Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wiosny :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 12:59   #601
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Miał takie chropowate plamki na skórze? Ja właśnie to mam
co mam robić teraz? Iść od razu na badania, zeby mnie lekarz rodzinny skierował?

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:00   #602
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Diewczyny, może Wy mi doradzicie...
Mój siostrzeniec, miał na skórze plamki, na rękach, na ramieniu, lekarz stwierdził u niego w organizmie pasożyta, dostaje leki. Lekarka pytała, czy ma w domu kota? Bo być może tą chorobę przeniósł kot... Kota ma. Tzn my mamy w domu, ale oni zanim poszli na swoje mieszkami trochę u nas, moja siostra z mężęm, kotkę mamy dwuletnią, moja mała księżniczka... Problem polega na tym, że..Ja mam te same plany na rękach i nie wiem co mam robic muszę iść na badania, zrobić krew, do dermatologa też powinnam iść? Boże, ja wiem, że koty przenoszą choroby, wszędzie tak mówią, ale bardzo o nią dbamy, ma wszystko, jest czysta i w ogóle,przecież mieszka w domu.. Dzisiaj pokłóciłam sie z siostrą, bo ona powiedizała, że jak u małego w badaniach wyjdzie jakaś choroba przenoszona przez kota będzie kazała rodzicom moją księżniczkę uśpić. Ja nie wiem co mam robić
nikt zdrowego kota Ci nei uśpi....

w ogole co to za pomysł? no tak, rozumiem, zawsze najlepiej pozbyc sie problemu
wyrzucic, uspic zwierzaka, co za problem, to tylko kot

cisnienie mi sie podnosi jak widze takich ludzi (bez urazy Asia co do rodziny)

na pewno powinnas isc do dermatologa, ale nie podpowiadaj mu choroby, bo moze okazac sie ze to cos innego

kota nie mozna wyleczyc z pasozyta?

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
dajecie fryzjerom napiwki?
nigdy nikomu nie daje napiwków

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:00   #603
Asia19x
Zakorzenienie

Skąd te pasożyty się w nim znlazły, musiał się jakoś zarazić?
Chyba zaraz dostanę zawału...

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:00   #604
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
bylam dzis, byl jakis młody i lepszy.

Wyjasnilam mu sprawe ze szwami, powiedzial ze ok, zdejmujemy i mi zdjeli. Zapytalam co z wynikami badan a on zdziwiony ze tamten lekarz mi nic nie powiedział

ale wyjasnil mi, ze czeka sie za nimi nim 2 tygodnie (czyli jeszcze tydzien musze), odbiera sie je osobiscie w zupełnie innym budynku i miejscu z tymi wynikami musze sie znowu do niego rejestrowac i przyjsc a on zobaczy i dopiero potem moge isc do dermatologa....

wiec dzis tylko wyjeli mi szwy

z ginekologami u mnie tez sa jaja. Chodzilam to takiego na NFZ z mojego rejonu, rejestrowało sie rano i od reki sie szło, ale nie wiem czy pamiętacie te jaja z rozbieraniem sie PRZED gabinetem itp?

potem przypadkowo trafilam do innego oddzialu NFZ w moim miescie, bylam tam na cytologii - zupelnie inaczej, wszystko intymnie w MIŁEJ atmosferze

jak moze pamietacie cos mi tam wyszlo z wynikami i chcialam sie od razu zarejestrowac do lekarza, ale czeka sie ponad 2 m-ce na wizyte
jednak wszystko na NFZ
Aha to chociaz dobrze, ze trafilas na lekarza, ktory ci wszystko wyjasnil
A jak wyglada pepek?? Juz lepiej?
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:02   #605
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
A jak wyglada pepek?? Juz lepiej?
dalej mam sine i zaciągnieta dziwnie skóre mowilam mu ze to mnie boli caly czas i czy tak ma byc, ale odpowiedzial ze jest ok

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:02   #606
Asia19x
Zakorzenienie

Motylku ja wiem, bo tak zawsze wszyscy myślą, bo trzeba się go pozbyć, to tylko kot, który roznosi choroby, do niczego potrzebny, ja w życiu nie pozwolę, aby ktoś mógł jej coś zrobić... Jeżeli okaże się, że jestem chora tak jak brat noemi muszę zabrać moją kotkę do weterynarza i powiedzieć o wszystkim, niech ją zbada, wyleczy???

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-02-25 o 13:04
Stary 2010-02-25, 13:04   #607
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Miał takie chropowate plamki na skórze? Ja właśnie to mam
co mam robić teraz? Iść od razu na badania, zeby mnie lekarz rodzinny skierował?
Tak mial takie chropowate zaczerwienione plamki. Pozniej te miejsca strasznie sie wysuszyly i wygladaly jak platy. No ogolem wyglad tego troche przerazal
Tak najlepiej isc do rodzinnego lekarza, a on da skierowanie na wszystkie badania.
A zarazic sie tak naprawde mozna od wszystkiego. Nawet trzymajac sie rury w autobusie, nie wiemy kto wczesniej tego dotykal. Nie umyte owoce, nadpsute mieso. Bardzo duzo jest czynnikow.
Stary 2010-02-25, 13:05   #608
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku ja wiem, bo tak zawsze wszyscy myślą, bo trzeba się go pozbyć, to tylko kot, który roznosi choroby, do niczego potrzebny, ja w życiu nie pozwolę, aby ktoś mógł jej coś zrobić... Jeżeli okaże się, że jestem chora tak jak brat noemi muszę zabrać moją kotkę do weterynarza i powiedzieć o wszystkim, niech ją zbada, wyleczy???
nawet jesli to ten kot, to jak mowisz mozna go wyleczyc przeciez

Cytat:
A zarazic sie tak naprawde mozna od wszystkiego. Nawet trzymajac sie rury w autobusie, nie wiemy kto wczesniej tego dotykal. Nie umyte owoce, nadpsute mieso. Bardzo duzo jest czynnikow.

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:09   #609
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Diewczyny, może Wy mi doradzicie...
Mój siostrzeniec, miał na skórze plamki, na rękach, na ramieniu, lekarz stwierdził u niego w organizmie pasożyta, dostaje leki. Lekarka pytała, czy ma w domu kota? Bo być może tą chorobę przeniósł kot... Kota ma. Tzn my mamy w domu, ale oni zanim poszli na swoje mieszkami trochę u nas, moja siostra z mężęm, kotkę mamy dwuletnią, moja mała księżniczka... Problem polega na tym, że..Ja mam te same plany na rękach i nie wiem co mam robic muszę iść na badania, zrobić krew, do dermatologa też powinnam iść? Boże, ja wiem, że koty przenoszą choroby, wszędzie tak mówią, ale bardzo o nią dbamy, ma wszystko, jest czysta i w ogóle,przecież mieszka w domu.. Dzisiaj pokłóciłam sie z siostrą, bo ona powiedizała, że jak u małego w badaniach wyjdzie jakaś choroba przenoszona przez kota będzie kazała rodzicom moją księżniczkę uśpić. Ja nie wiem co mam robić
Ja bym siostrę uśpiła a nie kota
Ludzie tez przenoszą choroby i nikt ich nie usypia. Jak kot jest czysty i zadbany to nic nie roznosi, a dzieciak pewnie jakiegoś brudu dotykał i złapał jakiegoś parcha i na ciebie przeszło... uśpić dzieciaka w takim razie.
Niech siostra dzieciaka pilnuje, żeby się brudami nie bawił , a nie na kota zwala. A poza tym jak jej kot nie odpowiada to niech nie przychodzi.
Wybacz ton mojej wypowiedzi ale tacy tępi ludzie mnie do szału doprowadzają Normalnie jak bym dorwała to......
Gdyby moja siostra coś takiego wymyśliła to miałby mnie z głowy do końca życia. Znaczy najpierw usłyszałaby dożo bardzo brzydkich słów pod swoim adresem i może jeszcze w zęby by dostała.

Normalnie aż się we mnie gotuje.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 13:13   #610
n0emi
Zakorzenienie

Ja ma nadzieje, ze te slowa o kocie byly wypowiedziane w nerwach i bezsilnosci.
Jak ja mialam bokserka i dostalam dusznosci, az trafilam do szpitala, rodzice tez musieli podjac trudna decyzje. Ale ani przez chwile nie pomysleli o uspieniu pieska. Poczekali az znajda odpowiednich ludzi i oddali z wielkim bolem serca..
Stary 2010-02-25, 13:18   #611
Asia19x
Zakorzenienie

Motylek
Noemi uspokoiłyście mnie trochę... w poniedziałek pojadę po skierowanie do rodzinnego, we wtorek zrobię wyniki i będę czekać... Zobaczymy muszę też zabrać kotkę do weterynarza, jeżeli się okaże, że kot przeniósł tę chorobę, ale to wyjdzie w badaniach? Przecież równie dobrze mógl się zarazic od psa czy...po prostu jak mówi kocurzyca....
A siotra po prostu naczytała się o tych chorobach, jeszzce lekarka powiedziała, ze to przez kota, a skąd może wiedzieć, że to przez niego, a nie przez coś innego??
jestem tak zdenerwowana i przerażona tym wszystkim...
Noemi jak wyglądało to leczenie? To bardzo groźne jest??????

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Nawet nie ma takiej opcji, że mogliby ją oddać czy coś, nigdy w życiu nie pozwolę na to...
Noemi Ty masz alergię na sierść?? Jeżeli tak to rozumiem, że musieli oddać Twojego zwierzaka...

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:20   #612
n0emi
Zakorzenienie

Leczzenie nie bylo grozne. Nie lezal w lozku. Normalnie sie czul- no tylko te zmiany. Ale naawet nie wiem czy go to pieklo, czy swedzialo, czy cos jeszcze innego. A akurat u niego leczenie trwalo dosc dlugo bo mysleli, ze to grzyb. Dopiero potem nic nie pomagalo to wyslali go na badania. Dostawal jakies tabletki i powoli te zmiany schodzily

A kotke hmm, chyba najlepiej zbadac jej kał. Ale to juz weterynarz powinien wiedziec najlepiej.

Tak Asia, okazalo sie, ze jestem uczulona na siersc. A uczulenie objawialo sie strasznymi dusznosciami. Nie bylo wyboru

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-25 o 13:22
Stary 2010-02-25, 13:20   #613
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek
Noemi uspokoiłyście mnie trochę... w poniedziałek pojadę po skierowanie do rodzinnego, we wtorek zrobię wyniki i będę czekać... Zobaczymy muszę też zabrać kotkę do weterynarza, jeżeli się okaże, że kot przeniósł tę chorobę, ale to wyjdzie w badaniach? Przecież równie dobrze mógl się zarazic od psa czy...po prostu jak mówi kocurzyca....
no własnie....

ja bym zrobila tak: poszla do dermatologa niech powie co Ci jest, jednak bez podpowiadania mu byc moze to cos zupełnie innego a wygląda podobnie.

Moje uczulenie to juz bylo wieloma chorobami, wiec spokojnie

jak juz bedziemy wiedziec co Ci jest i dostaniesz leki i jesli istnieje szansa ze to od kota, to wtedy dopiero wzielabym go na badania, ale jesli tym czyms mozna zarazic sie np w brudniej piaskownicy, to nikt nie udowodni ze to jest akurat od kota

Czy jest to kot wychodzący?

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:23   #614
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
nikt zdrowego kota Ci nei uśpi....
No pewnej mojej znajomej uśpili. Poszła go uśpić bo ja ugryzł. Vet stwierdził, że kot jest niezrównoważony psychicznie i go uśpił. Dziwne bo kot gryzł tylko ją. Mnie uwielbiał. nawyzywałąm jej od morderców i do dziś się nie odzywamy.
Cytat:
Podstawowe miejsce gdzie dzieciaki łapią pasożyty to piaskownica. Więc ten pasożyt wcale nie musi być od kota.
Poza tym jak już mówiłam, przypilnowane, zadbane dziecko nic nie złapie. Jak siostra nie potrafi przypilnować, żeby dziecko nie pchało brudnych łap do buzi, to powinna winić tylko siebie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-25, 13:28   #615
Asia19x
Zakorzenienie

Tak. Ona wychodzi normalnie na dwór, bo mamy domek i podwórko... Czasami też zostaje na dworzu na noc, jak jej się nie chce wracać i wtedy zawsze śpi w garażu, bo rano po nią idę albo tato, przecież nie mogę trzymać jej w domu 24h na dobę... Czasem też nie wyjdzie na dwór, tylko otwieram jej okno, siada na parapecie i obserwuje świat sobie, posiedzi i do domu z powrotem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Kocurzyco wydaje mi się, że trochę przesadzasz, to, że nie lubisz dzieci nie znaczy, ze musisz tak się wyrażać... mały ma osiem lat, jest na tyle duży, że "brudnych łap" do buzi nie wsadza, więc w piaskownicy się już nie bawi, ale to nie znaczy również, nie ma kontaktu z piaskiem, bo bawi się z dziećmi na podwórku...
Poza tym to, że złapał jakąś chorobę nie znaczy, że jest zaniedbany, więc czasem ugryź się w język. Poniekąd ją rozumiem, w złości powiedziała o uspieniu pewnie... bo jak każda matka martwi się o swoje dziecko...

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-02-25 o 13:30
Stary 2010-02-25, 13:30   #616
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
No pewnej mojej znajomej uśpili. Poszła go uśpić bo ja ugryzł. Vet stwierdził, że kot jest niezrównoważony psychicznie i go uśpił. Dziwne bo kot gryzł tylko ją. Mnie uwielbiał. nawyzywałąm jej od morderców i do dziś się nie odzywamy.
teoretycznie takie są przepisy, ze zdrowego zwierzaka nikt nie uśpi, ale pewnie robi sie jak chce, bo zawsze mozna powiedziec ze kot byl agresywny

to tak jak z aborcją w PL

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:31   #617
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie....

ja bym zrobila tak: poszla do dermatologa niech powie co Ci jest, jednak bez podpowiadania mu byc moze to cos zupełnie innego a wygląda podobnie.

Moje uczulenie to juz bylo wieloma chorobami, wiec spokojnie

jak juz bedziemy wiedziec co Ci jest i dostaniesz leki i jesli istnieje szansa ze to od kota, to wtedy dopiero wzielabym go na badania, ale jesli tym czyms mozna zarazic sie np w brudniej piaskownicy, to nikt nie udowodni ze to jest akurat od kota

Dzięki Motylku, mam nadzieje tylko, że wszystko dobrze się ułoży..

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:33   #618
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Motylku, mam nadzieje tylko, że wszystko dobrze się ułoży..
na pewno tak będzie

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:33   #619
n0emi
Zakorzenienie

Dziewczyny co to jest te serum z AB??
Stary 2010-02-25, 13:34   #620
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
teoretycznie takie są przepisy, ze zdrowego zwierzaka nikt nie uśpi, ale pewnie robi sie jak chce, bo zawsze mozna powiedziec ze kot byl agresywny

to tak jak z aborcją w PL

Dokładnie
Bo skoro weterynarz POWIE, że zwierzę jest chore to napewno JEST CHORE, więc TRZEBA go uśpić, masakra...

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:34   #621
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Mój TŻ też goli pachy, co więcej używa kremu do twarzy, rany on jest gejem
Mojego TŻa niestety ciężko jest mi zmusić do "ponadpodstawowej" pielęgnacji. A przydałaby mu się. Jedyne co, to ręce smaruje kremem, bo mu pękają (ma masakrycznie suche dłonie, nie wiem od czego i żaden krem, który testuje mu nie pomaga - chyba go teraz zaopatrze w krem z mocznikiem...) i ramiona, bo mu kazałam Więc wychodzi na to, że nie jest gejem, tylko pantoflarzem w takim wypadku?

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Nawet przecież faceci w starożytnej Grecji cali się golili i smarowali oliwą, coby na igrzyskach dobrze wyglądać Moim zdaniem wtedy mężczyźni byli cywilizowani Więc chyba nie muszę mówić, jak moim zdaniem jest do teraz odkąd Europa została schrystianizowana
Apropo golenia się całosciowo - jeny, jak ja to lubię Czasem, jak mam więcej czasu (czyt. raz na pół roku), to daję czadu i się golę CAŁA. Łacznie z brzuchem i innymi miejscami, gdzie i tak tych włosków nie widać. A potem sie smyram cały dzień z zachwytem
Stary 2010-02-25, 13:35   #622
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
serum Joanna seria z Apteczki Babuni

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:36   #623
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Serum na końcówki Firmy Joanna z Apteczki Babuni, jest świetne
zobacz, na KWC powinno być.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Oho, panna motylkowa musiała mnie wyprzedzić, osz TY

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:38   #624
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

Oho, panna motylkowa musiała mnie wyprzedzić, osz TY
podoba mi sie to słowo "panna"

Cytat:
Bo skoro weterynarz POWIE, że zwierzę jest chore to napewno JEST CHORE, więc TRZEBA go uśpić, masakra...
a poza tym nikt juz nie drązy tematu, bo właściciel pozbyl sie "problemu" a wet zarobil

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:40   #625
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Apropo golenia się całosciowo - jeny, jak ja to lubię Czasem, jak mam więcej czasu (czyt. raz na pół roku), to daję czadu i się golę CAŁA. Łacznie z brzuchem i innymi miejscami, gdzie i tak tych włosków nie widać. A potem sie smyram cały dzień z zachwytem

ja jak sobie kiedyś ogoliłam brzuch to zarosłam jak niedźwiedź, czyli trzy razy gorzej Aż TZ się śmiał jak nie wiem, teraz też by mi się przydało ogolić, bo zarośnięty

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
podoba mi sie to słowo "panna"

a poza tym nikt juz nie drązy tematu, bo właściciel pozbyl sie "problemu" a wet zarobil

Brak słów
łojeeeeej, czyżby słowo "mężatka" przestało się podobać?

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:40   #626
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Mojego TŻa niestety ciężko jest mi zmusić do "ponadpodstawowej" pielęgnacji. A przydałaby mu się. Jedyne co, to ręce smaruje kremem, bo mu pękają (ma masakrycznie suche dłonie, nie wiem od czego i żaden krem, który testuje mu nie pomaga - chyba go teraz zaopatrze w krem z mocznikiem...) i ramiona, bo mu kazałam Więc wychodzi na to, że nie jest gejem, tylko pantoflarzem w takim wypadku?
Moj nie uzywa balsamu do ciala, a skore ma gladsza i lepiej nawilzona od mojej

Cytat:
serum Joanna seria z Apteczki Babuni
hehe o takie cos http://www.allegro.pl/item934596779_...enerujace.html
Stary 2010-02-25, 13:40   #627
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Ona wychodzi normalnie na dwór, bo mamy domek i podwórko... Czasami też zostaje na dworzu na noc, jak jej się nie chce wracać i wtedy zawsze śpi w garażu, bo rano po nią idę albo tato, przecież nie mogę trzymać jej w domu 24h na dobę... Czasem też nie wyjdzie na dwór, tylko otwieram jej okno, siada na parapecie i obserwuje świat sobie, posiedzi i do domu z powrotem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Kocurzyco wydaje mi się, że trochę przesadzasz, to, że nie lubisz dzieci nie znaczy, ze musisz tak się wyrażać... mały ma osiem lat, jest na tyle duży, że "brudnych łap" do buzi nie wsadza, więc w piaskownicy się już nie bawi, ale to nie znaczy również, nie ma kontaktu z piaskiem, bo bawi się z dziećmi na podwórku...
Poza tym to, że złapał jakąś chorobę nie znaczy, że jest zaniedbany, więc czasem ugryź się w język. Poniekąd ją rozumiem, w złości powiedziała o uspieniu pewnie... bo jak każda matka martwi się o swoje dziecko...
Wybacz jeśli cię uraziłam. Nie mam nic do dzieci tylko do ludzi pozbywających sie zwierząt z byle powodu. Może użyłąm zbyt ostrych słów. Ale prawda jest taka że dziecko jest tylko dzieckiem i nieuważnie może nieumytą rękę włożyć do buzi. A wcześniej mógł dotknąć czegoś co osikał kot sąsiadów. Więc nie można kategorycznie stwierdzić, że to od twojego kota.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-25, 13:42   #628
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
łojeeeeej, czyżby słowo "mężatka" przestało się podobać?
tego nie powiedzialam
chce sie nacieszyc ostatnimi miesiącami panieńskimi

Cytat:
tak, takie cos, mialam to

[*] 11.09.2012
Stary 2010-02-25, 13:45   #629
Asia19x
Zakorzenienie

łeb mi pęka od tych nerwów...Idę zrobić kawkę i do nauki siadam :Jezyk:

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Wybacz jeśli cię uraziłam. Nie mam nic do dzieci tylko do ludzi pozbywających sie zwierząt z byle powodu. Może użyłąm zbyt ostrych słów. Ale prawda jest taka że dziecko jest tylko dzieckiem i nieuważnie może nieumytą rękę włożyć do buzi. A wcześniej mógł dotknąć czegoś co osikał kot sąsiadów. Więc nie można kategorycznie stwierdzić, że to od twojego kota.

Nie uraziłaś mnie, wkurzyłam się tylko. Ale ok, w nerwach różne rzecz człowiek mówi/pisze.
Więc jest ok, luzik, bluzik

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-02-25, 13:49   #630
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:

ja jak sobie kiedyś ogoliłam brzuch to zarosłam jak niedźwiedź, czyli trzy razy gorzej Aż TZ się śmiał jak nie wiem, teraz też by mi się przydało ogolić, bo zarośnięty
Ze mnie sie koleżanki śmieja. Ewentualnie patrza jak na debila, kiedy sie chwale, że ogoliłam np. rece. I zawsze słysze ten sam tekst: "Ale ty masz przeciez takie jasne te włosy i tak. Po co je golić?" I nikt nie rozumie, że ja tak lubię

Cytat:
łeb mi pęka od tych nerwów...Idę zrobić kawkę i do nauki siadam :Jezyk:
A nawet jeśli to od waszego kota, to przecież co to za problem? Ja jak byłam mała złapałam grzyba odzwierzecego od kota znajomych i jakoś nikt nawet nie pomyslał o tym, żeby tego kota uspić. Tym bardziej, że tylko ja złapałam tego grzyba, nikt poza mna nie miał tego problemu. Widocznie miałam zaniżona odporność wtedy. Ale łatwo sie ten grzybol dał wyleczyć i już nigdy nie miałam z nim problemu. Od zadnego zwierzaka juz nie złapałam, a mam w domu dwa koty i psa. Koty wychodzace, wiec szanse na przypałetanie czegoś sa duże.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości