|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
Cytat:
![]() a to dziecko szwagra... brak słów
|
||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
co do oduczania piersi w nocy
moja koleżanka tydzień cały oduczała nie dawała ani wody ani nic zaczęła od poniedziałku, spała na długi rękaw i w staniku i miała wkładki laktacyjne "aby dziecko mleka nie czuło" (nie wiem czy to ma jakiś sens ale ona tak robiła) 6 nocy Noa budziła się co 30minut co godzinę i Doris ją nosiła i tuliła, 7 nocy obudziła się tylko 3 razy 8 noc przespała do 7.00 rano i niby od tamtej pory budzi się "raz do roku" a ma już 1,5roczku (oduczana była gdy miała 9 miechów) |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie się wydaje, że zakładanie wkładek itd to nie ma nic do rzeczy bo dziecko kojarzy generalnie zapach matki z jedzeniem...więc musiałaby się zabandażować
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc nie powiem, zdarzylo mi sie ja przegrzac ze dwa razy. Na pewno na pierwszym spacerze ja przegrzalam a drugi raz to jak sie zimno zrobilo.
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas rewelacja Nikoś zasnął o 19,50 i spał do 6rano, potem dwa cyce obciągnął (myślałam że mi wybuchną przez tyle czasu), pobił trochę tatusia po buzi wyciągał go za ucho i wsadził mu palca do oka hehe i położyłam go do łóżeczka, poszłam wstawić pranie wracam a on już śpi ładnie Robię dzisiaj na obiad zapiekankę z kiełbasą i cebulką z pomysłu na obiad winiary, robiła to już któraś z was? Ja też dzisiaj nie okradam nikogo a co mi tam ![]() Aha a kto to jest Magda Kr. na FB? ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ja przegrzałam Nikosia zaraz jak wróciliśmy ze szpitala, aż cały w potówkach był musiałam go kąpać w kali. Zresztą w szpitalu już przegrzewali bo z 40st miałyśmy w sali i zakaz wietrzenia. A jak latem Nikoś miał tylko pampka albo bodziaka na krótki rękaw i chustę na głowie i spał w gondoli pod parasolem to też wszyscy mówili że serca nie mam bo dziecku zimno (a na dworze 35st) a własnie wtedy Nikoś najlepiej spał jak nie było mu za gorąco
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci że u mnie ziemniaki twarde były, musiałabym w bardzo cienkie plasterki pokroić żeby dobra wyszła za to te z makaronów są dobre, robiłam serową i dodałam do niej podsmażone kawałki piersi z kurczaka i wyszła pyszna karkówka z winiary mi twarda wyszła, nie była surowa ale jakaś twarda
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - moja siostra jak robiła tą zapiekankę z ziemniakami to mówiła, że lepiej dodać już lekko podgotowane ziemniaki
przyszedł PIT
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za spanieu nas w szpitalu grzali i bylo ze 25 stopni albo 30 a ja sie balam wietrzyc rozumiem ze grzali bo dziecko musi sie zaaklimatyzowac w koncu mialo prawie 38 stopni i wychodzi a tu 25 szok. Zreszta mi nad morzem tez zawsze zimno na poczatku podczas gdy inni w bikini ![]() nie mam pojęcia kim jest MK tez mam zaproszenie ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pychaaaa
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
mąż pojechał auta szukać-kupić
choć nie wiem po co a ja na dwór spadam choćby na 30 minut buźka |
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buziaczek trzymaj sie! Należy Ci sie jeden dzień na pogrzeb.... Anya a jak Klaudusia nie wymierzy ze skokiem i walnie obok koca Cassie bardzo współczuje bólu głowy. Ja też często sie tak męczę po kilka dni.... A u nas śnieg ![]() Ja mam zaślepki Ikea. Maja bolec ![]() Gabi każda z tą wyspą na początku mówiła, że jej nie wciągnie, ale jak sie dowiedziały na czym pachty polegaja to je wciągnęło ![]() Ja sie cieszę, ze nie można z garnków wyciągać, bo bym nic nie mogła ugotować..... Ja stwierdziłam, że ta MK to Mati Chociaż pytałam i mnie olała ![]() Noc bardzo do K. jakis dzieciak pod drzwiami mi wyje. Nie mój. Jak moja będzie wyła to też pójde pod drzwi sąsiadów. W zasadzie to juz mogę iść, bo słyszę, że Olcia sie obudziła ![]() Wojtasek pójdzie z Olka do żłobka |
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz, że mati a ja zaproszenia nie mam ![]() biedaczka ale w jednej "grupie" będą ??zawsze to ktoś znajomy |
|
|
|
|
#4185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to nie mati
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Dział promocji zawiadamia, że od jutra w Realu dużo dziecięcych ciuchów i jedzenia i zabawek itp.
Np.Szczeniaczek za 129+piramidka kółkowa gratis, bodziaki za 3 zł
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Kurka a ja spłukana jestem...
![]() Znam to doskonale jak ktoś z osoób po 40 zwraca mi uwagę że moje dziecko marźnie chociaż ja tak wcale nie uważam. My byliśmy na spacerku ponad 3 godziny. Nogi mi do d wchodzą, młody wyspany, starszy spi i nawet na obiad nie wstał ![]() No i głowa boli mnie jeszcze bardziej więc dzisiaj nawet na wyspie nie posiedzę będę płakać
|
|
#4189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zjadlam przed chwilka spagetti, pyszne mi wyszlo. I tak sie nazarlam ze ruszac sie nie moge. A dla MIkolaja tez spagetti w wersji lajt. Ciekawe czy zje. |
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa zapomniałam Wam się pochwalić jaka laska będę! Już Klaudusia o to zadba. Drugi raz biegłam ze spaceru do domu... ![]() edit. uwielbiam byc nazarta spaghetti
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-02-24 o 15:37 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie zaakceptowalam
![]() Mi się spaghetti już przejadło, za często je robiliśmy. Teraz farsz do spahgetti + ser zawijam w ciasto jak na tortillę, polewam ketchupem i smakuje rewelacyjnie polecam
|
|
#4192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NO bo ja wczoraj nie zaakceptowałam, ale dzisiaj patrze, że mam 8 wspólnych znajomych no to kliknęłam |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba glodna bo znowu mi sie na lyzke rzucala.---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- a powiedzcie Wy mi do kiedy się może zmienić kolor oczu u dziecka? Bo moje młode ma takie piękne błękitne a ani ja ani mąż nie mamy niebieskich. Obie babcie mają za to błękitne. Z tego co pamiętam z genetyki to niebieski to gen recesywny a nie dominujący, ale co z tego wynika i jak to z tymi oczami jest to już nie pamiętam. Widocznie byłam na piwie wtedy ![]() Uzupełniłam wiedzę mniej więcej jak to z tymi genami (by google) ale dalej nie wiem do kiedy się zmieniają
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-02-24 o 16:11 |
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mam posprzątane, zapiekanka w piekarniku i nawet okna pomyłam bo już świata nie widziałam
![]() Nawet nie macie pojęcia jak już mi się nic nie chce robić w tym domu, kiedyś więcej serca wkładałam w to rodzinne ciepełko (dekorowałam itp.) Teraz to już się nie mogę doczekać aż stąd pójdę
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
Mikolaj zjadl spagetti
|
|
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
Super Mati
Moja krowa na wyspie ledwo się rusza tak się upasła
|
#4197 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc. Wylewnie sie witac (po 2 dniach!) nie bede, bo nikt nie tesknil.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz uwaga... WCZORAJ WIECZOREM JULA ZROBILA PIERWSZY KROCZEK !!!! Nie bylo mnie przy tym |
|||
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Julinki!no i czytanie ze zrozumieniem mi sie klania. no ale jak sie przywitalam to cofac nie bede...
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-02-24 o 17:59 |
|
|
|
|
#4199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba nie tylko spaghetti ![]() Cytat:
Cytat:
I'm back
|
|||
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie bylas?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

albo jak brałam na spacer w samym bodziaku ledwie dałam mamie wózek poprowadzić odjechała kawałek i już pieluchą przykrywała - nie spacerowała po słońcu więc osłona przed to to nie była 

za spanie

będę płakać