|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
kto zakłada? Kto chce listy? Zgłaszać się, zgłaszać!
widzę las rąk....
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-02-23 o 22:35 |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
coś Ty brała...?? jeszcze trochę zostało...
a Ty co ?? wsypy pilnujesz czy na grandę idziesz?? |
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() limitów nie mam, na ananasy jeszcze se poczekam, chyba pójdę spać.
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
![]() My dzisiaj byliśmy praktycznie caly dzień poza domem ![]() Młody spał na spacerze ponad póltorej godziny, potem w domu jeszcze 2. Tak długo to mu się w ciągu dnia jeszcze nie zdażyło. W wózku (spacerówka) jeździ w kurtce zimowej, pod nią lekki sweterek albo bluzka, spodnie no i kapcie bo w zimowych już się nie mieści a nie opłąca mi się kupować zimowych butów jak zima się kończy ![]() W wózku mamy śpiworek. Mimo 9*C na dworze i słońca nie byłani troszkę spocony, ja również nie (śmigam w jesiennej kurtce). U Nas jest dużo miejsc w których są mocne powiewy wiatru więc ciut cieplej musimy się ubierać. Zapomniałam wspomnieć że u młodego większa furorę niż jeździk robi krzesełko z Ikea pcha je przed siebie i sobie chodzi po calym mieszkaniu słodko to wygląda. No i co zauważyłam dzisiaj, podczas zabawy gdy brat chce mu zabrać zabawkę zaczyna być"agresywny" odsuwa mu ręce, krzyczy i robi bardzo dziwną minę... coś mi się zdaje że będzie wesoło Jutro na wyspie nie będę nikogo okradać jakoś się dziwnie czuję jak komuś podpierdzielam owoce... to tylko zabawa ale jakoś źle mi z tym Dobranoc!
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
noc do
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Niedawno wstalismy z Dawidem i juz robimy porzadki w szafkach (Dawid robi) A z najgorszych wiesci to dzis w nocy moja babcia zmarla ![]() Najgorsze jest to ze ona strasznie sie bala jak jechala na ta operacje, myslala zeby sie wycofac....a po operacji sie obudzila i bardzo dobrze sie czula....az tu nagle szlak i koniec ehhhA powiedzcie mi bo podobno na pogrzeb dziadkow nalezy sie w pracy dzien wolnego? wiem ze dzieciom na pogrzeb rodzicow sie nalezy a wnukom? po pierwsze slysze Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-02-24 o 08:32 |
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczekk przykro mi bardzo
Generalnie marudzenie było koło 23 ale potem do 07:45 spokój Słońce za oknem ale na termometrze O stopni. Idę dziś do administracji wykreślić moją mamę z listy lokatorów, bo nareszcie mogła się zameldować u siebie. Czyli czynsz mi się zmniejszy Edit: Buziaczekk chyba urlop Ci się należy
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2010-02-24 o 08:55 |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas chyba nigdy już nie będzie poprawy buziak - zdaje się, że tak
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4152 |
|
Rozeznanie
|
buziak- przykro mi
A ja chciala napisac ze moja kolezanka urodzila. Jedni odchodza drudzy przychodza. Jak MIkolaj sie urodzil to zmarla naszego przyjaciela mama. I jak tu sie cieszyc. Ciezko bylo. |
|
|
|
#4153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak, nalezy sie dzien urlopu okolicznosciowego Cytat:
![]() Cytat:
u nas dobrze bylo jak spala z nami a po po odlozeniu od razu wstawala w lozeczku w koncu ja nad ranem wzielam na dluzej i jak sie obudzilam to jej noga zwisala za lozko ale zawsze mam koc zlozony w kostke kolo lozka, ze jakby spadla to zeby sie mniej potlukla. nie wiem czy to zadziala ale ja spie (
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
elo
![]() Mati, Jo@n@ Anya koc złożony w kostke tzn że Klaudusia ma sie zmiescic na tej kosce?Czy na nią celować w razie upadku?Buziak nalezy Ci sie, bardzo mi przykro Cassi a Ty jak byłaś ubrana na +9 stopni? Dawidek śpi coraz gorzej:-( odkąd eliminuje nocne karmienia...budzi się o 2 lub 3 i godzine lub 2 zajmuje mi usypianie Go na nowo ![]() edit ![]() Pentuerka co u Ciebie i EWci?
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2010-02-24 o 09:27 |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee to duza kostka, prostokąt raczej ale eliminujesz nocne karmienie czym? butlą? moze glodny moj Zięciu po prostu?
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nic nie daje!bo wody nie chce. Potrafi przespać noc bez jedzonka juz mi to udowodnił kilka razy. Postanowiłam więc, że nie będę mu nic dawać i moze zacznie przesypiac w koncu ładnie, ale teraz nie wiem czy to ma sens![]() Prostokat a skąd wiesz, że w razie awarii spadnie dokładnie tam?
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim
Cytat:
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze potrafia spac bez jedzenia to ja wiem ![]() jak ja bym spadla to wlasnie tam
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
Buziaczku bardzo współczuję
monix kurtka jesienna ale lekko pikowana, szal, rękawiczki, rybaczki (ale ja nawet przy -25 chodze w rybaczkach ) zimowe buty bo wszędzie podtopy. I wcale mi ciepło nie było mimo że pokazywało +9*C. Kevin miał zmarznięte policzki bo tak jak napisałam było bardzo zimny wiatr.U Nas nocka ok, ok w sensie że wstałam do małego tylko 7 razy ![]() W nocy nie da się go uspać bez piersi, smok nie pomaga bo to nie mama no i jak tu wyelminować nocne karmienia, chyba nierealne.A ja jużmam 3 dzień migrene... cud że mogę przy komputerze posiedzieć.
