|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeju jaki malutki Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Lilka to chyba możesz dołączyć do nas,bo ja tu żadnego wywalenia nie widzę ;P Mój chyba jednak największy z tych ostatnich,ale w końcu to 6 miesiąc-miałam prawo sie objeść
![]() bassienkaw to Ty nie wiedziałaś,że każda szanująca się dwulatka nosi stanik?
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2010-02-25 o 16:09 |
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ,ale macie malutkie brzuszki ,wow
Taki to ja mialam w 12 tc ,zreszta u mnie ciaze bylo bardzo szybko widac ,a teraz to wygladam na 8 miesiac ,hehe Dzis robilam porzadki w szafie i popakowalam 3 torby ubran ,w ktore sie juz nie mieszcze i pewnie predko w nie nie wejde. Okazalo sie ,ze mam teraz 5 szuflad wolnych na ubranka maluszka ,takze moze sie obejdzie bez kupowania dodatkowej komody. basienka Super ta twoja coreczka pilotka fajne ciuszki wyrwalas na all Tak sie zastanawiam nad tym USG 3d ..Czy oprocz zdjec i podgladania maluszka ,lekarz sprawdza tez jego stan zdrowia ,narzady itp. W Norwegii mamy niestety tylko 1 (zwykle) USG ok.20 tc.
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
farminka hehe no w końcu gdzieś się dzidziuś musi zmieścić, ale u Ciebie na 6 miesiąc nie wygląda.
AAAaa właśnie sobie przypomniałam, kiedyś był temat wypadania włosów. Kupiłam sobie maseczkę z WAX i jest rewelacyjna, mniej mi wypadają. Jedyny minus to to, że trzeba ją trzymać 30 minut. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-02-25 o 16:16 |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie bo wyniki moczu idealne, i nie mam przeciwcial, a tego sie balam bo to trzecia ciaza i mamy konflikt. niestety mam anemie
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
oooooooo 25 cm to już sporo, w takim razie to ja też nie wiem gdzie się ona u Ciebie mieści hehe
itakasia a ile masz hemoglobiny? Bo ja też już mam mało 11,4, ale lekarz powiedział, że jeszcze ok, chociaż w ciągu miesiąca spadła mi o jeden. jutro idę na badania i aż się boję. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-02-25 o 16:25 |
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
jak dzisiaj jest dzień wrzucania zdjęć brzuszków to ja też się pochwalę moim gigantem, tylko nie przestraszcie się
jak patrzę na Wasze brzuszki to zastanawiam się czy ja aby napewno jestem w 17 tygodniu... jak tak dalej pujdzie to w 9 miesiącu w drzwiach się nie zmieszczę..... pierwsza fotka była robiona tydzień temu a brzusio dzisiaj i to było jeszcze przed obiadkiem na takiego lekkiego głodniaka- po jedzeniu robi się jeszcze większy!acha... tak, to co widzicie w tle to choinka !! hehe- zbieram się od miesiąca żeby ją rozebrać, ale straaasznie mi się nie chce
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:40 |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
przeczytałam wszystko, ale dość pobieżnie.Co do snów, to mi się dzisiaj śniło, że zamiast dzidzi urodziłam plastikową laleczkę, a potem, że urodziłam bardzo malutkie dziecko, robili mu operacje i zmarło Co do książek to ja teraz czytam Harry'ego Pottera. Zaraziłam się nim jak miałam 13 lat i do tej pory od czasu do czasu sobie czytam Któraś pisała o zaparciach- ja też je mam- polecam na to syrop o nazwie Lactulosum. Moja gin mi poleciła, jest całkowicie bezpieczny w ciąży, a cena to ok. 8 zł No i naprawdę pomaga.Alguien fajne zdjęcia, też idę do invicty i już nie mogę się doczekać ![]() Co do wagi tż- jak się poznaliśmy, mój ważył 63 kg(mniej ode mnie ), a było to prawie 6 lat temu. teraz waży 80 -ja cieszę się, bo w końcu więcej ode mnie, a moja mama mówi, że w końcu wygląda jak człowiek A ogólnie to u mnie nieciekawie, mama znowu pojechała do szpitala... Okropnie się czuła, od wczoraj wymiotowała żółcią 1 kwietnia ma wyznaczony termin na operacje woreczka, ale mam nadzieję, że zrobią szybciej...---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
A Ty jeszcze choinkę masz??
|
|
|
|
|
#3491 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja najbardziej sie boje, ze jak urodze to ktos odejdzie Zawsze jak mi ktos bliski odchodzil to w jego rodzinie bliskiej sie dzidzia rodzila.Cytat:
Cytat:
Badanie ultrasonograficzne pomiędzy 18 i 23 tygodniem ciąży. Badanie w tym okresie ciąży służy szczegółowej ocenie anatomii płodu. a) Głowa i szyja · móżdżek · splot naczyniówkowy · zbiornik wielki mózgu · komory boczne mózgu · sierp mózgu · jama przegrody przezroczystej b) Klatka piersiowa · Podstawowe badanie serca obejmuje ocenę czterojamowej sylwetki tego narządu. Jeśli istnieją możliwości techniczne, podstawowe badanie serca powinno się uzupełnić oceną dużych naczyń tętniczych wychodzących z serca. c) Brzuch · żołądek (obecność, wielkość i położenie) · nerki · pęcherz moczowy · miejsce płodowego przyczepu sznura pępowinowego · liczba naczyń w sznurze pępowinowym d)Kręgosłup - odcinek szyjny, piersiowy, lędźwiowy i krzyżowy e) Kończyny dolne i górne f) Płeć |
||||||
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
basienkaw ale macie wesoło z tą małą
![]() zuziunia ja tez tak robiłam i buty na szpilkach i kosmetyki... a jak zmieniała firanki to owijałam się nimi, że suknia ślubna ![]() lilka ja tu nie widzę żadnego tłuściocha tylko zgrabny brzusio żabka ja będę miała usg 3d(połówkowe) właśnie po to by sprawdzić czy wszystko ok .narzady, buzke, pepowine etc.. a przy okazji filmik pszczolka ślicznie wygladasz, ja mam większy a jestem niższa i grubsza także relax ![]() Mały właśnie kopie Coraz czesciej mu sie zdarza, a raczej ja coraz bardziej czuje
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-25 o 16:51 |
|
|
|
#3493 |
|
Rozeznanie
|
pszczółka fajny brzuchol
, a choinki już nie chowaj powieś tylko na niej jajka i na Wielkanoc będzie akurat
|
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas
moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedzieć pozdrawiam
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chujanke tez do wczoraj mialam i w koncu tz sie zlitowal ![]() Macie super brzuchy. Dziwne to jest bo kazdy rosnie inaczej i nie ma reguly moj jest wielki a nic prawie nie przytylam a nie sadze bym miala wieksza dzidzie niz wy. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- W ktorym robicie lub robilyscie 3d? Ja bede w 21 ti 3 d nie wiem czy nie za wczesnie bo chce aby dzidzie bylo jak najlepiej widziec. Dzis mam polowkowe jestem w 19 t i6d wiec dzis dzidzie mi gin zbada a to 3d juz chce tylko na pamiatke. AAAAA juz 17 a usg na 19 15 boje sie |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wlasnie tak zastanawiam, zawsze myslalam ze polowkowe robi sie w 20tc a mi ginek ostatnio wyjechal ze w 22tc i to samo powiedzial mi koles na ostatnim usg ze zaprasza w 22 tyg na polowkowe....
pszczolka sliczny brzusio, wcale nie jest ogromny, w pileczke ci sie uklada dlatego wydaje ci sie wiekszy. |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja gin powiedziała, że najlepiej robić w 21-22 tygodniu. Nie bój się, będzie ok Spójrz na mój suwaczek, też jestem w 17 tyg i 2 dniu
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-02-25 o 17:12 |
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczynki za komplementy w stronę mojego brzuszka
papeteria chyba cos Ci się pomyliło, Ty grubsza ode mnie?? hehe, nie wiem z której strony chyba że na nk wrzuciłaś zdjęcie kogoś innego![]() Lilka niezły pomysł z ta choinką hehe . niezawsze gdybym miała w tej kwestii liczyc na mojego męża to byśmy pewnie przez cały rok mieli ubrną choinkę ![]() no i witamy serdecznie nową mamusię
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() belunia witaj |
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Niezawsze, ja tez zawsze boje sie przed usg i wizytą, to jakis taki strach przed sama nie wiem czym... trzymam kciuki.
A propos dziewczyny, czy myslałyście już gdzie chcecie/ będziecie rodzić? Czy sa tu kobietki które maja zamiar "rozpakować się " w szpitalu międzyleskim (warszawa)? bo ja sie nad nim zastanawiam, słyszałam duzo dobrego, że miły personel, nie ma tam tłoku jak np. na karowej i nie ma nacisku na dawanie w łapę... |
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
To było do bajki
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz czerń wyszczupla Teraz mam 60 kg przy 160cmNic mi się nie pomyliło belunia ja tez mam tak przed kazda wizyta co sie wiąże z podwyższonym cisnieniem przy pomiarze
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-25 o 17:18 |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy 160 cm mam 72 kg |
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zadomowienie
|
nadrobić to - prawie niemożliwe, ale dałam radę
Cytat:
zuziunia w ciemnych włoskach lepiej Cytat:
mój pierwszy był KOSZMAREM - wtedy powiedziałam "NIGDY WIĘCEJ, no chyba że za 10 lat", no i minęło 12 od tego czasu... BÓLE KRZYŻOWE powodują, że nie czujesz nic innego, masz wrażenie, że ci plecy rozerwie, skurcze porodowe to pikuś no i druga sprawa - można znieść ból przez godzinę, dwie, ale ból przez 18 godzin??, a przecież na filmie widać tylko ileś minut ja szykuję się do cc - będę miała skierowanie od okulisty i dziękuję za to Bogu moja koleżanka urodziła tydzień temu w Szwecji, pierwsze dziecko, poród siłami natury, czas: 36 godzin ogólnie boję się panicznie 2 rzeczy - porodu i początku karmienia (strupy na brodawkach, albo, że nie będzie laktacji, albo innych komplikacji) farminka - bardzo fajnie wyglądasz !!!! szczuplutka i taki ładny brzuszek, od razu widać, że ciążowy pilotka f16 - też bardzo lubię owoce + ryż + śmietanka, mniam mniam, a jak są truskawki.... bassienkaw - ale się uśmiałam ! Gratuluję udanej córeczki, mała kobietka wie czego chce ![]() pszczolka87 - śliczny brzusio, jak teraz masz taki duży, to co będzie w czerwcu/lipcu. Bardzo ładnie wyglądasz, nie wiem jak przed, ale teraz dużo uroku. belunia1985 - Witaj przyszła mamusiu Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-02-25 o 17:20 |
||
|
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bede w 22t 1d, to jeszcze tydzien nie doczekam sie chyba a skoro dzis dzien brzuszkowy to prosze oto moj z perspektywy bocznej i mojej
|
||
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dobrze Może i moja dzidziunia będzie taka śliczna
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na 100% chce na Madalinskiego w rezerwie trzymam Inflancka bo tam wszystkie przyjmuja podobno. Wiem, ze Mlmfm tez Madalinsiego chce, Agravka Żelazna a no i Hd nie wiem gdzie. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Hehe tak mi wlasnie cos nie pasowalo ;P |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do ciśnienia to w gabincie tam gdzie chodzę babeczka zawsze ciśnieniomierz zostawia w poczekalni żeby ciężarne mierzyły ciśnienie przed wizytą bo jak wchodza do gabinetu to ciśnienie zazwyczaj wzrasta a jak zchodzą z fotela to juz w ogóle przedzawałowe hehea co do usg połówkowych to jestem ciekawa kiedy będę miała, teraz w poniedziałek idę na wizytę to ewnie się dowiem... no i po cichu liczę na poznanie płci
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
każdy człowiek ma inną figurę więc nie ma co w sumie porównywać wzrostu i wagi olakola a wyobraz sobie 12h przerwy od jedzenia(fakt ze razem ze spaniem, ale mimo wszystko) przed pomiarem glukozy które czeka chyba każdą z nas. ania bardzo ładny mały brzusiu pszczolka to mi chyba na odwrót , ciśnienie po wizycie spada, bo wtedy jestem spokojna ostatnio miałam przed 140/80
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-25 o 17:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.