|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Agusia- żono- gratuluje
![]() ![]() ![]() Madzia super ten basen Brombri wspólczuje takiego pediatry... Kareninkoa ty odciagasz do butelki swoje mleko czy dajesz modyfikowane?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Nie wiem co pochrzaniłam, ale mi cytuje nie chronologicznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepsze życzenia ![]() ![]() ![]() Dużo szczęścia i miłości, reszta sama przyjdzie ![]() Cytat:
Jest coś takiego jak grzybica piersi i wtedy robią się różne zmiany na sutkach, ale to Mała najprawdopodobniej miałaby pleśniawki, a skoro nie ma to raczej nie to. Dziwne w każdym razie, najlepiej jakby to ktoś obejrzał, położna może ? Cytat:
![]() Babcia TŻ też mówi że Filuś to "mała Marcelinka" ![]() A On podobno bardzo dobry jest ![]() Była u mnie dzisiaj moja bratowa z bratankiem i mówiła, że jej siostra jak jej syn zachorował, to specjalnie do niego przyjeżdżała. Eluś, Ty się ostatnio przeprowadziłaś na swoje a parapetówy nie zrobiłaś ![]() Żądam zdjęć ( przynajmniej pokoiku Oleńki) i wino stawiaj ![]() Cytat:
Z tymi nockami to współczuję ![]() Naprawdę smoczek nie działa? A ile razy próbowałaś w nocy? Może niech TŻ to robi, bo on cycków nie ma, więc Mała będzie wiedziała, że od niego nie dostanie i może szybciej się uspokoi? A budzi się zawsze w tych samych porach? Boska ![]() Cytat:
![]() Madziu i Elu to ten wóziol? http://www.allegro.pl/item919642368_...kolor_hit.html Podoba mi się, ale czy to rzeczywiście wyprzedaż, czy one tyle kosztują? Agusia , ja planuję dokładnie te same zabawki kupić Małemu ![]() Będą Filutki miały to samo ![]() Karenina zakupy świetne ![]() Te klocki mi się bardzo podobają.
![]() |
#2883 |
Wtajemniczenie
|
ZAHARIA powiedz mi jak sobie radzisz z włoskami MIRIAM ?
![]() bo moja Agusia aż takich włosków jak twoja córcia niema ale tak tą główką kręci na boki że porobiły jej sie małe kołtunki ![]() ![]()
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
tak tak ja też Cię kocham i muffinki wypróbuję w najbliższym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Smoczek nie działa - ale faktycznie tylko ja próbowałam - może jak TZ powstaje to się sprawdzi ![]() ![]() ![]() a budzi się o 24, ok 2 lub 2:30, koło 4, po 5 i ok7 ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- w temacie gotowania: w przerwie między szarlotką a biszkoptem z jabłkami polecam nieco inne ale pyyyszne ciacho dla karmiących i nie tylko ![]() jest w naszej książce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie....trudno i tak idzie 5 miesiac jak karmie piersia, wiec jak maly tak ma sie meczyc to nie wiem czy warto? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmmmm...moze dobry jak juz wiadomo, ze dziecko jest chore... ![]() Wozek fajny, tylko kurcze ciezki... ![]() A mi sie podoba to jedno okragle z FP co Agusia wkleila.... ![]()
![]() |
#2888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze jest cięzki - ale tak jak ja to mam dom parterowy więc waga wózka mnie nei obchodzi specjalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Brombis w piatek, podejrzewam mnie tak zagryzla. To raczej grzybica nie jest, dbam o piersi, Malutka nie ma plesniawek. To mi tak pogryzla- ta mysle
![]() Pietrusia jutro wkleje ![]() Laseczki moj podpis ![]() acha: jak to jest z karmieniem w pozniejszych miesiacach, tego mleka przybywa??? Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-23 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
jenyyyyyyy jaki moj maly dzisiaj marudnyyy placze ,piszczy i tak na zmiane i nie wiem o co chodzi..............masak ra jakas normalnie ,moze jakies skok ,dzis skonczył 16 tygodni wiem moze moze.... mam nadzieje ze to tylko dzisiaj taki jest marudny
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
Super ten basenik
![]() ![]() Karenina zabawki fajne ![]() Gucia dzięki za rade już mi przechodzi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Laski mi sie ta zabawka podoba:
http://allegro.pl/item931895803_zakr...pony_toys.html praktyczna jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() to nie w kosciele tylko w USC ale tz powiedzial ze na przysiedze w kosciele mamy byc powazni.. juz ja to widze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziekuje za gratulacje ![]() Cytat:
![]() A zabawki baaaardzo mi sie podobaja szczegolnie ta pileczka uciekajaca ![]() ![]() Dziekuje ![]() Ty zakupoholiczko! Bron Cie Panie Boze zebym przyczyniala sie do twojego nalogu! ![]() Aaaa zapomnialam wam powiedziec ze moj tzcior jest na tej szkolce policyjnej w pile.. i w maju maja ich wyslac nad morze na sluzbe na tydzien zeby legitymowali ludziow i powiedzial ze najprawdopodobniej mnie i Filicia tam zabierze ze soba ![]() ![]() ![]() Fifi spii.. mam czas dla siebie ale nie mam co z soba zrobic ![]()
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
eee... to ty już stara doopa jesteś
![]() A tak poważnie to moje wielkie gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A dziś pobiłam rekord i ujrzałam wielkie uznanie w oczach tzta. Udało mi się ululać Sandrę do snu za pierwszym razem i to w 5 minut ![]()
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdemu może się przytrafić, ale skoro to od "ugryzienia" to na pewno nie to, tylko dziwne że jakaś ropa Ci się zebrała w tym pęcherzyku. Smarujesz to czymś? Może tym bepanthenem, to Ci szybko zejdzie. Cytat:
![]() Mieliśmy mały wypadek w kąpieli ![]() Mały chlapał rączką, a potem wsadził sobie palec do oka, płakał strasznie, bo mu dodatkowo chyba mydliny wpadły ![]() Musiałam go uspokajać, przemyłam mu oczko i przez 5 minut go nie otwierał bo go chyba piekło. Biedny taki był z tym zaczerwienionym okiem, a mnie się tak ciężko na sercu zrobiło i pomyślałam sobie, skoro mnie tak źle z takiego błahego powodu, to jak się musi czuć Zeberka ![]() Właśnie, nie odezwała się jeszcze, mam nadzieję, że załatwiła sprawę z tym szpitalem ![]() I jedyne dobre co z tego wynikło, to że mu łezki poleciały z tego oczka, pierwszy raz ![]()
![]() |
#2897 | ||
Zadomowienie
|
dzieki, mamuska juz kupiła w carrefurze
![]() Cytat:
![]() i gratuluję ŻONO ![]() gosik- żal mi Michasia- trzymam kciuki za szybką poprawę ![]() Cytat:
![]() to zaległa parapetówka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zdjcia w swoim czasie, w pt zakładają nam komandora to wtedy trzasne fotki bo teraz mamy małt syfik ![]() to ten wózek, u mnie w sklepie jest za jakieś ok 600 zł wiec jak najbardziej to promocja ![]() po tym wózku któy mam (czołg) to kazdy inny jestd la mnie lekki ![]() ![]() Brombi- biedny Fifi, ale przynajmniej oczko mu sie odetkało ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-23 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a o Zeberce to nawet nie mow, wspolczuje jej goromnie ![]() Mojej lezki juz leca jakis czas ![]() a co do mojej cysi, to wczoraj byl taki malutki pecherzyk, potem mi pekl a dzis zobazylam rope (ale to wyglada tak jak np. na pryszczu, tak ze to jest malutkie) przepraszam, ze tak opisuje, ale groźnie to nie wyglada, jedynie mnie boli i jest opuchniety... Laski bylam dzis na tym miescie i jak zobaczylam ciezarna to poczulam uklucie zazdrosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za troskę! a zdjęcia maluszków
![]() ![]() Brombusia zapewne nawet najmniejsza krzywda dziecka boli matke strasznie i nawet te błache rzeczy jak się dzieją juz takie nie są.. .Cierpienie dziecka to anjgorsze co może być...A ja już ochłonęłam z najgorszej rozpaczy i trzeźwiej na to patrze... Ale oczywiście nadal o tym myśle i umieram ze strachu... Ale jakoś to do mnie chyba dotarło. Szczepień nie było, bo byliśmy w Prokocimiu. Zabieg mamy 29 marca chyba, że (oby nie!) uwięźnie... Super pani chirurg go badała i chyba także ona będzie to robiła ![]() ogółem podsumuwywując- byle do marca!!! I będę się modlić żeby problemy brzuszkowe ustały w końcu będzie już miał skończone 3 miesiące... Katekatee z tego co mi się wydaje podajesz albo podawałaś maluszkowi żelazo?Jeżeli tak to ile razy dziennie i po ile kropelek i jak się po nich czuje? Ja nie jestem pewna czy ansze problemy to przez żelazo ale tak przypuszczam... bywało, że z czymś się jednak musiła pomęczyć ale nie aż tak... Ja juz padam na twarz poprostu z wyczerpania, no i nic nie moge zrobić w domu syf, obiad zapomne zaraz jak wyglada... |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie mleka pod dostatkiem a ten maly gnom niewidzieczny pic nie chce... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mi sie nie podoba... ![]() ![]() Cytat:
Gdzie tam....u mnie to nalog wrodzony a wlasciwie urodzony razem z malym.... ![]() Fajnie, ze szykuje sie wam maly wypoczynek we trojke ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tez teraz mam ciezszy, ale spacerowke chcialam jakas taka kolo 4 kg....Zobaczymy czy taka znajde fajna jakas....bo ta, ktora pokazalas to bardzo mi sie wizualnie podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana ![]() ![]() I z brzuszkiem tez sie niedlugo poprawi ![]() I w ogole to sliczny ten twoj synio jest, taki slodziak ![]() Malinko nie no, chyba mu smakuje mleczko cycusiowe tylko ssac mu sie nie chce.... ![]() ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-02-23 o 21:07 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
karenina19 wiesz nie biore innej opcji pod uwage ale jetsem już bardzo wyczerpana tymi ciągłymi szpitalami i jeszcze te wzdęcia się nasiliły to już wogóle wyglądam tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chce cysia???to co to za chlopak:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() i zgadzam sie co do synka Zeberki- slodziaszek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze, ze nie masz czasami sily ![]() ![]() Co do brzuszka, to my tez mielismy problemy brzuszkowe - kilka razy kolki no i poza tym wlasnie gazy i wzdecia...Moge tylko podsunac pomysl z cieplym okladem na brzuszek - u nas naprawde pomagalo, i masaz brzuszka...i u nas tez pomagalo jak maly spal na mnie - brzuszek do brzuszka... ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- No nie wiem wlasnie....zdrajca maly.... ![]() Teeeee....ty mnie tu nie tegen.... ![]() No niech bedzie... ![]() ![]()
![]() |
#2905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda cieszę się, że nie jestem teraz w ciąży, ale to tylko dlatego, że chcę jakoś ogarnąć to nowe życie, poza tym chciałabym tez wrócić do zawodu (chociaż chyba zdecyduję się na ok 25h tygodniowo), ale aż prawie się cieszę na organizowanie następnego maleństwa latem 2011 ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no...co ty taka strachliwa... ![]() ![]() Dobra, ide karmic na spiocha i sama ide spac...do jutra ![]()
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
ale naspamowalyscie
![]() ![]() melduje ze wszystko przeczytalam ale weny brak zupelnie wiec poza tym ze trzymam kciuki za Piotrusia i jego zabieg (dlugo musicicie czekac Zeberko) i ze zdjecia dzieci sa przeslodkie nie bede sie wywnetrzac.. ale mozecie oczywiscie pisac bo przyjemnie mi sie czyta ![]()
#2908 | ||
Zakorzenienie
|
Kareninka ja zamawiam to rozowe
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do mleka..to ja mam chyba dziurawe cyce skoro ciagle przeciekam ![]() a jak sciagam to wcale nie wiadmo ile nie ma...chyba ze ten laktator do konca nie wyciaga ![]() Cytat:
branoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to masz cyce jak... durszlaki ![]() Dobra, dostaję już głupawki. Idę karmić ssaka ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-23 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zebys wiedziala ![]() Moj ssak zasnal o 21...mam nadzieje, ze do 5 pociagnie ![]() a tak na powaznie to jak moze byc tego mleka wiecej, tzn. jakbym go odciagala to bedzie zamiast 120 ml 200? ![]() karenina sliczny avatar <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.