|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Unholy a ty nosisz na codzien 36 czy 38? mozesz odpowiedziec pw oczywiście
|
|
|
|
#3962 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?Zobaczysz jak zacznie gadać,to Cię zagada na śmierć![]() Skoro ,tak Ci się podobają szkolne miłości to i ja opowiem Kończyłam wtedy 2 klasę liceum,pod koniec roku szkolnego,grono pedagogiczne ufundowało wycieczkę samorządom klasowym w Bieszczady,jako,że byłam zastępcą przewodniczącej to też na wycieczkę pojechałam Była to wycieczka czterodniowa.Na drugi dzień po przyjeździe,poszliśmy szlakiem górskim na Połoninę.Pogoda w ciągu 2 godzin zrobiła sie fatalna,jak to w górach,lał deszcz.I ja fajtłapa poślizgnęłam się i skręciłam nogę .Mąż(teraz już mąż )razem z nauczycielem obejrzeli puchnącą kostkę i do końca towarzyszył mi swym ramieniem,bywały chwile,że chciał nieść-ale udawałam twardą,a trzeba było jeszcze zejść na dół gdzie miał czekać już na nas autobus.Na następny dzień juz oczywiście nigdzie nie poszłam,na żadne wycieczki no bo jak z bolacą nogą.Została ze mną najlepsza koleżanka no i oczywiście mąż ,że nie wspomnę,że jak jechalismy na moją studniówkę zepsuł sie nam samochód,ale to już inna historia.W tym roku będzie 16 lat![]() Bartosz też jeszcze nie raczkuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-25 o 22:22 |
|||||
|
|
|
#3963 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, właśnie się zastanawiałam, ale Małż jakoś dziwnie na nie spojrzał
![]() Wojtusiu, noszę i 36 i 38, ale ja raczej z tych drugich Ależ fajne te Wasze historie poznawcze
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3965 |
|
Ola-Unhola
|
Niom, może być za duża. Jeśli ja raczej noszę 38, a 36 jest dobre/luźne, to taki chuderlaczek jak Ty się utopi
![]() Idę już spać, bo Antoś śpi od 16,30....Także nie wiem kiedy dzień dla niego wstanie ![]() Buziaczki i dobrej nocki, do jutra
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedz, jutro zrobisz zdjecie to pomysle
![]() dobranoc kochane
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale cóż, taki los chuderlaczka ![]() Od 16.30 non stop? ![]() Dobranoc
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyjdzie czas i na Kubusia . No i jest młodszy od Zuzi praktycznie miesiąc. A to sporo.Niedawno była moja siostra z córką starszą od Zuzi prawie miesiąc i jak widziałam jak ładnie raczkuje, jak próbuje stawać na nóżkach to się martwiłam dlaczego Zuzia nie próbuje tak ale moment i zaczęła raczkować. Wszystko w swoim czasie Ja również tęsknię Tak się przyzwyczaiłam, że jestem tu codziennie, że mam komu się wyżalić, kogo zapytać o zdanie, opinię, pochwalić się umiejętnościami Zuzi. I jak już nie piszę kilka dni to później tak głupio wtrącać się. Wczoraj dumałam nad zakupem spacerówki i chciałam zapytać o zdanie i nie zapytałam. Chcę wykorzystać te ostanie dni bo później będę małą widziała z rana trochę i wieczorami. Mam pracę od 9-17 i jeszcze 25 km od domu ![]() Krasnoludek rozgada się tak, że będzie cały dzień nawijał ![]() Zuzi nawet na spacerze buźka się nie zamyka
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3970 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niom, non stop, aż chodze i sprawdzam non stop ![]() Myslisz? ![]() Teraz już wyłączam się, papa
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On tak ślicznie wygląda, jak siedzi, tak się cieszy, jest taki kochany Niech nie będzie Ci głupio, bo to żadne wtrącanie , przecież rozumiemy, że skoro idziesz do pracy, to masz mniej czasu i nie będziesz pisała, jak dawniej. Więc proszę , pisz ![]() Zapytaj dzisiaj, jeśli pytanie jeszcze aktualne Kurczę, długo Cię nie będzie w domu ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() To Antek chyba będzie gotowy do zabawy o północy ![]() Który już raz?
|
|
|
#3972 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no nie bo sie bojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjję...............:mu r: Cytat:
a jak odkurzam to dziecka nie ma wpatrzona jak zaczarowana Cytat:
Cytat:
Cytat:
no w końcu chociaz częściowo udalo mi się was nadrobić ![]() Svi to w końcu jakie zaslony bierzesz???? Kat wysłałam Ci jeszcze raz na maila i wyslałam Ci link do strony z oen officem, jak go zainstalujesz to napewno otworzy ci sie prawidlowo bo próblwalam w domu na wordzie i w pracy na open office i otwieralo ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- a historie poznania sa świtne, jak bedziecie cchciały to i ja opowiem moją historie miłości do męża
|
|||||||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze mnie też niecierpliwa matka więc rozumiem ![]() Ale tak to czuję. Postaram się pisać częściej niż raz na kilka dni. A pytanie już nieaktualne niestety... No długo i dlatego szukam nowej pracy. Czegoś w moim mieście, nawet za mniejszą kasę trochę. Może znajdę coś sensownego
|
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze tez o skali Denver, czyli nasze dzieci z raczkowaniem mogą się zabierać do 10mc. Pisze tez ze to okres ktory przyprawia rodzicow o "bol glowy" wywolany niepokojem o jego rozwoj ufff, nie jest sama Cytat:
![]() Texasik w Polsce u rodzinki, a Frida-niepamietam ![]() Cytat:
U nas kąpiel byla przed 18 Nie dociągnelaby do 19.Chyba zmienie jej spanie w ciagu dnia,zeby pozniej miala popoludniowa drzemke skoro jedna sobie wykluczyla i so wieczora nie moze dotrwac. A i tak nim zasnela to sie kotłowała po łóżeczku.Ostatnio świetna zabawa jest podnoszenie przewijaka nogami i trzaskanie nim ![]() Nie mialam nastroju jakos zeby wejsc i poklikac... Teraz ide juz do lozka. Wybralam sie z siostra na zakupy-spozywcze, ale przeciez wyjscie jest wyjscie Miala ktoras z was bebiko na noc-granatowe opakowanie? Na probe wzielam tez smakowe mleko nestle w kartoniku.Brzoskwinia z gruszka i jablko z bananem. No i jak postanowilam desery i soczki.Bez obiadkow no i w koncu nożyczki po 7miesiacach he he he W biedronce zapas chuseczek i mąk 4 opakowania chusteczek dada premium za 12zl dobranoc ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- mari-dawaj opowiesc love-story jutro lookne na maila bo juz ciągnie mnie to wyrka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia przy odkurzaczu zasypia Jak kończę odkurzać i wyłączam to od razu otwiera oczy Chyba będę codziennie kilka razy odkurzała ![]() Zdecydowanie jest za krótki, to prawda. Wyjścia nie mam, muszę wracać. Sama Marico wiesz co to za ból , ale wierzę, że da się to jakoś pogodzić i nie będzie tak strasznie.
|
|
|
|
|
#3976 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z Tobą chyba najdłużej nie miałam przyjemności,bo jak Ty byłaś to ja zniknęłam,jak ja wróciłam ,to Ciebie już nie było Cieszę się że się odezwałaś i że u Was wszystko w porządku Wiem,że masz mało czasu teraz i chcesz go poswięcic synkowi,ale nie znikaj na tak długo ![]() Cytat:
Cytat:
zaglądaj do nas w miarę możliwości.Na pewno po malutku wszystko Ci się poukłada,będziemy trzymać kciuki,a wiesz ze te wizażowe mają silną mocZ Zuzi sprytna dziewczynka ![]() Cytat:
żeby się nie rozkręciłoKiedy to zleciało? ![]() My nigdy nie mamy dość Niby nie dużo,a coś nadrobić nie mogę
|
||||||
|
|
|
#3977 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe - nie wiem czy pamietasz, kiedys pisalam, ze jak ja sobie cos wymysle w glowie jak ma wygladac to nie ma zmiluj, bede szukac na koncu swiata nawet ale musi byc takie jak chce
ponad 400 stron z ebaya juz przelecialam ale na nic to ![]() Cytat:
chyba kupie te gladkie tylko zastanawia mnie caly czas czy na aukcji sa dwie sztuki czy jedna no tak, nie moge przeciez zlamac Ci serca ![]() a po co Wam taka "swinia" na forum
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku
![]() Mnie tez czasami nie ma 2-3 dni, ale do glowy mi nie przyszlo, zeby sie nie wtracac. rowniez mam malo czasu, ale to jedyn emiejsce, gdzie moge pogadac o dziecku i czuje sie wysluchana i zrozumiana Tak wiec wpadaj i pisz jak tylko mozesz. Cytat:
![]() Zgadzam sie z ta opinia na temat macierzynskiego ![]() I czekamy na twoja historie
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to Twój zięć , dawaj jakieś nowe zdjęcie synowej ![]() ![]() To nie czuj itp ![]() A jaką spacerówkę wybrałaś? żeby Ci się udało znaleźć coś fajnegoCytat:
![]() Cytat:
![]() *** Lecę spać, już późno, pa
|
|
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kombinować teraz trochę, bo i tak już nie powinnam mieć zwolnienia ale po zastanowieniu się razem z małżem doszliśmy do wniosku, że lepiej to już zakończyć. Powrót jest nieunikniony i lepiej teraz dopóki sobie nie przechlapałam. A kciuki za znalezienie nowej pracy przydadzą się ![]() Cytat:
To prawda, że są mamusie, które wpadają czasem raz na kilka dni. Lubię tu z Wami być ![]() Cytat:
No lepiej Zuzia trafić nie mogła ![]() Jutro wkleję jakieś aktualne No kupiłam i nie wiem czy dobrze. Już nawet nie będę czytała opinii bo wolę żyć w niewiedzy . Cybex topaz, choć byłam o krok od kupienia Maclarena Triumph. W tej pierwszej jest więcej pozycji regulacji oparcia i podnóżek dłuższy i regulowany. Dzięki za kciuki. Przydadzą się. Taaak czysto a ja cały dzień na odkurzaczu będę Zmykam i ja bo znów może być ciężka noc. Dobranoc Dzięki dziewczyny za miłe słowa jeszcze raz Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-02-25 o 23:30 |
|||
|
|
|
#3982 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaa kat a porpo trzaskania przewijaka - my wlasnie z tego powodu sciagnelismy przewijak jakis miesiac temu - bo ciagle go podnosil nogami
|
|
#3983 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podstawa to pozytywne myślenie.Będzie dobrze,choć teraz ciężko w to uwierzyć![]() Hmm,jestem tutaj z Wami prawie z najmniejszym stażem,nie wiem czy mogę się wypowiadać w takich sytuacjach.Nie wiem o co poszło,nie było mnie wtedy przeszło miesiąc(zepsuty komputer),ale powiem tak: nie że specjalnie do Ciebie,czy specjalnie do Eleeri: rozumiem że nie Wszystkie musimy się tutaj lubieć,ale wiem na pewno że powinnyśmy się tolerować I wiem jeszcze jedno:chciałabym żebyście obie tutaj zostały i Ty ![]() Cass zjadło mi Twój cytat a chciałam Ci pogratulować postępów wagowych,więc gratuluję Marica,nie jeśli chcemy tylko dawaj tą historię zapoznawcząMartwię się o Morską,jeszcze nigdy Jej tak długo nie było ![]() Miałam napisać jeszcze o wynikach
|
||||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki ...
cały dzień Was czyałam ale nie miałam czasu poodpisywać ... teraz nadrobiłam i nie mogłam nic napisać, bo Bartosz - informatyk poprzyciskał mi coś w laptpku i zablokował klawiature ale już jest ok
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
w klubie wrzuciłam MY LOVE STORY
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Sylka juz kiedys miałam pytać w jakiej częsci pl Ty mieszkasz? Bo zawsze mam wrazenie, ze blisko mnie ... ta sama pogoda, no i te Bieszczady
|
|
|
|
|
#3987 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo nas to cieszy Marica idę poczytać Gdybym nie wróciła to mówię obranoc---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
Ja hehh okolice Tarnowa.A Ty?Przyznam skromnie,że chciałabym żebyś mieszkała gdzieś niedaleko |
|||
|
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dzisiaj rano zakończyła się wizyta mojej Teściowej, a zatem uroczyście oświadczam, iż wracam na łono forum ![]() Było nawet dosyć fajnie, sami namówiliśmy Ją by została dłużej, bo chciała wracać zaraz w poniedziałek. Babcia Tymkiem opiekowała się świetnie, więc, gdy zaproponowała, żebyśmy sobie gdzieś wyskoczyli, a Ona z Nim zostanie, jakoś się zgodziliśmy i - pierwszy raz od porodu - wyszliśmy sami z domu Co prawda na krótko - bo na max 2,5 h, ale za to przez 3 dni Fajnie było tak sobie wyjść Chociaż tęskniłam za Tymkiem i cały czas o Nim myślałam. A za pierwszym razem miałam nawet łzy w oczach Aha, Tymek już sprawnie pełza/czołga się i co chwilę wyciągam Go z jakichś kątów i innych dziwnych miejsc, i jak pomyślę o raczkowaniu, to Czy to się da upilnować? Na razie Tymoteusz jeszcze ciągle nie wie jak wystartować, tylko się buja na czworakach do przodu i tyłu - ale to już jakiś czas trwa. I ostatnio wciąż bije sobie brawo (bo wcześniej nie umiał) Ładnie uderza rozprostowanymi dłoniami - fajnie to wygląda Teraz idę nadrabiać Pewnie dzisiaj nie dam rady, bo mam - bagatela - jakieś 25 stron ![]() Zaczynam od najdalszych postów, więc pewnie nie raz wyskoczę z odpowiedzią zupełnie nie w porę, ale taki już los zbłąkanych owieczek - proszę wybaczyć
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-02-26 o 00:17 |
||
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... myślałam, ze blizej ale i tak nie jest źle ![]() Moja siostra ma chłopaka z okolic Tarnowa ![]() Cytat:
.... a dziewczyny sie już martwiły o Ciebie ![]() dla Tymka! ... zawsze Go porównuje do Bartka, ale On daleko w tyle ![]() uciekam spac ... dobranoc |
||
|
|
|
#3990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Z tego co piszesz to Twoja teściowa fajna babka,a nie wiem czemu jak kiedyś pisałaś,że przyjeżdża to jakoś opacznie zrozumiałam Twoją wypowiedź i myślałam,że jej nie lubisz.Zwracam honor dla Tymcia,nowe umiejętności muszą być nagrodzoneMasz wybaczone ![]() Dobrze,że jesteś Cytat:
Jednak świat jest mały ![]() Ja też już idę,Morska na zmianie(jak za dawnych,dobrych czasów ) więc ja ze spokojnym sercem mówię: DobranocEdytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-26 o 00:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

zaczynam sie martwic
?Zobaczysz jak zacznie gadać,to Cię zagada na śmierć
.Mąż(teraz już mąż
,że nie wspomnę,że jak jechalismy na moją studniówkę zepsuł sie nam samochód,ale to już inna historia.W tym roku będzie 16 lat

dla mojej synowej 

, przecież rozumiemy, że skoro idziesz do pracy, to masz mniej czasu i nie będziesz pisała, jak dawniej. Więc proszę , pisz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam nadzieję ze się nie rozkręci i jutro będzie ok.
żeby się nie rozkręciło
i to Twój zięć
itp