Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 18:48   #4171
OOO Kika OOO
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Jak ocenicie takie U? Czy to w ogóle U? Proszę o odp

1.dwie kromki razowca z szynką wiejską i papryką, jajko na twardo
2.szkolna kanapka z razowca z szynką i pomidorem, jabłko, pasek z dużej milki mlecznej
3.zupa pomidorowa z makaronem, porcja duszonego mięsa wołowego z sosem, surówka z ogórka, pomidora i cebuli, ziemniaki
4.jogurt naturalny, pomarańcza
5.kromka razowca z szynką i papryką, serek wiejski
Stary 2010-02-24, 18:49   #4172
kasia220112
Raczkowanie

Dzisiejsze u/p (nie wiem czy przytyłam)
śn; 8.30 6 łyżek bran flakes, jogurt naturalny 200g, łyżeczka miodu, łyżeczka słonecznika, 6 migdałów, 1,5łyżki otrębów, łyżka rodzynek, łyżeczka jabłek suszonych pokrojonych w kostke, kiwi na czczo (420 kcal)
2śn; 12.00 kanapka z 2 kromek żytniego z serkiem kiri, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem, jabłko 200g (280 kcal)
ob;14-14.30 2 chochelki pomidorowej zabielanej, 2 łyżki makaronu ruruki,2 danie; 250 g warzyw na parze, 2 dzwonka karpia na parze, 2 łyżki surówki z kapusty kiszonej, duża gałka ziemniaków (500 kcal)
pod;18.00 jogurt jogobella morelowy, łyżeczka otrębów, łyżeczka płatek i rodzynek(200 kcal)
kol;20/20.30 planuje albo 3 jajka+kromka/2 kromki+ 2 jajka, herbata i warzywka (350kcal)

Wyszło ok 1800.
Wydaję mi się trochę za mało. Od kilku dni jem od 2000-3000 zależy od dnia. Zazwyczaj napada mnie obżarstwo godzine po kolacji. Jem wtedy mnóstwo czekoladowych cukierków, paluszków iciastek. Potem jest mi niedobrze. Jak tego uniknąć???
W dzisiejszym jadłospisie jest za mało tłuszczów. Przyznaję się że od kilku dni robiłam brzuszki. Mama nie była zadowolona. Kazała mi przestać, bo inaczej nie dostanę @. Dziś obyło się bez ćwiczeń.

Ocenicie???Pliss!!!
p.s
Czy jeśli na śniadanie zjem 500 kcal, na 2 śn 300 na obiad 600-700, podwieczorek 200 i kolacje 400 to będzie dobrze czy starczy tak jak teraz?
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:50   #4173
paszka016
Raczkowanie

U ( mam nadzieje ze juz nie slodkie )

Sn: 150g corn flakes zalanych szklanka 1,5 % , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka i serem zoltym , pomidorkiem szczypiorkiem i rzodkiewka , druga z pasztetem pomidorowym szczypiorkiem i ogorkiem kiszonym , herbatka z cytrynka

2sn: grahamka100g z pastą jajeczną , pomaranczka

3sn: paczka paluszkow 70g , dan mleko czekoladowe

O (16.00) : pol talerza ziemniaczkow, 4 ogorki kiszone , duzy kawałek karkowki z przepisu ,,pomysl na obiad"

P( skromny bo godzinke po obiadku ) : 3 wafle ryzowe ze slonecznikiem , marchewka

K: jajecznica z 3 jajek z cebulka i szczyneczka , kromka razowca z serkiem wiejskim , jabłuszko , pomaranczka

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:54   #4174
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Irish Lady
dokładnie, wg mnie jesz nisamowicie mało, na Twoim miejscu zaczełabym wiecej jesc (nawet kosztem tego kilograma wiecej), ale za to wiecej cwiczyla, piła zieloną herbatę i jadła co najmniej 300 kcal dziennie w jogurtach, kefirach itd, naprawdę pomaga!!! (z doświadczenia po spowolnionym metaboliźmie po uzależnieniu od tabletek przeczyszczających )
Czyli ogólnie w nabiale?
Ja jem właśnie sporo serków wiejskich, dość często twarożek i duży jogurt naturalny zawsze jak siedze dłużej na uczelni

Aaa i co jest nie tak w chudym mleku, dlaczego powinno być 2% Chodzi o coś więcej jak smak?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez OOO Kika OOO Pokaż wiadomość
Jak ocenicie takie U? Czy to w ogóle U? Proszę o odp

1.dwie kromki razowca z szynką wiejską i papryką, jajko na twardo
2.szkolna kanapka z razowca z szynką i pomidorem, jabłko, pasek z dużej milki mlecznej
3.zupa pomidorowa z makaronem, porcja duszonego mięsa wołowego z sosem, surówka z ogórka, pomidora i cebuli, ziemniaki
4.jogurt naturalny, pomarańcza
5.kromka razowca z szynką i papryką, serek wiejski
Myślę, że jak najbardziej tak i to nawet nie jakies wielkie U

Edytowane przez LilyHoney
Czas edycji: 2010-02-24 o 18:52
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:57   #4175
_Kaitlyn_
Raczkowanie

Mam pytanie, czy moj jadlospis nadaje sie na R?

ŚNIADANIE
4 łyzki musli, pol szklanki mleka 0,5%
Czerwona herbata

IIŚNIADANIE
pomarańcz, marchewka

OBIAD
1/3 woreczka kaszy gryczanej, pulpet drobiowy w sosie grzybowym, 2 ogorki kiszone

Czerwona herbata

KOLACJA
jajko na miekko, kromka razowca, kilka rzodkiewek
_Kaitlyn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:00   #4176
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kaitlyn_ Pokaż wiadomość

ŚNIADANIE
4 łyzki musli, pol szklanki mleka 0,5%
Czerwona herbata

IIŚNIADANIE
pomarańcz, marchewka

OBIAD
1/3 woreczka kaszy gryczanej, pulpet drobiowy w sosie grzybowym, 2 ogorki kiszone

Czerwona herbata

KOLACJA
jajko na miekko, kromka razowca, kilka rzodkiewek
nie nadaje się na R, bo to głodówka jest

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:01   #4177
_Kaitlyn_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
nie nadaje się na R, bo to głodówka jest
to co zmienic ? jak powinnam jesc na R? prosze o prady
_Kaitlyn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:03   #4178
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U/R

Śniadanie: 3 placki owsiane (5 łyżek płatków owsianych, pół łyżki miodu, 2 łyżki pokrojonych bakalii-orzechy laskowe, migdały, ananasy kandyzowane, rodzynki, 2 łyżki słonecznika, 1 jajko) z dużym, potartym jabłkiem
1,5 godziny spaceru
Obiad: 15og warzyw na patelnie (te z ziemniakami) smażone na teflonie bez tłuszczu, pół woreczka brązowego ryżu
Podwieczorek: wafel ryżowy z masłem i zielonym ogórkiem, 2 małe pomarańcze
Kolacja: puszka (180g) śledzi w sosie pomidorowym z wkrojonym ząbkiem czosnku, 2 wafle ryżowe

Proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2010-02-24 o 20:12
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:11   #4179
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
to co zmienic ? jak powinnam jesc na R? prosze o prady
masz tutaj dużo jadłospisów R, poczytaj co jedzą dziewczyny (najlepiej w ocenionych, wtedy wiesz co jest źle ew. )

Przede wszystkim więcej, bo chodzi tutaj o schudnięcie, a nie spowolnienie metabolizmu

zaraz sobie skopiuje Twój jadłospis i ocenię (spróbuję przynajmniej)

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Próba oceny, jak ktoś się będzie znał lepiej, to niech mnie poprawi

Cytat:

ŚNIADANIE
4 łyzki musli, pol szklanki mleka 0,5% co to za musli? Lepsze są płatki owsiane/żytnie ze świeżymi lub mrożonymi owocami, w musli gotowych najczęściej są kandyzowane owoce, cukier, a tego na R raczej trzeba unikać pół szklanki to tyle, co nic Poza tym nie ma białka takiego jak np. twaróg, ser wiejski, który możesz do płatków dodać
Czerwona herbata ok

IIŚNIADANIE
pomarańcz, marchewka to nie jest posiłek- dodaj chleb z szynką drobiową lub inne białko

OBIAD
1/3 woreczka kaszy gryczanej, pulpet drobiowy w sosie grzybowym, 2 ogorki kiszone 1/3 ? sos i pulpety domowe, czy kupne? 2 ogórki to za mało

Czerwona herbata ok

KOLACJA
jajko na miekko, kromka razowca, kilka rzodkiewek jedno jajko to za mało, na kolację staraj się unikać ww, czyli chleba jeżeli kilka rzodkiewek to więcej niż 2 to ok
brakuje orzechów, oliwy lub innych źródeł NNKT, czyli tłuszczy niezbędnych jak sama nazwa wskazuje
Ogólnie jest zbyt mało jedzenia i jeżeli masz możliwość to dodaj jeszcze podwieczorek

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:13   #4180
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Cześć Kobietki! Nie pisalam ostatnio bo nie było sięczym chwalić Dzis trochę lepiej (?), moje RrrR:

I. Kanapka: graham i duużo twarogu i rzodkiewek na nim (i pieprzu też), 100 ml mleka 2% z 3 plaskimi łyżkami owsianych, łyżką słonecznika i trochę wiórek kokosowych. Zielona herbatka.

II. 6 () daktyli, 285 ml jogurtu naturalnego 1,5%, małe jabłko.

III. 2 dosyć małe kawałki kurczaka (smazone niestety, ale jak sie wypowiadalam w innym wątku to ode mnie niezależne tylko gotującej mamy która twierdzi ze wydziwiam :P), łyżka ziemniaków, porcja mieszanki warzyw włoskich.

IV. Kromka grahama z szynką drobiową.

V. Marchewa duza, jabłko, daktyle ze 2 chociaz (nie mogę się powstrzymać)

Co o tym myślicie?? Ocenicie? Ślicznie proszę
I jeszcze jedno pytanie, jak oceniacie moj bilans kaloryczny jak na redykcję?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Czyli ogólnie w nabiale?
Ja jem właśnie sporo serków wiejskich, dość często twarożek i duży jogurt naturalny zawsze jak siedze dłużej na uczelni

Aaa i co jest nie tak w chudym mleku, dlaczego powinno być 2% Chodzi o coś więcej jak smak?

Tak nabiał, twaróg raczej nie, ale jak mówię jogurty, kefiry, maślanki...
a mleko 0,5% to mało ma składników odzywczych. Uwazam ze lepiej pic 1,5% albo i 2% - bo nie sa tluste jak 3,2% a lepsze w smaku i walorach odzywczych

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:22   #4181
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Sn: 150g corn flakes zalanych szklanka 1,5 % , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka i serem zoltym , pomidorkiem szczypiorkiem i rzodkiewka , druga z pasztetem pomidorowym szczypiorkiem i ogorkiem kiszonym , herbatka z cytrynka

O (16.00) : pol talerza ziemniaczkow, 4 ogorki kiszone , duzy kawałek karkowki z przepisu ,,pomysl na obiad"

P( skromny bo godzinke po obiadku ) : 3 wafle ryzowe ze slonecznikiem , marchewka

K: jajecznica z 3 jajek z cebulka i szczyneczka , kromka razowca z serkiem wiejskim , jabłuszko , pomaranczka

i jak?
hmmm...ślicznie jak dla mnie przynajmniej....tylko do podwieczorka bym sie przyczepiła...maluuutko! a słodkiego nie zmniejszaj....zazdroszcze luzu!!!
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:27   #4182
qathe
Wtajemniczenie

R

śniadanie
-musli z mlekiem 1.5 %

obiad
-fasola biała
-marchewka duszona z dwiema łyżkami oliwy i czosnkiem
-4kotlety sojowe gotowane na kostce rosołowej :P

kolacja
-serek wiejski ze szczypiorkiem
-jajko na miękko
-mała miseczka orzeszków ziemnych solonych

OCENICIE?

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:28   #4183
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P:

I: owsianka z 4 łyżek na szkl mleka 2%, do tego spora garść bakalii i łyżeczka miodu, kawa

II: 2 kromki razowca z camembertem, banan, sok pomidorowy 300ml

III: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, chochelka sosu z kawałkami kurczaka, ogórek kiszony

IV: grahamka z masłem, twarogiem i dżemem, kakao z łyżeczką miodu
potem jabłko

mam jeszcze małe pytanie - czy tutaj jest 2000kcal, czy znów zawyżam ?
będę wdzięczna za komentarz

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2010-02-24 o 19:29 Powód: pyt
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:34   #4184
Magdalena0603
Rozeznanie

kompletniezakręcone

uuuuuuu
  • jajko na miękko, spora grahamka z tuńczykiem,pomidorkiem,3 ogórki konserwowe, banan
  • pucharek truskawek z bitą śmietaną, sok pomarańczowy
  • 1/2 makreli wędzonej,do tego sałatka jarzynowa (z majonezem),jabłko, 2 kromki orkiszowego chlebka z masłem czosnkowym...miseczka bigosu niewielka
  • filet z mintaja,zapiekany z czosnkiem i ziołami(w folii aluminiowej), 400g warzyw na patelnię (z ziemniakami),kompot wiśniowy
  • 3 lampki białego wina, 2 gałki lodów truskawkowo-pistacjowych...
  • jajecznica (znowu jajka),z pomidorkiem,oscypkiem,szc zypiorem,cebulą, parówka na zimno
  • kiść winogron ( no comment) + 1/2 homo + garść mieszanki studenckiej

jakoś dziwnie...najlepsze jest to,że mnie ta resztka bigosu kusi

bardzo proszę o ocenkę....

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:35   #4185
ar22
Raczkowanie

moje PPP na juterko

[CENTER]I
: ( 7:30) owsianka na szklance mleka z 4 łyżkami płatków owsianych, pestki słonecznika, kilka migdałów, wiórki kokosowe, jabłko, kiwi, kawa zbożowa z mlekiem

II: ( 11:30): bułka razowa z almette ze szczypiorkiem, pomidor i rzodkiewka, jabłucho wielkie, kawa z mlekiem

III: ( 14: 30) makaron z mąki durum polane owocową gratką , wkrojone kiwi, pomarańcz, manadrynka, rodzynki,

III: ( 14: 30) makaron z mąki durum polane owocową gratką , wkrojone kiwi, pomarańcz, manadrynka, rodzynki,( jakos mnie tak na słodki obiad naszło...

IV( 17:30): kawa z mlekiem skondens, pomarancz, serek naturalny homo z pestkami dyni, orzechy: nerkowca, migdały, laskowe

V( 19:30) : jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek, 2 kromki razowca z sopocką i rzodkiewką, jabłko, herbata zielona

i jak????Oceni ktos????
[/CENTER
]

Edytowane przez ar22
Czas edycji: 2010-02-24 o 19:39
Stary 2010-02-24, 19:40   #4186
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Tak nabiał, twaróg raczej nie, ale jak mówię jogurty, kefiry, maślanki...
a mleko 0,5% to mało ma składników odzywczych. Uwazam ze lepiej pic 1,5% albo i 2% - bo nie sa tluste jak 3,2% a lepsze w smaku i walorach odzywczych
Zawartość białka i węgli taka sama, jedynie zawartościa tłuszczu chyba się różni
3,2 jednak i tak najsmaczniejsze
To chyba jednak będę musiała się teraz skupić przede wszystkim na tym o czym tu piszesz. Bo wychodzi, że duży jogurt naturalny (i tak tylko 160kcal ) jem 3x w tygodniu, czasem jakiś mały wpadnie :P Chyba się zaraz wybiore na zakupy
A maślanka i kefir muszą być naturalne czy moge sobie też pozwolić na smakowe (niekoniecznie za każdym razem) jak wychodze na U?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

ar22, mi się wydaje, że to jest U, zalezy jeszcze w jakich to wszystko jest ilościach. Sama musisz zobaczyć czy przytyjesz na takim jedzonku.
Ale troche Was nie rozumiem szczerze mówiąc dziewczyny, chcecie przytyć więc możecie jeść na co tam macie ochote a Wy już na dzień wcześniej planujecie
Stary 2010-02-24, 19:43   #4187
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Zawartość białka i węgli taka sama, jedynie zawartościa tłuszczu chyba się różni
To chyba jednak będę musiała się teraz skupić przede wszystkim na tym o czym tu piszesz. Bo wychodzi, że duży jogurt naturalny (i tak tylko 160kcal ) jem 3x w tygodniu, czasem jakiś mały wpadnie :P Chyba się zaraz wybiore na zakupy
A maślanka i kefir muszą być naturalne czy moge sobie też pozwolić na smakowe (niekoniecznie za każdym razem) jak wychodze na U?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

ar22, mi się wydaje, że to jest U, zalezy jeszcze w jakich to wszystko jest ilościach. Sama musisz zobaczyć czy przytyjesz na takim jedzonku.
Ale troche Was nie rozumiem szczerze mówiąc dziewczyny, chcecie przytyć więc możecie jeść na co tam macie ochote a Wy już na dzień wcześniej planujecie
zaraz napiszęna pw

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:46   #4188
ar22
Raczkowanie

Cytat:

hmmm... pisze dzien wczesniej zeby jakies dobre duszczyki doradziły mi np. co zmienic.... a na P jestem od niedawna wiec dopiero sie ucze co i jak...
Stary 2010-02-24, 19:50   #4189
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
hmmm... pisze dzien wczesniej zeby jakies dobre duszczyki doradziły mi np. co zmienic.... a na P jestem od niedawna wiec dopiero sie ucze co i jak...
Jesz zdrowo i w porządku, jeśli na coś Cię jutro najdzie ochota to dorzuć to po prostu i tyle
Stary 2010-02-24, 19:51   #4190
saming
Zakorzenienie

Jutrzejsze R:

ś: (8.00) omlet z 2 jaj z płatkami owsianymi, dżem truskawkowy, zielona herbata
: (10.00, 15.00) 2 kanapki (chleb z ziarnami zbóż) z serkiem homo naturalnym, z papryką i rzodkiewką
p: jabłko (ok. 13.00)
o: (17.00) makaron pp + twaróg, potem jeszcze tuńczyk + brązowy ryż + jajko + 4 duże ogórki konserwowe
p: (19.00) mały jog nat + orzechy
k: (22.00) 2 jajka na twardo

Edytowane przez saming
Czas edycji: 2010-02-24 o 19:54
saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:55   #4191
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R:

ś: omlet z 2 jaj z płatkami owsianymi, dżem truskawkowy, zielona herbata
2ś: 2 kanapki (chleb z ziarnami zbóż) z serkiem homo naturalnym, z papryką i rzodkiewką
o: makaron pp + twaróg, potem jeszcze tuńczyk + brązowy ryż + jajko + 4 duże ogórki konserwowe
p: mały jog nat + orzechy
k: 2 jajka na twardo

5 jajek dziennie to chyba przesada
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 20:02   #4192
Black Cat
BAN stały

Cytat:
moje PPP na juterko
Zupełnie nie rozumiem, CZEMU planujesz jedzenie na dzień następny?
Twierdzisz, ze robisz to po to, żeby Wizażanki mogły ocenić Twoj jadłospis i zaproponować zmiany. I Te Wizażanki (*w tym Ja) robią to.
Ale Ty, nie stosujesz się do tych rad.
Wiec, czy to tłumaczenie nie jest zwykłym usprawiedliwianiem chęci kontrolowania swojego jedzenia do tego stopnia, żeby EWENTULANIE nie było go za dużo właśnie? (*bo co będzie, jeśli zaraz po preczytaniu tego jadłospisu na jutro napiszę, że JEST BARDZO DUŻO, i na pewno na tym PRZYTYJESZ?) Szczerzę wątpię w to, żebyś rzeczywiście zjadła tak, jak napisałaś. Bo przecież jeśli nie bałabyś się przytyć to w ciągu dnia jadłabyś po prostu bez planowania..

[CENTER]I
: ( 7:30) owsianka na szklance mleka z 4 łyżkami płatków owsianych, pestki słonecznika, kilka migdałów, wiórki kokosowe, jabłko, kiwi, kawa zbożowa z mlekiem

Roztropnie nie napisałaś jakie mleko. 3,2% zapewne?
4 łyżki płatków to za mało..
pestek słonecznika ile? Ah, po co ja się pytam- pewnie GARŚĆ była ( )
Migdałów też z 14 przynajmniej?

*chociażby na przykładzie śniadania widać jak stosujesz się do moich rad dotyczących nnkt.

jabłko,kiwi..- nie wiem czemu, ale wygląda mi to na zapychanie się owocami.
spróbuj może banana, co? (POTAS!)

II: ( 11:30): bułka razowa z almette ze szczypiorkiem, pomidor i rzodkiewka, jabłucho wielkie, kawa z mlekiem

przepraszam, a MASŁO, WĘDLINA, SER?
o i znowu jabłko, miło ()
+ coś słodkiego moglaś dodać - np orzeszki w czekoladzie?

III: ( 14: 30) makaron z mąki durum polane owocową gratką , wkrojone kiwi, pomarańcz, manadrynka, rodzynki,( jakos mnie tak na słodki obiad naszło...
pod hasłem - makaron z mąki durum- nie spodziewam się zbyt wiele..

ogólnie pomysł tego "dania" bardzo mi sie podoba.
osobiście posypałabym to jakimiś pestkami i..
ZJADŁA JAKO PODWIECZOREK LUB II SNIADANIE ALE NAPEWNO NIE JAKO OBIAD?!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

IV( 17:30): kawa z mlekiem skondens, pomarancz, serek naturalny homo z pestkami dyni, orzechy: nerkowca, migdały, laskowe

O.
Jednak nie jest tak źle.
pojawiły się nnkt.
Sugerowałabym, żebyś pisała ile czego, bo w obecniej chwili domyślam się, że to wyglądało tak: 6 pestek dyni, 2 orzechy nerkowca, 2 migdały i 3 laskowe.

Pomijając powyższą uwagę- dodałabym kromkę chleba z masłem/bułeczke/ciastko/ciasto/kajzerkę z nutellą - czy co tam lubisz pomijając JABŁKA.
V( 19:30) : jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek, 2 kromki razowca z sopocką i rzodkiewką, jabłko, herbata zielona

jeśli była przynajmniej łyżka stołowa oliwy
kromki były duże (+ posmarowane masłem)
a plaster sopockiej to PLASTER a nie PÓŁ plasterka na dwie kanapki ŁĄCZNIE to ok.

i jak????Oceni ktos????[/CENTER

jw.

mało warzyw.

(* nie odbierz tego teraz tak, że w następnym jadłospisie zamiast jabłek bedziesz się zapychac - no PRZEPRASZAM, ale to wyglda na ewidentne zapychanie się !!! -np marchewką albo - o zgrozo!- selerem naciowym..
jami!

pozdrawiam.

jwww
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 20:11   #4193
Irish lady 28
Zadomowienie

Black Cat

fajnie to napisalaś
do mnie by dotarło

p.s. Chciałoby Ci się ocenić mój z poprzedniej strony?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 20:13   #4194
ar22
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
jwww
uuuu...to mi ,,pojechałas" ;/ ale BAARDZO DZIEKUJE ZA TA OCENKE!!!!! tylko mam prosbe...przełamuje sie dopiero co....wiec licze jeszcze na wyrozumiałosc....

p.s. Black Cat ,, ostra" Babeczka chyba jestes... ( nie dniewaj sie za ten ot...)
Stary 2010-02-24, 20:14   #4195
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

i jak?
BARDZO ŁADNIE!

o.
Stary 2010-02-24, 20:15   #4196
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Black Cat

fajnie to napisalaś
do mnie by dotarło

p.s. Chciałoby Ci się ocenić mój z poprzedniej strony?

hehe...akurat!!! pisza i pisza do Ciebie i jakos nie dociera....
Stary 2010-02-24, 20:18   #4197
Black Cat
BAN stały

Cytat:
uuuu...to mi ,,pojechałas" ;/ ale BAARDZO DZIEKUJE ZA TA OCENKE!!!!! tylko mam prosbe...przełamuje sie dopiero co....wiec licze jeszcze na wyrozumiałosc....

p.s. Black Cat ,, ostra" Babeczka chyba jestes... ( nie gniewaj sie za ten ot...)

mhm, ostra ( )

ja wiem, ze sie przełamujesz i liczysz na wyrozumialosc
tez sie PRZEŁAMYWALAM (i chudlam jeszcze bardziej)
ale

NIE MASZ CZASU na przełamywanie się.
NIE MASZ CZASU.

poza tym, wykazalabym się większą wyrozumialością gdybyś miala jes jakies MEGA OCIEKAJĄCE TŁUSZCZEM POTRAWY, ktore nie wygladaja nawet apetycznie. wtedy rozumiem.
a tutaj?
garsc orzechow i kilka plastrów wiecej wedliny?

czekam na poprawę!
Stary 2010-02-24, 20:37   #4198
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
hehe...akurat!!! pisza i pisza do Ciebie i jakos nie dociera....
Arr, co racja to racja..ale przyganial kocioł garnkowi;p.
Na twoje plany na jutro psialysmy 3 wiad. i za kazdym razem kasowalysmy. A wiesz czemu??? Bo dawno skonczyla nam sie cierpliwosc.
Od jabluszka i 2 orzechow nie dostaniesz okresu, mzoesz sobie pisac ze sie starsz, itp, ale 3/4 twojego menu to owoce...i to jedne z tych bezpieczniejszych;/ Coby sobie nie zaszkodzic, tak??.
Non stop jablka, kiwi, mandarynki.....
Zacznij wcinac banany, winogrona, kokos, itp skoro tak owoce lubisz.
A wydaje nam sie ze ty poprostu lubisz sie zapychac bo boisz sie jakiegokowliek wzrostu wagi.
Juz z powodu 0.5 kg panikujesz, a ciekaw ejakby to bylo gdybys miala min. 2-3 kg na plusie??. Oisalabys ze sie starasz a z dnia na dzien mneiejsze porcje;/
Czasem wydaje nam sie ze niektore osoby na redukcji jedza wiecej niz ty;p

Poza tym...dzis mas zochote na slodki obiad, to czemu nie zjadlas tego makaronu z owocami?? A skad wiesz ze bedziesz miala na niego ochote jutro?;/

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 20:38   #4199
Vegetka
Zakorzenienie

Moje RR

ŚnI - owsianka z suszonymi morelami, żurawiną i orzechami, kromka z polędwicą wieprzową, ogórkiem, papryką. pomarańcza. herbata zielona
ŚnII- grachamka jw. serek homo naturalny, jabłko
O - filet z kurczaka, 3 surówki ( kiszona, z białej kapusty, i marchewki) ziemniaki - obiad kupiony na uczelni do wyboru były frytki, więc wybralam ziemniaki...
P- kefir,zielony ogórek - duuuuuży, papryka, orzechy ( ciasto czekoladowe domowe - mały kawałek - po prostu miałam ochotę
K- serek wiejski

czy ja nie spożywam za dużo białka ??

poproszę o ocenę !

Edytowane przez Vegetka
Czas edycji: 2010-02-25 o 09:16
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 20:39   #4200
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: paluch pszenny z sezamem-obie połówki z margaryną, pasztetem, pomidorem i sałatą + herbata zielona

II: grahamka z masłem, serem żółtym i ogórkiem zielonym

III: serek homo waniliowy-240g

IV: głeboki talerz fasolki po bretońsku + herbata zielona

w między czasie: jabłko

V: 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową i ogórkiem kiszonym + herbata zielona

oceni ktoś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości