|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
wiecie co..?! wyszłam dziś z Małą na spacer i KOŁO mi odpadło
![]() takie mam wertepy koło siebie, że Mutsy tego nie przeżyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Madzia ja to wszystko wiem i rozumiem. Dlatego do spowiedzi pójdę przed ślubem kościelnym. Po co mam sie spowiadac i mowic ze zaluje skoro i tak dalej bede z Tż? Wiem ze to by było śmieszne. Spowiedz świętokradzka to nie dla mnie
![]() Ale pytanie - dlaczego ksiądz wiedząc że chcemy wziac ślub koscielny nie chce dac Iwowi teraz chrztu? Paranoja jak dla mnie... Ide karmic syna bo dzis sobie godziny karmien poprzestawial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniulka a po ile kropel żelaza masz dawać? Dałam już 2 razy ten esputicon i najpierw było ok teraz znowu go męczy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Wtajemniczenie
|
nie ma prawa odmawiać - ja tak jak juz pisałam - zadzwoniłabym do kurri
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-02-25 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie chce któraś odkupić owcy? Bo ja kupiłam, włączyłam 2 razy ale u nas zupełnie sie nie sprawdza... Mała ogólnie nie przepada za jakimiś odgłosami kiedy usypia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny oddajcie na mnie głos ja nawet niejestem jeszcze na liście rankingowej
![]() ![]()
![]() |
#3128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Hej,
my wlasnie wrocilismy ze spacerku....pieeeeeeekna pogoda ![]() Wcinam paczka i popijam kawusia i czytam co napisalyscie... ![]()
#3130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dół ![]() Zebra nam na brzuszek pomógł bobotic - i to jeszcze tego samego dnia ![]() Iwo zjadł, zmieniłam mu pieluche i nie chcial sie ze mna bawic wiec go odlozyłam do łożeczka i spi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zamieszanie z tymi chrzcinami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samanthhha ale nasz miał na Bebilonie wszystko pięknie ładnie a zaczęły się schodki przy podawaniu żelaza więc zmiany nie pomoga skoro to od hemoferu ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-25 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
Agusia, mam taką owcę:
http://www.allegro.pl/item913294522_...cie_serca.html wiele dziewczyn o niej pisało dlatego się skusiłam, ale jak pisałam u nas nie zdała egzaminu. Owca jest nowa - włączyłam ją 2 razy. Tylko nie mam już oryginalnego opakowania. Zapłaciłam 79zł +10zł przesyłka - co do ceny jak będziesz zainteresowana dogadamy się na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||||
Zadomowienie
|
cześć dziewczęta
![]() jaka piekna pogoda!!!!!!!!!!!!! WRESZCIE! byłam na spacerze z Olką 3 h i kupiłam sobie klapki na basen ![]() myślicie czy moge isc na basen w 2 częściowym stroju? ![]() i byłam w żłobku zanieść wniosek i sie zdołowałam,bo na 40 miejsc jest 200 wniosków ![]() ![]() i gratulacjeza perwsze słowa MAMA ![]() ale lachony ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aniulka - ślicza Twoja Córcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-25 o 15:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Ja tez daje tylko modyfikowane mleko i daje herbatke z kopru włoskiego z HOPPA
![]() |
#3136 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item928365646_...kcja_2009.html
ale sie napalilam na ta kurtke dla mlodziaka ![]() ![]() ale tz powiedzial ze pojedziemy w weekend do pasazu do wro i moze tam coz w h&m'ie znajdziemy a jak nie to go ![]() ![]() ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3139 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajne zdjęcie. jak ona się uśmiecha z tą butelka w buźce ![]() Słodka ![]() Z tym kaszlem to ja bym chyba poszła do pediatry, ale skoro Twoja Mama jest lekarzem, to wie lepiej ![]() Cytat:
![]() Jak na gwarancji to złóż reklamację. Cytat:
![]() Widziałam już na all takie, tylko jednokolorowe. W H&M dokładnie takiej pewnie nie dostaniesz, bo to zeszłoroczna kolekcja. Kogoś jeszcze cytowałam, ale mi jak zwykle Wizaż zjadł i teraz nie pamiętam ![]() My też byliśmy na spacerku długim, wiosną powiało, a podobno jeszcze zima ma wrócić w przyszłym tygodniu ![]() Jakaś jestem taka rozmemłana, jakby mnie traktor przejechał ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-25 o 17:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Przeżyłam z Piotrusiem dzień masakre... ciągle się prężył, spać nie mógł- usypiał tylko przy suszarce, przy jedzeniu płakał... Wymiękłam miałam ochote wyjść nie wrócić... Zadzwoniłam do lekarki i kazała odstawić żelazo do szczepienia całkowicie, więc nie dostał podwieczornej dawki i juz chyba lepiej... spina się czasem ale brzuch nie jest taki twardy i spokojny jest. Po kąpieli ładnie zjadł bez spinania aż sobie przysnął. Teraz leży w łóżeczku i ciumka smoka... ale jest spokojny... Dlaczego żelazo to takie cholerstwo! Żeby dzieciątku nic nie było a nagle takie wzdęcia,kolki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od poniedzialu wybieram sie na aerobik dwa razy w tygodniu bo musze sie troche poruszac bo taka jestem zastana ze szok ![]()
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Zeberko żelazo to jest świństwo, ja po porodzie musiałam brać i też mnie brzuch po tym bardzo bolał, a co dopiero takiego maluszka
![]() Sam to masz nerwówkę z tym chrztem ![]() Cytat:
![]() A na aerobik to chyba nigdy się nie wybiorę, bo się nie lubię pocić w towarzystwie, no chyba że TŻta ![]() Młody padł, smoczka nie chciał wolał sobie kciuka possać ![]()
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
Zebra- biedny ten Twój Piotruś
![]() lucky-dobrze ze dałaś radę wrócic o tych 3 kołach. A może powinniscie reklamować ten wózek?? przyszła koleżanka na chwilę pożyczyć kurtke na narty i podczas gadania Olka mi padła na rękach i teraz nie wiem co z kąpielą? bo jak się obudzi za 2 h to bez sensu zeby chyba ja kąpać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pietrusiu, czy ja dobrze pamiętam że Ty się budowałaś i wklejałaś nam tu łazienkę swoją? ![]() Czy pokićkałam znowu coś ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Robię właśnie zamówienie w aptece, bo Filuś ma chyba ciemieniuszkę, tyle że jakąś niewielką, bo nie ma "skorupki" tylko jakby łupież i potrzebujemy olejuszkę ![]() W każdym razie znalazłam ampułki z roztworem soli fizjologicznej, 100 szt. za 22 zł, a ja do tej pory kupowałam physiodose 12 szt. za 13 zł ![]() A skład ten sam http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p19987-Gilb...li_100_ampulek Ale przepłacałam ![]()
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Wpadłam się pochwalić swoim skarbem,który jutro kończy 3 miesiące ![]() Piszecie o spaniu i takich tam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam do was pytanko odnośnie lewej rączki po pierwszym szczepieniu w szpitalu u nas tak jakby zaczyna ropieć to normalne????????????????? ??????????????? bardzo się tym martwię ![]() A tu moja księżniczka z dzisiaj ![]()
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorowo,
dziękuje za wszystkie ciepłe słowa wsparcia od Was. ![]() ![]() ![]() Jak wybawienia czekam końca 3 miesiąca i może wtedy pożegnamy znienawidzone kolki ( aby tylko nie przypadło nam do 5 m-ca bo i tak się ponoć zdarza- ale tfu, tfu nie zapeszam) ![]() Dziś troszkę lepszy dzień ale noc koszmarna - padam juz na pyszczek ![]() Jeszcze raz spytam Mamusie, które łączą karmienie piersią z podawaniem mleka modyfikowanego- czy modyfikowane podajecie tylko na noc? czy Maluszki wtedy lepiej śpią (bo dłużej trawią???) Co wtedy z witaminami K i D - odstawić K?? Michaś dopiero w sobotę kończy 2 miesiące a K należy podawać do końca 3 m-ca (a wit.D nawet dłużej). Przy karmieniu TYLKO modyfikowanym wiem, że raczej K się nie podaje tylko ewentualnie D, ale co w wypadku łączenia karmienia ( z przewagą cycowania)? Męczy mnie ta decyzja bo wolałabym karmić tylko piersią ale 3 do 4 godz. snu na dobę od dwóch miesięcy i to nie jednym ciągiem ale w dwóch podejściach już mnie wykańcza i moja laktacje też ![]() ![]() Marta N23 - tak to normale. Duzo wietrzyć i nie moczyć-przyschnie |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale mamy dziś dzień odkąd dałam jej te żelazo i 1/4furaginu to tragedia
![]() tym razem dam 2kropelki tylko tak jak już któraś z was pisała że nawet od jednej zaczynałyście podawać, przepraszam ale zapomniałam która z was tak podaje a niechce juz się cofac strony. i jutro też tak zrobie no dziecko dziś całkiem nie do poznania tak marudziła ![]()
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi w szpitalu powiedziano, że może być zaczerwienione, trochę ropieć i żeby się tym nie przejmować - zagoi się ![]() gosik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.