|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
A w załaczeniu dwa zdjęcia.
NA pierwszym śpiąca Oliwka w gondoli X-landera A drugie to specjalne podziękowanie od Oliwki dla IZUMI
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma mowy o wyjsciu z psem;/ ani takich sobie "przyjazdach" ;/
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
o jej jaki szkrab malutki
sliczniutka...to tylko zludzenie czy rzeczywiscie ta gondola z dzieciakiem w srodku taka malutka sie wydaje...kurcze...pusta wydawala mi sie taka calkiem spora |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupilam bardzo podobna do tej 1 ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- pop jak patrze na oliwke to wszystkie watpliwosci, ktore nieraz gdzies przejda przez mysl( czy jestesmy na pewno gotowi, czy dobrze wychowamy czlowieka itd.) uciekaja w niepamięć i nie moge sie doczekac az zobacze tego naszego skarba Ona jest taka słodka, taka kochana ze ja bym ja chyba zjadla!!
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
pop70 mam dziwne pytanie...ale albo mam cos z pamiecia albo mi sie wlasnie jakis kolejny moj glupi sen przypomnial...czy ty wrzucalas na forum zdjecie swojego tezeta??
|
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I pysiolki jej się zaczynają robić Cieszę się że bluzia nie jest dużo za duża Niech się dobrze nosi ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Z tego co pamiętam to tylko jego dłoni ściskanej przez Oliwkę (jeszcze wtedy w inkubatorku)... |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to wlasnie mialam przeblyski jakies innego snu...ze pop wrzucila na forum zdj tezeta i niby oliwka to wlasnie po nim ma te oczka....heh nawet mi sie zapamietalo ze na zdj mial on taka brode....hehe pop zgadlam??
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze tego schroniska, u mnie taki syf jest ze najchetniej wszystkie te psy bym zabrala stamtad, lepiej by mialo samopas niz tam!!
|
|
#3100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym są prywatne hoteliki, domy tymczasowe itd w których psy poschroniskowe są prześwietlane wręcz na wylot. Jak się tylko chce to się znajdzie.
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda - no nie, nigdy zdjęć TZ nie upubliczniałam. Zabił by mnie. Izumi ma racje było tylko takie jedno z jego dłonią. Nie ma ani brody ani wąsów. I nigdy nie miał. Ja bardzo nie lubię zarośniętych bo to dla mnie takie niechigieniczne. No chyba że to jest taki 2 -dniowy zarost.
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
wierze ale nie u nas, niestety;;/
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Często są też wizyty przedadopcyjne. Najczęściej załatwiają to wolontariusze (nie jacyś znudzeni gimnazjaliści tylko przeważnie doświadczone osoby). To co piszesz dobrze o tym schronisku świadczy, zadbaj tylko o te szczepienia (obowiązkowo w Polsce szczepi się tylko wściekliznę ale w niektórych schroniskach doszczepiają też wirusówki, czasem trzeba dopłacić kilka groszy ale i tak taniej i prościej niż u weterynarza spoza schroniska) odrobaczenie i odpchlenie a myślę, że będzie dobrze ![]() Takie są realia 95% schronisk niestety. Ale to jest temat-rzeka.
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Na przykładzie Oliwki to wy możecie poobserwować jak te wasze szkraby wyglądają w waszych brzuchach. My w następnym tygodniu mamy termin czyli 03.03.2010 i mam nadzieję że Oliwka dojdzie do 3 kg.
24 godzina - idę karmić małą. A o 3 i 6 karmi TZ więc trochę dzisiaj pośpię. A TZ śpi już od 22-iej więc też do 3 trochę się prześpi. ![]()
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sie tak ladnie nie da podzielic
tz jak na rano czyli 4 do pracy idzie to o 2 wstaje i sie szykuje.
|
|
#3106 |
|
BAN stały
|
Wlasnie wrocilam od lekarza...standardowo skierowali mnie do szpitala na dokladne badania, usg , ekg i tak dalej....skuli jak swiniaka...no ale wszystko jest ok...hiv, mocz , krew- wszystko w jak najlepszym porzadku...
O cesarce moge zapomniec, chyba ze wydarzy sie cud...w co watpie :P Me dzidzi juz wisi jak nietoperek glowka do dolu i to podobno juz spory kawaleczek czasu....no i rozwarcie... na dzien dzisiejszy 1,5 cm (stad te bolace skurcze kilka dni temu).... takze poinformowano mnie ze moge sie spodziewac w kazdej chwili.... wiec sie spodziewam no :P teraz juz chyba do mnie dotarlo..albo ciagle mi sie wydaje...Tymczasem lece troszke odpoczne bo jakos sie wymeczylam ta bieganina po calym szpitalu.... nadrobie Was pozniej...buziaki;* |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - Oliwka jest prześliczna i tak pięknie rośnie. A mi mówią, że mój lokator ma koło 4 kg. Nie wiem, jak on się tam mieści... chociaż wczoraj zrobiłam fotkę - jutro wrzucę, na której widać, że brzuch mam monstrualny. Ja nie wiem, jak nasze mamusie bliźniakowe pomieszczą swoje maluszki.
Baobabek - uszy do góry. Ostatni raz szpital, a później już tylko śliczna dzidzia ![]() Dobranoc Kochane
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie zastanawiam jak te dzieciaczki w takich brzuchach sie mieszcza:P
przeciez to nawet nie wygodnie tyle czasu wisiec glowa do dolu nooo.....;D !! biedactwa ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- uciekam spac bo tz wlasnie z pracy wrocil i sie kapie milych i PRZESPANYCH W SPOKOJU nocek życzę!
|
|
#3109 |
|
BAN stały
|
Baobabek... ja tez zlapalam jakies przeziebienie...chyba bedziemy sie kurowac we dwie...
w sama pore przeraza mnie ze jakby cos sie zaczelo nikt mi nie da zadnego znieczulenia jesli bede przeziebiona... moge zapomniec o epiduralu czy czymkolwiek innym....Ajjj... A mam pytanko jesli szyjka jest miekka to co to oznacza?bo cos mojej doktorce sie wymknelo jak mnie badala na samolocie ale po informacji z rozwarciem juz nie kontaktowalam dalej.... |
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Wszystkim!!! ZMYKAM ZARAZ SPAC DALEJ.. wyprawiłam T. do pracy A wczoraj wieczorkiem zanim poszłam pod prysznic starsznie mi brzuszek stwardniał... ledwo sie wyprysznicowałam z "bólu".. bo jak twardy to tak dziwnie i ciezko sie oddcyha.. a potem ok 22 leże sobie film oglądam .. sama bo T. dugo w pracy do 23 był.. i taaaaaki skurcz mnie złapała że nawet ruszyc sie nie mogłam a marzyłam o nospie! Jesli przepowiadajace skurcze to pikuś to ja sobie wyobraŻam co mnie czeka ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- PS ja chyba dzis spakuje torbę... chybaaaaaa
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi sliczna posciel
Pop oliwka coraz piekniejsza a ja poprzedniego swojego pieska tez mialam ze schroniska wzielam go jak byl juz duzy mial niesamowite podejscie do dzieci a jaki byl kochany nawet kapcie mi przynosil jak wracalam do domu teraz mamy cielaka ktorego maz tez uratowal przed uspieniem bo schronisko go nie chcialo bo niby miejsca nie bylo i oni chcieli go zawiesc do weterynarza bo w domu w ktorym sie wychowywal mialo niebawem urodzic sie 3 dziecko i juz nie bylo miejsca na pas mial 19 miesiecy jak go zabral do domu hehe i do dzis jest rozpieszczony a tak apropo dzien dobry http://www.onet.tv/240-kilowa-kobiet...1,1,klip.html# filmik o kobiecie co wazy 240 kg i urodzila dziecie
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj z samego rana pojechałam zrobić morfologię. I to nie mi tylko Oliwce. Pojechaliśmy do szpitala, bo lekarka nas uprzedziła że z takim maluchem mogą być problemy w zwykłej przychodni. A w szpitalu w laboratorium też były problemy i odesłano nas na oddział pediatryczny i dopiero tam pobrano małej krew i to z głowy. A jutro z samego rana znowu jedziemy do lekarzy. Najpierw okulista godz. 8, potem szczepienie synagisem o 12-tej wizyta w poradni wcześniaka. Uff ciężki dzień nas czeka.
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Pop życzę aby dzień szybko minął a wszystkie badania wypadły pomyślnie. I jeszcze dobrze Ci radzę, kup jakąś solidną klatkę i chowaj tam małą bo te wizażowe ciotki Ci ją chcą pożreć!!! Kanibalki . Ja bym tylko ugryzła kawałeczek....
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze raz zdjęcia zielonej gondoli X-landera 2010.
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
BAOBABEK - trzymaj sie kochana, dzieki za info bede tym baczniej obserwowac
Ja niestety nie mam szans na szpital bo jak pojade to zbadaja serce dzidziola i kaza wracac do domu - a ze sie wody sacza - to co z tego Jestem nie terminowa, skurczy brak, pecherz nie pekl - radz sobie babo sama I sie nie martw o szkraba ja sie urodzilam 5 tyg za wczesnie z waga 2,5kg, 50cm i mam sie dobrze - i nawet w inkubatorze nie lezalam...... Najwazniejsze ze bedziecie oboje pod dobra opieka POP - och ta nasza slicznotka, zakochac sie mozna po raz setny
|
#3116 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam u Was dzisiaj pogoda?
U mnie na razie mgła, ale wygląda, że będzie słonecznie. Chyba umyję jakieś okno
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
POP Oliwcia jest przesłodka i zupełnie nie widać juz tego ze jest wczesniaczkiem. Nic tylko ja schrupać na śniadanie.
Ja dzisiaj przeszczęśliwa bo miałam super nockę (nienie nic z tych rzeczy) poporstu dawno tak dobrze mi sie nie spało i to UWAGA.... NA LEŻĄCO. Normalnie nie myslałam ze jeszcze mnie taki luksus spotka. Tylko póxniej od rana czekałam na ruchy bo juz sie obwiałam ze je moze gdzieś zgniotłam ale teraz zaczęły sie ruszać więc jest oki. A tak poza tym to jeszcze doszedł stres bo mój meżulek chciał mi wczoraj zachciwajkę spełnić i kupił mirindę wiec z Najpierw popił sobie Kuba a potem ja i jakos mi tak dziwnie zasmakowała. Okazało sie że jest od 03/2009 przeterminowana. Masakra. Jak Rafał złapał tą butelke i poleciał do sklepu a była godzina 21 to myslłąm że rozniesie ta kobitke. Ale to nie jej wina tam jest taki pijacki własnciel więc Rafał sobie na niego poczeka wział napój z powrotem do domu i czeka bo chce zrobić rozrubę. Dawno go w takich nerwach nie widziałam, bo bał sie że coś Kubie albo maluchom moze się stać. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ciekawe jak tam dziewczyny leżakujace w szpitalach. Martuko i Asiulek (o ile sie nie myle) |
|
|
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie sporo o zwierzakach. To bardzo fajnie jak dzieci mają możliwość wychowywać mając kontakt z żywymi zwierzętami, starsze uczą się przy tym odpowiedzialności, delikatności i innych ważnych rzeczy. Młodsze ciesząc się widokiem, dotykiem kota czy psa uczą się np wrażliwości. Taki kontakt ma bardzo dobry wpływ zwłaszcza na dzieci z problemami.
Nasza Michalina uwielbia zwierzęta wszelkiej maści od puchatych po gady i pająki. W domu mamy na razie dwa koty, akwarium, dwie papużki faliste i psa (ale takiego bardziej podwórkowego). Jednak przy bardzo malutkim dziecku, chyba bałabym się od razu brać do domku np psa, którego dopiero trzeba nauczyć wielu rzeczy i no trzeba też dla niego mieć czas. A jak wiadomo małe dzieci nie lubią się dzielić czasem swoich rodziców.
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
A tak wygląda nasz piesiu
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babki- tu "ananasek"
Wyspałam się w miarę, ale wczoraj wieczorem to już prawie jedną nogą byłam za progiem żeby do szpitala jechać. Sama nie wiem czy to skurcze czy nie, ale przez cały wieczór twardniał mi brzuch i albo kuło mnie nisko w pochwie albo miałam taki króciutki ból jak na miesiączkę tyle, że on trwał tak krótko, że nawet się go zmierzyć nie dawało: tak jakby ktoś uszczypnął i puścił. Zakwalifikowałam więc to wszystko jako trening przed porodem i skurcze jeszcze "niewłaściwe". Ale miałam stracha i nawet się bałam iść spać. Na szczęście przeszło i noc była w miarę. A młoda przez cały ten wieczór wierciła się niemiłosiernie! Cytat:
A co się dzieje z naszą ASIULEK :confuse d:![]() Izumi, fajne pościelki Czy ktoś może wie czemu tego sztyftu do nosa http://www.podorlem.net/product/id/5...yft-do-nosa-1g nie powinno się stosować w ciąży?? Mam tak zatkany nos, że w nocy się przez to budzę i nie mogę zasnąć, a on mi zawsze pomagał ![]() Ja nawet wolę nie myśleć jak te dzieciaki się mieszczą w brzuchach Lawenda, jaki piękny ten psiak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

sliczniutka...
Jak wszystkie ;d

(stad te bolace skurcze kilka dni temu).... takze poinformowano mnie ze moge sie spodziewac w kazdej chwili.... wiec sie spodziewam no :P teraz juz chyba do mnie dotarlo..albo ciagle mi sie wydaje...

:confuse d: