Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 13:58   #3121
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

wiecie co..?! wyszłam dziś z Małą na spacer i KOŁO mi odpadło
takie mam wertepy koło siebie, że Mutsy tego nie przeżyło
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:03   #3122
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Madzia ja to wszystko wiem i rozumiem. Dlatego do spowiedzi pójdę przed ślubem kościelnym. Po co mam sie spowiadac i mowic ze zaluje skoro i tak dalej bede z Tż? Wiem ze to by było śmieszne. Spowiedz świętokradzka to nie dla mnie

Ale pytanie - dlaczego ksiądz wiedząc że chcemy wziac ślub koscielny nie chce dac Iwowi teraz chrztu? Paranoja jak dla mnie...

Ide karmic syna bo dzis sobie godziny karmien poprzestawial
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:09   #3123
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanko do mamus z okresem - z Was tez sie tak lało? bo ze mnie cieknie jak z kranu
ja miałam mega lajtowy
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
takie leki jak sab simplex infacol itp działają tylko wtedy kiedy je podajesz a nie na zapas... nie kumulują sie w organizmie takze są całkowicie bezpieczne - co powoduje ze mozna je stosowac czysto profilaktycznie
Ten esputicon też?
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
No i kolejne pytanie: Czy na tym watku tylko ja daje TYLKO MODYFIKOWANE???? Jeśli jest ktoś jeszcze to czym dopaja maleństwo bo mi się pomysły kończą???
ja daje herbatkę rumiankową z hippa
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mmusie!

Podgoniłam Was odciągając się laktatorem....trzeba wykorzystywać każdą wolna chwilę bo produkujecie, że hej

U nas dobra noc, oby tak było to nie będę narzekać tylko jedzenie małej mnie męczy. Jeszcze do niedawna wciągała 100-130 ml bez problemu przy każdym karmieniu a teraz przez godzine walczymy o 60-80 ml. Czy to z powodu tej niedokrwistości czy po prostu tak czasem dzieci mają? Dla mnie to dziwne bo powinna coraz więcej jeść a tu takie niespodzianki....

No nic poobserwuję jeszcze Lenkę. A z nowości to powiem, że w sumie dopiero od niedzieli tak ładnie unosi główkę i już zaraz będzie następny sukces bo wczoraj ewidentnie ćwiczyła już przekręcanie z brzuszka na plecki. Najpierw długo, długo nic a potem szybko nadrabia. Dumna jestem z Lenki tak że nie mam słów

No dobra, czas się troszkę ogarnąć
Miłego dnia!
Mój też tak miewa z jedzonkiem

Aniulka a po ile kropel żelaza masz dawać?

Dałam już 2 razy ten esputicon i najpierw było ok teraz znowu go męczysuszyłam brzuszek suszarką też i dupa... Naprawde tak bardzo chciałabym żeby było jak jeszcze tydzień temu Miałam pogodne dziecko, które pięknie oddawało gazy i się nie spinało tak ciągle.. Robiłam rowerek-troche popuszczał bączków nawet...odbijam go sporo...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:12   #3124
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Ale pytanie - dlaczego ksiądz wiedząc że chcemy wziac ślub koscielny nie chce dac Iwowi teraz chrztu? Paranoja jak dla mnie...
nie ma prawa odmawiać - ja tak jak juz pisałam - zadzwoniłabym do kurri

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2010-02-25 o 14:14
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:17   #3125
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
ja miałam mega lajtowy

Ten esputicon też?

ja daje herbatkę rumiankową z hippa

Mój też tak miewa z jedzonkiem

Aniulka a po ile kropel żelaza masz dawać?

Dałam już 2 razy ten esputicon i najpierw było ok teraz znowu go męczysuszyłam brzuszek suszarką też i dupa... Naprawde tak bardzo chciałabym żeby było jak jeszcze tydzień temu Miałam pogodne dziecko, które pięknie oddawało gazy i się nie spinało tak ciągle.. Robiłam rowerek-troche popuszczał bączków nawet...odbijam go sporo...
no mi kazała po 5 kropelek przez przynajmniej 3tygodnie i powiedziała żebym się niewystraszyła kupy bo może być smolista i bardzo ciemna czy u waszych dzieciaczków tak jest?
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:19   #3126
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dziewczyny, nie chce któraś odkupić owcy? Bo ja kupiłam, włączyłam 2 razy ale u nas zupełnie sie nie sprawdza... Mała ogólnie nie przepada za jakimiś odgłosami kiedy usypia..
Stary 2010-02-25, 14:20   #3127
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny oddajcie na mnie głos ja nawet niejestem jeszcze na liście rankingowej:r oza:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 14:25   #3128
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie chce któraś odkupić owcy? Bo ja kupiłam, włączyłam 2 razy ale u nas zupełnie sie nie sprawdza... Mała ogólnie nie przepada za jakimiś odgłosami kiedy usypia..
a po ile?? i jaka masz??

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:34   #3129
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej,

my wlasnie wrocilismy ze spacerku....pieeeeeeekna pogoda

Wcinam paczka i popijam kawusia i czytam co napisalyscie...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:38   #3130
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma prawa odmawiać - ja tak jak juz pisałam - zadzwoniłabym do kurri
Dzwoniliśmy wczoraj. I jakiś ksiądz strzelał taką samą gadką - że lepiej najpierw ślub koscielny wziąc. Ja już nie wiem... Chce ochrzcić Iwa a nie mogę Mój stosunek względem kosciola ulegl diametralnej zmienie

Dół

Zebra nam na brzuszek pomógł bobotic - i to jeszcze tego samego dnia Potem jeszcze Małego troszke meczylo, podawałam chyba trzy dni i przeszło. Ale potem sie okazało ze to jednak kwestia doboru odpowiedniego mleka... Przy NAN mielismy te problemy.

Iwo zjadł, zmieniłam mu pieluche i nie chcial sie ze mna bawic wiec go odlozyłam do łożeczka i spi
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:38   #3131
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dziewczyny oddajcie na mnie głos ja nawet niejestem jeszcze na liście rankingowej:r oza:
No ja głosuję i też liczę na głosy

Ale zamieszanie z tymi chrzcinami - trzymam kciuki
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 14:43   #3132
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
no mi kazała po 5 kropelek przez przynajmniej 3tygodnie i powiedziała żebym się niewystraszyła kupy bo może być smolista i bardzo ciemna czy u waszych dzieciaczków tak jest?
Mój ma zielonkawe(po rumianku)przy żelaize tez takie mogą być. Ale smolistych nie robi. Nam też zalecono po 5 kropelek ale zaczęły się okropne wzdęcia, bóle brzuszka więc daje narazie po 2 i czekam na efekty...Zresztą kazała nam pediatra zmniejszyć ich ilość jak będą problemy. Jeśli się mu poprawi spróbuję po 3 dawać. Ale więcej już nie... Wydaje mi się, że jak doszlismy do 4 kropelek już miał kłopoty(bo my zaczynalismy od 1 i zwiększaliśmy codziennie dawke żeby się przyzwyczaił- i tak do 5 kropelek)

Samanthhha ale nasz miał na Bebilonie wszystko pięknie ładnie a zaczęły się schodki przy podawaniu żelaza więc zmiany nie pomoga skoro to od hemoferuZreszta na Bbilonie i tak robi codziennie kupki mimo żelaza- to chociaż tyle... ale dziwne bo robi miękkie jak zawsze a się męczy przy nich- mysle, że boli brzuszek(pediatra mi mówiła, że żelazo też może powodować bóle). bobotic wogóle nie pomaga... 2 dni dawałam regularnie a wcześniej pare razy...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-25 o 14:47
Stary 2010-02-25, 14:49   #3133
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
a po ile?? i jaka masz??
Agusia, mam taką owcę:
http://www.allegro.pl/item913294522_...cie_serca.html

wiele dziewczyn o niej pisało dlatego się skusiłam, ale jak pisałam u nas nie zdała egzaminu. Owca jest nowa - włączyłam ją 2 razy. Tylko nie mam już oryginalnego opakowania. Zapłaciłam 79zł +10zł przesyłka - co do ceny jak będziesz zainteresowana dogadamy się na priv.
Stary 2010-02-25, 14:52   #3134
elalank
Zadomowienie

cześć dziewczęta

jaka piekna pogoda!!!!!!!!!!!!! WRESZCIE!
byłam na spacerze z Olką 3 h
i kupiłam sobie klapki na basen
myślicie czy moge isc na basen w 2 częściowym stroju?
i byłam w żłobku zanieść wniosek i sie zdołowałam,bo na 40 miejsc jest 200 wniosków MASAKRA

i gratulacjeza perwsze słowa MAMA

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
I wstawiam też fotkę z urodzin mego TŻ-ta
ale lachony

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja się wam wcześniej nie pochwaliłam, ale dziś byłam na masażu całego ciała Wizytę dostałam w prezencie od teściów. Cały zabieg trwał 1,5h i były momenty, że myślałam iż kobieta chce mi włosy wyrwać, albo wyciągnąć uszy. No i się okazało, że jestem nieźle spięta między łopatkami, bo bolało jak cholera i miałam wrażenie jakby mi łopatki wyciągano. Ale tak to było przyjemnie i jestem zrelaksowana. Może zacznę sobie takie coś raz na jakiś czas fundować
ale superowo fajnych masz teściów! a z jakiej to okazji?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci w ciągu dnia zasypiąją gdzie aktualnie są ( mata, fotelik ) czy na drzemiki dzienne zanosicie je zawsze do łożeczka?
raczej nie w łóżeczku tylko na narożniku w łóżeczku śpi w nocy

Cytat:
a ja własnie sie dowiedziałam, ze chyba wrocę szybciej do pracy - szef miał zawał
to pewnie zaraz po macierzyńskim bede musiała
łe! szkoda, no ale dobrzeze masz zaufana opiekunkę

aniulka - ślicza Twoja Córcia

Cytat:
--

u mnie to nie roztopy a powodz - trzy pary spodni sie moczą i krzesło muszę prac
a miaąłm z nim nie wychodzic na miasto - podpaski mi sie kończą a miałam rano paczke podwojną zanim TZ wroci z pracy to pewnie zacznę uzywac pieluch Grzesia
o kurde, faktycznie powódź. już się boję kiedy mnie dopadnie @

Cytat:
a taki dobry wózek , mam nadzieję ze dałas radę od razu go zreperować?

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-02-25 o 15:13
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 15:06   #3135
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
No i kolejne pytanie: Czy na tym watku tylko ja daje TYLKO MODYFIKOWANE???? Jeśli jest ktoś jeszcze to czym dopaja maleństwo bo mi się pomysły kończą???
Ja tez daje tylko modyfikowane mleko i daje herbatke z kopru włoskiego z HOPPA

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 16:03   #3136
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
a taki dobry wózek , mam nadzieję ze dałas radę od razu go zreperować?
do domu wróciłam na 3 kołach alt tz juz dokupił nowe koło co sie polamalo i juz działa
Stary 2010-02-25, 16:13   #3137
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

http://www.allegro.pl/item928365646_...kcja_2009.html

ale sie napalilam na ta kurtke dla mlodziaka

ale tz powiedzial ze pojedziemy w weekend do pasazu do wro i moze tam coz w h&m'ie znajdziemy a jak nie to go (bo ta akcja trwa jeszcze tylko 5 godzin) i nastepnym razem juz pewnie nie znajde tej kurtałki

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:15
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 16:40   #3138
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

[/COLOR]u mnie to nie roztopy a powodz - trzy pary spodni sie moczą i krzesło muszę prac
a miaąłm z nim nie wychodzic na miasto - podpaski mi sie kończą a miałam rano paczke podwojną zanim TZ wroci z pracy to pewnie zacznę uzywac pieluch Grzesia
o rany to faktycznie ładna powodz, ja mam @ taka jak przed ciaza zadnych wiekszych powodzi

Aniołek[*]
Stary 2010-02-25, 17:10   #3139
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja własnie sie dowiedziałam, ze chyba wrocę szybciej do pracy - szef miał zawał
to pewnie zaraz po macierzyńskim bede musiała
Ojej, to niedobrze

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

u nas pobudka o 4 na karmienie ale ja nie moglam sie dobudzic i tz zajal sie Tomaszkiem
Dał mu cycka ?

Cytat:
a dziś ją karmił zaspany tatuś haha już tym nowym mlekiem
Ale fajne zdjęcie. jak ona się uśmiecha z tą butelka w buźce

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
I fotkA -nasze nowe odlotowe trampki!!!
Słodka
Z tym kaszlem to ja bym chyba poszła do pediatry, ale skoro Twoja Mama jest lekarzem, to wie lepiej

Cytat:
O rany
Jak na gwarancji to złóż reklamację.

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość

ale sie napalilam na ta kurtke dla mlodziaka

ale tz powiedzial ze pojedziemy w weekend do pasazu do wro i moze tam coz w h&m'ie znajdziemy a jak nie to go (bo ta akcja trwa jeszcze tylko 5 godzin) i nastepnym razem juz pewnie nie znajde tej kurtałki
Śliczna kurteczka
Widziałam już na all takie, tylko jednokolorowe.
W H&M dokładnie takiej pewnie nie dostaniesz, bo to zeszłoroczna kolekcja.

Kogoś jeszcze cytowałam, ale mi jak zwykle Wizaż zjadł i teraz nie pamiętam

My też byliśmy na spacerku długim, wiosną powiało, a podobno jeszcze zima ma wrócić w przyszłym tygodniu
Jakaś jestem taka rozmemłana, jakby mnie traktor przejechał

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-25 o 17:11
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 18:19   #3140
zebra666
Zakorzenienie

Przeżyłam z Piotrusiem dzień masakre... ciągle się prężył, spać nie mógł- usypiał tylko przy suszarce, przy jedzeniu płakał... Wymiękłam miałam ochote wyjść nie wrócić... Zadzwoniłam do lekarki i kazała odstawić żelazo do szczepienia całkowicie, więc nie dostał podwieczornej dawki i juz chyba lepiej... spina się czasem ale brzuch nie jest taki twardy i spokojny jest. Po kąpieli ładnie zjadł bez spinania aż sobie przysnął. Teraz leży w łóżeczku i ciumka smoka... ale jest spokojny... Dlaczego żelazo to takie cholerstwo! Żeby dzieciątku nic nie było a nagle takie wzdęcia,kolki Zobaczymy jaka będzie noc i jutrzejszy dzień to już powinnam mieć pewność czy to żelazo jest napewno winowajcą... U nas dziś nawet spacer był taki sobie nie był taki spokojny jak zazwyczaj... Co dzień to tylko gorzj było jak do tej pory... Jak jest teraz taki spokojny to i ja jestem spokojna i mam wielką nadzieję, że już się poprawi z brzuszkiem

Stary 2010-02-25, 18:37   #3141
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja się wam wcześniej nie pochwaliłam, ale dziś byłam na masażu całego ciała Wizytę dostałam w prezencie od teściów. Cały zabieg trwał 1,5h i były momenty, że myślałam iż kobieta chce mi włosy wyrwać, albo wyciągnąć uszy. No i się okazało, że jestem nieźle spięta między łopatkami, bo bolało jak cholera i miałam wrażenie jakby mi łopatki wyciągano. Ale tak to było przyjemnie i jestem zrelaksowana. Może zacznę sobie takie coś raz na jakiś czas fundować
Fajny prezent, sama bym sobie taki zafundowala

Ja od poniedzialu wybieram sie na aerobik dwa razy w tygodniu bo musze sie troche poruszac bo taka jestem zastana ze szok

Aniołek[*]
Stary 2010-02-25, 19:11   #3142
brombusia
Zakorzenienie

Zeberko żelazo to jest świństwo, ja po porodzie musiałam brać i też mnie brzuch po tym bardzo bolał, a co dopiero takiego maluszka

Sam to masz nerwówkę z tym chrztem

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja od poniedzialu wybieram sie na aerobik dwa razy w tygodniu bo musze sie troche poruszac bo taka jestem zastana ze szok
Ja na basen bym poszła, ale muszę czekać aż mama się przeprowadzi niedaleko, żeby iść z TŻ, a Małego zostawić z nią, bo ja sama nie lubię, a koleżanki wolą na piwo iść niż popływać

A na aerobik to chyba nigdy się nie wybiorę, bo się nie lubię pocić w towarzystwie, no chyba że TŻta

Młody padł, smoczka nie chciał wolał sobie kciuka possać

Stary 2010-02-25, 19:26   #3143
elalank
Zadomowienie

Zebra- biedny ten Twój Piotruś biedactwo musi się tak męczyc.Pewnie po odstawieniu zelaza będzie lepiej, ja tez jak brałam to miałam problemy ze zrobieniem kupola, a co dopiero taki maluszek

lucky-dobrze ze dałaś radę wrócic o tych 3 kołach. A może powinniscie reklamować ten wózek??

przyszła koleżanka na chwilę pożyczyć kurtke na narty i podczas gadania Olka mi padła na rękach i teraz nie wiem co z kąpielą? bo jak się obudzi za 2 h to bez sensu zeby chyba ja kąpać?

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:35   #3144
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

przyszła koleżanka na chwilę pożyczyć kurtke na narty i podczas gadania Olka mi padła na rękach i teraz nie wiem co z kąpielą? bo jak się obudzi za 2 h to bez sensu zeby chyba ja kąpać?
Jak raz jej nie wykapiesz to nic sie nie stanie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Ja na basen bym poszła, ale muszę czekać aż mama się przeprowadzi niedaleko, żeby iść z TŻ, a Małego zostawić z nią, bo ja sama nie lubię, a koleżanki wolą na piwo iść niż popływać
Ja na basen tez bym chetniej poszla ale niestety nie ma u mnie w poblizu basenu i to by byla juz wyprawa a na basen samej by mi tez sie nie chcialo chodzic a moj Tz nie lubi basenow a na aerobik wybiore sie z kumpelami

Aniołek[*]
Stary 2010-02-25, 19:39   #3145
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Zeberko żelazo to jest świństwo, ja po porodzie musiałam brać i też mnie brzuch po tym bardzo bolał, a co dopiero takiego maluszka

Sam to masz nerwówkę z tym chrztem

A na aerobik to chyba nigdy się nie wybiorę, bo się nie lubię pocić w towarzystwie, no chyba że TŻta

Młody padł, smoczka nie chciał wolał sobie kciuka possać
Też bym poszła na basen - ale mam tam tylko 25km w jedną stronę
Cytat:
Zebra- biedny ten Twój Piotruś biedactwo musi się tak męczyc.Pewnie po odstawieniu zelaza będzie lepiej, ja tez jak brałam to miałam problemy ze zrobieniem kupola, a co dopiero taki maluszek

lucky-dobrze ze dałaś radę wrócic o tych 3 kołach. A może powinniscie reklamować ten wózek??

Ja bym nie kąpała
Stary 2010-02-25, 19:51   #3146
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym nie kąpała, rano jej pupkę wodą przemyjesz i wyczyścisz uszka, itd. Nie ma sensu jej męczyć

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Ja na basen tez bym chetniej poszla ale niestety nie ma u mnie w poblizu basenu i to by byla juz wyprawa a na basen samej by mi tez sie nie chcialo chodzic a moj Tz nie lubi basenow a na aerobik wybiore sie z kumpelami
To masz przynajmniej porządne kumpele

Pietrusiu, czy ja dobrze pamiętam że Ty się budowałaś i wklejałaś nam tu łazienkę swoją?
Czy pokićkałam znowu coś

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Robię właśnie zamówienie w aptece, bo Filuś ma chyba ciemieniuszkę, tyle że jakąś niewielką, bo nie ma "skorupki" tylko jakby łupież i potrzebujemy olejuszkę
W każdym razie znalazłam ampułki z roztworem soli fizjologicznej, 100 szt. za 22 zł, a ja do tej pory kupowałam physiodose 12 szt. za 13 zł
A skład ten sam
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p19987-Gilb...li_100_ampulek

Ale przepłacałam

Stary 2010-02-25, 19:53   #3147
martaN23
Zadomowienie

witajcie
Wpadłam się pochwalić swoim skarbem,który jutro kończy 3 miesiące
Piszecie o spaniu i takich tamOliwia kąpiel o 19 o 19.30 mleczko do 20.30 śpi już w łóżeczku sama bez usypianiaśpi różnie od 4-8 godzin ale tylko tak w nocy ma zjada 200ml zagęszczone oczywiście kleikiem w dzień też tyle zjada.Jesteśmy już po pierwszym testowaniu słoiczków i Mała normalnie cały by zjadła jakbym jej tylko dałastrasznie jej smakuje
Mam do was pytanko odnośnie lewej rączki po pierwszym szczepieniu w szpitalu u nas tak jakby zaczyna ropieć to normalne????????????????? ???????????????
bardzo się tym martwię

A tu moja księżniczka z dzisiaj
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 19:56   #3148
gosik_wwa
Raczkowanie

Witam wieczorowo,

dziękuje za wszystkie ciepłe słowa wsparcia od Was.
Jak wybawienia czekam końca 3 miesiąca i może wtedy pożegnamy znienawidzone kolki ( aby tylko nie przypadło nam do 5 m-ca bo i tak się ponoć zdarza- ale tfu, tfu nie zapeszam)

Dziś troszkę lepszy dzień ale noc koszmarna - padam juz na pyszczek

Jeszcze raz spytam Mamusie, które łączą karmienie piersią z podawaniem mleka modyfikowanego- czy modyfikowane podajecie tylko na noc? czy Maluszki wtedy lepiej śpią (bo dłużej trawią???)
Co wtedy z witaminami K i D - odstawić K??
Michaś dopiero w sobotę kończy 2 miesiące a K należy podawać do końca 3 m-ca (a wit.D nawet dłużej). Przy karmieniu TYLKO modyfikowanym wiem, że raczej K się nie podaje tylko ewentualnie D, ale co w wypadku łączenia karmienia ( z przewagą cycowania)?

Męczy mnie ta decyzja bo wolałabym karmić tylko piersią ale 3 do 4 godz. snu na dobę od dwóch miesięcy i to nie jednym ciągiem ale w dwóch podejściach już mnie wykańcza i moja laktacje też

Marta N23 - tak to normale. Duzo wietrzyć i nie moczyć-przyschnie
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:58   #3149
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny ale mamy dziś dzień odkąd dałam jej te żelazo i 1/4furaginu to tragedia ciągle na raczkach chciała być i nie w pozycji do karmienia tylko w pionie ja trzabyło nosić, nic niepomagało masowanie brzuszka, nawet ten jej leżaczek co tak uwielbia sobie w nim siedziec, no masakra po tym mleku to raczej nie bo wypiła 3razy i git dopiero puźniej jak dałam właśnie te żelazo, żeby to tak faktycznie brzuszek bolał i od razu tak na nią zadziałało?

tym razem dam 2kropelki tylko tak jak już któraś z was pisała że nawet od jednej zaczynałyście podawać, przepraszam ale zapomniałam która z was tak podaje a niechce juz się cofac strony.
i jutro też tak zrobie
no dziecko dziś całkiem nie do poznania tak marudziła
Stary 2010-02-25, 20:03   #3150
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
witajcie
Wpadłam się pochwalić swoim skarbem,który jutro kończy 3 miesiące
Piszecie o spaniu i takich tamOliwia kąpiel o 19 o 19.30 mleczko do 20.30 śpi już w łóżeczku sama bez usypianiaśpi różnie od 4-8 godzin ale tylko tak w nocy ma zjada 200ml zagęszczone oczywiście kleikiem w dzień też tyle zjada.Jesteśmy już po pierwszym testowaniu słoiczków i Mała normalnie cały by zjadła jakbym jej tylko dałastrasznie jej smakuje
Mam do was pytanko odnośnie lewej rączki po pierwszym szczepieniu w szpitalu u nas tak jakby zaczyna ropieć to normalne????????????????? ???????????????
bardzo się tym martwię

A tu moja księżniczka z dzisiaj
Ale słodziak - a te oczy
Mi w szpitalu powiedziano, że może być zaczerwienione, trochę ropieć i żeby się tym nie przejmować - zagoi się

gosik, aniulka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości