|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
ale takie zwykle
Cytat:
no wiec napisze jak bylo u mnie: chyba po 3 mies od porodu dostalam jakiegos lekkiego plamienia, pomyslalam, ze to moze okres wiec wykupilam te tabsy zeby zaczac brac, zaczelam brac ale to plamienie bylo malutkie i ustapilo i przez polowe opakowania nic az tu nagle w polowie opakowania dostalam okresu, lalo sie ze mnie, brzuch bolal......okres sie skonczyl i cisza, jeden miesiac, drugi, trzeci czwarty........az tu nagle pare dni temu zwnou okres! po kilku miesiacach, i to napewno okres, leci ze mnie jak z kranu, brzuch mnie boli kurcze nie wiem co myslec, bo tak nagle po 4 miesiacach okres? i to w polowie opakowania? dodam, ze biore regularnie a jak mam okres to zn, ze byla owulacja ![]() super, ze Antos mial tylko trzdniowke Cytat:
![]() no niby mi sie podobaja ale kurcze gladkie zaslony? tak jakos dziwnie
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do niani ... zastanawiam się nad tą http://www.allegro.pl/item931857345_...rowa_zoom.html i tą http://www.allegro.pl/item931857224_...eo_niania.html szukam róznic między nimi - oprócz innej kamerki
|
||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, nie, nie mam niani
Chociaz moze kiedys kupie, ale bez video, raczej w takim stylu ---> klik Buty nie sa sportowe , za to bardzo w moim stylu przedciazowym![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Rowniez zmykam. dobranoc
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-24 o 23:46 |
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... trudno jakos muszę wybrać i juz przestudiowałamobydwie aukcje i widzę, ze róznią się tylko wyglądem kamerki .. i ceną oczywiście ![]() no to ja tez uciekam spać ... chociaż nikt mnie nie woła do łóżka
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() tylko nosi sie je jak jest zimno czy cieplo? podobaja mi sie takie buty ale nigdy sie nie zdecydowalam bo stwierdzilam, ze jak bedzie zimno to zmarzne a jak bedzie cieplo to sie spoce no chyba, ze do lozka
|
|
|
#3846 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasz nie się boję takich sytuacji.W tym całym nieszczęściu,szczęściem jest to że nic się nie stało.Mocno przytulamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lepiej żeby nie było takich sytuacji,ale dobrze wiedziećDobry wieczór!!! Wszystkie już śpicie? ![]() Przez dzisiejszą wizytę u lekarza wszystko u mnie dzisiaj z "lekkim"poślizgiem.Dzięku ję jeszcze raz za miłe słowa Bartoszek dźgnął sobie paluszkiem do oczka,trochę mu przyczerwieniało,przemyła m świetlikiem mam nadzieję,że pomoże Teściu wraca w piątek ze szpitala do domu i 3marca jedzie na 3 tygodnie do Rabki.Lekarz powiedział kategoryczne "nie" paleniu papierosów.Ciekawa jestem,nałogowy palacz,3paczki dziennie-ciężko będzie.Przez 3 miechy nie wolno mu siadać za kierownicę. Dobra idę spać Spokojnej nocki |
|||||
|
|
|
#3847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tego roku zaczał chodzić do przedszkola, choć i bez tego doktor często u nich bywal. Teraz do noska ma już zapisane sterydy i taka maskę wziewną z lekami to się chyba opturacja mówi. Jak był taki jak Laura to miał 13x zapalenie oskrzeli .....w przeciagu duzego roku Cały rok praktycznie chory.Myliłam się myliłam Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałabym niczego co mogłabym do nich włożyc. Ostatnio chcialam kupic kolorowe kalosze ![]() Ale nie kupilam, bo sępiłam siano a teraz dziecko chore i siedzimy w domu spała juz jednym ciągiem do rana, ale spokoju cos jej nie dawalo, bo do 1 stękała hmmm, zwykłe nie, maja połysk,są takie eleganckie, szykowne,stonowane Te z ebaya trącą dla mnie głęboką komuną.Przypominają mi zasłony z przedszkola gdzie leżakowaliśmy ![]() Za duzo na nich tego wszystkiego i jakos nie widze ich w twoim salonie A moze sa takie z połskiem ale w kolorze ecru/beżu? Cytat:
może przez noc odpocznie i sie zregenerujeO FUCK!!!co ty opowiadasz ale siana puścił z dymem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3848 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak bedziesz pracowala? Ile godzin?Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry mamusie! Juz czwartek! Pytanie z samego rana: czy Wy dopajacie dzieci? Podajcie wode?
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
ja zdecydowanie, i to od pierwszych dni, bo od poczatku byla na sztucznym mleku
Moja pije duzo,powiedzialabym nawet ze bardzo duzo, a jak teraz byla chora to juz w ogole mega duzo piła Podaje herbatki dla dzieci, albo soczki-bobofruty, lub przeciery-gęste soki. Angy-rozumiem jakie emocje tobą targają.Współczuje.Sama jestem jak mysz w potrzasku Nic nie jest po mojej mysli jak gdzies tam sobie załozyłam ![]() W srodku sie denerwuje i czesto mysle jak to bedzie. Mariolko czy po trzydniowce wysyp jest gęsty czy gdzieniegdzie takie plamki?wczoraj mala miala na brzuszku i na plecach male,czerwone kropeczki.Na buzi z reszta tez, ale to pewnie od śliny bo na brodzie miala. A na ustku i na "kancie"języczka miala afty, ale wysmarowalam ją fioletem-gencjaną (?) i po smarowaniu 3x w ciagu dnia i na noc zginęło wszystko.Czy takie cos od osłabienia organizmu moglo wyjść czy to tylko od pchania wszystkiego co popadnie do buzi?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak obturacja Też mam taki aspitator z maseczką BabyHaler się nazywa,stosowałam wziewy u Damiana nie raz jak był chory Oczko dalej czerwone ,ale będziemy przemywać.No wciąż,wciąż Kiedy ś był taki czas,że 2lata nie palił,zachorował na oskrzela i nie dał rady bo go dusiło,potem rzucił.Ale słuchał mądrych kolegów którzy namawiali i częstowali,aż się chwycił od nowa.Teraz jak jest w szpitalu,to żadnego kolegi nie ma.Siana puścił zdymem Cytat:
Cześć!!! Ja już po badaniach,wcinam śniadanko Wyniki po południuBartosz dzisiaj wstał o 4.30 Może rzeczywiście po mnie ma to spanie .U nas dzisiaj tak jakoś mgliście,mam nadzieję że sie wypogodzi,choć coś mi się o uszy obiło,że ma padać śnieg Już dość śniegu.Jutro już piątek?Jak człowiek młodziutki,to czas się dłuży,a jak starszy to jakoś tak szybko leci Będę zaglądać. Miłego dzionka Wam życzę kochane |
||||
|
|
|
#3851 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Nie dziwię się, że nie jest zadowolony No tak, laptop, przecież komputerowiec Ci rośnie ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
3 paczki dziennie? za badaniaCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy najwięksi i najciężsi u nas Cytat:
![]() ja mysza i nie umiałabym takich nosić - jeszcze trudniejsze niż botki
|
|
|
#3853 |
|
Ola-Unhola
|
Hej Mamusie
Miałam wczoraj jeszcze zajrzeć, ale nie miałam już siły. Padłam z dziećmi w pokoju ![]() P4W,dzięki za odpowiedź My byliśmy wczoraj z Bartkiem u dentysty, dostał trutkę do ząbka i za tydzień kolejna wizyta. Ale już nie w tej klinice........ Mamy ubezp. w Signal Induna i w większości klinik wizyty za darmo. Do stomatologa dopłacają (my płącimy małą część)...I taką małą wczoraj zapłaciliśmy ...90 zł. A wiecie jaki był rachunek??? Za 10min wizyty...370 zł....... A wyglądał tak: Nazwisko pani dr - 300zł usługa stom.- 70zł do zapłaty - 90 zł A nie robiliśmy kanałów, czy innych rzeczy. Tylko znieczulenie, borowanie i trutka.. Padłam jak zobaczyłam, a co by było bez ubezpieczenia.... Dawno nie byłam u dentysty za opłatą (wcześniej w LuxMedzie wszystko mieliśmy za darmo, więc nie wiem jakie są ceny), ale nie spodziewałam się takiej ceny.... Aniu, współczuję problemów z oczkiem. Jednak nie przejmuj się tak tym przekłuwaniem. Mojej kolezanki córka miała coś takiego i naprawdę szybciutko to zrobili, troszkę popłakała i było po wszystkim. Zależy jeszcze od lekarza (oni mają b.dobrą okulistkę). Także trzymam kciuki Mariolu, super,ze to tylko trzydniówka i już po wszystkim Buty bombowe, też mam na oku z odkrytymi palcami Kasiu, my po trzy dniówce mieliśmy plamki na brzuszku i pleckach - zamieszczałam fotki. Svi, gładkie zasłony lubię najbardziej, wzorzyste jakoś tak mi nie bardzo podchodzą. Te srebrne najładniejsze No i zapomniałam co jeszcze ...
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wiem, ze to w-wa, ale to już chyba przesada ![]() u nas leczenie kanałowe mleczaka kosztuje 120 zł za całość potem zostaje jeszcze wypełnienie za 50 lub 60 zł zależy od wielkości chyba za nazwisko jeszcze powinnam doliczyć - jak myślicie
|
|
|
#3855 |
|
Ola-Unhola
|
Za leczenie kanałowe mleczaka krzyknęła od 600 do 1200 zależy który ząb...........
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż ciekawa jestem jaką techniką - może w znieczulenie ogólnym, bo nie wyobrażam sobie jakąś zaawansowaną techniką pracować u 6-latka, gdzie wszystko jest zaślinione po kilku minutach
|
|
|
#3857 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hej mamusie Amelka też lekko wysypana na buźce ale to chyba przez odrobinę mleka jakie dodałam do kaszki... już nie wiem...oby ta skaza szybko minęła ![]() dziś mąż szybciej wraca ale potem jedzie do olsztyna po samochód do mechanika i pewnie późno wróci...ale jutro znowu luźny dzień a sobota może wolna także pobędziemy razem uciekam na razie miłego dnia |
|
|
|
|
#3858 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A Olu, powiedz mi (głupie pytanie może, ale to przez tą doktórkę) czy 5 i 6 to trudno odróżnić, bo jak liczę ja zęby Bartka na górze, to dla mnie ten chory ząb to 5, a dla Pani dr 6 juz stała (ale mówiła o niej jak o mleczaku...). Na dole ma owszem jedną stałą 6-tkę i widzę różnicę z drugą stroną gdzie ma 5 ząbków tylko.
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ja juz dzisiaj troche lepiej sie czuje tylko nadal mnie gardlo drapie a tego nie znosze ![]() Cytat:
dziewczyny 1 raz mi ten sloik rozwalilo bo nie pilnowalam tylko poszlam siku -sama jestem winna
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku i Aannulloo dzięki za pamięć
Nie piszę, bo chcę spedzić z Zuzią jak najwięcej czasu. Wracam do pracy 9 marca, to już postanowione... ![]() Ściskam Was wszystkie |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe, juz wstawiam
http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_284695_F_1.jpg taka tunika, pierwszy raz kupiłam bluzke tego typu i do tego szeroki pasek,Cytat:
przepraszam ze sie nie pozegnałam wczoraj, ale historia jaką opowiedziałą mayaha rozwaliła mnie na łopatki i przeryczałm cały wieczór, jakos tak mnie wzieło. dobrze ze wszystko sie tak skonczyło, ze nic sie nie stało. ale przez tą historie, zrobiłam sie bardziej uwazna, to jakis plus z całego zła. |
|
|
|
|
#3863 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Fajne zakupki Mi właśnie przyszły dwie tuniki i błyszczące getry (ale nie takie lateksowe, bardziej takie jak kiedys się nosiło - lycrowe) i nie wiem czy mi pasuje... http://www.allegro.pl/item918164548_...owa_boska.html i taka sama czarna do tego te getry: http://www.allegro.pl/item916580742_916580742.html ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/2133264,12...yszu,item.html hehehehe
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
a jak Ty liczysz to jest to 5 czy 6?
|
|
#3865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę pracowała od pon do piątku od 7 do 15. Ja daję Zosi herbatki z Hippa i Bobovity. Wypija przeciętnie 200 ml na dzień. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry czwartkowo! Dziękuję wszystkim za pocieszanki. Powtarzam sobie, że nie ja jedna musze wrócić do pracy i że to kwestia przyzwyczajenia się do nowej sytuacji. Tyle teoria ![]() Noc standardowa - pobudka o 2 i potem do 7.30. Ale dzisiaj bez wiercenia, więc mamusia wyspana ![]() Znowu mglisto dzisiaj i śnieg popruszył. Dobrze, że tylko troszkę.Już mam dość tej zimy. Dziś i jutro przychodzi ciocia-niania na naukę. Wychowała dwójkę dzieci, ale się stresuje bidulka chyba gorzej ode mnie Na szczęście Zosia śmieje się do niej z daleka, co dobrze wróży
|
|
#3866 |
|
Ola-Unhola
|
Dla mnie 5, taka "zjedzona" do połowy.
I się zastanawiam, czy ja liczę dwa zęby jako jeden, czy jak. Bo nie wychodzi, ze to 6-ka
|
#3867 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() ale mam bajzel w domu - nie wiem za co mam sie wziac najpierw ![]() TZ rano pojechal i niedawno przyjechal na chwile bo przywiozl chlopakow, ktorzy nam drzwi w piwnicy robia i maly jak go zobaczyl to od razu chcial do niego, a potem jak TZ wyszedl to maly wpadl w taki szal, ze masakra - musialam mu dac podkladke z lawy do zabawy zeby sie uspokoil za mna nie placze ![]() Cytat:
![]() teraz o dziwo chodzi juz drugi miesiac bez przerwy do przedszkola - chyba pierwszy raz w okresie zimowym co do zaslon - sa ecru ale ja nie chce, stawiam na srebro Cytat:
Cytat:
aaa dziewczyny......jak bede miala chwile to tez Wam opowiem historie poznania TZ, ale w klubie
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a getry nie w moim stylu. mimo ze nie waze jakos bardzo duzo, to wydaje mi sie ze grubo wyglądam w takich getrach.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

...
strasz nie się boję takich sytuacji.W tym całym nieszczęściu,szczęściem jest to że nic się nie stało.Mocno przytulam
lepiej żeby nie było takich sytuacji,ale dobrze wiedzieć
aby siostrzeńcowi szybko przeszło.Ile ma lat?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pięknie Tomuś waży,chyba wiedzie prym wśród naszych dzieciaczków