj tzcior jest na tej szkolce policyjnej w pile.. i w maju maja ich wyslac nad morze na sluzbe na tydzien zeby legitymowali ludziow i powiedzial ze najprawdopodobniej mnie i Filicia tam zabierze ze soba wynajmie nam jakis pokoik i bedziemy tydzien czasu sie byczyc on bedzie mial sluzbe do 20 a pozniej bedziemy razem caaaly tydzien razem o kurczak juz sie nie moge doczekc

Gdzie tam....u mnie to nalog wrodzony a wlasciwie urodzony razem z malym....

Fajnie, ze szykuje sie wam maly wypoczynek we trojke

Cytat:

Cytat:
Ojej....buziak dla maluszka ale przy okazji kanalik sie otworzyl

Cytat:
po tym wózku któy mam (czołg) to kazdy inny jestd la mnie lekki ale tak serio to nie wydaje mi sie cięzki jak go podnoszę

Ja tez teraz mam ciezszy, ale spacerowke chcialam jakas taka kolo 4 kg....Zobaczymy czy taka znajde fajna jakas....bo ta, ktora pokazalas to bardzo mi sie wizualnie podoba

Cytat:
Laski bylam dzis na tym miescie i jak zobaczylam ciezarna to poczulam uklucie zazdrosci
Taaaaa? No to heja do dziela....

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Szczepień nie było, bo byliśmy w Prokocimiu. Zabieg mamy 29 marca chyba, że (oby nie!) uwięźnie... Super pani chirurg go badała i chyba także ona będzie to robiła Musimy go uspokajać jak się da, żeby ograniczać wyłażenie tego dziadostwa... I tu jest bó, bo mały od kilku dni chyba przez to żelazo miewa ciężkie wzdęcia, albo męczy się cisnąć kupkę, rzadko przy tym płacze ale widać wysiłek...Przy czym nie ma zatwardzeń te kupki wyglądają w porządku- nom są zielonkawe ale to przez rumiankową herbatkę. Zmniejszyłam już dawkowanie żelaza... daje bobotic, herbatkę rumiankową... spróbuje tej koperkowej też... Daje małemu na sobie pospać żeby było lepiej... Kurcze nie jest tragicznie ale kolorowo też nie... Ciężko go uspokoić jak go bardziej męczy, na lżejsze pomaga smok. Nie może zasnąć czasem przez to, bo co usypia to go wybudzają... Nie ejst tak na okrągło ale są takie pory, że ja wymiękam... napewno za dnia jest tak raz wyjątkowo źle a w nocy ok 2-4.

ogółem podsumuwywując- byle do marca!!! I będę się modlić żeby problemy brzuszkowe ustały w końcu będzie już miał skończone 3 miesiące...

Kochana na pewno bedzie wszystko dobrze, musi byc
I z brzuszkiem tez sie niedlugo poprawi
I w ogole to sliczny ten twoj synio jest, taki slodziak

Malinko nie no, chyba mu smakuje mleczko cycusiowe tylko ssac mu sie nie chce....Chociaz teraz przy jedzonku wieczornym troche wiecej ssal piers... A odstawiac to ja nie chce...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-23 o 21:07
Stary 2010-02-23, 21:26   #2902
zebra666
Zakorzenienie

karenina19 wiesz nie biore innej opcji pod uwage ale jetsem już bardzo wyczerpana tymi ciągłymi szpitalami i jeszcze te wzdęcia się nasiliły to już wogóle wyglądam takw nocy wymiękam nie mam siły go uspokajać a trzeba... w końcu kończy w moim łóżku i głaskam go po główce jak się daje w maire uspokoić... Troche pomaga choć zanim zaśnie mija troche, bo gazy wybudzają go.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:29   #2903
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

nie chce cysia???to co to za chlopak:P

Cytat:

A mi sie nie podoba....no dobra podoba mi sie, ale nie kupie, bo podobna juz mam...
ale takiego koloru nie masz...ani takich zabawek

Cytat:
Taaaaa? No to heja do dziela....
I w ogole to sliczny ten twoj synio jest, taki slodziak

za jakis rok

i zgadzam sie co do synka Zeberki- slodziaszek

Stary 2010-02-23, 21:34   #2904
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
karenina19 wiesz nie biore innej opcji pod uwage ale jetsem już bardzo wyczerpana tymi ciągłymi szpitalami i jeszcze te wzdęcia się nasiliły to już wogóle wyglądam takw nocy wymiękam nie mam siły go uspokajać a trzeba... w końcu kończy w moim łóżku i głaskam go po główce jak się daje w maire uspokoić... Troche pomaga choć zanim zaśnie mija troche, bo gazy wybudzają go.

Wierze, ze nie masz czasami sily i naprawde podziwiam, ze dajesz sobie rade i jestes taka dzielna
Co do brzuszka, to my tez mielismy problemy brzuszkowe - kilka razy kolki no i poza tym wlasnie gazy i wzdecia...Moge tylko podsunac pomysl z cieplym okladem na brzuszek - u nas naprawde pomagalo, i masaz brzuszka...i u nas tez pomagalo jak maly spal na mnie - brzuszek do brzuszka...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

nie chce cysia???to co to za chlopak:P
No nie wiem wlasnie....zdrajca maly....

Cytat:
ale takiego koloru nie masz...ani takich zabawek
Teeeee....ty mnie tu nie tegen....

Cytat:
za jakis rok
No niech bedzie...

Stary 2010-02-23, 21:35   #2905
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ty nic nie mów
Co prawda cieszę się, że nie jestem teraz w ciąży, ale to tylko dlatego, że chcę jakoś ogarnąć to nowe życie, poza tym chciałabym tez wrócić do zawodu (chociaż chyba zdecyduję się na ok 25h tygodniowo), ale aż prawie się cieszę na organizowanie następnego maleństwa latem 2011 Przynajmniej takie mamy plany z tztem

Cytat:
Tak

że niby jak? tego mleka ma jeszcze przybywać? to ja w tym moim chyba utonę, bo jak na razie tylko pływam
Stary 2010-02-23, 21:42   #2906
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
że niby jak? tego mleka ma jeszcze przybywać? to ja w tym moim chyba utonę, bo jak na razie tylko pływam

Nie no...co ty taka strachliwa... ma byc tylko tyle, zeby male sie najadalo a ze dziecko je z czasem wiecej to i mleka musi byc (teoretycznie...) wiecej... tylko o to mi chodzilo....

Dobra, ide karmic na spiocha i sama ide spac...do jutra

Stary 2010-02-23, 21:49   #2907
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ale naspamowalyscie

melduje ze wszystko przeczytalam ale weny brak zupelnie wiec poza tym ze trzymam kciuki za Piotrusia i jego zabieg (dlugo musicicie czekac Zeberko) i ze zdjecia dzieci sa przeslodkie nie bede sie wywnetrzac..

ale mozecie oczywiscie pisac bo przyjemnie mi sie czyta

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 22:00   #2908
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Teeeee....ty mnie tu nie tegen....
Kareninka ja zamawiam to rozowe

Cytat:
ty nic nie mów
Co prawda cieszę się, że nie jestem teraz w ciąży, ale to tylko dlatego, że chcę jakoś ogarnąć to nowe życie, poza tym chciałabym tez wrócić do zawodu (chociaż chyba zdecyduję się na ok 25h tygodniowo), ale aż prawie się cieszę na organizowanie następnego maleństwa latem 2011 Przynajmniej takie mamy plany z tztem

ja tak samo sie ciesze i planujemy podobnie tez jakos tak w lipcu przyszlego roku...wtedy okaze sie czy zmieniamy mieszkanie na wieksze czy zostajemy tutaj
a co do mleka..to ja mam chyba dziurawe cyce skoro ciagle przeciekam
a jak sciagam to wcale nie wiadmo ile nie ma...chyba ze ten laktator do konca nie wyciaga

Cytat:
Nie no...co ty taka strachliwa... ma byc tylko tyle, zeby male sie najadalo a ze dziecko je z czasem wiecej to i mleka musi byc (teoretycznie...) wiecej... tylko o to mi chodzilo....

Dobra, ide karmic na spiocha i sama ide spac...do jutra

branoc

Stary 2010-02-23, 22:25   #2909
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

no chyba, że tak. To nadal utrzymam się na powierzchni, chociaż po nocy to pieluszkę spod bluzki mogę i tak wykręcać

Cytat:
a co do mleka..to ja mam chyba dziurawe cyce skoro ciagle przeciekam
to masz cyce jak... durszlaki

Dobra, dostaję już głupawki. Idę karmić ssaka

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-23 o 22:30
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 22:27   #2910
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

to masz cyce jak... durszlaki

Dobra, dostaję już głupawki. Idę karmić ssaka

no zebys wiedziala

Moj ssak zasnal o 21...mam nadzieje, ze do 5 pociagnie

a tak na powaznie to jak moze byc tego mleka wiecej, tzn. jakbym go odciagala to bedzie zamiast 120 ml 200? to gdzie sie to zmiesci jak mam dziurawe?

karenina sliczny avatar <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości