|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
w senniku niby wypadanie zębów znaczy śmierć w rodzinie- na podstawie tego powinna mi już dawno cała rodzina wymrzeć, także ja w takie rzeczy również nie wierzę
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Kobietki, te białe rybaczki są z tego zestawu za 119zł z allegro (spodnie + rybaczki + spóniczka)
Swoja drogą moje lustro chyba odchudza... bo fajnie tu wyszłam, a w rzeczywistośći jakies 82kg jak nie więcej Poza ty moje nabytki dzisiejsze dla Łucji z ciuchlandu, po 4zł za sztukę... spódniczka na lato, zakochała się w niej Łucja, do tego bluzeczka letnia, i sukienka na jesień będzie, bo jeszcze duża... I na koniec sałatka, może nie wygląda super, ale podam przepis, bo w smaku boska 4 jajka w kostkę 15dag żółtego sera na drobnych oczkach zetrzeć 3-4 duże ogórki kiszone 2 duże garście makaronu (świderki,muszelki,rurki - co kto lubi) - ugotować najpierw oczywiście 200g ziarenek słonecznika (przeprażyć na patelnii bez tłuszczu) garść pistacji obranych i pokrojonych na pół do tego I na koniec wsypać sos sałatkowy czosnkowy, ten proszek sam.... Dodać ok 4 łyżki majonezu i wymieszać Niebo w gębie! Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-02-25 o 15:10 |
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Co wy dziewczyny takie chude? gdzie kg? gdzie te brzuchole?
A zdjecie z 3d nie umiem sie doczekac..Zaćmienie strona 453.. dzis skoncze zapewne i moze sie zabiore do Przed switem, jak jeszcze bede psychicznie w stanie.. Wogole wczoraj sie zaczytalam do 2 w nocy i dzis jestem nie przytomna, a wcale nie chcialo mi sie spac, ale z rozsadku wstalam by wylaczyc swiatlo.. i musialam cos zjesc bo juz w brzuchu burczalo.. Ja dzis sie przerazilam.. 67,1 na wadze! Tydzien temu było 65,4! Tyle w gore?! przed tydzien! Ale jak mowilam teraz bym wszystko pochłaniała, a moja tesciowa jeszcze mi wciska.. :/ to jest przerazajace.. Prawie 2 kg w tydzien! Jak dalej bedzie co tydzien +2 to na koniec ciazy bede miala na + 40 kg! o zgrozo! A jak teraz sie hamowac? Wczoraj np pochlonelam 2 duze bulki na raz, choc zawsze po pol jestem najedzona.. Oczywiscie po pierwszej mialam swiecie dosc.. ale moj mozg chcial drugą! A potem znow bylo mi zle.. I tak juz tydzien bez umiaru!
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny tak się rozpisałyście że dopiero co nadrobiłam. A to moje ostatnie nabytki na allegro pierwsze spodnie kupiłam za 20zł a te drugie za 19,50zł +przesyłka, ale i tak z przesyłką wyszło mniej nić 30zł i to nie są używane rzeczy tylko nowe a w sklepie to koło 100zł bym zapłaciła za jedną parę bo się rozglądałam.
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. zastanawiam sie czy teraz kupic czy jak bedzie cieplej. Nie wiem jaka duza bede, ale tez kto wie czy nie podrozeja na lato.. hmm
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6522743 ja chcialabym zamowic od niego jasne spodnie na wiosne, ale zastanawiam się nad konstrukcją pasa - czy on jest naprawde taki fajnie elastyczny? I czy jest możliwość poszerzenia go (ew. gumka czy guzik?) czarne do pracy kupilam sobie tu: http://www.allegro.pl/item915612409_...e_rozm_40.html i naprawde jestem nimi zachwycona! przede wszystkim pasem, ktory jest tak jakby ze streczu, dodatkowo ma guziczek i gumke z tylu i nosi sie świetnie! a na tej pierwszej aukcji jakos to mi inaczej wyglada i mam opory... ?? |
|
|
|
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
No to skoro nie zostałam zakwalifikowana jako grubas to uciekam na chwilę coś zjeść,bo,mimo talerza zupy mlecznej zjedzonego godzinę temu, już mi się ssanie w żoładku włączyło
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Bardzo szczuply jak na 21 tc. Zgrabniutki
![]() Cytat:
Moj sie jeszcze pod ubraniami chowa...ale jak stane w majtach do zdjecia to widac go dobrze wstawie moze wieczorkiem.Dzis fotkowy dzien. Ja zamykam pierwszy trymestr wiec wypada zrobic male porownanie. Sierpniowki co z waszymi fotkami? ![]()
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe spokojnie! wg mnie to reakcja na wariujaca pogode za oknem ![]() ja od poczatku ciazy tylam sobie nawet mniej niż ksiazkowo - a od jakiegos tygodnia mam to samo co Ty! ostatnio na przyklad zjadlam talerz zupy - takiej bardzo kremowej z grzankami i serem żółtym... zwykle po jednym mialam dosc... a wczoraj co? moj mozg a raczej oczy chcialy jeszcze!! wiec zjadlam i czulam sie ciezko i zle ale mysle ze takie napady miną - tylko trzeba zdawac sobie sprawe z ich konsekwencji i czasem po prostu chwile odczekać, aż brzuch poczuje, że jest pełny...
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem czemu ale jakoś ostatnio nie chce mi się jeść a waga nonstop mi rośnie to dopiero 17 tydz. a ja już 4,5kg więcej mam.Jedyne czym się pocieszam to to, że wszystko idzie mi w brzuch a nie w tyłek, bo jak byłam w ciąży z synem to do 6 miesiąca wogóle brzucha nie miałam ale za to tył jak kalfaz a teraz całkiem inaczej.
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi np. teraz trochę apetyt zmalał, ale w I trymestrze to była masakra. Lodówka się prawie niezamykała ![]() Pilotka f16 co do zębów to jest tak: jeżeli śnią ci się że ci wypadają ale cię nie bolą to nic nie znaczy. Gorzej jeżeli śni ci się że ci ząb wypadł i cię przy tym bolał to podobno na śmierc w rodzinie.
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
A propos jedzenia, ja uciekam na obiadek
no a później obowiązkowo całą rodzinką na spacerek, szkoda zmarnować taką pogodę na siedzenie w domku ![]() Nie piszcie za dużo bo wieczorkiem będę znów miała 3 tomy nadrabiania
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a apropos ciuchaczy to też muszę się wybrać, mam taki jeden pod domem, na wystawie widziałam dzidziusiowe ubranka przez szybę, to chyba jutro po wypłacie się przejdę chyba nie wytrzymam bez zakupów do wyjazdu.. jadę za tydzień do siostry która ma dla mnie wózek i pełno akcesoriów i ciuchów dla maleństwa po swoich chłopakach i mówi że mam narazie nic nie kupować żeby się nie powtórzyć.... ale ja już bym chciała coś kupić zwłaszcza jak patrzę na te Wasze zakupki zazdrośc przeze mnie przemawia Wy juz macie tyle dzidziusiowych rzeczy a ja jeszcze nic buuuu
|
|
#3465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie moglam sie oprzec dzisiejszym kupionym sukieneczkom na Allegro - tym bardziej, ze moja siostra i kuzynka maja synow... wiec prawdopodobienstwo powtorzenia sie jest zadno ![]() jesli trafisz na cos super to kup tez i sie nie zastanawiaj!! skoro duzo rzeczy dostaniemy to nie ma co szaleć z mega zakupami, ale na taka wyjatkowa przyjemnosc mozna sobie pozwolic czasem ![]() |
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam problemy juz przed ciaza, wlasciwie od LO. Obzarstwa (bez bulimii czy czegos takiego-bo nie zwracalam nigdy) ale obzeralam sie do bolu, jak troche przeszlo to znow dojadlam az czulam sie zle. Potem z jedzenia wszystkiego przeszlam na obzeranie sie wylacznie slodyczami.. a kilogramy wariowaly, wygladalam coraz gorzej.
Ciaza na poczatku to zachamowala bo mdlosci, grypa zoladkowa, potem tez smak na slodkie zbytnio nie wrocil, ew czasami mialam smak na cos konkretnego.. A teraz wszystko naraz..boje sie ze wroci, a w ciazy ma sie jeszcze mniejsze opory.. Ehh .. i teraz tez syta, ba przezarta po obiedzie a juz planuje co tu by zjesc.. Ciasto w lodowce i moje ulubione ostatnio duze ptysie.. Mam tez w zamrazalce truskawki ktore czekaja by zrobic je ze smietana.. a wszystko kusi mnie naraz... Wczoraj mikserem ubilam mleczko do kawy (te niebieskie) + cukier + kawa (tylko30%w niej prawdziwej) bo mialam smaka na cappucino.. wyszlo z tego tyle ze wlasciwie caly pol litrowy garnuszek byl samej piany i ja ja cala zjadlam a z tego co zalalam wodą to moze dwa lyzki sie napilam.. I zamiast kawy zjadlam deser.. :/ |
|
|
|
#3467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyrzuty sumienia moglabys miec po tym czerwonym ![]() a ja ostatnio mam faze na owoce i salatki owocowe polecam Wam dziewczyny bo potrzebujemy teraz duuuzo witaminek ja robie tak, ze kroje wszystkie owoce jakie mi się nawiną pod rękę + obowiązkowo kiwi, zeby mdle nie bylo, dodaje woreczek ryżu (ciemnego - bo zdrowy i dobry na trawienie ), łyżke cuku i duuuuużo cynamonua na talerzu polewam odrobiną słodkiej śmietany (tej 10% zeby light bylo hehe) niebo w gębie i na prawde baaardzo sycące i zdrowe
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie klika godzin i 5 stron
![]() ania ja tez mam takie etui na karte : ![]() hd po tygodniu oj ciezko by bylo nadrobić wątek dobrze, ze psychicznie już lepiej hd jak ładnie a jaka urocza kiecuszka bajka malenki brzucholek i śliczne ciuszki lewek i komplecik już napewno to to bo tak sie wlasnie zaczyna basienkaw bo interes sie musi krecic opłaty trza robić.Jakbys taki papier miała na całe zycie to te intsytucje by padły A tu waznosc max 3 miesiace i biznes sie kreci.dzidzia ja też zszywkę ![]() vette to ciemna jestes jak golden medium ja do ciebie bladioszek.Od kolezanki dostałam jako primer bambus+ jedwab z BU (dosypałam do niego brazera bo mnie bielił)i tego używam.Sunlighta pod oczy pedzelkiem eye kabuki A korektora na przebarwienia lub wypryski nie używam bo zaden mi nie pasował,tylko nakładam wiecej podkładu w te miejsca lub niemineralny mf pan stick ![]() itakasia Ja od roku siedze w mineralach i wsiąkłam na dobre ciągle coś chcę...urocze ciuszki ![]() niezawsze co za sen i za wizyte co byś ślimaka nie zobaczyła na usg przepraszam no hexa daaawno nie zagladała... ![]() limeta pilotka ponoć zawsze się coś śni tylko niezawsze o tym pamietamy jasne ze jak cos to dasz ...sliczne ciuszki pilotka a te eleganckie spodnie to nie bylo problemu z dobraniem rozmiaru?Wzielas swój rozmiar czy większe? alguien Popatrz ty już 25tc ![]() misiulka ale masz balon super taki zgrabniutki malutkifarminka też malutki zgrabniutki lazurowa ja zawsze na bieżąco sprzedaje nieraz żałowałam, że coś bym jeszcze ubrała a tu sprzedane ![]() basienkaw fajne ciuszki madziorek no świetna okazja ja za moje z h&m na allegro zapłaciłam 37,- a tak kosztuja 150,- pszczolka ja tez nic nie mam jeszcze dostane od siostry i brata TŻ pełno ciuchów po ich maleństwach (bo jedno po drugim dwa miesiace różnicy będzie) Na razie my im kupujemy liczac ze za kilka miesiecy do nas wrócą a grubsze rzeczy dokupi się później nie wiem w czerwcu?A na razie porozgladamy sie tylko.Co do sikania to narazie mam przerwe i juz nie latam tak czesto, ale do niedawna co chwile. |
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie mam ten problem, że nie posprzedawałam kiedyś tam i tak zostały.
Znalazłam worek z moimi maskotkami. Są w dobrym stanie Ale ja miałam zabawki... same małpy, krasnale, króliki i wiewiórki :P:P
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wogole w pracy to ciagle pytają kiedy ja wreszcie zaczne nosic ciążowe ciuchy, bo ten pas w spodnich niby wysoki ale super sie dopasowuje i nawet pod cienkimi rzeczami nie widac go wcale wlasnie napisalam do sprzedajacego czy planuje kolekcje z jasnymi spodniami - zobaczymy co odpisze
|
|
|
|
|
#3471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszę poprzeglądać, rybaczki są typowo ciążowe. Ciuchacze suepr sprawa, ja jednak do tego nowego,co jest w centrum wybieram sie jutro dopiero... |
||||
|
|
|
#3472 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ciążowego nic w nim... Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Ale od mojego jestem sporo cięższa, bo ten wredniak to ledwo 66kilo. Cytat:
Chciałam pochować po kartonach dla potomnych, ale to bym musiała drugie mieszkanie mieć... Może też sprzedam? Cytat:
Cytat:
Tylko 3 strony- wybaczam Wam :P.
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
no jestem trochę zamiesznia w domku, a wiec kochane dziekuję za komplementy z jednej strony cieszę się ża taki mały chociaż na początku jak wy zamieszczałyście foty to ja się bałam, że ze mnną coś nie halo ale farminka też ma malutki brzunio więc pocieszm się że nie jestem sama, zawsze się zastanawiałam, jak to bedzie w ciąży bo moja mama i siostra nie należą do szczupłych i po ciąży dosyć przytyły siostra 35 kg w ciązy po czym zostało jej jeszcze nadwagi ok 10 kg a to było 13 lat temu moja mama też nie jest za szczupła brzuch jej został i co najgorsze to rozstępy na brzuchu, ale ja mam budowe taty i wogóle jego charakterek jak to w domu twierdzą wiec to pewnie dlatego tak nie tyję. ale to nie ma reguły czasami denerwyję się że mi jeszcze tak bardzo go nie widać ale jeszcze go wywali. bassienkaw byłam w ciuchaczu i fajne rzeczy są ale idę jutro bo ma być coś nowego i wtedy coś sobie kupię. Co do snów to mnie się dzisiaj straszne głupoty śniły ale naszczęście nie pamietam i dobrze bo wiem, że był okropny.
A u nie piękne słoneczko aż się żyć człowiekowi chce ale na jogę dziś nie idę bo mi się nie chce.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-02-25 o 15:16 |
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka wiesz co wiem, że tam trzeba pogrzebać... mam nadzieje, że Ci się tam spodoba... ja dla Łucji widziałam multum rzeczy
szkoda, że to tak daleko ode mnie. Już nie mogę się doczekać by pojechać do tego u Nas w centrum miasta... ciekawa jestme co to otworzyli... otwarcie było miesiąc temu Ciekawa jestem, czy uda Ci się coś kupić ![]() Jeju ale mam dzisiaj zgagę! |
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
A i vette, jeszcze apropos mojego brzucha- ostrzegam, że za kilka tygodni, jak już się pojawi, to będziecie miały z niego niezły ubaw, bo będzie księżycowaty- urośnie tylko z jednej strony...
|
#3476 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajna dzidzia |
||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Umarłam... Damian mi mówi, że jedziemy gdzieś popatrzeć za czymś dla mnie fajnym... czy to bezrękawnikiem - ostatnio mu wspominałam, ale mówię, że nie chcę, że może w ciuchaczu uda mi się coś wyrwać fajnego... i coś tam gadka szmatka, wymienia co można kupić... aż wkońcu mówi, że stanik potrzebuje, no to prawda, mówiłam, że wylewają mi się piersi ze wszystkich... a w ciuchaczu akurat tego nie kupię... a nasze dziecko w tej chwili hasło:
- Mi kup tatusiu, mi kup. Pytam się więc jej: -Łucuniu co Ci tata ma kupić? -No stanik! -Córciu a przypomnij mi ile ty masz lat? -Dwa! Nie wiedziałaś? Umarłam! |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo nadrabiam zaleglosci, mam tyle pracy, po za tym szukamy kogos na moje zastepstwo i nie jest to proste...Biodro dokucza coraz mocniej, ale jakos daje rade musze...jeszcze jutro i weekend
i bede odpoczywac bo ledwo zyje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3479 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiecie co ja robiłam, podkradałam mamie i wsadzałam skarpety i potem dumnie się prężyłam
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Misiulka i farminka macie zabójcze te brzuszki, wyglądają jakbyście się przejadły, pozazdrościć takich figurek.
Basia z tej Twojej córy to niezła aparatka, przynajmniej nigdy nie masz nudno. Co do kupowania ubranek to ja nic jeszcze nie mam i na razie nie kupuję, zacznę może po 20 tygodniu coś gromadzić. vette tak się domagasz brzuszków to wstawiam mojego tłuściocha bo już sama nie wiem czy mi go tak wywaliło, czy to sadło |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Wyjęłam sobie "jedynkę" i w szoku byłam bo nie wiedziałam co zrobić, bardzo realny ten sen był.Nie wierzę w jakieś zabobony i przesądy ale trochę mi to daje do myślenia...

to jest przerazajace.. Prawie 2 kg w tydzien! Jak dalej bedzie co tydzien +2 to na koniec ciazy bede miala na + 40 kg! o zgrozo!
bez umiaru!

. zastanawiam sie czy teraz kupic czy jak bedzie cieplej. Nie wiem jaka duza bede, ale tez kto wie czy nie podrozeja na lato.. hmm

ale mysle ze takie napady miną - tylko trzeba zdawac sobie sprawe z ich konsekwencji i czasem po prostu chwile odczekać, aż brzuch poczuje, że jest pełny...

za wizyte co byś ślimaka nie zobaczyła na usg
przepraszam