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ok tylko 7 razy wstawałaś oj nie tęsknie za tymi czasami, miałam dokładnie to samo! Ale Najlepszy mi dorósł i juz jest o niebo lepiej!Choc dzisiejsza noc była koszmarna!
|
|
#4161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mama,tata,ja,Kuba,siostr a,szwagier i siostrzenica) a rodzice płacą tylko za siebieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kubek po śniadaniu (omlecik był) a ja właśnie sobie kawkę parzę... kurde w sobotę są młodego urodziny a powiem Wam, że ja wcale nie mam ochoty na gości
|
|||||
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cassie Ktora mi slonce gwizdnela?
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno nie ja ![]() a ślubny na testy do alergologa poszedł
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak spi z nami to ja nie spie a jak nie spi z nami to sie budzi i tez nie spie... tzn. spanie z nami to za duzo powiedziane, max 1.5h zawsze to jest bo ja sie budze i ja odkladam. Tez ide sobie kawe zparzyc, mlode spi. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- uczulony na cos?
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tia...organizm mózgu nie akceptuje moje dziecko mnie....irytuje łazi po mieszkaniu i yyyy yyyyy |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- zainwestowalam wczoraj w te zaslepki canpola na kontakty. 4 sz. 8.99 oczywiście potrzebuje 5 nakladek. Typowe. Moje śpi. Pogryzło mnie dzisiaj ale to z okazji zębów. Natomiast ostatnio małpa rzucała się na mnie z zębami jak jej paznokcie obcinałam. Poza tym nauczyła się krzyczeć jak się złości albo wyginać w łuk rzuca mi sie na łóżku i się wygina muszę ją tego oduczyć jakoś na szczęście rzadko się to zdarza.
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
monix ja Cię całkowicie rozumiem z tym "gotującym się dzieckiem"
bo mam to samo. Ja osobiście jak zakładam cieplejszą kurtkę to pod kurtką jest odpowiednio cienka bluzeczka. Jeszcze nie zdażyło mi sięozebrać któregoś z chłopaków żeby był zapocony...To wyobraź sobie oburzenie mojej teściowej gdy latem przy największych upałach starszy syn biegał w majtkach i bluzeczce bez rękawków, bez skarpetek jedynie w kapelusiku żeby nie dostał udaru. Wg Niej powinien mieć skarpetki (bo nogi będzie miałpoobijane od kamieni), długie spodnie bo np. komary albo pokrzywy, długi rękaw bo będzie mu chłodno paranoja.Czekam ażmłody wstanie i idziemy na dłuuuuuugi spacer wyciągamy babcię ze sobą bo ciągle ma 10000 wymówek a dzisiaj nie ma ale, idzie i koniec ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Wczoraj po zjedzeniu kawałka pączka przz młodego dalam mu pierś żeby popił.. zostałam pogryziona ![]() Te ataki złości u Nas też są. Starszemu to zostało do dzisiaj. Nie jest łatwo oduczyć, jak Ci sie uda to powiem jak to zrobiłaś
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje gryzie strasznie..już mnie to wpienia tylko, że ja już go czasami nie utrzymuje bo on ciężki jest Cytat:
a teściowa w tym samym mieście co Ty mieszka ??ja nie wiem czy wyjdziemy dzisiaj na dwór...pogoda raczej dziadowska dzisiaj
|
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lato, lipiec ubiegłego roku (K. miała 3 m-ce)- upały 30 st. włożyłam dziecku bluzkę na ramiączkach co moja mama skwitowała tym, że na pewno Klaudii za zimno albo jak brałam na spacer w samym bodziaku ledwie dałam mamie wózek poprowadzić odjechała kawałek i już pieluchą przykrywała - nie spacerowała po słońcu więc osłona przed to to nie była ![]() sytuacja druga: +12 stopni, spotykam się z mamą a mama jak mnie zpbaczyła to się ze mną pokłóciła bo nie wzięłam dziecku śpiworka (z owczej wełny mam!!) teściowa natomiast w lecie, tez jakos w lipcu nie wyciagala Klaudii z wozka bo ta czapki nie miala i moglo by ja zawiac no juz nie bede wspominac ze dziecko mojego szwagra do 4 m-ca zycia (przynajmniej) spalo w domu w czapce. W mieszkaniu, w pokoju z grzejnikem i z nowym oknem ![]() Hej! Ja tu pełna zapału oduczać a Ty mówisz, że się nie da? aha, moje zaślepki mają wycięcie na bolca
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
1.witam
2.myślałam że jak byłam wieczorem i przyjdę rano będzie mało czytania a tu bach 5 stron!!! 3. Kaja mojaśpi ciągle tak samo odkąd się popsuła ![]() bo dopóki jadła samą pierś spała ładnie były 2 pobudki czasem góra 3, a potem.... potem to i po 30 się zdarza! bo ledwo uśnie już się przebudzi, wczoraj 6 było pobudek 4. z tą wyspą to ja was wszystkie podziwiam mi by się tak grać-sprawdzać nie chciało leń jestem 5. Buziak masz jeden dzień urlopu okolicznościowego na teściów też się ma ![]() ciekawe skąd mnie "taka" myśl naszła ![]() 6. Kaja właśnie usnęła więc otworzyłam okno w pokoju obok- zobaczymy co to da usnęła m/w 10.30 to i tak już długo śpi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

niedługo nowy wątek 

ehhh

w koncu ja nad ranem wzielam na dluzej i jak sie obudzilam to jej noga zwisala za lozko