![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Kachula, jak pisałam, biorę 3 opakowanie dopiero, ale skutków ubocznych, przynajmniej u mnie, prawie nie ma. Ostatnio nawet schudłam, nie wiem czy przez tabletki, ale nie powodują zwiększonego apetytu i nie kojarzę, żeby ktoś się na to skarżył. Tego bym się nie bała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ten wzmożony apetyt mnie przeraża. I jak czytałam wody w organizmie mają nie zatrzymywać, to prawda? Szczerze to liczę na spadek wagi, bo może się w końcu hormony unormują po ciąży. Dlatego postanowiłam zażywać prochy. Ech marzenia.
#483 |
Przyczajenie
|
Od marzeń się zaczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy jesli ma sie bardzo nieregularne miesiaczki (opozniajace sie do 2 tyg) branie yazu w jakis sposob to ureguluje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Różowy Jednorożec
|
Tak.
#486 |
Raczkowanie
|
a jest opcja ze jeszcze bardziej sie to pogorszy (wykluczam pierwsze trzy opakowania kiedy to organizm sie przyzwyczaja do leku)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Witam.
Napisałam na wątku z zapomnieniem tabletki, ale tam jak widzę jest mały ruch, więc może ktoś odpowie mi tutaj. Jakiś niecały miesiąc temu współżyłam z chłopakiem. W ten sam dzień zapomniałam tabletki (pierwsza tabletka z drugiego tygodnia) Krwawienie z odstawienia dostałam normalnie, jednak od ostatniego czasu mam mdłości i bolą mnie piersi (lewa bardziej od prawej... Na zewnątrz) Czy jest możliwa ciąża? |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi to bardziej wygląda na objawy skutków uboczych. A nawet jeśli to na jakiekolwiek objawy ciąży to jeszcze za wcześnie. Edytowane przez Spidka Czas edycji: 2010-02-21 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
ponad 12 godzin, ale to jest ten niby najbardziej bezpieczny tydzien... W ulotce jest napisane, że jeśli jest to drugi tydzień to przy zapomnieniu jednej tabletki i przyjęciu jej jak najszybciej po tych dwunastu godzinach antykoncepcja jest zachowana... Teraz już nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
A przepraszam, faktycznie. W takim razie nie masz się czego obawiać
![]() Edytowane przez Spidka Czas edycji: 2010-02-21 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
Nie ma sprawy
![]() ![]() Edytowane przez AmyL Czas edycji: 2010-02-21 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny.
![]() wlasnie skonczylam 3 opakowanie, znaczy sie wzielam dzisiaj 3 biala tabletke a okresu nie ma... na poprzednim opakowaniu dostalam na drugiej... ostatni raz kochalam sie tydzien temu wiec narazie nie mam jak sprawdzic czy jestes w ciazy nawet... jak myslicie mozliwa jest ciaza? i czy wy dostajecie zawsze przy tej samej tabletce okresu? prosze o odpowiedz.
#494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie sprawa wygląda tak: Problemy zaczęły sie rok temu... Nagle zatrzymał mi się okres... Po ponad 2 m-cach poszłam do lekarza zwykłego oraz gina... Zrobiono mi różne badania m.in morfologie, TSH, PRL, USG zwykłe, tarczycy i ginekologiczne... Praktycznie nic takiego nie wykazały ![]() Dostałam na 3 m-ce tabletki Yasminelle... Ale średnio sie po nich czułam... Chodziłam cały czas śpiąca i brakowało mi energii ![]() ![]() Po tych 3 opakowaniach odstawiono mi te leki... Okres zacął sie pojawiać, ale też różne z nim było... Albo samo normalne plamienie albo 1 dzień bardzo intesywne a potam nic... Ponad miesiąc temu znów poszłam do gina i tym razem dostałam YAZ (dopiero zaczęłam brać 2 tygodnie temu). I znów dziwny "okres"- bardzo lepka, ciemna krew...Wręcz łuszcząca sie ![]() Do tego lekkie bóle brzucha i wahania nastrojów z przewagą depresyjnych ![]()
#496 |
Przyczajenie
|
przepraszam ale mam dosc nietypowe pytanie. dzisiaj kochałam się z moim chłopakiem, po południu poszłam do lekarza i okazało się, że ma zapalenie węzłów chłonnych i muszę brac antybiotki, które mogą oslabic dzialanie leków antykoncepcyjnych. lekarka, na ktora trafilam byla jaks kompletnie niedouczona i stwierdzila ze ona nigdy nie slyszala aby antybiotyki oslabialy leki antykoncepcyjne. dzisiaj przyjmuje ostatnia biala tabletke, jutro mialam zaczac nowy blister, czy jezeli zaczne brac antybiotyki moge zajsc w ciaze ?? bardzo prosze o odpowiedz gdyz nie bardzo wiem co robic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
witam, jestem tu nowa... mam problem yaz to moje pierwsze tabletki, dzisiaj wzięłam 2 białą tabletkę a okresu brak.... nie mam żadnych objawów które zapowiadałyby okres.... czy to powód aby się martwić i pójść do apteki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
niekoniecznie, u mnie okres pojawia sie zazwyczaj w 4 dniu brania białych tabletek
