|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
[QUOTE=belunia1985;1745129 5]
Gdzie byłam? Byłam utajona hehe no pięknie!!!!
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
misiulka współczuje tej historii z samochodem.Bidulo musiałaś się stresu najeść.Pies ma fryzjera w moje urodziny
![]() ![]() anoxa my kupiliśmy coś takiego 3 lata temu w kolorze beżowym właśnie z takiego zamszu alcantara i faktycznie mozna na nim palcem"rysowac" i tak plam nie znac, bo się wydaje, że to cień. http://www.allegro.pl/item935434577_...2010_roku.html Jestesmy zadowoleni, ale wyobrażasz sobie teraz ten kolor przy dziecku ![]() Dobrze pomyslalas z tymi kolorami vette
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O czym mowa? O wózku? Chyba przegapiłam jakieś posty nadrabiając 7 stron ;] Jak o wózku to i ja posłucham, jaki, co itd. ![]() Ja zaś wynalazłam nowy, ten widziałam na żywo i jest super, w sklepie kosztuje 1200zł i ma wszystkie chyba bajery ;] http://allegro.pl/item933336879_woze...a_fotelik.html
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodziło o narożnik
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
Papeteria oj najadłam sie strachu, najadłam. To będę pamietać o urodzinach, ja tak to głowy do dat nie mam zawsze musze je z czymś skojarzyć a ten wypoczynek jest świetny i materiał wygląda na milutki.
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Ciążowy? No jasne!!! Już się nie mogę doczekać. Tylko, że ja mam 163 cm i jakieś 76 kilo. Nic tu po ciąży :/
Jak się położę na podłodze, z wyprostowanymi nogami, na płasko, to czuję macicę. Jak lekko uniosę głowę, to się skubana chowa i już nic nie czuję. A brzuch księżycowaty- tak, przez macicę podwójną Ciekawe jak będę wyglądać .Mój Ł. dzisiaj szukał artykułów o tatusiach ciążowych .Chyba jednak go ruszyło, cieszę się ogromnie. I mnie ochrzanił, że tylko 6 bodziaków w realu kupiłam. Mówi, że sam by kupił 2 razy tyle ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Właśnie- wózki. Powiedzcie, ale takimi poradami, na co zwrócić uwagę wybierając? Nie chcę przykładowych wózków. Powiedzcie tylko co jest istotne, czym się kierować wybierając?
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wózeczek będę miała taki: http://allegro.pl/item930418278_woze...k_wys_0zl.html w takim kolorze jak na tych pierwszych zdjęciach-niebiesko-biały... Wózka nie wybierałam bo będę go miała po siostrzeńcu ale wydaje mi się fajny Sama bym pewnie coś w tym stylu wybrała i w podobnej cenie bo na wózek za 3000 raczej by nas stać nie było.. Ważne że jest gondolka ze spacerówką no i krzesełko To krzesełko jest takie bujane jak kołyska, pamiętam jak w nim bujałam mojego małego siostrzeńca który teraz już 5 lat ma, strasznie to lubił
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-02-25 o 19:40 |
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
farminko mam dla Ciebie niespodzianke, zaraz wkleje
dzidzia zawsze tyle wazylas? fajnie, ze Twoj sie tak przejal! moj dalej woli samochody niz lekture nt ciezowych tatusiow
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie ważna jest duża gondola żeby bobo się mieściło wygodnie no i spore kółka, te małe wydają mi się takie chybotliwe. Widziałam kiedyś babeczkę jak brnęła przez śnieg i strasznie wyglądała tak się męcząc. O przepraszam ![]() Mówiłam, że coś pominęłam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Nam tez bardzoo podoba sie imie Lena dla dziewczynki
![]() ochrzcilismy nawet tak nasza lodke to taki zeglarski zwyczaj...tak mi sie przypomnialo bo z papeteria o wakacjach gadalysmy zatesknilam
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-02-25 o 21:19 |
|
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Schudłam 4 lata temu 20 kilo, ale dużo mnie to zdrowia kosztowało. Wtedy ważyłam około 60 i było mi z tym dobrze. Ale zarzuciłam dietę i powolutku, powolutku do przodu. Zanim zaszłam po raz pierwszy ważyłam z powrotem 67, przytyłam do 72. Gdy straciłam dziecko, niewiele przybrałam. Po drugiej stracie wzrosło sporo. Stanęło na 80. I wtedy miałam dość. Przed obecną ciążą zrzuciłam 8 kilo, ale około 4 już wróciło. Niemniej wiem, że potrafię schudnąć i nie kosztuje mnie to wiele wysiłku ( Dieta MM.). Dlatego od marca chcę wrócić do mojej ukochanej dietki i zapanować chociaż nad wzrostem wagi .A co do tatusiowania w ciąży- przypominam, że awantura była ostra!!! Ryczałam cały dzień po kłótni, kilka dni temu. I nagle okazało się, że jednak coś go rusza...Tylko chyba chciał to zostawić mnie. A ja sama nie chcę. O! I udało się. W końcu to NASZE dziecko.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-02-25 o 19:54 |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna łódka.To kiedyś się z Lenką wprosimy pożeglować
|
|
|
|
|
#3554 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam siostrzenice Zuzię. Cudowna dziewczynka.
|
|
#3555 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez bede miec od okulisty, z jakiego masz powodu? Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ladny, maly ciazowy brzuszek
|
|||||
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka
Za jakiś czas będziesz się pewnie śmiać z tej historii ![]() To ja będę pamiętać, że twój pies ma wizytę u fryzjera ![]() ten wypoczynek kupiliśmy na allegro i najpierw byłam przerażona, że taki wielki, ale na szczęście mamy duży duży pokoj i już się przyzwyczaiłam.Fajnie, że można dowolnie ustawiać i faktycznie milutki, ale kolor W zasadzie to już nie mogę się ich doczekać ![]() pszczolka super, że z wózkiem tak ci się trafiło. Ja napewno będę chciała używany kupić, ale jakiś fajny i zadbany oczywiście. siala tez bym chciała duze kółka i gondole ale jak to będzie zobaczymy. vette jak fajnie z tą łódką
|
|
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Belunia ten piesek w avatarku to nie shih-tzu? Slodki jest strasznie.
niezawsze to ja sie chyba wybiore tam gdzie ty na to USG 3d. Wole jednak sprawdzonych lekarzy./ Juz pewnie po USG ,jak tam ? ![]() Misiulka ale mialas przygode z tym samochodem ,dobrze ,ze poradzilas sobie dzielnie Ja pewnie bym spanikowala
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
papateria no dokladnie my tez zamowilismy z alcantary ten naroznik jest troche mniejszy ale tez duzy bo ma 2.86cm dlugosci i powierzchnia spania tzn szerokosc to 1,56cm wiec jest duzy i taki chcielismy bo jest wygodny a salon mamy spory
![]() siala bala heh dobre to bylo z tym wozkiem
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
tylko nie wiem za bardzo co mi w ten brzuszek idzie bo przytyłam jak narazie niecałe 1,5 kg od początku ciąży,a brzuszek rośnie jak szalony
![]() papeteria z wózeczkiem faktycznie trafiło nam się ale nie tylko z wózkiem, od drugiej siostry będę miała łóżeczko, no i pełno ciuszków ręczniczków, pościelki i różne różniaste akcesoria itp itd... moja siostra kazała mi skombinować auto z duużym bagażnikiem jak będę do niej jechać bo do sedana może się wszystko nie zmieścić hehe
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-02-25 o 20:27 |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ciemny braz i bym chyba nie wyrobila z lapkami mojego psiaka bez koca. caly czas pelno piachu i te jej kostki do gryzienia straszne slady zostawialy. wiec teraz jest kocyk rozlozony w kolorze kanapy i nie ma problemu bo wrzuce do pralki i juz czysty
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak wlasnie staram sie odzywiac, wg 10 przykazan zywieniowych. W jednej kwestii zawalam... moja silna wola poszla sie pasc i niestety pochlaniam slodycze w ilosciach....eeee szkoda gadac.Dlatego od marca chce troche z tym powalczyc i ograniczyc spozywanie slodkosci. W koncu to nic dobrego.... Musze chyba z moim malzem pogadac...bo cos nie bardzo chce sie edukowac w kierunku przyszlego tacierzynstwa...owszem stara sie, pomaga mi, ale edukacje ma w glebokim powazaniu. Dobrze, ze choc pomysl ze szkola rodzenia potraktowal bardzo powaznie... i juz nie moze sie doczekac kiedy zaczniemy chodzic. plywalas kiedys? wpadaj... beda plywajace ciezarowki na lodce ![]() ![]() ![]() Kiedy Twoj caprica ? ![]() zapraszam serdecznie! Kto wymyslil u Was to imie? |
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
Vette skoro nalegasz...
Dzis robilam - 14t6d - cos tam chyba juz uroslo
|
|
|
|
#3564 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczny brzuszek, zgrabny i malutkiCytat:
Cytat:
Cytat:
ale brzuszek sweet ![]() Cytat:
A tak wogóle, to byliśmy na zakupach... ja przechodząc koło stoiska z łososiami wędzonymi przeszłam i coś czuję, wróciłam się i Damian już widział, że muszę go zjeść hahaha no i wzieliśmy. Przy okazji on kupił sobie buty na halę, bo mu się ostatnio rozwaliły... ja chodziłam za butami, ale nic nie znalazłam. Małej kupiliśmy nowe gumowce, bo stare już maławe... teraz ma czerwone, wyglądające jak trampki i super legginsy Ja za to dostałam kaskę na buty, jutro sobie może kupię. Jadę rano na targ, dziecko podrzucam do prababci, podjeżdżam po moją Marysię i sru... tam sobie pochodzimy, może jakąś kurtkę znajdę dla siebie... potem do nowego ciuchlandu, do Urzędu Skarbowego, i obiad szykować... Marysia spędzi ze mną cały dzień. Już się doczekać nie moge.A dzisiaj... a dzisiaj byłam na dworze w krótkim rękawku, i sweterkowym płaszczu długim brązowym na jeden guzik zapinany, co jakiś czas temu w ciuchlandzie kupiłam i w półbutach na obcasie... ale było ślicznie przez dzień i z dzieckiem od razu inaczej się chodzi jak tak lżej ubrane jest
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-02-25 o 20:41 |
|||||||||
|
|
|
#3565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zauwazyli juz wszyscy, ktorzy nie wiedzieli?bo u mnie nie ![]() ile jestes na plusie? Cytat:
|
||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponoć jak brzuch się rozlewa to dziewczynka, a jak rośnie wprzód piłeczka to chłopczyk ale niestety żadko się sprawdza, moja koleżanka 2 tyg temu urodziła córcię- w ciąży miała śliczną piłeczkę z przodu... ponoć jak cera się psuje, włosy wypadają i przetłuszczają i generalnie jak się źle wygląda to będzie dziewczynka, a jak na odwrót to chłopak..moja siostra wyglądała w ciąży koszmarnie, naprawdę, tak że z domu nie wychodziła bo się strasznie źle z tym czuła a urodził się Michałek
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w sumie ciekawa jestem co tam pod moim serduszkiem drzemie... w każdym bądź razie pierwsze ruchy zanotowane
w sumie tak pierwszy raz 20ego... i się powtarzają trochę inaczej je odczuwam niż w pierwszej ciąży. Wg pierwszych ruchów powinnam urodzić w połowie lipca. Zobaczymy jak to będzie, w poprzedniej ciąży urodziła miesiąc wcześniej wg terminu z OM, ale wg pierwszych ruchów był tylko dzień różnicy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

hehe

.