|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
wow! sama z Dawidkiem? Wózkiem?
Cytat:
u nas bez zmian ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kladia sie nauczyla wczoraj bic brawo i nasladowac nowe miny tj. wywalanie ozorka Druga gorna jedynka jest juz prawie na wierzchu tylko cos sie przebic nie moze
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
Widzialam....te z pampersa widzialam w markecie ale tych z hagisa musze poszukac bo nie widzialam....a podobno sa lepsze bo maja odpinane boki ale na probe kupie jedne i drugie i sama ocenie ktore lepsze i bede je kupowac bo tragedie mam w domu jak trzeba Dawidowi pampersa przebrac Anya jak zwykle to moze nie bo az tak dlugo to codziennie nie spi....tzn wczesniej wstawal o 6:30-7 i juz od tej pory zesmy nie spali, tylko przebieranko i zabawa....ale teraz ze ja wracam pozno z pracy i pozno ide spac i musze sie wyspac to jak Dawid sie budzi o tej 6-7 to nie wyciagam go z lozeczka, nie przebieram i nie podchodze tylko od razu ide zrobic mleko i bez mowienia do niego daje mu to mleko i sobie ide, on go wypije i zasypia dalej (poprostu nie rozbudzam go calkowicie) i kilka dni wstecz spal do 8:15-8:30 a dzis az do 9:15
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-02-25 o 10:50 |
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam się rozejrzeć ![]() u nas straaszna mgła jest ![]() Cytat:
a ja bym już większe wolała i kosztują 57 zł za 52 szt u nas też z przewijaniem MASAKRA. ale w sumie ja pampersów tylko na wyjścia i na noc używam.Bo w dzień i tak tetra więc musze jakoś ceratki zawiązywać...
|
||
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Te ala jeans widzialam ale chyba sa jakies inne jeszcze? czy tylko te? bo one to jest jakas seria limitowana czy jakos tak no i sa strasznie drogie
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
drogie ?? u nas były w tej samej cenie co normalne pieluchy wtedy...a to są TAKIE tylko seria limitowana polegała na tym, że mają wzorek jeansów
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- buziak - mój jak się budzi już o tej 7 czy 8 to od razu jest taki rozbudzony, że nawet jak nic do niego nie mówię to i tak się kręci jakby coś brał |
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to, to!
|
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
U nas noc taka średnia za to teraz masakra ale nie z Filipem tylko ze mną. Dostałam rozwolnienie, mdli mnie, boli mnie głowa i w ogóle jak się ruszę to lecę do kibelka. Na spacer pewnie nie wyjdziemy bo się boje że nie znajdę kibelka. Tun1a a ta barierka jest drewniana czy metalowa? A wiecie ostatnio się nie odzywałam bo tak co weszłam to się zastanawiałam czy na dobry wątek weszłam, cały czas tylko wyspa i wyspa A trzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek skłądam papiery do pracy i będzie mnie pewnie czekała rozmowa. Jejku jak ja chcę sie uwolnić od mojej obecnej firmy.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
joasia - no to
jakaś grypa żołądkowa Cię chyba dopadła biedna a gdzie Tun1a
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzilo mi o to ze ich jest chyba duzo mniej sztuk w paczce niz pieluch a cena ta sama wiec jakby nie bylo wychodzi drozej, no i nie robia chyba na nich promocji jak na pieluchach bo bynajmniej nigdy nie widzialam a ja zawsze pieluchy z promocji kupuje W sobote popoludniu pojedziemy na zakupy to musze dokladnie oblukac co i jak, jaka cena, ile sztuk itd Dawid jak sie budzi to jeszcze jest taki rozespany wiec jesli go nie wyciagam i do niego nie mowie i do niego nie podchodze to on jeszcze jest na wpol spiacy a ze pije mleko rano i wieczorem w lozeczku na lezaco to zawsze pijac to mleko zasypia (na noc tak zawsze zasypia) wyrzuca butle, odwraca sie na bok i spi |
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już
witam
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tak późno
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez to samo zauwazylam ze co wchodze na wizaz to mam wrazenie ze nie wchodze na mamuski tylko na maniakow jakiejs gry czyli na forum fanow gry....a potem sie dziwie czemu w ciagu pol dnia mam 5 stron do przeczytania z czego moze 2 sa na temat wiec przelatuje wzrokiem tylko Moj tz tez sie tak samo czepia....bo co wchodze na kompa to pierwsze poczta, NK i wizaz a potem tyskie forum i tak w kolko....on juz wie na co ja za chwile wejde i sie czepia Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-02-25 o 11:48 |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no proszę Was dziewczyny nie zaczynajcie znowu o tym pisaniu nie na temat...
trudno żeby pisać non stop o dzieciach. To, że ktoś nie pracuje i siedzi w domu nie oznacza, że myśli tylko o dziecku 24h
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
spaliśmy sobie, a potem czekalam aż młody się zmęczy żeby znowu szedł spać i właśnie zasnął
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
mój niedługo dopiero pójdzie spać...bo już się pokłada....no ale nadchodzi jego godzina
|
|
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja nie mam pretensji, tylko się śmieje jak was ta gra pochłania i jak poświęcacie jej uwagę.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie Alinko jakbyśmy pisały non stop o dzieciach to każdy post wyglądałby tak samo...tak mi się wydaje...a jak się dorzuci żarciki wyspę itp. to jest OK.
Nikoś zjadł dzisiaj pierwszy raz kanapkę z dżemem, nie dawałam wcześniej bo dieta bezglutenowa, lekarz kazał od skończonego 11tego miesiąca ale nie wytrzymałam do jutra Proszę Cię Boże żeby moje dziecko nie miało celiakii ![]() Krowa łazi po podwórku chyba zaraz wiatrówkę wezmę albo jej z procy pociągnę
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
sandra - a to czemu do 11-ego miesiąca ?? coś było nie tak wcześniej ??
młody śpi a ja idę śniadanie sobie zrobić jakieś
|
|
|
|
#4310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to teraz się zacznie: WRACAM DO PRACY Wstępnie sie ciesze, chociaz oczywiście plusy ujemne są
|
||
|
|
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Tun1a a masz w pracy dostęp do neta? Bo nie wyobrażam sobie Ciebie bez neta przez tyle godzin
![]() Byłam w Realu. Bodziaki za 2,99 z długim rękawem z miłego materiału. Zakupiłam 5 sztuk. Tylko rozmiarówka jakaś zawyżona
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) dlatego za plecami wiecznie mi sie ktoś pałęta. Bardzo rzadko siedze w necie bo nie chce, żeby ktos mi uwago robił. Ja i tak jestem uważana za nieroba i moje stanowisko jest niepotrzebne. Nie chce dawać powodów do dalszego marudzenia na ten temat. Tak naprawde moje obowiązki da się wykonac w 2 h. Przez reszte czasu muszę sobie wymyslać zajęcia. I wymyslam sobie zawsze tyle, ze i tak siedziałam po godzinach często
|
|
|
|
|
#4314 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Nikosia wyślij krowę na wyspę ![]() Cytat:
Cytat:
jak ktos ma ochotę rozmawiać na inny temat to nie ma problemu, ja jestem wielofunkcyjna ![]() ojej biedaku ![]() Tun1a ja raz w akcie desperacji tabelke w zeszycie rysowałam przez 2h, bo ileż można łazić na fajka żeby się nikt nie przyczepił a też siedziałam wtedy tyłem do drzwi
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak odchodziłam przrobiłam całe A i B |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam ogladac Wasze wyspy. Oj leżaczkomaniaki
|
|
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
buziak,alkamor- tak piszecie o tych pieluchomajtkach a ja sobie przypomnialam, ze takie wynalzki tez sa w rossmannie z babydream. Kosztuja cos kolo 22 zl (20szt w paczce). Nie wiem czy dobre czy nie
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ale pogoda do Cytat:
![]() ja bym tak strasznie chciala zmienic prace, ale boje sie. Co chwile ciecia budzetowe, boje sie, ze jak gdzies pojde i bede 'nowa' to mnie by pierwsza zwolnili. A poza tym do Polski na 2.5 tygodnia lece w wakacje, wiec watpie, zeby nowy pracodawca na to poszedl. To znaczy w firmie (szkole) i tak zostane tej samej, bo super placa i dodatki, ale moj dzial mnie dobija. Zapomnialam ci powiedziec, ze codziennie po dwa razy grzecznie klikam |
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Wyspa mi nie działa dobrze i się resetuje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

u nas bez zmian 
wiec skoro nie bylo apapu to trzeba bylo podniesc cukier
Druga gorna jedynka jest juz prawie na wierzchu tylko cos sie przebic nie moze 
bo az tak dlugo to codziennie nie spi....tzn wczesniej wstawal o 6:30-7 i juz od tej pory zesmy nie spali, tylko przebieranko i zabawa....ale teraz ze ja wracam pozno z pracy i pozno ide spac i musze sie wyspac to jak Dawid sie budzi o tej 6-7 to nie wyciagam go z lozeczka, nie przebieram i nie podchodze tylko od razu ide zrobic mleko i bez mowienia do niego daje mu to mleko i sobie ide, on go wypije i zasypia dalej (poprostu nie rozbudzam go calkowicie) i kilka dni wstecz spal do 8:15-8:30 a dzis az do 9:15

za 52 szt 

wiec przelatuje wzrokiem tylko