Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 22:19   #3961
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Unholy a ty nosisz na codzien 36 czy 38? mozesz odpowiedziec pw oczywiście
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:20   #3962
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kuba też tak ma, że płacze, jak znikam Mu z oczu, ale nigdy nie czekałam, żeby się wypłakał, przyjdzie czas, że nie będzie potrzebował aż takiej bliskości, teraz jest malutki i rozumiem Go, choć czasem też jest mi ciężko, bo nawet żeby wyjść do toalety muszę kombinować.

Siostro

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
boziu Wasze dzieci mowia mama, baba, tata - a moj nic zaczynam sie martwic
Rozmawiałyśmy już o tym,że każde dziecko ma indywidualny tok rozwoju?Zobaczysz jak zacznie gadać,to Cię zagada na śmierć

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Och, takie malzenstwa ze szkoly sa piekne, jest co potem wspominac
Skoro ,tak Ci się podobają szkolne miłości to i ja opowiem.
Kończyłam wtedy 2 klasę liceum,pod koniec roku szkolnego,grono pedagogiczne ufundowało wycieczkę samorządom klasowym w Bieszczady,jako,że byłam zastępcą przewodniczącej to też na wycieczkę pojechałamByła to wycieczka czterodniowa.Na drugi dzień po przyjeździe,poszliśmy szlakiem górskim na Połoninę.Pogoda w ciągu 2 godzin zrobiła sie fatalna,jak to w górach,lał deszcz.I ja fajtłapa poślizgnęłam się i skręciłam nogę.Mąż(teraz już mąż)zaraz znalazł się obok mnie(później,dużo później wyznał,że zawsze się mu podobałam)razem z nauczycielem obejrzeli puchnącą kostkę i do końca towarzyszył mi swym ramieniem,bywały chwile,że chciał nieść-ale udawałam twardą,a trzeba było jeszcze zejść na dół gdzie miał czekać już na nas autobus.Na następny dzień juz oczywiście nigdzie nie poszłam,na żadne wycieczki no bo jak z bolacą nogą.Została ze mną najlepsza koleżanka no i oczywiście mążFajnie było.Na drugi dzień jeszcze ognisko,ale to już koło domków w których mieszkaliśmy:pieczenie kiełbasek,śpiewanie piosenek.To była moja najlepsza wycieczka.Od tamtej pory jesteśmy razem,że nie wspomnę,że jak jechalismy na moją studniówkę zepsuł sie nam samochód,ale to już inna historia.W tym roku będzie 16 lat

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Do raczkow tez sie nie bierze
Bartosz też jeszcze nie raczkuje

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dzis bylam na wizycie u neurologa z mala. pisalam wam, ze idziemy. i co sie okazalo? dostalam niezly opiernicz, ze dziecko zamiast do siadu to wstaje od razu. mowie jej, ze ona sama tak robi, nic tylko na nogach i jak mnie zrypala, ze przeciez dziecko samo sie tak nie nauczy! poczulam sie okropnie
Jeżeli chciała to skomentować,to przynajmniej mogła to zrobic w grzeczniejszy sposób

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
to dla poprawy humorku opiszę naszą historię - nie taka romantyczna jak wasze ale już tyle latek razem poznaliśmy się w szkole sredniej (czyli znamy się 14 lat - aż policzyłam, Boże kiedy to zleciało...) Tomek od razu mi się spodobał a on na mnie uwagi nie zwracał. chyba w 2 klasie zaczął chodzić z taką Anią - ale byłam zła i zazdrosna ale krótko razem byli. potem ja wkroczyłam do akcji i pod koniec 4 klasy (4 lata wzdychałam) napisałam list że coś do niego czuję i żeby on się określił...bo wiedział że ja coś do niego czuję. A wtedy miał długie włosy namawiałam go w żartach na ścięcie ich ale nie chciał wakacje przyszły trochę popisaliśmy w międzyczasie a na początku 5 klasy zaczęłiśmy ze sobą chodzić 5 klasa zleciała z maturą, potem razem do Olsztyna na studia. na ostatnim roku studiów pobraliśmy się w Wielkanoc 2006 roku. ślub miał być w tym właśnie roku ale w wakacje. został przyspieszony po nagłej śmierci mojego taty w grudniu. potem mieszkaliśmy rok u jego rodziców ale się nie dogadaliśmy i wyprowadziliśmy się w okolice kętrzyna. tam mąż pracował przez rok ale stwierdziliśmy ze to noie to i kolwjna przeprowadzka aż ostatecznie wróciliśmy do Olsztyna a teraz tu. kiedy to zleciało że minęło już prawie 10 lat jak jesteśmy razem a w kwietniu 4 po ślubie....
mam masę listów jakie do siebie napisaliśmy chyba wezmę się za ich ponowne przeczytanie
a co do włosów to ściął je i przywiózł mi w wielanoc którąś jako prezent, namawiałam go na ścięcie bo średnio mu pasowało
no i taka to nasza historia, gdyby nie mój upierdliwy upór to nie bylibyśmy ze sobą

uciekam bo Amelka wstała
Nie masz racjiw każdej takiej historii jest coś romantycznego

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-02-25 o 22:22
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:26   #3963
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, właśnie się zastanawiałam, ale Małż jakoś dziwnie na nie spojrzał
Wojtusiu, noszę i 36 i 38, ale ja raczej z tych drugich

Ależ fajne te Wasze historie poznawcze
Stary 2010-02-25, 22:26   #3964
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
L będzie za duże
S jest prawie jak M (czarną mam M i jest troszkę luźniejsza), a S bardzo rozciągliwa.
Kurczę, mi się bardzo podoba ta tunika, ale na chudzielca to chyba nie bardzo

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Siostro

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:31   #3965
UnholyOne
Ola-Unhola

Niom, może być za duża. Jeśli ja raczej noszę 38, a 36 jest dobre/luźne, to taki chuderlaczek jak Ty się utopi

Idę już spać, bo Antoś śpi od 16,30....Także nie wiem kiedy dzień dla niego wstanie
Buziaczki i dobrej nocki, do jutra
Stary 2010-02-25, 22:37   #3966
Wojtusia
Zakorzenienie

dzieki za odpowiedz, jutro zrobisz zdjecie to pomysle
dobranoc kochane
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:38   #3967
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Niom, może być za duża. Jeśli ja raczej noszę 38, a 36 jest dobre/luźne, to taki chuderlaczek jak Ty się utopi

Idę już spać, bo Antoś śpi od 16,30....Także nie wiem kiedy dzień dla niego wstanie
Szkoda, że XS nie ma , no ale cóż, taki los chuderlaczka

Od 16.30 non stop?

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-25, 22:38   #3968
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dla mojej synowej , a Twój zięć ma doopkę ciężką , ale za to coraz ładniej siedzi

Tęsknimy za Tobą gorgulku, ale doskonale Cię rozumiem

Ja też chcę, żeby mój Krasnoludek się rozgadał

Przyjdzie czas i na Kubusia Sama piszesz, że coraz ładniej siedzi . No i jest młodszy od Zuzi praktycznie miesiąc. A to sporo.
Niedawno była moja siostra z córką starszą od Zuzi prawie miesiąc i jak widziałam jak ładnie raczkuje, jak próbuje stawać na nóżkach to się martwiłam dlaczego Zuzia nie próbuje tak ale moment i zaczęła raczkować. Wszystko w swoim czasie

Ja również tęsknię
Tak się przyzwyczaiłam, że jestem tu codziennie, że mam komu się wyżalić, kogo zapytać o zdanie, opinię, pochwalić się umiejętnościami Zuzi.
I jak już nie piszę kilka dni to później tak głupio wtrącać się. Wczoraj dumałam nad zakupem spacerówki i chciałam zapytać o zdanie i nie zapytałam.

Chcę wykorzystać te ostanie dni bo później będę małą widziała z rana trochę i wieczorami. Mam pracę od 9-17 i jeszcze 25 km od domu

Krasnoludek rozgada się tak, że będzie cały dzień nawijał
Zuzi nawet na spacerze buźka się nie zamyka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:40   #3969
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, właśnie się zastanawiałam, ale Małż jakoś dziwnie na nie spojrzał
E tam, przekonasz Go

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-25, 22:42   #3970
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedz, jutro zrobisz zdjecie to pomysle
dobranoc kochane
Jutro zrobię, obiecuję

Cytat:
Szkoda, że XS nie ma , no ale cóż, taki los chuderlaczka

Od 16.30 non stop?

Dobranoc
No szkoda, ale moze w HM są
Niom, non stop, aż chodze i sprawdzam non stop

Cytat:
E tam, przekonasz Go
Myslisz?

Teraz już wyłączam się, papa
Stary 2010-02-25, 22:47   #3971
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przyjdzie czas i na Kubusia Sama piszesz, że coraz ładniej siedzi . No i jest młodszy od Zuzi praktycznie miesiąc. A to sporo.
Niedawno była moja siostra z córką starszą od Zuzi prawie miesiąc i jak widziałam jak ładnie raczkuje, jak próbuje stawać na nóżkach to się martwiłam dlaczego Zuzia nie próbuje tak ale moment i zaczęła raczkować. Wszystko w swoim czasie

Ja również tęsknię
Tak się przyzwyczaiłam, że jestem tu codziennie, że mam komu się wyżalić, kogo zapytać o zdanie, opinię, pochwalić się umiejętnościami Zuzi.
I jak już nie piszę kilka dni to później tak głupio wtrącać się. Wczoraj dumałam nad zakupem spacerówki i chciałam zapytać o zdanie i nie zapytałam.

Chcę wykorzystać te ostanie dni bo później będę małą widziała z rana trochę i wieczorami. Mam pracę od 9-17 i jeszcze 25 km od domu

No ja wierzę, że przyjdzie , tylko taka niecierpliwa ze mnie matka On tak ślicznie wygląda, jak siedzi, tak się cieszy, jest taki kochany

Niech nie będzie Ci głupio, bo to żadne wtrącanie , przecież rozumiemy, że skoro idziesz do pracy, to masz mniej czasu i nie będziesz pisała, jak dawniej. Więc proszę , pisz

Zapytaj dzisiaj, jeśli pytanie jeszcze aktualne

Kurczę, długo Cię nie będzie w domu

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
No szkoda, ale moze w HM są
Niom, non stop, aż chodze i sprawdzam non stop

Myslisz?

Teraz już wyłączam się, papa
Może sprawdzę przy okazji, naprawdę fajny ten gacek

To Antek chyba będzie gotowy do zabawy o północy

Który już raz?

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-25, 22:48   #3972
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jeszcze chcialam sie pochwalic, ze maz zamowil mi buty.
Mam juz w tym stylu, tylko cale skorzane, gladkie i krotsze. Uwielbiam takie buty
ale czaderskie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
hehe, juz wstawiam
http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_284695_F_1.jpg taka tunika, pierwszy raz kupiłam bluzke tego typu i do tego szeroki pasek,

a.
śliczna

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Mam wyniki Martynki z morfologii, są dużo lepsze oczywiście zobaczę jeszcze co pediatra powie ale myślę że jeszcze za jakiś czas badanie powtórzymy...lekko jeszcze ponad normę jest ale to już naprawdę minimalnie dziękujemy z kciuki, działają cuda
oj to dobrze ze jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
:p

Marica zdrobilas test?
no nie bo sie bojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjję...............:mu r:

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wojtusia skad ja znam te piski
moja juz tak nie poszczy na szczescie tylko caly gada "tatatatatatatata" "lalalalalala"i pierdzi ustami

acha Weronika boi sie odkurzacza!! jak tylko slysze ze wlacze to ryk! cala sie trzesie i musze ja brac na rece
moja tylko bababababa aaaaaaaaaaaaaaaaaa i krzyczy zeby na nia zwracac uwage no i od kilku dni dada pokazuje tzn macha rączka jak jej mówie dadada....
a jak odkurzam to dziecka nie ma wpatrzona jak zaczarowana ubaw mamy z niej bo jak zniknie za rokiem to zaraz eee żeby ja wziąść tam gdzie jest odkurzacz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć kochane

dziękuję za wszystkie maile i sms-y

wpadłam w końcu
młody śpi już wykąpany, jestem sama, no więc mam chwilę

żeby nie było że nie zaglądałam tutaj z powodu ostatniej kłótni
bo tak nie było
to forum ma cudowną funkcję - listę ignorowanych-
no i ja już mam na niej jedną Świnię
więc nie mam się czym denerwować

nie zaglądałam bo najzwyczajniej nie mam czasu
w domu nie ma mnie ok 8 godzin, potem obiad, zrobić małemu jeść, nakarmić go, pobawić się z nim, itp, itd.

jeszcze dzisiaj byłam na tym szkoleniu i wróciłam po 10 godzinach

z dobrych wieści to jutro idę przepisać małego do innego ośrodka
już to załatwiłam

poza tym mały ma dobry apetyt, wsuwa wszystko co mu się tylko podsunie
śpi już całą noc, budzi się około 6 rano ale to dlatego, że jak mam na I zmianę to o tej porze go karmię

idę poczytać choć troszkę o czym w ogóle piszecie
no w końcu jesteś

Cytat:
ale czaderskie

Cytat:

Ja również tęsknię

bo macierzński powinien trwać do roku zeby kazda matka mogla nacieszyc sie tymi najwazniejszymi momentam z życia maluszka

no w końcu chociaz częściowo udalo mi się was nadrobić

Svi to w końcu jakie zaslony bierzesz????

Kat wysłałam Ci jeszcze raz na maila i wyslałam Ci link do strony z oen officem, jak go zainstalujesz to napewno otworzy ci sie prawidlowo bo próblwalam w domu na wordzie i w pracy na open office i otwieralo

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

a historie poznania sa świtne, jak bedziecie cchciały to i ja opowiem moją historie miłości do męża
Stary 2010-02-25, 22:51   #3973
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wierzę, że przyjdzie , tylko taka niecierpliwa ze mnie matka On tak ślicznie wygląda, jak siedzi, tak się cieszy, jest taki kochany

Niech nie będzie Ci głupio, bo to żadne wtrącanie , przecież rozumiemy, że skoro idziesz do pracy, to masz mniej czasu i nie będziesz pisała, jak dawniej. Więc proszę , pisz

Zapytaj dzisiaj, jeśli pytanie jeszcze aktualne

Kurczę, długo Cię nie będzie w domu

To prawda, że ślicznie wygląda Napatrzeć się nie mogę na Kubusia
A ze mnie też niecierpliwa matka więc rozumiem

Ale tak to czuję.
Postaram się pisać częściej niż raz na kilka dni.

A pytanie już nieaktualne niestety...

No długo i dlatego szukam nowej pracy. Czegoś w moim mieście, nawet za mniejszą kasę trochę. Może znajdę coś sensownego
Stary 2010-02-25, 22:58   #3974
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, ktorych dzieci staja juz na nóżkach.
Jak prowadzam Kube albo staje przy meblach to głownie na palcach. Czy wasze maluchy tez stoja na palcach czy całych stopach?
a ja dzis chwycilam zawitkowskiego do ręki i pisze ze dzieci czasem stoja na calych stopach a czasem na palcach.
Pisze tez o skali Denver, czyli nasze dzieci z raczkowaniem mogą się zabierać do 10mc.
Pisze tez ze to okres ktory przyprawia rodzicow o "bol glowy" wywolany niepokojem o jego rozwoj

Cytat:
Kasia, Kuba też nie może unieść doopki, a na brzuchu cały czas leży
ufff, nie jest sama
Cytat:
Wojtusiu, wrzaskunek boski, decybele nieziemskie Puściłam, Martynka bawiła się w kojcu i o mało się nie rozpłakała, musiałam szybko głos wyłączyć
siostrzenica tez niezlec piszczala i piszczy.Moja mala jako noworodek naietnie cwiczyla moro jak bylismy u nich z wizyta

Cytat:
macie mnie dosc? moge sobie pojsc
nieeeeeeeeee

Cytat:

coś mi się wydaje czy dawno Fridy nie było? Texasik też...
Texasik w Polsce u rodzinki, a Frida-niepamietam

Cytat:

U nas kąpiel byla przed 18
Nie dociągnelaby do 19.Chyba zmienie jej spanie w ciagu dnia,zeby pozniej miala popoludniowa drzemke skoro jedna sobie wykluczyla i so wieczora nie moze dotrwac.
A i tak nim zasnela to sie kotłowała po łóżeczku.Ostatnio świetna zabawa jest podnoszenie przewijaka nogami i trzaskanie nim

Nie mialam nastroju jakos zeby wejsc i poklikac...
Teraz ide juz do lozka.
Wybralam sie z siostra na zakupy-spozywcze, ale przeciez wyjscie jest wyjscie a ja taka uziemiona od tygodnia ledwo nos za drzwi wytykam zeby psa wypuscic albo smieci wyniesc
Miala ktoras z was bebiko na noc-granatowe opakowanie?
Na probe wzielam tez smakowe mleko nestle w kartoniku.Brzoskwinia z gruszka i jablko z bananem.
No i jak postanowilam desery i soczki.Bez obiadkow no i w koncu nożyczki po 7miesiacach he he he

W biedronce zapas chuseczek i mąk
4 opakowania chusteczek dada premium za 12zl

dobranoc

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

mari-dawaj opowiesc love-story

jutro lookne na maila bo juz ciągnie mnie to wyrka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:58   #3975
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
moja tylko bababababa aaaaaaaaaaaaaaaaaa i krzyczy zeby na nia zwracac uwage no i od kilku dni dada pokazuje tzn macha rączka jak jej mówie dadada....
a jak odkurzam to dziecka nie ma wpatrzona jak zaczarowana ubaw mamy z niej bo jak zniknie za rokiem to zaraz eee żeby ja wziąść tam gdzie jest odkurzacz
...
bo macierzński powinien trwać do roku zeby kazda matka mogla nacieszyc sie tymi najwazniejszymi momentam z życia maluszka

Zuzia przy odkurzaczu zasypia Jak kończę odkurzać i wyłączam to od razu otwiera oczy Chyba będę codziennie kilka razy odkurzała

Zdecydowanie jest za krótki, to prawda.
Wyjścia nie mam, muszę wracać. Sama Marico wiesz co to za ból , ale wierzę, że da się to jakoś pogodzić i nie będzie tak strasznie.
Stary 2010-02-25, 23:03   #3976
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, była któraś z was kiedyś nad jez.solińskim? Warto pojechać na wakacje?
Ja byłam z mężem i Damianem jak miał 5 lat,2tygodnie na wakacjach.Było tak średnio,może dlatego ze byliśmy w sezonie a wtedy jest straszne przeludnienie.Najatrakcyj niejszym miejscem(ale chyba jedynym) jest sama zaporaale jest też camping,przystań,kąpielis ko,zjeżdżalnia wodna,możliwość wypożyczenia sprzętu wodnego,kursują stateczki turystyczne.Moim skromnym zdaniem,za wiele do oglądania nie ma,po za widokami,bo widoki piękneMam nadzieję,że Cię nie skłoniłam,ani nie zraziłam-bo decyzja należy do Was

Cytat:
Śliczności

Cytat:
Cześć kochane

dziękuję za wszystkie maile i sms-y

wpadłam w końcu
młody śpi już wykąpany, jestem sama, no więc mam chwilę

nie zaglądałam bo najzwyczajniej nie mam czasu
w domu nie ma mnie ok 8 godzin, potem obiad, zrobić małemu jeść, nakarmić go, pobawić się z nim, itp, itd.

jeszcze dzisiaj byłam na tym szkoleniu i wróciłam po 10 godzinach

z dobrych wieści to jutro idę przepisać małego do innego ośrodka
już to załatwiłam

poza tym mały ma dobry apetyt, wsuwa wszystko co mu się tylko podsunie
śpi już całą noc, budzi się około 6 rano ale to dlatego, że jak mam na I zmianę to o tej porze go karmię

idę poczytać choć troszkę o czym w ogóle piszecie
Cześć Eleeri
Z Tobą chyba najdłużej nie miałam przyjemności,bo jak Ty byłaś to ja zniknęłam,jak ja wróciłam ,to Ciebie już nie było
Cieszę się że się odezwałaś i że u Was wszystko w porządku
Wiem,że masz mało czasu teraz i chcesz go poswięcic synkowi,ale nie znikaj na tak długo

Cytat:
He,he ale wynalazłaś wabik

Cytat:
Jestem i ja

Oswajam się z myślą, że już za moment to niania będzie w dzień z małą. Nie chcę już przeginać i ciągnąć tego zwolnienia bo ile można. No i czasem można przedobrzyć.

U nas nic nowego Zuzia ćwiczy raczkowanie. Zasuwa po całym mieszkaniu, muszę jej pilnować cały czas bo wszędzie wejdzie. No i wstaje jak tylko złapie się czegoś. Ciągle szuka przy czym mogłaby sobie postać

No i jestem z Wami narazie na bieżąco, mimo, że nie piszę
Wiem,że Ci ciężko,ale smutno tutaj bez Ciebiezaglądaj do nas w miarę możliwości.Na pewno po malutku wszystko Ci się poukłada,będziemy trzymać kciuki,a wiesz ze te wizażowe mają silną moc
Z Zuzi sprytna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja już się żegnam, marnie się czuję żołądek mnie boli. wtedy co mąż chorował to jak teraz jego siostra była to też jeden dzień u nas umierała a teraz ja mam nadzieję ze się nie rozkręci i jutro będzie ok.
dobranoc mamusie
żeby się nie rozkręciło

Cytat:

w końcu m-c już jestem w pracy
Kiedy to zleciało?

Cytat:
macie mnie dosc? moge sobie pojsc
My nigdy nie mamy dość.Zostań

Niby nie dużo,a coś nadrobić nie mogę

Stary 2010-02-25, 23:08   #3977
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

nieee, podziwiamy Cię
hehe - nie wiem czy pamietasz, kiedys pisalam, ze jak ja sobie cos wymysle w glowie jak ma wygladac to nie ma zmiluj, bede szukac na koncu swiata nawet ale musi byc takie jak chce

ponad 400 stron z ebaya juz przelecialam ale na nic to
ahhh juz mam dosc tych zaslon

chyba kupie te gladkie
tylko zastanawia mnie caly czas czy na aukcji sa dwie sztuki czy jedna
Cytat:
nieeeeeeeeee
no tak, nie moge przeciez zlamac Ci serca
Cytat:
My nigdy nie mamy dość.Zostań
a po co Wam taka "swinia" na forum
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:10   #3978
mariolasl
Zakorzenienie

Gorgulku Fajnie, ze jestes i prosze nie pisz takich gooopot
Mnie tez czasami nie ma 2-3 dni, ale do glowy mi nie przyszlo, zeby sie nie wtracac. rowniez mam malo czasu, ale to jedyn emiejsce, gdzie moge pogadac o dziecku i czuje sie wysluchana i zrozumiana

Tak wiec wpadaj i pisz jak tylko mozesz.
Cytat:
(...)
Antonio rowniez uwielbia odkurzacz
Zgadzam sie z ta opinia na temat macierzynskiego

I czekamy na twoja historie
Stary 2010-02-25, 23:12   #3979
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, że ślicznie wygląda Napatrzeć się nie mogę na Kubusia
A ze mnie też niecierpliwa matka więc rozumiem

Ale tak to czuję.
Postaram się pisać częściej niż raz na kilka dni.

A pytanie już nieaktualne niestety...

No długo i dlatego szukam nowej pracy. Czegoś w moim mieście, nawet za mniejszą kasę trochę. Może znajdę coś sensownego
i to Twój zięć , dawaj jakieś nowe zdjęcie synowej

To nie czuj , bo jak Cię teściówka zacznie stawiać do pionu, to wiesz itp

A jaką spacerówkę wybrałaś?

żeby Ci się udało znaleźć coś fajnego

Cytat:
A i tak nim zasnela to sie kotłowała po łóżeczku.Ostatnio świetna zabawa jest podnoszenie przewijaka nogami i trzaskanie nim

Cytat:

Zuzia przy odkurzaczu zasypia Jak kończę odkurzać i wyłączam to od razu otwiera oczy Chyba będę codziennie kilka razy odkurzała
A jakie to pożyteczne, będzie baaaardzo czysto

Lecę spać, już późno, pa

H. MacLeod

.
Stary 2010-02-25, 23:27   #3980
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

Zdecydowanie jest za krótki, to prawda.
Wyjścia nie mam, muszę wracać. Sama Marico wiesz co to za ból , ale wierzę, że da się to jakoś pogodzić i nie będzie tak strasznie.
Ja juz 2,5 mies pracuje ale co 3 dni rycze jak mała pójdzie spac bo tak mi tęskno.... ostatnio mialam popołudniówkę i na korytarzu czekała kobietka z dzidziuskiem takim gdzies ok 4 -5 mies. a to była 14, i poszalm sobie do siebie ale juz bylo mi żal tej dzieciny, że w takim miejscu musi przebywać, i tak sobie siedze u siebie i wyobraźcie sobie, ze po 17 idąc umyc kubek usłyszalam jak ta dzidźka sobie gaworzy, i wpadłam w ryk zamknęlam się w pokoju i do 21 ryczałam jak bober bo tak mi serducho pekała z jednej strony żal mi tej dzidźki a z 2 strony strasznie chcialam przytulic juz swoją myszkę, normalnie szok....
Stary 2010-02-25, 23:28   #3981
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,że Ci ciężko,ale smutno tutaj bez Ciebiezaglądaj do nas w miarę możliwości.Na pewno po malutku wszystko Ci się poukłada,będziemy trzymać kciuki,a wiesz ze te wizażowe mają silną moc
Z Zuzi sprytna dziewczynka

Miałam kombinować teraz trochę, bo i tak już nie powinnam mieć zwolnienia ale po zastanowieniu się razem z małżem doszliśmy do wniosku, że lepiej to już zakończyć. Powrót jest nieunikniony i lepiej teraz dopóki sobie nie przechlapałam.
A kciuki za znalezienie nowej pracy przydadzą się

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Gorgulku Fajnie, ze jestes i prosze nie pisz takich gooopot
Mnie tez czasami nie ma 2-3 dni, ale do glowy mi nie przyszlo, zeby sie nie wtracac. rowniez mam malo czasu, ale to jedyn emiejsce, gdzie moge pogadac o dziecku i czuje sie wysluchana i zrozumiana

Tak wiec wpadaj i pisz jak tylko mozesz.
to miłe bardzo.
To prawda, że są mamusie, które wpadają czasem raz na kilka dni.
Lubię tu z Wami być Będę zaglądała w miarę możliwości

Cytat:
i to Twój zięć , dawaj jakieś nowe zdjęcie synowej

To nie czuj , bo jak Cię teściówka zacznie stawiać do pionu, to wiesz itp

A jaką spacerówkę wybrałaś?

żeby Ci się udało znaleźć coś fajnego

A jakie to pożyteczne, będzie baaaardzo czysto

Lecę spać, już późno, pa

No lepiej Zuzia trafić nie mogła
Jutro wkleję jakieś aktualne

No kupiłam i nie wiem czy dobrze. Już nawet nie będę czytała opinii bo wolę żyć w niewiedzy . Cybex topaz, choć byłam o krok od kupienia Maclarena Triumph. W tej pierwszej jest więcej pozycji regulacji oparcia i podnóżek dłuższy i regulowany.

Dzięki za kciuki. Przydadzą się.

Taaak czysto a ja cały dzień na odkurzaczu będę

Zmykam i ja bo znów może być ciężka noc.
Dobranoc

Dzięki dziewczyny za miłe słowa jeszcze raz . Od razu lepiej mi

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-02-25 o 23:30
Stary 2010-02-25, 23:29   #3982
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aaaa kat a porpo trzaskania przewijaka - my wlasnie z tego powodu sciagnelismy przewijak jakis miesiac temu - bo ciagle go podnosil nogami
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:44   #3983
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Może obstawimy ile Antoś pośpi?

Cytat:

Ja również tęsknię
A potraktować Cię za takie myślenieMy chcemy żebyś się wtrącała

Cytat:
a ja dzis chwycilam zawitkowskiego do ręki i pisze ze dzieci czasem stoja na calych stopach a czasem na palcach.
Pisze tez o skali Denver, czyli nasze dzieci z raczkowaniem mogą się zabierać do 10mc.
Pisze tez ze to okres ktory przyprawia rodzicow o "bol glowy" wywolany niepokojem o jego rozwoj

I z tym bym się zgodziła

Cytat:

Podstawa to pozytywne myślenie.Będzie dobrze,choć teraz ciężko w to uwierzyć

Cytat:
a po co Wam taka "swinia" na forum
Hmm,jestem tutaj z Wami prawie z najmniejszym stażem,nie wiem czy mogę się wypowiadać w takich sytuacjach.Nie wiem o co poszło,nie było mnie wtedy przeszło miesiąc(zepsuty komputer),ale powiem tak: nie że specjalnie do Ciebie,czy specjalnie do Eleeri: rozumiem że nie Wszystkie musimy się tutaj lubieć,ale wiem na pewno że powinnyśmy się tolerowaćpołączyła nas tutaj jedna więź,cudowna więź:nasze dzieciaczki
I wiem jeszcze jedno:chciałabym żebyście obie tutaj zostały i Ty i Eleeri

Cass zjadło mi Twój cytat a chciałam Ci pogratulować postępów wagowych,więc gratuluję

Marica,nie jeśli chcemy tylko dawaj tą historię zapoznawczą

Martwię się o Morską,jeszcze nigdy Jej tak długo nie było

Miałam napisać jeszcze o wynikach:wyszły dobre,poziom magnezu ciut za nisko,ale tylko ciut.Pozażywam to,co przepisała lekarka,jak nie pomoże to rehabilitacja

Stary 2010-02-25, 23:48   #3984
Ania0104
Zakorzenienie

czesc dziewczynki ...

cały dzień Was czyałam ale nie miałam czasu poodpisywać ... teraz nadrobiłam i nie mogłam nic napisać, bo Bartosz - informatyk poprzyciskał mi coś w laptpku i zablokował klawiature

ale już jest ok

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:48   #3985
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

w klubie wrzuciłam MY LOVE STORY
Stary 2010-02-25, 23:50   #3986
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam napisać jeszcze o wynikach:wyszły dobre,poziom magnezu ciut za nisko,ale tylko ciut.Pozażywam to,co przepisała lekarka,jak nie pomoże to rehabilitacja
cieszę się, że wyniki ok!

a Sylka juz kiedys miałam pytać w jakiej częsci pl Ty mieszkasz? Bo zawsze mam wrazenie, ze blisko mnie ... ta sama pogoda, no i te Bieszczady

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-02-26, 00:02   #3987
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz 2,5 mies pracuje ale co 3 dni rycze jak mała pójdzie spac bo tak mi tęskno.... ostatnio mialam popołudniówkę i na korytarzu czekała kobietka z dzidziuskiem takim gdzies ok 4 -5 mies. a to była 14, i poszalm sobie do siebie ale juz bylo mi żal tej dzieciny, że w takim miejscu musi przebywać, i tak sobie siedze u siebie i wyobraźcie sobie, ze po 17 idąc umyc kubek usłyszalam jak ta dzidźka sobie gaworzy, i wpadłam w ryk zamknęlam się w pokoju i do 21 ryczałam jak bober bo tak mi serducho pekała z jednej strony żal mi tej dzidźki a z 2 strony strasznie chcialam przytulic juz swoją myszkę, normalnie szok....
Wcalę ci się nie dziwię,rozstanie z dzieckiem i to jak bardzo to przeżywamy,często doprowadza do tego,że z tęsknoty tak się właśnie reaguje widząc małe dzieci

Cytat:

A kciuki za znalezienie nowej pracy przydadzą się

To prawda, że są mamusie, które wpadają czasem raz na kilka dni.
Lubię tu z Wami być Będę zaglądała w miarę możliwości

Masz jak w banku na dobrej lokacie

Bardzo nas to cieszy

Marica idę poczytać

Gdybym nie wróciła to mówięobranoc

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cieszę się, że wyniki ok!

a Sylka juz kiedys miałam pytać w jakiej częsci pl Ty mieszkasz? Bo zawsze mam wrazenie, ze blisko mnie ... ta sama pogoda, no i te Bieszczady

Ja hehhokolice Tarnowa.A Ty?Przyznam skromnie,że chciałabym żebyś mieszkała gdzieś niedalekoktórakolwi ek z Was

Stary 2010-02-26, 00:04   #3988
morska
Zadomowienie

Cześć

Dzisiaj rano zakończyła się wizyta mojej Teściowej, a zatem uroczyście oświadczam, iż wracam na łono forum
Było nawet dosyć fajnie, sami namówiliśmy Ją by została dłużej, bo chciała wracać zaraz w poniedziałek. Babcia Tymkiem opiekowała się świetnie, więc, gdy zaproponowała, żebyśmy sobie gdzieś wyskoczyli, a Ona z Nim zostanie, jakoś się zgodziliśmy i - pierwszy raz od porodu - wyszliśmy sami z domu Co prawda na krótko - bo na max 2,5 h, ale za to przez 3 dni Fajnie było tak sobie wyjść Chociaż tęskniłam za Tymkiem i cały czas o Nim myślałam. A za pierwszym razem miałam nawet łzy w oczach

Aha, Tymek już sprawnie pełza/czołga się i co chwilę wyciągam Go z jakichś kątów i innych dziwnych miejsc, i jak pomyślę o raczkowaniu, to Czy to się da upilnować?
Na razie Tymoteusz jeszcze ciągle nie wie jak wystartować, tylko się buja na czworakach do przodu i tyłu - ale to już jakiś czas trwa. I ostatnio wciąż bije sobie brawo (bo wcześniej nie umiał) Ładnie uderza rozprostowanymi dłoniami - fajnie to wygląda

Teraz idę nadrabiać Pewnie dzisiaj nie dam rady, bo mam - bagatela - jakieś 25 stron
Zaczynam od najdalszych postów, więc pewnie nie raz wyskoczę z odpowiedzią zupełnie nie w porę, ale taki już los zbłąkanych owieczek - proszę wybaczyć

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-02-26 o 00:17
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 00:20   #3989
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ja hehhokolice Tarnowa.A Ty?Przyznam skromnie,że chciałabym żebyś mieszkała gdzieś niedalekoktórakolwi ek z Was
a ja okolice Krosna ... myślałam, ze blizej ale i tak nie jest źle
Moja siostra ma chłopaka z okolic Tarnowa
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Cześć

Dzisiaj rano zakończyła się wizyta mojej Teściowej, a zatem uroczyście oświadczam, iż wracam na łono forum
Było nawet dosyć fajnie, sami namówiliśmy Ją by została dłużej, bo chciała wracać zaraz w poniedziałek. Babcia Tymkiem opiekowała się świetnie, więc, gdy zaproponowała, żebyśmy sobie gdzieś wyskoczyli, a Ona z Nim zostanie, jakoś się zgodziliśmy i - pierwszy raz od porodu - wyszliśmy sami z domu Co prawda na krótko - bo na max 2,5 h, ale za to przez 3 dni Fajnie było tak sobie wyjść Chociaż tęskniłam za Tymkiem i cały czas o Nim myślałam. A za pierwszym razem miałam nawet łzy w oczach

Aha, Tymek już sprawnie pełza/czołga się i co chwilę wyciągam Go z jakichś kątów i innych dziwnych miejsc, i jak pomyślę o raczkowaniu, to Czy to się da upilnować?
Na razie Tymoteusz jeszcze ciągle nie wie jak wystartować, tylko się buja na czworakach do przodu i tyłu - ale to już jakiś czas trwa. I ostatnio wciąż bije sobie brawo (bo wcześniej nie umiał) Ładnie uderza rozprostowanymi dłoniami - fajnie to wygląda

Teraz idę nadrabiać Pewnie dzisiaj nie dam rady, bo mam - bagatela - jakieś 25 stron
Zaczynam od najdalszych postów, więc pewnie nie raz wyskoczę z odpowiedzią zupełnie nie w porę, ale taki już los zbłąkanych owieczek - proszę wybaczyć
aaaaaaaaa tesciowa .... a dziewczyny sie już martwiły o Ciebie

dla Tymka! ... zawsze Go porównuje do Bartka, ale On daleko w tyle

uciekam spac ... dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-02-26, 00:36   #3990
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Cześć

Ale miałam nosa,że nie poszłam jeszcze spać
Witaj ale tęskniłyśmy.
Z tego co piszesz to Twoja teściowa fajna babka,a nie wiem czemu jak kiedyś pisałaś,że przyjeżdża to jakoś opacznie zrozumiałam Twoją wypowiedź i myślałam,że jej nie lubisz.Zwracam honor

dla Tymcia,nowe umiejętności muszą być nagrodzone

Masz wybaczone

Dobrze,że jesteś

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a ja okolice Krosna ... myślałam, ze blizej ale i tak nie jest źle
Moja siostra ma chłopaka z okolic Tarnowa
Też miałam nadzieję,że bliżej

Jednak świat jest mały

Ja też już idę,Morska na zmianie(jak za dawnych,dobrych czasów) więc ja ze spokojnym sercem mówię: Dobranoc

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-02-26 o 00:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości