![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
no w takim razie to macie rację z tą chustą. Bo moja znajoma ,i mówiła że ciągle jej używa to mi się wydawało, że to lekka przesada, ale tak od czasu do czasu to faktycznie wygodne jest.
A ta torba mi się wydaje fajnym pomysłem, tak jak Kasia mówi można ją mieć cały czas zapakowaną i wtedy jesteśmy zawsze gotowe do wyjścia, chociaż zaznaczam że się nie znam . Jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Torbę na pewno będę używać ...z tym nie mam wątpliwości.... Tylko po prostu chciałabym mieć taką którą z przyjemnością założe....bo w końcu na jakiś rok (a może i więcej) zastąpi wszystkie torebeczki które teraz nosimy....
Więc nie chcę torbiszona w kolorze wózka tylko ładną zgrabną dzinsową, która będzie pasowała mi do wszystkiego...... Mam tylko jeden pomysł, jak przekonać męża.... bedzie potrzeba wyrzucić pare torebek i duuuuużo butów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Właśnie weszłam sobie na mothercare- sklep który odwiedzę za jakieś 2-3 tyg. i wkładam do koszyka co chcę- potem to zamówię żeby nie było ze przejadę te 120 km i czegoś nie znajdę.. Więc tak: ta śliczna torba Laktator medeli Butelki tommee 4 Chusteczki biodegradalne do pupy Proszki do prania 2 do pieluszek wielo 3 paczki eko jednorazówek pieluch 2 paczki eko wkładek do wielorazowych otulaczy Wkładki laktacyjene 100szt. I wyszło mi przeszło 220 Euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja wiem ta torba i laktator to 120.. ale reszta to pierdoły..... i to wcale nie droższe niż wszystkie nie eko dostępne w każdym sklepie... Oj normalnie załapałam dołka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
She z tą torbą to faktycznie super pomysł, ja też nei chce nosic 2 i do tego dziecko w foteliku, oszaleje przecież
![]() http://www.pieluszkarnia.pl/product-...sic-Denim.html
#514 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle zaległości do przeczytania
udalo mi sie was troszke nadrobic
![]() odwiozlam tz do pracy, odebralam indeksy grupy, bylam na plotach ![]() cos mnie tam na dole kluje troszke dzisiaj... kupilam sobie ciacha i bede JESC!! A wlasnie apropo jedzienia, ja uwazam osobiscie zeby nie dac sie zwariowac, lubie moja gin ktora tez ma do tego zdrow podejscie i twierdzi ze kobieta w ciazy nie ma sie czuc jak jakas ograniczona osoba, ale wiadomo ze wszystko ma umiar. Ja od czasu do czasu jem fast foody, pije pepsi i tak dalej, jem to na co mam ochote .... ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- odnosnie torby takie torby byly teraz w lidlu za niecale 50 zl o ile dobrze pamietam ![]() z przewijakiem i takie wlasnie fajne dla dzieci.
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Ja będe miala taką do wózka, jest z przewijakiem:
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-24 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie inwestowalam na razie w dobry laktator bo po prostu szkoda mi bylo tyle pieniazkow, kupilam zwykly reczny za marne grosze, jesli okaze sie niezbedny i ten bedzie straszną lipą to wtedy kupie drozszy,lepszy.
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O tę, lub Tę duo (na pieluszkarni nie maja jej w denim .... Chyba ta Duo bedzie ciut większa, bo wyższa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
ja tej torby nie kupowalam specjalnie w sumie, bo przeciez jak wychodzimy z maluszkiem na spacer to i tak na karmienie przewaznie bedziemy wracaly do domku prawda? u kogos z przewinieciem nie bedzie problemu a torba jest przy wozku rowniez... jesli za mala lub sie nie podoba jest jeszcze ten kosz na zakupy tam tez mozna cos wrzucic, takze nie kupowalam, ale ogolnie sama ogladalam bo mi sie to fajne wydalo tylko pozniej zaczelam sobie tlumaczyc ze moze jednak nie i stanelo na nie
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- ojjj no cena jest faktycznie zabojcza, za te pieniazki bym juz na bank nie kupila ![]()
![]() |
#520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Darusiaaaa, mi znajoma mówiła, że ten ręczny laktator jest do bani i jej się w ogóle nie przydał. Ale cena tych elektronicznych też mnie przeraża. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- o kurcze. Ta torba jest mega droga! powiem szczerze, że nie jesteśmy z małżem zbyt oszczędni, ale nie kupiłabym tej torby za takie pieniądze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja wyobrazcie sobie dzisiaj po praz pierwsyz od nie wiem kiedy wyszlam z pracy o 15-stej!!!! az nei wiem co z dniem zrobic, rosol juz prawie gotowy, pranie sie pierze, chyba sobie paznokcie zrobie albo cos ![]() ale najpierw drzemka i potem od razu was nadrabiam bo sporo naskrobalyscie! Ale widze ze nie ja tylko jestem tu pracoholikiem ![]() A jakie piekne rzeczy dla dzidziusia!! az mi lezka w oku sie zakrecila! Carol, She, darusia cuda normalnie, peikne wszystko, drogie to prawda, ale tyle kosztuje dzidzia. Ehh a ja nawet przepraszam, ze wam pomarudze, ale jeszcze niestety nawet @ nei przyszla, a to juz 7 tygodni po zabiegu prawie a ponad siedem od tych tabletek.. ehh.. pocieszcie troche.. bede za jakies 2-3 godzinki kochane i was wtedy doczytam Caluje was mocno ![]() Ps. jak wroce to wam opisze cale to nasze wariactwo biurowe, nie mam nawet sily chwilowo o tym myslec , zaczyna mnie to przerastac i dosc mam tych intryg i problemow... |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez slyszalam ze nie sa najlepsze te laktatory, ale zawsze moze byc taka sytuacja ze nie przyda sie wcale i wtedy bede zalowala zakupu, albo wlasnie taka ze ten mi wystarczy( tak miala moja kuzynka) kazda kobietka inaczej reaguje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Anulko powinnaś jak najszybciej iśc do lekarza, może masz teraz za mało progesteronu i powinnaś cos wziąc żeby @ przyszła. Musisz jak tu będziesz się umówić i niech Cię zbada jakis dobry lekarz. Przeciez ile możesz czekać?
Teraz jak masz wolne popołudnie, wybycz się, wyśpij i wypocznij ile się da!!!!! Darusia ja tez takiej torby nie kupię, ale nie powiem chciałabym.... ale ta z wózka musi wystarczyć ![]() ![]() Co do laktatora ja mialam taki ręczny i to było straszne, piersi miałam tak wymęczone i obolałe pzrez ciśnięcie żeby cos leciało, ze szok. A teraz nic nie kupuje ![]() ![]() ![]()
#524 |
Zakorzenienie
|
jestem tego samego zdania, ale u mnie w szpitalu jest wymog ze w razie czego zeby jakis miec, chociaz to szpitale powinny zapewniac...
ja tez jesli maly nie bedzie sie najadal i tak dalej nie mam zamiaru go meczyc ani tym samym siebie, butla w dziob i wszyscy szczesliwi, a szkoda mi placic ponad 100 zł za laktator bo nie jestem jakos specjalnie uparta na karmienie, chcialabym ale jesli nie wyjdzie nie bede robic kosmosu ![]()
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
laktator
ja kupię elektryczny bo nie ma dużej różnicy w cenie...tutaj.Tę medelę bede miała za około 260zl
A z sądy wśród znajomych mam wszystkie odradzały ręczne... Jedna z moich koleżanek od początku stwierdziła że nie da rady karmić, i ściągała.... kupiła profesjonalną medelę za 300Euro. .. ale stwerdziła że bedzie i tak karmić co najmniej 3 dzieci...więc wydatek się zwróci ... i rzeczywiście już drugą córeczkę karmi... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Dot.: laktator
dla mnie tutaj za 260 zl laktator to zdecydowanie za duzo.
![]() |
#527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego wieczorku ![]() Darusia dla mnie w ogóle odciągacz jest zbędny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
a ja sie kompletnie nie znam na tym czy potrzebny czy nie
![]() okaze sie z czasem... jejq nadal nie dociera chyba do mnie ze to juz tak krotko mi zostalo i nagle zycie sie zmieni i wszystko sie pozmienia, nie bedzie mowy o bolacej glowie i polozeniu sie spac czy bolu brzucha i odpoczynku... ajjj....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#531 |
Wtajemniczenie
|
She słyszałam dobre opinie o medeli mini electric,ale ta cena...Sama nie wiem, czy kupowac czy nie.Może mało uzywaną jakąś dorwę?
W sumie to spróbuje karmić piersia, ale jak nie wyjdzie to nic na siłę.Nie będę męczyc siebie i dziecka. Znowu zaplanowałam trasę tak żeby niby przypadkiem przejechac obok "Smyka".Na wyprzedaży kupiłam pajacyk za 10 złotych ![]() Anula, latkoo, Kasiu rzeczywiście za duzo pracujecie.Zwolnijcie obroty.Wiem, że to trudne, ale to dla waszego zdrówka. Motylku jestes dzielna.Tak trzymac!W końcu się napewno uda!
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nawet wiecej wie na temat ktore wkladki laktacyjne niz ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
![]()
tak ciekawe co piszecie o mezach.moj z poczatku nie chcial drugiej dzidzi,ale teraz tez sie o mnie troszczy.
![]() faktem jest ze po urodzeniu bobaska zycie sie zmienia,my z mezem na imprezce t oraptem pare razy bylismy.choc marzy mi sie taki wypad do pubu,ze znajomymi,teraz moze nie koniecznie piwko...ale soczek pomaranczowy. ![]()
#534 |
Zakorzenienie
|
moj maz stwierdzil ze po urodzeniu on bedzie w domu z mlodym a ja w ramach relaksu z dziewczynami do pubu spokojnie bede mogla isc, ale jak bedzie w praktyce;D..... sie okaze!!
![]()
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carolko kochana, nie wyspalam sie bo jestem jakos bez sil,ale ze zmeczenia nie moge zasnac i zalapalam za to jakiegos dola znowu, na szczescie w piatek znowu ide na ta terapie, zobaczymy jak tym razem na mnie podziala. Poza tym czekam z niecierpliwoscia na przyszla srode, odwiedze rodzicow, tesciowie tez przyjada mnie zabrac od rodzicow z czestochowy i zabiora mnie do krakowa do moich przyjaciol. kochani sa normalnie lepszych tesciow nie moglam sobie wymarzyc. I w piatek mam wizyte u lekarza i na USG sie umowilam, bo naprawde sie zaczynam martwic, bola mnie jajniki od tygodnia,ale nic nie widac, zadnych objawow na miesiaczke. ![]() wlasnie zaraz dzwonie do mamy na skype i musze jej wyslac troche zdjec, moge wam wyslac troche naszej zimy jak chcecie ![]() ![]() Cytat:
Ja sie gteraz tak martwie bo dzisiaj na tym spotkaniu mowili, ze mozliwe ze wszystkich wysla na tutaj po norwesku nazwany permitering 50 % . znaczy ze sie pracuje 50 procent a reszta jest zawieszona i dostaje sie troche pieniedzy z NAV czyli takiego norweskiego zusu. ale to juz nie chodzi o pieniadze, chodzi o ta niepewna sytuacje, o to, ze ludzie sie poswiecaja i pracuja tyle a inni sa leniwi i maja gdzies wszystko, a jak przychodzi kryzys to wszyscy traktowani jednakowo. odechciewa mi sie w ogole w cokolwiek angazowac. i jeszcze taaa zimmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! !! Gosiu a ty jak sie czujesz? Kasiu, Carol? jak u was? tak sobie czytalam jak juz Carolku czujesz kopniaczki, jak wy dziewczynki patrzycie na rosnacy brzuszek i jakos wiecie co poczulam taka pustke. Wiem to minie, ale jakos za duzo rzeczy mnie dzisiaj przytloczylo chyba. Przepraszam, mam nadzieje, ze wybaczycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Rozeznanie
|
Witam moje kochane, tak jak wczoraj pisałam dzisiaj miałam USG.. Widziałam moją fasolkę i jej bijące serduszko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje słoneczko!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
![]() ja na chwilke tylko wpadlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki,
Ja dopiero teraz pisze bo jutro wyjezdza ciocia tz-a spowrotem do turcji i poszlismy na pozegnalna kolacje. Objadlam sie jak nie wiem i jeszcze przyszlismy do domu z deserami na wynos ![]() ![]() Anulka to ty jestes z Cz-wy??? Jest mi ona naprawde bliska... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Jesli chodzi o tz-ow to moj jest bardzo troskliwy a jak widzi brzuszek to najpierw robi slodkie och, a potem na zarty mowi boze co ja narobilem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
to dokladnie tak jak my
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.