Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 16:03   #3481
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Misiulka ale ty jesteś szzcuplutka, zazdraszczam
ja sobie oglądam WYZNANIA ZAKUPOHOLICZKI i czekam az mi sie gołąbki zagrzeją
ogladalam ostatnio fajny film

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
To w takim razie ja też pokażę mój Ostatnio wstawiałam w 18 tygodniu,a teraz wielki powrót w 23
jaki ladny i rzeczywiscie nieduzy jeszcze

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Misiulka ojoj jaki maleńki brzusio, ja jestem w 17 tc i mam 4 razy taki, czuję się jak czołg, ciężej mi się juz chodzi i kręgosłup zaczyna boleć
ja mam tak samo az sie boje co bedzie jak jeszcze urosnie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Poniżej mój z 21tc a i nie rozlewa się a ma być dziewczynka
jeju jaki malutki

Cytat:
Umarłam... Damian mi mówi, że jedziemy gdzieś popatrzeć za czymś dla mnie fajnym... czy to bezrękawnikiem - ostatnio mu wspominałam, ale mówię, że nie chcę, że może w ciuchaczu uda mi się coś wyrwać fajnego... i coś tam gadka szmatka, wymienia co można kupić... aż wkońcu mówi, że stanik potrzebuje, no to prawda, mówiłam, że wylewają mi się piersi ze wszystkich... a w ciuchaczu akurat tego nie kupię... a nasze dziecko w tej chwili hasło:
- Mi kup tatusiu, mi kup.
Pytam się więc jej:
-Łucuniu co Ci tata ma kupić?
-No stanik!
-Córciu a przypomnij mi ile ty masz lat?
-Dwa! Nie wiedziałaś?

Umarłam!
no co ty mama

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
vette tak się domagasz brzuszków to wstawiam mojego tłuściocha bo już sama nie wiem czy mi go tak wywaliło, czy to sadło15 tydzień i 2 dni
ja tu zadnego sadla nie widze tylko ladny maly brzusio
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:07   #3482
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Lilka to chyba możesz dołączyć do nas,bo ja tu żadnego wywalenia nie widzę ;P Mój chyba jednak największy z tych ostatnich,ale w końcu to 6 miesiąc-miałam prawo sie objeść
bassienkaw to Ty nie wiedziałaś,że każda szanująca się dwulatka nosi stanik?

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:09
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:09   #3483
żabka19
Raczkowanie

Dziewczyny ,ale macie malutkie brzuszki ,wow Taki to ja mialam w 12 tc ,zreszta u mnie ciaze bylo bardzo szybko widac ,a teraz to wygladam na 8 miesiac ,hehe
Dzis robilam porzadki w szafie i popakowalam 3 torby ubran ,w ktore sie juz nie mieszcze i pewnie predko w nie nie wejde. Okazalo sie ,ze mam teraz 5 szuflad wolnych na ubranka maluszka ,takze moze sie obejdzie bez kupowania dodatkowej komody.
basienka Super ta twoja coreczka
pilotka fajne ciuszki wyrwalas na all
Tak sie zastanawiam nad tym USG 3d ..Czy oprocz zdjec i podgladania maluszka ,lekarz sprawdza tez jego stan zdrowia ,narzady itp. W Norwegii mamy niestety tylko 1 (zwykle) USG ok.20 tc.
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:12   #3484
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

farminka hehe no w końcu gdzieś się dzidziuś musi zmieścić, ale u Ciebie na 6 miesiąc nie wygląda.
AAAaa właśnie sobie przypomniałam, kiedyś był temat wypadania włosów. Kupiłam sobie maseczkę z WAX i jest rewelacyjna, mniej mi wypadają. Jedyny minus to to, że trzeba ją trzymać 30 minut.

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:16
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:16   #3485
itakasia
Zakorzenienie

ciesze sie bo wyniki moczu idealne, i nie mam przeciwcial, a tego sie balam bo to trzecia ciaza i mamy konflikt. niestety mam anemie, ale tego sie spodziewalam bo ja mam zawsze na granicy wiec teraz spadla. musze nad tym popracowac
Stary 2010-02-25, 16:16   #3486
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
farminka hehe no w końcu gdzieś się dzidziuś musi zmieścić, ale u Ciebie na 6 miesiąc nie wygląda.
wg suwaczka dzidzia ma ok.25cm i szczerze mówiąc nie mogę sie nadziwić,gdzie ona się mieści Ale widać tak ma byc
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:20   #3487
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

oooooooo 25 cm to już sporo, w takim razie to ja też nie wiem gdzie się ona u Ciebie mieści hehe
itakasia a ile masz hemoglobiny? Bo ja też już mam mało 11,4, ale lekarz powiedział, że jeszcze ok, chociaż w ciągu miesiąca spadła mi o jeden. jutro idę na badania i aż się boję.

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:25
Stary 2010-02-25, 16:37   #3488
pszczolka87
Zadomowienie

jak dzisiaj jest dzień wrzucania zdjęć brzuszków to ja też się pochwalę moim gigantem, tylko nie przestraszcie się jak patrzę na Wasze brzuszki to zastanawiam się czy ja aby napewno jestem w 17 tygodniu... jak tak dalej pujdzie to w 9 miesiącu w drzwiach się nie zmieszczę..... pierwsza fotka była robiona tydzień temu a brzusio dzisiaj i to było jeszcze przed obiadkiem na takiego lekkiego głodniaka- po jedzeniu robi się jeszcze większy!

acha... tak, to co widzicie w tle to choinka!! hehe- zbieram się od miesiąca żeby ją rozebrać, ale straaasznie mi się nie chce

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:40
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:41   #3489
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
jak dzisiaj jest dzień wrzucania zdjęć brzuszków to ja też się pochwalę moim gigantem, tylko nie przestraszcie się jak patrzę na Wasze brzuszki to zastanawiam się czy ja aby napewno jestem w 17 tygodniu... jak tak dalej pujdzie to w 9 miesiącu w drzwiach się nie zmieszczę..... pierwsza fotka była robiona tydzień temu a brzusio dzisiaj i to było jeszcze przed obiadkiem na takiego lekkiego głodniaka- po jedzeniu robi się jeszcze większy!

acha... tak, to co widzicie w tle to choinka!! hehe- zbieram się od miesiąca żeby ją rozebrać, ale straaasznie mi się nie chce
aaa rzeczywiscie duzy ale jaki ladniutki. chyba wiekszy niz moj
Stary 2010-02-25, 16:45   #3490
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ale się rozpisałyście przeczytałam wszystko, ale dość pobieżnie.
Co do snów, to mi się dzisiaj śniło, że zamiast dzidzi urodziłam plastikową laleczkę, a potem, że urodziłam bardzo malutkie dziecko, robili mu operacje i zmarło
Co do książek to ja teraz czytam Harry'ego Pottera. Zaraziłam się nim jak miałam 13 lat i do tej pory od czasu do czasu sobie czytam
Któraś pisała o zaparciach- ja też je mam- polecam na to syrop o nazwie Lactulosum. Moja gin mi poleciła, jest całkowicie bezpieczny w ciąży, a cena to ok. 8 zł No i naprawdę pomaga.
Alguien fajne zdjęcia, też idę do invicty i już nie mogę się doczekać

Co do wagi tż- jak się poznaliśmy, mój ważył 63 kg(mniej ode mnie ), a było to prawie 6 lat temu. teraz waży 80 -ja cieszę się, bo w końcu więcej ode mnie, a moja mama mówi, że w końcu wygląda jak człowiek

A ogólnie to u mnie nieciekawie, mama znowu pojechała do szpitala... Okropnie się czuła, od wczoraj wymiotowała żółcią 1 kwietnia ma wyznaczony termin na operacje woreczka, ale mam nadzieję, że zrobią szybciej...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:

pszczółka, zazdroszczę brzuszka, mój się rozlewa A Ty jeszcze choinkę masz??
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:46   #3491
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
najlepsze jest to, ze my jeszcze nie znamy plci... ale nie moglam sie oprzec, no i poza tym dobrym znajomym dzis urodzila sie córa wiec pomyslalam, ze w razie czego im oddam... a wszystkie sa na 3-6 miesiecy wiec jak cos chwile jeszcze beda mogly poczekac az my bedziemy wiedzieli co będzie
same zobaczcie, toz to grzech byloby nie kupic
Hihi odwazna jestes! Ja kiedys wypatrzylam na allegro idealna sukieneczke i spiochy, ale dla dziewczynki i nie kupilam bo nie znam jeszcze plci i mi kupili a jak dzis okaze sie, ze dziewczynke nosze to bede

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane wczesniej zdjecia mojej slicznotki z usg 3d To byl 22 tydz i 3 dni. Wazyla kruszynka wowczas 550g
Przesliczna niunia!!!!
Cytat:
Pokażę Wam takie przykładowe aukcje... ja kupiłam pierwsza paczkę dla Łucji ok 80szt rzeczy, które starczyły do ponad pół roku, dokupiłam tylko kilka rzeczy
W zależności co się potrzebuje... obserewoać, obserwować, można super perełki wyrwać
DLA DZIEWCZYNKI
http://allegro.pl/item927876276_mega..._3_6m_bcm.html
http://allegro.pl/item932045862_modn...h_m_0_3_6.html
http://allegro.pl/item934716048_cudn...lecam_bcm.html
http://allegro.pl/item928518585_supe...i_0_3_6_9.html

DLA CHŁOPCZYKA
http://allegro.pl/item934475958_zest...c_0_3_mce.html
http://allegro.pl/item931586057_zest...hlopczyka.html
http://allegro.pl/item935511875_firm...bcm_52szt.html
Fajne te zestawiki

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Tak czytam o waszych snach to nie daję rady ze śmiechu, mi niestety dziś nie za dobrze się śniło bo... o zębach Wyjęłam sobie "jedynkę" i w szoku byłam bo nie wiedziałam co zrobić, bardzo realny ten sen był.Nie wierzę w jakieś zabobony i przesądy ale trochę mi to daje do myślenia...
Nie martw sie tymi zebuchami mi tez sie kiedys snily i nikt nie umarl!!
Ja najbardziej sie boje, ze jak urodze to ktos odejdzie Zawsze jak mi ktos bliski odchodzil to w jego rodzinie bliskiej sie dzidzia rodzila.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A i vette, jeszcze apropos mojego brzucha- ostrzegam, że za kilka tygodni, jak już się pojawi, to będziecie miały z niego niezły ubaw, bo będzie księżycowaty- urośnie tylko z jednej strony...
Przez podwojna macice ?

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Tak sie zastanawiam nad tym USG 3d ..Czy oprocz zdjec i podgladania maluszka ,lekarz sprawdza tez jego stan zdrowia ,narzady itp. W Norwegii mamy niestety tylko 1 (zwykle) USG ok.20 tc.
Tam gdzie ja ide robia te badania, ale mysle ze to jest standart:
Badanie ultrasonograficzne pomiędzy 18 i 23 tygodniem ciąży.

Badanie w tym okresie ciąży służy szczegółowej ocenie anatomii płodu.

a) Głowa i szyja
· móżdżek
· splot naczyniówkowy
· zbiornik wielki mózgu
· komory boczne mózgu
· sierp mózgu
· jama przegrody przezroczystej

b) Klatka piersiowa
· Podstawowe badanie serca obejmuje ocenę czterojamowej sylwetki tego narządu.
Jeśli istnieją możliwości techniczne, podstawowe badanie serca powinno się uzupełnić oceną dużych naczyń tętniczych wychodzących z serca.

c) Brzuch
· żołądek (obecność, wielkość i położenie)
· nerki
· pęcherz moczowy
· miejsce płodowego przyczepu sznura pępowinowego
· liczba naczyń w sznurze pępowinowym

d)Kręgosłup - odcinek szyjny, piersiowy, lędźwiowy i krzyżowy
e) Kończyny dolne i górne
f) Płeć

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:48   #3492
papeteria
Zakorzenienie

basienkaw ale macie wesoło z tą małą
zuziunia ja tez tak robiłam i buty na szpilkach i kosmetyki... a jak zmieniała firanki to owijałam się nimi, że suknia ślubna
lilka ja tu nie widzę żadnego tłuściocha tylko zgrabny brzusio
żabka ja będę miała usg 3d(połówkowe) właśnie po to by sprawdzić czy wszystko ok .narzady, buzke, pepowine etc.. a przy okazji filmik
pszczolka ślicznie wygladasz, ja mam większy a jestem niższa i grubsza także relax

Mały właśnie kopie Coraz czesciej mu sie zdarza, a raczej ja coraz bardziej czuje

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:51
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:52   #3493
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

pszczółka fajny brzuchol, a choinki już nie chowaj powieś tylko na niej jajka i na Wielkanoc będzie akurat
Stary 2010-02-25, 16:55   #3494
belunia1985
Raczkowanie

cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedzieć pozdrawiam
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:57   #3495
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedzieć pozdrawiam
Witaj Zapraszamy, pisz częściej
Stary 2010-02-25, 17:04   #3496
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj! pisz czesciej
Ja chujanke tez do wczoraj mialam i w koncu tz sie zlitowal
Macie super brzuchy. Dziwne to jest bo kazdy rosnie inaczej i nie ma reguly moj jest wielki a nic prawie nie przytylam a nie sadze bym miala wieksza dzidzie niz wy.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

W ktorym robicie lub robilyscie 3d? Ja bede w 21 ti 3 d nie wiem czy nie za wczesnie bo chce aby dzidzie bylo jak najlepiej widziec. Dzis mam polowkowe jestem w 19 t i6d wiec dzis dzidzie mi gin zbada a to 3d juz chce tylko na pamiatke.
AAAAA juz 17 a usg na 19 15 boje sie

Maciuś
Stary 2010-02-25, 17:08   #3497
bajka1807
Zakorzenienie

ja sie wlasnie tak zastanawiam, zawsze myslalam ze polowkowe robi sie w 20tc a mi ginek ostatnio wyjechal ze w 22tc i to samo powiedzial mi koles na ostatnim usg ze zaprasza w 22 tyg na polowkowe....

pszczolka sliczny brzusio, wcale nie jest ogromny, w pileczke ci sie uklada dlatego wydaje ci sie wiekszy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 17:10   #3498
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

W ktorym robicie lub robilyscie 3d? Ja bede w 21 ti 3 d nie wiem czy nie za wczesnie bo chce aby dzidzie bylo jak najlepiej widziec. Dzis mam polowkowe jestem w 19 t i6d wiec dzis dzidzie mi gin zbada a to 3d juz chce tylko na pamiatke.
Ja też będę w 22 tygodniu Moja gin powiedziała, że najlepiej robić w 21-22 tygodniu.
Nie bój się, będzie ok

Spójrz na mój suwaczek, też jestem w 17 tyg i 2 dniu

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-02-25 o 17:12
Stary 2010-02-25, 17:11   #3499
pszczolka87
Zadomowienie

dziękuję dziewczynki za komplementy w stronę mojego brzuszka
papeteria chyba cos Ci się pomyliło, Ty grubsza ode mnie?? hehe, nie wiem z której strony chyba że na nk wrzuciłaś zdjęcie kogoś innego
Lilka niezły pomysł z ta choinką hehe .
niezawsze gdybym miała w tej kwestii liczyc na mojego męża to byśmy pewnie przez cały rok mieli ubrną choinkę

no i witamy serdecznie nową mamusię
Stary 2010-02-25, 17:12   #3500
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam w przyszły piątek połówkowe/3d, to będzie również 21tc i 3dni

belunia witaj

Stary 2010-02-25, 17:14   #3501
belunia1985
Raczkowanie

Niezawsze, ja tez zawsze boje sie przed usg i wizytą, to jakis taki strach przed sama nie wiem czym... trzymam kciuki.

A propos dziewczyny, czy myslałyście już gdzie chcecie/ będziecie rodzić? Czy sa tu kobietki które maja zamiar "rozpakować się " w szpitalu międzyleskim (warszawa)? bo ja sie nad nim zastanawiam, słyszałam duzo dobrego, że miły personel, nie ma tam tłoku jak np. na karowej i nie ma nacisku na dawanie w łapę...
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 17:15   #3502
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Spójrz na mój suwaczek, też jestem w 17 tyg i 2 dniu
To było do bajki
Stary 2010-02-25, 17:15   #3503
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papeteria chyba cos Ci się pomyliło, Ty grubsza ode mnie?? hehe, nie wiem z której strony chyba że na nk wrzuciłaś zdjęcie kogoś innego
hehe to ja kilka dni po ślubie( koniec sierpnia 2009) ważyłam wtedy 53kg ale wiesz czerń wyszczupla Teraz mam 60 kg przy 160cm
Nic mi się nie pomyliło

belunia ja tez mam tak przed kazda wizyta co sie wiąże z podwyższonym cisnieniem przy pomiarze

Czas edycji: 2010-02-25 o 17:18
Stary 2010-02-25, 17:16   #3504
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hehe to ja kilka dni po ślubie( koniec sierpnia 2009) ważyłam wtedy 53kg ale wiesz czerń wyszczupla Teraz mam 60 kg przy 160cm
Nic mi się nie pomyliło
To faktycznie dużo
Ja przy 160 cm mam 72 kg
Stary 2010-02-25, 17:19   #3505
olakola
Zadomowienie

nadrobić to - prawie niemożliwe, ale dałam radę

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Uciekam podgrzać obiadek, mam od wczoraj barszcz ukraiński a na drugie pierogi Zauważyłam że coraz częściej burczy mi w brzuchu, kiedys bez problemu
wytrzymywałam od śniadania do 15.00 do obiadu a teraz 12.00 i już mnie ssie.
ja też tak mam - ssie mnie jak nic nie mam u ustach przez 3 godziny

zuziunia w ciemnych włoskach lepiej

Cytat:
Byłam wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia... napoczątku była gimnastyka-fajnie!! wiem już jakie ćwiczenia mogę w domu wykonywać a potem rozmowa no i taki fajny filmik, normalnie cały poród zfilmowany na żywo i powiem Wam że zaczynam się przekonywać że to nie jest nic czego nie da się przeżyć
nie każdy poród jest taki sam, a te na filmach są zazwyczaj "lajtowe",
mój pierwszy był KOSZMAREM - wtedy powiedziałam "NIGDY WIĘCEJ, no chyba że za 10 lat", no i minęło 12 od tego czasu...
BÓLE KRZYŻOWE powodują, że nie czujesz nic innego, masz wrażenie, że ci plecy rozerwie, skurcze porodowe to pikuś
no i druga sprawa - można znieść ból przez godzinę, dwie, ale ból przez 18 godzin??, a przecież na filmie widać tylko ileś minut

ja szykuję się do cc - będę miała skierowanie od okulisty i dziękuję za to Bogu

moja koleżanka urodziła tydzień temu w Szwecji, pierwsze dziecko, poród siłami natury, czas: 36 godzin

ogólnie boję się panicznie 2 rzeczy - porodu i początku karmienia (strupy na brodawkach, albo, że nie będzie laktacji, albo innych komplikacji)

farminka - bardzo fajnie wyglądasz !!!! szczuplutka i taki ładny brzuszek, od razu widać, że ciążowy

pilotka f16 - też bardzo lubię owoce + ryż + śmietanka, mniam mniam, a jak są truskawki....

bassienkaw - ale się uśmiałam ! Gratuluję udanej córeczki, mała kobietka wie czego chce

pszczolka87 - śliczny brzusio, jak teraz masz taki duży, to co będzie w czerwcu/lipcu. Bardzo ładnie wyglądasz, nie wiem jak przed, ale teraz dużo uroku.

belunia1985
- Witaj przyszła mamusiu

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-02-25 o 17:20
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 17:19   #3506
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

Cytat:
16:59 ----------

nie boj sie
ja bede w 22t 1d, to jeszcze tydzien nie doczekam sie chyba

a skoro dzis dzien brzuszkowy to prosze oto moj z perspektywy bocznej i mojej pelne 21 tygodni
Stary 2010-02-25, 17:22   #3507
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane wczesniej zdjecia mojej slicznotki z usg 3d To byl 22 tydz i 3 dni. Wazyla kruszynka wowczas 550g
Te zdjęcia są super, nie mogę się napatrzeć
Ale to dobrze Może i moja dzidziunia będzie taka śliczna

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 17:23   #3508
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

A propos dziewczyny, czy myslałyście już gdzie chcecie/ będziecie rodzić? Czy sa tu kobietki które maja zamiar "rozpakować się " w szpitalu międzyleskim (warszawa)? bo ja sie nad nim zastanawiam, słyszałam duzo dobrego, że miły personel, nie ma tam tłoku jak np. na karowej i nie ma nacisku na dawanie w łapę...
To jak Ty z wawy to gdzie bylas jak mialysmy spotkanie?
Ja na 100% chce na Madalinskiego w rezerwie trzymam Inflancka bo tam wszystkie przyjmuja podobno.
Wiem, ze Mlmfm tez Madalinsiego chce, Agravka Żelazna a no i Hd nie wiem gdzie.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
To było do bajki
Hehe tak mi wlasnie cos nie pasowalo ;P

Maciuś
Stary 2010-02-25, 17:25   #3509
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Nic mi się nie pomyliło

belunia ja tez mam tak przed kazda wizyta co sie wiąże z podwyższonym cisnieniem przy pomiarze
ja mam 68,5 przy 172 cm więc chyba żadna z nas nie jest grubasza od drugiej:P

a co do ciśnienia to w gabincie tam gdzie chodzę babeczka zawsze ciśnieniomierz zostawia w poczekalni żeby ciężarne mierzyły ciśnienie przed wizytą bo jak wchodza do gabinetu to ciśnienie zazwyczaj wzrasta a jak zchodzą z fotela to juz w ogóle przedzawałowe hehe

a co do usg połówkowych to jestem ciekawa kiedy będę miała, teraz w poniedziałek idę na wizytę to ewnie się dowiem... no i po cichu liczę na poznanie płci
Stary 2010-02-25, 17:28   #3510
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie dużo
Ja przy 160 cm mam 72 kg
każdy człowiek ma inną figurę więc nie ma co w sumie porównywać wzrostu i wagi
olakola a wyobraz sobie 12h przerwy od jedzenia(fakt ze razem ze spaniem, ale mimo wszystko) przed pomiarem glukozy które czeka chyba każdą z nas.
ania bardzo ładny mały brzusiu
pszczolka to mi chyba na odwrót , ciśnienie po wizycie spada, bo wtedy jestem spokojna ostatnio miałam przed 140/80

Czas edycji: 2010-02-25 o 17:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości