Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 08:32   #4021
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dot.: Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9

Honolinka ślicznie

elo ziomalki
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:34   #4022
isabele
Wtajemniczenie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17409551]Mam chwilę to się rozpiszę.
06.02.2010 obudziłam się chyba o 8. Oczywiście nikogo w domu nie było. Za chwilę przyjechała mama skądś tam i zrobiła mi śniadanko. Umyłam się i śmignęłam do fryzjerki (p.Ania Tusień-wspaniała kobieta,która jest mistrzem w tym co robi-polecam). Gdy wróciłam p.Agnieszka Wamej zaczęła przybierać domek materiałami(jak będą już wszystkie zdjęcia to pokażę jak to wyglądało). Nie minęło kilka chwil i udałam się na makijaż,tym razem,studio Wiosna(ul.Solna u p.Ewy). Miałam super makijaż,który cudownie się trzymał! Był bardzo delikatny. P.Ewa to kolejna osoba,którą z całego serca polecam. No i gdy wróciłam zobaczyłam,że przybrany już jest samochód. Nie pamiętam nawet jak z tego wszystkiego. I samochód pojechał do Pana Młodego,a ja czekałam. Ubrałam wszystkich-rodziców,rodzeństwo. A potem ja zostalam do ubrania. Ubierała mnie siostra i mama,po chwili pojawiła się starsza. Gdy byłam już ubrana do pokoju wszedł tata. No i jego mina była bezcenna. Miał łzy w oczach i wyszedł po chwili. Wygoniłam go,bo bałam się,że mi się makijaż rozmaże. I przyjechała orkiestra. Za parę chwil usłyszałam klaksony. Wszyscy w domu wpadli w panikę,a ja? A ja nic..... Luz totalny i blues.
Wszyscy wpakowali się do domu no i zobaczyłam Małża mojego kochanego. Cudownie wyglądał.Przywitali śmy się,wpięliśmy butonierki no i okazało się,że buty za luźne.... Swoją drogą,buty kupowałam w Paryżance,firma Witt. Polecam-dość wygodne,choć jak dla mnie chyba jednak trochę za wysokie. Jakbym nie miała balerinek na zmianę,to bym chyba ni wytrzymała.
Podziękowaliśmy rodzicom,którzy z trudem powstrzymywali łzy. Dostali serce z wygrawerowanym podziękowaniem i piękne kosze kwiatów. Potem błogosławieństwo-rodzice płakali,Małż panikował,a ja się śmiałam jakbym była po "Głupim Jasiu".
No i ruszliśmy do kościoła. Najpierw w zachrystii podpisaliśmy dokumenty,ustaliliśmy to i owo. No i wyszliśmy na kościół,by ustawić się pod chórem. I wtedy mnie złamało. Zobaczyłam caaaaały kościół ludzi. I zaczęłam jak szalona powtarzać do Małża "Zobacz! Tyle ludzi przyszło dla nas..." i łzy mi same leciały. Nie wiem czemu mnie to tak wzruszyło.
Potem rozpoczęła się Msza,z której pamiętam tylko przysięgę,na której śmiałam się jak głupia. I potem znów zmiana-podczas komunii poszło "Ave Maria" na skrzypcach-znów szloch.Dobrze,że Małż miał chusteczki.
Wyszliśmy z kościoła,obsypano nas płatkami róż i ruszyliśmy na salę. I czas na dygresję. Polecam całym sercem salę w Skokach. Przybrana wygląda jeszcze tysiąc razy lepiej niż nie przybrana. Super!
Złożono nam życzenia,odśpiewano sto lat,wypiliśmy szampana i siedliśmy do obiadu. Każdy zadowolony był z podziękowań. Było 230 krzeseł naszykowanych. Wolnych krzeseł było tylko 5.... Zadowoleni z tego bardzo jesteśmy.
Potem pierwszy taniec. Może nudnawy utwór,bo Paulla,ale nie chcieliśmy robić lipy,bo nie umiemy dobrze tańczyć więc lepiej się pobujać,niż robić z siebie pajaca.
I zaczęła się zabawa. Nogi mi wysiadały,ale miałam tyle energii,że szok.
Zespół "Artmis" to najlepsze cudo,jakie nam się mogło trafić. Dali z siebie wszystko. Aż dostali więcej kasiory za to. To samo z kucharką i obsługą. Wszystko było pyszne i mało co zostało. Było 5 kelnerów i dawali sobie spokojnie radę.
Tort od Braci Janusz. Było 26kg. Nie zostało nic,co mówi samo za siebie czy smakowało czy nie.
I teraz czas na foto i video. Dwie Wieże. Ci ludzie są genialni. Mają super pomysły. No i wtapiają się w tłum totalnie,nie widać ich w ogóle. Polecam!
Aby udowodnić mam kilka próbnych fotek więc wklejam. Jak coś jeszcze chcecie wiedzieć,to pytajcie,odpowiem.
Wspaniały czas przed tymi,które dopiero planują ślub. Ja chcę jeszcze raz.[/QUOTE]