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- przepraszam ale mam dosc nietypowe pytanie. dzisiaj kochałam się z moim chłopakiem, po południu poszłam do lekarza i okazało się, że ma zapalenie węzłów chłonnych i muszę brac antybiotki, które mogą oslabic dzialanie leków antykoncepcyjnych. lekarka, na ktora trafilam byla jaks kompletnie niedouczona i stwierdzila ze ona nigdy nie slyszala aby antybiotyki oslabialy leki antykoncepcyjne. dzisiaj przyjmuje ostatnia biala tabletke, jutro mialam zaczac nowy blister, czy jezeli zaczne brac antybiotyki moge zajsc w ciaze ?? bardzo prosze o odpowiedz gdyz nie bardzo wiem co robic... |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie, a mianowicie w czerwcu wychodze za maz i (wiem, ze kazdy jest inny i kazdy reaguje inaczej) prosze o rade, czy powinnam ryzykowac i 3 miesiace przed slubem zaczac brac tabletki? Nie obawiam sie bolu glowy czy wahania nastroju, ale innych niepozadanych objawow (np tradzik czy wypadanie wlosow) wolalabym uniknac. Napiszcie tylko prosze czy Wy zaryzykowalybyscie na moim miejscu? W dniu slubu wypada mi @ (znaczy dwa dni po, ale to moze sie przesunac) i nie wiem co gorsze.... Czekam na odpowiedzi i mam nadzieje, ze nie zostane skrzyczana ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | ||
Zakorzenienie
|
Ja mam okres na 4 białej i pierwszej różowej. CZYTAJ ULOTKĘ! Jeśli to Twoje pierwsze pigułki to po 3 opakowaniu sprawa się unormuje.
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Poza tym nie każde antybiotyki osłabiają działania anty. Sprawdź to najlepiej, w temacie o interakcji pigułek z antybiotykiem. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Przyczajenie
|
DarkNoir, to fakt nie kazdego dotkna skutki uboczne, ale najbardziej obawiam sie tego, ze na poczatku bedzie dobrze, a przed samym slubem bedzie gorzej (wiem, wiem panikuje), ale serio nie wiem co gorsze: okres w dniu slubu i do tego meeega bol brzucha, tez jakies krostki na twarzy, beznadziejny nastroj czy skutki uboczne tabletek. No a tak na marginesie (jesli wiecie), to nawet jesli ten tradzik wystapi, to jesli odstawie tabletki to szybko minie? Bo jakby mi wlosy wypadly to sobie najwyzej doczepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
naszczescie dzisiaj dostalam okres i juz jestem spokojna.
dziekuje za odpowiedz. ![]()
#503 |
Raczkowanie
|
Ginekolog przepisał mi te tabletki, powiedział, że mam pamietac że PEŁNA antykoncepcja dopiero po 14 dniach nastąpi i do tego czasu lepiej sie zabezpieczać. To będą moje pierwsze tabletki, w ulotce jest napisane że juz od 1szego dnia jest sie zabezpieczonym...i teraz nie wiem co o tym sądzić. Co wam ginekolodzy mówili?
#504 |
Różowy Jednorożec
|
Że od pierwszego dnia.
#505 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak jak na ulotce. Od pierwszego dnia, chyba, że przyjmie się w 2-5 dniu krwawienia, to bodajże 7 dni trzeba się jeszcze inaczej zabezpieczać.
Co do mnie - dzisiaj trzeci dzień pierwszego opakowania, więc chyba jeszcze za szybko by mówić o ewentualnych skutkach ubocznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje to trochę dziwne ;] pierwsza tabletka i "pstryk" jestem zabezpieczona ;] Wydaje mi się, że te 14 dni to może być prawda, w końcu organizm musi zareagować na hormony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli normalnie 10-11 dzień cyklu jest płodny, bo do zapłodnienia może dojść 4 dni później w czasie owulacji i skoro tabletka ma na celu zablokowanie tej owulacji, to do tego zapłodnienia po prostu nie będzie miało jak dojść. ![]() Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-02-23 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny biore Yaz juz od roku i chce zorobić kilka miesięcy przerwy, powodem nr 1 jest to ze albo wcale nie mam ochoty na sex, albo jest on bolesny i nieprzyjemny, po drugie bolą mnie piersi i dlatego chce zrobić przerwe. Wlasnie jestem pod koniec opakowania (2 różowe i 4 biale tabletki przedemną) czy jak będe sie jeszcze kochac podczas brania tych różowym taletek i już nie wezme białych to czy jestem bezpieczna??
Ile powinna trwac taka przerwa, moj ginekolog (facet który przyjmuje na NFZ i ma pacjtki gleboko w d...) powiedział mojej znajomej że miesiac wystarczy, ja czytałam ze miesieczna przerwa nic nie daje! Najbardziej to sie boje okresu po odstawieniu tych tabletek i swoich kobiecych humorów, bo na to mi pomagały najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-02-24 o 08:28 Powód: poprawa tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy wasi gin każą Wam robić przerwy? Ostatnio zaczynam się zastanawiać czemu ja (po 4 latach brania pigułek) nie robiłam nigdy przerwy...
Moja gin twierdziła, że takie przerwy robią w organizmie bałagan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.