|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
EwCiA000
A co ty masz w planie teraz położyć jeszcze raz farbe na wlosy??Nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałam ze nadal szukasz kolejnej? Nie robisz przerwy po miedzy farbowaniem??
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro jednak jadę po Wellaton. Palette (mocniejszą) zostawiam sobie już w rezerwie jak tym razem nic nie wyjdzie. Nadal tylko waham się pomiędzy 12/0 a 12/1. Musze jeszcze poczytać nasz wątek i może w końcu zdecyduję którą. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wkleję fotki tak jak obiecałam
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-12-07 o 23:24 |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- [QUOTE=snowhitee;17424880]To ja wkleję fotki tak jak obiecałam Pieknie
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
przepiękny kolorek
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie to się marzy taki kolor jak ma J.Koroniewska (znalezione na pudelku;p) Kiedyś w liceum miałam takie i dobrze się czułam w jasnych włosach, potem eksperymentowałam, nawet zdążyłam wrócic do naturalnych mysich włosów, a teraz znów wciągnął mnie blond. Tyle że mam niebieskie oczy, nie takie sarnie jak Joanna z poniższego zdjęcia
Odnośnie do szczypania - ostatnio jak miałam robione pasemka+kolor, farba tak mnie szczypała, a opary z farby uderzyły do głowy że prawie mnie zemdliło. PS. nie mam aparatu, a z kom. kabelka do kompa zdjęc nie będzie ale na pewno napiszę jak mi poszło - w sobotę |
|
|
|
#3098 |
|
Przyczajenie
|
Hey
![]() Może wy mi pomożecie. Planuję zafarbować sobie włosy na taki kolor jak na zdjęciu. Bardzo mi sie podobai może będziecie wiedziały jaka farba będzie najodopowiedniejsza? Dodam, że mam włosy w kolorze ciemny blond.
|
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
do Adzio:
jeszcze nie wybrałam odpowiedniej... |
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
hehe i teraz jest dobrze ![]() Lourose taki blond jak ma Koroniewska to jest raczej jakiś super-jasny beżowy tak myślę Po 111 nie będzie takiego efektu, będzie bardziej chłodno popielato, ale po kilku myciach się zmyję i trochę ociepli
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-02-24 o 20:08 |
|
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam (dość stary wątek) o metamorfozie dziewczyny z ostro rudego (miedzianego) koloru na prawie biały blond...
zainspirowała mnie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196262 szok
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Snowhitee śliczny kolor
Ja jednak nic nie kupiłam, bo nie było żadnego odcienia, który by mnie interesował.. farbowanie poczeka..
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() świetny kolorek
|
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- ładnie choć myślałam, że będzie jaśniej. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=superedzia;17428325]
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- ładnie choć myślałam, że będzie jaśniej. Oj w świetle dziennym jest dużo jaśniej dla mnie aż za jasno
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
no to super
|
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do zastanawiania się czy paletta czy wellaton, mój kolor jest na tyle ciemno mysi, że farby te nie dłay rady zrobić blondu jaki chciałam i dlatego użyłam rozjaśniacza który dał mi mój wymarzony popielaty kolorek, następnym razem muszę tylko parę rudych pasemek przeciągnąć i już całe włoski będę mieć w wymarzonym kolorku |
|
|
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co widzę to większość z was tutaj chce mega - chłodne platynowe odcienie blondów... a nie wiecie może co by tu zrobić żeby lekko ocieplić kolor?? Ja mam teraz na łbie Stockholm Loreala (jak na załączonych fotkach), ale jak dla mnie on jest trochę za chłodny, bo jestem dość blada i kiepsko to razem wygląda... poza tym nie rozjaśnił zbyt dobrze odrostów, to też mi się nie podoba :/
Tak się zastanawiam, może by spróbować położyć na to Loreal Recital Preference b.b. jasny blond 01 ?? Wyszłoby coś waszym zdaniem?? Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2010-02-24 o 22:46 |
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Jest taka odżywna z Timoteya do włosów blond, która nadaje im złotych refleksów
i działa.
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myślę, że 01 na takie jasne włoski jak masz też wyjdzie bardzo jasno i niekoniecznie ciepło. A przy okazji chciałam się Ciebie zapytać Planowałam następnym razem farbować się właśnie stockholmem, mówisz, że słabo łapię odrost? A jaki jest Twój naturalny kolor? Z góry dzięki za odp
|
|
#3112 |
|
Przyczajenie
|
hej laski, chciałabym rozjaśnić włosy, aktualnie mam coś w stylu złóty blond, ale nie są zbyt jasne chciałabym je rozjaśnić troche i żeby już nie były takie złoto żółte. Chce rozjaśnić ale żeby mi platyna nie wyszła bo już raz tak miałam ;p
|
|
|
|
#3113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety do blondu trzeba dochodzić długo i cierpliwie
|
|
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sztockholm kładłam na mój naturalny ciemny "mysi" blond z gęstymi pasemkami robionymi u fryzjera... w pewnym momencie tych pasemek zrobiło się tyle, że praktycznie całą głowę miałam platynową. No i Stockholm w sumie ładnie wszystko wyrównał, tylko że ciemny odrost (a był on dość spory he he) rozjaśnił do takiego jasnego ciepławego blondu (na szczęście nie rudego więc tragedii w sumie nie ma). No ale miałam nadzieję że rozjaśni ten odrost trochę lepiej ... a trzymałam go na odroście długo bo ok. 55 minut. Ale generalnie z farby jestem zadowolona, jest wydajna, fajna, włosy są miękkie i w lepszej kondycji niż kiedy miałam pasemka
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja kilka dni temu kładłam loreal excellence 10.21 i odrost też wyszedł cieplejszy od reszty, nie rudo ale jednak inaczej.. I też trzymałam na odroście ok 55min. I też kładłam na sporawy odrost w sumie Poprostu te farbki nie są super rozjaśniające i dlatego nam nie wyszło.. Szkoda bo naprawdę fajne ma te blondy loreal
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc,jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. |
|
|
|
|
#3117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc,jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. |
|
|
|
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zerknęłam na te twoje włoski, no już w sumie są ładnie rozjaśnione także ja myślę że wyjdzie ci ten kolorek! Ja też prawdę mówiąc planowałam walnąć tą samą farbę Loreal preference 01 w weekend Zwłaszcza że w Drogerii Natura jest teraz promocja na te farby, są po 24,99 albo jakoś tak! (znaczy na Preference, mam nadzieję że na te rozjaśniające odcienie też) Co prawda farbowałam tym Stockholmem jakieś 3 tygodnie temu ale jakoś już mnie korci żeby coś zrobić z tym piekielnym odrostem... przyjrzałam się mu dziś rano w dziennym świetle i jednak nie ma ciepłego odcienia, tylko jest to odcień pt. "CHŁODNA SRACZKA". Tak go mogę określić Miałam też już kiedyś na głowie mega - jasny platynowy, srebrny blond, to było po Palette C10... no ale teraz jakoś znudziły mi się takie bialutkie chłodne blondy i chciałabym coś bardziej złocistego a przy tym wciąż jasnego... coś jak ma Paris Hilton może?? Albo troszkę jaśniejsze... Bardzo podobały mi się włoski jednej z wizażanek po Loreal preference 01 właśnie, taki cudny jasny słoneczny blondzik muszę odnaleźć to zdjęcie... jakby takie mi się udało uzyskać, byłoby super ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
A w ogóle to ten odcień Excellence 10.21 to jest to samo co Stockholm, tzn. numer "techniczny" Stockholmu to też 10.21. Tak słyszałam... ![]() Ale nie wiem czemu, Excellence wychodzi troszkę inaczej niż Stockholm, no jakoś tam się te farby różnią między sobą. Ja kiedyś zresztą miałam dość stresującą przygodę z Excellence, bo na rozjaśnione włosy blond (chciałam je przyciemnić do naturalnych bo były zniszczone) położyłam kolor "ciemny blond" czy jakoś tak, i wyszedł mi... b. ciemny brąz taki prawie czarny!! Na początku myślałam że się załamię, ale ten kolor był tak błyszczący i ładny że się przyzwyczaiłam i przez jakiś czas łaziłam w takim ciemnym. Ale najgorsze było to że ten kolorek owszem, trochę się rozjaśnił z czasem, do takiego średniego brązu ale tak poza tym to trzymał się jak cholera .... także jak mi się zachciało jasnego blondu z powrotem to musiałam do niego wracać u fryzjera, przez pasemka To było jakieś 4 lata temu Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2010-02-25 o 09:39 |
||
|
|
|
#3120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

zdjęc nie będzie ale na pewno napiszę jak mi poszło - w sobotę 

Dodam, że mam włosy w kolorze ciemny blond.

a trzymałam go na odroście długo bo ok. 55 minut.