Honolinka, wzruszyłam sie bardzo czytając jak Twój dzień wyglądał Musiało być cudownie I masz rację, ja tez bym się popłakała widząc tyle osób, które przyszły specjalnie dla nas Zdjęcia sa sliczne i Jenny ma racje, zrobiłaś nam apetyt na wiecej

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:36   #4023
Kociak85
Zadomowienie

honolinka, zdjęcia super - pewnie reszta będzie jeszcze lepsza Super, że z wszystkiego jesteś zadowolona, to chyba najważniejsze

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
My planujemy Finkę kupić na wesele właśnie

Mnie przygotowania jakoś nie kręcą - już chce być po
Mnie też jakoś nie do końca. Pamiętam jak moja siostra brała ślub, to miała wszystko przygotowane w najmniejszym detalu. A ja chcę żeby wszystko było dopracowane, ale najlepiej jakby ktoś to zrobił za mnie.
A w najbliższym czasie chciałabym się zabrać za projekt zaproszeń, ale to może na wiosnę będę miała więcej werwy do tego.

Jeśli chodzi o wódkę to u mnie będzie żołądkowa de lux (będę kupować po bardzoooo okazyjnej cenie).

Ja wczoraj się zaczytałam w książce S.Meyer "Intruz" i nie mogłam się oderwać. Dzisiaj mam wolne i pewnie zaraz do niej powrócę
Stary 2010-02-24, 08:41   #4024
kaska87
Zakorzenienie

ale mnie głowa boli juz mi P. zrobił śniadanko do łóżka wypiłam herbetę wzięłam tabletkę, ale jakoś mi tak w buzię gorąco

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:46   #4025
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
honolinka, zdjęcia super - pewnie reszta będzie jeszcze lepsza Super, że z wszystkiego jesteś zadowolona, to chyba najważniejsze

Mnie też jakoś nie do końca. Pamiętam jak moja siostra brała ślub, to miała wszystko przygotowane w najmniejszym detalu. A ja chcę żeby wszystko było dopracowane, ale najlepiej jakby ktoś to zrobił za mnie.
A w najbliższym czasie chciałabym się zabrać za projekt zaproszeń, ale to może na wiosnę będę miała więcej werwy do tego.

Jeśli chodzi o wódkę to u mnie będzie żołądkowa de lux (będę kupować po bardzoooo okazyjnej cenie).

Ja wczoraj się zaczytałam w książce S.Meyer "Intruz" i nie mogłam się oderwać. Dzisiaj mam wolne i pewnie zaraz do niej powrócę
też mam robić zaproszenia - ale jestem rozdarta. Tak na szybko podliczyłam że mogę je zrobić tak mniej więcej za 150zl a kupić (łącznie z winietkami) za 90 zł Do tego dochodzi mój anty talent manualny perfekcjonizm źle ukierunkowany i wychodzący w najmniej oczekiwanym momencie
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:47   #4026
kaska87
Zakorzenienie

P. pojechał na uczelnię bo mu Mietek złą ocenę wpisał do indeksu elektronicznego

Stary 2010-02-24, 08:47   #4027
sweetieSS
Zakorzenienie

Hejo
Honolinko swietna relacja chciałabym widzieć ta przysięge z Twoim śmiechem po głupim jasiu czekamy na fotki
JennyAniołek

ale ze mnie dupa. Kupiłam te buty 40, z pieca moge w nich skakać wymienią mi, ale strace na tym 24 zł
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 08:49   #4028
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feme21 Pokaż wiadomość
specjalnie dla was
imiona znelazione w różnych Urzędach Stanu Cywilnego w Polsce, uzywane dziś!!

Imiona żeńskie: Aurora, Baba, Banita, Bieruta, Dzidzia, Dziwa, Etienette, Ewangelia, Fabienne, Gwiazda, Kaszmir, Koko, Kruszyna, Kukła, Lea, Lewa, Lenina, Likieria, Łajka, Mała, Muszka, Niania, Ona, Perła, Pipa, Prawda, Vienna, Vivienne, Wredzia.
Imiona męskie: Amor, Apostoł, Archanioł, Bach, Barek, Cherubin, Ever, Hytrek, Judo, Kwiecio, Król, Marks, Master, Misiak, Mordka, Mozoł, Nikon, Norwid, Nudzin, Numer, Paluch, Pascal, Pijus, Platon, Prus, Słoneczko, Solidariusz, Sony, Stalin, Winnetu, Wolter, Żurek
o ja pier.... co za imiona. wstyd by mi było wołać do dziecka: "Pipoooo chodź na obiad"
Adamowie się spodobała Prawda i Król :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:51   #4029
isabele
Wtajemniczenie

dziewczyny trzymajcie dziś kciuki - mój brat broni inżyniera

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:53   #4030
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
Hejo
Honolinko swietna relacja chciałabym widzieć ta przysięge z Twoim śmiechem po głupim jasiu czekamy na fotki
JennyAniołek

ale ze mnie dupa. Kupiłam te buty 40, z pieca moge w nich skakać wymienią mi, ale strace na tym 24 zł
a dziewczyny mówiły kup 39

Mój Tż się martwi że ja się będę chichrać na przysiędze w ślub rozwalę Bo ja jak już mnie napadnie chichot to leżę i kwiczę - znaczy się jestem załatwiona na amen
Stary 2010-02-24, 08:55   #4031
Kociak85
Zadomowienie

dotta, ja jeszcze nie liczyłam nawet jak to finansowo wychodzi, ale ja chcę robić zaproszenia z naszymi zdjęciem więc raczej zamawianie gdziekolwiek i tak nie wchodzi w grę. a najlepsze jest to, że właśnie takie zaproszenia projektowałam dla mojej siostry. a dla siebie samej mi się nie chce.
Stary 2010-02-24, 08:57   #4032
madzius90
Zakorzenienie

honolinka cudowna relacja, aż się wzruszyłam
Prześliczne zdjęcia czekam z niecierpliwością na więcej Cudownie razem wyglądacie

A jak tam Wasze Maleństwo się czuje?

Cytat:
ło matko Musiałabym notatek poszukać ale pamietam że coś było - tylko nie chce Cie w błąd wprowadzać

Zdjątka super Fajnie że wszystko się udało - też już bym chciała byc po
A mogłabyś czegoś poszukać?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:59   #4033
T'ai
Zakorzenienie

chciałam tylko życzyć miłego dnia
mamy dziś nawał pracy

tylko relację przeczytałam, Honolinka pięknie

Micia ułoży się, zobaczysz
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:00   #4034
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie dziś kciuki - mój brat broni inżyniera

Przypomniało mi się w kwestii imion które tu się pojawiły - fakt, część jest komiczna Chociaż np. Pascal mnie w ogóle nie śmieszy - może dlatego że znam chłopaka o ty imieniu i dla mnie jest to normalne imię Tak jak Nadzieja (tu chyba nie padło) ... A w ogóle to moja mama zna rodzinę gdzie było kilku chłopców i kilka dziewczynek (rodzeństwo) i wszyscy chłopcy mieli na imię Adolf a dziewczynki Adolfa - to dopiero jest patologia Teraz to już dorośli ludzie
Stary 2010-02-24, 09:02   #4035
Madzik08
Zadomowienie

Dzień dobry
Wczoraj jakoś przeżyłam wizyte u dent., prawie wcale nie bolało, ale strasznie się bałam

Honolinka to musiał być piękny ślub, gratuluje i zazdroszcze

Wczoraj powiedziałam mojemu, że chyba lepiej będzie jak przełożymy ślub, bo nie wyrobimy się z uzbieraniem kasy
Madzik08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:04   #4036
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzik08 Pokaż wiadomość
Wczoraj powiedziałam mojemu, że chyba lepiej będzie jak przełożymy ślub, bo nie wyrobimy się z uzbieraniem kasy
a w końcu robicie wesele czy nie? Bo jeśli to ma być tylko przyjęcie to nie trzeba dużo pieniędzy a na kiedy chcecie przekładać ślub?

Stary 2010-02-24, 09:04   #4037
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
dotta, ja jeszcze nie liczyłam nawet jak to finansowo wychodzi, ale ja chcę robić zaproszenia z naszymi zdjęciem więc raczej zamawianie gdziekolwiek i tak nie wchodzi w grę. a najlepsze jest to, że właśnie takie zaproszenia projektowałam dla mojej siostry. a dla siebie samej mi się nie chce.
Czemu nie wchodzi w grę? Bo spokojnie Ci takie zaproszeni wiele firm zrobi. Ale jak masz już doświadczenie to fajnie - bo ja dziewica zaproszeniowa
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
honolinka cudowna relacja, aż się wzruszyłam
Prześliczne zdjęcia czekam z niecierpliwością na więcej Cudownie razem wyglądacie

A jak tam Wasze Maleństwo się czuje?

A mogłabyś czegoś poszukać?
sporo tego do przeszukania mam ale postaram się przejrzeć Ostrzegam, wszystkiego już nie mam - sporo się rozeszło po znajomych bo jak już pozdawałam egzaminy to notatki oddawałam jeśli ktoś potrzebował
Stary 2010-02-24, 09:07   #4038
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Przypomniało mi się w kwestii imion które tu się pojawiły - fakt, część jest komiczna Chociaż np. Pascal mnie w ogóle nie śmieszy - może dlatego że znam chłopaka o ty imieniu i dla mnie jest to normalne imię Tak jak Nadzieja (tu chyba nie padło) ... A w ogóle to moja mama zna rodzinę gdzie było kilku chłopców i kilka dziewczynek (rodzeństwo) i wszyscy chłopcy mieli na imię Adolf a dziewczynki Adolfa - to dopiero jest patologia Teraz to już dorośli ludzie

Cytat:
Napisane przez Madzik08 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj jakoś przeżyłam wizyte u dent., prawie wcale nie bolało, ale strasznie się bałam

Honolinka to musiał być piękny ślub, gratuluje i zazdroszcze

o jej a na kiedy chcesz przełożyć?
Stary 2010-02-24, 09:08   #4039
bruneteczka01
Raczkowanie

Witajcie

Wstałam godz temu,zjadłam pączusia i leki,a teraz siedzę na netku

W sobotę trza iść do sql i znowu skądś skombinować notatki,eh..

Honolinka pięknie wyglądaliście
Czekamy na kolejną porcję fotek

bruneteczka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:12   #4040
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Przychodze,a tu prawie koniec wątku? Łooo masakra.

Zdjęcia ze chrzcin moje. Przecież podpisałam,że latające masło:P

Honolinka piękne zdjęcia i też się wzruszyłam

MiciaKicia rozstałaś się z TŻem ?Jeju muszę to doczytać.Ale mi przykro,naprawdę Trzymaj się tam!!

Madabell mój Tata pochodzi spod Poznania,mamy tam większość rodzinki. I nazwisko rodowe mojej Babci to własnie Twoje.Nie wiem,czy jest ta popularne,ale może jesteśmy jakąś daleką rodzinką

A u mnie nic nowego.
Praca,nauka...jestem już zmęczona

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:13   #4041
dottta
Zakorzenienie

Słyszałyście o boćku Wojtku co został u nas na zimę bo jego partnerka zaplątała się w druty i umarła ?
Stary 2010-02-24, 09:15   #4042
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
sporo tego do przeszukania mam ale postaram się przejrzeć Ostrzegam, wszystkiego już nie mam - sporo się rozeszło po znajomych bo jak już pozdawałam egzaminy to notatki oddawałam jeśli ktoś potrzebował
Byłabym Ci bardzo wdzięczna
Stary 2010-02-24, 09:22   #4043
lusesita23
Zakorzenienie

Dzien dobry

honolinka piekna relacja...a zdjecia czekamy na wiecej a jak dzidzi?

Micia czas leczy rany...bedzie dobrze

Madzik ja tez caly czas mowie,zeby przelozyc,ale M. nie chce a jak z praca nie wyjdzie w wakacje to juz calkiem klops

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 09:23   #4044
Madzik08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a w końcu robicie wesele czy nie? Bo jeśli to ma być tylko przyjęcie to nie trzeba dużo pieniędzy a na kiedy chcecie przekładać ślub?
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
o jej a na kiedy chcesz przełożyć?
Teoretycznie wesele ma być, ale to jeszcze nic pewnego.
Powiedziałam mu, że albo robimy sam ślub na wiosne, albo ślub i wesele we wrześniu, chociaż nie chciałabym ślubu we wrześniu, więc już chyba lepiej będzie poczekać do 2012 (chociaż tak długo też bym nie chciała)
Musi się zastanowić nad tym wszystkim, bo wczoraj to tylko się smucił i mówił, że on chce żebym już była jego żoną, ja też chce ale chce też jakoś normalnie żyć :/
Stary 2010-02-24, 09:23   #4045
bruneteczka01
Raczkowanie

dotta słyszałam
Oglądam właśnie dzień dobry tvn.

Stary 2010-02-24, 09:25   #4046
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruneteczka01 Pokaż wiadomość
dotta słyszałam
Oglądam właśnie dzień dobry tvn.
ja też Dziwię się że przetrwał te mrozy - ten facet co się nim opiekuje faktycznie musiał robić to z pełnym poświęceniem bo przecież i -30 bywało
Stary 2010-02-24, 09:26   #4047
Madzik08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Madzik ja tez caly czas mowie,zeby przelozyc,ale M. nie chce a jak z praca nie wyjdzie w wakacje to juz calkiem klops
My mamy do Szkocji jechać, ale w miesiąc to niewiele zarobimy, jedynie ratuje nas znalezienie pracy przeze mnie, ale to nie takie proste. Poza tym Ł. ma umowe do końca roku, ale twierdzi że wszyscy tak mają i mu na pewno przedłużą (a jeśli nie?)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 09:29   #4048
bruneteczka01
Raczkowanie

Cytat:
ja też Dziwię się że przetrwał te mrozy - ten facet co się nim opiekuje faktycznie musiał robić to z pełnym poświęceniem bo przecież i -30 bywało

Cieszę się,że na świecie są tacy dobrzy ludzie
Bo czasami jak się słyszy jak ludzie postępują ze zwierzętami to aż się włos na głowie jeży

Stary 2010-02-24, 09:30   #4049
lusesita23
Zakorzenienie

Madzik no to u nas podobna sytuacja...z tym,ze M. ma dobra prace, a ja koncze studia i mam nadzieje na znalezienie dobrej od razu w lipcu;p do pracy chcemy jechac na 2 mc - z tego by bylo ok 20 tys. wiec na wesele bysmy mieli,bo druga polowa sponsoruja rodzice.

nie martw sie, bedzie dobrze

wstaje wreszcie
Stary 2010-02-24, 09:31   #4050
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruneteczka01 Pokaż wiadomość
Cieszę się,że na świecie są tacy dobrzy ludzie
Bo czasami jak się słyszy jak ludzie postępują ze zwierzętami to aż się włos na głowie jeży
nawet mi nie mów bo ja wrażliwa na zwierzęta jestem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości