|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Tity - dziękuję za pamięć
U mnie nic ciekawego, mnóstwo pracy i chyba złapało mnie przesilenie zimowo-wiosenne bo mam podły nastrój od rana do wieczora nawet na siedzenie na wizażu nie miałam czasu ani ochoty....
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny. Stchórzyłam wczoraj trochę i zamiast całej tabletki wzięłam na noc pół. Teraz też wezmę pół, przy obiedzie może się zdecyduję na całą, ale nie jestem pewna. Chcę stopniowo przyzwyczaić organizm, to naprawdę duża dawka...
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Kretencja a już zaobserwowałaś jakieś efekty uboczne? |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się ze strasznie przesuszonymi ustami i śluzówką nosa, ale po części jest to efekt suchego powietrza w mieszkaniu (często się tak budzę, z tym, że dziś wyjątkowo mocno dało mi się we znaki). I mam lekkie sensacje z głowy - pobolewa mnie i lekkie zawroty (ale to też mi się zdarza tak po prostu, więc trudno ocenić, czy to po leku). Prawdopodobnie jeśli jakieś gwałtowniejsze skutki były to je przespałam, bo lek ten działa krótko, dlatego często daje się go na noc... No ale właśnie połknęłam kolejną połówkę, zobaczymy, co się będzie działo...
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sobie nie wyobrażam dokładnie jak ci ciężko jak sie staracie a efektów nie ma, ale teraz jesteś po badaniach, gin wie co robi i się uda to akurat moze byc przyjemne (głupi zart, bo wiem, ze nie chcesz tam jechać, ale przecież płakać nie bedziemy to sie posmiejemy co?)Widze ktos nie stosuje sie do zaleceń lekarza! Ja bym słuchała, a jak by mi było źle to bym szła do niego z pretensjami, ze to zbyt duża dawka i nie wytrzymam. Może na noc weź już całą?
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja ja zgadzam się z Abz...... jak bedziesz bardzo źle znosić tą kurację to wtedy z pretensjami do lekarza, a on pewno coś zaradzi
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, ja obudziłam się z ogromnym bólem głowy, bleeee
pogoda u nas paskudna! Pada, szaro, ponuro Kretencja, myślę że nie powinnas sama decydować o swojej kuracji, jeśli lekarz zalecił Ci większą dawke i ufasz mu, dlaczego sama decydujesz? co? Wiem, że się boisz, ale spróbuj i jak się będziesz po tym strasznie czuła, możesz zawsze lek odstawic, to nie jest przymus Przeraża mnie jak piszecie o tylu problemach...u nas nie ma ginekologów...i ja mam szczerze WIELKĄ nadzieje, że ze mną będzie wszystko ok! bo chyba bym zwariowała, poza tym skąd biorą się takie wahania hormonów, szaleństwa i trudności z zajściem w ciąże? ehhhh Buziaczki dziewczyny |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja to ja się chyba wyłamię i powiem, ze nie dziwie się, że wzięłaś pół, ale kochana dziś już weź, dasz radę. W razie czego wskakuj do łóżeczka i odpoczywaj.
Kurde, ze w naszym kochanym kraju jak nie masz kasy to musisz cierpieć
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczkoxxx czyli jednym słowem małżeństwo Ci służy
Ja 3 dni pod rząd ćwiczyłam na piłce do pilatesa, ale odkąd wyczułam guzek to mi się nie chce.marthinisa nie przejmuj się , a to plamienie w którym dniu cyklu wystąpiło?A testy chyba ciężko źle zrobić...ja już wiem czemu nie wychodziły u mnie...nie miały prawa jak nie było owu... Starlett to przytulam mocno Nie daj się przesileniu Jeszcze trochę i wiosna będzie ![]() kretencja zgadzam się z dziewczynami, że nie powinnaś sobie sama dawkować leków. Lekarz zapewne wie co robi. Scio a z tą kasą to masz rację. Gin dopiero prywatnie mną się zajął, państwowo nikt nie chciał. agness ja nadal trzymam kciuki ![]() ewurka szaleństwa najczęściej są po antykoncepcji. A mówią, że to takie proste, łatwe i przyjemne...tylko ile osób potem ma problemy... Albo też szaleństwa pojawiają się jak chcemy w końcu zajść w ciążę...chore
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-02-24 o 10:36 |
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Tity służy mi małżeństwo?? kochana ja więcej przytyłam siedząc w domu niż nie jedna kobietka w ciąży do 5 miesiąca
..... masakra..... ale biorę się za siebię...... idę za chwilkę ćwiczyć.... bardzo polecam Tae Boo prowadzi Billy Blanks..... super ćwiczenia... na mnie bardzo działały do tej pory.... myślę że teraz bedzie podobniea poza tym to wczoraj teściowa do mnie żebyśmy nie czekali z dzieckiem i nie odkładali na ostatnią chwilę..... że ona pomoże jakby coś.... już to widzę..... zostałabym sama i tyle bym ją widziała z pomocą....
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2010-02-24 o 10:46 |
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem już tylko "lateks" Zaskakuje mnie w Anglii to, ze tutaj każda antykoncepcja jest bezpłatna, zabieg sterylizacji kobiet, mężczyzn bezpłatny!!! Najlepsze są zastrzyki co 3 miesiące, przy których nie ma się @...dla mnie to chore, ale koleżanka po tych zastrzykach jest już drugi raz w ciąży, czyli...moje myślenie jest błędne i stereotypy o złej krwi itp. też. |
|
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane!!!
Jakoś dałam rade was nadrobić. Gratuluje zafasolkowanym i trzymam kciuki za następne. Grypka mnie dopadła.
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Scio te ćwiczenia są takie wyczerpujące czy może brak Ci zapału lub chęci? bo z tego co widzę to nie zbyt męczące ale moge się oczywiście mylić... ja niestety nie mam możliwości ćwiczyć czegoś z netu bo w moim pokoju jest za mało wolnego miejsca
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Scio fajne to, zawsze mi się podobały takie arabskie klimaty, może spróbuję. Już próbowała bollydance, też męczące i trudne.
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze to sztuczne regulowanie hormonów, ingerencja w organizm, niby lekarze zalecają jak sie chce, ale widać czasem organizm moze długo wracać do normy.
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie mam z nimi kontaktu) jest w ciąży...
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapał jest, bo to całkiem przyjemne ćwiczenia. Lubię takie klimaty. ![]() Co do tabsów, to myślę, ze jakiś tam wpływ pewnie mają, każdy organizm jest inny i każdy różnie reaguje na odstawienie hormonów, ale myślę, ze te problemy były jeszcze przed braniem tabsów, tylko się nikt nad tym nie zastanawiał
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
wróciłam dzisiaj około południa ![]() W szpitalu zrobili mi wszystkie badania i mam rozpoznanie jest co jest przyczyną długich cyklów u mnie a więc hyperprolaktynemia czynnościowa jednym słowem powiedziała ,że za dużo stresu mam i to dlatego prolaktyna skacze, mam się uspokoić i brać castagnus 1 tab. dziennie do śniadania i tyle pozostałe hormony mam OK , usg piersi OK i usg narządu r. też OK. W poniedziałek tak mi tęskno było , ale już popołudniu zaklimatyzowałam się w szpitalu i było nawet fajnie , poznałam fajne dziewczyny i czas leciał ale nasluchałam się też historii o ciążach, poronieniach i stwierdziłam ,że nie ma co odkladać dziecka na niewiadomo kiedy bo takie przypadki były ,że aż przykro się robiło. Mam pytanie do kretencji bo podczytałam "na szybko" ,że też z prolaktyną masz problem , jaka Ci prolaktyna wyszła ? i po każdej tabletce metoklopramidu? ja mam liczbę podawaną w ng/ml
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze odnośnie tabsów, jedno jest pewne - każdy organizm jest inny i pewnie inaczej zareaguje na odstawienie i już. Ja brałam kiedys tylko pół roku i problemów po tym nie miałam.
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Może i powinnam się stosować do zaleceń lekarza, ale choruję też na nerwicę i boję się HISTERYCZNIE skutków ubocznych. Tak przynajmniej jestem spokojna. Ulotka zaleca właśnie tak rozpoczynać, jak ja to zrobiłam. Nic mi się nie stanie, jak przez 2 dni wezmę po pół, zamiast po całej. Co to, lekarz jakimś bogiem jest? Uważam, że w tej drobnej kwestii się myli. A co mam zrobić jak będę źle znosić - już mi powiedział. Zmniejszyć sobie do 2 tabletek na dobę. A jak dalej będzie źle, to do jednej.
Olliwka, jak to "po każdej" tabletce?
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
Scio;Ja też tak zrobię od przyszłego cyklu badanka a te ćiczenia zapisałam w ulubionych może wypróbuje
![]() Tity ja też ćwiczyłam przez tydzie brzuszki i takie tam ale brzuch tak mi wydeło że ciężko mi się schylać i na razie odpuściłamgimkis zdrowiej prędko olliwka no to dobrze że wiesz już w czym rzecz staranka czas rozpocząć
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
Oliwka -- > czyli dobrze jest ![]() Scio--> fajne te cwiczenia chyba poprobuje bo też nie zaszkodzi mi troszke zrzucic
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko no to dobrze, że ok jest
To w takim razie kiedy zaczynacie starania? No racja. Moja koleżanka brała wiele lat i od razu zaszła w ciążę, a ja brałam 2,5 roku(tylko) i jakie cyrki...Czyli po prostu nie każdy powinien brać anty, a lekarze tego za bardzo nie badają, tylko dają na życzenie. |
|
|
|
#2006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daniko a kiedy spodziewasz się niespodziewanej @
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
weronia - jeszcze troche mam do @, 11-12 marca powinna NIE nadejść
także teraz dni na przytulanko mamy ale juz nie robie sobie nadziei...
|
|
|
|
#2008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie, ze Wam ćwiczonka podpasowały, ja zrobiłam dziś część 1 (bo to rozgrzewka, a potem 3), ciekawe czy sąsiadom tynk z sufitu nie odpadły od mojego skakania
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jakoś nie mam nadziei, i jak pisalam czekam na @ i umawiam się na wizytę do Gina, napewno nie zaszkodzi, a czuje że już powinnam się zbadać. Cytologię robiłam 1,5 roku temu..Cytat:
![]() oj prawda, moje źle dobrane tabletki zostawiły pamiątkę w postaci15 kg nadwagi...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

nawet na siedzenie na wizażu nie miałam czasu ani ochoty....

Chyba sobie nie wyobrażam dokładnie jak ci ciężko jak sie staracie a efektów nie ma, ale teraz jesteś po badaniach, gin wie co robi i się uda
(głupi zart, bo wiem, ze nie chcesz tam jechać, ale przecież płakać nie bedziemy to sie posmiejemy co?)
bo chyba bym zwariowała, poza tym skąd biorą się takie wahania hormonów, szaleństwa i trudności z zajściem w ciąże? ehhhh Buziaczki dziewczyny 

, a to plamienie w którym dniu cyklu wystąpiło?
potem już tylko "lateks" 

bo nie mam z nimi kontaktu) jest w ciąży...

że ciężko mi się schylać i na razie odpuściłam