PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 11:03   #4051
lain
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

oo Guska zobacz - na Onecie plaza Waszego podrozno-poslubnego hotelu http://plaze.onet.pl/68341,0,1,galeria.html my bylismy w tym blizej latarni morskiej ale bym tam chciala teraz byc
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:07   #4052
mmmmmm
Zakorzenienie

Skoro w bukiecie masz kantadeski to we włosy bym innych kwiatów nie wpinała. Kwiat dobrze się komponuje z hiszpańskim welonem tak jak na tym zdjęciu lain. Ale wpięcie kwiatka po oczepinach to dobry pomysł Nie pomyślałam o tym, myślałam że po północy muszę już zostać z taką "gołą" głową
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:08   #4053
can't be perfect
Wtajemniczenie

dziewczyny może któras mnie oświeci.. bo jutro idziemy z TZtem od rana załatwiać USC i pani kazała przyjśc już z dowodem wpłaty 84 zł. i chcę zrobic teraz przelew i juz się pogubiłam to 84 zł jest za" sporządzenie aktu małezeństwa" czy za to "zaświadczenie o braku przeciwskazń do zawarcia związku małżeńskiego"??

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-02-24 o 11:17
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:12   #4054
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Skoro w bukiecie masz kantadeski to we włosy bym innych kwiatów nie wpinała. Kwiat dobrze się komponuje z hiszpańskim welonem tak jak na tym zdjęciu lain. Ale wpięcie kwiatka po oczepinach to dobry pomysł Nie pomyślałam o tym, myślałam że po północy muszę już zostać z taką "gołą" głową
No to teraz już wiesz, że nie musisz

Can't napisałam do tej kobiety od kolczyków i mi napisała, że na początku przyszłego tygodnia aukcja pojawi się ponownie
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:12   #4055
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

o ile Magic'ka rozmarzesz potem pędzelkiem na równomierną warstwę, to ok, bo jak tylko wyciśniesz paseczek, to też pod cienką kartką kiepsko to wygląda (testowane ) No i fakt, robi się przezroczysty
Dzięki Cenna uwaga, ale do zaproszeń się chyba nadaje.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:17   #4056
agator74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oo Guska zobacz - na Onecie plaza Waszego podrozno-poslubnego hotelu http://plaze.onet.pl/68341,0,1,galeria.html my bylismy w tym blizej latarni morskiej ale bym tam chciala teraz byc
o matko jak cudownie, my tez tam byliśmy tylko troche dalej od tej latarni. Takiej opalizny jak wtedy to juz sie chyba niegdy nie dorobie, chociaz zauwazylam ze słońce przez to teraz mnie szybciej łapie. Morze, słoneczko, plaża

a w sobotę prawdopodobnie jade z mama i tztem na salony
fajnie byloby byc troche opalona, bo wiadomo inaczej sie bede prezentowac a tak to biela bede walic po oczach

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:19   #4057
Martoolka87
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak z innej beczki - podrasowuję właśnie swój życiorys i nie będę do niego dodawać listu motywacyjnego i dlatego umieściłam rubryczkę cel. I teraz pytanko: "Czy jak w tej rubryczce wpiszę aplikacja na stanowisko..." to jest ok?
I czy skoro aplikuję na 2 stanowiska to mam napisać pomiędzy nimi "i" czy "lub"/ "bądź"?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 11:20   #4058
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
No to teraz już wiesz, że nie musisz

Can't napisałam do tej kobiety od kolczyków i mi napisała, że na początku przyszłego tygodnia aukcja pojawi się ponownie
super to dasj mi znać na PW albo na gadu bo czasem nie mam czasu na wizaż

a odpowie mi któras na moje pytanie w związku z USC bo nie wiem co w tytule przelewu wpisać ??
Stary 2010-02-24, 11:20   #4059
83mika
Raczkowanie

Cytat:
ja bede miec kwiat we wlosach i welon ale to dlatego, ze welon sciagam zaraz po wyjsciu z kosciola (troche niewygodnie byloby sie uzerac z 3-metrami ) z reszta wg mnie wyglada to ok (patrz foto)
mi sie kantadeski we wlosach srednio podobaja
Ja chcę tak samo
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:21   #4060
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
dziewczyny może któras mnie oświeci.. bo jutro idziemy z TZtem od rana załatwiać USC i pani kazała przyjśc już z dowodem wpłaty 84 zł. i chcę zrobic teraz przelew i juz się pogubiłam to 84 zł jest za" sporządzenie aktu małezeństwa" czy za to "zaświadczenie o braku przeciwskazń do zawarcia związku małżeńskiego"??

To jest za zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa
Akt małżeństwa dostajesz po ślubie w trzech egzemplarzach za darmo.
(wiem, bo pracowałam kiedyś w USC)
Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:21   #4061
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo ładne te zaproszenia, takie właśnie eleganckie
Patrzę sobie na Twój dzidziusiowy suwaczek i myślałam, że coś nowego tam napisali, ale już to czytałam Te podpisy zmieniają się co tydzień?
Dzieki, jestem z nich bardzo zadowolona
W suwaczku zmienia sie podpis co tydzien, kiedy skoncze 15 tydz (w pt) powinien sie pojawic kolejny

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:24   #4062
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
bo dzwoniłam do USC i gostek powiedział że w tytule przelewu ma być "84zł za sporządzenie aktu małżeństwa"
Stary 2010-02-24, 11:24   #4063
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
o matko jak cudownie, my tez tam byliśmy tylko troche dalej od tej latarni. Takiej opalizny jak wtedy to juz sie chyba niegdy nie dorobie, chociaz zauwazylam ze słońce przez to teraz mnie szybciej łapie. Morze, słoneczko, plaża

a w sobotę prawdopodobnie jade z mama i tztem na salony
fajnie byloby byc troche opalona, bo wiadomo inaczej sie bede prezentowac a tak to biela bede walic po oczach
no ja sobie tam wtedy przy snurkowaniu przypieklam tylek i plecy na Vichy 50-ce teraz juz nauczona na bledach na dluzsze snurkowanie bede pianke ubierac
ja przed wycieczka na salony przez 3 dni smarowalam sie balsamem brazujacym i bylo ok dobrze, ze slub w srodku wakacji to jeszcze w czerwcu i lipcu zdaze troche naturalnego sloneczka zlapac

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dzieki, jestem z nich bardzo zadowolona
W suwaczku zmienia sie podpis co tydzien, kiedy skoncze 15 tydz (w pt) powinien sie pojawic kolejny
oo fajny ten ciazowy suwak omowilas juz z lekarzem kwestie badan prenatalnych?
Stary 2010-02-24, 11:29   #4064
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
bo dzwoniłam do USC i gostek powiedział że w tytule przelewu ma być "84zł za sporządzenie aktu małżeństwa"
No mi też tak kazali wpisać... Bo to jest de facto opłata za akt małżeństwa, który dostaniesz po ślubie, a nie za to zaświadczenie. Ale zapłacić trzeba teraz. Nas babka wysłała od razu, żebyśmy zapłacili (druczki w banku obok przygotowane, więc tylko swoje dane wpisywaliśmy, no i nie było opłaty za przelew) i w tym czasie nam przygotowała to zaświadczenie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:31   #4065
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
To napisz tak, jak on ci powiedział. Może nie przywiązują takiej uwagi do dokładnych określeń, najważniejsze i tak, żeby wiedzieli do jakiego referatu jest wpłata i od kogo
Stary 2010-02-24, 11:32   #4066
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę to skonsultować z krawcową bo z tego co wiem trzeba będzie jakoś zamaskować łączenie na gorsecie. Tu Gosica ma zamaskowane koronką (Gosica mam nadzieję, że się nie pogniewasz za użycie Twjej fotki). U mnie w pierwotnej wersji miała to zakrywać ta dodatkowa zakładka nachodząca na biust. No a przy tej wstążce to nie wiem jak to rozwiązać
Sama siebie cytuję, bo oczywiście fotki nie dodałam
Stary 2010-02-24, 11:32   #4067
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

oo fajny ten ciazowy suwak omowilas juz z lekarzem kwestie badan prenatalnych?
Hehe no, juz nawet mialam usg genetyczne, na szczescie wszystko oki

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-02-24 o 11:33
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:32   #4068
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ja jak na razie tylko myślę Czym i jak by te albumy wykonać. Mam już pokaźną liczbę zdjęć które chciałabym powklejać. Ponieważ jestem jedynaczką, tato trzaskał mi mnóstwo fotek jak byłam mała, teraz będą mieli z mamą jeszcze fajniejsza pamiątkę. Wybrałam ich ulubione zdjęcia Tylko TŻcik ma kłopot ze swoimi zdjęciami, bo ma ich zdecydowanie mniej i przeważnie jest na nich z całą ferajną rodzeństwa.
Asiulek, mam ten sam problem - mó TZ ma bardzo mało zdjęć z dzieciństwa, a jeśli już jakieś to tylko z rodzeństwem i to jak już byłk trochę większy ....
I Musiałam wykorzystać te z rodzeństwem
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:33   #4069
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No mi też tak kazali wpisać... Bo to jest de facto opłata za akt małżeństwa, który dostaniesz po ślubie, a nie za to zaświadczenie. Ale zapłacić trzeba teraz. Nas babka wysłała od razu, żebyśmy zapłacili (druczki w banku obok przygotowane, więc tylko swoje dane wpisywaliśmy, no i nie było opłaty za przelew) i w tym czasie nam przygotowała to zaświadczenie
no własnie chcę zapłacic przelwem przez internet żeby jutro mieć dowód wpłaty a idziemy o 7.30 bo TŻ załatwił sobie że może 2 godzinki póxniej przyjśc do pracy, i mamy mieć dowód wpłaty żeby nam to zaświadczenie wydali
znalazłam sobie prace na ten weeken, będzie na bizuterię ślubną i w sobotę szzybko przed pracą idziemy spisać protokół i musimy miec to zaświadczenie

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-02-24 o 11:45
Stary 2010-02-24, 11:55   #4070
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Hehe no, juz nawet mialam usg genetyczne, na szczescie wszystko oki
no to super

Woda znalazlam komplety bizuterii specjalnie stworzone do Twojej sukni http://bialamagia.blox.pl/2009/03/Bi...ck-Bagdad.html i tu http://bialamagia.blox.pl/2008/06/Ko...ni-Bagdad.html chyba napisze do tej kobietki i zapytam co by widziala pasujacego do mojej sukni i do mnie - bo chyba sie na tym zna
dzis mi sie kolczyki z tego kompletu spodobaly http://bialamagia.blox.pl/2008/05/Ko...a-Barbara.html

ale sie opier***am az milo i tak pieknie ptaszki cwierkaja za oknem
ehh trzeba by sie zabrac za dalsze dlubanie w pracy
Stary 2010-02-24, 11:58   #4071
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
Nieprawda Ta opłata jest właśnei za 3 egz. aktu małzeństwa, które dostanie się po ślubie.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-24 o 12:01
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:16   #4072
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Nieprawda Ta opłata jest właśnei za 3 egz. aktu małzeństwa, które dostanie się po ślubie.
Już to wyżej napisałam

Stałam dzisiaj na poczcie 30 minut, żeby wysłać te przeklęte zaproszenia, bo oczywiście w porze, gdzie przychodzi tam pełno ludzi, są czynne dwa okienka na osiem Ale przynajmniej buty od szewca odebrałam, bo mi flek odpadł i już mam ładne

Powinnam dzisiaj z magisterką walczyć, ale czuję się tragicznie Głowa mnie strasznie boli i mam strasznie suche oczy. Wczoraj pierwszy raz miałam na sobie soczewki, bo chciałam założyć do ślubu. I dzisiaj już niestety miałam problem z założeniem i pewnie jeszcze później spróbuję, jak się lepiej poczuję, bo kiepsko dzisiaj ze mną

No i nie poszłam jeszcze do decorisus, więc dalej zbieram pytania:P Jutro pójdę, bo i tak idę na zakupy, więc mam po drodze Też chyba tam księgę gości wezmę, tylko muszę je najpierw obejrzeć na żywo
Stary 2010-02-24, 12:21   #4073
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Powinnam dzisiaj z magisterką walczyć, ale czuję się tragicznie Głowa mnie strasznie boli i mam strasznie suche oczy. Wczoraj pierwszy raz miałam na sobie soczewki, bo chciałam założyć do ślubu. I dzisiaj już niestety miałam problem z założeniem i pewnie jeszcze później spróbuję, jak się lepiej poczuję, bo kiepsko dzisiaj ze mną
Ojej Biedactwo To może odpuść sobie dziś tą magisterkę
Jakie masz te soczewki i jakiego płynu używasz? Możliwe, że będziesz musiała kupić specjalne krople do oczu, jeżeli Ci soczewki będą je wciąż tak wysuszać. I może jakiś delikatniejszy płyn
Stary 2010-02-24, 12:21   #4074
chilanes
Zakorzenienie

Danaeee84 napisałam, zanim zauważyłam Twój post Widziałaś moją prośbę ?
Stary 2010-02-24, 12:27   #4075
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Cytat:
Też wpadłam na "genialny", jak mis ię wydawało pomysł powycinania Tż. Zmartwię Cię, u nas takie "wycinanie" się nie udało, tzn samo wycięcie było ok, ale przy wywoływaniu wychodziła jedna wielka plama (bo przecież nie wywoła sie skrawka w rozmiarze 2,5 cm, na 1 cm, tylko wywołuje się w konkretnym rozmiarze, a wtedy wszystko się rozjechało i Dobrze mielismy o tyle, ze wszystkich takich "badziewi" Świadkwoa nam nie wywołała, bo sale piksele wychodziły.

o ile Magic'ka rozmarzesz potem pędzelkiem na równomierną warstwę, to ok, bo jak tylko wyciśniesz paseczek, to też pod cienką kartką kiepsko to wygląda (testowane ) No i fakt, robi się przezroczysty
Właśnie z tego sposobu nie chcę korzystać, właśnie ze względu na to, co opisałaś. Ja myślałam, aby z już gotowych, wywołanych zdjęć powycinać TŻta Widziałam gdzieś album, gdzie właśnie były niektóre elementy wycięte a żeby to głupio nie wyglądało, doklejone były inne rzeczy, które tworzyły całość, np. samochód i wyglądało to tak, że osoba wycięta siedzi w tym aucie. Nie wiem czy wyjaśniłam jasno i klarownie o co mi chodzi
Ja już po obiedzie, zrobiłam dzisiaj duszone pulpeciki z ryżem i surówką. Całkiem niezłe Wczoraj TŻ spróbował mojej zapiekanki i jego pierwszy tekst: "O kur....!Jakie dobre!" A jak już zjadł machnął w moją stronę widelcem i zapowiedział: "Będziesz mi taką zapiekankę gotować" a później "będę ją zamawiać u Ciebie" Kochany

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-02-24 o 12:31
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:30   #4076
chilanes
Zakorzenienie

asiulek1705 eeee za dużo zabawy z takim wycinaniem i kombinowaniem
Stary 2010-02-24, 12:31   #4077
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ja już po obiedzie, zrobiłam dzisiaj duszone pulpeciki z ryżem i surówką. Całkiem niezłe Wczoraj TŻ spróbował mojej zapiekanki i jego pierwszy tekst: "O kur....!Jakie dobre!" A jak już zjadł machnął w moją stronę widelcem i zapowiedział: "Będziesz mi taką zapiekankę gotować" a później "będą ją zamawiać u Ciebie" Kochany
To ja poproszę przepis na tą zapiekankę
Stary 2010-02-24, 12:31   #4078
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ojej Biedactwo To może odpuść sobie dziś tą magisterkę
Jakie masz te soczewki i jakiego płynu używasz? Możliwe, że będziesz musiała kupić specjalne krople do oczu, jeżeli Ci soczewki będą je wciąż tak wysuszać. I może jakiś delikatniejszy płyn
Soczewki mam acuvue oasys dwutygodniowe. A płyn z ciba vision solo care aqua. Krople na razie jakieś zwykłe kupiłam i zobaczymy, czy to pomoże... Spróbuję pewnie za kilka godzin znowu założyć Bardziej się obawiałam zdejmowania, ale wczoraj mi nawet dobrze, jak na mnie, poszło i wiem, że z tym nie będę miała problemu

A pracę pisać muszę, bo jeszcze mam licencjat na głowie do napisania... W maju ślub, w czerwcu dwie obrony, więc trzeba wykorzystać każdą wolną chwilę A jeszcze chciałabym do pracy pójść

Cytat:
Danaeee84 napisałam, zanim zauważyłam Twój post Widziałaś moją prośbę ?
Widziałam, odnotowałam
Stary 2010-02-24, 12:38   #4079
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Skrócony odpis aktu małżeństwa to 22 zł. Razem 66 zł za trzy. Więc 18 zł za co? Opłata jest za ,,fatygę" urzędnika, który wyda wam zaświadczenie. No ale nie chcę się z Wami kłócić
Stary 2010-02-24, 12:38   #4080
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
asiulek1705 eeee za dużo zabawy z takim wycinaniem i kombinowaniem
Zgadza się Ale jeśli nie wyjdzie mi nic innego to spróbuję, a nuż okaże się to śmieszne Chcemy razem tworzyć te albumy więc może być przy okazji fajna zabawa.

Cytat:
To ja poproszę przepis na tą zapiekankę
Przepis mam w głowie, bo akurat ta zapiekanka to był wytwór mojej wyobraźni
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, kroimy w talarki i wykładamy na posmarowaną oliwą blaszkę.
Przysmażamy na patelni cebulę z czosnkiem, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy, jak będzie miękkie - dodajemy mrożone warzywa na patelnię (ja miałam akurat mieszankę chińską), doprawiamy (jakie lubimy przyprawy), jak będzie wszystko miękkie to nakładamy na ziemniaki. Jogurt naturalny mieszamy z przyprawą curry, można dodać wodę- wylewamy to na zapiekankę, wierzch posypujemy startym żółtym serem (w lodówce akurat był gouda ) i wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 min. Ot taka zwykła, prosta i szybka zapiekanka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości