Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 14:38   #1681
lilus
BAN stały

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Series/cougartown/.../Photo/18/2198 czy mozecie kliknac na piec gwiazdek i tym samym oddac swoj glosik..? mozna kilka razy po odswiezeniu.
Z gory dziekuje;D
lilus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:58   #1682
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Tylko co ja będę w domu robić chyba zwariuje
Czytam siebie i przeraża mnie moje egoistyczne myślenie przecie tu nie ja najważniejsza teraz
Olayya no masz troszkę przekichane bo Cię teściowa będzie męczyć
Ale to prawda najwyższa pora pomyśleć o dzidzisiu i odpocząć
Może znajdziesz sobie jakieś hobby, na które wcześniej nie miałaś czasu?

Ishka ja Cię chyba kojarzę z wątku ogólnego planowania czyż nie? No w każdym razie gratuluję i podaj dla Lindsley (szefowej ) swoje dane do listy

Lindsley to może odrazu zadzwoń do nich niż znów będziesz czekać aż odpiszą parę słów? Wiesz co wyciągniesz przez telefon to Twoje

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Tylko spokojnie z tym sprzątaniem Ja nie robię w domku nic poza niezbędnymi...
No właśnie muszę te porządki uznać za niezbędne ponieważ jak teraz (przed porodem) tego nie zrobię to jeszcze dłuuuugo nie będę miała pewnie okazji przy dziecku. Poza tym trzeba troszkę porobić porządków w pawlaczach co by zrobić miejsce na nowe rzeczy - Dzidzi

Zgadnij ładny masz brzusio Ja mam troszkę mniejszy - ale u mnie dopiero (albo już ) 27tc + 5 dni

Chyba będę jedyna na wątku gdzie nie będę się zachwycać tym ciastem bo ja z tych co czekolady nie lubią więc ślinka nie cieknie hehe Ale za własnoręczny wyrób
A tak z ciekawości, Wy macie z rodzicami wspólną kuchnię czy swoją własną?

Aixa za sałatkę też podziękuję bo jestem również z tych co sałatek nie jedzą

Ja właśnie wróciłam z miasta - zrobiłam sobie spacerek z racji, że taka piękna pogoda
I wstąpiłam do lumpka na osiedlu Za 10zł kupiłam 3 pajacyki, 2 półśpiochy, 1 rampersik i 4 pary skarpeteczek

Wypiję sobie zieloną herbatkę i biorę się za dalsze porządki

EDIT:
- w Tesco od dziś jest Sudocrem 60ml 2 w cenie 1, czyli 16,10zł za 2 opakowania.
- również w Tesco chusteczki nawilżane Gaga 72szt za 3,99zł
- w Rossmannie od jutra chusteczki nawilżane Dzidziuś 2x72szt + 72szt gratis za 10,99zł
- w Rossmannie Sudocrem 125g za 17,99zł
- Rossmannowski olejek na rozstępy za 8,49zł

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-02-25 o 15:15
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:37   #1683
gabisun
Zakorzenienie

witam!
zgadnij też robiłam to ciasto wyjątkowo proste do wykonania nawet w warunkach studenckich, bo piekarnik niepotrzebny i obrzydliwie słodkie ale mi smaka narobiłaś. A robisz z masą krówkową?

Ja dzisiaj miałam usg genetyczne i wyszło super, przezierność 1,4, kość nosowa jest i narządy w porządku mały/mała fikał i ciężko go było zmierzyc, ale w końcu się udało ma 6,7cm do tej pory mam przed oczami te machające rączki po kriwaku nie ma ani śladu i wreszcie odstawiam leki

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:47   #1684
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ale ładny kształt brzuszka .

My z mężem małymi krokami łapiemy bociana za nogi. Teraz kończę wizyty u stomatologa i idę do gina powiadomić go o naszych zamierzeniach. Już się nie mogę doczekać .
Życzę króciutkich starań i pięknych II
Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Przepis glownie stąd http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/...sto-3-Bit.html ale modyfikowałam go z innymi przepisami na to ciasto
Tam są kubeczki śmietany... Takie 200ml czy 400ml? Można z gotową masą krówkową?
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
No witam Podaj dane do listy i wgl chyba tam mi się trochę nieaktualności porobiło... Jak coś to czekam na info co komu pozmieniać
Chyba muszę na wątku staraczek zapraszać każdą która będzie miała II bo tylko nieliczne do nas przychodzą..
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam usg genetyczne i wyszło super, przezierność 1,4, kość nosowa jest i narządy w porządku mały/mała fikał i ciężko go było zmierzyc, ale w końcu się udało ma 6,7cm do tej pory mam przed oczami te machające rączki po kriwaku nie ma ani śladu i wreszcie odstawiam leki
za usg i pomiary
Już nie mogę się doczekać mojego usg... A tu jeszcze ok miesiąca... Chociaż na nast wizycie u gina (za 2 tyg) zapytam konkretnie kiedy mam przyjść.

Dziś przyszły moje zakupy z all. Wszystko takie jak być powinno... Przesyłka też szybko bo w pn po południu przelewałam pieniążki... A te podkłady poporodowe to wielkie Myślałam, że tylko ciut większe od podpasek

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:57   #1685
gabisun
Zakorzenienie

lindsley dziękuję a ty będziesz robić usg 3D? bo sama się zastanawiam czy robić ty już prawie końcówka, jak to zleciało

Stary 2010-02-25, 17:03   #1686
zgadnij_MS
Zakorzenienie

gabi super dziudziuś zdrowiutki i jeszcze mamuni machal
Kretencjo, dużo rzeczy już masz??

Ja robiłam z mleka skonsolidowanego ta masę a'la toffi... 2,5h gotowałam na małym ogniu, ale myśle, że 2h by wystarczyły (to był mój pierwszy raz ).
Miałam śmietane kremówkę coś 250ml i miałam ich 3, ale myśle, że 2 by wystarczyły
Na spód ciasta lepiej nie klaść folii bo się przykleja a ja jeszcze moczyłam herbatniki w adwokacie, więc teraz musze tą folie odklejać

Zauważyłam, że mi na zgage pomaga cola. Po niej czuję się tak yyyy normalnie

Ja mam USG teraz w srode

kakusiu, tam jest czekolada tylko w posypce ale fakt faktem słodycz to straszna hihi

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 17:04   #1687
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley dziękuję a ty będziesz robić usg 3D? bo sama się zastanawiam czy robić ty już prawie końcówka, jak to zleciało
Nie będę robić... Szkoda mi kasy, za to mogę coś małemu kupić... No nie taka końcówka. Jeszcze 1/4 ciąży mi została

Michaś
Stary 2010-02-25, 17:17   #1688
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę robić... Szkoda mi kasy, za to mogę coś małemu kupić... No nie taka końcówka. Jeszcze 1/4 ciąży mi została
11 tygodni jeszcze, minie bardzo szybko potem będziesz nam radzić w sprawach pieluchowo- mlekowych
Zgadnij dziękuję a twój brzuszek sliczny, taki zgrabniutki z tym ciastem ja poszłam na łatwiznę i kupiłam masę krówkową a jej nie trzeba tak długo gotować

Stary 2010-02-25, 17:44   #1689
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
11 tygodni jeszcze, minie bardzo szybko potem będziesz nam radzić w sprawach pieluchowo- mlekowych
Wiem, że szybko miną tym bardziej że po drodze święta i kilka innych okazji w rodzinie (u mnie w rodzinie w pierwszej połowie roku jest 90% ur i im, przeżyć do czerwca to potem już z górki). Aż się boję, że tylko tyle zostało... Ostatnio z Tz-em sobie tak leżeliśmy w łóżku do 11 i uświadomiliśmy sobie że to już takich okazji niewiele będzie... Trzeba korzystać - np jutro i w sob mam zamiar leniuchować z Tz-em rano w łóżku...
A radzić to nam będą dziewczyny, które już urodziły i które na dniach na porodówkę się wybierają - mam nadzieję, że będą miały czasem chwilkę żeby do nas zajrzeć... Ja to nie wytrzymam bez wizazu i choć na chwilkę na pewno lapka odpalę... Takie moje jedno z niewielu uzależnień (net, kawka)

Cytat:
z tym ciastem ja poszłam na łatwiznę i kupiłam masę krówkową a jej nie trzeba tak długo gotować
A tą masę krówkową też gotujesz? Bo ona to już gotowa...

Michaś
Stary 2010-02-25, 18:05   #1690
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley, Kakusiu a wiecie, że Eniggma urodzila bliźniaki??
Gabisun powinno Ci spokojnie wyjść z tą masą

Niedługo czas na nas

Stary 2010-02-25, 18:28   #1691
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Ja się troszkę zmartwiłam bo szef dzwonił, że jakiś błąd na L4 jest i teraz zastanawiam się czy mi ZUS nie wypłaci mniej za zwłokę....
Może to tylko błąd w nazwie firmy np? Bo na to trzeba zwracać uwagę

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
kurcze wy juz o ubrankach i butelkach a ja dopiero na początku
przydała by się maumsia początkująca no dziewczynki z planowania .
Ja też jestem na początku, dziś zaczęłam 10tc

Cytat:
Załączam Wam zdj brzuszka 29t4d świeża fotka

Do tego fotka 3Bita
Brzuszek świetny, no normalnie mi się spodobał A na 3 bita wcale nie mam ochoty, bo zjadłam pysznego drożdżowego faworka w pysznym lukrze

Cytat:
Coś właśnie mamusie z planować nas nie odwiedzają... tylko uciekają na wątki mamuś właściwych ze względu na miesiąc porodu

Pytałam o wys max rączki i jest to 103cm, o fotelik, o kolorystykę i jeszcze sporo spraw... Właśnie odp mi na kilka tylko Ale się nie poddam, zapytam jeszcze a jak nie uzyskam odp na maila to zadzwonię...
Ja zaglądam czytam na bieżąco
Lindsley a ty zamierzasz kupić wózek bez wcześniejszego obejrzenia go na żywo? Ja bym się bała zaryzykować.

Cytat:
z tym ciastem ja poszłam na łatwiznę i kupiłam masę krówkową a jej nie trzeba tak długo gotować
przecież gotowej masy nie trzeba gotować jedynie podgrzać żeby się łatwiej smarowała

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:40   #1692
aixa
Rozeznanie

Cytat:
witam!

No to możesz odetchnąć kochana. Nie wiedziałam, że usg z pomiarem przezierności karku i kości nosowej nazywa się genetycznym . Też miałam takowe w jak się nie mylę 12tc.Ufff kiedy to było. Zobaczysz jak szybko zleci . Teraz możesz być spokojna o dzidzię aż do usg połówkowego (20-22tc). Wtedy bada się maleństwo pod względem narządów wewnętrznych czy jest rozwinięty żołądek, nerki, mózg, i wiele innych rzeczy. Pomiary płodu i czasami już widać płeć . CZeka cię jeszcze najpiękniejsza rzecz czyli pierwsze ruchy dzidzi w brzuszku. Ach..........

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Ja robiłam z mleka skonsolidowanego ta masę a'la toffi... 2,5h gotowałam na małym ogniu, ale myśle, że 2h by wystarczyły (to był mój pierwszy raz ).
Chyba mleka skondensowanego
Abz a ty miałaś już usg genetyczne???

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-02-25 o 18:45
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:50   #1693
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam... A na którym ona wątku była bo już się pogubiłam, na majowym?
Cytat:
Niedługo czas na nas
W sensie, że już rodzić? mi dobrze w ciąży Wiem,wiem, za miesiąc będę już inaczej mówiła... Ostatnio już zaczynam chodzić i śpiewać, że jestem mały pingwin pik pok I muszę ciągle Tz-owi mówić, że ma wolniej iść bo za nim nie nadążam... A kiedyś to wydawało mi się że Tz się ciągle ślimaczy
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Lindsley a ty zamierzasz kupić wózek bez wcześniejszego obejrzenia go na żywo? Ja bym się bała zaryzykować.
No tak się przymierzam... Ma same dobre opinie w necie...

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Co do Eniggmy to miałam otworzony wątek mamuś majowych (czytam na bieżąco) i czytałam i coś mi przerwało, jak wróciłam do kompa to otworzyłam nasz wątek w drugiej zakładce... Przed chwilą wróciłam do majówek i następny post jaki miałam do przeczytania to właśnie Eniggmy

Michaś
Stary 2010-02-25, 18:56   #1694
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley nom na majówkach
Aixa tak tak, pomyliło mi się
Abz drożdżóweczka też smaczna na osłode

Lece z małzem robić pierogi z serem

Stary 2010-02-25, 19:08   #1695
aldii
Zakorzenienie

Olayya ja czekam na fotki syneczka w tych ubrankach
Aixa moja tez plywa w swoim kobinezonie,ale przeciez w wozku pod kocykiem tego nie widac
Kakusia jem normalnie poza kapusta,cytrusami i czekolada.
Nie wiem jak jest z tym kremem.Moze i mozna normalnie.Ja akurat wole masci od kremow (bepanthen,linomag,alanta n)
Mala dostaje Sab Simplex i jest o wiele lepiej.Maruda byla 3 dni (ale to tez pewnie przez skok rozwojowy).
Potwierdzam to co napisala Muminek,ze glowka wolno rosnie Lu przez m-c urosla 1cm
Lenka nie jest tak zle.Mozna sie zorganizowac Moje dziecko nie jest uczone noszenia na rekach,bujania,wozenia w wozku itp. wiec daje rade
Gabisun no nie taki straszny,choc wciaz ubolewam nad tym,ze nie dane mi bylo SN wielkie za usg
Darusia czemu chcesz zrezygnowac z SR ?
Zgadnij my uzywamy Oilatum, krem na kazda podoge Nivea i Bepanthen.To jest wsio z kosmetykow.Alez piekny brzunio
Lindsley jak bedziesz karmila sama piersia to nie trzeba juz dopajac malenstwa,ono ma picku w cycku
Olayya prawie dobrze pamietalas pisalam o smoczkach do ciumkania ( nie do butelek) i nie sprawdzily sie mamusiom styczniowym (chyba sa za duze na poczatek).Ja mam wszystko od a do z aventu
Ishka jak mamy nie przygarnac jak ty nasza staraczka jestes
Aixa polowkowe to tez genetyczne i pozniej jest jeszcze 3 genetyczne pod koniec ciazy

No wlasnie mamuski, zaopatrzcie sie w Sab Simplex - niestety niedostepny na polskim rynku.Musicie poprosic kogos o przywiezienie z Niemiec

Jejku wasza mojowka juz urodzila ? szybko.Wszystko ok z tymi malenstwami ? Ktory to tc byl ?
Stary 2010-02-25, 19:13   #1696
aixa
Rozeznanie

Cytat:
W sensie, że już rodzić? mi dobrze w ciąży Wiem,wiem, za miesiąc będę już inaczej mówiła... Ostatnio już zaczynam chodzić i śpiewać, że jestem mały pingwin pik pok I muszę ciągle Tz-owi mówić, że ma wolniej iść bo za nim nie nadążam... A kiedyś to wydawało mi się że Tz się ciągle ślimaczy
HA ha ha ja mam tak od 32tc, jakoś tak wolno chodzę, szybko się męczę. Mieszkam w bloku na 2 piętrze, zanim się dowlekę z małymi zakupami pod drzwi to się zasapię

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-25, 19:14   #1697
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Jejku wasza mojowka juz urodzila ? szybko.Wszystko ok z tymi malenstwami ? Ktory to tc byl ?
32tc maluchy (chłopiec i dziewczynka) są w inkubatorach ale wszystko z nimi ok, oboje mają po ok 1800g i poród odbył się sn.

Michaś
Stary 2010-02-25, 19:14   #1698
bela14
Rozeznanie

Mam nadzieje że Eniggma nie bedzie na mnie zła.
urodziła Krzysia i Ksenie w 32tc.
jeszcze raz kochana serdeczne Gratulacje.kla ski:
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:23   #1699
aldii
Zakorzenienie

Lindsley,Bela oby bylo wszystko dobrze z tymi malenstwami
Stary 2010-02-25, 19:30   #1700
aixa
Rozeznanie

[QUOTE=bela14;17451564]Mam nadzieje że Eniggma nie bedzie na mnie zła.
urodziła Krzysia i Ksenie w 32tc.
jeszcze raz kochana serdeczne Gratulacje.kla ski: [/QUOTE

No to ogromne GRATULACJE!!!! dla naszej majóweczki . Oby dzidzie się zdrowo chowały. Co to się dzieje z maluszkami, że tak wcześnie na świat się pchają??? Dobrze, że mamy XXI wiek i medycyna postępuje. Moja siostra 10 lat temu nie miała takiego szczęścia urodziła dziewczynkę w 31tc i niestety zmarła po godzinie bo sprzętu odpowiedniego nie mieli.]

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-02-25 o 19:31
Stary 2010-02-25, 19:33   #1701
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że szybko miną tym bardziej że po drodze święta i kilka innych okazji w rodzinie (u mnie w rodzinie w pierwszej połowie roku jest 90% ur i im, przeżyć do czerwca to potem już z górki). Aż się boję, że tylko tyle zostało... Ostatnio z Tz-em sobie tak leżeliśmy w łóżku do 11 i uświadomiliśmy sobie że to już takich okazji niewiele będzie... Trzeba korzystać - np jutro i w sob mam zamiar leniuchować z Tz-em rano w łóżku...
A radzić to nam będą dziewczyny, które już urodziły i które na dniach na porodówkę się wybierają - mam nadzieję, że będą miały czasem chwilkę żeby do nas zajrzeć... Ja to nie wytrzymam bez wizazu i choć na chwilkę na pewno lapka odpalę... Takie moje jedno z niewielu uzależnień (net, kawka)

A tą masę krówkową też gotujesz? Bo ona to już gotowa...
tylko podgrzewam,żeby taka gęsta nie była ja też staram się jak najbardziej korzystać z uroków ciąży bo potem już nie będzie taryfy ulgowej i dużo obowiązków, a na pewno już sobie nie pośpię

Cytat:

Ja też jestem na początku, dziś zaczęłam 10tc

Brzuszek świetny, no normalnie mi się spodobał A na 3 bita wcale nie mam ochoty, bo zjadłam pysznego drożdżowego faworka w pysznym lukrze

przecież gotowej masy nie trzeba gotować jedynie podgrzać żeby się łatwiej smarowała
właśnie o to mi chodziło napisałam,że nie trzeba jej gotować

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
No to możesz odetchnąć kochana. Nie wiedziałam, że usg z pomiarem przezierności karku i kości nosowej nazywa się genetycznym . Też miałam takowe w jak się nie mylę 12tc.Ufff kiedy to było. Zobaczysz jak szybko zleci . Teraz możesz być spokojna o dzidzię aż do usg połówkowego (20-22tc). Wtedy bada się maleństwo pod względem narządów wewnętrznych czy jest rozwinięty żołądek, nerki, mózg, i wiele innych rzeczy. Pomiary płodu i czasami już widać płeć . CZeka cię jeszcze najpiękniejsza rzecz czyli pierwsze ruchy dzidzi w brzuszku. Ach..........

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Chyba mleka skondensowanego
Abz a ty miałaś już usg genetyczne???
tych ruchów w brzuszku to już się nie mogę doczekać i też się niwe mogę doczekać żeby poznać płeć mój tż to się już dzisiaj pytał czy chłopiec czy dziewczynka

Aldii dziękuję kochana przecież później to już nie ważne czy SN czy CC ważne że maleństwo zdrowe i pokarm jest Mała Lu pewnie teraz rośnie jak na drożdżach

Stary 2010-02-25, 19:48   #1702
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
tych ruchów w brzuszku to już się nie mogę doczekać i też się niwe mogę doczekać żeby poznać płeć mój tż to się już dzisiaj pytał czy chłopiec czy dziewczynka
Ja to już czasem synusia proszę, żeby oszczędził mamusi brzuszek... Leży sobie w poprzek i jak się rozciąga i z lewej strony wypycha nóżki a z prawej główkę to mam wrażenie że mi brzuch rozerwie
A masz jakieś przeczucia co do płci? Sprawdziły się Wam dziewczyny (te które już znają płeć) Wasze przeczucia? Mi w 100% Od początku wiedziałam, że będzie chłopak... No może wątpliwości miałam tuż przed usg na którym się dowiedzieliśmy...

Michaś
Stary 2010-02-25, 20:04   #1703
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Ja to już czasem synusia proszę, żeby oszczędził mamusi brzuszek... Leży sobie w poprzek i jak się rozciąga i z lewej strony wypycha nóżki a z prawej główkę to mam wrażenie że mi brzuch rozerwie
A masz jakieś przeczucia co do płci? Sprawdziły się Wam dziewczyny (te które już znają płeć) Wasze przeczucia? Mi w 100% Od początku wiedziałam, że będzie chłopak... No może wątpliwości miałam tuż przed usg na którym się dowiedzieliśmy...
Nam wszyscy sugerowali, że będzie syn bo wyładniałam w ciąży i chyba siła sugestii jest ogromna bo sama w to uwierzyłam że będzie chłopiec. Na usg połówkowym też wyszło że chłopak a w 28tc że na 99% dziewczynka. W głębi duszy bardzo chciałam córkę a małż syna.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

LINDSLEY a twój synuś nie może się zdecydować jak ma się ułożyć . Na razie w poprzek zawisł ale będzie musiał zdecydować czy na SN główką do dołu czy na CC do góry. Ty mu przemów do rozsądku jak ma się ułożyć

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-25, 20:23   #1704
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

LINDSLEY a twój synuś nie może się zdecydować jak ma się ułożyć . Na razie w poprzek zawisł ale będzie musiał zdecydować czy na SN główką do dołu czy na CC do góry. Ty mu przemów do rozsądku jak ma się ułożyć
Jak będzie w poprzek to też będzie cc chyba nie? Bo innego wyjścia jak sn i cc nie ma to co ze mną zrobią? Synuś leży w poprzek ale z główką trochę wyżej niż dupcią Tak mi się wydaje przynajmniej... Jeszcze ma troszkę czasu. Za 2 tyg będę u gina to się dowiem co i jak i się na usg umówimy... Ja mu na razie próbuję przemówić co by się tak nie rozciągał... Bo to już się czasem przestaje śmieszne i przyjemne robić...

Michaś
Stary 2010-02-25, 20:33   #1705
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
może mu ciasno i robi sobie więcej miejsca ja bardzo bym chciała dziewczynkę, z jednej strony wszystko na to wskazuje: cera nastolatki, jem słodycze, za którymi nie przepadam i w ogole nie lubie a teraz normalnie szaleję jak nie zjem czegoś słodkiego, a z drugiej strony mam takie dziwne przeczucie że to chłopak znowu moja babcia mówi że bardzo dobrze wyglądam i taka gładziutka jestem i komu tu wierzyc? już niedługo sama się przekonam

Stary 2010-02-25, 21:09   #1706
Ishka
Zadomowienie

niom to podaje moje dane: Ishka 24 lata reszte dopisze po mojej poniedziałkowej wizycie u lekarza boje sie jej bardzo...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:11   #1707
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

bo mnie wkurza ta baba co ją prowadzi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:09   #1708
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
może mu ciasno i robi sobie więcej miejsca ja bardzo bym chciała dziewczynkę, z jednej strony wszystko na to wskazuje: cera nastolatki, jem słodycze, za którymi nie przepadam i w ogole nie lubie a teraz normalnie szaleję jak nie zjem czegoś słodkiego, a z drugiej strony mam takie dziwne przeczucie że to chłopak znowu moja babcia mówi że bardzo dobrze wyglądam i taka gładziutka jestem i komu tu wierzyc? już niedługo sama się przekonam
Ja jadłam czasem tonami słodkie żeby parę dni później nie móc patrzeć na te same smakołyki... Nie wierze w te przepowiednie... Chociaż brzuszek mam typowo na chłopca Pójdziesz na usg to się dowiesz Ale ja to byłam tak święcie przekonana, że to chłopak, że bym chyba nie uwierzyła jak by mi lekarz powiedział że dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
niom to podaje moje dane: Ishka 24 lata reszte dopisze po mojej poniedziałkowej wizycie u lekarza boje sie jej bardzo...
Wpisałam na listę...
Dziewczyny zerknijcie proszę czy wszystko tam aktualne... I dajcie cynk co zmienić

Ciekawe co u evitki nie odzywała się u nas od 27.01 ale na wizazu była jeszcze kilka dni temu... Termin ma na 4 marca więc już tuż tuż...

Michaś
Stary 2010-02-25, 23:38   #1709
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no ciekawe..... pewnie z sercem na ramieniu sypia
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 09:56   #1710
Kakusia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już wczoraj nie miałam siły tu zaglądnąć - byłam na nogach od 6 rano i dziwiłam się czemu o godz 20 kleją mi się oczy
Poza tym wczoraj za bardzo się przeforsowałam... Brzuszek mnie dość mocno bolał po całym dniu... co chwilę mi się spinał.

Cytat:
Lindsley niewiadomo czy synuś Ci da poczytać wizaż Ja chciałabym pisać z Wami systematycznie dalej

Cytat:
Ostatnio już zaczynam chodzić i śpiewać, że jestem mały pingwin pik pok I muszę ciągle Tz-owi mówić, że ma wolniej iść bo za nim nie nadążam... A kiedyś to wydawało mi się że Tz się ciągle ślimaczy
hehe ja też już się troszkę toczę Jest mi ciężko przyśpieszyć, jak jestem na zakupach to tak przekładam powoli nogę za nogą hehe

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bo mnie wkurza ta baba co ją prowadzi
Darusia proszę cytuj co do kogo mówisz bo ni stąd ni z owąd odpaliłaś takim tekstem i ja głowiłam się o co chodzi

Cytat:
wow w 32tc no nieźle... To już tak zapachniało majóweczkami bo jakby nie było to jeszcze marzec i kwiecień i już wszystko może się zdarzyć

Cytat:
okazało się, że błąd tkwi w nienapisaniu na L4 ilości dni, w których jestem niezdolna do pracy aż muszę sprawdzić inne swoje L4 czy było to napisane.... No w każdym razie wypiję kawkę i jadę do przychodni

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
No wlasnie mamuski, zaopatrzcie sie w Sab Simplex - niestety niedostepny na polskim rynku.Musicie poprosic kogos o przywiezienie z Niemiec
ojj żeby tak było prosto zaopatrzyć się w coś co tylko w Niemczech jest
Eniggma z bliźniakami była a to bardzo częste, że rodzi się wcześniej wagowo mają chyba ciut mniej niż mój TŻ miał jak się z bratem urodzili

Cytat:
Leży sobie w poprzek i jak się rozciąga i z lewej strony wypycha nóżki a z prawej główkę to mam wrażenie że mi brzuch rozerwie
Oj tak moja Dzidzia też to uwielbia ale głównie jak już wieczorem leżę w łóżku
A tak poza tym to też leży w poprzek, ale wczoraj jak co wieczór podczas zabaw z maleństwem poczułam jak wypycha mi się dupcią w tym miejscu co trzymałam rękę
(w takim nowym czasopiśmie - Dobra Mama - przeczytałam, że jak dotykamy i masujemy brzuszek to dzidziusie robią wszystko, żeby być bliżej tej ręki i wypychają właśnie główkę, dupcię, rączkę )

Cytat:
Nam wszyscy sugerowali, że będzie syn bo wyładniałam w ciąży i chyba siła sugestii jest ogromna bo sama w to uwierzyłam że będzie chłopiec. Na usg połówkowym też wyszło że chłopak a w 28tc że na 99% dziewczynka. W głębi duszy bardzo chciałam córkę a małż syna.
hehe mnie też koleżanka mówi, że będzie syn bo wyładniałam i mam piłeczkę i też momentami zaczęłam wierzyć, że to chłopczyk akurat tego, że wyładniałam to ja nie zauważam, a wręcz przeciwnie hehe. Ale co tam siedzi to wyjdzie w praniu

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-02-26 o 10:23
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości