![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak zajść w ciążę?
Właśnie skończyłam czytać forum.. wszystkie Wasze posty.. Ostatnią miesiączkę dostałam 16 maja czyli dwa miesiące temu. 29 czerwca miałam wizytęu pani ginekolog, która wykluczyła ciążę ponieważ komórka jajowa nie uwolniła się z pęcherzyka graffa. Dostałam luteinę i miałam czekać do 9 lipca na @. Ciągle nic... Dodam, że w międzyczasie "przytulaliśmy" się z mężem. Gubię się... Test ciążowy wszedł mi wczoraj negatywnie... ale testy często się mylą, zwłaszcza we wczesnej ciąży. Czy to możliwe, że jestem w ciąży?
Dziś mam kolejną wizytę i bardzo się denerwuję. Bardzo bym chciała, żebyśmy byli wreszcie w ciąży. Choć próbujemy od niedawna to i tak mam cichą nadzieję, że jestem szczęściarą, że nam się udało już teraz... Boję się dzisiejszej wizyty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
ja do tego cytatu nawiązuje...."Przyjaciele "....tararaaaaaaaaa....wy grałam?:P
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- a teraz do tematu!.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dostałam bromergon (jestem po 2 tabletce i nie bardzo wiem, co piszę...) na zbicie prolaktyny i wywołanie owulacji. Mam nadzieję, że zdarzy się cud... Lekarz mówi, że może to potrwać miesiąc, dwa, trzy, ale może i rok. I mam się nie stresować, bo stres podwyższa poziom prolaktyny
![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa, chociaż już od dawna czytam różne fora i staram się znaleźć rozwiązanie na trapiący mnie problem. Nie spodziewałam się, że jest aż tyle dziewczyn, które nie mogą zajść w upragnioną ciążę. Ja powiem szczerze zawsze żyłam w przekonaniu że to bardzo łatwe. I niestety się przejechałam na tym. Staramy się z mężem dopiero od niedawna, i za każdym razem gdy nam nie wychodzi strasznie się załamuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czesc.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zapraszam na forum "mama z klasą" do "poczekalni". Tam znajdziesz sporo takich jak Ty starających się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Mój mąż miał robione badania nasienia i okazało się, że ma za wolne plemniki. Czy można coś z tym zrobić? Czy to się jakoś leczy? Pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hej! Też jestm nowa. W sumie to sobie tak chodzę po internecie i czytam i pytam i wogóle...ale do rzeczy
![]() ![]() ![]() Teraz wszyscy troje zapragnęliśmy dzidzi w naszym domu, i nic. Po pierwszym doświadczeniu byliśmy przekonani że uda nam się natychmiast, a tu czwarty miesiąc starań i kompletnie nic ![]() Poczytałam co Wy wszystkie macie do powiedzenia , i widzę że nie jestem sama. Wiem że nie należy się stresować, bo to też hamuje zajście w ciążę, ale jak tu się nie smucić i nie martwić. Z każdym miesiącem coraz gorzej kobiecie znów obserwować że @ przyszła. Eh...szkoda gadać ![]() Prubuje myśleć, nie myśleć, liczyć nie liczyć i tak w kółko...hehe może się w końcu uda hm? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
wlasnie tak robilam i nic
![]() Witam.mam dosc niepokojacy problem. mianowicie do pazdz 2009 staramy sie z mezem o dziecko.przeszlam wtedy serie podst badan i ginekolog powiedzial ze nie ma przeciwskazan ani nie powinno byc problemow. ale.. w grudniu podczas owulacji 23-12( wyznaczam ją testemi owulacyjnymi dosc dokladnie ) mielismy stosunek, wlasciwie 2 dni,1 dzien przed,w trakcie i 1 dzien po - dla zwiekszenia szans ![]() 24 stycznia znow mialam owulacje, i tak jak poprzednio mielismy stosunek dzien przed,w trakcie i dzien po. Cykle mam 28 dniowe, wiec 8 lutego powinnam dostac okres. nie dostalam,wiec nie robilam juz testu domowego ,ale poszlam na test ciazowy z krwi,beta HCG,wyszedl wynik 13. pani z laboratorium powiedziala ze to ciaza,juz sie cieszylam,ale dzis 11-02 niestety od rana znow zaczelam mocno krwawic,wiec pewnie po ciazy juz nie ma szans ![]() dlaczego beta potwierdzila ciaze,i byla podwyzszona,a jednak krwawienie kolejny miesiac przyszlo , i to ze zdwojona sila? juz mi sie plakac chce. wiem ,ze te kilka miesiecy staran to jeszcze krotko,ale jest to mocno niepokojace dla mnie ![]() z gory dziekuje za odpowiedzi i porady. pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
migdalowa, mysle, ze jest to poronienie, czy wspomagasz się np duphastonem lub luteiną? jesli nie to pewnie lekarz przepisze ci na najblizszej wizycie jak mu o wszystkim powiesz.Duphaston bierze sie po skoku temperatury, lub 16dnia cyklu jesli tak jak mowisz masz regularne cykle.Jesli leki by niepomogly to moze to byc nawykowe poronienia, ale da sie to opanowac i miec dzieciaczka oczywiscie przy pomocy lekarzy.Najwazniejsze, ze zachodzisz w ciąze-to juz duzo! Postaraj sie troche wyluzowac i odstresowac, bo nerwy w niczym nie pomagaja.
A te 2 miesiace nieudanych staran o niczym złym nie świadczy, bedzie dobrze, powodzenia zycze ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- dodam jeszcze ze ja 4 lata temu pragnac bardzo dzieciatka zaszlam w ciaze, niestety pozamaciczna, skonczylo sie operacja i niedrozym obecnie jajowodem.Pozniej chcialam ale sie balam, az wkoncu pragnienie stalo sie wieksze od leku... zaczelismy starania...bezskuteczne, hsg, leki i dwa miesiace pozniej wyjechalismy na spokojny urlop, było miło, bezstresowo i...wrocilismy z urlopu juz we trójkę ![]() Dziewczyny niepoddawajcie sie i niezalamujcie bo przyjdzie ten dzien-najpiekniejszy na swiecie-kiedy zostaniecie mamusiami. Te brzdące same sobie wybierają moment przyjscia na świat- a nie my ![]()
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
migdalowa czasami zdarza się tak że kobieta pomimo tego że jest w ciąży ma krwawienia przypominające @ może tak jest w twoim przypadku. Może to również świadczyć o ciąży zagrożonej dlatego na twoim miejscu poszłabym najszybciej jak się da do lekarza bo może jeszcze nic straconego.Trzymam kciuki aby wszystko było dodrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny jestem tu nowa, ale chce się dołączyć, gdyż też staram się z mężem o dzidzi i nic nie wychodzi...za nami 12 cykli intensywnych starań, chciaż mogłabym napisać że 16 cykli bo wcześniej tez współżylismy bez zabiezpieczenia...no ale konkretna decyzja o dzidzi była równy rok temu. Wtedy byłam pełna obaw, byliśmy świeżo upieczonymi małżonkami, napierw chciałam się naczyć żyć w małżeństwie, no ale mąż tak chciał miec dziecko już odrazu i to wszystko jakoś przeszło też na mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Witam! jak tu wszystkie prawie wszystkie bo niektóre sa zafasolkowane staram sie o dzidzie. mija drugi miesiac i nic..ech...pozostawie sprawy naturze juz nie bede robic tych testow, bo tylko pogarszaja moje sampoczucie. mialam okres trwal krodko 2 dni i byl skapy. jak mi sie skonczyl, wspolzylam, i nastepnego dnia poczulam ze mam mokro i okazalo sie ze jeszcze troche plamie..czy jest mozliwa przerwa w krwawieniu? nigdy tak nie miałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
a moze to jednak ciaza? powtorz test za kilka dni
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
katz25 witaj
![]() ![]() agnieszka255 poczytaj sobie co było wczesniej pisane , co pisała katz25 do migdałowej. Oczywiście że mozna miec krwawienie w czasie ciąży, ja osobiśćie znam taki przypadek. Ja bym Ci radziła zrobic test na krew i to jak najszybciej bo jeśli zafasolkowałas (czego Ci bardzo życze ![]() ![]()
![]() |
#141 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Katz masz racje poproś go o inne badania , z tego co słyszałam to duża częśc kobiet ma problemy własnie z prolaktyną i tarczycą...jelsi Ty mas z tarczycą Ok to jeszce na pare hormonów może Ci dac
![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
a jeśli mogłabyś mi wytłumaczyć na czym polega i jakie są ceny tego całego monitoringu??sorkii ze tak Cie "wykorzystuje"
![]()
![]() |
#145 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
yhy dzieki katz za odp. ja miałam cos podobnego tzn badał mnie (usg dopochwowe) w12dc i stwierdził pięknie rosnący pecherzyk na lewym jajniku, zas prawy jak to nazwał: "smacznie sobie spi" ale po owulce nie kazał mi przychodzic tlyko "nakazał" współżycie w wyznaczonych przez niego dniach cyklu... moze dlatego, że wcześniej przeprowadził ze mną wywiad i wyszło na to że owulke mam gdyż wiele zaobserowałam u siebie zmian w czasie "tych" dni.... (okołoowulacyjnych) i moze nie potrzebował sprawdzać czy pękł pęcherzyk bo juz to wiedział z wywiadu... a juz sama nie wiem...
![]() ![]()
![]() |
#147 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
katz ja za Ciebie tez mocno trzymam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
witajcie moje drogie przeglądam to forum juz od dawna...i widze ze nie tylko ja borykam sie z kłopotem niemożności zajścia w ciąże....
moja sytuacja jest nastepujaca... od 2 lat współżyjemy z małżonkiem regularnie a moze nawet bardziej regularnie i prawda jest taka że nigdy nie myśleliśmy o tym /albo nie mówiliśmy o tum że coś dziwnie ja jeszcze w ciąży nie jestem...ale ostatnio po prostu nie daje mi to spokoju zreszta mąż też to zauważył...zrobiliśmy wszystkie badania teoretycznie wszystko jest w porządku, ale jedno mnie ciągle dziwi moje starsznie dziwne miesiączki...co rozumiempod tym pojeciem a mianowicie nie raz zdarza mi sie mieć plamienia jedno dwu dniowe kilka razy w miesiącu a czasem nawet kropelki przez kilka miesiecy tak ze po prostu nie jestem w stanie wyznaczyć "tych dni" no i jeszcze jedna dziwna sprawa...praktycznie zawsze gdy małżonek dojdzie...większość ze mnie wypływa nie wiem czy ma jej tak duzo czy zemną jest coś nie tak?? podpowiedzcie.... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() w tym miesiacu rowniez zaczynamy starania. cykle mam przewaznie 33 dni choc cos ostatnio mi sie wydluzył do 39 dni ale to tylko co jakis czas tak jest. robiłam w ktoryms cyklu testy owulacyjne i wyszly ladne dwie kreseczki lecz dalej nic... ja juz nie mam sil i jak o tym wszystkim mysle to mi sie odechciewa wszystkiego
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.