Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 13:57   #3451
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Tak czytam o waszych snach to nie daję rady ze śmiechu, mi niestety dziś nie za dobrze się śniło bo... o zębach Wyjęłam sobie "jedynkę" i w szoku byłam bo nie wiedziałam co zrobić, bardzo realny ten sen był.Nie wierzę w jakieś zabobony i przesądy ale trochę mi to daje do myślenia...

Co do jedzonka to mi właśnie w piekarniku piecze się karkóweczka z mnóstwem przypraw- bo lubię takie pikantniejsze

Pisałam wczoraj że moja dzidzia sie rozleniwiła i znów jej nie czuję od jakiegoś czasu , chyba nasłuchała się mojego narzekania bo wieczorem znów szalała

bassienkaw wczoraj zazdrościłam Ci pogody a dziś u mnie słonko od rana zawitało Nie trzeba było go posyłać

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Też masz zgrabniutki brzuszek , chyba tylko ja jak słoń wyglądam.
co do snów o zębach to mi się średnio co tydzień śnią zęby od jakichś kilku lat... różne to są sny, np. że nagle zaczynają mi się wszystkie ruszać i wypadać i że nagle wypluwam wszystkie moje zęby i zostaję taka szczerbata jak babuleńka- straszne to , ale już się przyzwyczaiłam w senniku niby wypadanie zębów znaczy śmierć w rodzinie- na podstawie tego powinna mi już dawno cała rodzina wymrzeć, także ja w takie rzeczy również nie wierzę
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:01   #3452
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Kobietki, te białe rybaczki są z tego zestawu za 119zł z allegro (spodnie + rybaczki + spóniczka)
Swoja drogą moje lustro chyba odchudza... bo fajnie tu wyszłam, a w rzeczywistośći jakies 82kg jak nie więcej

Poza ty moje nabytki dzisiejsze dla Łucji z ciuchlandu, po 4zł za sztukę... spódniczka na lato, zakochała się w niej Łucja, do tego bluzeczka letnia, i sukienka na jesień będzie, bo jeszcze duża...

I na koniec sałatka, może nie wygląda super, ale podam przepis, bo w smaku boska
4 jajka w kostkę
15dag żółtego sera na drobnych oczkach zetrzeć
3-4 duże ogórki kiszone
2 duże garście makaronu (świderki,muszelki,rurki - co kto lubi) - ugotować najpierw oczywiście
200g ziarenek słonecznika (przeprażyć na patelnii bez tłuszczu)
garść pistacji obranych i pokrojonych na pół do tego
I na koniec wsypać sos sałatkowy czosnkowy, ten proszek sam....
Dodać ok 4 łyżki majonezu i wymieszać
Niebo w gębie!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-02-25 o 15:10
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:05   #3453
idealnecialo
Zadomowienie

Co wy dziewczyny takie chude? gdzie kg? gdzie te brzuchole?

A zdjecie z 3d juz nie umiem jutra doczekac sie na moje 4d nie umiem sie doczekac..

Zaćmienie strona 453.. dzis skoncze zapewne i moze sie zabiore do Przed switem, jak jeszcze bede psychicznie w stanie..
Wogole wczoraj sie zaczytalam do 2 w nocy i dzis jestem nie przytomna, a wcale nie chcialo mi sie spac, ale z rozsadku wstalam by wylaczyc swiatlo.. i musialam cos zjesc bo juz w brzuchu burczalo..

Ja dzis sie przerazilam.. 67,1 na wadze! Tydzien temu było 65,4! Tyle w gore?! przed tydzien! Ale jak mowilam teraz bym wszystko pochłaniała, a moja tesciowa jeszcze mi wciska.. :/ wogole ciagle mi mowi ze prawie nic nie jem, a wez sobie a zjedz, a masz, a to pyszne a tamto.. i kurcze po setnym razie "nie chce" "jestem pelna" "brzuch mnie boli" w koncu i tak jem.. Nie wiem czy dla spokoju czy po prostu udaje jej sie przekonac moj mozg ze rzeczywiscie tego chce... to jest przerazajace.. Prawie 2 kg w tydzien! Jak dalej bedzie co tydzien +2 to na koniec ciazy bede miala na + 40 kg! o zgrozo!
A jak teraz sie hamowac?
Wczoraj np pochlonelam 2 duze bulki na raz, choc zawsze po pol jestem najedzona.. Oczywiscie po pierwszej mialam swiecie dosc.. ale moj mozg chcial drugą! A potem znow bylo mi zle.. I tak juz tydzien bez umiaru!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:09   #3454
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Witam was dziewczyny tak się rozpisałyście że dopiero co nadrobiłam. A to moje ostatnie nabytki na allegro pierwsze spodnie kupiłam za 20zł a te drugie za 19,50zł +przesyłka, ale i tak z przesyłką wyszło mniej nić 30zł i to nie są używane rzeczy tylko nowe a w sklepie to koło 100zł bym zapłaciła za jedną parę bo się rozglądałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:10   #3455
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kobietki, te białe rybaczki są z tego zestawu za 119zł z allegro (spodnie + rybaczki + spóniczka)
Swoja drogą moje lustro chyba odchudza... bo fajnie tu wyszłam, a w rzeczywistośći jakies 82kg jak nie więcej
Swietne te rybaczki! oj będą na lato w mojej szafie. zastanawiam sie czy teraz kupic czy jak bedzie cieplej. Nie wiem jaka duza bede, ale tez kto wie czy nie podrozeja na lato.. hmm
Stary 2010-02-25, 14:10   #3456
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Basiu, czy Ty ten zestaw kupilas od tego sprzedajacego?
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6522743

ja chcialabym zamowic od niego jasne spodnie na wiosne, ale zastanawiam się nad konstrukcją pasa - czy on jest naprawde taki fajnie elastyczny? I czy jest możliwość poszerzenia go (ew. gumka czy guzik?)

czarne do pracy kupilam sobie tu:
http://www.allegro.pl/item915612409_...e_rozm_40.html
i naprawde jestem nimi zachwycona! przede wszystkim pasem, ktory jest tak jakby ze streczu, dodatkowo ma guziczek i gumke z tylu i nosi sie świetnie!
a na tej pierwszej aukcji jakos to mi inaczej wyglada i mam opory... ??
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:12   #3457
farminka
Wtajemniczenie

No to skoro nie zostałam zakwalifikowana jako grubas to uciekam na chwilę coś zjeść,bo,mimo talerza zupy mlecznej zjedzonego godzinę temu, już mi się ssanie w żoładku włączyło
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:15   #3458
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Poniżej mój z 21tc a i nie rozlewa się a ma być dziewczynka
Bardzo szczuply jak na 21 tc. Zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
To w takim razie ja też pokażę mój Ostatnio wstawiałam w 18 tygodniu,a teraz wielki powrót w 23
aleeee slicznyyy! niby malutki ale juz go dobrze widac

Moj sie jeszcze pod ubraniami chowa...ale jak stane w majtach do zdjecia to widac go dobrze wstawie moze wieczorkiem.
Dzis fotkowy dzien. Ja zamykam pierwszy trymestr wiec wypada zrobic male porownanie.
Sierpniowki co z waszymi fotkami?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:16   #3459
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Poza ty moje nabytki dzisiejsze dla Łucji z ciuchlandu, po 4zł za sztukę... spódniczka na lato, zakochała się w niej Łucja, do tego bluzeczka letnia, i sukienka na jesień będzie, bo jeszcze duża...

I na koniec sałatka, może nie wygląda super, ale podam przepis, bo w smaku boska
4 jajka w kostkę
3-4 duże ogórki kiszone
2 duże garście makaronu (świderki,muszelki,rurki - co kto lubi) - ugotować najpierw oczywiście
Niebo w gębie!
Basiu ładne nabytki i cenowo niedrogie a co do sałatki to na pewno wypróbuję, zawsze to cos innego
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:17   #3460
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Wczoraj np pochlonelam 2 duze bulki na raz, choc zawsze po pol jestem najedzona.. Oczywiscie po pierwszej mialam swiecie dosc.. ale moj mozg chcial drugą! A potem znow bylo mi zle.. I tak juz tydzien bez umiaru!

hehe spokojnie! wg mnie to reakcja na wariujaca pogode za oknem
ja od poczatku ciazy tylam sobie nawet mniej niż ksiazkowo - a od jakiegos tygodnia mam to samo co Ty!
ostatnio na przyklad zjadlam talerz zupy - takiej bardzo kremowej z grzankami i serem żółtym... zwykle po jednym mialam dosc... a wczoraj co? moj mozg a raczej oczy chcialy jeszcze!! wiec zjadlam i czulam sie ciezko i zle ale mysle ze takie napady miną - tylko trzeba zdawac sobie sprawe z ich konsekwencji i czasem po prostu chwile odczekać, aż brzuch poczuje, że jest pełny...
Stary 2010-02-25, 14:18   #3461
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Ja nie wiem czemu ale jakoś ostatnio nie chce mi się jeść a waga nonstop mi rośnie to dopiero 17 tydz. a ja już 4,5kg więcej mam.Jedyne czym się pocieszam to to, że wszystko idzie mi w brzuch a nie w tyłek, bo jak byłam w ciąży z synem to do 6 miesiąca wogóle brzucha nie miałam ale za to tył jak kalfaz a teraz całkiem inaczej.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:19   #3462
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:

A jak teraz sie hamowac?
Nie da się wyhamować mi np. teraz trochę apetyt zmalał, ale w I trymestrze to była masakra. Lodówka się prawie niezamykała

Pilotka f16 co do zębów to jest tak: jeżeli śnią ci się że ci wypadają ale cię nie bolą to nic nie znaczy. Gorzej jeżeli śni ci się że ci ząb wypadł i cię przy tym bolał to podobno na śmierc w rodzinie.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:21   #3463
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

A propos jedzenia, ja uciekam na obiadek no a później obowiązkowo całą rodzinką na spacerek, szkoda zmarnować taką pogodę na siedzenie w domku

Nie piszcie za dużo bo wieczorkiem będę znów miała 3 tomy nadrabiania
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:21   #3464
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
4 jajka w kostkę
3-4 duże ogórki kiszone
Niebo w gębie!
fajniutkie te rybaczki, to takie typowe ciążówki? bo ja w swoje normalne ciuchy juz od 2 miesięcy nie wchodzę a apropos ciuchaczy to też muszę się wybrać, mam taki jeden pod domem, na wystawie widziałam dzidziusiowe ubranka przez szybę, to chyba jutro po wypłacie się przejdę chyba nie wytrzymam bez zakupów do wyjazdu.. jadę za tydzień do siostry która ma dla mnie wózek i pełno akcesoriów i ciuchów dla maleństwa po swoich chłopakach i mówi że mam narazie nic nie kupować żeby się nie powtórzyć.... ale ja już bym chciała coś kupić zwłaszcza jak patrzę na te Wasze zakupki zazdrośc przeze mnie przemawia Wy juz macie tyle dzidziusiowych rzeczy a ja jeszcze nic buuuu
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:27   #3465
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
jadę za tydzień do siostry która ma dla mnie wózek i pełno akcesoriów i ciuchów dla maleństwa po swoich chłopakach i mówi że mam narazie nic nie kupować żeby się nie powtórzyć.... ale ja już bym chciała coś kupić zwłaszcza jak patrzę na te Wasze zakupki zazdrośc przeze mnie przemawia Wy juz macie tyle dzidziusiowych rzeczy a ja jeszcze nic buuuu
pszczolko nie martw sie - ja tez czekam z zakupami bo mam dostac megaa pake od kuzynki po jej 2 maluszkach i od starszej siorki bo tez mi obiecala
ale nie moglam sie oprzec dzisiejszym kupionym sukieneczkom na Allegro - tym bardziej, ze moja siostra i kuzynka maja synow... wiec prawdopodobienstwo powtorzenia sie jest zadno
jesli trafisz na cos super to kup tez i sie nie zastanawiaj!! skoro duzo rzeczy dostaniemy to nie ma co szaleć z mega zakupami, ale na taka wyjatkowa przyjemnosc mozna sobie pozwolic czasem
Stary 2010-02-25, 14:27   #3466
idealnecialo
Zadomowienie

Ja mialam problemy juz przed ciaza, wlasciwie od LO. Obzarstwa (bez bulimii czy czegos takiego-bo nie zwracalam nigdy) ale obzeralam sie do bolu, jak troche przeszlo to znow dojadlam az czulam sie zle. Potem z jedzenia wszystkiego przeszlam na obzeranie sie wylacznie slodyczami.. a kilogramy wariowaly, wygladalam coraz gorzej.
Ciaza na poczatku to zachamowala bo mdlosci, grypa zoladkowa, potem tez smak na slodkie zbytnio nie wrocil, ew czasami mialam smak na cos konkretnego.. A teraz wszystko naraz..boje sie ze wroci, a w ciazy ma sie jeszcze mniejsze opory.. Ehh .. i teraz tez syta, ba przezarta po obiedzie a juz planuje co tu by zjesc.. Ciasto w lodowce i moje ulubione ostatnio duze ptysie.. Mam tez w zamrazalce truskawki ktore czekaja by zrobic je ze smietana.. a wszystko kusi mnie naraz...

Wczoraj mikserem ubilam mleczko do kawy (te niebieskie) + cukier + kawa (tylko30%w niej prawdziwej) bo mialam smaka na cappucino.. wyszlo z tego tyle ze wlasciwie caly pol litrowy garnuszek byl samej piany i ja ja cala zjadlam a z tego co zalalam wodą to moze dwa lyzki sie napilam.. I zamiast kawy zjadlam deser.. :/
Stary 2010-02-25, 14:34   #3467
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj mikserem ubilam mleczko do kawy (te niebieskie) + cukier + kawa (tylko30%w niej prawdziwej) bo mialam smaka na cappucino.. wyszlo z tego tyle ze wlasciwie caly pol litrowy garnuszek byl samej piany i ja ja cala zjadlam a z tego co zalalam wodą to moze dwa lyzki sie napilam.. I zamiast kawy zjadlam deser.. :/
eee niebieskie to bez cukru - przeciez dzieci potrzebuja wapnia z mleka wyrzuty sumienia moglabys miec po tym czerwonym

a ja ostatnio mam faze na owoce i salatki owocowe
polecam Wam dziewczyny bo potrzebujemy teraz duuuzo witaminek
ja robie tak, ze kroje wszystkie owoce jakie mi się nawiną pod rękę + obowiązkowo kiwi, zeby mdle nie bylo, dodaje woreczek ryżu (ciemnego - bo zdrowy i dobry na trawienie ), łyżke cuku i duuuuużo cynamonu
a na talerzu polewam odrobiną słodkiej śmietany (tej 10% zeby light bylo hehe)
niebo w gębie i na prawde baaardzo sycące i zdrowe
Stary 2010-02-25, 14:45   #3468
papeteria
Zakorzenienie

Nie było mnie klika godzin i 5 stron
ania ja tez mam takie etui na karte :
hd po tygodniu oj ciezko by bylo nadrobić wątek
dobrze, ze psychicznie już lepiej
hd jak ładnie a jaka urocza kiecuszka i ten stoliczuniek z tyłu
bajka malenki brzucholek i śliczne ciuszki lewek i komplecik
już napewno to to bo tak sie wlasnie zaczyna
basienkaw bo interes sie musi krecic opłaty trza robić.Jakbys taki papier miała na całe zycie to te intsytucje by padły A tu waznosc max 3 miesiace i biznes sie kreci.
dzidzia ja też zszywkę
vette to ciemna jestes jak golden medium ja do ciebie bladioszek.Od kolezanki dostałam jako primer bambus+ jedwab z BU (dosypałam do niego brazera bo mnie bielił)i tego używam.Sunlighta pod oczy pedzelkiem eye kabuki nie stosuje zadnej wykonczeniowki pod koniec spryskuje termalka aby podkład się ładnie wtopił i utrwalił czasami używam do wykończenia splendid SN ale to raczej lekki glow daje nie mat, któraś z minerałoholiczek porównała go do efektu meteorytków beige chic guerlaina.
A korektora na przebarwienia lub wypryski nie używam bo zaden mi nie pasował,tylko nakładam wiecej podkładu w te miejsca lub niemineralny mf pan stick
itakasia Ja od roku siedze w mineralach i wsiąkłam na dobre ciągle coś chcę...urocze ciuszki
niezawsze co za sen i za wizyte co byś ślimaka nie zobaczyła na usg przepraszam
no hexa daaawno nie zagladała...
limeta przyszyłaś ?
pilotka ponoć zawsze się coś śni tylko niezawsze o tym pamietamy
jasne ze jak cos to dasz ...sliczne ciuszki
pilotka a te eleganckie spodnie to nie bylo problemu z dobraniem rozmiaru?Wzielas swój rozmiar czy większe?
alguien piekne.Ja ide za tydzień to bedzie 21tc
Popatrz ty już 25tc
misiulka ale masz balon super taki zgrabniutki malutki
farminka też malutki zgrabniutki
lazurowa ja zawsze na bieżąco sprzedaje nieraz żałowałam, że coś bym jeszcze ubrała a tu sprzedane
basienkaw fajne ciuszki
madziorek no świetna okazja ja za moje z h&m na allegro zapłaciłam 37,- a tak kosztuja 150,-
pszczolka ja tez nic nie mam jeszcze dostane od siostry i brata TŻ pełno ciuchów po ich maleństwach (bo jedno po drugim dwa miesiace różnicy będzie) Na razie my im kupujemy liczac ze za kilka miesiecy do nas wrócą a grubsze rzeczy dokupi się później nie wiem w czerwcu?A na razie porozgladamy sie tylko.

Co do sikania to narazie mam przerwe i juz nie latam tak czesto, ale do niedawna co chwile.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:54   #3469
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Ja właśnie mam ten problem, że nie posprzedawałam kiedyś tam i tak zostały.

Znalazłam worek z moimi maskotkami. Są w dobrym stanie Ale ja miałam zabawki... same małpy, krasnale, króliki i wiewiórki :P:P
Stary 2010-02-25, 14:59   #3470
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
pilotka a te eleganckie spodnie to nie bylo problemu z dobraniem rozmiaru?Wzielas swój rozmiar czy większe?
ja nosze M - na razie w ciazy tez, ale na tej aukcji wzielam L, bo wg ich rozmiarówki mam biodra dokladnie w polowie pomiędzy 94-98 wiec bezpieczniej bylo wziac większe i jestem bardzo zadowolona, nie są opięte i mysle ze dlugo je ponosze
wogole w pracy to ciagle pytają kiedy ja wreszcie zaczne nosic ciążowe ciuchy, bo ten pas w spodnich niby wysoki ale super sie dopasowuje i nawet pod cienkimi rzeczami nie widac go wcale
wlasnie napisalam do sprzedajacego czy planuje kolekcje z jasnymi spodniami - zobaczymy co odpisze
Stary 2010-02-25, 15:09   #3471
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Swietne te rybaczki! oj będą na lato w mojej szafie. zastanawiam sie czy teraz kupic czy jak bedzie cieplej. Nie wiem jaka duza bede, ale tez kto wie czy nie podrozeja na lato.. hmm
Wiesz co ja sama sobie wziełam Xl, ale mogłam wziąć L... bo są rozciągliwe i podatne,ale bez problemu mi starcza do końca ciąży... możesz pocekać, cena sie u nich nie zmienia

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Basiu, czy Ty ten zestaw kupilas od tego sprzedajacego?
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6522743

ja chcialabym zamowic od niego jasne spodnie na wiosne, ale zastanawiam się nad konstrukcją pasa - czy on jest naprawde taki fajnie elastyczny? I czy jest możliwość poszerzenia go (ew. gumka czy guzik?)

czarne do pracy kupilam sobie tu:
http://www.allegro.pl/item915612409_...e_rozm_40.html
i naprawde jestem nimi zachwycona! przede wszystkim pasem, ktory jest tak jakby ze streczu, dodatkowo ma guziczek i gumke z tylu i nosi sie świetnie!
a na tej pierwszej aukcji jakos to mi inaczej wyglada i mam opory... ??
Wiesz co ja jestem zadowolona, jest gumka, jest guziczek, pas podatny, elastyczny... ze spodniczki i długich spodni tez jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Basiu ładne nabytki i cenowo niedrogie a co do sałatki to na pewno wypróbuję, zawsze to cos innego
CO do sałatki, to napisałam przepis z błędem, tzn jeszcze do sałatki dochodzi przeprażony słonecznik (paczka 200g) i garść pistacji... zapomniałam o tym napisać, zaraz zmienię!!!

Cytat:
fajniutkie te rybaczki, to takie typowe ciążówki? bo ja w swoje normalne ciuchy juz od 2 miesięcy nie wchodzę a apropos ciuchaczy to też muszę się wybrać, mam taki jeden pod domem, na wystawie widziałam dzidziusiowe ubranka przez szybę, to chyba jutro po wypłacie się przejdę chyba nie wytrzymam bez zakupów do wyjazdu.. jadę za tydzień do siostry która ma dla mnie wózek i pełno akcesoriów i ciuchów dla maleństwa po swoich chłopakach i mówi że mam narazie nic nie kupować żeby się nie powtórzyć.... ale ja już bym chciała coś kupić zwłaszcza jak patrzę na te Wasze zakupki zazdrośc przeze mnie przemawia Wy juz macie tyle dzidziusiowych rzeczy a ja jeszcze nic buuuu
Ja też nie mam nic w domu, wszystko w piwnicy, nawet nie wiem do końca co tam jest hahaha muszę poprzeglądać, rybaczki są typowo ciążowe.
Ciuchacze suepr sprawa, ja jednak do tego nowego,co jest w centrum wybieram sie jutro dopiero...

Stary 2010-02-25, 15:11   #3472
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Lilka, dzidzia, Limeta wrzuccie fotki swoich brzuszkow bo jestem bardzo ciekawa jak wygladaja . Moj od 2 tygodni chyba nie urosl...
Ja jestem gruba, wstydzę się swojego brzucha .
Ciążowego nic w nim...

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Najlepiej to dac komus, jesli nie wiesz komu to wrzuc do kontenera pck.
Ja chciałam zawieść do jakiegoś domu pomocy społecznej.Mój przyszły (może) teścio ostatnio do domu dziecka odwiózł discmana i dostali go najgrzeczniejsi- ale była radocha...

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane wczesniej zdjecia mojej slicznotki z usg 3d To byl 22 tydz i 3 dni. Wazyla kruszynka wowczas 550g
Ale cudnie...Dzidzia już taka duża, że będą ratować w razie przedwczesnego. Tfu tfu.
Cytat:
ja ważę 1 kg więcej od Ciebie.. i też niestety troszeczkę więcej od męża
Ja ważę 10 więcej od Was. A mam 163 wzrostu .
Ale od mojego jestem sporo cięższa, bo ten wredniak to ledwo 66kilo.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wiecie co... tak wygrzebałam te moje rzeczy stare. Nie są zniszczone ani nic, ale wydają mi się takie przedpotopowe- teraz się w takich nie chodzi. Nie wiem czy ktoś by je na allegro kupił.
Kurcze, ja to jestem taki chomik, nic ze starych ciuchów wyrzucić nie umiem.
Chciałam pochować po kartonach dla potomnych, ale to bym musiała drugie mieszkanie mieć...
Może też sprzedam?
Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czemu ale jakoś ostatnio nie chce mi się jeść a waga nonstop mi rośnie to dopiero 17 tydz. a ja już 4,5kg więcej mam.Jedyne czym się pocieszam to to, że wszystko idzie mi w brzuch a nie w tyłek, bo jak byłam w ciąży z synem to do 6 miesiąca wogóle brzucha nie miałam ale za to tył jak kalfaz a teraz całkiem inaczej.
Lekarz powiedział mi, że nie mam przytyć więcej niż 2 kilo w miesiąć, bo mój kręgosłup ciężko to zniesie. Ciekawe jak można to zrobić...

Cytat:
Czasem robię sobie rozpustę- ubijam krem do tortów i cały wieczór macham łyżką :P.

Tylko 3 strony- wybaczam Wam :P.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:15   #3473
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

no jestem trochę zamiesznia w domku, a wiec kochane dziekuję za komplementy z jednej strony cieszę się ża taki mały chociaż na początku jak wy zamieszczałyście foty to ja się bałam, że ze mnną coś nie halo ale farminka też ma malutki brzunio więc pocieszm się że nie jestem sama, zawsze się zastanawiałam, jak to bedzie w ciąży bo moja mama i siostra nie należą do szczupłych i po ciąży dosyć przytyły siostra 35 kg w ciązy po czym zostało jej jeszcze nadwagi ok 10 kg a to było 13 lat temu moja mama też nie jest za szczupła brzuch jej został i co najgorsze to rozstępy na brzuchu, ale ja mam budowe taty i wogóle jego charakterek jak to w domu twierdzą wiec to pewnie dlatego tak nie tyję. ale to nie ma reguły czasami denerwyję się że mi jeszcze tak bardzo go nie widać ale jeszcze go wywali. bassienkaw byłam w ciuchaczu i fajne rzeczy są ale idę jutro bo ma być coś nowego i wtedy coś sobie kupię. Co do snów to mnie się dzisiaj straszne głupoty śniły ale naszczęście nie pamietam i dobrze bo wiem, że był okropny.
A u nie piękne słoneczko aż się żyć człowiekowi chce ale na jogę dziś nie idę bo mi się nie chce.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-02-25 o 15:16
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:17   #3474
bassienkaw
Zakorzenienie

Misiulka wiesz co wiem, że tam trzeba pogrzebać... mam nadzieje, że Ci się tam spodoba... ja dla Łucji widziałam multum rzeczy szkoda, że to tak daleko ode mnie. Już nie mogę się doczekać by pojechać do tego u Nas w centrum miasta... ciekawa jestme co to otworzyli... otwarcie było miesiąc temu
Ciekawa jestem, czy uda Ci się coś kupić

Jeju ale mam dzisiaj zgagę!

Stary 2010-02-25, 15:33   #3475
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

A i vette, jeszcze apropos mojego brzucha- ostrzegam, że za kilka tygodni, jak już się pojawi, to będziecie miały z niego niezły ubaw, bo będzie księżycowaty- urośnie tylko z jednej strony...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:36   #3476
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
4 jajka w kostkę
3-4 duże ogórki kiszone
200g ziarenek słonecznika (przeprażyć na patelnii bez tłuszczu)
garść pistacji obranych i pokrojonych na pół do tego
Niebo w gębie!
spisana.... jutro może zrobię... żarłok musi dobrze zjeść
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
To w takim razie ja też pokażę mój Ostatnio wstawiałam w 18 tygodniu,a teraz wielki powrót w 23
malutki, ja pewnie też taki będę miała..

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane wczesniej zdjecia mojej slicznotki z usg 3d To byl 22 tydz i 3 dni. Wazyla kruszynka wowczas 550g
fajna dzidzia
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:36   #3477
bassienkaw
Zakorzenienie

Umarłam... Damian mi mówi, że jedziemy gdzieś popatrzeć za czymś dla mnie fajnym... czy to bezrękawnikiem - ostatnio mu wspominałam, ale mówię, że nie chcę, że może w ciuchaczu uda mi się coś wyrwać fajnego... i coś tam gadka szmatka, wymienia co można kupić... aż wkońcu mówi, że stanik potrzebuje, no to prawda, mówiłam, że wylewają mi się piersi ze wszystkich... a w ciuchaczu akurat tego nie kupię... a nasze dziecko w tej chwili hasło:
- Mi kup tatusiu, mi kup.
Pytam się więc jej:
-Łucuniu co Ci tata ma kupić?
-No stanik!
-Córciu a przypomnij mi ile ty masz lat?
-Dwa! Nie wiedziałaś?

Umarłam!

Stary 2010-02-25, 15:39   #3478
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ledwo nadrabiam zaleglosci, mam tyle pracy, po za tym szukamy kogos na moje zastepstwo i nie jest to proste...Biodro dokucza coraz mocniej, ale jakos daje rade musze...jeszcze jutro i weekend i bede odpoczywac bo ledwo zyje
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:46   #3479
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Umarłam... Damian mi mówi, że jedziemy gdzieś popatrzeć za czymś dla mnie fajnym... czy to bezrękawnikiem - ostatnio mu wspominałam, ale mówię, że nie chcę, że może w ciuchaczu uda mi się coś wyrwać fajnego... i coś tam gadka szmatka, wymienia co można kupić... aż wkońcu mówi, że stanik potrzebuje, no to prawda, mówiłam, że wylewają mi się piersi ze wszystkich... a w ciuchaczu akurat tego nie kupię... a nasze dziecko w tej chwili hasło:
- Mi kup tatusiu, mi kup.
Pytam się więc jej:
-Łucuniu co Ci tata ma kupić?
-No stanik!
-Córciu a przypomnij mi ile ty masz lat?
-Dwa! Nie wiedziałaś?

Umarłam!

wiecie co ja robiłam, podkradałam mamie i wsadzałam skarpety i potem dumnie się prężyłam
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:52   #3480
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Misiulka i farminka macie zabójcze te brzuszki, wyglądają jakbyście się przejadły, pozazdrościć takich figurek.
Basia z tej Twojej córy to niezła aparatka, przynajmniej nigdy nie masz nudno.
Co do kupowania ubranek to ja nic jeszcze nie mam i na razie nie kupuję, zacznę może po 20 tygodniu coś gromadzić.
vette tak się domagasz brzuszków to wstawiam mojego tłuściocha bo już sama nie wiem czy mi go tak wywaliło, czy to sadło15 tydzień i 2 dni
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości