|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17444873]No pisałam, że najwyższa pora
Kropko, chyba 32tc, tak eniggma ma w opisie [/QUOTE]Ano widzisz. Jakoś nie czytuję opisów nigdy. Ale tak liczę i kurka... fajne, duże te dziecka są. Jak na ten czas to pojedynczo mogłyby tyle ważyć. A tu dwójeczka i taka waga - no bombowo! |
|
|
|
#2792 | |||
|
Zadomowienie
|
Emerald, gratulacje coreczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje przeogromne!!!!! Witamy Twoje dzieciaczki na swiecie Ale wiadomosc, uffff ________ Ja ostatnio czuje sie na maksa ciezko, moglabym siedziec w fotelu i wcinac jablka tylko
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
a ja pochwalę się nowym zdjeciem córci
|
#2794 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17445346]śliczny profil.
aaa to po mamusi
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Iza śliczna buźka
![]() Wyszło że mam podwyższony cukier. Mam 121 a norma to 110. i co teraz? Hmm.. jaka powinna byc ta norma po wypiciu 50g i pobraniu krwi po godzinie? W necie czytam któryś raz ze do 140 jest ok? Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-02-25 o 16:03 |
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Eniggma, wielkie podwójne GRATULACJE
Ale wiadomość, jestem w szoku, że juz zaczęłyśmy rozpakowywanie. My dzisiaj zaczynamy 30 tydzień i ciągle mała siedzi na pupie, ciekawe, czy się okręci, bo coś czuję, że już nie.
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
taki właśnie był wczoraj. na dziś został zwyklak śmietankowy.
słodziak
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
Iza, śliczna córeczka
![]() Dziewczyny, mam pytanie. Czy jeśli podczas porodu, lekarz uprze się żeby rodzić sn, a dziecko jest ułożone pośladkowo, to czy my mamy coś do powiedzenia i możemy nie wyrazić na to zgody? bo jakby nie było, jest on bardziej ryzykowny i powinnyśmy mieś jakieś prawo wyboru.
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, tydzień mnie nie, a tu postów tyle że nie wiem kiedy wtopie się w tematy
![]() Jak już pisałam miałam problem z zus, już wszystko wiem pieniążki będą w marcu, co uważam że późno, ale mniejsza z tym oby wreszcie przyszły, choć i tak bez grudnia bo okazało sie że jest mała pomyłka liczba dni została źle wpisana, odesłali do lekarza ma poprawić i jak wróci to zapłaca hmm oby. Przez cały tydzień miałam w domku dzieciaki na ferie (brat i kuzynka) które okupowały kompa dlatego no cóż odpuściłam niech mają Podczas ich pobytu uzmysłowiłam sobie ile takie dzieciaki dorastające jedzą szok prawie od garów nie odchodziłam, choć mi pomagały mimo wszystko roboty co nie miara w kuchni ![]() Byłam również na USG z dzidzią wszystko ok, ale dalej nie znam płci no tak się wierciło i uciekało, to już drugie USG jak próbujemy wypatrzeć płeć, zdecydowałam się że w przyszły wtorek na USG 4d może tak się uda .Eniggma GRATULACJE !!! Iza 240 śliczne 29 TYDZIEŃ Edytowane przez ewaw80 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:09 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć wam..
![]() Ja dzisiaj po wizycie u gina, z malutką wszystko ok, jest cudowna ja mam dalej tylko 4 kilo na plusie.. i nie wiem czy to dobrze, w każdym bądź razie ginka nic nie mówi.. Cytat:
Cytat:
jak miałaś 50g to każą ci zrobić powtórkę ale już 75g..
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ona ma jeszcze dużo czasu zeby zmienić pozycję
|
|
#2804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
eniggma
Gratulacje i czekamy na szczegóły ![]()
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=joanna200;17447067]Cześć wam..
![]() Ja dzisiaj po wizycie u gina, z malutką wszystko ok, jest cudowna ja mam dalej tylko 4 kilo na plusie.. i nie wiem czy to dobrze, w każdym bądź razie ginka nic nie mówi.. świetnie oby tak dalej, no mi się przytyło trochę więcej ![]() Kurcze muszę już uciekać trzymajcie się ciężaróweczki
Edytowane przez ewaw80 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:28 |
|
|
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze,ze wszysko ok
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zaczełam już panikowac.. bo ta norma 110 jest na czczo. a innej normy nie mam bo wogóle wynik był dopisany długopisem i bez norm, bo przeciez pani nie wiedziała ze przyszłam na glukozę..
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
eniggma gartulacje przaeogromne
maluszki duże jak na 32tydz super że wszystko okNo to kobitki imprezka ![]() Jej jak pomyślę że się zaczęło... ![]() Ja pikolę to chyba przyspieszę tak na wszelki wypadek z tym praniem i resztą zakupów żeby mnie porodówka nie zastała. Moja mała szaleje- wszamiłam pierogi, zrypka się M dostała bo lodówa pusta a dopiero przed chwilą przyjechał, )nawet nie miałam się czym zapchać to zapchałam się 4 kostkami czekkolady ) a ja jak jestem głodna to jestem zła plus hormony ciażowe- mieszanka wybuchowa![]() Pochwalę się jakie mi cudeńka przyszły
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:38 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cytat ;1 Pomiędzy 24. a 28. tygodniem ciąży przeprowadza się drugi test, tzw. obciążenia glukozą, i jest to bardziej skomplikowane. Najpierw pielęgniarka pobiera krew, następnie musisz wypić szklankę wody, w której rozpuszczono 50 g glukozy. Napój jest bardzo słodki, dlatego do roztworu dolej sok z połówki cytryny. Nie wpływa to na wynik badania, za to poprawia smak glukozy. Po godzinie krew jest pobierana ponownie, po to, by ocenić, jak wypita glukoza wpływa na poziom cukru w organizmie. Przed tym badaniem nie musisz być na czczo. Wcześniej upewnij się, czy glukozę masz kupić sama, czy też jest ona dostępna w danym gabinecie. Wynik zwykle odbierasz następnego dnia. Jeśli jest prawidłowy, tzn. poziom cukru nie przekracza 140 mg%, wszystko jest w porządku. cytat;2 I tak prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl (3,4-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l). Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 80–120 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza: * stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli: o nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub o nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l). * cukrzycę, gdy: o stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria), o dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l), o w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l). Normy według wytycznych WHO.
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Iza, moja mała siedzi na pupie juz od 17 tygodnia
jak na razie kopie mnie cały czas po pęcherzu, albo z boku na dole brzucha. No ale teoretycznie, mają czas co zrobić jak im właśnie tak jest wygodnie.
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jeszcze niedawno o porannych nudnościach rozmawiałyśmy a tu już pierwsze rozpakowanko. To taka mobilizacja dla nas żeby wszystko szykować.
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
wiec z dwojga złego wole jak sobie siedzi na pupie Tylko przed porodem niech się ustawi głową w dół
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Enigma-gratulacje kochana! Fiu fiu udało Ci się SN!
Iza-malutka przesłodka a ja nie wiem jak moja siedzi,ale wydaje mi się,że zmienia pozycję przynajmniej 5x na dzień
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-02-25 o 17:25 |
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1744126 2]ja nie mam jeszcze... ale chociaż upatrzyłam sobie co nieco.
i mówisz że ten xa dobrze się sprawuje na takich leśnych ścieżkach? bo mi właśnie na tym bardzo zależy. żeby nie tylko na równym chodniku dawał radę.[/QUOTE] W gondoli troche trzęsie, ale daje rade Wiadomo, że lepiej jak by były cztery duże koła. Nie pompujcie kół na maksa i na nierownym terenie koniecznie koła zablokowane .Enigma gratulacje !!!
|
#2817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczne 7 miesiacCytat:
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
moja też leży głównie w poprzek i tak trochę na ukos. wczoraj ewidentnie była pionowo, ale dziś wróciła do poziomej pozycji.
poniedziałek i wtorek miała baaaardzo spokojne, bo dużo latałam, to sobie spała. od wczoraj szaleje z małymi przerwami, chyba jakieś piruety kręci
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w domu bede uzywac pizamy bawelnianej rozpinanaj z przodu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

[/QUOTE]
Jakoś nie czytuję opisów nigdy.

ale ona ma jeszcze dużo czasu zeby zmienić pozycję

) a ja jak jestem głodna to jestem zła plus hormony ciażowe- mieszanka wybuchowa

Zaczne 7 miesiac