Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 15:28   #991
sheryl
szeryfcio

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
- mgiełka do ciała Róża i Brzoskwinia, na stronie zapachowej w katalogu bardziej wyczuwałam różę niż brzoskwinię, po popsikaniu mam odwrotne wrażenia
Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Aż dziw. Te co ja dostałam pachną tylko i wyłącznie różą. Wszystkie klientki stwierdziły, że róża chyba przyćmiła brzoskwinię. I o dziwo cieszą się dużym powodzeniem (sprzedałam 8 w tym 6 dla jednej klientki, znaczy pewnie dla jej rodziny też).
O, to jeszcze ja się wypowiem . Też zamówiłam sobię różę i brzoskwinię (żel i balsam) i zdecydowanie pachnie różą. Jest też odrobina brzoskwini, która dodaje zapachowi orzeźwienia, ale główny motyw to róża. Generalnie bardzo ładny zapach

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2010-02-24 o 15:47
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:34   #992
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

nie czytałam dwa dni a tu tyle do nadrobienia ja czekam wiernie na moją paczuszkę będzie dopiero w piatek ;/
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:43   #993
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość
Tylko że jak ktoś wbija w google jakies słowo dotyczące avonu i to jest na stronie np nr 25 to skąd nowa osoba ma wiedzieć że na pierwszej stronie są opisane jakieś zasady. Na innych forach np tak nie ma. Sama się zdziwiłam jak dostałam punkt karny. Uważam że najpierw powinno byc przypomnienie że sa obowiązujące zasady a póxniej punkty
Dziwne jest dla mnie własnie takie wpisywanie jak popadnie w wątku.
Co za problem przeczytac pierwszy post?

Poza tym, jeśli chodzi o wątek ze zdjęciami, to dla co niektórych sama jego nazwa "ZDJĘCIA i KATALOGI ..." nie jest wskazowką co to za wątek

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja myślę że może mało osób czyta pierwszego posta bo jeston mało czytelny? Panuje w nim lekki chaos i patrząc się na niego nie wiemy o czym on jest i czy znajdziemy informację nas interesującą.

wkleję jeszcze raz linka do postu orihttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...65&postcount=1
Pierwszy post powstał "na szybko" - niektóre z Was pewnie pamiętają okoliczności rozdzielenia na 2 (własciwie na 3) wątki. Został on zaakceptowany, uwag nikt nie wnosił (w tym watku czy na PW) więc kopiuję go do nowych części.

Nie mam pomysłu jak to zrobić żeby on coś dał: jest w nim napisane jak włączyć subskrypcje, napisałam na czerwono że posty typu "sub" beda usuwane i co ? 3-4 posty niżej już się pojawialo: "sub".

Zapanowanie nad watkiem nie jest takie proste, a jedynie naiwnie myślałam (i osoby które zdecydowały o moderacji i rozdzieleniu watkow) że jasne okreslenie zasad coś da.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:59   #994
karolla90
Raczkowanie

Zauważyłyście, że w kat. 5 i 6 nie będzie roletek? A tak wogóle, to zaopatrujecie się w nie? Bo u mnie klientki często je zamawiają.
karolla90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 16:00   #995
lalaith
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiecie jaki jest odpowiednik szminki Color Trend Urban Neutral, której już nie ma od dawna?
Używałam tego odcienia przez cały czas jak był i od czasu gdy go wycofali nie mogę dobrać dla siebie odcienia szminki który pasowałby mi tak idealnie jak tamten
Stary 2010-02-24, 16:07   #996
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez karolla90 Pokaż wiadomość
Zauważyłyście, że w kat. 5 i 6 nie będzie roletek? A tak wogóle, to zaopatrujecie się w nie? Bo u mnie klientki często je zamawiają.
Nie u mnie ani ja ani klientki. Ja to w ogóle lubię normalne wymiarowo wody, bo jak mam jeszcze inne dodatki pachnące to jakoś ich nie używam
Stary 2010-02-24, 16:57   #997
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Nie u mnie ani ja ani klientki. Ja to w ogóle lubię normalne wymiarowo wody, bo jak mam jeszcze inne dodatki pachnące to jakoś ich nie używam

u mnie bardzo często są zamawiane roletki, a teraz klientki cierpią na brak CELEBRy w 3 jkat mam zamowienie na 5.
Stary 2010-02-24, 17:09   #998
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Roletki są świetne do torebki i na wyjazdy, zwłaszcza jak się ma swój ukochany zapach wody.
Stary 2010-02-24, 17:13   #999
renia0809
Wtajemniczenie

moja mama zastanawia się nad zamówieniem eliksiru urody w ampułkach z białą herbatą planet spa, jako że zamawiam oliwkową maseczkę do włosów a jest to oferta 2 dowolne za 34,90 więc podzielimy się kosztami czytałam na KWC opinie dotyczące tego eliksiru i są bardzo rozbieżne, już sama nie wiem czy go jej odradzać czy nie jedne wypowiedzi zawierają info że jedna ampułka starcza na kilka razy, inne że jedna ampułka=jedno użycie, może macie jakieś doświadczenia dotyczące tego produktu?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:18   #1000
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dziewczyny sprawdzajcie pudełeczka z charmsami zanim dacie produkt klientkom. Ostatnio zamówiłam 3 - i otrzymałam dwa i trzecie pudełko z pustą folią. Dlatego polecam zaglądnijcie-żeby potem klientka się nie wściekała.
Oczywiście po reklamacji telefonicznej mi go doślą.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:22   #1001
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Dziewczynki powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was wysyłała może zwroty kurierem? Jest taka możliwość?
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:37   #1002
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Roletki są świetne do torebki i na wyjazdy, zwłaszcza jak się ma swój ukochany zapach wody.
Tak, jasne Ja też je pod tym kątem zamawiałam, no ale jakoś nie udało mi się ich zużyć, zapominałam.
A dziewczyny nie zamawiają, pewnie nie mają tu ukochanego zapachu
Stary 2010-02-24, 17:48   #1003
evilcia
Zadomowienie

Roletki pewnie byłyby częściej kupowane, gdyby było więcej zapachów do wyboru. Sama czekam na roletkę z Pur Blanci Blush , ale prędzej doczekam się wycofania tego zapachu niż roletki A dużo wygodniej nosić w torebce małą roletkę niż całą buteleczkę.
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:51   #1004
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

czy ma któraś z was mineralny balsam do ciała "złocisty blask"?? proszę o jakieś opinie o nim, przeszukałam wątek, ale nic nie ma napisane
głównie interesuje mnie czy daje jakiś efekt świetlistości itp. jak np. blasam sake i ryż

2016: 29

Edytowane przez joanwi
Czas edycji: 2010-02-24 o 18:21
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:01   #1005
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
moja mama zastanawia się nad zamówieniem eliksiru urody w ampułkach z białą herbatą planet spa, jako że zamawiam oliwkową maseczkę do włosów a jest to oferta 2 dowolne za 34,90 więc podzielimy się kosztami czytałam na KWC opinie dotyczące tego eliksiru i są bardzo rozbieżne, już sama nie wiem czy go jej odradzać czy nie jedne wypowiedzi zawierają info że jedna ampułka starcza na kilka razy, inne że jedna ampułka=jedno użycie, może macie jakieś doświadczenia dotyczące tego produktu?

Ja go uzywalam.Jedną ampułkę można podzielić na rano i wieczor.Zapach przyjemny, ale dzialania na twarzy nie zauważylam. Więcej juz nie kupiłam, bo uznałam ze nie warto.
Stary 2010-02-24, 18:46   #1006
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was wysyłała może zwroty kurierem? Jest taka możliwość?
ja wysylalam ale avon mi go bezpłatnie przysłał, bo sytuacja byla z ich winy

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
czy ma któraś z was mineralny balsam do ciała "złocisty blask"?? proszę o jakieś opinie o nim, przeszukałam wątek, ale nic nie ma napisane
głównie interesuje mnie czy daje jakiś efekt świetlistości itp. jak np. blasam sake i ryż
ja go mam, efekt swietlistosci jest na złoto sie skora mieni delikatnie.
sake sie mieni na srebrno, a złocisty na złoto.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:52   #1007
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziwne jest dla mnie własnie takie wpisywanie jak popadnie w wątku.
Co za problem przeczytac pierwszy post?

Poza tym, jeśli chodzi o wątek ze zdjęciami, to dla co niektórych sama jego nazwa "ZDJĘCIA i KATALOGI ..." nie jest wskazowką co to za wątek

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Nie mam pomysłu jak to zrobić żeby on coś dał: jest w nim napisane jak włączyć subskrypcje, napisałam na czerwono że posty typu "sub" beda usuwane i co ? 3-4 posty niżej już się pojawialo: "sub".

Zapanowanie nad watkiem nie jest takie proste, a jedynie naiwnie myślałam (i osoby które zdecydowały o moderacji i rozdzieleniu watkow) że jasne okreslenie zasad coś da.
myslę że jezeli ma zostac tak jak jest to może lepiej umieścić te punkty które już są nie wypośrodkowane tylko równo do lewej?

A jeżeli zrobimy tak jak pisałam o umieszczeniu najważniejszych informacji o avonie w pierwszym poście to ograniczyć się tylko do tych informacji, a cały dotychczasowy post skasować - tylko zostawić krótką informację typu Tu nie umieszczamy zdjęć, nie zaśmiecamy wątku pytaniami o katalog, postami z "subskrybuję" - takie posty będa usuwane a nawet sie pokusić o punkty karne w tym wątku z takimi postami j.w. I tylko dac linka do katalogowego
Nie ma co się cackać - jak ktos do tej pory nie zrozumiał takich podstaw jakie są w pierwszym poście to sie ograniczmy do minimum.
To moja propozycja ale może ktos ma inne?

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-02-24 o 18:58
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:59   #1008
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
myslę że jezeli ma zostac tak jak jest to może lepiej umieścić te punkty które już są nie wypośrodkowane tylko równo do lewej?

A jeżeli zrobimy tak jak pisałam o umieszczeniu najważniejszych informacji o avonie w pierwszym poście to ograniczyć się tylko do tych informacji, a cały dotychczasowy post skasować - tylko zostawić krótką informację typu Tu nie umieszczamy zdjęć, nie zaśmiecamy wątku pytaniami o katalog, postami z "subskrybuję" - takie posty będa usuwane a nawet sie pokusić o punkty karne w tym wątku z takimi postami j.w. I tylko dac linka do katalogowego
Nie ma co się cackać - jak ktos do tej pory nie zrozumiał takich podstaw jakie są w pierwszym poście to sie ograniczmy do minimum.
To moja propozycja ale może ktos ma inne?
Link do katalogowego jest cały czas.

Linki do poprzednich watków tez muszą być, a juz one zajmują trochę miejsca

Post zostawiałam tak jak pierwotnie napisała go Rambo, nie ingerowałąmw jego treśc, jedynie dopisywałam rzeczy które nasuwały mi się w toku trwania wątku.

Wizualnie może faktycznie trzeba wprowadzić jakieś zmiany, za chwilkę to zrobię.

Jakie informacje proponujesz? Z wyjątkiem czysto "organizacyjnych" bo te są już.

Myślę, że nie ma najmniejszego sensu pisać np. o progach bo do tego ma dostęp każda konsultantka - mogę napisać to w 1 poście, bo widocznie nie każdy wie
To samo jesli się tyczy terminów składania zamówień czy gdzie szukać rozwiązań krzyżówek.

Nie ma sensu powielać informacji które są na stronie avonu, w strefie konsultantki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:01   #1009
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17424201]ja wysylalam ale avon mi go bezpłatnie przysłał, bo sytuacja byla z ich winy
[/QUOTE]
Mi chodzi o prywatną wysyłkę- dokładniej Shenkerem- mam taką możliwość w pracy i zaoszczędziłabym czas omijając pocztę szerokim łukiem
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:03   #1010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Mi chodzi o prywatną wysyłkę- dokładniej Shenkerem- mam taką możliwość w pracy i zaoszczędziłabym czas omijając pocztę szerokim łukiem
oczywiscie mozna, nawet lepiej-bedziesz miala szybciej rozliczone.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:08   #1011
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Właśnie złożyłam drugie zamówienie z 03 na niespełna 150 pln w tym 2 szmineczki
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:15   #1012
lalaith
Zakorzenienie

Ja w pierwszej kampanii za 170, w drugiej 380 i w trzeciej 260. Po za tym trochę pomogłam moim konsultantkom żeby mieć 4 mianowania i torebkę.
A w ogóle jestem obrażona na Avon że jako lidera promocja torebki za polecenia za 34,90 mnie nie dotyczy, bo nie możemy polecać. Gdybym była normalną konsultantką to i tak zawsze składam duże zamówienia wystarczyłoby raz złożyć nawet na kogoś za 250zł, bo moje konsultantki, zwłaszcza nowe, takich wysokich zamówień nie mają. A tak to musiałabym zamówić na którąś 4 zamówienia za 250zł + raz jeszcze na kogoś poleconego żeby mieć torebkę. Masakra!

Szminki nie zamówiłam żadnej a tak mi zależało na tych lakierach gratis Może jeszcze w przyszłym tygodniu się uda.

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2010-02-24 o 19:17
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:17   #1013
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17424201]ja go mam, efekt swietlistosci jest na złoto sie skora mieni delikatnie.
sake sie mieni na srebrno, a złocisty na złoto.[/QUOTE]
A jak z właściwościami pielęgnacyjnymi? I z zapachem (mocny/delikatny/przyjemny)?

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:19   #1014
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
sorki ze ponawiam pytanko ale potrzebuje odpowiedzi bo wiecie jak duzo zalezy od tego czy klientka bedzie zadowolona
Moja babcia ma naczynkową cerę, używała tych kremów i bardzo jej służyły. Teraz ma Emulsję z bioaktywnym złotem na noc z Anew i też jest zadowolona. Nie podraznia, nie uczula. Jednak tak jak dziewczyny proponuję zamówić pródki

Cytat:
Napisane przez kingusiusia Pokaż wiadomość
Do enia0809
Tak, dobrze rozumiesz.
Oprócz tego jest program dla konsultantek, gdy sprzedamy 3 sztuki tego produktu, dostaniemy jeden z trzech produktów wiem że serum czerwone jest do wyboru, ten krem antycellulitowy i coś jeszcze. I to niezależnie za ile sprzedasz... za 39 czy 69. Tylko gdy sprzedasz za 39 masz na nie tylko 10% opustu
Czerwone serum, krem antycellulitowy i eliksir do cery dojrzałej - złoty z Anew

Cytat:
Napisane przez karolla90 Pokaż wiadomość
Ja miałam jedno zamówienie na nią, zapomniałam czy klientka zamawiała Pur Balncę czy Celebre a nie mogłam się z nią skontaktować więc byłam zmuszona zamówić dwie sztuki. Chciała Pur Blancę więc Celebre zostało dla mnie i choć nie jestem wielką fanką tego zapachu roletka naprawdę mnie urzekła! Mieściła się w małej kosmetyczce, którą nosiłam w torebce a po posmarowaniu za uszami i na nadgarstkach pachniałam bardziej niż gdy spryskałabym wodą bluzkę

A teraz pare wrażeń z II terminu kat.03:

- przyszła czarna Heidi
- charm Różowa Wstążka ma dużo ciemniejsze kryształki niż w katalogu, poczatkowo myślałam wręcz, że to czerwony! Ale jednak to mocna fuksja. Jest dość spory w porównaniu z resztą
- pierścionki za duże
- pędzel do pudru ma cudownie miękkie włosie, sylikonowe etui pomoże w utrzymaniu higieny
- różany płyn do kąpieli pachnie intensywniej niż w katalogu, bardzo ładny zapach
- żel magical jak dla mnie nic szczególnego, taki nijaki, mi pachnie ogórkami
Dodam jeszcze, że nie miałam żadnych brakow.
Stary 2010-02-24, 19:21   #1015
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Witam wszystkie Avonmaniaczki
Jestem konsultantką od niedawna (od k15/09) a Wasz wątek bardzo mi się przydał Przebrnęłam przez całą 10 część, przyznam że mnie wciągnęło Niestety, na poprzednie wątki już chyba nie znajdę siły, żeby je dokładnie przejrzeć i przepraszam jeśli moje pytanie się powtarza.
Otóż w podglądzie zamówienia przy jednym z kremów ANEW było napisane "produkt alternatywny" czy coś takiego i nie wiem co to oznacza. Oświećcie mnie proszę

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:23   #1016
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
Otóż w podglądzie zamówienia przy jednym z kremów ANEW było napisane "produkt alternatywny" czy coś takiego i nie wiem co to oznacza. Oświećcie mnie proszę
Dostaniesz produkt bez polskich napisów, ściągnięty z innego kraju.

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:24   #1017
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem konsultantką od niedawna (od k15/09) a Wasz wątek bardzo mi się przydał Przebrnęłam przez całą 10 część, przyznam że mnie wciągnęło Niestety, na poprzednie wątki już chyba nie znajdę siły, żeby je dokładnie przejrzeć i przepraszam jeśli moje pytanie się powtarza.
Np przyjdzie Ci w amerykańskim opakowaniu albo coś.
Stary 2010-02-24, 19:28   #1018
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy na forum
I owocnych wyników w AVONie życzę
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:29   #1019
Konto usunięte

Cytat:
A w ogóle jestem obrażona na Avon że jako lidera promocja torebki za polecenia za 34,90 mnie nie dotyczy, bo nie możemy polecać. Gdybym była normalną konsultantką to i tak zawsze składam duże zamówienia wystarczyłoby raz złożyć nawet na kogoś za 250zł, bo moje konsultantki,
.
no tak ale nie macie jakis konkursow na mianowania zeby ta torbe zdobyc?
Stary 2010-02-24, 19:29   #1020
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Np przyjdzie Ci w amerykańskim opakowaniu albo coś.

Czyli ten sam produkt tylko z innego kraju?
Uff to dobrze bo już się wystraszyłam, że na jakiegoś bubla mi zamienią albo coś

Dzięki za odpowiedź

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości