|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj znów waga w dół i jestem cała hepi że to tak ładnie idzie puki co
![]() ![]() Wiosna idzie i widzę że ćwiczenia idą pełną parą ![]() ![]() ![]() Ja dwa razy w tygodniu chodzę na aqua aerobik i jest super.Orbitrek w domu tez sie prosi o użycie ale za bardzo nie mam kiedy przy dzieciach na niego wskoczyć.A jak dzieciaki idą spać to już padam. Dziękuje za rady zakupowe.Akurat sklep Jubilata mam niedaleko więc muszę podejść.Puki co obchodzę się bez skrobi ,ale może kiedyś się przyda Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Rozeznanie
|
witam
u mnie dziś PW więc sałatka selerowo-tuńczykowa w pudełeczku sobie grzecznie czeka na swój czas ![]() ćwieczenia dają efekty z czego jestem mega-zadowolona ![]() A na wadze 0,3 mniej ![]() czegóż chcieć więcej ![]()
#3694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Rozeznanie
|
sorki ze zapytam o cos niedukanowego, Berlinianka - chce zrobic twoja pizze ale przyznam szczerze nigdy sama nie robilam, ciasto smarujesz sosem, potem ser czy ser na wierzch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Bylo pol wiesniaka, plasterek a'la wedliny i jajko, do tego kubek zielonej herbaty i wody Mnie najbardziej wkurza to ze trzeba duzo pic, a ja nigdy tyle nie potrzebowalam.. Wczoraj na spr duzo pilam, czulam sie taka wysadzona i latalam w nocy do wc jak poparzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najlepsza jest z mała ilością składników ![]() np. szynka, cebula, kukurydza i oliwki; pieczarki - podsmażone dla wyparowania wody, papryka, mięso mielone - wcześniej podsmażone z gyrosem czy czymś innym i z cebulką. Na foto to mam taką "na bogato" ![]() ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() Pomyśl, że woda nie tylko na trawienie pomoże ale i cerę oczyści, pozbędziesz się cellulitu, same plusy ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest bardzo dziwnie najpierw waga w gore o 0,2 a teraz stoi
zauwazylam ze tak jest jak nie spaceruje popoludniami ![]() ![]() Witam dukanki
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" ![]() Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-02-26 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zadomowienie
|
wiem ze woda jest ok, ale ja nie przyzwyczajona do pochlaniania takich ilosci
![]() a cellulitu musze sie pozbyc wiec staram sie pic duzo.. do pracy przyszykowane 2 jajka na twardo (niesttey nie moge sobie przygotowac nic sensownego bo nie mam dzis przerwy).. Aha ile posilkow moge spozywac na tej diecie? bo w ksiazce wyczytalam ze 4 ale pozniej doktorek pisal ze mozna duzo jest wiec jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesz tyle posiłków ile potrzebujesz. Bo niby mają być 4, ale jak doliczysz do wszystkiego deserek srerek to wyjdzie więcej ![]() Masz nie być głodna! ![]() Chudniemy kiedy mamy coś w żołądku, pusty żołądek spowalnia metabolizm, co spowalnia chudnięcie.
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zakorzenienie
|
powinno sie jesc tyle zeby nie doprowadzic organizmu do głodu, im wiecej posiłków tym lepiej - pobudzasz metabolizm i dajesz orgaznizmowi sygnał ze nie musi robic zapasów na cieżkie czasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zadomowienie
|
nie szaleje
![]() ![]() fakt ze po sniadaniu i pol litra plynow jestem przejedzona... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chcesz to przeżyć na 2 jajkach? Weź coś jeszcze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Raczkowanie
|
![]() Może woda Ci się zatrzymała (stres, leki, @, nieregularniej jadłaś), może porcelanki nie było i treść zalega w jelitach.. Spokojnie na pewno zejdzie ![]() Ja dzień zaczęłam od sporego łososia wędzonego i wędzonej makreli i kubasa kefiru 0%, a zaraz sok warzywny pójdzie w ruch. |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
404 Not Found
|
Dziewczyny, pomóżcie. W piątek wyjeżdżam na weekend (mi też się coś od życia należy, co nie??
![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-02-26 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Zadomowienie
|
mi sie wydaje ze mozesz zmienic na tryb 1/1 badz 3/3 ? ale nie wiem.. niech sie ktos jeszcze wypowie.. ja poczatkujaca jestem :P mykam do pracy :pa:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym witam wszystkie! Długo mnie nie było, ale zalatana jestem i nawet na spanie nie bardzo mam czas. Jak tak patrzę po nickach, to dużo nowych mamy, bo ich nie kojarzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Zadomowienie
|
Ja uciekam miłego dnia
![]() Elianka głowa do góry! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
no i sie wydalo - wciagnelas wczoraj jedna muffinke... i myslalas ze sie nie dowiemy... ![]() u mnie 0,2 kg w dol.... ![]() ![]()
#3712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Dziewczynki ![]() Nareszcie piatek i weekend. Miałam taki cięzki tydzień w pracy, ze czekałam na piatek jak na zbawienie. Dzis na wadze 67,8 kg, czyli o 0,3 wiecej niz wczoraj, ale takie wahania to juz norma. I tak jest ok, bo cel na poniedzialek to 67,5 i taki juz wczoraj miałam osiągniety ![]() ![]() ![]()
My way: 04.01.2010 - 74,4 kg ![]() 16.02.2010 - 69,1 kg ![]() 23.02.2010 - 68,1 kg ![]() 28.03.2010 - 66,0 kg ![]() My new way ![]() 21.02.2011 - 74,1 kg ![]() Edytowane przez Thercia Czas edycji: 2010-02-26 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Raczkowanie
|
Kurcze, post mi zniknął..
Elianka, nie dołuj się, tylko wyjdź na intensywny spacer dziś, naciesz się nadchodzącą wiosną! ![]() Witam wszystkich! U mnie dziś 0,3 w dół. Dzień dziś zaczęłam od zmniejszania biustonosza... Porobiłam zaszeweczki, gdzie się dało, bo na nowy muszę niestety jeszcze trochę poczekać. Dobra, spadam do pracy, jeszcze do Was zajrzę ![]()
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Raczkowanie
|
Cześć! Dzisiaj jest dobry dzień, chociaż ostatni dzień ferii. Następne kilo w dół, batoniki wyszły. Więc czego chcieć wiecej
![]() ![]() ![]() Było: 83kg/168 Jest: 76 kg ![]() Będzie: 65, albo i 60 |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Raczkowanie
|
Ale się objadłam! Na II etapie pozwoliłam sobie na poznański gziczek ;D, czyli: ser chudy z Lidla, jogurt 1,5% z Aldiego i serek homo z Aldiego 2%, do tego zielony ogórek, szczypiorek i sól. W Aldim znalazłam też szynkę z indyka 2%, ale nie dałam już rady się nią dopchać.
Czuję się jak dzik na truflach ![]()
#3717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak ja nienawidzę diet! Zawsze po pierwszym dniu rezygnowałam i ten kryzys miałam również wczoraj tym bardziej, że jestem chora i ledwo się trzymam na nogach ![]() Na śniadanko omlecik, do pracy jogurt, 2 plastry szynki i serek homogenizowany. Na obiadek będzie kurza noga z piekarnika, a potem to już nie wiem... w ogóle nie mam pomysłów na dania na samych proteinkach ![]() Jak wejdę na II fazę, to codziennie mogę jeść chlebek Dukanowski? Kiedy wcinacie słodkości? w dni samych protein, czy z warzywkami?
![]() |
#3718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Problem w tym, ze ja od poniedziałku w ramach eksperymentu nie jadłam nic z tolerowanych...
![]() |
#3719 |
Raczkowanie
|
Elianko, nic się nie martw. Tak czasem bywa. Zaraz zgubisz 2 kilo
![]() Kochana Berlinianko - chciałam złożyć reklamację! Po Twoim serniku przytyłam 100gram!!! ![]() ![]() Dziewczyny! Wczoraj pierwszy raz sięgnęłam po skarby z Przepisowni. Zrobiłam zapiekankę z kuraka i serniczek. Efekt jest taki, że waga mi skoczyła w górę! Nigdy więcej. Przerzucam się na jedzonko w najprostszej, paskudnej formie ![]() ![]() Dość dogadzania sobie, bo wpadam w tą samą pułapkę co przed dietą, czyli jak jest coś dobrego to musi szybko zniknąć - w moim brzuchu ![]() Życzę Wam mniejszego apetytu niż ja mam ![]()
30 lat, 166 cm, było 71,5kg ![]() faza uderzeniowa 18-21 lutego... 68,7kg 1/1 25. lutego.... 67,8 kg 18. marca.... 66,2 kg 31. marca.... 65,2 kg cel - 64 kg, a jak się uda to 62,5 (wg. Dukana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Przyczajenie
|
OTO MOJE KOLEJNE WYPIEKI DUKANOWSKIE
http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2...wersja-II.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2...wersja-II.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2...wersja-II.html przepis 800 gr serka cottage cheese light z lidla / 4x 200g/ lekko słonawy 8 jajek 250g mleka 0,5% 6 łyżek otrębów owsianych 6g proszku do pieczenia 70g słodzika do pieczenia z kauflandu 1 olejek migdałowy 1/2 olejku pomarańczowego ser ucierac z zółtkami do rozbicia grudek na wysokich obrotach cały zas ucierajac dodac słodzik ,olejki i otreby zmielone na mąke ucierac ok 20 minut potem dodac mleko i ucierac na mniejszych obritach ok. 5 minut w miedzy czasie ubic piane z białek wyłączyc uieranie i juz recznie wymieszac delikatnie ciasto z pianą wylac mase na okragłą tortownice 25 cm srednicy wyłożona papierem do pieczenia tak by papier wystawał wyzej niz tortownica o ok 5 cm tak jakby przedłuzenie do góry tortownicy włozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok. 35 do 45 minut cały zas sprawdzac piecze sie szybciej niz tradycyjny serowiec wyjac z piekarnika upieczone ciasto bardzo delikatnie!!!! zostawic na ok 60 minut ciasto jest bardzo wilgotne i rewelacyjne w smaku po około godzinie jest wysokie na 8 cm ![]() ![]() ![]() wartosci odzywcze waga 1590 g białko 182 g tłuszcz 61 g wegle 92 g kcal 1581 g
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.