Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 10:18   #3121
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Lawenda swietny wasz pies a czy to z tylu to wasze uprawy ?? bardzo mi sie podoba ten krzaczek z przodu z lewej strony a ja wczoraj z nudow rozrysowalam sobie wieczorem ogrod przed domem tak jak bym chciala zeby byl zrobilam wstepny projekt hihi a dopiero potem zauwazylam ze jak nie bedzie tej bramki co chce sie jej pozbyc to nasz cielak bedzie uciekal z domu na wies bo miedzy nami a sasiadami jest brama ktora wystarczy posunac lekko i sie odchyla tak ze ja z brzuchem se jeszcze mieszcze i cos bede musiala wymyslec by nie przeskakiwal furtki od drugiego ogrodu moze jakis drut na listewkach albo cos innego

hehe ja juz z ranca uszylam zaslonki do salonu na dole a teraz zabieram sie za umycie okien ale tylko tam bo przepiekna pogode dzisiaj mamy

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Mrowak jak bola Cie plecy to mozesz pocwiczyc na pilce polozyc sie tak ze masz pilke pod plecami i poruszac w przod i tyl tylko ja zawsze prosze meza zeby trzymal mnie za rece zebym nie wywinela orla spadajac z pilki bo nie moge czesto utrzymac rownowagi a moze zadlugo siedzisz na tej pilce ?? mi polozna powiedziala zeby nie siedziec wiecej niz 15 minut jednorazowo potem przerwa i zas mozna

co do sztyftu to mi ginek powiedzial ze mozna go stosowac ale z umiarem moze bowiem wywolac skurcze bo zawiera jakas tam substancje nie pamieta jaka

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:20
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:19   #3122
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a teraz zabieram sie za umycie okien ale tylko tam bo przepiekna pogode dzisiaj mamy
Czy ktoś mógłby w moim imieniu przygrzmocić jej w rozumek:m ur:

A na piłce siedzę raczej za rzadko niż za często i za długo. Muszę jakoś popróbować, może się spinam za bardzo.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:20
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:23   #3123
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ale ja mam niskie okna i od dolu do gory dosiegam je stojac i okno konczy mi sie na wysokosci czola wiec rak nie podnosze wysoko do gory a maz sciaga i zaklada firanki i sa to stare okna wiec sa malutkie i jakby je przyrownac do tych w bloku to dwa moje okna to jedno z bloku to standartowe wiec nie jest zle a chce je pomyc puki czuje sie jeszcze na silach i prosze nie krzyczec to sa tylko dwa malutkie okienka a bede je myla samym plynem w sprayu i recznikami papierowymi wiec sie nei namecze hmmmmm bardziej bedzie to przecieranie niz mycie o tak lepiej brzmi bede przecierala okna

Stary 2010-02-25, 10:27   #3124
P0P70
Zakorzenienie

No La_wenda – Twoja córa to dopiero ślicznotka! Pies (Labrador jak widzę) także super. Słyszałam, że one są świetne dla dzieci.

O ile dobrze pamiętam to Ty zajmujesz się architekturą krajobrazu. A przyjmujesz zlecenia wyjazdowe. Bo my mamy trochę miejsca koło domu które w ogóle jest niezagospodarowane i przydało by się coś tutaj posadzić. No i jak widzisz jest miejsce dla pieska. Chociaż ja sobie nie wyobrażam trzymać psa na dworze. Mój kot to nawet ze mną zasiada do stołu więc pies także by musiał mieć swoje „krzesło”.

IzaiZula – no ja też bym się wkurzyła, więc nie dziwię się Twojemu TZ. Ale to naprawdę chamstwo aby trzymać w sklepie prawie rocznie przeterminowany towar!!

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:34   #3125
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Cześć babki- tu "ananasek"!
Wyspałam się w miarę, ale wczoraj wieczorem to już prawie jedną nogą byłam za progiem żeby do szpitala jechać. Sama nie wiem czy to skurcze czy nie, ale przez cały wieczór twardniał mi brzuch i albo kuło mnie nisko w pochwie albo miałam taki króciutki ból jak na miesiączkę tyle, że on trwał tak krótko, że nawet się go zmierzyć nie dawało: tak jakby ktoś uszczypnął i puścił. Zakwalifikowałam więc to wszystko jako trening przed porodem i skurcze jeszcze "niewłaściwe". Ale miałam stracha i nawet się bałam iść spać. Na szczęście przeszło i noc była w miarę. A młoda przez cały ten wieczór wierciła się niemiłosiernie!

Madzia, a jak siedzisz na tej piłce to nie bolą Cię plecy od utrzymywania równowagi? Bo ja chyba nie umiem Wygodnie mi na niej jest, ale plecy mnie bolą potem.

A co się dzieje z naszą ASIULEK:confuse d:

Izumi, fajne pościelki

Czy ktoś może wie czemu tego sztyftu do nosa http://www.podorlem.net/product/id/5...yft-do-nosa-1g nie powinno się stosować w ciąży?? Mam tak zatkany nos, że w nocy się przez to budzę i nie mogę zasnąć, a on mi zawsze pomagał

Ja nawet wolę nie myśleć jak te dzieciaki się mieszczą w brzuchachZ moją klaustrofobią to na samą myśl o tym słabo mi się robi.

Lawenda, jaki piękny ten psiak
Bólu pleców nie miałam jeszcze nigdy, ale pamietam że położna mówiła że jak ktoś pierwszy raz, to powinien zaczynać max od pół godziny, i potem codziennie o kilka minut zwiększać czas. Ja w sumie kilka razy dziennie po około pół godzinki siedzę. Co najwyżej skóra boli jak czasem w sukience usiąde i nogi się przykleją

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:41   #3126
P0P70
Zakorzenienie

Mrowakja drcron bym z chęcią przygrzmociła. I to nie ze względu na nią i na jej dziecko ale ona po prostu kompletnie wypaczyła obraz kobiety w ciąży. A taki wątek czytają także faceci i jakie oni na jej przykładzie mają pojęcie o kobiecie w ciąży. Ona po prostu szkodzi innym ciężarnym!!!: pala:

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:43
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:42   #3127
mrowak
Zakorzenienie

zostało mi 11 dni wrócę jak będzie po
PoP, masz rację!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:43
Stary 2010-02-25, 10:47   #3128
JoannM
Zadomowienie

Pop Oliwcia rosnie jak na drozdzach, piekne juz ma policzki pulchniutkie!!

Lawenda fajowy psiak i piekne pola w tle..

Ja tez juz 3 czy 4 dzien jestem przeziebiona, tak samo mam problem z katarem, chociaz juz jakby troszke lepiej, jak nie moglam oddychac i spac w nocy to wzielam sobie po kropelce tych zwyklych kropli na katar Xylometazaolin czy jakos tak, chyba nie zaszkodzi.. a jak mi pomoglo!czytalam ze zakazane sa doustne srodki na katar, a o kroplach nie bylo mowy..

kurcze tak sie tylko martwie moja babcia, jest wlasnie w szpitalu,zreszta nie pierwszy raz, choruje na astme(z tego powodu wlasnie teraz jest) miazdzyce,cukrzyce, ostatnio miala operacje na kregoslup.. no taka juz starowinka.. ciagle cos wykrywaja, biedna juz ma tyle lekow a wciaz nowe recepty daja. jakby tego bylo malo babcia mieszka z moim bratem ciotecznym,jego zona i 3,5 letnim dzieckiem. Babcia przygranela wnuczka jak mial ok 15 lat,bo ojciec go zostawil a jego mama, mojej mamy siostra, zmarla gdy mial 3 latka. No i jak tak mieszkali to przepisala na niego mieszkanie 3 pokojowe(w ktorym wlasnie mieszkaja) A teraz gdy babcia potrzebuje opieki to ta jego zonka ani nie pomoze, choc caly czas w domu z dzieckiem siedzi, moj brat cioteczny wciaz w pracy wiec tez nie pomoze, wiec bardzo czesto zdarza sie ze moja mama musi przyjezdzac(a mieszka 40km od szczecina) zeby jej cokoliwiek pomoc, wykupic recepty,. a babcia wciaz mamie placze, ze ona nie ma juz po co zyc. ..
no po prostu co sie dzieje, wlasna rodzina, babcia go przygarnela, zagwarantowala warunki do zycia, co chcial to mu kupila czy sie dolozyla.do tego przepisane mieszkanie (ja nie mam pretensji ze mi tez sie nalezy,bo mam gdzie mieszkac) ale jakas wdziecznosc chyba powinien okazac...

tak sie musialam wyzalic..

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:56   #3129
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u nas nie ma mowy o wyjsciu z psem;/ ani takich sobie "przyjazdach" ;/

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

na prawde? ja nie wiedzialam ze mozna w ten spodob... musze sie nad tym zastanowic bo myslalam ze to jakos obowiazkowe czy cos....ale skoro nie to nie wiem czy chce zeby jakas obca baba macala moje dziecko i powtarzala co sie robi, jak i tak dalej, ale z drugiej strony moze nie byc ona taka straszna, a ja za diabla sie nie znam na poloznych i jakbym miala wybrac to chyba na ladniejsze nazwisko bym musiala patrzec hehehe
U mnie była położna już dwa razy , drugi raz to sama po nią zadzwoniłam, wydawało mi się ,że mały dostał jakąś wysypkę, ale na szczęście to było od przegrzania, taka wizyta wcale nie jest taka straszna ,obejrzy dziecko i powie czy coś ją niepokoi ,czy iść do pediatry, ale jeśli nie chcecie to oczywiście możecie zastrzec ,że nie chcecie.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:57   #3130
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowakja drcron bym z chęcią przygrzmociła. I to nie ze względu na nią i na jej dziecko ale ona po prostu kompletnie wypaczyła obraz kobiety w ciąży. A taki wątek czytają także faceci i jakie oni na jej przykładzie mają pojęcie o kobiecie w ciąży. Ona po prostu szkodzi innym ciężarnym!!!: pala:
no dobra przepraszam n
ale ja nie umiem siedziec i nic nie robic wtedy mi sie wszystko tak dluzy a dzien wydaje sie mega dlugi tak wiec przepraszam ze tak mam

Stary 2010-02-25, 11:05   #3131
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

witam
drcron wlasnie ogladalam ten filmik, TRAGEDIA!!!

mrowak takie klucie w pochwie tez mam od paru dni .....

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

A na piłce siedzę raczej za rzadko niż za często i za długo. Muszę jakoś popróbować, może się spinam za bardzo.
ona chce za wszelka cene wywolac dzidziulka wczesniej.... niech robi co chce tylko zeby nie plakala ze ja kluje albo cos.... pozniej panika, telefony do gina.... glupia baba!!!!!!zaiast odpoczac to sie zachowuje jakby byla sama bez tego serduska zapieprza jak maly motorek a jednak czas juz zwolnic...
mnie sie nie chce ani tlumaczyc ani nic, niech robi jak uwaza....
Pop tez uwazam tak samo jak ty i mrowak.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U mnie była położna już dwa razy , drugi raz to sama po nią zadzwoniłam, wydawało mi się ,że mały dostał jakąś wysypkę, ale na szczęście to było od przegrzania, taka wizyta wcale nie jest taka straszna ,obejrzy dziecko i powie czy coś ją niepokoi ,czy iść do pediatry, ale jeśli nie chcecie to oczywiście możecie zastrzec ,że nie chcecie.
ja nie lubie tak w domu,ale stwierdzilismy wczoaj po rozmowie z mężem ze nie bedziemy nicego zastrzegac, to nasza 1 dzidzia wiec rady kogos doswiadczonego sie przydadza.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:06   #3132
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Kropli do nosa żadnych nie mozna w ciązy.. na wąłsne ryzyko...a ten sztyf w aptece mi Polecili chodx było napisane ze nie dla cieżarnych.. ale ja tylko 2 x dziennie wdychałam.
i oczywiście chyba z 10 razy dziennie nawilżanie nosa...

Jak któras ma mocno zapchany to Polecam spray QUIXX - naturalna woda morska z oceanu atlantyckiego tyle że o duuuzo wekszym stezeniu równowaznym 26g NaCl na litr.. 9o taj jest napisane i że łagodzi objawy niedrozności nosa i zatok.

I inne moje kolezanki w ciązy go kupiły za moja namowa i pomógł im.. bo te zwykłe spraye do nosa sa za słabe. tylko nawilżaja.

SMS OD ASIULEK_23 rano napisała:
" hej jutro będe miała badanie i stwierdzą czy mnie wypuścic czy nie. Dzis sie doiwiedziałam że miałam zagrożenie wczesnym porodem. Szyjka troche skrócona. Pewnie sprawdzą czy dziecko urosło i czy szyjka sie nie skraca i mnie wypuszczą. Mam nadzieję ) Pozdrwoienia dla wszystkich dziewczyn"

SMS OD BAOBABEK z przed chwili
"Po mega bolesnym badaniu czynnego odpływu wód nie mam mam dostac póxniej wkładke wykrywającą wody i będa obserwować 3 dni.
]dostałam zastrzyk w dupe na rozwój płuc małego kroplówke z Mg i antybiotyk żeby mi sie choroba nie rozwineła i leże sama aby nikomgo nie zarazić. Później bedę miała USg. Buziaki dla wszystkich :-0 ściskac nogi i nie rodzic bezemnie "

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:06   #3133
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra przepraszam n
ale ja nie umiem siedziec i nic nie robic wtedy mi sie wszystko tak dluzy a dzien wydaje sie mega dlugi tak wiec przepraszam ze tak mam
nie przepraszaj "ze tak mam" tylko sie oszczedzaj troszke pod koniec...
A.Camus
Stary 2010-02-25, 11:09   #3134
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
w osrodku gdzie bede zapisywala moje dziecie to tam jest taka fajna polozna znajoma mojej mamy :0 jak idzie do dziecka to i kobiete ogladnie odrazu sprawdzi szwy po cc i tam na dole jak chcemy zobaczy piersi jak przyszla do mojej kolezanki to zostala z dzieckiem a tamta mogla sie pozadnie wykapac odpoczac i przespac a ta polozna siedziala przy dziecku < ta moja kolezanka sama wychowuje ta mala i taka pomoc poloznej bardzo jej sie przydala pokazala jak kapac dziecko bo tez miala z tym problem

Stary 2010-02-25, 11:11   #3135
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

a propo drcron i twojego mycia okien.. to chyba nie doczytałas artukułu o 9 radach przed porodem....
... tam było wyraźnie napisane co mozna a co jest bezmyslnym wymysłem naszych babć , prababć i ciotek!!!
WŁĄSNIE mycie okien i inne sprawy wysiłkowe moga miec wręcz odwrotny skutek.... nawet krazy ponoć taki sposób oczywiscie od babć.. rozsypac zapałki i zbierac..

takie przyspieszanie porodu może skonczyc sie nawet tragicznie .. nie bede pisała dosłownie.. np. odklejeniem łozyska....

Ale skoro dla niektórych sa wazniejsze sprawy niż dziecko noszone pod serduszkiem niech robi jak uważa.. my możemy jedynie skrytykowac a w razie W.... sa lekarze i sumienie.. któe chyba kazdy ma...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:14   #3136
ita83
Wtajemniczenie

Drcron - a ja wlasnie w przeciwienstwie do Ciebie ostatnio w sobote zrobilam awanture, ze tylko ja dbam o dom i mam tego dosc i jak to sie nie zmieni to sobie z dzidziulkiem poszukamy jednopokojowego apartamentu a oni niech sobie w tym brudzie zyja - troche pomoglo bo tz't nawet cos usiluje sprzatnoac - srednio mu to idzie, ale lepsza taka pomoc niz zadna, zwlaszcza jak ma sie 3 pokojowy dom z 3 lazienkami, salonem, kuchnia i stolowym i do tego ogrodkiem z ktorego raz w tygodniu musze zbierac pety - mimo ze ja nie pale
w tym tygodniu Tz't ma pozbierac ze niby - zobaczymy......
Stary 2010-02-25, 11:18   #3137
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie przepraszaj "ze tak mam" tylko sie oszczedzaj troszke pod koniec...
Darusia ale ja sie oszczedzam naprawde wykonuje 1/4 tego co przed ciaza a nie sa to ciezkie prace ktore wymagaja jakiejs zwinnosci czy sa niebezpieczne dla mnie czy dla dziecka ja poprostu nie jestem nauczona siedziec i nic nie robic nikt za mnie tego nie zrobi nieststy Ankazar mnie pewnie dobrze zrozumie hehe

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

no dobra dobra to juz nie myje tych okien zrobi to maz albo tesciu hehe nie denerwujcie sie juz pojde w tym czasei do sasiadki i pobawie sie z jej malutak

Stary 2010-02-25, 11:22   #3138
Darusiaaaa
Zakorzenienie

super, zadko sie spotyka takich ludzi....

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Darusia ale ja sie oszczedzam naprawde wykonuje 1/4 tego co przed ciaza a nie sa to ciezkie prace ktore wymagaja jakiejs zwinnosci czy sa niebezpieczne dla mnie czy dla dziecka ja poprostu nie jestem nauczona siedziec i nic nie robic nikt za mnie tego nie zrobi nieststy Ankazar mnie pewnie dobrze zrozumie hehe

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

no dobra dobra to juz nie myje tych okien zrobi to maz albo tesciu hehe nie denerwujcie sie juz pojde w tym czasei do sasiadki i pobawie sie z jej malutak
ale chyba czas najwyzszy sie troszke oszczedzac, chyba ze ty tu tylko tak gadasz czego nie robisz skoro za chwile mowisz ze na prawde robisz mało.
Zreszta porownanie ze robie mniej niz przed ciaza chyba nie jest najlepsze??

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:

no i bardzo ladnie
A.Camus
Stary 2010-02-25, 11:28   #3139
mloda1989
Zakorzenienie

drcron jak ja bym chciala miec takiego powera jak ty... heh to wszytsko przez moja mamuske ktora nie tak rozpuscila....chociaz teraz gdy mieszkam sama z tezetem to ja zajmuje sie domem...chociaz takiego zapalu do mycia okien nie mam...heh kiedys mialam ogromny chcialam mamie niespodzianke zrobic jak mialam chyba 13 lat i okna w swoim pokoju umyc a mieszkalismy na 10 pietrze....to nic ze umylam tylko tam gdzie firanka nie zaslaniala....ale opierdziel dostalam, ze moglam wypasc....

pop to jednak mialam jakis porabany sen...heh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:30   #3140
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest dobra myśl i równie pożytecznie spędzony czas!
Stary 2010-02-25, 11:39   #3141
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam Ja tylko na chwilę, komp pożyczony od koleżanki z sali No więc jak już przekazała Wam Madziwnia leżę sobię minimum do jutra a co dalej si e okaże. Podejrzewam, że zmierzą mi szyjkę czy się bardziej nie skraca bo jak mi powiedział lekarz "nie jest ani dluga ani krótka". No i pewnie zobaczą, czy maleństwo przybiera na wadze, bo ostatnio była za mała. Wczoraj poprosiłyśmy polożną żeby pokazała nam porodówkę. Sale wypasione, po prostu rewelka ale trochę się przestraszyłam... w ogóle w tym szpitalu trochę nabrałam stracha. Ciągle jakaś rodzi, słyszę te okrzyki i po prostu robię się blada... no ale cóż, jakoś musi być. Pani powiedziała, że po prostu trzeba się nastawić na ból bo boleć będzie na pewno. A jak laska powiedziała, że boi się, że zabraknie jej sił to stwierdziła że nie ma takiej opcji, że my kobiety mamy tyle sił w sobie, że nawet sobie nie zdajemy sprawy.
Teraz tylko się modlę zeby moja dzidzia wytrzymała chociaż jeszcze ze 2-3 tygodnie... no cóż... za długo bylo dobrze...
Trzymajcie się dziewczyny, nawet nie mam czasu poczytać co pisałyście. Mam nadzieję, że jutro wyjde i nadrobię A teraz zmykam, buziaczki wielkie dla Was ***

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:52   #3142
mrowak
Zakorzenienie

Asiulek, dobrze że się odezwałaś. Przebadajcie się tam porządnie i wracaj do domku i do nas szybko na 2-3 tygodnie!
Stary 2010-02-25, 12:05   #3143
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
w osrodku gdzie bede zapisywala moje dziecie to tam jest taka fajna polozna znajoma mojej mamy :0 jak idzie do dziecka to i kobiete ogladnie odrazu sprawdzi szwy po cc i tam na dole jak chcemy zobaczy piersi jak przyszla do mojej kolezanki to zostala z dzieckiem a tamta mogla sie pozadnie wykapac odpoczac i przespac a ta polozna siedziala przy dziecku < ta moja kolezanka sama wychowuje ta mala i taka pomoc poloznej bardzo jej sie przydala pokazala jak kapac dziecko bo tez miala z tym problem
U nas też jest bardzo fajna położna mimo,że to moje drugie dziecko to zawsze są jakieś wątpliwości i rada kogos doświadczonego zawsze się przyda.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

Od brudnych okien świat się nie zawali.
Ja tez nie lubiałam siedzieć i nic nie robic, ale niestety musiałam przysiąść na dupie ,radzę uważać bo tak jak dziewczyny pisały może sie to skończyc tragicznie właśnie odklejeniem łozyska lub krwotokiem, jak urodzisz to skończą sie ulgi nie martw się, korzystaj z odpoczynku
Stary 2010-02-25, 12:27   #3144
aixa
Rozeznanie

Cześć mamusie
Podczytuję Was od jakiegoś miesiąca i mam wrażenie, że znam Was wszystkie dobrze i każdą z osobna też. Jesteście bardzo fajnymi babkami. Przeżywam z Wami wszystko co dzieje się na wątku . Dziś odważyłam się napisać i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego grona zmartwionych, zatroskanych, przeżywających ale i szczęśliwych przyszłych i obecnych mam.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:36   #3145
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Witam aixa.

Szkoda ze tak późno, ale lepiej późno niż wcale.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:59   #3146
libra777
Zakorzenienie

Witaj aixa ja też więcej czytam niz piszę
Stary 2010-02-25, 13:02   #3147
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Mrowak - miałaś rację, że jak leżę i pachnę, to pojawiają się jakieś skurcze, a jak się ruszam, chodzę i sprzątam to kicha. Ale pachwiny to chyba chcą mi popękać... o ciężko.

Wrzucam Wam fotkę z poniedziałku. Jeszcze trochę i się rozpęknę...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:40   #3148
ita83
Wtajemniczenie

a aj chodze i od rana kicham jak kot....i mam takie dziwne wrazenie ze mi cos peknie a dokladniej mowiac taki nacisk na krocze czuje podczas kichania......
dzis moja mama do mnie dzwonila i powiedziala ze jej sie snilo ze moje dziecko placze i sie obudzila i nasluchiwala
hmmmm mam nadzieje ze to dobry znak.....
Stary 2010-02-25, 13:50   #3149
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Mrowak - miałaś rację, że jak leżę i pachnę, to pojawiają się jakieś skurcze, a jak się ruszam, chodzę i sprzątam to kicha. Ale pachwiny to chyba chcą mi popękać... o ciężko.

Brzusio wielki , ale pięknie że bez rozstępów

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:50   #3150
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

megi rzeczywiście niezły baaaaaaalon

madziwnia co do tych bóli, to ci powiem, że we wtorek miałam przedsmak... cały dzień skurczy, wieczorem ok 21 już miałam takie, że syczałam z bólu... ale zalecają do szpitala pojechać, jak podczas skurczu nie można mówić... to mnie nie zdążyło dopaść, ale będzie bolało co cóż, nikt nie obiecywał, że będzie lekko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości