|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
BAN stały
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Series/cougartown/.../Photo/18/2198 czy mozecie kliknac na piec gwiazdek i tym samym oddac swoj glosik..? mozna kilka razy po odswiezeniu.
Z gory dziekuje;D |
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to prawda najwyższa pora pomyśleć o dzidzisiu i odpocząć Może znajdziesz sobie jakieś hobby, na które wcześniej nie miałaś czasu? ![]() Ishka ja Cię chyba kojarzę z wątku ogólnego planowania czyż nie? No w każdym razie gratuluję i podaj dla Lindsley (szefowej ) swoje dane do listy Lindsley to może odrazu zadzwoń do nich niż znów będziesz czekać aż odpiszą parę słów? Wiesz co wyciągniesz przez telefon to Twoje ![]() Cytat:
ponieważ jak teraz (przed porodem) tego nie zrobię to jeszcze dłuuuugo nie będę miała pewnie okazji przy dziecku. Poza tym trzeba troszkę porobić porządków w pawlaczach co by zrobić miejsce na nowe rzeczy - Dzidzi Zgadnij ładny masz brzusio ) 27tc + 5 dni ![]() Chyba będę jedyna na wątku gdzie nie będę się zachwycać tym ciastem bo ja z tych co czekolady nie lubią więc ślinka nie cieknie hehe Ale za własnoręczny wyrób A tak z ciekawości, Wy macie z rodzicami wspólną kuchnię czy swoją własną? ![]() Aixa za sałatkę też podziękuję bo jestem również z tych co sałatek nie jedzą ![]() Ja właśnie wróciłam z miasta - zrobiłam sobie spacerek z racji, że taka piękna pogoda I wstąpiłam do lumpka na osiedlu Za 10zł kupiłam 3 pajacyki, 2 półśpiochy, 1 rampersik i 4 pary skarpeteczek Wypiję sobie zieloną herbatkę i biorę się za dalsze porządki ![]() EDIT: - w Tesco od dziś jest Sudocrem 60ml 2 w cenie 1, czyli 16,10zł za 2 opakowania. - również w Tesco chusteczki nawilżane Gaga 72szt za 3,99zł - w Rossmannie od jutra chusteczki nawilżane Dzidziuś 2x72szt + 72szt gratis za 10,99zł - w Rossmannie Sudocrem 125g za 17,99zł - Rossmannowski olejek na rozstępy za 8,49zł Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-25 o 15:15 |
||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
zgadnij też robiłam to ciasto i obrzydliwie słodkie ale mi smaka narobiłaś. A robisz z masą krówkową?Ja dzisiaj miałam usg genetyczne i wyszło super, przezierność 1,4, kość nosowa jest i narządy w porządku |
|
|
|
#1684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No witam ![]() Chyba muszę na wątku staraczek zapraszać każdą która będzie miała II bo tylko nieliczne do nas przychodzą.. Cytat:
za usg i pomiary Już nie mogę się doczekać mojego usg... A tu jeszcze ok miesiąca... Chociaż na nast wizycie u gina (za 2 tyg) zapytam konkretnie kiedy mam przyjść. Dziś przyszły moje zakupy z all. Wszystko takie jak być powinno... Przesyłka też szybko bo w pn po południu przelewałam pieniążki... A te podkłady poporodowe to wielkie Myślałam, że tylko ciut większe od podpasek
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley dziękuję
ty już prawie końcówka, jak to zleciało
|
|
|
|
#1686 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
gabi super
![]() Kretencjo, dużo rzeczy już masz?? Ja robiłam z mleka skonsolidowanego ta masę a'la toffi... 2,5h gotowałam na małym ogniu, ale myśle, że 2h by wystarczyły (to był mój pierwszy raz ).Miałam śmietane kremówkę coś 250ml i miałam ich 3, ale myśle, że 2 by wystarczyły Na spód ciasta lepiej nie klaść folii bo się przykleja a ja jeszcze moczyłam herbatniki w adwokacie, więc teraz musze tą folie odklejać Zauważyłam, że mi na zgage pomaga cola. Po niej czuję się tak yyyy normalnie ![]() Ja mam USG teraz w srode kakusiu, tam jest czekolada tylko w posypce ale fakt faktem słodycz to straszna hihi
|||||||||||||||||||||
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadnij dziękuję |
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Aż się boję, że tylko tyle zostało... Ostatnio z Tz-em sobie tak leżeliśmy w łóżku do 11 i uświadomiliśmy sobie że to już takich okazji niewiele będzie... Trzeba korzystać - np jutro i w sob mam zamiar leniuchować z Tz-em rano w łóżku...A radzić to nam będą dziewczyny, które już urodziły i które na dniach na porodówkę się wybierają - mam nadzieję, że będą miały czasem chwilkę żeby do nas zajrzeć... Ja to nie wytrzymam bez wizazu i choć na chwilkę na pewno lapka odpalę... Takie moje jedno z niewielu uzależnień (net, kawka) A tą masę krówkową też gotujesz? Bo ona to już gotowa...
|
|
#1690 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, Kakusiu a wiecie, że Eniggma urodzila bliźniaki??
Gabisun powinno Ci spokojnie wyjść z tą masą ![]() Niedługo czas na nas
|||||||||||||||||||||
|
|
#1691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brzuszek świetny, no normalnie mi się spodobał A na 3 bita wcale nie mam ochoty, bo zjadłam pysznego drożdżowego faworka w pysznym lukrzeCytat:
Lindsley a ty zamierzasz kupić wózek bez wcześniejszego obejrzenia go na żywo? Ja bym się bała zaryzykować. przecież gotowej masy nie trzeba gotować jedynie podgrzać żeby się łatwiej smarowała
|
|
#1692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Też miałam takowe w jak się nie mylę 12tc.Ufff kiedy to było. Zobaczysz jak szybko zleci . Teraz możesz być spokojna o dzidzię aż do usg połówkowego (20-22tc). Wtedy bada się maleństwo pod względem narządów wewnętrznych czy jest rozwinięty żołądek, nerki, mózg, i wiele innych rzeczy. Pomiary płodu i czasami już widać płeć ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() Abz a ty miałaś już usg genetyczne???
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-02-25 o 18:45 |
||
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam... A na którym ona wątku była bo już się pogubiłam, na majowym?
W sensie, że już rodzić? Wiem,wiem, za miesiąc będę już inaczej mówiła... Ostatnio już zaczynam chodzić i śpiewać, że jestem mały pingwin pik pok I muszę ciągle Tz-owi mówić, że ma wolniej iść bo za nim nie nadążam... A kiedyś to wydawało mi się że Tz się ciągle ślimaczy![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Co do Eniggmy to miałam otworzony wątek mamuś majowych (czytam na bieżąco) i czytałam i coś mi przerwało, jak wróciłam do kompa to otworzyłam nasz wątek w drugiej zakładce... Przed chwilą wróciłam do majówek i następny post jaki miałam do przeczytania to właśnie Eniggmy
|
|
#1694 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley nom na majówkach
![]() Aixa tak tak, pomyliło mi się ![]() Abz drożdżóweczka też smaczna na osłode ![]() Lece z małzem robić pierogi z serem
|||||||||||||||||||||
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Olayya ja czekam na fotki syneczka w tych ubrankach
![]() Aixa moja tez plywa w swoim kobinezonie,ale przeciez w wozku pod kocykiem tego nie widac ![]() Kakusia jem normalnie poza kapusta,cytrusami i czekolada. Nie wiem jak jest z tym kremem.Moze i mozna normalnie.Ja akurat wole masci od kremow (bepanthen,linomag,alanta n) Mala dostaje Sab Simplex i jest o wiele lepiej.Maruda byla 3 dni (ale to tez pewnie przez skok rozwojowy ).Potwierdzam to co napisala Muminek,ze glowka wolno rosnie Lenka nie jest tak zle.Mozna sie zorganizowac Moje dziecko nie jest uczone noszenia na rekach,bujania,wozenia w wozku itp. wiec daje rade ![]() Gabisun no nie taki straszny,choc wciaz ubolewam nad tym,ze nie dane mi bylo SN wielkie za usgDarusia czemu chcesz zrezygnowac z SR ? Zgadnij my uzywamy Oilatum, krem na kazda podoge Nivea i Bepanthen.To jest wsio z kosmetykow.Alez piekny brzunio Lindsley jak bedziesz karmila sama piersia to nie trzeba juz dopajac malenstwa,ono ma picku w cycku Olayya prawie dobrze pamietalas pisalam o smoczkach do ciumkania ( nie do butelek) i nie sprawdzily sie mamusiom styczniowym (chyba sa za duze na poczatek).Ja mam wszystko od a do z aventuIshka jak mamy nie przygarnac jak ty nasza staraczka jestes Aixa polowkowe to tez genetyczne i pozniej jest jeszcze 3 genetyczne pod koniec ciazyNo wlasnie mamuski, zaopatrzcie sie w Sab Simplex - niestety niedostepny na polskim rynku.Musicie poprosic kogos o przywiezienie z Niemiec Jejku wasza mojowka juz urodzila ? szybko.Wszystko ok z tymi malenstwami ? Ktory to tc byl ? |
|
|
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
32tc maluchy (chłopiec i dziewczynka) są w inkubatorach ale wszystko z nimi ok, oboje mają po ok 1800g i poród odbył się sn.
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieje że Eniggma nie bedzie na mnie zła.
urodziła Krzysia i Ksenie w 32tc. jeszcze raz kochana serdeczne Gratulacje. ![]() kla ski:![]() |
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=bela14;17451564]Mam nadzieje że Eniggma nie bedzie na mnie zła.
urodziła Krzysia i Ksenie w 32tc. jeszcze raz kochana serdeczne Gratulacje. ![]() kla ski:![]() No to ogromne GRATULACJE!!!! dla naszej majóweczki urodziła dziewczynkę w 31tc i niestety zmarła po godzinie bo sprzętu odpowiedniego nie mieli.]
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-02-25 o 19:31 |
|
|
|
#1701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój tż to się już dzisiaj pytał czy chłopiec czy dziewczynka ![]() Aldii dziękuję kochana |
|||
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz jakieś przeczucia co do płci? Sprawdziły się Wam dziewczyny (te które już znają płeć) Wasze przeczucia? Mi w 100% Od początku wiedziałam, że będzie chłopak... No może wątpliwości miałam tuż przed usg na którym się dowiedzieliśmy...
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- LINDSLEY a twój synuś nie może się zdecydować jak ma się ułożyć . Na razie w poprzek zawisł ale będzie musiał zdecydować czy na SN główką do dołu czy na CC do góry. Ty mu przemów do rozsądku jak ma się ułożyć
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się wydaje przynajmniej... Jeszcze ma troszkę czasu. Za 2 tyg będę u gina to się dowiem co i jak i się na usg umówimy... Ja mu na razie próbuję przemówić co by się tak nie rozciągał... Bo to już się czasem przestaje śmieszne i przyjemne robić...
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo bym chciała dziewczynkę, z jednej strony wszystko na to wskazuje: cera nastolatki, jem słodycze, za którymi nie przepadam i w ogole nie lubie a teraz normalnie szaleję jak nie zjem czegoś słodkiego, a z drugiej strony mam takie dziwne przeczucie że to chłopak znowu moja babcia mówi że bardzo dobrze wyglądam i taka gładziutka jestem i komu tu wierzyc? już niedługo sama się przekonam
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
niom to podaje moje dane: Ishka 24 lata reszte dopisze po mojej poniedziałkowej wizycie u lekarza boje sie jej bardzo...
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
bo mnie wkurza ta baba co ją prowadzi
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdziesz na usg to się dowiesz Ale ja to byłam tak święcie przekonana, że to chłopak, że bym chyba nie uwierzyła jak by mi lekarz powiedział że dziewczynka![]() Cytat:
Dziewczyny zerknijcie proszę czy wszystko tam aktualne... I dajcie cynk co zmienić ![]() Ciekawe co u evitki nie odzywała się u nas od 27.01 ale na wizazu była jeszcze kilka dni temu... Termin ma na 4 marca więc już tuż tuż...
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
no ciekawe..... pewnie z sercem na ramieniu sypia
|
|
#1710 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już wczoraj nie miałam siły tu zaglądnąć - byłam na nogach od 6 rano i dziwiłam się czemu o godz 20 kleją mi się oczy ![]() Poza tym wczoraj za bardzo się przeforsowałam... Brzuszek mnie dość mocno bolał po całym dniu... co chwilę mi się spinał. Cytat:
Ja chciałabym pisać z Wami systematycznie dalej ![]() Cytat:
Jest mi ciężko przyśpieszyć, jak jestem na zakupach to tak przekładam powoli nogę za nogą hehe ![]() Darusia proszę cytuj co do kogo mówisz bo ni stąd ni z owąd odpaliłaś takim tekstem i ja głowiłam się o co chodzi wow w 32tc no nieźle... To już tak zapachniało majóweczkami bo jakby nie było to jeszcze marzec i kwiecień i już wszystko może się zdarzyć ![]() okazało się, że błąd tkwi w nienapisaniu na L4 ilości dni, w których jestem niezdolna do pracy aż muszę sprawdzić inne swoje L4 czy było to napisane.... No w każdym razie wypiję kawkę i jadę do przychodni ![]() Cytat:
![]() Eniggma z bliźniakami była a to bardzo częste, że rodzi się wcześniej wagowo mają chyba ciut mniej niż mój TŻ miał jak się z bratem urodzili ![]() Cytat:
ale głównie jak już wieczorem leżę w łóżku ![]() A tak poza tym to też leży w poprzek, ale wczoraj jak co wieczór podczas zabaw z maleństwem poczułam jak wypycha mi się dupcią w tym miejscu co trzymałam rękę ![]() (w takim nowym czasopiśmie - Dobra Mama - przeczytałam, że jak dotykamy i masujemy brzuszek to dzidziusie robią wszystko, żeby być bliżej tej ręki i wypychają właśnie główkę, dupcię, rączkę Cytat:
i też momentami zaczęłam wierzyć, że to chłopczyk akurat tego, że wyładniałam to ja nie zauważam, a wręcz przeciwnie hehe. Ale co tam siedzi to wyjdzie w praniu
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-26 o 10:23 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

i podaj dla Lindsley (szefowej
) swoje dane do listy
Ja nie robię w domku nic poza niezbędnymi...
.

Ale się nie poddam, zapytam jeszcze a jak nie uzyskam odp na maila to zadzwonię...

kla ski:
urodziła dziewczynkę w 31tc i niestety zmarła po godzinie bo sprzętu odpowiedniego nie mieli.]

aż muszę sprawdzić inne swoje L4 czy było to napisane.... No w każdym razie wypiję kawkę i jadę do przychodni