|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
siostra moja w tamtym roku rodzila, a siostra meza dwa lata temu, a w tym roku nasza kolej
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Ja jestem 4 ciężarną u mnie w pracy, plus piąta jest żona kolegi z pracy ;]
A! i jestem z wyżu demograficznego, więc poczuwałam się do płodzenia potomstwa :P Kt~óraś z Was mówiła o gierkach na Facebooku! ![]() ![]() I teraz nic nie robię tylko gram! Nie rozumiem bo wszystko po angielsku ale gram ![]() Mafia Wars, FarmVille i inne jeszcze xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też dużo kobitek w ciąży jest.Normalnie co chwil dowiaduje się że jakaś znajoma w ciąży czy dopiero co urodziła.Coś w tym musi być.......
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tylko jaszczke,bajke i misiulke |
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
A myślałam że tylko u mnie taki wysyp ciężarnych i młodych mamuś
I też jestem z wyżu.Mnie dziś wzięło na czytanie książki, byłam w bibliotece pożyczyłam sobie książkę (ja mól książkowy od miesięcy książki w ręce nie miałam!) i o ile udami się tylko oderwać od wizażu zabiorę się za czytanie. Kurcze ten wizaż to jak narkotyk
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hi hiale jakos mi to idzie wczoraj zaczelam 4 tom z mojej 7-tomowej sagi
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez Was założyłam to przeklęte konto i gram ![]() Co mam zrobić żeby być z Wami? ![]() Mój nick to Siala_Bala jak wszędzie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Dzwoniłam jakieś pół godziny temu do mojego GIN. Złapało mnie przeziębienie i chciałam pogadać. Umówiłam sie na kolejną wizytę. Jakoś mi ta rozmowa pomogła no i przede wszystkim Wasze wsparcie
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge Cie znalezc Ty mnie zapros http://www.facebook.com/search/?q=si...ze?ref=profile
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty co czytasz?Cytat:
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to mój link, jeśli dobrze skopiowałam: http://pl-pl.facebook.com/people/Sia...00000820486568 Eee.. chyba coś sknociłam bo m~ój link wygląda inaczej od Twojego ![]() Wystarczy wpisać jako imię i nazwisko Siala Bala - bez kreski łączącej u dołu (jak w nicku na wizażu), zdjęcie to taka wampirzyca :P Edytowałam, chyba jest dobry już.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-02-24 o 19:12 |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Link Ci dziala a ja wpisywalam i nic, ale juz mam i Ci Misiulke i Jaszczke rzeslalam
|
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam i aż mi się łezka zakręciła w oku więc się z wami podzielę:
"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU''."
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dzidzia szturcha, czasem pokopuje z lewej str pod brzuchem albo kopie na dole, przy pecherzu... Albo nie wiem chyba sie turla tam, takie dziwne uczucie, czuje jakby sie turlał po pecherzu, a nawet czuje go od dołu jakby.. heh zabawna sprawa.. Ale fajnie, dwa dni jeszcze czesciej i mocniej sie rusza..
W weekend byl mezus.. i sie zdziwilam.. raz tak lezymy w lozku, on mnie dotyka po rbzuchu (oczywiscie na wysokosci zolądka ) i sie pyta czy juz kopie.. Kopal ale na dole, i nie tak czesto nie tak dlugo.. wiec jak mezus byl to nie poczuł.. nastepnym razem mysle ze moze sie uda przylapać dzidzie..Ale tym pytaniem mnie naprawde rozczulił... ze wogole zapytal, ze sie zainteresowal, ze chcial poczuc! A potem oczywiscie musial sie napatrzec na cycuchy, znow mowiac jak urosly-ja nie zauwaylam... I jeszcze pytal o karmienie dzidzi!!! normlanie szok.. Heh pytal czy do karmienia jeszcze duzo mi sutki urosną jak dziecko zlapac musi cycka Ale brawo za to ze sie interesuje! madziorek026 ostatnie slowo mnie zagieło!!! Nie spodziewałam sie.. A ja znow wrocilam do czytania o wampirku.. 290 strona "Zaćmienia". I jak zawse totalnie wciągnięta i nie do zycia.. Ale chyba nic tylko musze przebranąć do konca tej ksiazki i nastepnej. Potem zobaczyc filmy ("Zmierzch" przyszedl w poniedziałek! Jeszcze nie ogladalam... dlaczego? np- dygam sie.. a o drugim powiem zaraz) kto wie kiedy dorwe Ksiezyc w nowiu.. i kiedy wypuszcza nastepne filmy, ale chyba mi nie przejdzie az wszystko przetrafie-ksiazki i filmy.. A no i jeszcze wyczekuje na ksiazke Midnight Sun (Zmierzch oczami Edwarda) ciekawe czy nastepne ksiazki tez ona przedstawi jego oczami czy tylko Zmierzch... Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-02-24 o 21:09 |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ostatnio tez sie zastanawial jak dzidzia ssie i skad wie, ze ma ssac to mu powiedzialam aby sam sprobowal to zobaczy jak ;P
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Nie było mnie tylko dziś (przyjechała kuzynka) a tu 7 stron do nadrobienia ![]() ![]() Lecę czytać..... |
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wydaje mi sie ze po pierwszym szoku twoj maz zaczyna sie przyzwyczajac do mysli ze bedzie dzidzi
|
||
|
|
|
#3228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bo pomyslal sobie ze mleko moze poleciec a on sie brzydzi ;P
U mnie dzidzia tez po lewej stronie kopie. Wedlug mojej tesciowej przyszlej to chlopiec bo dziewczynki z prawej kopia ;P Ja w ciazy w ogole nie mam ochoty na ksiazki a przed czytalam nawet 3 tygodniowo zalezy od grubosci. Jakos brak mi koncentracji na czytanie. |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moze glupie pytanie ale nie wiem
czy dzidzia w brzuchu sie obraca tak ze ma glowke raz z prawej raz z lewej? bo moja zawsze na usg ma z lewej glowke i tak sie teraz zastanowilam ze musi mi chyba z banki dawac
|
|
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja chyba jest obojnakiem w takim razie,bo kopie po obu.Domyślam się,że z jednej strony to piąstki a z drugiej stopy,ale pewności nie mam
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jutro zobacze czy sie teoria sprawdza ;P
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-02-24 o 20:26 |
|
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
A ja znow wrocilam do czytania o wampirku.. 290 strona "Przed Świtem".
I jak zawse totalnie wciągnięta i nie do zycia.. Ale chyba nic tylko musze przebranąć do konca tej ksiazki i nastepnej. Potem zobaczyc filmy ("Zmierzch" przyszedl w poniedziałek! Jeszcze nie ogladalam... dlaczego? np- dygam sie.. a o drugim powiem zaraz) kto wie kiedy dorwe Ksiezyc w nowiu.. i kiedy wypuszcza nastepne filmy, ale chyba mi nie przejdzie az wszystko przetrafie-ksiazki i filmy.. A no i jeszcze wyczekuje na ksiazke Midnight Sun (Zmierzch oczami Edwarda) ciekawe czy nastepne ksiazki tez ona przedstawi jego oczami czy tylko Zmierzch... I kolejny zonk.. szukalam jak ma sie nazywac ta ksiazka oczami Edwarda.. a trafilam na Noc poslubą jego oczami... i ...... gorzej niz nastolatka... Matka prawie dwojki dzieci.. zona, a gorzej niz małolata z gimnazjum... Jakby któraś chciala: http://zmierzchedwardcullenbellaswan...l?ticaid=69b3c nie wiem czy tu nie jest oryginał: http://www.scribd.com/doc/18555434/T...oczami-Edwarda Gały sie otwierają, usta rozchylają.. a ja wariuję . dziewczyny |
|
|
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
Papeteria ty miałaś dzisiaj to badanie na którym trzeba pić glukozę? Bo już się pogubiłam która miała iść. Idzie to w ogóle wypić? Mnie na samą myśl o wypiciu czegoś tak słodkiego trzęsie blee
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moj mi siagal pokarm, tzn nie tak ustami do cycka, ale jak mialam laktator. Cos w nim sie zepsulo i on przez rurke ciągnal.. ale nie do buzi.. nie pamietam teraz jaki mialam laktatro..ale nie bylo to przyjemne, ale musialam ałc..Cytat:
Mam nadzieje ze zaczynaja do niego docierać pozytywy.. Pewnie sie obraca, ale i tak jakas to dziwna sprawa, bo np czuje ze kopie po lewej-czyli mozna by powiedziec ze glowke ma po prawej.. A na usg ostatnio ginek caly czas z prawej strony brzucha jezdzil nim.. i w dodatku czy ogladal glowke czy kregoslup czy miedzy nozkami, wlasciwie nie zmienial polozenia :kwaśny: dziwne.. |
||
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do tego mi smutno, bo mezus wyjechal w delegecje na 3 dni, a ja nie jestem przyzwyczajona do takiej rozlaki. Dzwonil do mnie dzis ze trzy razy, ale nie ma to jak jest kolo mnie. Chyba czasem takie rozlaki sa dobre, bo uswiadomilam sobie, ze bardzo go kocham. Juz nie moge sie doczekac kiedy wroci. |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Mojego przez 2 tygodnie nie ma, potem na weekend sob- niedz przyjezdza (z czego niedziala to dzien przygotowan do powrotu do pracy i wyjazdu)
Teraz pojechal w poniedzialek.. wiec tez wyczekuje.. dopiero na przyszly weekend przyjedzie, teraz pewnie nie...Wiem co czujesz.. i wiem jak to utwierdza w uczuciu.. A najgorszy strach.. |
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwazam, ze ksiazki lepsze a na pewno 2 czesc filmu taka sobie wiec bedzie dobrze. |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
(Nie może przekroczyć 504 zł na członka rodziny na rękę)
Jakie są nowe dodatki? Ile wynoszą? Komu przysługują? Jest siedem specjalnych dodatków do głównego zasiłku rodzinnego (przy ich nazwach musimy posługiwać się dość zawiłym językiem urzędowym) i dwa świadczenia opiekuńcze. ( Z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego (zamiast zasiłku wychowawczego). Przysługuje tylko tym osobom, które mają prawo do zasiłku rodzinnego (spełniają kryteria dochodowe "zasiłkowej podstawy"). Nowy dodatek to 400 zł miesięcznie. Może go pobierać matka, ojciec, prawny lub faktyczny opiekun. Wypłacany jest przez dwa lata. W przypadku urodzenia więcej niż jednego dziecka - przez trzy lata. Jeżeli dziecko jest niepełnosprawne - do sześciu lat. Ważne! Przed urlopem wychowawczym trzeba być zatrudnionym przez co najmniej pół roku. W czasie urlopu nie wolno pracować, trzeba opiekować się dzieckiem (a więc nie można oddać go np. do żłobka). Jeśli w tym czasie kobieta pobiera zasiłek macierzyński na inne dziecko, traci prawo do dodatku wychowawczego. ( Z tytułu samotnego wychowywania dziecka dla wszystkich rodzin niepełnych (zamiast świadczenia z Funduszu Alimentacyjnego). Na każde dziecko miesięcznie - 170 zł, na każde dziecko niepełnosprawne - 250 zł. Przysługuje niezależnie od tego, czy i jakie alimenty zostały zasądzone przez sąd i czy są one płacone! Jest tylko jeden warunek: oczywiście kryterium dochodowe (przypominamy: 504 zł lub 583 zł przy dziecku niepełnosprawnym). Dodatek ten przysługuje także osobom uczącym się. Uwaga! Jeśli dziecko pobiera rentę bądź rentę socjalną, dodatek się nie należy. Ważne! Z tego dodatku mogą korzystać jedynie osoby samotnie wychowujące dzieci. Rzecznik praw obywatelskich Andrzej Zoll zaskarżył ustawę do Trybunału Konstytucyjnego. Powołał się na złamanie zasady równości wobec prawa (samotnie wychowujący dziecko dostaną dodatek, a rodziny pełne w tak samo złej sytuacji materialnej - nie). Ponieważ Trybunał nie wypowiedział się przed 1 maja, więc dodatek będzie wypłacany według nowych zasad. I tak też będzie, jeśli Trybunał oddali wniosek rzecznika. A co, jeśli przychyli się do opinii rzecznika? Wtedy prawo do nowego dodatku będzie przysługiwało także rodzinom pełnym. Osoby, które z końcem kwietnia straciły prawo do dodatku, odzyskają je. Zostanie im wypłacony w miesiącu, w którym złożą wniosek (ale bez wyrównania). O przyznaniu dodatku decyduje oczywiście kryterium dochodowe. ( Z tytułu urodzenia dziecka - tak samo dostaną go tylko te osoby, które mają prawo do zasiłku rodzinnego (a więc spełniają kryterium dochodowe). To jednorazowy dodatek - 500 zł. Przysługuje matce lub ojcu albo prawnemu opiekunowi, a także faktycznemu opiekunowi dziecka. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-02-24 o 20:42 |
|
|
|
#3240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moment kryzysowy juz dawno przeszedl, wiec nie mozesz sie stresowac Cytat:
Cytat:
![]() jestem na FB ale jakos jedyna gra w jakas sie wkrecilam to mondozoo i jakos mnie wkurza hehe ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

((((((((((((((

. Ja stara i głupia nie wiem skąd się dzieci biorą he

) i sie pyta czy juz kopie.. Kopal ale na dole, i nie tak czesto nie tak dlugo.. wiec jak mezus byl to nie poczuł.. nastepnym razem mysle ze moze sie uda przylapać dzidzie..